Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το κάρφωμα του Αντετοκούμπο!! (video)

Νικ σερβίρει, Γιάννης καρφώνει. Ο φόργουορντ της Εθνικής προσφέρει θέαμα και στο ματς της Εθνικής με την ΠΓΔΜ. Μάλιστα οι Μιλγουόκι Μπακς το πόσταραν στον λογαριασμό τους στο twitter.

Το κάρφωμα του Αντετοκούμπο! (video)
Το να προβλέψεις ότι ο (Γιάννης) Αντετοκούνμπο θα καρφώσει σε ένα ματς και να πέσεις… μέσα δεν είναι και ιδιαίτερο κατόρθωμα. Ο φόργουρντ της Εθνικής πρόλαβε να το κάνει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΠΓΔΜ για τον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Το ένα απ’ αυτά (ύστερα από ασίστ του Καλάθη) με το οποίο έγινε το 19-9 υπέρ της γαλανόλευκης το πόσταρε η ομάδα του, οι Μιλγουόκι Μπακς στο twitter.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολάρα (x2) και σωματάρα ο Ντάβιντς!! (video)

Να 'ταν έτσι όλοι οι 42χρονοι... Ο Έντγκαρ Ντάβιντς θυμήθηκε τα παλιά και αφού πέτυχε δύο φοβερές γκολάρες (σε φιλικό ματς), μας έδειξε τους... φέτες κοιλιακούς του!

Γκολάρα (x2) και σωματάρα ο Ντάβιντς (video)
Η τέχνη δεν ξεχνιέται... Ο Έντγκαρ Ντάβιντς φόρεσε τα ποδοσφαιρικά του, έπαιξε σε φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς και σημείωσε δύο γκολάρες με... μακρινές βολίδες!

Και μάς άφησε άφωνους όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και γιατί όταν σήκωσε την μπλούζα -στα 42 του χρόνια- φάνηκαν οι... φέτες κοιλιακοί!








Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης 433 (@433) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαγική ασίστ από τον Ρούντι!! (video)

Μια εξαιρετική ασίστ έβγαλε ο Ρούντι Φερνάντεθ (στον Ερνανγκόμεθ) στο ματς της Ισπανίας με τη Σερβία για το Ευρωμπάσκετ, ενώ είχε βγει να τον μαρκάρει ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Μαγική ασίστ από τον Ρούντι (video)
Μπορεί να είναι… αντιπαθητικός, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για πολύ καλό παίκτη. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε μια εξαιρετική πάσα στον Βίλι Ερνανγκόμεθ στην αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Σερβία για τον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε τυχερός, καθώς πάνω στις αλλαγές του βγήκε ψηλός να τον μαρκάρει και συγκεκριμένα ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 19-9 υπέρ των «φούριας ρόχας» και ο Ερνανγκόμεθ έδωσε προβάδισμα 12 πόντων στην ομάδα του.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαδικτυακή στήριξη Μεϊμαράκη σε Παπασταθόπουλο!! (pic)

Μήνυμα συσπείρωσης και στήριξης προς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και μάλιστα μέσω Facebook!

Διαδικτυακή στήριξη Μεϊμαράκη σε Παπασταθόπουλο (pic)
Ένα μήνυμα στήριξης από απρόσμενο… αποστολέα έλαβε η επίσημη σελίδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο Facebook, καθώς μέσω του λογαριασμού της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέλησε να απευθυνθεί στον αρχηγό της εθνικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη λέει: «Αρχηγέ, την ομάδα σου τη στηρίζεις στα δύσκολα. Την Εθνική μας ομάδα, την ομάδα της Πατρίδας μας, τη στηρίζουμε πάντα. Πάμε μπροστά», θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να εμψυχώσει τον «Πάπα» εν όψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Sokratis...
Posted by ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ on Saturday, 5 September 2015





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιστορικό γκολ και θρυλικό ρεκόρ ενόψει για Ρούνεϊ!!

Ο Ρούνεϊ σκόραρε από την άσπρη βούλα στον αγώνα της Αγγλίας με τον Σαν Μαρίνο και φτάνοντας τα 49 γκολ με το εθνόσημο «έπιασε» τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην κορυφή, στην ιστορία των «τριών λιονταριών»!

Ιστορικό γκολ και θρυλικό ρεκόρ ενόψει για Ρούνεϊ
Ένα γκολ απέναντι στο Σαν Μαρίνο φαινομενικά δεν έχει καμια ιδιαίτερη αξία.

Αυτή τη φορά όμως ήταν ξεχωριστό με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ανοίγει το σκορ με πέναλτι για την Αγγλία και ταυτόχρονα να «πιάνει» στην κορυφή των σκόρερ των «τριών λιονταριών» τον θρυλικό Σερ Μπόμπι Τσάρλτον -αμφότεροι έχουν από 49 γκολ.

Ένα ακόμη (ίσως και στο σημερινό παιχνίδι) και το θρυλικό ρεκόρ θα περάσει στον τωρινό ηγέτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει δίαιτα για να παίξει ο Μπαλοτέλι!!

Λίγο η απραξία στην Λίβερπουλ, λίγο και που του αρέσει η καλή ζωή και το κακό δεν αργεί να γίνει. Όπως τόνισε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ο Μάριο Μπαλοτέλι θα παίξει στη Μίλαν όταν χάσει τα παραπανίσια κιλά.

Κάνει δίαιτα για να παίξει ο Μπαλοτέλι
Ο Μάριο Μπαλοτέλι ανυπομονεί για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, ωστόσο, αυτό θα καθυστερήσει.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς τόνισε πως ο Ιταλός φορ θα χρειαστεί να περιμένει λίγο μέχρι να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μίλαν. Ο λόγος είναι τα παραπανίσια κιλά. Ο τεχνικός των «ροσονέρι» δήλωσε πως ο παίκτης ήρθε από την Λίβερπουλ με… κοιλίτσα και έχει ξεκινήσει ήδη δίαιτα.

«Δεν είχε παίξει για αρκετό διάστημα και βρισκόταν πίσω. Προπονείται καλά και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης είναι ικανοποιητικά, αλλά χρειάζεται να χάσει τρία κιλά. Είναι σε δίαιτα και όταν είναι έτοιμος θα παίξει», είπε χαρακτηριστικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προβλήματα για Γιάνκοβιτς-Παπαγιάννη!!

Εκτός προπόνησης έμειναν το Σάββατο οι Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννης, καθώς ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών. Υποβάλλονται σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος αυτών.

Προβλήματα για Γιάνκοβιτς-Παπαγιάννη
Με δύο απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Καρπενήσι. Οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (με τράβηγμα στην αριστερή γάμπα) και Γιώργος Παπαγιάννης (τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό) δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών τους.

Αμφότεροι θα υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία την προσεχή Τρίτη (8/9) με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει πως φυσικά δεν θα προπονηθούν ως τότε και άπαντες ελπίζουν να μην είναι σοβαρή η κατάστασή τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ελληνικά κανάλια έσβησαν το «Μακεδονία» (pics)

Την… κατάσταση στα χέρια τους -όσον αφορά στο ευαίσθητο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ- πήραν τα ελληνικά κανάλια. Ο ΑΝΤ1 κι ο OTE TV έσβησαν απ’ την κάρτα του σκορ τη συντομογραφία της λέξης «Μακεδονία»

Τα ελληνικά κανάλια έσβησαν το «Μακεδονία» (pics)
Χωρίς την ενόχληση του να βλέπουν την ΠΓΔΜ ν’ αποκαλείται «Μακεδονία» παρακολουθούν το παιχνίδι της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ οι Έλληνες τηλεθεατές.

Τόσο ο ΑΝΤ1, όσο και ο OTE TV που μεταδίδουν το ματς στη χώρα μας έχουν φροντίσει ώστε να μη φαίνεται πουθενά ότι η αντίπαλος ονομάζεται έτσι.

Στην κάρτα λοιπόν για το σκορ, είναι καλυμμένο το σημείο της ΠΓΔΜ και δεν φαίνεται η συντομογραφία της λέξης «Μακεδονία».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποδοκίμασαν τον ελληνικό ύμνο και προκάλεσαν με πανό οι Σκοπιανοί!! (video)

Προκλητικοί οι Σκοπιανοί, έφτασαν στο γήπεδο με ήλιους της Βεργίνας και αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο φωνάζοντας «Μακεδονία», ενώ έφεραν πανό που έλεγε «Kick Hell-Ass».

Αποδοκίμασαν τον ελληνικό ύμνο και προκάλεσαν με πανό οι Σκοπιανοί (video)












*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μέσι και το… θηρίο!! (pic)


Ο κορυφαίος του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι, συναντήθηκε με τον κορυφαίο του NFL, Τζάστιν Τζέιμς Γουάτ και έβγαλαν μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται η μεγάλη διαφορά που έχουν σωματικά.

Ο Μέσι και το… θηρίο (pic)











Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης JJ Watt (@justinjames99) στις




*Πηγή: sport-fm.gr

Ο άχαστος Ραντούλιτσα!! (video)

«Ζεστός» ενόψει του ντέρμπι με την Ισπανία έδειξε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος σέντερ δεν έχανε σουτ κατά την προθέρμανσή του.

Ο άχαστος Ραντούλιτσα (video)
Nothing but net στα συνεχόμενα σουτ του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, κατά την προθέρμανσή του ενόψει του ντέρμπι της Σερβίας με την Ισπανία.













*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Ναπολεόνι!!

Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησε και το Σάββατο ο Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά εκτιμάται ότι τη Δευτέρα θα μπορέσει να προπονηθεί κανονικά. Αποφόρτιση για Μαρσελίνιο.

Επιστρέφει ο Ναπολεόνι
Στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου αναμένεται να τεθεί από βδομάδα ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός επιθετικός υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα την Πέμπτη και έχασε δύο προπονήσεις (αυτήν ήταν η αρχική εκτίμηση).

Σήμερα, όπως και χθες, έκανε ατομικό (ποδήλατο και πισίνα) και την Δευτέρα θα είναι σε κατάσταση να γυμναστεί στους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Μαρσελίνιο έκανε αποφόρτιση, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν με ένταση με πιεστικά τετράγωνα και ασκήσεις με μπάλα.
Απουσιάζουν οι διεθνείς Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Νάτσος.

Αύριο οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό. Θα επιστρέψουν τη Δευτέρα το απόγευμα εν όψει του αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τη Ξάνθη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φαν Χέλφτερεν: «Θέλει και λίγη τύχη»

Η τύχη ήταν καλή με την Ολλανδία, όπως δήλωσε ο Τον Φαν Χέλφτερεν μετά την επικράτηση επί της Γεωργίας.

Φαν Χέλφτερεν: «Θέλει και λίγη τύχη»
Χαρούμενος για την ιστορική νίκη της Ολλανδίας επί της Γεωργίας ήταν και… φαινόταν ο Τον Φαν Χέλφτερεν. 

«Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο, το παιχνίδι πήγαινε όπως θέλαμε, αλλά δυστυχώς για μας το τέταρτο δεκάλεπτο είχε υψηλό σκορ. Είχαμε λίγη τύχη στο τέλος, αλλά όταν έχεις τόσα χρόνια να παίξεις σε ένα τέτοιο τουρνουά, χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Ξέρουμε ότι δύσκολα μπορούμε να νικήσουμε παιχνίδια με μεγάλο σκορ, γι’ αυτό η φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε καλή άμυνα», ανέφερε ο προπονητής των «οράνιε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά στην ΑΕΚ!

Καλά έπαιξε, παίκτες κέρδισε, ο Μάνταλος επέστρεψε, μόνο ο τραυματισμός του Άρθο ήταν άσχημο νέο απ’ το φιλικό της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Κι αυτό όμως έπαψε να υπάρχει, καθώς ο Ισπανός γυμνάστηκε κανονικά.

Όλα καλά στην ΑΕΚ
Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις συνεχίζει την αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ.

Δείχνοντας ότι παραμένει ζεστή στο φιλικό με τον Παναιτωλικό και συνοδεύοντας την άνετη νίκη με πολλά ευχάριστα νέα (καλή εμφάνιση και παρθενικό γκολ του Μπουονανότε, επαφή του Κρισάντους με τα δίχτυα και επιστροφή των Μάνταλου και Κορδέρο) ο μόνος «πονοκέφαλος» που προέκυψε για τον Τραϊανό Δέλλα ήταν ο τραυματισμό του Θέσαρ Άρθο.

Κι αυτός ωστόσο έπαψε σήμερα να υπάρχει. Το θλαστικό τραύμα που αποκόμισε ο Ισπανός στο κεφάλι (και λόγω του οποίου αντικαταστάθηκε) επιβεβαιώθηκε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Έτσι, προπονήθηκε κανονικότατα το Σάββατο με τους συμπαίκτες του στα Σπάτα.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε φυσικά με τους διεθνείς και τους Μπακάκη-Τζεμπούρ (που συνέχισαν τα ειδικά ατομικά τους προγράμματα), ενώ η προετοιμασία της ΑΕΚ για την επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις θα συνεχιστεί από την προσεχή εβδομάδα, μιας και την Κυριακή οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν ρεπό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Α' όμιλος: Οι πολλοί νίκησαν τον έναν...!

Η πολυφωνία της Πολωνίας άντεξε απέναντι στην... μοναξιά του Στιπάνοβιτς της Βοσνίας και η ομάδα του Έι Τζέι Σλότερ επικράτησε 68-64. Έφτασε και στο +17 η διαφορά, θρίλερ στο τέλος.

Α' όμιλος: Οι πολλοί νίκησαν τον έναν...
Τα εύκολα, δύσκολα έκανε η Πολωνία για να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ. Η παρέα του Έι Τζέι Σλότερ βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους διαφορά (51-34), επωφελούμενη το ξέσπασμά της στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο τα... χρειάστηκε στο τέλος για να «ξεγλιστρήσει» και να επικρατήσει 68-64 της Βοσνίας.

Στα 20'' πριν το τέλος, ο Σούταλο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως αστόχησε σε σουτ τριών πόντων κι εν τέλει οι Πολωνοί έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πολυφωνία για τους νικητές με τους Μπασίνσκι (15), Πονίτκα (13), Γκορτάτ-Σλότερ (10) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, κόντρα στην ομάδα του Ιβάνοβιτς που είχε τον Στιπάνοβιτς με 20 πόντους, αλλά όλοι οι υπόλοιποι έμειναν πιο κάτω... Ο Μιλόσεβιτς της ΑΕΚ είχε 8 πόντους (2/5 σουτ) και 7 ριμπάουντ (2 επιθετικά) σε 24:16' συμμετοχής.

Πολωνία: Κζουζ, Σελ 8, Σλότερ 10, Κούλιγκ 4 (8ρ.), Πονίτκα 13, Μπασίνσκι 15, Γκορτάτ 10 (7ρ.), Κόσζαρεκ 2, Ζαμόσκι 2, Καρνόβσκι 2, Γκρουσζέσκι 2.

Βοσνία: Πάσαλιτς, Στιπάνοβιτς 20, Σούταλο 8, Μπάνβιτς, Γκόρντιτς 5, Κικάνοβιτς 6, Πέρσιτς 6, Μιλόσεβιτς 8 (7ρ.), Ρένφρο 8, Βράμπατς 2.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 40-30, 58-53, 68-64. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοκόσκοφ: «Μας χτύπησαν και δεν αντιδράσαμε»

Στην έλλειψη… σκληράδας της Γεωργίας απέδωσε ο προπονητής της, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, την ήττα από την Ολλανδία.

Κοκόσκοφ: «Μας χτύπησαν και δεν αντιδράσαμε»
Η απογοήτευση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα των Γεωργιανών μετά την ήττα από την Ολλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

«Δεν ήρθαμε σκεφτόμενοι πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Ξέραμε πως η Ολλανδία είναι μια πειθαρχημένη ομάδα. Όμως δεν ήμασταν όσο σκληροί έπρεπε. Μας έδωσαν το πρώτο χτύπημα και δεν αντιδράσαμε. Παρ’ όλα αυτά είχαμε το παιχνίδι στο χέρι μας και το χάσαμε. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Το παιχνίδι με τη Σλοβενία είναι ακόμη πιο σημαντικό πλέον για μας», δήλωσε ο προπονητής της Γεωργίας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Από πλευράς παικτών, ο Τορνίκε Σενγκέλια είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ολλανδίας. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, αλλά ο μεγαλύτερος λόγος που χάσαμε ήταν ότι δεν παίξαμε όσο σκληρά έπρεπε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν αντιδράσαμε καλά, αν και δεν παίζουμε για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά. Αυτό που πονά περισσότερο είναι πως χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρωτάθλημα του 2010, η διαιτησία κι ο Κατσουράνης!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο sport-fm.gr τι σχέση μπορεί να έχει το μοναδικό πρωτάθλημα που έχασε ο Ολυμπιακός τα 11 τελευταία χρόνια, με μία δήλωση του Κατσουράνη για τη διαιτησία.

Το πρωτάθλημα του 2010, η διαιτησία κι ο Κατσουράνης
***Διάβασα στο contra συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη, που μεταξύ άλλων μίλησε και για τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

***Μεταφέρω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:
-Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα οι διαιτητές είναι κατευθυνόμενοι;
Εννοείται. Κανείς διαιτητής δεν μπορεί να με κοροϊδέψει. Μπορώ να τον καταλάβω από χιλιόμετρα, αν έχει έρθει για να κάνει κάτι στο ματς.

-Άρα σου έχει τύχει αυτό...
Πλάκα κάνεις; Άπειρες φορές. Ο ίδιος διαιτητής μας έπαιζε 100% τη μία σεζόν και 200% κόντρα την επόμενη. Ο διαιτητής αυτός είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Τίποτα από τα δύο. Ο Θεός του είναι το χρήμα. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Είναι και το άλλο. Δεν παίζεις καλά, σε "σφάζει" ο διαιτητής, δεν μπορείς, λέει, να μιλήσεις, επειδή δεν έπαιξες καλά. Γιατί; Και η Γιουνάιτεντ δεν παίζει πολλές φορές καλά, νικά όμως. Δηλαδή στην αδύναμη μέρα μου, να μου δώσεις μία και να με αποτελειώσεις; Είναι επιστήμη η διαιτησία.

***Απλά αν μπορούσα, θα του έκανα μία ερώτηση του παλιού διεθνή άσου, με τη διαδρομή τόσων ετών στην Εθνική ομάδα και σε τόσους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, άρα ποδοσφαιράνθρωπου, που δικαιούται το σεβασμό και την εκτίμησή μας, με τις όποιες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν.

***Ποια η γνώμη του για τη διαιτησία στο πρωτάθλημα 2009-10, που πήρε ο Παναθηναϊκός, μοναδικό πρωτάθλημα στην καριέρα του Κατσουράνη και μοναδικό που έχει χάσει ο Ολυμπιακός τα 11 τελευταία χρόνια;

***Έχει σχέση εκείνο το πρωτάθλημα με την αίσθηση, βεβαιότητα μάλλον, που έχει για τη διαιτησία, όπως μας την περιέγραψε, με αυτό το «ο ίδιος διαιτητής μας έπαιζε 100% τη μία σεζόν…»;

***Γιατί εγώ δεν ξέρω τι εννοεί κι αναρωτιέμαι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γ’ Όμιλος: «Οράνιε» στα… ουράνια με Κλουφ!!

Με ηγέτη τον φοβερό και τρομερό Σάρλον Κλουφ του Ρεθύμνου, η Ολλανδία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ νικώντας με 73-72 τη Γεωργία.

Γ’ Όμιλος: «Οράνιε» στα… ουράνια με Κλουφ

Κορυφαίος ο Σάρλον Κλουφ του Ρεθύμνου με 22 πόντους, αλλά ήρωας ο Σμόιλντερς που πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Μοιραίος για τη Γεωργία στο φινάλε ο Μαρκοϊσβίλι.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

Ο Κλουφ, που θα παίζει στο εξής στο Ρέθυμνο, οδήγησε την ομάδα του σε εξαιρετική εκκίνηση (7-11), αλλά η Γεωργία αντέδρασε με Σενγκέλια και Πατσούλια παίρνοντας το προβάδισμα (13-11), έστω και προσωρινά (15-17). Και λέμε προσωρινά, γιατί η Ολλανδία κυριάρχησε στο δεύτερο δεκάλεπτο χτυπώντας στις πασιφανείς αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας (20-26), ενώ με τον τρομερό Κλουφ να οργιάζει έχοντας βοήθεια και από τον Γ. Ντε Γιονγκ έκλεισε το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (26-36).

Οι «οράνιε» δεν είχαν καμία πρόθεση να φρενάρουν και έφτασαν στα μισά της τρίτης περιόδου στο +12 (35-47) και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Κοκόσκοφ να πλησιάσουν, εκείνοι του Φαν Χέλφτερεν είχαν τον πλήρη έλεγχο και τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που τους έβαζαν οι αντίπαλοι. Εκμεταλλευόμενοι ένα αντιαθλητικό των Ολλανδών, ένα τρίποντο του Πούλεν και τις βολές του Πατσούλια, η Γεωργία επέστρεψε στο ματς πλησιάζοντας στο καλάθι (61-63) πέντε λεπτά πριν το τέλος, ενώ ενάμισι λεπτό μετά προηγήθηκε με ατομική προσπάθεια του Σενγκέλια (66-65). Οι Γεωργιανοί έφτασαν και στο 70-65, αλλά τα… ηρωικά του Κλουφ, κράτησαν την Ολλανδία στο παιχνίδι και από δική του ασίστ ο Σμόιλντερς στα 18’’ ολοκλήρωσε την ανατροπή, αφού ο Μαρκοϊσβίλι αστόχησε στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 17-17, 26-36, 48-58, 72-73.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 7, Πατσούλια 16, Τσιντσάτζε 8, Σερμαντίνι 2, Σανάτζε 11, Μαρκοϊσβίλι 11, Πατσάτσια, Σανικίτζε 1, Μπουριανάτζε, Σενγκέλια 16.

Ολλανδία (Φαν Χέλφτερεν): Γουίλιαμς, Γ. Ντε Γιονγκ 16, Κλουφ 22, Κεράζι 2, Άκερμπουμ 5, Σάφτενααρ 6, Ν. Ντε Γιονγκ 4, Σμόιλντερς 8, Νόρελ 8, Σλάγκτερ 2.

Διαιτητές: Χιμένεθ Τρουχίγιο (Ισπανία), Τσίτσι (Αλβανία), Γιλμάζ (Τουρκία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δ’ Όμιλος: «Χτυπούσε»… αλύπητα η Τσεχία!!

Δυναμικά μπήκε στο Ευρωμπάσκετ η Τσεχία, η οποία βρήκε μπροστά της την αδύναμη Εσθονία και τη συνέτριψε 80-57, στο πρώτο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου.

Δ’ Όμιλος: «Χτυπούσε»… αλύπητα η Τσεχία
Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Ευρωμπάσκετ έκανε η Τσεχία. Οι Βέσελι και Σιλμπ έκαναν ό,τι ήθελαν την Εσθονία, συντρίβοντάς την 80-57, στο πρώτο ματς του τέταρτου ομίλου. Ήδη από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η διαφορά είχε πάει στους 19 (43-24) πόντους υπέρ των Τσέχων.

Ο φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ τελείωσε το ματς με 16 πόντους, ενώ ο νυν παίκτης της Γαλατασαράι είχε 14. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βένε, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 43-24, 64-35, 80-57

Τσεχία: Μπέντα 8, Άουντα 3, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 4, Σατοράνσκι 7, Βελς 5, Χούσκα 2, Μπάρτον, Γέλινεκ 11, Σίρινα 5, Σιλμπ 14, Βέσελι 16.

Εσθονία: Βέιντεμαν 10, Τ. Σοκ 2, Ντόρμπεκ, Σ. Σοκ 3, Ταλτς 6, Άρμπετ 4, Κέεντους 2, Βένε 18 (13 ριμπ.), Τόομε 4, Κανγκούρ 8, Χαλίκ, Κούρμπας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Β’ Όμιλος: «Ζόρικη» πρεμιέρα για Γερμανία!!

Αν και έφτασε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό, η Γερμανία τα… χρειάστηκε στο τέλος κόντρα την Ισλανδία, την οποία νίκησε 71-65, για το δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Β’ Όμιλος: «Ζόρικη» πρεμιέρα για Γερμανία
Είχε βοήθεια από το… NBA η Γερμανία! Με τους Σρέντερ και Νοβίτσκι να παίρνουν από το… χέρι τους συμπαίκτες τους, η «νασιοναλμανσάφτ» μπήκε με το… δεξί στο Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας 71-65 της Ισλανδίας.

Τα «πάντσερ» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο υπέρ τους +15 (41-26), ωστόσο στο δεύτερο μέρος έριξαν… ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να «ξαναμπούν» στο παιχνίδι και να τους αγχώσουν, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Νοβίτσκι και Σρέντερ είχαν από 15 πόντους ο καθένας, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στέφανσον με 23 πόντους.

Το μοναδικό «μελανό» σημείο στην αναμέτρησης για τους Γερμανούς, ήταν ο τραυματισμός του Ρόμπιν Μπένζινγκ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 59-43, 71-65

Γερμανία: Λο, Γκίφι 6, Κινγκ 6, Σάφαρτζικ, Τάντα, Πλάις 4, Μπένζινγκ 6, Νοβίτσκι 15, Σρέντερ 15, Ζίπσερ 6, Γκαβέλ 7, Βόιγκτμαν 6.

Ισλανδία: Χέρμανσον 3, Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρνταρσον 2, Μπαέρινγκσον 12, Στέφανσον 23, Μαγκνούσον, Βιλιάλμσον 11, Γκούναρσον 2, Ερμολίνσκι, Πάλσον 12, Στεΐναρσον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το γκολ του Κρισάντους!! (video)

Δεν πέρασε τρεις αντιπάλους, ούτε έβαλε υποψηφιότητα για την γκολάρα της χρονιάς. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους, όμως, ήταν εκεί που έπρεπε στο φιλικό της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό για να βρει δίχτυα.

Το γκολ του Κρισάντους (video)
Απαντώντας κάποτε στην «κατηγορία» ότι συχνά έβαζε γκολ μπροστά από την εστία, ο μεγάλος Γκερντ Μίλερ είχε πει «ναι, αλλά ήμουν εκεί».

Κάτι τέτοιο λοιπόν (έστω κι αν η αναφορά φλερτάρει με την ιεροσυλία) θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο Μακόλεϊ Κρισάντους.

Ο Νιγηριανός δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο απ’ το να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα απέναντι στον Παναιτωλικό, ωστόσο βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να συνοδεύσει και με γκολ τη γενικότερα καλή εμφάνισή του.

Τα επιπλέον ενθαρρυντικά σημάδια, δε, που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ απ' τη συγκεκριμένη φάση είναι η φοβερή μπαλιά του Γκάλο στον Ντίντακ και η όμορφη σέντρα του Ισπανού.


 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνική... παραλίας!!

Μία ημέρα μετά την ήττα της Εθνικής από τη Φινλανδία (και με αγώνα τη Δευτέρα), Χολέμπας και Μήτρογλου δεν δείχνουν να τους καίγεται καρφάκι, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους.

Εθνική... παραλίας!

Όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία οι Χοσέ Χολέμπας και Κώστας Μήτρογλου απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε γνωστό παραλιακό κλαμπ, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Θα πείτε, άνθρωποι είναι και αυτοί, πρέπει να χαλαρώσουν. Μια μικρή λεπτομέρεια. Αυτή η χαλαρή έξοδος, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα ντροπιαστική ήττα από τη Φινλανδία μέσα στο Καραϊσκάκη. Και όχι μόνο αυτό αλλά ακολουθεί κι άλλο ματς τη Δευτέρα στο οποίο θα πρέπει να παλέψουμε έστω για να σώσουμε τα προσχήματα.

Προφανώς και δεν είναι εικόνα διεθνών παικτών αυτή. Μοιάζει περισσότερο με εικόνα νηπιαγωγείου και δείχνει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα μέτρο κανένας έλεγχος. Έχουμε μια ομάδα που δεν δείχνει απλά σημάδια διάλυσης. Είναι διαλυμένη.

Φαντάζεστε τους παίκτες που δόξασαν την Εθνική μας ομάδα (τον Ζαγοράκη, τον Καραγκούνη και τόσους άλλους) να δείχνουν τέτοια συμπεριφορά μετά από τέτοια ήττα;

Φυσικά και όχι.

Η ανάγκη για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα είναι φυσικά τεράστια, με το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης να πηγαίνει στην ΕΠΟ που είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης.

Μιας κατάστασης που γκρεμίζει στα μάτια του κόσμου όλα αυτά που χτίστηκαν με κόπο, με αγώνες και ιδρώτα τα προηγούμενα 11 χρόνια.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε καλό κλίμα η συνάντηση για «Καυταντζόγλειο»


Συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή του «Καυτανζόγλειου» είχε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης. Σε καλό κλίμα οι επαφές των δύο πλευρών για την υπογραφή του συμφωνητικού.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση για «Καυταντζόγλειο»
Συνάντηση με την διοίκηση του «Καυτανζόγλειου» με θέμα το συμφωνητικό της τρέχουσας σεζόν για το στάδιο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του Ηρακλή. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης στην συζήτηση με την διοικούσα επιτροπή κατέθεσε τις προτάσεις του,
όπως και η άλλη πλευρά.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης γίνεται αναφορά στο θετικό κλίμα.

Αναλυτικά:

«Συνάντηση Διοίκησης ΠΑΕ με Επιτροπή Καυτανζογλείου

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης και ο Αντιπρόεδρος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, είχαν σήμερα το πρωί, συνάντηση στο Καυτανζόγλειο με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Σταδίου, την οποία εκπροσώπησαν ο Πέτρος Πετρίδης (Διευθυντής Σταδίου), ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Απόστολος Μητιντζής, ο Αντιπρόεδρος, Στέφανος Τσίρκας και ο Έφορος, Ζαχαρίας Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα, ενώ το βασικό θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές ήταν το κύριο συμφωνητικό της ΠΑΕ Ηρακλής με το Καυτανζόγλειο Στάδιο για τη σεζόν 2015-2016.
Οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους, και πλέον τον λόγο έχουν οι νομικοί σύμβουλοι, οι οποίοι και θα τις εξετάσουν.

Σκοπός όλων, είναι να βρεθεί φόρμουλα, ώστε οι όποιες διαφωνίες να ξεπεραστούν και την επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να υπογραφεί το σχετικό συμβόλαιο για την τρέχουσα περίοδο».

Μεγάλε Ντιρκ...! (video)

Στιγμές... μαγείας απ' τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Με το καλημέρα στο Ευρωμπάσκετ, ο μεγάλος Γερμανός έκανε την αγαπημένη του κίνηση -παρά την πίεση δύο αντιπάλων- και με φοβερή καμπύλη, πέτυχε καλάθι.

Μεγάλε Ντιρκ... (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρμπόσα: «Δεν βλέπω κρίση στην Ελλάδα»

Καλύτερη απ’ όσο περιγράφουν τα ΜΜΕ της πατρίδας του χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα μας ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ τόνισε ότι το επίπεδο ζωής των Ελλήνων είναι ανώτερο απ’ των Πορτογάλων

Μπαρμπόσα: «Δεν βλέπω κρίση στην Ελλάδα»
Ενθουσιασμένος απ’ την παρουσία του στην ΑΕΚ -αλλά και απ’ την παραμονή του στην Ελλάδα- δήλωσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Μιλώντας στην «A’ Bola» και απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στη χώρα μας, ο Πορτογάλος τόνισε ότι τα ΜΜΕ προβάλλουν μια άλλη εικόνα απ’ αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα.

«Θα μιλήσω απ’ την εμπειρία μου στην Αθήνα, επειδή στις άλλες πόλεις πάω με την ομάδα και δεν μπορώ να δω πολλά πράγματα. Εδώ δεν βλέπω τους ανθρώπους ν’ ανησυχούν, ούτε τα σημάδια της κρίσης τα οποία δείχνει η πορτογαλική τηλεόραση. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι συνέχεια γεμάτα, εν αντιθέσει με αυτά που βλέπω στην Πορτογαλία. Οι Κυριακές είναι αργίες, κανένας δεν δουλεύει. Πάντα βρίσκουν χρόνου γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και τους φίλους του, κάτι που δεν συμβαίνει στη χώρα μας», σημείωσε ο Μπαρμπόσα.

Αφού τόνισε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι «αν έπρεπε να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Ελλάδα δεν θα έλεγα ποτέ ότι η Ελλάδα είναι σε κρίση», κατέληξε: «Αυτό που δείχνει η τηλεόραση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα που βιώνω. Το επίπεδο ζωής των Ελλήνων είναι πολύ ανώτερο απ’ αυτό των Πορτογάλων».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρούνεϊ: «Το παραδέχομαι, δεν ξέρω τον Μαρσιάλ»

Σε πλήρη επιβεβαίωση των λεγομένων του Μόργκαν Σνάιντερλιν που ισχυρίστηκε ότι ο Ρούνεϊ δεν ήξερε καθόλου τον Μαρσιάλ προχώρησε ο ίδιος ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ρούνεϊ: «Το παραδέχομαι, δεν ξέρω τον Μαρσιάλ»

Ο Άγγλος επιθετικός σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι όντως ρώτησε τον Γάλλο αμυντικό χαφ για τον Μαρσιάλ ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αποδειχθεί μια πετυχημένη μεταγραφή.

«Πολύ σωστά γράφτηκε ότι δεν έχω δει πολύ τον Μαρσιάλ για να είμαι ειλικρινής. Έτσι, δεν μπορώ να πω πολλά για αυτόν.

Τον είδα την περασμένη σεζόν κόντρα στην Άρσεναλ που είχε ένα φανταστικό παιχνίδι, έτσι είμαι σίγουρος θα αποδειχθεί μια πολύ πετυχημένη μεταγραφή για μας.

Διαθέτει πολλές ικανότητες απ’ όσα έχω προλάβει να δω και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας πολύ καλός παίκτης για μας», ανέφερε ο Γούεϊν Ρούνεϊ στους εκπροσώπους του Τύπου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλά άρχισε το Ευρωμπάσκετ!! (video)

Στην πρώτη μέρα του Ευρωμπάσκετ, ο Πολ Ζίπσερ χάρισε ένα δυνατό highlight στη φετινή διοργάνωση κατεβάζοντας το… γενικό στον Χόρντουρ Βιλιάμσον.

Καλά άρχισε το Ευρωμπάσκετ! (video)
Ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι στο σπίτι μου» είπε ο Πολ Ζίπσερ στον Χόρντουρ Βιλιάμσον, ο οποίος προσπάθησε να καρφώσει στην αναμέτρηση τις Ισλανδίας με τη Γερμανία, αλλά απέτυχε!













*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάμε όλοι μαζί: «Ζήτω η Εθνική του Γκιρτζίκη»!

Στο νέο μοντέλο της Εθνικής, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη, κανείς δε λέει την αλήθεια και μας φταίνε μόνο οι... απόντες. Ο Γκιρτζίκης και οι λοιποί συγγενείς, ποτέ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Πάμε όλοι μαζί: «Ζήτω η Εθνική του Γκιρτζίκη»!
Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα. Μετράμε μόνο έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό, σε έναν όμιλο με «μεγαθήρια» τύπου Φινλανδία, Νησιά Φερόε, Βόρειος Ιρλανδία. Κρατάμε, μέχρι στιγμής, την τελευταία θέση με μόλις δυο βαθμούς. Την ελεύθερη πτώση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ranking της ΦΙΦΑ από τη 13η θέση κάπου κοντά στην 50η. Τις πέντε ήττες και δυο ισοπαλίες. Το πολύ κακό ποδόσφαιρο. Τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Το… πέρασμα του Σέρτζιο Μαρκαριάν. Το αλαλούμ με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ψιλά πράγματα για τον κ. Γκιρτζίκη και τους λοιπούς συγγενείς, που ακόμη και τώρα αρνούνται να τοποθετηθούν, αρνούνται να μιλήσουν ξεκάθαρα, να πάρουν μια ευθύνη βρε αδερφέ και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Πάλι καλά που έφυγε ο Καραγκούνης. Πάλι καλά που δεν έχουμε στην ομάδα τον Κατσουράνη. Πάλι καλά που έφυγε ο Σάντος του… μισού – μηδέν. Πάλι καλά που διώξαμε το παλιό για να φέρουμε το καινούριο. Αλήθεια, πόσο αδαής μπορεί να είναι κάποιος όταν νομίζει ότι τα πράγματα σε μια ομάδα, πόσο μάλλον σε μια Εθνική, μπορούν να γίνουν καλύτερα, όταν λειτουργείς με τέτοιον τρόπο;

Δεν θα κάνουμε αγωνιστικές αναλύσεις γι’ αυτό που είδαμε ξανά χθες στο «Καραϊσκάκης». Κι ούτε φυσικά θα ζητήσουμε… κεφάλια. Θα απαιτήσουμε, όμως, να μας πουν τι διάβολο συμβαίνει στην Εθνική ομάδα, γιατί υπάρχει αυτή η πτώση άνευ προηγουμένου και φυσικά ν αποδοθούν ευθύνες.

Ο επικεφαλής, κ. Γκιρτζίκης, αρνείται να πει το παραμικρό ουσιαστικό. Κάνει δηλώσεις… απλά για να τις κάνει. Ευτυχώς, που ζήτησε και συγνώμη. Για το τι έχει συμβεί, όμως, τσιμουδιά. Για το τι τρέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως, φυσικά, και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν περιέλθει σε μια τεράστια κρίση, κουβέντα.

Εντάξει, κύριε πρόεδρε, δεν απαιτούμε να τοποθετηθείτε για τα όσα στραβά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Καταλαβαίνουμε ότι εκεί κάνει… τζιζ και αρκείστε στο «δεν είδα, δεν άκουσα», συμπεριφορές που, δυστυχώς, έχουν οι «αχυράνθρωποι» και όχι οι υπεύθυνοι πρόεδροι. Αλλά να μην λέτε, επιτέλους, την αλήθεια για την Εθνική, για τις φήμες περί… μανατζαρέων πριν από κάποιο διάστημα, για τα «κουμάντα», για το μπάχαλο με τον Γιώργο Καραγκούνη και άλλα θέματα που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα την ομάδα, πάει πολύ.

Μιλήστε, τοποθετηθείτε, πείτε την αλήθεια και προχωρήστε, αν μπορείτε, στο επόμενο βήμα. Αν όχι, σας ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική παρουσία σας, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο…

Υ.Γ: Φυσικά και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Λύγισαν απέναντι στις ομάδες που προαναφέραμε. Σαφώς και υπάρχει και αγωνιστικό πρόβλημα. Αλλά πάνω απ όλα, το πρόβλημα είναι δομικό. Δεν χωρά αμφιβολία επ' αυτού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Χάμιλτον στην πολ ποζίσιον της Ιταλίας!!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος των κατατακτήριων δοκιμών, χωρίς να δυσκολευτεί από κανέναν αντίπαλό του.

Ο Χάμιλτον στην πολ ποζίσιον της Ιταλίας

Δίπλα του – από τη δεύτερη θέση- θα εκκινήσει ο Κίμι Ραίκονεν. Ο «Iceman» έχει να δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πρώτη γραμμή από το γκραν πρι του Μονακό το 2009.

Την πρώτη τριάδα της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, κάνοντας το δύο –τρία για τη Ferrari.

Από την τέταρτη θέση θα εκκίνησει ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του, με τους μηχανικούς της Mercedes να τον αντικαθιστούν με αυτόν που έτρεχε στο Σπα, χωρίς να δεχτεί ποινή.

Μεγάλος άτυχος των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είδε το πάνω μέρος του μονοθέσιου του να αποκολλάτε από την Toro Rosso, ενώ βρίσκονταν στην πίστα.



Πρόβλημα με το μονοθέσιο του αντιμετώπισε και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στην τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση από την ένατη.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασισμένος ο Τζιλαμποτζί!


Ο Παπί Τζιλαμποτζί παρουσιάστηκε και επίσημα από την Τσέλσι και στις πρώτες του δηλώσεις φρόντισε να δηλώσει έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των «μπλε».

Αποφασισμένος ο Τζιλαμποτζί
Ήρθε για να μείνει ο Παπί Τζιλαμποτζί.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τους «μπλε» και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Λονδρέζων, εμφανίστηκε αποφασισμένος να ανέβει επίπεδο και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

«Ήρθα εδώ για να μάθω και να ανέβω επίπεδο στο σύλλογο. Θέλω να κερδίσω τρόπαια. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και θέλω να δείξω όλα μου τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα μου, όχι μόνο στον προπονητή και τους παίκτες, αλλά και στους οπαδούς», δήλωσε σε πρώτο βαθμό.

«Είμαι ένας αμυντικός και θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου, το οποίο είναι να αμύνομαι καλά και να μην αφήνω τους αντιπάλους να περνάνε. Τεχνικά μιλώντας, έχω κάνει μεγάλη πρόοδο», υπογράμμισε.

Πηγή: england365.gr

Πρόβλημα με Σαλούστρο!!

Κάκωση μηνίσκου υπέστη ο Χρήστος Σαλούστρος και θα μείνει εκτός προπονήσεων του ΠΑΟΚ για μια εβδομάδα.

Πρόβλημα με Σαλούστρο
Ο Χρήστος Σαλούστρος θα χάσει τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ για μια εβδομάδα. Ο 25χρονος φόργουορντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κάκωση μηνίσκου.

Θα ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα θεραπείας ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα στήριξης στην Εθνική μπάσκετ από τον Κατσουράνη!!

Μέσω του προφίλ του στο Twitter o Κώστας Κατσουράνης έστειλε τις θερμότερες ευχές του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Το μήνυμα στήριξης στην Εθνική μπάσκετ από τον Κατσουράνη
Μια ημέρα μετά την ήττα της Εθνικής ποδοσφαίρου, αυτή του μπάσκετ παίρνει τη σκυτάλη. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015 και ο Κώστας Κατσουράνης εξέφρασε τη στήριξή του.

«Όλοι εσείς έχετε στο πλευρό σας όλους εμάς. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ 2015» , έγραψε στο προφίλ που διατηρεί στο twitter.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σοκ» με Φεκίρ!!

Μεγάλη ζημία έπαθε ο Ναμπίλ Φεκίρ της Λιόν. Ο 22χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στο φιλικό της Γαλλίας με την Πορτογαλία και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για ρήξη χιαστών!

«Σοκ» με Φεκίρ!
Ξινό βγήκε στον Ναμπίλ Φεκίρ το φιλικό της Γαλλίας με την Πορτογαλία. Ο ποδοσφαιριστής της Λιόν, στον οποίο στηρίζει πολλά η Ολιμπίκ, τραυματίστηκε στο 14ο λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης (μπήκε στη θέση του Γκριζμάν) και σήμερα επέστρεψε στην πατρίδα του.

inner

Όπως αναφέρεται στα Μέσα της χώρας έχει υποστεί ρήξη χιαστών και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες.

Στην περυσινή σεζόν ο νεαρός παίκτης έκανε 34 εμφανίσεις (13 γκολ) στο Championnat, δυο στα προκριματικά του Europa League, δυο (δυο γκολ) στο Κύπελλο Γαλλίας και μια στο Λιγκ Καπ Γαλλίας. Φέτος είχε ξεκινήσει με φόρα, καθώς στα τέσσερα ματς στη Ligue 1 σημείωσε ισάριθμα τέρματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οικονομικό σοκ για την McLaren!

Περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει σοβαρά να χάσει η McLaren για το νέο πρωτάθλημα καθώς δύο μεγάλοι της χορηγοί δεν έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ανανεώσουν την συνεργασία μαζί της.

Οικονομικό σοκ για την McLaren
Όπως αναφέρουν βρετανικές ιστοσελίδες η εταιρεία “Johnnie Walker” αλλά και o τραπεζικός όμιλος Santander είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν με την εφετινή κακή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα να έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η συμφωνία που είναι σε ισχύ με την γνωστή εταιρεία ουίσκι αποφέρει λίγο περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ και εκείνη με τον τραπεζικό όμιλο άλλα περίπου επτά εκατομμύρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνική: Τώρα είναι η ώρα!!

Έξι χρόνια δίχως μεγάλη επιτυχία είναι πολλά για μια ομάδα που μας έχει κακομάθει. Η Εθνική μπαίνει στο 39o Ευρωμπάσκετ με μεγάλες βλέψεις και πρωτίστως τα φόντα για να τις υλοποιήσει.

Εθνική: Τώρα είναι η ώρα

5. Γιάννης Μπουρούσης: Η σταθερή κολώνα
inner

Ημ. Γέννησης: 17.11.1983
Τόπος Γέννησης: Καρδίτσα (Ελλάδα)
Ύψος: 2.13
Θέση: Σέντερ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: -2002 ΓΣ Καρδίτσας, 2002-06 ΑΕΚ, 2006 Μπαρτσελόνα, 2006-2011 Ολυμπιακός, 2011-13 Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, 2013- Ρεάλ Μαδρίτης

Το 2005 στο θρίαμβο του Βελιγραδίου ήταν ο δωδέκατος παίκτης. Το 2006 δεν «χώρεσε» στη δωδεκάδα του ασημένιου στο Μουντομπάσκετ. Από τότε, ωστόσο, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι η «κολώνα» της Εθνικής. Σέντερ με τεράστια ποιότητα, ικανός κοντά στο καλάθι και μακριά από αυτό, κυκλοφορεί-παραδόξως-ακόμη ελεύθερος μετά από μια χρονιά που πανηγύρισε τέσσερις τίτλους με τη Ρεάλ. Κατά δήλωσή του, θέλει (τουλάχιστον) την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να κλείσει εκεί την καριέρα του με το εθνόσημο.

6. Νίκος Ζήσης: Αρχηγός σε όλα του
inner

Ημ. Γέννησης: 16.08.1983
Τόπος Γέννησης: Θεσσαλονίκη
Ύψος: 1.97
Θέση: Γκαρντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: -2000 XANΘ, 2000-05 ΑΕΚ, 2005-07 Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία), 2007-09 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), 2009-12 Μοντεπάσκι Σιένα (Ιταλία), 2012-13 Μπιλμπάο Μπάσκετ (Ισπανία), 2013-14 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), 2015- Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Άρχισε να φορά το εθνόσημο τον περασμένο αιώνα και συνεχίζει. Ο Νίκος Ζήσης είναι ανελλιπώς παρών σε κάθε κάλεσμα της Εθνικής, από την Παίδων μέχρι και την Ανδρών, από το 1999 μέχρι και σήμερα. Γκαρντ με προσόν την εξυπνάδα, η ήρεμη δύναμη των αποδυτηρίων και ένας πραγματικός αρχηγός, ο νέος άσος της Μπάμπεργκ δεν θα λείψει ούτε φέτος από την προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης», με την ίδια δίψα για νέες επιτυχίες και δίχως να απογοητεύεται για τις πρόσφατες αποτυχίες.

7. Βασίλης Σπανούλης: Ηγέτης με ονοματεπώνυμο
inner

Ημ. Γέννησης: 07.08.1982
Τόπος Γέννησης: Λάρισα
Ύψος: 1.92
Θέση: Γκαρντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: -2001 ΓΣ Λάρισας, 2001-05 Μαρούσι, 2005-06 Παναθηναϊκός, 2006-07 Χιούστον Ρόκετς (ΝΒΑ), 2007-10 Παναθηναϊκός, 2010- Ολυμπιακός

Θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρώπη κι όχι αδίκως. Τα κατορθώματά του στην Ευρωλίγκα και όχι μόνο τον έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη. Είναι ο ορισμός του ηγέτη, που δεν θα διστάσει να πάρει την τελευταία επίθεση, αλλά και να δει τον ελεύθερο συμπαίκτη αν είναι σε καλύτερη θέση. Πρόπερσι ένας τραυματισμός στη διάρκεια του τουρνουά δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει τις αρετές του, πέρσι απουσίαζε, αλλά φέτος ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε για να πάρει το αίμα του πίσω, παρότι στη διάρκεια της προετοιμασίας έγινε για τέταρτη φορά πατέρας.

8. Νικ Καλάθης: Ο εγκέφαλος της ομάδας
inner

Ημ. Γέννησης: 07.02.1989
Τόπος Γέννησης: Φλόριντα
Ύψος: 1.98
Θέση: Γκαρντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: - 2009 Κολέγιο Φλόριντα, 2009-2012 Παναθηναϊκός, 2012-13 Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία), 2013-15 Μέμφις Γκρίζλις, 2015- Παναθηναϊκός

Αν και μόλις 26 ετών, αποτελεί από το 2009 στέλεχος της Εθνικής Ανδρών με σημαντικό ρόλο. Η επιτομή του σύγχρονου πλέι μέικερ, με μπόι κοντά στα δύο μέτρα, γρήγορα πόδια και άριστο διάβασμα του παιχνιδιού, ο Νικ Καλάθης είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε περιφερειακό. Μετά από μια διετία στους Γκρίζλις και τρία χρόνια στην ξενιτιά, επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό «αναβαθμισμένος», πολύ πιο πλούσιος σε εμπειρίες και πλέον… μπαμπάς.

9. Στράτος Περπέρογλου: Φόργουορντ μεγάλων ομάδων
inner

Ημ. Γέννησης: 07.08.1984
Τόπος Γέννησης: Δράμα (Ελλάδα)
Ύψος: 2.03
Θέση: Φόργουορντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: ΑΟ Καβάλας, Ιβίσκος Ρόδου, 2002-04 Ηλυσιακός, 2004-07 Πανιώνιος, 2007-12 Παναθηναϊκός, 2012-14 Ολυμπιακός, 2014-15 Εφές Πίλσεν (Τουρκία), 2015- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μια ακόμη μεγάλη επιστροφή για την Εθνική. Ο Στράτος Περπέρογλου φορά και πάλι τη γαλανόλευκη για να προσφέρει την ποιότητά του στη θέση του φόργουορντ. Εξαιρετικός σκόρερ αλλά και δημιουργός, σπουδαίος σουτέρ και μετρ του ποσταρίσματος, έχοντας περάσει πετυχημένα από τους «αιώνιους», αλλά και την Αναντολού Εφές, μετακομίζει μετά το Ευρωμπάσκετ στην Καταλονία για να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα.

10.Κώστας Σλούκας: Ένας 25χρονος... βετεράνος
inner

Ημ. Γέννησης: 15.01.1990
Τόπος Γέννησης: Θεσσαλονίκη
Ύψος: 1.90
Θέση: Γκαρντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2008- Μαντουλίδης, 2008-10 Ολυμπιακός, 2010-11 Άρης, 2011-15 Ολυμπιακός, 2015- Φενερμπαχτσε (Τουρκία)

Έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις «μικρές» εθνικές ομάδες, η προαγωγή του στην Ανδρών ήταν φυσική συνέπεια. Παίκτης που αλλάζει το ρυθμό, με ταχύτατη εκτέλεση, αλλά και εξαιρετική αντίληψη του παρκέ, ο Κώστας Σλούκας εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι και καλύτερος. Η νέα σεζόν θα τον βρει στη Φενέρμπαχτσε, υπό την καθοδήγηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

11.Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απλά... Greek Freak
inner

Ημ. Γέννησης: 06.12.1994
Τόπος Γέννησης: Αθήνα, Ελλάδα
Ύψος: 2.11
Θέση: φόργουορντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2009-2013 Φιλαθλητικός, 2013-Μιλγουόκι Μπακς
Τίτλοι - Διακρίσεις

Το μέλλον είναι εδώ. Πριν δύο χρόνια έπαιζε στην Α2, πλέον είναι από τους ραγδαία ανερχόμενους αστέρες του ΝΒΑ, ο πιο δημοφιλής παίκτης των Μπακς και μετρά τη δεύτερη εμφάνισή του με το εθνόσημο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσιάζει με τα φυσικά του προσόντα, την πληρότητα του παιχνιδιού του, τη συνεχή του βελτίωση, την ωριμότητα και την απλότητά του. Και είναι μόνο 20 χρονών.

12. Κώστας Καϊμακόγλου: Ο... μουσάτος εργάτης
inner

Ημ. Γέννησης: 15.03.1983
Τόπος Γέννησης: Κορυδαλλός (Πειραιάς)
Ύψος: 2.04
Θέση: Φόργουορντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2002-04 Νήαρ Ηστ, 2004-2010 Μαρούσι, 2010-12 Παναθηναϊκός, 2012- Ούνιξ Καζάν

Αθόρυβα, όπως και το παιχνίδι του, αποτελεί στέλεχος της Εθνικής ομάδας σταθερά από το 2009. Ο μουσάτος φόργουορντ της Ούνιξ είναι η επιτομή της ουσίας στο παιχνίδι του. Δεν θα εντυπωσιάσει, αλλά θα κάνει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που είναι τεράστιας σημασίας για μια ομάδα με αυταπάρνηση και χωρίς μουρμούρα. Παίκτης για όλες τις δουλειές, συνδυάζει τη σκληράδα με το μυαλωμένο παιχνίδι και λύνει τα χέρια του προπονητή.

13.Κώστας Κουφός: Ο πύργος που έλειπε
inner

Ημ. Γέννησης: 24.02.1989
Τόπος Γέννησης: Κάντον (Οχάιο)
Ύψος: 2.13
Θέση: Σέντερ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2008-2010 Γιούτα Τζαζ, 2010-2011 Μινεσότα Τίμπεργουλβς, 2011-2013 Ντένβερ Νάγκετς, 2013-2015 Μέμφις Γκρίζλις, 2015- Σακραμέντο Κινγκς.

Έλειψε πολύ, είναι η αλήθεια, από την Εθνική τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος επέστρεψε, βελτιωμένος και έχοντας πλήρη συναίσθηση της αποστολής της ελληνικής ομάδας. Οι Κινγκς τον απέκτησαν με 33 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ, αλλά πλέον φεύγοντας από τη σκιά του Μαρκ Γκασόλ στους Γκρίζλις, θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις επιθετικές του αρετές. Όπως το κάνει ήδη με την Εθνική.

15.Γιώργος Πρίντεζης: Υπερ-όπλο στο «4»
inner

Ημ. Γέννησης: 22.02.1985
Τόπος Γέννησης: Αθήνα (Ελλάδα)
Ύψος: 2.06
Θέση: Φόργουορντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2002-09 Ολυμπιακός (2006-07 Ολύμπια Λάρισας), 2009-11 Ουνικάχα Μάλαγα, 2011- Ολυμπιακός

Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης στο «4». Ο άσος του Ολυμπιακού είναι ανίκητος όταν τροφοδοτείται στο low post, επικίνδυνος ακόμη και πίσω από τα 6,75μ., ταχύτατος στον αιφνιδιασμό και τέρας ψυχραιμίας όταν η μπάλα ζυγίζει… τόνους. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένα (ακόμη) «φονικό» όπλο στα υπηρεσίες της Εθνικής.

16.Κώστας Παπανικολάου: Το δυναμό της Εθνικής
inner

Ημ. Γέννησης: 31.07.1990
Τόπος Γέννησης: Τρίκαλα (Ελλάδα)
Ύψος: 2.07
Θέση: Φόργουορντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: -2008 Πρωτέας Γρεβενών, 2008-09 Άρης Θεσσαλονίκης, 2009-13 Ολυμπιακός, 2013-14 Μπαρτσελόνα, 2014-15 Χιούστον Ρόκετς, 2015- Ντένβερ Νάγκετς

Τα πήρε όλα με τις «μικρές» εθνικές ομάδες, τα θέλει όλα και με την Ανδρών. Μέλος της χρυσής γενιάς των 90αρηδων, ο Κώστας Παπανικολάου παρά τα 25 του χρόνια έχει προλάβει να ζήσει πράγματα που θα ζήλευαν και βετεράνοι. Φόργουορντ που ξεχειλίζει από ενέργεια, ιδανικός συμπαίκτης και ικανός να προσφέρει και σκορ, άνοιξε πέρσι τα φτερά του για το ΝΒΑ, όπου για μισή σεζόν έδειξε ότι έχει θέση. Οι Νάγκετς μπορεί να μην του την εγγυώνται για την ερχόμενη περίοδο, αλλά ο «Παπ» έχει σταθερή θέση στην Εθνική τα τελευταία χρόνια.

17.Βαγγέλης Μάντζαρης: Ο εξολοθρευτής
inner

Ημ. Γέννησης: 16.04.1990
Τόπος Γέννησης: Περιστέρι
Ύψος: 1.96
Θέση: Γκαρντ
Ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε: 2007-2011 Περιστέρι, 2011- Ολυμπιακός *Πηγή: sport-fm.gr*