Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Αντετοκούνμπο: «Μετάλλιο, αλλά δεν θα… πεθάνουμε κιόλας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σαφής: η Εθνική θέλει και μπορεί να πάρει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά θα είναι λάθος να βάλει πάνω της πίεση που δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Αντετοκούνμπο: «Μετάλλιο, αλλά δεν θα… πεθάνουμε κιόλας»
Το μετάλλιο είναι στόχος και μέσα στις δυνατότητες της Εθνικής, σύμφωνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όμως ο 20χρονος άσος μιλώντας στην «Πράσινη» τόνισε πως δεν θα πρέπει να φορτωθεί η ομάδα με άγχος που δεν θα τη βοηθήσει σε τίποτα και δεν πρέπει να νιώσει πως αν δεν τα καταφέρει θα έρθει το… τέλος του κόσμου.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για:

-το αν θεωρεί την ομάδα έτοιμη: «Πιστεύω είμαστε έτοιμοι και μέρα με την ημέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά το Ακρόπολις με δυο δυνατές ομάδες, την Τουρκία και την Λιθουανία. Όμως, ακόμη και η Ολλανδία ήταν καλός αντίπαλος, κάναμε ένα καλό ματς, μάθαμε από τα λάθη μας και πάμε τώρα στο Ζάγκρεμπ αρχικά για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

-το αδύνατο σημείο της Εθνικής: «Η σταθερότητα στην άμυνα! Πρέπει να έχουμε καλύτερη σταθερότητα στην άμυνα. Με την Ολλανδία στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις δεχθήκαμε 80, με την Τουρκία ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και με την Λιθουανία παίξαμε πάλι καλά αμυντικά. Εάν συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο να πιέζουμε στην άμυνα πιστεύω ότι θα πάμε ψηλά».

-τον περσινό αποκλεισμό στους 16 του Μουντομπάσκετ: «Πιστεύω το περσινό παιχνίδι που χάσαμε από την Σερβία θα μας κάνει πάρα πολύ καλό φέτος. Γιατί θα πάμε εκεί και θα είμαστε έτοιμοι. Θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στην άμυνα, να μην χαλαρώσουμε και να έχουμε ενέργεια και μεγάλη συγκέντρωση».

-την προσωπική του απόδοση: «Πιστεύω μπορώ να παίξω καλύτερα. Θα μπορώ να βοηθήσω περισσότερο εάν προσαρμοστεί το παιχνίδι πάνω μου. Προς το παρόν κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής για να βοηθήσω την Εθνική... Αυτό που προέχει τώρα είναι να κοιτάμε κάθε αγώνα χωριστά για να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής».

-το αν μπορεί να σπάσει στο Ευρωμπάσκετ το ρεκόρ των 22 πόντων: «Να είμαστε καλά στην υγεία μας όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι το ατομικό ρεκόρ μπορώ να το “σπάσω” στα επίσημα παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ».

-το στόχο του μεταλλίου: «Αυτός είναι ο στόχος πηγαίνοντας στο Ευρωμπάσκετ. Το μετάλλιο, αλλά δεν θα βάλω πίεση ούτε στον εαυτό μου ούτε στην ομάδα. Τι να κάνουμε; Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπάει πολύ την Εθνική ομάδα και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να είναι όλοι σίγουροι γι' αυτό. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε ένα μετάλλιο όμως δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Όχι μόνο εγώ αφήνω την οικογένεια μου, αλλά και οι πιο παλιοί ο Σπανούλης, ο Μπουρούσης αφήνουν τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί πριν από 15-20 ημέρες για να είναι εδώ και να βοηθήσουν την Εθνική. Αν πάμε και δεν πάρουμε το μετάλλιο θα στενοχωρηθούμε πολύ. Πάμε για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν θα βάλουμε όμως πίεση στον εαυτό μας για να πούμε ότι πάμε για το μετάλλιο. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια για το Ευρωμπάσκετ ο στόχος είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται... Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: