Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουρούσης: «Η τελευταία μου διοργάνωση»!

Την πρόθεση να σταματήσει από την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο –εφόσον προκριθεί- αποκάλυψε ο Γιάννης Μπουρούσης ενόψει της πρεμιέρας του φετινού Ευρωμπάσκετ κόντρα στην ΠΓΔΜ.

Μπουρούσης: «Η τελευταία μου διοργάνωση»!
Έριξε τη… βόμβα ο Γιάννης Μπουρούσης ενόψει της έναρξης του φετινού Ευρωμπάσκετ.

Ο Έλληνας σέντερ αποκάλυψε πως πρόθεσή του είναι να σταματήσει το 2016 από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ όσον αφορά την αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ τόνισε πως υπάρχει το «συνηθισμένο» άγχος της πρεμιέρας.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι αύριο και υπάρχει ένα άγχος και μία πίεση. Εμείς, θα πρέπει να δείξουμε αυτά που κάναμε στα φιλικά, αλλά θέλει περισσότερη συγκέντρωση και δυνάμεις. Να είσαι 100 συγκεντρωμένος γιατί ένα ματς πρεμιέρας και πάντα είναι δύσκολο. Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε δυνατά και δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η διαφορά των πόντων», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπουρούσης και συνέχισε:

«Θέλουμε να φτάσουμε ξανά την Ελλάδα στην κορυφή γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε φάει στενοχώριες. Την πονάμε την ομάδα όσοι ερχόμαστε και γι’ αυτό κάθε καλοκαίρι αφήνουμε οικογένειες. Την πονάμε την ομάδα και θέλουμε να τη φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Οι σφαλιάρες είναι συνεχόμενες. Άρα πρέπει να σηκωθούμε και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Αν πάμε καλά στα δύο χιαστί παιχνίδια, τότε θα έχουμε κάνει κάτι πολύ καλό».

Και συνέχισε ο Έλληνας σέντερ: «Η χημεία που παίζει ρόλο θα χτίζεται από αύριο. Στα επίσημα παιχνίδια γίνεται αυτό πάντα. Αλλά, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνα».

Για το αν τον ενοχλεί το όνομα «Μακεδονία»: «Δεν ασχολούμαστε καν με αυτά. Κοιτάμε το μπάσκετ και να νικάμε τον κάθε αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε δίψα για να νικήσουμε τους πάντες. Δεν πρέπει να μείνουμε πουθενά. Σημασία είναι να δείξουμε χαρακτήρα και τι ομάδα έχουμε».

Όμως, ο Γιάννης Μπουρούσης έριξε και τη… βόμβα, καθώς ενδεχομένως να πει «αντίο» στην Εθνική το 2016: «Το βλέπω σαν την τελευταία μου διοργάνωση. Σαν να είναι η τελευταία χρονιά και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Μακάρι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν πάμε θα είμαι εκεί».

Για το ματς με την ΠΓΔΜ: «Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι και να ετοιμαστούμε καλά για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κροατία. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι καλά και να παραμείνουμε υγιείς. Να μην προκύψει κανένας τραυματισμός».


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: