Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλάδα, τη δουλειά σου…!!

Να κλείσει τα αυτιά στη φασαρία και τις προκλήσεις των οπαδών της ΠΓΔΜ και αποτυπώνοντας στο παρκέ την ανωτερότητά της να μπει με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ, καλείται απόψε η Εθνική.

Ελλάδα, τη δουλειά σου…

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 19:00 την ΠΓΔΜ (ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) έχοντας πλήρη επίγνωση πως για να φτάσει στα… μεγάλα, πρέπει να ξεκινήσει υπερπηδώντας τα μικρά εμπόδια.

Οι Σκοπιανοί δεν είναι δα κανένα φόβητρο. Όμως το γνωστό άγχος της πρεμιέρας, η δίψα των αντιπάλων που πηγάζει και από πολιτικά κίνητρα, η παρουσία τουλάχιστον 1.500 οπαδών τους που σίγουρα θα προκαλέσουν, αλλά και το κακό προηγούμενο που έχει η Εθνική απέναντι σε ομάδες που ήταν του χεριού της, είναι μαζί με το προφανές βαθμολογικό κίνητρο αρκετοί λόγοι για να είναι οι διεθνείς σε εγρήγορση.

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού και ο Γιάννης Μπουρούσης μετρά πλέον δύο γεμάτες προπονήσεις στα πόδια του. Η Εθνική θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία της σε όλες τις θέσεις, με αφετηρία πάντα την άμυνα, για να κάνει το πρώτο από τα πολλά ακόμη βήματα που τη χωρίζουν από μια επιτυχία. Η ελληνική ομάδα θα έχει στο πλευρό της γύρω στους 150 φιλάθλους.

Στον αντίποδα, ο Μάριαν Σρμπινόφσκι θα παρατάξει την ομάδα του ποντάροντας κυρίως στο πάθος των παικτών του. Γιατί σε ποιοτικό επίπεδο, η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά ο νέος σέντερ της Μάλαγα δεν μπορεί να καλύψει όσα πρόσφερε ο προκάτοχος της θέσης… ξένου, Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Βλάντο Ιλιέφσκι παραμένει από την παλιά φρουρά, αλλά είναι στα 35 του. Οι αδερφοί Στογιανόφσκι και ο σέντερ Σαμαρτζίσκι είναι μετρίων δυνατοτήτων, ενώ Άντιτς και Γκετσέφσκι δεν υπάρχουν πια.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Γεωργία αντιμετωπίζει στις 16:00 την Ολλανδία, ενώ η μέρα ολοκληρώνεται με την οικοδέσποινα Κροατία να υποδέχεται τη Σλοβενία, που θα έχει στο πλευρό της όμως περίπου 4.000 θεατές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: