Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Βεργίνης για Άρη!!

Στον Αρη αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Βεργίνης, καθώς οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Ο 25χρονος γκαρντ αναμένεται να μείνει το αργότερο μέχρι αύριο ελεύθερος από την Μπιλμπάο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους «κίτρινους».
Βεργίνης για Άρη
Οι άνθρωποι της ΚΑΕ εξακολουθούν να είναι σε επαφή με τον ατζέντη του Βεργίνη, ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή σχετικά με τα οφειλόμενα από τη συνεργασία της προηγούμενης διετίας.
Η διοίκηση της ΚΑΕ θα κάνει προσπάθεια να έρθει εγκαίρως ο παίκτης ώστε να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα, ενδεχόμενο πάντως που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

πηγή: sportdog.gr   

Σαββίδη... ντροπή σου!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta και σχολιάζει τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με τα όσα γίνονται στον... θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Σαββίδη... ντροπή σου!
Διάβασα ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ιβαν Σαββίδη στη συνέντευξη Τύπου. Το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ είπε μεταξύ άλλων:
Αν το χειμώνα, εμείς φέρουμε όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι θα είμαστε στη δεύτερη θέση.
Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα έτοιμη. γιατί εμείς θα πρέπει να διαθέτουμε το επαγγελματικό επίπεδο πρώτης ομάδας, για να έχουμε αποτελέσματα και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Για να μπορούμε να λύνουμε και άλλα ζητήματα γύρω από το γήπεδο, όλες αυτές τις δολοπλοκίες».
Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα και αιφνιδιάζομαι από αυτά που είπε ο Σαββίδης.

Διάβασα ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ιβαν Σαββίδη στη συνέντευξη Τύπου. Το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ είπε μεταξύ άλλων:
«Αν το χειμώνα, εμείς φέρουμε όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι θα είμαστε στη δεύτερη θέση.
Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα έτοιμη. γιατί εμείς θα πρέπει να διαθέτουμε το επαγγελματικό επίπεδο πρώτης ομάδας, για να έχουμε αποτελέσματα και στο γήπεδο και έξω από αυτό.
Για να μπορούμε να λύνουμε και άλλα ζητήματα γύρω από το γήπεδο, όλες αυτές τις δολοπλοκίες». Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα και αιφνιδιάζομαι από αυτά που είπε ο Σαββίδης.
Είναι δυνατόν να αμφισβητεί ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα κρίνεται καθαρά μέσα στα γήπεδα; Είναι δυνατόν να αμφισβητεί την κυριαρχία του μόνιμου πρωταθλητή και να λέει ότι ακόμα και την Μπαρτσελόνα να φέρει δεύτερη θα βγει;
Είναι δυνατόν να μιλάει για δολοπλοκίες εκτός γηπέδου; Είναι δυνατόν να μπαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αμφισβητεί άμεσα την αξιοκρατία, που επικρατεί σε αυτό;
Και διαβάζω και κάποια άλλα πράγματα που είπε. Διαβάστε και εσείς:
«Το σημερινό σύστημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ. Δουλεύει εναντίον του ΠΑΟΚ
Θέλω ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τους παίκτες. Δε θέλω να είμαι πρώτος στο σύστημα, αλλά η δεύτερη θέση με κάνει να αισθάνομαι δυσάρεστα» Σύστημα; Ποιο σύστημα; Υπάρχει σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Εδώ όποτε τολμάμε και γράφουμε για σύστημα που ευνοεί ΕΝΑΝ υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι αυτά είναι δικαιολογίες , για να καλύψει τις αδυναμίες του σήμερα ο Παναθηναϊκός , χθες ο ΠΑΟΚ , αύριο η ΑΕΚ και πάει λέγοντας... Ιβαν Σαββίδη ντροπή σου δεν στα είπανε καλά. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν δεν έχεις καλή ομάδα και σε αδικεί το σύστημα δεν έχεις δικαίωμα να το λες. Σου απαντάνε: «Κοίτα τα χάλια σου και μην ασχολείσαι με την διαιτησία».
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία 16 χρόνια τα έχει πάρει... ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ όλα τα πρωταθλήματα. Και όχι μόνο τα έχει πάρει... ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ, αλλά είναι και... ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ από στο σύστημα, που ευνοεί τις ομάδες που έχουν πάρει είτε δύο πρωταθλήματα στα 16 (Παναθηναϊκός), είτε κανένα(ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Ιβάν Σαββίδη που πας να μπλέξεις;

πηγή:gazzetta.gr

Ξάπλωσε τον δικό του!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξάπλωσε τον δικό του! (ΒΙΝΤΕΟ)
Παίζοντας με παραπάνω πάθος από ό,τι έπρεπε, ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας Ντιέγκο Άλβες, στο φιλικό με το Ιράκ, κοπάνησε με τις γροθιές του και έριξε στο έδαφος τον συμπαίκτη του και αμυντικό της Τσέλσι, Νταβίντ Λουίζ!


πηγή: sportdog.gr  








Η σπαζοκεφαλιά του Σάντος!!

Στη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 οι αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι ανοιχτό βιβλίο. Το κακό είναι ότι ανοιχτό βιβλίο είναι και η δική μας ομάδα. Η Εθνική του Φερνάντο Σάντος έχει λιγότερα μυστικά κι από εκείνη του Ρεχάγκελ. Αυτό κάποιες φορές είναι καλό. Οχι πάντα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος
Η σπαζοκεφαλιά του Σάντος
Η Σλοβακία είναι η κλασική κεντροευρωπαϊκή ομάδα που παίζει 4-5-1 με άμυνα και μεσαία γραμμή ζυγισμένη στοιχισμένη. Οι παίκτες της ποντάρουν στη δύναμη, δεν ντρέπονται να σεντράρουν, πρεσάρουν, αλλά σκοράρουν δύσκολα. Οι Λετονοί και οι Λιθουανοί δεν έχουν κυνηγούς επιπέδου και δυσκολεύονται να αμυνθούν. Το μόνο αίνιγμα ήταν εξ αρχής η Βοσνία. Όχι γιατί έχει μεταπτώσεις, όπως είχε το 2008 όταν ήταν πάλι στον ίδιο όμιλο με τη δική μας ομάδα, αλλά γιατί έχει σπουδαίους επιθετικούς και πολύ μέτριους μπακ, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια της γίνονται ροκ υποχρεωτικά: δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Ανώτερη
Το 2008 στο παιχνίδι που η Εθνική μας έδωσε με τη Βοσνία εκτός έδρας κέρδισε με 4-0, χωρίς να είναι καθολικά ανώτερη. Διαιτητής ήταν ένας παλιόφιλος ο Ρώσος Μπασκάκοφ, μόνιμος θαμώνας των ελληνικών νησιών το καλοκαίρι. Μέσα σε ένα γήπεδο κόλαση με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ανεμίζουν τούρκικες σημαίες, ο Ρώσος μας έδωσε ένα πέναλτι που πέρασε στην ιστορία! Οι Βόσνιοι, που έπαιζαν όλοι στην επίθεση, έμειναν και με δέκα μετά την αποβολή του σέντερ μπακ Πάπατς, και αφού αρχικά πίεσαν στο τέλος κατέρρευσαν: δέχτηκαν τρία γκολ στο τελευταία οκτώ λεπτά από τον Πατσατζόγλου, τον Σαμαρά και τον Κατσουράνη. Στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ ήταν πιο προσεκτικοί, αλλά και πάλι είχαν προδοθεί από την άμυνά τους. Τους έβαλε ένα γκολ νωρίς ο Χαριστέας, που πήρε τρία ριμπάουντ στην ίδια φάση (!) κι όταν ισοφάρισαν τους χτύπησαν αμέσως ο Γκέκας και ο «Λύμπε» πριν μειώσει ο Ιμπίσεβιτς. Αλλά τότε είχαν μόνο ταλαντούχους παίκτες, τώρα έχουν και εμπειρία.
Ανοιχτά
Πολλοί λένε ότι η Εθνική μας διευκολύνεται να παίζει με ομάδες που παίρνουν την πρωτοβουλία και συνηθίζουν να παίζουν ανοιχτά – όπως οι Βόσνιοι. Δεν συμφωνώ. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο μπορείς να κερδίσεις μόνο αν η απόδοσή σου είναι η πρέπουσα –οι εποχές που κάποιος μπορούσε να κλέψει ένα ματς, απλώς υποφέροντας ή στερώντας από τον αντίπαλο χώρους δράσης- πέρασαν οριστικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι η καλή απόδοση σημαίνει και επιθετικό παιχνίδι: αυτό είναι μια κουταμάρα. Το πώς θα παίξεις δεν προσδιορίζεται από το πόσο θα παίξεις και η ποιότητα δεν προκύπτει απαραίτητα όταν παίξεις πολύ: προκύπτει συνήθως όταν έχεις προικισμένους παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν στο γήπεδο. Η Εθνική μας δεν έχει πολλούς σούπερ ταλαντούχους –έχει μάλλον λιγότερους τέτοιους από τη Βοσνία. Ομως πριν χαθούμε στο τι είναι ιδεατό, ας σταθούμε στο τι είναι πρέπον. Η Εθνική του Σάντος για να αποδώσει το ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάει ο προπονητής της χρειάζεται δύο πράγματα: οργάνωση (δηλαδή στρατηγική και παίκτες που να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή) και κίνητρο. Αυτό το κίνητρο το έδωσε στα προηγούμενα προκριματικά η ανανέωση που έξυπνα επιχειρήθηκε. Αλλά τώρα είμαστε ένα βήμα μετά: χρειάζεται σταθερότητα και προσωπικότητα.
Τεράστια
Η απουσία του Παπαδόπουλου είναι τεράστια. Αυτή του Χολέμπας σημαντική, αλλά διαχωρίσιμη. Το ζήτημα σήμερα ωστόσο είναι ποια θα είναι απόδοση αυτών που θα παίξουν: μετράνε οι παρουσίες και όχι οι απουσίες. Ελάχιστοι παίκτες μας είναι στα καλύτερά τους. Ο Παπασταθόπουλος έχει προβλήματα με τη φανέλα της Βέρντερ. Ο Γκέκας δεν έχει σκίσει στη Λεβάντε. Ο Σπυρόπουλος δεν είναι στα καλύτερά του. Στον Κατσουράνη η περιπέτεια με τον ΠΑΟ σίγουρα στοίχισε. Ο «Κάρα» δεν έχει κάνει προετοιμασία. Ο Τοροσίδης και ο Σαμαράς προέρχονται από τραυματισμούς, όπως και ο Σαλπιγγίδης. Στα πολύ καλά τους είναι ελάχιστοι: ο Μανιάτης και ο Μαλεζάς, ο Τζιόλης που βρήκε στην Κύπρο καταφύγιο και ο Καρνέζης. Φτάνουν να σταματήσουν τη μηχανή των γκολ του Σάφετ Σούσιτς; Ειλικρινά δεν ξέρω.
Τακτικά
Περισσότερο από ποτέ η Εθνική μας χρειάζεται απόψε ένα τακτικό ματς. Πρέπει να τρέξει για να περιορίσει τον Μισίμοβιτς, τον Τζέκο, τον Λούλιτς, τον Ιμπισιτς και συγχρόνως να έχει υπομονή για να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή: εύκολο να το λες, όχι και να το κάνεις. Το 2008 στα ματς με τους Βόσνιους η μεγάλη διαφορά ήταν η τακτική ωριμότητα. Αυτή υπάρχει ακόμα, ας ελπίσουμε ότι απόψε θα φτάσει γιατί σε όλα τα άλλα καλύτεροι από τους ενθουσιώδεις Βόσνιους δεν είμαστε…
Πηγή: sday.gr

Ο Καρράς διαψεύδει!!

Ο Βασίλης Καρράς διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" περί ξυλοδαρμού του στο Ντίσελντορφ.
Ο Καρράς διαψεύδει
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλονίκη τηλεόραση», δήλωσε ότι ουδέποτε βρέθηκε σε εκδήλωση στο Ντίσελντορφ, αλλά ήταν στο Ανόβερο όπου η εκδήλωση άρχισε και τελείωσε με μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος. Η εκδήλωση μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο λαϊκός τραγουδιστής έγινε σε τοπικό κέντρο του Ανόβερου δυο εβδομάδες πριν.
Ο Καρράς σήμερα ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του κέντρου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, λόγω του δημοσιεύματος, ότι αρκετή ώρα μετά την αποχώρηση του από το κέντρο κάποιοι πελάτες λογομάχησαν για ένα τραπέζι και ουδέποτε ξυλοκοπήθηκε κανένας και πόσο μάλλον ο ίδιος και ο μάνατζερ του.
Πηγή: thesporters.com

Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Εχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.
Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;
Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε... διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε». Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι. «Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε... δέκα (!) φορές περισσότερες ελιές απ' όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκειας 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης - μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια - 171,4%. Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης.
Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγγούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Αλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. Στα κρέατα όμως δεν υπάρχει τέτοια λύση και η ντόπια παραγωγή καλύπτει λίγο παραπάνω από το 50% της κατανάλωσης. Αν καταναλώναμε μόνο ντόπια κρέατα, θα έπρεπε να γυρίσουμε μισόν αιώνα πίσω, τότε που στο οικογενειακό τραπέζι το κρέας εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά τις Κυριακές! Στο αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας λοιπόν έχουμε αυτάρκεια 93,7% και στο κρέας πουλερικών 83,5%. Στα μεγάλα ζώα όμως: μόλις 28,7% στο βοδινό και 35,6% στο χοιρινό. Η χοληστερίνη των Ελλήνων θα έπεφτε κατακόρυφα, αν έτρωγαν μόνο όσο κρέας παράγουν οι κτηνοτρόφοι μας! Το ψαράκι πάντως δεν θα το στερούμασταν, καθώς η αυτάρκεια σε αλιεύματα υπερβαίνει το 221%.
Δεν θα μας έλειπε ούτε το ψωμοτύρι - αλλά με το τυρί μόνο φέτα, για να εξηγούμαστε, καθώς μόνο στη φέτα έχουμε αυτάρκεια σε ποσοστό 156,5%. Γραβιέρα - κασέρι και κεφαλοτύρι προσωρινά τα διαγράφουμε (86,2% για την πρώτη κατηγορία και 66,6% για τη δεύτερη). Κρασί έχουμε για να γίνουμε... ντίρλα (105,6%), αλλά από γάλα δεν πάμε καλά: ναι μεν επάρκεια 97,5% στο αιγοπρόβειο, αλλά μόνο 58,2% στο αγελαδινό, στο οποίο υπάρχει και διπλάσια κατανάλωση. Από φρούτα, πλούσια τα ελέη. Επάρκεια παντού: ροδάκινα (122%), βερίκοκα (149,7%), καρπούζια (147,5%), πεπόνια (101%), μήλα (106,5%), σταφύλια (133,5%). Μόνο σε αχλάδια έχουμε έλλειψη (82,5%). Ολα αυτά πάντως θα τα τρώμε με... πολύ πικρό καφέ, καθώς η παραγωγή εγχώριας ζάχαρης καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό επάρκειας... 14,3%!!!
Πηγή: Έθνος

Μακριά τα βρωμόχερά σας!

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσουν οι «κολόνες» του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να εξυπηρετήσουν (έτσι νομίζουν) τα μικροσυμφέροντα των ομάδων τους, που υποτίθεται ότι υπηρετούνται άριστα κάθε φορά που οι μεν τη λένε στους δε και τούμπαλιν; Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Μακριά τα βρωμόχερά σας!
Πόσο πιο χαμηλά (έχει άραγε πιο χαμηλά;) από το να ανακατεύουν ευθέως και την εθνική ομάδα στην αντιπαράθεσή τους, ένα 24ωρο πριν από κρίσιμο επίσημο ματς της;
Το ξεκίνησε με επίσημη ανακοίνωση ο Ολυμπιακός (για να πλήξει τον Πιλάβιο) στη διάρκεια του Euro τον Ιούνιο, αποδοκιμάστηκε από την πλειονότητα, αλλά το μήνυμα της «αυτοφθοράς», του «αυτογκόλ», δεν το αντιλήφθηκε ο Παναθηναϊκός! Και, προκειμένου να επιτεθεί εκ νέου στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΟ, υπέπεσε στο ίδιο ατόπημα
Κι αντί ο Σάντος (ρε τι τραβάς κι εσύ!) να ομιλεί μόνο για τα αγωνιστικά του αποψινού ματς, απαριθμούσε στη συνέντευξη Τύπου -γελάνε ως και στη Βοσνία με τα χάλια μας- τα δευτερόλεπτα των διατάσεων, τα μέτρα που περπάτησαν και το πόσο χορτάρι πάτησαν με ένταση ή πιο ελαφριά στις προπονήσεις οι διεθνείς
Τι κατάρα είναι αυτή που έχει πέσει πάνω στο άμοιρο το ποδοσφαιράκι μας; Εχουν (που όντως έχουν) λόγους να «σφαχτούν» Μαρινάκης και Αλαφούζος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τα ποδοσφαιρικά -κι όχι μόνο, ίσως- συμφέροντά τους; Με γεια τους, με χαρά τους! Την εθνική ομάδα γιατί τη μαγαρίζουν; Γιατί τους επιτρέπουμε έστω και να το σκέφτονται να το πράξουν, όχι να το κάνουν κιόλας; Κάτω τα χέρια σας, μακριά...
Μπορεί να ακούγομαι ρομαντικός, αλλά κανένας σύλλογος και κανένας αθλητής σε κανένα άθλημα δεν δικαιούται και δεν επιτρέπεται να θεωρεί εαυτόν πάνω από το εκάστοτε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κανένας...
Τον ίδιο καυγά -θυμάμαι- στήναμε για μήνες και τη δεκαετία του '90, όταν οι διεθνείς της ΑΕΚ είχαν πάρει την απαράδεκτη απόφαση να απέχουν από την Εθνική. Ναι, το ποδόσφαιρο (και φυσικά η κυβέρνησή του, η ΕΠΟ) βρωμούσε τότε μ' όσα αποφάσιζε ή δεν αποφάσιζε, όπως εξακολουθεί να βρωμάει όπως αποφασίζει ή δεν αποφασίζει.
Ωστόσο, μέσα πίεσης και πάλης μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλα πλην της εθνικής ομάδας. Πόσω δε που αυτή εδώ και χρόνια ανθεί και είναι το μοναδικό μικρό θερμοκήπιο υγείας στο τοξικό ποδοσφαιρικό μας περιβάλλον...
Πηγή: Goal

"Θα φταίω εγώ να κάνω προσφυγή;"

Ο Τόνι Σαβέφσκι ψάχνει να βρει κάποιον από την ΑΕΚ και δεν μπορεί...
"Θα φταίω εγώ να κάνω προσφυγή;"
"Θα φταίω εγώ να κάνω προσφυγή; Τι άλλο πρέπει να κάνω ώστε να βγει κάποιος από τη διοίκηση στο τηλέφωνο για να μου εξηγήσει γιατί δεν τηρείται και ο νέος διακανονισμός;", δήλωσε στον "Sentra" για τα 50 χιλιάρικια που του χρωστάνε...

Προκαλεί …αϋπνίες ο Ιβαν!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την... πρωθυπουργική εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη στη συνέντευξη Τύπου.
Προκαλεί …αϋπνίες ο Ιβαν!
Ενθουσιώδης, συγκροτημένος, συνειδητοποιημένος, σοβαρός, καλά διαβασμένος, αποφασισμένος να πετύχει στο εγχείρημα να ωθήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Ιβαν Σαββίδης στην… πρωθυπουργική –επιτρέψτε μου την έκφραση- του εμφάνιση την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατάφερε με τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου να κάνει προκαλέσει εντύπωση. Να ενθουσιάσει, να δώσει όραμα. Ο Σαββίδης από την πρώτη κιόλας δημόσια εμφάνιση του κατάφερε να πείσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δεν ήρθε για να περάσει τον χρόνο του στον ΠΑΟΚ. Δεν ήρθε για να παίξει.
Ο Σαββίδης αποφάσισε  να επενδύσει τα χρήματα του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με στόχο να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα κι αν χρειαστεί να ξοδέψει πολύ χρήμα και να έρθει σε ρήξη με όσους «κατάφεραν» να πλήξουν σοβαρά την αξιοπιστία του προς δικό τους συμφέρον.

Το πιο σημαντικό στοιχείο –κατά την εκτίμηση μου- από την παρθενική εμφάνιση του ομογενή επιχειρηματία μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου είναι ότι ο Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα. Έχει την ενημέρωση που απαιτείται για να γνωρίζει ότι στην χώρα που ζούμε η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα… σκληρής προσπάθειας.

Τι σημαίνει αυτό; Ξέρει καλά ότι για να πετύχει εκτός από την σκληρή προσπάθεια απαιτείται η δημιουργία ομπρέλας προστασίας γύρω και πάνω από την επένδυση του. Πάνω και γύρω από τον ΠΑΟΚ δηλαδή. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι σύντομα θα δούμε την ομπρέλα προστασίας να σκεπάζει τα φτερά του Δικεφάλου.

Να το γράψω πιο απλά; Κατάλαβε ότι όσα εκατομμύρια κι αν ξοδέψει για την απόκτηση παικτών, αν δεν εξασφαλίσει ισονομία δεν θα έχει καμία τύχη η επένδυση του. Το πιάσατε το υπονοούμενο εκεί στην ΕΠΟ ή θα χρειαστεί να σας το κάνει πιο λιανά…

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κατέστησε παράλληλα σαφές ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ο άνθρωπος που θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλα τα ζητήματα εξαφανίζοντας τα παράκεντρα που προσπάθησαν με επιτυχία στο παρελθόν και προσπαθούν να παίξουν ρόλο και να καθορίσουν εξελίξεις επηρεάζοντας καταστάσεις στα ενδότερα της ΠΑΕ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη με μεγαλύτερη οικονομική –και όχι μόνο- επιφάνεια από τις ΠΑΕ της Αθήνας. Αν ο ίδιος εκμεταλλευτεί σωστά τη δύναμη και τη δυναμική της ομάδας και παράλληλα η οικογένεια του ΠΑΟΚ συνειδητοποιήσει σε ποια χέρια βρίσκονται οι τύχες της ομάδας το μέλλον θα είναι… ασπρόμαυρο. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Υ. Γ. 1 Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ο Σαββίδης δεν ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Βλέπει πιο μακριά και ίσως κανείς μας να μην έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει πόσο μακριά ρίχνει το βλέμμα του ο Ιβαν. Η πολιτική ως αντικείμενο τον έλκει. Δεδομένο θεωρώ ότι σε επιχειρηματικό επίπεδο σύντομα θα κάνει επίδειξη δύναμης στη χώρα μας. Ξαναγράφω ότι δεν ήρθε για να… παίξει στην Ελλάδα. Ηρθε και πολλοί έχασαν τον ύπνο τους.

Υ. Γ. 2 Θα προσθέσω επίσης ότι δικαιώθηκαν όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ιβαν είναι απρόβλεπτος. Γι αυτό άλλωστε είναι και ηγέτης!


πηγή: gazzetta.gr

Ίκαρος Καλλιθέας: Ζητάει αναβολή!!

Την αναβολή της πρεμιέρας του στο πρωτάθλημα της Α1, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (15/10) κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, ζητάει ο Ίκαρος Καλλιθέας.
Ο Ζόραν Βρκιτς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της διεγερτικής ουσίας μεθυλεξανεμίνης, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να απολογηθεί. Στην Καλλιθέα θεωρούν δεδομένη την αθώωσή του, όπως είχε συμβεί και πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση, εξ ου και ζητούν την αναβολή του εντός έδρας αγώνα τους με τους Πατρινούς, μια και θεωρούν άδικη τη μη συμμετοχή του. «Ο Ίκαρος ζήτησε αναβολή του ματς με τον Απόλλωνα, από τη στιγμή που κακώς δεν έχει αθωωθεί o Vrkic, όπως πρέπει βάσει των κανονισμών WADA-FIBA», γνωστοποίησε η ΚΑΕ μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.


πηγή: onsports.gr