Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Με πάθος για τη νίκη»

«Με πάθος για τη νίκη»
Πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίσημο ματς της Εθνικής τον περασμένο μήνα, σφραγίζοντας τη νίκη της «γαλανόλευκης» κόντρα στη Λιθουανία. Ο Κώστας Μήτρογλου έψαχνε ένα γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να ανοίξει λογαριασμό και να πείσει τον Φερνάντο Σάντος ότι ήρθε η ώρα να καθιερωθεί στην Εθνική.

Στη δύσκολη αναμέτρηση με τη Βοσνία ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν θα βρίκεται στην ενδεκάδα, αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά του, ερχόμενος από τον πάγκο. Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι, ο Κώστας Μήτρογλου μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr για τους στόχους της Εθνικής και την στήριξη του κόσμου.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Πιστεύεις το δυσκολότερο παιχνίδι της Εθνικής είναι αυτό κόντρα τη Βοσνία;

Για μένα προσωπικά όλα τα ματς είναι δύσκολα. Πάντα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε αυτό που ακολουθεί. Πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θα μας πει ο κ. Σάντος και πιστεύω στο τέλος θα πάρουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε.

Υπάρχει κάτι που σε ανησυχεί λίγες ώρες πριν από τη σέντρα;

Είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος και φυσικά δεν έχουμε άγχος. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και να δείξουμε το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων. Είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστούμε με πάθος και ψυχή για τη νίκη.

Η Εθνική δείχνει να κερδίζει και τον κόσμο με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα τελευταία παιχνίδια. Περιμένεις ένα γεμάτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»;

Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι φίλοι της Εθνικής είναι δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία των φιλάθλων μας και μπορώ να πω ότι αποτελούν τον 12ο παίκτη.

Κώστα, δείχνεις σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και καθιερώνεσαι πλέον στην Εθνική. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις εφόσον σου ζητηθεί από τον Φερνάντο Σάντος;

Είμαι έτοιμος από κάθε άποψη. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα και να βοηθάω όποτε με χρειατεί ο κ. Σάντος. Το πιο σημαντικό είναι να νικάει η ομάδα. Όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Τι έπαιξε ρόλο στην προσαρμογή σου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

Όχι κάτι ιδιαίτερο. Η δουλειά μου είναι να δίνω τα πάντα στις προπονήσεις και να αποδεικνύω μέσα στο γήπεδο ότι αξίζω να είμαι μέλος της Εθνικής. Το
κλίμα είναι οικογενειακό και αυτό μας κάνει όλους πιο δυνατούς.

Θεωρείς ότι το ματς με τους Βόσνιους είναι πιο σημαντικό απ’ αυτό που ακολουθεί με τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα;


Πάντα το παιχνίδι που έρχεται είναι και το πιο σημαντικό. Στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: