Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Με ένστικτο killer!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για κάποια παιδιά του Ολυμπιακού, που αξίζουν την προσοχή μας…
Ο Ολυμπιακός απέδειξε και φέτος ότι είναι ο ελληνικός σύλλογος με την καλύτερη Ακαδημία. Εδώ και χρόνια οι μικρές ομάδες του Ολυμπιακού κυριαρχούν στα πρωταθλήματά τους. Κι αν, καμιά φορά, δεν τα παίρνουν, φτάνουν ως τον τελικό, όπου σε ένα ματς μπορεί τα πάντα να κριθούν από μία λεπτομέρεια.
ADVERTISEMENT
Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει εξίσου, αν όχι και περισσότερο, είναι το επόμενο βήμα. Δηλαδή, αυτή η καλή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία από Γεωργάτο, Αμανατίδη, προπονητές κ.α., με την βοήθεια της διοίκησης του συλλόγου, να «μεταφραστεί» κάποια στιγμή σε προώθηση ταλαντούχων παικτών στην πρώτη ομάδα. Γιατί κατά βάθος αυτό είναι το νόημα της δουλειάς στο φυτώριο κάθε κλαμπ.
Το θέμα λοιπόν είναι να πάρουν ευκαιρίες τα παιδιά. Κι εγώ για να είμαι ειλικρινής, απογοητεύθηκα τις προάλλες στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας από τις επιλογές του Βίτορ Περέϊρα. Μιλάμε για ρεβάνς του 3-0 της Ριζούπολης. Κι αντί να παίξει γκολκίπερ ο Γιαννιώτης έπαιξε ο…Ρομπέρτο. Αντί να παίξει ο Βούρος στην άμυνα έπαιξαν ο Σαλίνο κι ο Σιόβας. Αντί να παίξει στα χαφ ο Λάτσι έπαιξε ο Τσόρι. Αντί να παίξει στην επίθεση ο Βέργος έπαιξε ο Χάρα. Προσέξτε, με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς!
Κι όχι απλά δεν έπαιξε κανένας από τα τέσσερα αυτά παιδιά, αλλά ούτε αλλαγή δεν μπήκε. Και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός με τους βασικούς να φέρει 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη ισοφαρίζοντας τον Απόλλωνα στο 84’ με τα χίλια ζόρια! Δηλαδή, δεν θα μπορούσαν να παίξουν δύο από τα τέσσερα παιδιά κι άλλα δύο να έμπαιναν έστω αλλαγή; Πόσο χειρότερος θα ήταν ο Ολυμπιακός; Ίσα ίσα οι μικροί θα είχαν 10 φορές μεγαλύτερο κίνητρο.
Ο Γιαννιώτης έπαιξε στην αρχή της σεζόν στο ΠΑΟΚ-Γιάννινα 1-1 για το Κύπελλο στην Τούμπα.
Ο Βούρος άλλοτε στόπερ, άλλοτε δεξί μπακ έχει εφτά παιχνίδια βασικός στον Ολυμπιακό.
Για τον Λάτσι δεν υπάρχει ειδικός του ποδοσφαίρου να μην τον έχει δει στη  Β ομάδα του Ολυμπιακού και να μην πει τα καλύτερα.
Ο Βέργος πέρσι, στα 18 του, είχε πέντε συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Φέτος ίσα ίσα μπήκε τρεις φορές αλλαγή στο Κύπελλο…
Δηλαδή, δεν μπορούσαν να παίξουν ούτε στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας;...
Ξέρετε τι σχολιάζει για τον Βέργο και την παρουσία του φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ νέων, το πιο μεγάλο πρόγραμμα scouting παγκοσμίως; Το wyscout, με το οποίο «δουλεύουν» οι σκάουτερ των ομάδων σε όλο τον κόσμο; Μνημονεύω μόνο κομμάτια από το report για τον Bέργο, στην κατηγορία των “hot prospect”  παικτών;
«Ο Βέργος με 5 γκολ, 2 ασίστ και καλές εμφανίσεις ήταν παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού. Οι Λάτσι και Τσιμίκας (αριστερός μπακ) ήταν επίσης ενδιαφέροντες παίκτες για να τους κρατήσουμε στα ραντάρ μας.
Ο Βέργος έχει ένστικτο killer και μπορεί να παίξει και με την πλάτη στο τέρμα, προστατεύοντας καλά την μπάλα. Ψάχνει έξυπνα να βρει τους χώρους για να απειλήσει, άλλοτε σπάζοντας την παγίδα του οφσάϊντ, άλλοτε παίζοντας βαθιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας,
Ικανός στον αέρα κι αρκετά γρήγορος για το ύψος του. Παίζει και σαν ψευτοεννιάρι, κάνει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, βγάζει ασίστ κι έχει προσωπικότητα, ως ο αρχηγός της ομάδας.
Αν μείνει συγκεντρωμένος και βελτιώσει κάποιες αδυναμίες του μπορεί να κάνει την έκρρηξη και να παίξει βασικός σε μία καλή ευρωπαίκή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Αξίζει την προσοχή».
Γενικά αυτά τα παιδιά αξίζουν την προσοχή όλων μας…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκάσε και μέτρα!!

O Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός απέχουν σαράντα λεπτά και λίγα χιλιόμετρα (όσο ο δρόμος από το Αλεξάνδρειο στην Πυλαία) από τους τελικούς της Basket League και ο Βασίλης Σκουντής πρώτα γκρινιάζει και ύστερα σκάει και μετράει!
Mε πρόλαβε χθες ο Μελάγες με το σχόλιο του σχετικά με «τα πλέι οφς που δε βλέπονται και τη χαοτική διαφορά των ομάδων», αλλά δεδομένου ότι η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως, αποφάσισα να εμμείνω σε αυτή την όντως δυσάρεστη υπόθεση...
ADVERTISEMENT
Αυτό είναι το κακό: η κακή επανάληψις είναι μήτηρ της κακής μαθήσεως! Το γράφω αυτό μετά λόγου γνώσεως, διότι όποιος (άσχετος ή ουδέτερος με τα δρώμενα του ελληνικού πρωταθλήματος) παρακολούθησε τους πρώτους τέσσερις αγώνες του Top Four  θα έφριξε! Δεν αναφέρομαι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι φυσικώ το λόγω πανηγυρίζουν, ούτε σε εκείνους του ΠΑΟΚ και του Αρη που σιχτιρίζουν, αλλά σε όλους όσοι έφαγαν ή μάλλον - για να μην βγάζω την ουρά μου απ έξω- φάγαμε το... σότο και παραμυθιαστήκαμε ότι τάχα οι δυο σειρές θα είχαν ένα κάποιο ενδιαφέρον!
Βεβαίως τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα ο μεν ΠΑΟΚ ήγειρε αντίσταση επί τουλάχιστον 25 λεπτά και στα δυο ματς, ο δε Αρης νίκησε τον Oλυμπιακό στην τελευταίο περίοδο του δεύτερου ημιτελικού (sic), αλλά αυτή η λογική παραπέμπει στη μάταια προσπάθεια να βγάλει κάποιος από τη μύγα ξύγκι!
Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει 80 πόντους στο κεφάλι του Αρη κι ο Παναθηναϊκός, μολονότι κάποια στιγμή και στις δυο βραδιές, στριμώχτηκε στα σχοινιά, εντέλει πέταξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ με διαφορά 39 πόντων!
Δεν είμαι μάντης για να ξέρω τι θα συμβεί την Τρίτη στην Πυλαία και στο «Nick Gallis Hall» και πόσο πιο ανταγωνιστικές και απειλητικές (στοιχειωδώς ο Αρης, για περισσότερη ώρα σε σχέση με τα εν Αθήναις ματς ο ΠΑΟΚ) μπορούν να εμφανιστούν οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά φαντάζομαι πως και οι ίδιοι οι «αιώνιοι» θα προτιμούσαν δυο ντέρμπι παρά δυο περιπάτους ενόψει της σύγκρουσης τους στους επικείμενους τελικούς.
Για να παραφράσω το «give me three, please» που φώναζε κάποτε στο Παγκράτι ο Τζον Νιούμαν στον Θύμιο Μπακατσιά, νομίζω ότι τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όσο και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα παρακαλούν φωναχτά ή από μέσα τους τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Σούλη Μαρκόπουλο να τους δώσουν ένα αληθινό τρίτο ή ακόμη και τέταρτο ματς!
Εντάξει, είπαμε, έχει και η υπερβολή τα όρια της, κυρίως στην περίπτωση του Αρη, ο οποίος- με όλο τον σεβασμό και τη συμπάθεια που του τρέφω - θεωρώ ότι παρουσιάζεται πραγματικά θλιβερός. Εχει βεβαίως τα ισχυρά ελαφρυντικά του, όπως οι απουσίες του Νέιμικ και του Αντεγκμπόγιε και το ψυχολογικό άχθος από την κατραπακιά που έφαγε από τον αθλητικό δικαστή (και τις επαπειλούμενες προσαυξήσεις από τον Κοντονή), συν το γεγονός ότι την Τρίτη θα υποδεχτεί τους «serial killers» του κεκλεισμένων των θυρών, αλλά,  διάβολε, και ο ίδιος ο Αρης και ο Ολυμπιακός άξιζαν μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή σειρά!
Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη ν’ ανοίξω μια παρένθεση για να υποβάλω την ένσταση μου προς την αθλητική ηγεσία: ασφαλώς και είναι μεμπτά, κατακριτέα και κολάσιμα τα επεισόδια που σημάδεψαν τον τρίτο προημιτελικό ανάμεσα στον Αρη και στην ΑΕΚ, χώρια που τελώ υπό σύγχυση για το πότε, διάβολε, πρέπει να διακόπτεται και πότε να συνεχίζεται έναντι οποιουδήποτε κόστους ένας αγώνας. Στον αντίποδα, ωστόσο, αναρωτιέμαι αφενός εάν ο Αρης χρησιμοποιείται (όχι ως εξιλαστήριο θύμα, αλλά) ως πειραματόζωο του νέου αθλητικού νόμου και αφετέρου σε ποια σοβαρή χώρα του κόσμου θα ετίθετο εν ισχύι ένας καινούργιος και μάλιστα πολύ αυστηρός νόμος όχι απλώς μεσούσης της σεζόν, αλλά στα τελειώματα της...
Κλείνω αυτή την παρένθεση νομικού χαρακτήρα και επιστρέφω στη μίρλα που κατατρύχει την (αποστασιοποιημένη από την στενή οπαδική αντίληψη των «αιωνίων») ελληνική μπάσκετική κοινωνία για τη διαφορά των 139 πόντων η οποία προέκυψε στα πρώτα δυο πακέτα των ημιτελικών. Παρεμπιπτόντως και επ’ αυτού έχω μια ένσταση, που εν γνώσει μου είναι ακραία: ναι, το ξέρω ότι και στο ΝΒΑ και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εφαρμόζεται το ίδιο format (2-2-1 ή 2-2-1-1-1), το οποίο στα καθ’ ημάς φαίνεται κιόλας επιβεβλημένο για την περιστολή των δαπανών και τον περιορισμό των μετακινήσεων, αλλά με αυτή τη λογική, ποιος ΠΑΟΚ και ποιος Αρης μπορούν να σηκώσουν κεφάλι όντας πίσω με 0-2;
Ομολογώ ότι ο συλλογισμός μου πάσχει για έναν απλό και προφανή λόγο: όταν όλος ο καυγάς στην κανονική περίοδο γίνεται για το πάπλωμα του πλεονεκτήματος έδρας, ασφαλώς δεν δικαιολογείται ο οποιοσδήποτε φαβοριτισμός προς την τρίτη και την τέταρτη ομάδα, εις βάρος της πρώτης και της δεύτερης, αλλά λέω και γράφω και καμιά βλακεία για να περάσει η ώρα!
Για απειράριθμους λόγους τους οποίους φαντάζομαι πως υιοθετεί ολόκληρη η μπασκετική μασονία (με εξαίρεση ίσως τον... Κατσικάρη ο οποίος ενδιαφέρεται για την ξεκούραση των διεθνών) θα ήθελα να δω να εξελίσσονται πιο ενδιαφέρουσες, πιο αμφίρροπες και μακρύτερες σε διάρκεια ημιτελικές σειρές. Και μονάχα για έναν, που ωστόσο είναι πολύ προσωπικός και απόρροια επαγγελματικής στενομυαλιάς δεν θα ήθελα: για να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα και να περάσει η σκυτάλη στο ΝΒΑ!
Αλλά, εδώ καταντήσαμε κυρία μου, που λέει και ο Λαζόπουλος: να λύσουν νωρίτερα τις διαφορές τους ο Λεμπρόν και ο Κάρι και να χασομερήσουν περισσότερο ο Σπανούλης με τον Διαμαντίδη!
Βεβαίως αυτό που συμβαίνει εφέτος είναι déjà vu από το παρελθόν, οπότε (Σκουντή) σκάσε και γράφε!
Και πάλι όμως υπάρχει τροφή για σκέψη και προβληματισμό: Πέρυσι  ο Παναθηναϊκός ο οποίος μάλιστα ήταν ποιοτικότερος και πληρέστερος από τον τωρινό ναι μεν πέτυχε το sweep επί του ΠΑΟΚ, αλλά με συνολική διαφορά  μόλις 19 πόντων. Εφέτος οι λαβωμένοι από τις απουσίες «πράσινοι», μολονότι στον μεν αγώνα πρωταθλήματος ηττήθηκαν στην Πυλαία με διαφορά 17 πόντων, στον δε ημιτελικό του Κυπέλλου απέδρασαν με το εφεξής καλούμενο «Βλάντο αγόρι μου» του Γιάνκοβιτς, έχουν να επιδείξουν το 2-0, το +39 και την πολυτέλεια των τριών match-point…
Xωρίς να το θέλουν οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης γίνονται ο σάκος του μποξ των δημίων τους, οι οποίοι απέναντι τους τρέχουν συνολικά ένα 54-0! Ο Παναθηναϊκός μετρά 27 σερί νίκες στην έδρα του επί του  ΠΑΟΚ (από την μαγική ασίστ του Στογιάκοβιτς και το καλάθι του μακαρίτη Κόνραντ Μακρέι στις 21 Μαρτίου του 1998) και άλλες τόσες απανωτές έχει πετύχει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Αρη στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, μετά την τελευταία ήττα του στο Αλεξάνδρειο στις 23 Μαίου 2007 στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφς...
Συν τοις άλλοις, ο  Ολυμπιακός χθες πέτυχε black jack με 21 σερί νίκες σε ημιτελικούς, αγνοώντας την ήττα από τις 18 Μαίου του 2008, όταν τον νίκησε το Μαρούσι στον Αγιο Θωμά. Στην έδρα τους, οι ερυθρόλευκοι έχουν να επιδείξουν 32 συνεχείς νίκες σε ημιτελικούς, έχοντας ηττηθεί για τελευταία φορά  στις 3 Μαίου του 2000 από τον ΠΑΟΚ!
Από την πλευρά του ο δυνάστης της Α1 Παναθηναϊκός, , έχει γνωρίσει μια ήττα στους τελευταίους τριάντα αγώνες του σε σειρές ημιτελικών! Θύτης του (όπως κι εφέτος στην προημιτελική φάση) υπήρξε ο Κολοσσός Ρόδου στις 28 Απριλίου του 2012 στο Βενετόκλειο. Η αμέσως προηγούμενη ήττα των «πρασίνων» σε ημιτελικό είχε σημειωθεί την 1η Ιουνίου του 2005 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, ο οποίος εκείνη τη σεζόν κατάφερε να τους σύρει σε πέντε αγώνες.

·       ΥΓ: Κατόπιν όλων αυτών (λέω πάλι στον εαυτό του), σκάσε και μέτρα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανρί: «Το καλύτερό μου γκολ» (vid)

Ο Τιερί Ανρί θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2000.
«Ο Σερ Άλεξ μας είχε προειδοποιήσει για τις κοντινές πάσες μετά από φάουλ στον Ανρί. Και πριν το καταλάβουμε ο Ανρί είχε πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ που έχω δει». Ο Πολ Σκόουλς είχε βγάλει το καπέλο στον Γάλλο επιθετικό, που τον Οκτώβριο του 2000 πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League.
«Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την ιδιοφυΐα του Ανρί», ήταν ο τίτλος του BBC μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0, με την οποία οι κανονιέρηδες είχαν πιάσει τους κόκκινους διάβολους στη 2η θέση (η Λέστερ είχε κάνει την έκπληξη στο ξεκίνημα). Ο Ανρί είχε μείνει για 6 ματς χωρίς γκολ. Για τη δική του ποιότητα, αυτό έμοιαζε με αιώνα. «Ήμουν πεσμένος ψυχολογικά, καθώς δεν σκόραρα συχνά. Ο Μπαρτέζ ήταν συμπαίκτης μου τόσο στην Μονακό όσο και στην Γαλλία και ήταν παράξενο, που σκόραρα τέτοιο γκολ εναντίον του. Το χρειαζόμουν, όμως, πάρα πολύ», μας είπε.
Ήταν το 30' της αναμέτρησης στο Highbury, όταν όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, για να αποτρέψεις τέτοιο γκολ», θα πει μετά το παιχνίδι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Γκριμάλντι του άφησε την μπάλα και ο Ανρί πιεζόμενος από τον έμπειρο Έργουιν, προσέφερε μία στιγμή μαγείας. Σήκωσε την μπάλα, γύρισε το κορμί του, έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Μπαρτέζ δεν ήξερε από που του ήρθε...
«Κάποιες φορές θα πρέπει να δοκιμάζεις κάτι πολύ δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις γιατί, αλλά απλά το ένιωσα. Και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος με εκείνο το γκολ. Ήταν ένα γκολ από το τίποτα. Το καλύτερο στην καριέρα μου», αποκάλυψε για το γκολ που κατέκτησε την 4η θέση στη λίστα της Telegraph με τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της Premier League.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής!!

Μετά από 4 χρόνια... περιπλάνησης σε ερασιτεχνικό, Γ' και Β' Εθνική, ο Ηρακλής γυρίζει εκεί που ανήκει! Το 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου τον φέρνει με το... 1,5 πόδι στην Σούπερ Λίγκα! 1 βαθμό θέλει για... μαθηματική άνοδο.  
Το γκολ του Λουκίνα στο 4' ήταν υπέρ-αρκετό στον Ηρακλή για να βρεθεί με το... 1,5 πόδι στη Σούπερ Λίγκα καθώς στα 3 ματς που απομένουν θέλει μόλις 1 βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Για να γυρίσει μετά από 4 χρόνια εκεί που ανήκει! Ο «Γηραιός» ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και με το... καλημέρα έφτασε στο γκολ. Ο Ρομάνο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Λουκίνα και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κολίτση για το 1-0.
ADVERTISEMENT
Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν έφτασαν ποτέ σε δεύτερο τέρμα, παρά τις ευκαιρίες που είχε. Ο Λουκίνας έπεσε πάνω στον Κολίτση στο 12', ενώ στο 24' σημάδεψε το δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος... έβγαλε άλλο ένα του φορ του Ηρακλή στο 45', ύστερα από νέο συνδυασμό με τον Ρομάνο.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και σπατάλησαν μερικές ακόμα ευκαιρίες. Πιο αξιόλογες ήταν στο 57' και στο 59'. Στην πρώτη ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα και ο Πασάς αστόχησε με κοντινή κεφαλιά, ενώ στη δεύτερη ο Κολίτσης απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ στο διαγώνιο σουτ του Κυριακίδη.
Έτσι, το 1-0, όπως προαναφέραμε, έμεινε μέχρι τέλους, έδωσε στον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στο Καυτανζόγλειο, καθώς μετά από τέσσερα χρόνια... περιπλάνησης σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, Γ' και Β' Εθνική οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν στη Σούπερ Λίγκα.
Βέβαια, για να γίνει αυτό και μαθηματικά, χρειάζεται ένας βαθμός την επόμενη αγωνιστική στο ματς κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Παναχαϊκη την προσεχή Τετάρτη (3/6) στην Κόρινθο.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Ζιάμπαρης, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Βαλεριάνος, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (68' Τσιλιανίδης), Ρομάνο (80' Σιατραβάνης), Ιντζόγλου, Πασάς (91' Ρουγκάλας), Λουκίνας.
Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κολίτσης, Μαργαρίτης, Καρράς (80' Κεσίδης), Ζέρης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης (86' Ντινόπουλος), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (55' Νικολιάς), Θέος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Γλυκό» φινάλε!!


Με τον ιδανικότερο τρόπο «γλύκανε» τους φίλους της για τον υποβιβασμό της τη Serie B η Κάλιαρι, επικρατώντας με 4-3 της Ουντινέζε στο «Σαν Ελία», στο εντυπωσιακό ματς της 38η αγωνιστικής της Serie A.

«Γλυκό» φινάλε

Αντίθετα, οι «ζέβρες», που έκαναν απογοητευτικό δεύτερο γύρο, τερμάτισαν στη 16η θέση της κατάταξης.

Το ματς ήταν εκπληκτικό από την αρχή μέχρι το τέλος και η έλλειψη άγχους, όπως και οι «ανοιχτές» άμυνες βοήθησαν στο να επιτευχθούν επτά τέρματα. Για τους Σαρδηνούς, σκόραραν οι Σο , Πέδρο, Μποκού και ο Φερνάντες με αυτογκόλ και για τους «φριουλάνι» οι Αγκίρε, Φερνάντες και Τερό.



Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:


Σάββατο (30/5)

Ελλάς Βερόνα-Γιουβέντους 2-2
(48' Τόνι, 93' Γκόμεζ - 42' Περέιρα, 57' Γιορέντε)

Αταλάντα-Μίλαν 1-3
(21' Μπασέλι, 36' πεν. Πατσίνι, 38', 80' Μποναβεντούρα)

Κυριακή (31/5)

Κάλιαρι-Ουντινέζε 4-3
(13' Σο, 19' Πέδρο, 79' Μποκού, 85' αυτ. Φερνάντες-45' Αγκίρε, 81' Φερνάντες, 88' Τερό)

Τορίνο-Τσεζένα (21:45)

Φιορεντίνα-Κιέβο (21:45)

Ίντερ-Έμπολι (21:45)

Σασουόλο-Τζένοα (21:45)

Νάπολι-Λάτσιο (21:45)

Αταλάντα-Μίλαν (21:45)

Ρόμα-Παλέρμο (21:45)

Σαμπντόρια-Πάρμα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Για Εσιέν στο αεροδρόμιο και ο... Κοντονής!!

Θα κάνει έλεγχο, λέει, ο υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής Σταύρος στις ποδοσφαιρικές και μπασκετικές εταιρείες. Τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Λόγια. Οι υπουργοί δεν κάνουν έλεγχο στα λεφτά του δημοσίου που με δική τους υπογραφή πάνε στις αθλητικές ομοσπονδίας.
Της κάθαρσης, της εξυγίανσης, της διαφάνειας κι άλλα τέτοια είναι ο Κοντονής Σταύρος. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ένοιωθα πολιτικά νεκρός, ένα σκέτο τίποτα διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα ότι ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη μεταγραφή του πανάκριβου για το ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκού Γκανέζου ποδοσφαιριστή.
Επειδή, λοιπόν, ο Κοντονής Σταύρος κάνει το κορόιδο, επειδή δεν έχει πάρει μυρωδιά ποιος είναι ο ρόλος του, του προτείνω να πάει τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο, όπου αναμένεται ο 32χρονος ποδοσφαριστής. Στο φινάλε, σε τι διαφέρει, επί της ουσίας, από έναν οπαδό της εξέδρας ο υφυπουργός, όταν κι αυτός, όπως κάθε βάζελος δεν χολοσκάει που η ομάδα του χρωστάει.
Δεν λέω ότι ο Κοντονής είναι βάζελος. Ας είναι. Ας μην είναι. Λέω ότι δεν δείχνει καμμία κυβερνητική αντίδραση, καμμία κρατική ευαισθησία που μια ΠΑΕ, στην περίπτωσή μας ο Παναθηναϊκός, κάνει μια μεταγραφή έξω από τις δυνατότητές της.
Να το πω αλλοιώς. Εκτίθεται διεθνώς η Ελλάδα όταν μια ΠΑΕ, είτε είναι Παναθηναϊκός, είτε ΠΑΣ Γιάννινα, δεν παίρνει αδειοδότηση. Το ίδιο αν πρώην ποδοσφαιριστές ΠΑΕ που κάνουν «προκλητική» μεταγραφή καταφεύγουν στα διεθνή όργανα για να πάρουν τα χρωστούμενά τους.
Μαϊμού υπουργός είναι ο Κοντονής Σταύρος. Μόνον για λόγια.

ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον Παναθηναικό, καταγράφει για πρώτη φορά ο apodytiriakias.gr

Παγκόσμια αποκλειστικότητα. Θα γράψω αυτά που ποτέ δεν έχουν γραφτεί. Και θα φωτίσω για πρώτη φορά το πώς χάλασε μια «κλεισμένη» δουλειά, να πάει στον Παύλο
Γιαννακόπουλο ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ, το καλοκαίρι του 1979, με τη νόμιμη πλέον γέννηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα. Μια «προσφορά» χωρίς κουπόνια του αποδυτηριάκια, με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 30 Μαΐου, το 2000, ήταν η πρώτη ημέρα στην ομάδα χωρίς τον μακροβιότερο πρόεδρο ΠΑΕ, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Την προηγούμενη είπε το «αντίο» από τον Παναθηναϊκό του.
Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πεις ότι εντελώς τυχαία ο Παναθηναϊκός πέρασε στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μετά το φιάσκο της πολυμετοχικότητας το
2008 παρέδωσε την ΠΑΕ στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Άσχετοι από μπάλλα και ξένοι με τον Παναθηναϊκό οι Βαρδινογιάννηδες μπήκαν στο παιχνίδι από
τον μακαρίτη Ιωάννη Κασιμάτη, Αιγυπτιώτη Έλληνα, Γενικό Γραμματέα του συλλόγου, πάμπλουτο και με σχέση προσωπική με τον Νίκο Βαρδινογιάννη, τον μεγάλο αδελφό των
Βαρδή, Γιώργου, Θόδωρου.
Ασχολούνταν με τα πετρέλαια ο Κασιμάτης, ιδιοκτήτης της Agip Oil κι όταν πέθανε ο Νίκος Βαρδινογιάννης που είχε ξεκινήσει να τροφοδοτεί τον 6ο Αμερικάνικο Στόλο από τους Καλούς Λιμένες, έπεισε τον Βαρδή να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, φοιτητής ακόμα, περιπλανώμενος με γκόμενες στην πλατεία Κυψέλης, ο Βαρδής ήδη απόστρατος από το Πολεμικό Ναυτικό, ο Γιώργος υποπλοίαρχος.
Εκτός του Κασιμάτη, ένα άλλο πρόσωπο που έπαιξε στη «χαλάστρα» και ο Παναθηναϊκός δεν πέρασε στην ιδιοκτησία Γιαννακόπουλου, ήταν ο Μαλακατές, υπάλληλος του ΟΤΕ,
άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Βαρδή.
Κανείς δεν γνώριζε πόσο θα... κοστίσει η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κι αν πράγματι, τελικά, θα υπήρξε... μεγαλομέτοχος. Γινόταν παιχνίδι!
Άρχισαν στη γύρα να διαθέτουν τις μετοχές στους επώνυμους βάζελους. Μέσα σ' αυτούς και ο μέγιστος βάζελος όλων των εποχών Γιάννης Σαλονίκης, πατέρας του αρχιγαύρου Γιώργου Σαλονίκη, δεξί χέρι του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό. Ο ταμίας του Παναθηναϊκού, λοιπόν, ο αξιοπρεπέστατος Μοιρέας κτυπάει πόρτες επιχειρηματιών και εφοπλιστάδων.
Ανάλογα από το πόσες μετοχές πουληθούν θα εξαρτηθεί και το ποσοστό του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που σύμφωνα με το νόμο θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και το 40%, όπως
έγινε στην περίπτωση της ΑΕΚ. Το «κόλπο» ήταν ο ερασιτέχνης με πρόεδρο τον Απόστολο Νικολαϊδη και πρώτο πιστόλι τον Αντώνη Μαντζαβελάκη να έχει λόγο στην ΠΑΕ και με
κάτι ψίχουλα να γίνουν «μεγαλομέτοχοι» οι Γιαννακόπουλοι, Παύλος και Θανάσης, που τους αποκαλούσαν «οι αδελφοί Ντάλτον».
Ο Κασιμάτης είχε προετοιμάσει το «αντικόλπο» έχοντας στην τσέπη λευκή επιταγή του Βαρδή Βαρδινογιάννη! Και αφού προηγουμένως είχε πέσει «σύνθημα» σε κάποιους να μην
αγοράσουν μετοχές μαζικά, παρά μόνον συμβολικά.
Την κρίσιμη στιγμή, στο συμβούλιο του ερασιτέχνη γίνεται η σούμα. Με το 11% οι Γιαννακόπουλοι θα γινόντουσαν μεγαλομέτοχοι και ο ερασιτέχνης θα είχε το 40%. Ο
υπεύθυνος λογιστηρίου του Παναθηναϊκού, ο διευθυντής της Ιονικής Τράπεζας στον Πειραιά Μουζίνας ανοίγει τα χαρτιά. Λείπει ένα ποσό 103.200.000 δραχμές. Τότε, ο Κασιμάτης, ο μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, αφήνει τους πάντες ξερούς.
-Κύριοι, υπάρχουν αυτά τα 103 εκατομμύρια. Ορίστε η επιταγή που την προσυπογράφω.
«Ποιος είναι αυτός ο καλός κύριος που δίνει 103 εκ. δρχ;» ρωτάνε όλοι και ακούνε το άγνωστο σ' αυτούς όνομα Βαρδής Βαρδινογιάννης. Και ο Μαλακατές παραμύθι φούρναρης
λέει στον Γιαννακόπουλο «Χάσαμε, Παύλο...». Έτσι έγινε πρόεδρος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

*Πηγή: sportdog.gr*

«Ναι μεν, αλλά» από Γκιρτζίκη σε Κάλας!!

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας ανθρώπων του Αρη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων μπαράζ, σε περίπτωση εθελούσιου υποβιβασμού ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Συγκρατημένη αισιοδοξία για δικαίωση στους «κιτρινόμαυρους».

Η αποστολή του Αρη με επικεφαλής τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Αλεξ Κάλας, αλλά και τους Λάζαρο Παπαδόπουλο (μέλος ΔΣ ΠΑΕ Αρης) και Χρήστο Γρόλλιο (νομικός σύμβουλος), προέβη στην επισήμανση της νομιμότητας που επιβάλλει τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ, σε περίπτωση που προκύψουν κενές θέσεις στο νέο πρωτάθλημα της Football League που προβλέπει 20 ομάδες. Από τη δική του πλευρά, ο κ. Γκιρτζίκης αναγνώρισε πως ο ΚΑΠ είναι στο πλευρό του Αρη, αλλά από την άλλη, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να πάρει μόνος του οποιαδήποτε απόφαση. Αντ' αυτού επεσήμανε στους ανθρώπους του Αρη πως η οποιαδήποτε απόφαση θα προκύψει από το ΔΣ της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιουνίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ή ακόμη και... παραδοχή αν προτιμάτε, η πλέον κρίσιμη ημερομηνία, είναι αυτή της 10ης Ιουνίου. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι του Αρη αποφάσισαν να ετοιμάσουν άλλη μια επιστολή, πολύ πιο αναλυτική αυτή τη φορά, η οποία θα αποσταλεί στην ΕΠΟ και θα τεθεί υπόψη του νομικού τμήματος, που είναι αυτό που θα εισηγηθεί σχετικά στο διοικητικό συμβούλιο. Οπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι έτοιμη σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί, λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του Κάλας για τις ΗΠΑ, ενώ θα αποσταλεί στην ΕΠΟ την Τρίτη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Οι εντιμότατοι φίλοι του Grexit!!

Ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύφθηκε η διαφθορά στη FIFA μας οδηγεί σε τρία ασφαλή συμπεράσματα:

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης

1) Οι αμερικανικές αρχές χρησιμοποιούν κάθε μέσο (ακόμα και κοριό στο σώμα διεφθαρμένου ποδοσφαιρικού αξιωματούχου) ώστε να φτάσουν την έρευνα μέχρι το τέλος. Ειδικά στο φορολογικά αδικήματα υπερέχουν σαφώς των μεθόδων που ακολουθεί η Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αδήλωτα 100 εκατομμύρια δολάρια εντοπίστηκαν από την Αμερικανίδα εισαγγελέα Λορέτα Λιντς γιατί πέρασαν μέσα από αμερικάνικες τράπεζες πριν φτάσουν στους αποδέκτες, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες ουδέποτε διερεύνησαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη FIFA ή στην UEFA.

2) Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνελήφθησαν από την Ελβετική αστυνομία με τη συνδρομή του FBI και τα πρόσωπα τους προστατεύονταν από... λευκά σεντόνια, είναι ο πυρήνας ενός συστήματος που μέχρι πρότινος μας απειλούσε με Grexit. Φυσικά είχαν τη βοήθεια των ''ντόπιων κουκουλοφόρων'' (έκφραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι επιχείρησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση των υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Ο πλέον προβεβλημένος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, τρις κακουργηματικά κατηγορούμενος, είχε μια και μοναδική έγνοια στις εκλογές της FIFA: να εμφανίσει την κόρη του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας!

3) Η μητροκτονία συνετελέσθη δια του Μισέλ Πλατινί. Η κόρη (UEFA) κατηγορεί τη μάνα (FIFA) για ριζωμένη και εκτεταμένη διαφθορά. Η μεγάλοι χορηγοί με προεξάρχουσα την Coca-Cola στρέφονται κατά του Μπλάτερ, τον οποίο πλέον στηρίζει μόνο ο Πούτιν! Ο Πλατινί απαιτεί την αποπομπή του προέδρου της FIFA, ξεχνώντας τα δικά του ανομήματα, με τελευταίο τη μαύρη αγορά των εισιτηρίων του επικείμενου τελικού του Champions League. Όμως ο Μπλάτερ ξέρει να ξεγλιστράει, υποδέχεται με χαρά την εισαγγελική έρευνα, θέτει σε διαθεσιμότητα τους εμπλεκόμενους στενούς συνεργάτες τους και δηλώνει ότι ακολουθεί όσα ορίζει ο κώδικας ηθικής της FIFA. Την ώρα που ο Γκιρτζίκης κουβέντα δεν βγάζει για τον εαυτό του, τον Μποροβήλο, την εγκληματική και το σκάνδαλο Ζωγράφου.

Υ.Γ.: Για όσους επικαλούνται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του υπό παραίτηση αρχιδιαιτητή: Έναντι αυτών υπερτερούν σαφώς το αγαθό της πληροφόρησης, η ανάγκη της κάθαρσης και η αποκάλυψη εγκληματικών πράξεων όπως ο χρηματισμός, οι ορισμοί διαιτητών με βάση τα προσωπικά πάθη και η παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στον υποτιθέμενο ανεξάρτητο αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Η μέρα που «έφυγε» ο Λόραντ!!

Δείτε το αφιέρωμα που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Γκιούλα Λόραντ.
Αναλυτικά:
Οπως το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 1974 (2-0), έτσι έμελλε να γραφτεί και το φινάλε επτά χρόνια αργότερα, στο δεύτερο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και πάλι με νίκη. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν πρόλαβε να δει τους παίκτες με τον Δικέφαλο στο στήθος να πανηγυρίζουν…
Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε η ιδανική λύση. Του πρόσφερε τον ήλιο που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τα δερματικά του προβλήματα και πολύ κυριότερο την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους. Ετσι, ο Γκιούλα Λόραντ στα τέλη του 1974 πήρε το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί που έγινε μύθος κι εκεί που έμελλε ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή. Σαν σήμερα στις 31 Μαΐου του 1981. Στον πάγκο. Σαν μεγάλος καπετάνιος που δεν εγκατέλειψε το καράβι ακόμα και όταν ένιωθε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Οπως το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 1974 (2-0), έτσι έμελλε να γραφτεί και το φινάλε επτά χρόνια αργότερα, στο δεύτερο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ. Και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και πάλι με νίκη. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν πρόλαβε να δει τους παίκτες με τον Δικέφαλο στο στήθος να πανηγυρίζουν…
Στο 17ο λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στη Τούμπα για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Λόραντ κάτι ψέλλισε στους συνεργάτες του. Κανείς δεν κατάλαβε τι είπεκαι αμέσως μετά αντιλήφθηκαν πως σωριάστηκε στο έδαφος. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα και αφού αρχικά μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας, οκτώ λεπτά πήγε με το ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου επιβεβαιώθηκε το μοιραίο.
lorantΣτη Τούμπα το ματς συνεχιζόταν και οι ποδοσφαιριστές κοιτούσαν προς τον πάγκο, δεν έβλεπαν τον προπονητή τους και καταλάβαιναν ότι κάτι συμβαίνει. Στο ημίχρονο οι υπεύθυνοι της ομάδας τους έκρυψαν την αλήθεια. Τους είπαν απλά ότι ο Λόραντ ένοιωσε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο.
Εκείνο το ζεστό απόγευμα στην Τούμπα, ο μεγάλος Μαγυάρος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι γιατροί είπαν ότι «η καρδιά του ήταν σμπαραλιασμένη, πρέπει να είχε καρδιοπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια». Οι παίκτες του, δίχως να γνωρίζουν το τραγικό τέλος, κλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο να συνεχίσουν κανονικά το παιχνίδι. Νίκησαν 1-0 με το γκολ του Βασιλάκου. Στο τέλος, στα αποδυτήρια έμαθαν την αλήθεια κι έμειναν εκεί πολύ ώρα, άπραγοι, αμίλητοι.
Στο γήπεδο της Τούμπας παιζόταν και μια άλλη παράλληλη τραγωδία. Η γυναίκα του Λόραντ, Ιβ κι η μικρή τους κόρη Μολκί άκουσαν στο ραδιόφωνο ότι ο άνθρωπός τους κατέρρευσε κι έτρεξαν στη Τούμπα για να μάθουν τι συνέβαινε. Ο διερμηνέας του Λόραντ τις οδήγησε στο νοσοκομείο και τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί.
Πριν το μοιραίο έμφραγμα στις 31 Μαΐου 1981 στη Τούμπα η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο Λόραντ είχε υποστεί άλλα δύο εμφράγματα. Το πρώτο έξι μήνες νωρίτερα και το δεύτερο μία εβδομάδα πριν το μοιραίο!
Το σοκ που προκλήθηκε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από την απώλεια του Λόραντ ήταν τρομακτικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια μέρα εκτυλίχθηκαν ακόμη δύο τραγωδίες.
Το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή και ο Χρηστάκης, ο λαϊκός τραγουδιστής που βρισκόταν στο πατρικό του στη Καβάλα προσπαθώντας να συνέλθει από το εγκεφαλικό. Ο Χρηστάκης (Χρήστος Σύρπος) ήταν φίλος του Λόραντ… Τον είχε γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη στη πρώτη του θητεία και τον είχε επισκεφτεί στη Φρανκφούρτη όταν ήταν προπονητής στην Αιντραχτ την οποία είχε αναλάβει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και την είχε οδηγήσει στα ψηλά σκαλοπάτια της Mπουντεσλίγκα.
Ο Χρηστάκης βρισκόταν στην ανάρρωση από το εγκεφαλικό που του είχε αφήσει αναπηρία στην αριστερή πλευρά. Ο Λόραντ τον φιλοξένησε στο σπίτι του και του προσέφερε κάθε βοήθεια. Όταν ο τραγουδιστής άκουσε για τον χαμό του φίλου του έπαθε το τρίτο εγκεφαλικό που ήταν και το μοιραίο!
Τη ζωή του έχασε την ίδια ημέρα κι ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, ο 26χρονοςΜιχάλης Μπορέτος, ο ο οποίος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Λόραντ έπεσε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας που διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ποιος ήταν ο Λόραντ
lorant1Ο Γκιούλα Λόραντ γεννήθηκε στην Ουγγαρία στις 6 Φεβρουαρίου του 1923. Μεσοαμυντικός, μέλος της θρυλικής Εθνικής Ουγγαρίας της δεκαετίας του ’50, προπονητής μετέπειτα – καθότι αυτομόλησε στη Γερμανία – της Καϊζερσλάουτερν, της Ντούισμπουργκ, , της Κολωνίας, των Κίκερς Οφενμπαχ (με βοηθό τον Οτο Ρεχάγκελ), της Αϊντραχτ, της Μπάγερν Μονάχου και της Σάλκε, έκλεισε την καριέρα και τη ζωή του στην Τούμπα. Συνολικά κάθισε σε 89 αγώνες στον πάγκο του ΠΑΟΚ και είναι τρίτος στη λίστα πίσω από τον Λες Σάνον και τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Ασυμβίβαστος ο Λόραντ τον Ιανουάριο του 1949, προσπάθησε να μιμηθεί τον Κουμπάλα, που πέρασε τα σύνορα και μέσω Αυστρίας βρέθηκε στην Ιταλία, αλλά συνελήφθη στα σύνορα με την Αυστρία, στην καρότσα ενός φορτηγού. Τους επόμενους δέκα μήνες της ζωής του τους πέρασε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, φυλακισμένος από τη νέα κομμουνιστική κυβέρνηση. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, όταν παρενέβη ο προπονητής της εθνικής Ουγγαρίας Γκούσταβ Σέμπες.
Ενας από τους λόγους που επέλεξε την Ελλάδα και τον  ΠΑΟΚ ήταν η συμβουλή του γιατρού του. Για να αντιμετωπίσει μια δερματική ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε χρόνια, έπρεπε να ζήσει σε μια χώρα με πιο θερμό κλίμα, με ήλιο και φως.
Ο Γκιούλα Λόραντ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 1974 και μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (15/12/1974) με 2-0 στην Τούμπα.
Με τον Λόραντ στον πάγκο ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος την σεζόν ´75-’76 πανηγυρίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα, το οποίο ουσιαστικά κατέκτησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκουερίνο. «Εμείς τρέχαμε όλη τη χρονιά με λαστιχένια παπούτσια», δήλωσε αμέσως μετά ο Ούγγρος προπονητής θέλοντας να καταδείξει τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τον μεγάλο άθλο.
Εκείνη την αγωνιστική περίοδο πάντως, φαινόταν ήδη ότι σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ ανοίγει τα φτερά του, καθώς η ιστορία έγραψε μεταξύ άλλων, ότι ήταν με τον Λόραντ προπονητή ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα στην Τούμπα, σε ένα από τα πρώτα κοινά ματς του Γιόχαν Κρόιφ με συμπαίκτη τον Γιόχαν Νέσκενς στους Μπλαουγκράνα.
Το καλοκαίρι του ’76, ωστόσο, επέλεξε να φύγει, καθότι ο Γιώργος Παντελάκης δεν μπορούσε να καλύψει τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το επεισόδιο στο γήπεδο της Ριζούπολης λίγους μήνες νωρίτερα, με παράγοντες της ομάδας που ήθελαν να κάτσουν στον πάγκο και τον μαγυάρο κόουτς να θέλει να τους στείλει στην εξέδρα. Επεισόδιο που προφανώς δεν ξεχάστηκε, παρά τις πυροσβεστικές παρεμβάσεις που υπήρξαν.
Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ στο τέλος Απριλίου του 1980 για την δεύτερη θητεία του στην ομάδα που έμελλε να τελειώσει με τόσο μοιραίο τρόπο.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ρελάνς Σάντος για Ρομπίνιο!!


Διατεθειμένη να δώσει «γη και ύδωρ» στον Ρομπίνιο για να τον κρατήσει φέρεται να είναι η Σάντος, σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους! Την Τετάρτη (3/6) αναμένεται ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές!

Ρελάνς Σάντος για Ρομπίνιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM 94,6, o έμπειρος στράικερ έχει στα χέρια του μία δελεαστική πρόταση από τον Ολυμπιακό, ωστόσο βάσει ενός νέου δημοσιεύματος και συγκεκριμένα του «espn.com.br» η Σάντος είναι διατεθειμένη να κάνει τη ρελάνς και να τον κρατήσει!

Όπως αποκάλυψαν, ο πρόεδρος του συλλόγου, Μοντέστο Ρόμα Τζ., έχει καταθέσει μία πολύ καλή προσφορά στον 31χρονο επιθετικό, προκειμένου να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του! Η πρόταση της Σάντος είναι για συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, που θα αποφέρει συνολικής αξίας 36 εκατ. δολαρίων Βραζιλίας (περίπου 10,4 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την προσεχή Τετάρτη (7/6), καθώς τότε υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού ανάμεσα στον Ρομπίνιο και τη διοίκηση της Σάντος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια με Κούγια στο Παναχαϊκή-ΑΕΚ!!

Μεγάλης έκτασης επεισόδια με επίκεντρο τον Αλέξη Κούγια σημειώθηκαν στο Παναχαϊκή-ΑΕΚ. Μετά από καυγά του ιδιοκτήτη των γηπεδούχων με αστυνομικό, προκλήθηκαν συρράξεις στην εξέδρα και ρίψεις χημικών.

Επεισόδια με Κούγια στο Παναχαϊκή-ΑΕΚ!
«Στον αέρα» τινάχτηκε από το πουθενά το παιχνίδι της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ!

Ζητώντας την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επειδή αποδοκιμαζόταν από οπαδούς, ο Αλέξης Κούγιας ήρθε στα χέρια με αστυνομικό, καταλήγοντας μάλιστα να κατέβει με σκισμένο μπλουζάκι από την κερκίδα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε γενικευμένη ένταση στην εξέδρα, καθώς στη συνέχεια οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν αντικείμενα και επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη της προσωπικής ασφάλειας του Κούγια, τα οποία θεωρούν υπεύθυνα για τα περσινά επεισόδια στο παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες στην προσπάθεια ν’ απωθήσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ έκαναν χρήση χημικών, δημιουργώντας ένα μικρό πανδαιμόνιο για κάποια λεπτά.

Τουλάχιστον η ένταση εκτονώθηκε έπειτα από λίγα λεπτά και το παιχνίδι (που είχε προσωρινά διακοπεί από τον διαιτητή Γιάχο) συνεχίστηκε κανονικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τζούρα» Παναθηναϊκού για Βέμερ-Λουντ! (pics)

Την πρώτη τους... γνωριμία με τη Λεωφόρο και τον κόσμο του Παναθηναϊκού είχαν οι νεοαποκτηθέντες Βέμερ και Λουντ. Αμφότεροι παρακολούθησαν το ματς με τον ΠΑΟΚ και πήραν... τζούρα απ' την ατμόσφαιρα.

«Τζούρα» Παναθηναϊκού για Βέμερ-Λουντ (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δελεαστική πρόταση Ολυμπιακού σε Ρομπίνιο!!

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Νικολακόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες απ' τη Βραζιλία, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει δελεαστική πρόταση στον Ρομπίνιο. Σκέφτεται και απαντά ο παίκτης!

Δελεαστική πρόταση Ολυμπιακού σε Ρομπίνιο!
Ακόμα ένα βήμα για το «μπαμ» με την απόκτηση του Ρομπίνιο φέρεται να έκανε ο Ολυμπιακός!

Όπως αποκάλυψε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Νικολακόπουλος, οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει στον Βραζιλιάνο παίκτη μια άκρως δελεαστική και σοβαρή πρόταση για να τον φέρουν στην Ελλάδα και το λιμάνι.

Σύμφωνα με πηγές απ’ την χώρα του καφέ -που για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική ομάδα- οι πρωταθλητές έκαναν την κίνησή τους και μέσω αυτής έδειξαν στον άλλοτε αστέρα της Μίλαν -που σήμερα σκόραρε για λογαριασμό της Σάντος- πόσο πολύ τον θέλουν!

Όπως αναφέρεται στην Βραζιλία, ο Ρομπίνιο πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά την προσφορά που του έκανε ο Ολυμπιακός, την εξετάζει και αναμένεται προσεχώς να απαντήσει. Απ' την μεριά τους, οι Πειραιώτες αναμένουν την απόφασή του για το αν τελικά θα αφήσει ξανά την πατρίδα του για την Ευρώπη και την χώρα μας.

«Αποχαιρετιστήριο γκολ; Ο Ρομπίνιο σκόραρε, αλλά η Σάντος ήρθε ισόπαλη με τη Σπορτ», ανέφερε στον τίτλο της η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Terra Brazil».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον έπιασε στον ύπνο!!

Ο Κουρμπέλης έπιασε στον… ύπνο τον Ατρόμητο και με κεφαλιά έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη 1-0 αλλά και (προσωρινά τουλάχιστον) το προβάδισμα για την 2η θέση και τους ομίλους του Europa League!

Τον έπιασε στον ύπνο!
Επιτέλους… ξύπνησε!

Ο Αστέρας Τρίπολης «ταρακουνήθηκε» από το κακό ξεκίνημά στα πλέι του και με τον Κουρμπέλη (66') να πιάνει… στον ύπνο την άμυνα του (μέχρι εκείνο το σημείο ανώτερου) Ατρομήτου πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Και παράλληλα το προβάδισμα για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη σεζόν.

* Αγωνία για Κουρμπέλη και Λούι που αποχώρησαν τραυματίες.

Βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 11 (7-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 6 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-2)
4. Ατρόμητος 2 (1-3)

4η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
(66’ Κουρμπέλης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30)

Επόμενη αγωνιστική (3/6):

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18:15)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (20:30)

Το ματς:

Αδιάφορο; Κάθε άλλο παρά τέτοιο δεν ήταν. Με τον Παναθηναϊκό να ‘χει καπαρώσει την πρωτιά και τον ΠΑΟΚ να ‘ναι ευάλωτος, ο δρόμος για την 2η θέση και το… καλό εισιτήριο του Europa League ήταν ορθάνοιχτος για Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Αν -όπως είχε πει πρόσφατα και ο Νίκος Νιόπλιας- ήταν αγώνας πυγμαχίας, «νικητής» στα σημεία στο πρώτο μέρος θα ήταν ο Ατρόμητος. Δεν ήταν έτσι όμως κι αφού οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα την υπεροχή τους έμεινε το 0-0.

Άδικο για τους «κυανόλευκους» που πατούσαν καλύτερα, είχαν ορθολογικό πλάνο και επιθετική ανάπτυξη, αλλά δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαρσελίνιο, Καραμάνος, Ούμπιντες και Δημούτσος κράτησαν σε… εγρήγορση τον Θεοδωρόπουλο αλλά δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν.

Στον αντίποδα ο Αστέρας έμοιαζε να ‘χει επηρεαστεί περισσότερο από τις δικές του απουσίες, αλλά και από την εύλογη κόπωση στο φινάλε μιας πολύ φορτωμένη σεζόν που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 11 μήνες. Η επικίνδυνη κεφαλιά από τον Ιγκλέσιας νωρίς νωρίς στο ματς αποδείχθηκε και η μοναδική αξιόλογη.

Προσπάθησε να απειλήσει με τον γνώριμο τρόπο του, τις ταχύτατες αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρει κάτι, κι έχοντας αρκετές μονάδες του -με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Μπαράλες- μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Χρειαζόταν λοιπόν μια πιο πειστική εμφάνιση για να διεκδικήσει τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μπαίνει πιο ζωηρός εξισορροπώντας την κατάσταση. Έως ότου ήρθε ο Κουρμπέλης να τον βγάλει από την δύσκολη θέση.

inner

Ο Νίκο Φερνάντεθ γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ και ο Κουρμπέλης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, αφού βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτίμηση του Γκορμπούνοφ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ατρόμητος «έκατσε», φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του ματς που ήρθε στα μέτρα του ανεβασμένου Αστέρα. Στο φινάλε οι Αρκάδες οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους δίχως όμως να το πληρώσουν.

inner



Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (71' λ.τρ. Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (77' λ.τρ. Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (63' Μούκαμ), Νίκο, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69' Ναπολεόνι), Καραμάνος (77' Παπάζογλου), Ούμπιντες (72' Μπρίτο), Μαρσελίνιο.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινά έρευνα για το εμετικό βίντεο η Λέστερ!!

Έρευνα για το εμετικό βίντεο που δείχνει τρεις ποδοσφαιριστές της να πρωταγωνιστούν σε όργια με Ταϊλανδή, η οποία δέχεται και τα ρατσιστικά τους σχόλια, ξεκινάει η Λέστερ.
Ο σύλλογος, που ανήκει σε δύο Ταϊλανδούς επιχειρηματίες, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την οποία:
«Παίρνουμε την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μας πολύ σοβαρά, σε κάθε επίπεδο. Αν χρειαστεί θα πάρουμε δραστικά μέτρα, όταν ξεκαθαριστεί οριστικά το θέμα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα ο σύλλογος δεν θα κάνει κανένα παραπάνω σχόλιο».
*Πηγή: England365.gr*

Γουόλκοτ: «Αισιόδοξος, αλλά θα πάρει χρόνο η ανανέωση»

Ο Θίο Γουόλκοτ δείχνει πρόθυμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ, το οποίο ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο, και τόνισε πως αισθάνεται αισιοδοξία αν και θα πάρει αρκετό χρόνο για να επιτευχθεί η συμφωνία.
«Είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. Θέλω να απολαύσω το σήμερα. Έρχονται και τα παιχνίδια της Αγγλίας. Μετά μπορούμε να σκεφτούμε και τα υπόλοιπα, αλλά θα πάρει χρόνο, είμαι σίγουρος γι' αυτό» ανέφερε αρχικά και στην συνέχεια προσέθεσε:
«Ήμασταν επιτυχημένοι αυτήν την σεζόν. Κάναμε το βήμα παραπάνω. Τερματίσαμε τρίτοι και κερδίσαμε το Κύπελλο διαδοχικές φορές. Θέλουμε, όμως, περισσότερα. Οι παίκτες εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και αυτό είναι θεμελιώδες. Πρέπει να διεκδικήσουμε τον τίτλο, γιατί αυτό είναι που ονειρεύονται οι οπαδοί μας. Πρέπει να το κάνουμε γι' αυτούς, το περιμένουν εδώ και πολύ καιρό».
*Πηγή: England365.gr*

«Χτυπάει» Σοάρες η Άρσεναλ!!

Στο πρόσωπο του Σεντρίκ Σοάρες βρήκε ο Αρσέν Βενγκέρ τον κατάλληλο που θα ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας της Άρσεναλ από την νέα περίοδο!  
Όπως αποκαλύπτει η «Sunday People», οι Λονδρέζοι σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα για την αγορά του 23χρονου άσου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την ελπίδα ότι η πρόταση των 5εκατ. λιρών θα φανεί αρκετή στους διοικούντες τον πορτογαλικό σύλλογο.
Άλλωστε έχουν πάρει ήδη το… μήνυμα ότι η συνεργασία τους δεν θα κρατήσει πολύ, μια και πρόσφατα ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο, προφανώς διότι θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε ανώτερου επιπέδου πρωτάθλημα.
Από τη μεριά τους, οι «κανονιέρηδες» θα επιχειρήσουν να… πατήσουν στην επιθυμία του Πορτογάλου άσου για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, προκειμένου να πείσουν τα «λιοντάρια» να ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρησή του από το ερχόμενο καλοκαίρι.
*Πηγή: England365.gr*

Αλλού το μυαλό του Φαλκάο…!

Κάθε άλλο παρά «καίγεται» να βρει άμεσα νέα ομάδα ο Ραδαμέλ Φαλκάο, επισημαίνοντας πως αυτό το διάστημα το μυαλό του είναι στην εθνική Κολομβίας και στο Κόπα Αμέρικα!
Λίγες μέρες μετά την απόφαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να του δείξει το δρόμο της επιστροφής στη Μονακό, αλλά και τις φήμες ότι η Τσέλσι θέλει να εντάξει στο δυναμικό της, ο διεθνής επιθετικός ρωτήθηκε για τα μελλοντικά του σχέδια όμως η απάντησή του δεν έβγαλε… είδηση.
«Εάν θα μείνω στη Μονακό; Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το Κόπα Αμέρικα. Έχει γίνει πολύς λόγος γύρω από το όνομά μου, όμως είμαι ήρεμος. Ο ατζέντης μου είναι αυτός που τα κανονίζει όλα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Κάρικ: «Όχι πανηγυρισμοί για την 4η θέση»

Είναι από τους λίγους που έχουν ζήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα «καλά» της. Για αυτό, άλλωστε, δεν συμφωνεί και με τις… θριαμβευτικές δηλώσεις ορισμένων, νέων στην ομάδα, συμπαικτών του. Ο Μίκαελ Κάρικ τόνισε ότι η 4η θέση είναι μεν καλό πλασάρισμα για τον σύλλογο, όχι όμως και αφορμή για… πανηγυρισμούς!  
«Είναι κατόρθωμα, αλλά προσέξτε, όχι τίποτα σπουδαίο. Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι με την 4η θέση, αλλά όχι να πανηγυρίζουμε. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε την επόμενη περίοδο. Η ομάδα αυτή ανήκει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πρέπει να δίνουμε τόση έμφαση στο ότι τα καταφέραμε, διότι ούτως ή άλλως είναι υποχρέωσή μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος μέσος των «κόκκινων διαβόλων» και πρόσθεσε:
«Την επόμενη χρονιά θέλουμε να στοχεύσουμε ψηλότερα, όχι μόνο στην 4η θέση. Πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε δυνατότεροι και πως θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε όλες τις διοργανώσεις. Θέλουμε η επόμενη χρονιά μας να είναι πετυχημένη». 
*Πηγή: England365.gr*

Νέο συμβόλαιο σε Αμεόμπι!!

Με πράξεις απέδειξε η Νιούκαστλ την επιθυμία της να κρατήσει στο ρόστερ τον Σάμι Αμεόμπι, προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο συνεργασίας.  
Το υπάρχον συμβόλαιο του 23χρονο μεσοεπιθετικού εκπνέει στα τέλη του επόμενου μήνα και οι «καρακάξες», υπό τον φόβο να τον χάσουν ελεύθερο, κατέθεσαν ήδη νέα πρόταση για την παραμονή του στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.
Απάντηση ακόμη δεν έχουν πάρει, μια και ο ποδοσφαιριστής προτιμά να περιμένει για τυχόν καλύτερη προσφορά από άλλο σύλλογο.
*Πηγή: England365.gr*

Λιντς καλεί Μπάρτον!!

Ενδιαφέρον της Λιντς για την απόκτηση του Τζόι Μπάρτον αποκαλύπτει σε σημερινό (31/5) της ρεπορτάζ η «Sun».  
Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι διοικούντες το σύλλογο της Τσάμπιονσιπ σκοπεύουν να έρθουν άμεσα σε επαφή με τον πολύπειρο μέσο, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την ΚΠΡ.
Το έργο τους πάντως δεν θα είναι εύκολο, μια και λέγεται ότι εκτός των άλλων ο… ιδιόρρυθμος ποδοσφαιριστής απασχολεί έντονα και συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Στο... φευγιό από την Τσέλσι ο Κουαδράδο!!

Πιθανότατα παρελθόν έπειτα από μόλις λίγους μήνες θ' αποτελέσει από την Τσέλσι μέσα στη θερινή μεταγραφική περίοδο ο Χουάν Κουαδράδο.  
Ο Κολομβιανός άσος που μετακόμισε από τη Φιορεντίνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έναντι 26 εκατ.λιρών τον περασμένο Ιανουάριο, δεν έκανε απολύτως τίποτα στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, έχοντας παραδεχθεί και ο ίδιος ότι αντιμετώπισε πρόβλημα προσαρμογής.
Γνωρίζει πως ομάδες όπως η Ρόμα, η Ίντερ και η Νάπολι ενδιαφέρονται για εκείνον κι αυτός θα μιλήσει με τον Ζοσέ Μουρίνιο για να μάθει αν θα υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, θα παραχωρηθεί.
*Πηγή: England365.gr*

Προς Γαλατά ο Ποντόλσκι!!

Δυνατά στο κόλπο της απόκτησης του Λούκας Ποντόλσκι έχει μπει η Γαλατασαράι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο για να τον κάνει δικό της!  
Δημοσίευμα των «Times» αναφέρει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και ενδεχομένως σύντομα να υπάρξουν και οριστικές εξελίξεις.
Οι πρωταθλητές Τουρκίας δεν άφησαν τον χρόνο να κυλίσει. Μόλις ενημερώθηκαν ότι η Ίντερ δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Γερμανού επιθετικού, κατέθεσαν αμέσως πρόταση στην Άρσεναλ και απέκτησαν το προβάδισμα στην κούρσα για την απόκτησή του!
Ο ίδιος, πάντως, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της καριέρας του, δεν είπε πολλά παρά μόνο ότι: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Άρσεναλ και έχω μιλήσει με ορισμένες ομάδες. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προοπτικές».
*Πηγή: England365.gr*

Πλησιάζει σε Νταν η Έβερτον!!

Σε διαπραγματεύσεις με την Κρίσταλ Πάλας για την αγορά των δικαιωμάτων  του Σκοτ Νταν βρίσκεται η Έβερτον, τη στιγμή που οι φήμες ότι τα «ζαχαρωτά» συζητούν και με τον Τζόνι Έβανς οργιάζουν!  
Σε διπλό ταμπλό παίζει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν! Η «Mirror» υποστηρίζει πως ο αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας, Σκοτ Νταν, έχει τον πρώτο λόγο για να μετακομίσει στο «Γκούντισον Πρκ», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος και για πρόθεση της ομάδας να αποκτήσει τον Έβανς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Δύσκολα πάντως οι διοικούντες θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν την υπογραφή και των δύο, κυρίως λόγου του υψηλού κόστους. Λογικά, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ανοίξει δύο μέτωπα για να είναι καλυμμένοι, εφόσον, κάποιος από τους δύο αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.
*Πηγή: England365.gr*

Μόνο με πώληση δίνει τον Σταμπουλί η Τότεναμ!

Οικονομικό αντάλλαγμα ζητάει η Τότεναμ για την παραχώρηση του Μπέντζαμιν Σταμπουλί και για τον λόγο αυτό απέρριψε πρόταση από τη Μαρσέιγ που τον ήθελε δανεικό.  
Με 12 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από μια εβδομάδα και δίχως να πάρει φανέλα βασικού από τον Ιανουάριο, δεν έχει δικαιολογήσει τα 4 εκατ.λίρες που διατέθηκαν για την αποκτησή του πέρυσι το καλοκαίρι.
Έτσι, στη θερινή μεταγραφική περίοδο ο Σταμπουλί θα περάσει την πόρτα της εξόδου από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει η ενδιαφερόμενη ομάδα να καταθέσει πρόταση αγοράς του, από τη στιγμή που η Τότεναμ συζητάει μονάχα την πώλησή του και γι' αυτό απέρριψε πρόταση της Μαρσέιγ για τον δανεισμό του 24χρονου μέσου.
*Πηγή: England365.gr*

Χαμός για Τέρι, Αζάρ και Κόστα στο Σίδνεϋ!! (pics)

Πανζουρλισμός επικράτησε στο Σίδνεϋ κατά την άφιξη της αποστολής της Τσέλσι για το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Syndey FC. Οι Τζον Τέρι, Εντέν Αζάρ και Τζον Τέρι δέχθηκαν επίθεση λατρείας από τους οπαδούς της ομάδας!  
Οι «μπλε», μετά τη Μπανγκόκ, όπου βρέθηκαν για να παίξουν απέναντι σε μικτή ομάδα από την Ταϊλάνδη, επικρατώντας με σκορ 1-0 με γκολ του Σολάνκε, ταξίδεψαν στην Αυστραλία και το Σίδενϋ για το δεύτερο φιλικό μετά την αγωνιστική περίοδο στην Αγγλία.
Εκατοντάδες οπαδοί της Τσέλσι αποθέωσαν την αποστολή, όμως οι Ντιέγκο Κόστα, Τζον Τέρι και Εντέν Αζάρ ήταν αυτοί που έβγαλαν τις περισσότερες φωτογραφίες και προκάλεσαν πανικό στο πέρασμά τους!
Δείτε φωτογραφίες:






*Πηγή: England365.gr*

Διαλέγει ο Έμερι...!

Με τη νέα εβδομάδα, ο Ουνάι Έμερι αναμένεται να διαλέξει ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Νάπολι για να συνεχίσει την καριέρα του, βάσει των βρετανικών δημοσιευμάτων.
Μετά και το δεύτερο σερί Γιουρόπα Λιγκ, ο Έμερι αναμένεται ν' αποχωρήσει από τον πάγκο της Σεβίλλης και φαίνεται ότι έχει δύο σίγουρες επιλογές για τον επόμενό του σταθμό.
Η μια είναι η Γουέστ Χαμ που βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου προπονητή μετά το φινάλε της συνεργασίας με τον Σαμ Άλαρνταϊς και η άλλη είναι η Νάπολι από την οποία αποχωρεί ο Ράφα Μπενίτεθ.
Ο Έμερι θα σκεφτεί και θα ανακοινώσει την απόφασή του ίσως και μέσα στην εβδομάδα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου...
*Πηγή: England365.gr*

Εκκαθαρίσεις στην Άστον Βίλα!!

Η απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας και η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν βάζει σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν στην Άστον Βίλα, με τον Τιμ Σέργουντ να έχει ήδη ενημερώσει όσους δεν υπολογίζονται...
Οι «χωριάτες» έκαναν... μια τρύπα στο νερό στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Άρσεναλ, ηττήθηκαν με σκορ 4-0 και πλέον κοιτάζουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, προσπαθώντας μέσα στο καλοκαίρι να κάνουν όλα αυτά που θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και φυσικά δεν θα επιτρέψουν να παλέψει ξανά για την επιβίωσή της.
Ο Τιμ Σέργουντ φέρεται να έχει μιλήσει ήδη με όσους δεν υπολογίζονται ώστε να βρουν ομάδα.
Οι Σέι Γκίβεν, Άλαν Χάτον, Τζο Κόουλ και Μπραντ Γκουζάν αναμένεται ν' αποχωρήσουν μαζί με τους Ντάρεν Μπεντ και Ρον Φλάαρ που μένουν ελεύθεροι.
*Πηγή: England365.gr*

Αναγκαστικό... ξεπούλημα στη Χαλ!

Ο υποβιβασμός δεν της αφήνει περιθώρια κι έπειτα από την αποδέσμευση έξι παικτών, η Χαλ βάζει πωλητήριο και στους Αμπέλ Ερνάντεζ, Νίκιτσα Γέλαβιτς και Νταμ Εντόι.  
Στις «τίγρεις» προσπαθούν να συμβιβαστούν πλεόν τα νέα δεδομένα και να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους με τις ανάγκες της κατηγορίας αλλά και με γνώμονα το μέλλον της ομάδας.
Έτσι, κάθε πρόταση που θα φτάσει στα γραφεία του συλλόγου για τους Αμπέλ Ερνάντεζ, Νίκιτσα Γέλαβιτς και Νταμ Εντόι, θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά, προκειμένου να προκύψουν έσοδα από τις αποχωρήσεις τους και να ενισχυθεί το ρόστερ με διαφορετικό πλέον σχεδιασμό.
*Πηγή: England365.gr*

«Κυνηγάει» Αφελάι η Στόουκ!

Με «όπλο» τους Μουνιέσα και Μπόγιαν που μπορούν να τον πείσουν, η Στόουκ φαίνεται πως «κυνηγάει» την περίπτωση του Ιμπραΐμ Αφελάι!  
Ο Ολλανδός άσος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, όμως δεν έπεισε και αναμένεται ν' αποχωρήσει από τον Πειραιά.
Έχοντας βάλει σε προτεραιότητα την απόκτηση ενός καλού εξτρέμ με έφεση στο σκοράρισμα, η Στόουκ παρακολουθεί τον Αφελάι και θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, ενώ παράλληλα στη λίστα υπάρχει και ο Κονοπλιάνκα της Ντνίπρο, όμως το κασέ του υψώνει απαγορευτικό...
*Πηγή: England365.gr*

Σανίδα...σωτηρίας από Κρίσταλ Πάλας για Αντεμπαγιόρ!!

Ο Άλαν Πάρντιου προθυμοποιείται να δώσει ευκαιρία στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ώστε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Τότεναμ να ψάχνει τρόπο να τον... ξεφορτωθεί από το ρόστερ της.  
Ο Τονγκολέζος επιθετικός έχει εξασφαλίσει άδεια για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να λύσει ορισμένα σημαντικά οικογενειακά ζητήματα έπειτα απ' όλες τις τρομερές αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε μέσω social media, φανερώνοντας όλες τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει και την εκμετάλλευτη που έχει υποστεί σχεδόν από κάθε μέλος της οικογένειάς του, φτάνοντας να σκεφτεί μέχρι και την αυτοκτονία!
Αυτή τη στιγμή σίγουρα το ποδόσφαιρο και το μέλλον του βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, όμως, όταν επιστρέψει στο Λονδίνο, ίσως να τον περιμένει μια πρόταση από την Κρίσταλ Πάλας, με τον Άλαν Πάρντιου να τον πιστεύει και να είναι διατεθειμένος να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας και παραμονής στην Πρέμιερ.
*Πηγή: England365.gr*

Υποψήφιος για Νιούκαστλ και ο Βιείρά!

Το όνομα του Πατρίκ Βιεϊρά προέκυψε για την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ με δεδομένη την αποχώρηση του Τζον Κάρβερ μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να χαράξει η ομάδα νέα πορεία.
Ο Μάικ Άσλεϊ έχει αποφασίσει να κάνει κάτι... περισσότερο όσον αφορά την ενασχόλησή του με τον σύλλογο και θέλει να πάρει έναν προπονητή που να μπορεί να κάνει τις «καρακάξες» ανταγωνιστικές.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα που έχουν «παίξει», προστέθηκε και αυτό του Πατρίκ Βιεϊρά π[ου βρίσκεται στην ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Σίτι.
Την ίδια στιγμή, ο Κάρβερ που κατάφερε να κρατήσει τον σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ, κάνει διακοπές στη Νέα Υόρκη και περιμένει να μάθει για το μέλλον του, ωστόσο, ξέρει και ο ίδιος ότι μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει επαφές με άλλες ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του.
*Πηγή: England365.gr*

Χωρίς Σάντσες στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν!!

Ο Αρσέν Βενγκέρ σκοπεύει να δώσει έναν μήνα άδεια στον Αλέξις Σάντσες μετά τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα κι έτσι ο Χιλιανός άσος δεν υπολογίζεται για τα πρώτα παιχνίδια της επόμενης σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.
Έχοντας παίξει σε 56 ματς τη φετινή σεζόν κι έχοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην εθνική ομάδα της Χιλής στο επερχόμενο Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, θα πάρει αρκετές ανάσες προτού ριχτεί ξανά στο ... ρινγκ της Πρέμιερ Λιγκ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Αρσέν Βενγκέρ επιβεβαίωσε ότι θέλει τον παίκτη φρέσκο όταν επιστρέψει και θα του δώσει έναν μήνα άδεια, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα επιστρέψει πριν από τον τελικό του Community Shield στις 2 Αυγούστου, ενώ θα χρειαστεί και αρκετές προπονήσεις για να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης...
*Πηγή: England365.gr*

Γουόλκοτ: «Επόμενος στόχος, η Πρέμιερ Λιγκ»

Ο Θίο Γουόλκοτ ήταν πανευτυχής με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας και τόνισε πως μετά από δύο διαδοχικά τέρματα στον θεσμό επόμενος στόχος για «την μία από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ η Άρσεναλ» πρέπει να είναι η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.
«Ήταν απίθανο. Κάθε νίκη είναι φανταστική αλλά ο τρόπος που καταφέραμε να πάρουμε την σημερινή ήταν πολύ καλός. Κρατήσαμε ανέπαφη την εστίας μας και ξέραμε πως αν το καταφέρναμε αυτό θα σκοράραμε και θα παίρναμε το παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή που με επέλεξε και μου έχει δείξει πίστη. Ελπίζω πως θα του την ανταποδώσω. Μου έλειψαν όλα αυτά την περασμένη σεζόν.
Το να είμαι κομμάτι αυτής της σεζόν ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η οικογένειά μου είναι εδώ, έχω δουλέψει πολύ και όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το ιατρικό επιτελείο και όλους όσους με πρόσεξαν. Αυτό είναι για εκείνους.
Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στην Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη σεζόν. Έχουμε μία από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ η Άρσεναλ, οπότε πρέπει να καταφέρουμε περισσότερα. Έχουμε ήδη κερδίσει δύο Κύπελλα, οπότε η Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος μας» δήλωσε.
*Πηγή: England365.gr*