Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Δεν ξεχνά τις ρίζες του…»

Ο Τρύφων Κοκκινάκης, μίλησε από την Αδελαΐδα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον ραγδαία ανερχόμενο στο χώρο του τένις γιο του, Θανάση, και τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με τη χώρα καταγωγής του.

«Δεν ξεχνά τις ρίζες του…»
Στα 19 του χρόνια ο Θανάσης Κοκκινάκης θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο του τένις.

Ήδη έχει αναρριχηθεί στο νούμερο 84 της παγκόσμιας κατάταξης και το μέλλον του ανήκει, έστω κι αν ο μεγάλος Νόβακ Τζόκοβιτς δεν του χαρίστηκε στους «32» του Ρολάν Γκαρός.

Ο πατέρας του, Τρύφων, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 από τη μακρινή Αδελαΐδα για την πορεία του γιου του και τους δεσμούς με την Ελλάδα που κρατά ζωντανούς.

Αναλυτικά, ο Τρύφων Κοκκινάκης μίλησε στους Γιάννη Κυφωνίδη και Μάκη Διόγο για:

-την ήττα του γιου του από τον Τζόκοβιτς: «Ο Τζόκοβιτς έχει ένα πολύ μεγάλο σερί νικών απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους παίκτες από το Θανάση. Έπαιξε καλά, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο να τον αντιμετωπίσει. Δεν φτάνεις τυχαία στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και ένας τενίστας σαν εκείνον εκμεταλλεύεται το παραμικρό λάθος».

-το πώς είδε ο ίδιος την προσπάθεια του γιου του: «Ο Θανάσης έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος, περίμενε να πάρει ένα ή δύο σετ, ακόμη και να νικήσει. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια που έκανε. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του, αλλά του έστειλα ένα μήνυμα. Ξέρω ότι όταν είναι στην ένταση των αγώνων δεν είναι καλό να τον απασχολώ. Κι εκείνος γνωρίζει πως όταν με χρειαστεί θα είμαι εκεί για να μου μιλήσει».

-τους δεσμούς με την Ελλάδα: «Έχει πάει σε ελληνικό σχολείο, αλλά τελείωσε μόνο το δημοτικό και δεν συνέχισε, όπως τα άλλα δύο παιδιά μου γιατί δεν προλάβαινε να πηγαίνει και στο αγγλικό και το ελληνικό σχολείο μαζί με το τένις. Μιλά σπαστά ελληνικά, αλλά καταλαβαίνει καλά τη γλώσσα. Του είχα πει όταν μπει στο Top 100 να βάλει μια ελληνική σημαία δίπλα σε αυτή της Αυστραλίας στην τσάντα του. Δεν ήθελα να ξεχάσει τις ρίζες του και ήταν κάτι που ήθελε και ο ίδιος».

-τη σχέση του Θανάση με τον Νικ Κύργιο: «Είναι φίλοι, έχουν πολύ καλές σχέσεις και παίζουν για την Αυστραλία για το Davis Cup. Είναι συναγωνιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: