Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Με ένστικτο killer!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για κάποια παιδιά του Ολυμπιακού, που αξίζουν την προσοχή μας…
Ο Ολυμπιακός απέδειξε και φέτος ότι είναι ο ελληνικός σύλλογος με την καλύτερη Ακαδημία. Εδώ και χρόνια οι μικρές ομάδες του Ολυμπιακού κυριαρχούν στα πρωταθλήματά τους. Κι αν, καμιά φορά, δεν τα παίρνουν, φτάνουν ως τον τελικό, όπου σε ένα ματς μπορεί τα πάντα να κριθούν από μία λεπτομέρεια.
ADVERTISEMENT
Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει εξίσου, αν όχι και περισσότερο, είναι το επόμενο βήμα. Δηλαδή, αυτή η καλή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία από Γεωργάτο, Αμανατίδη, προπονητές κ.α., με την βοήθεια της διοίκησης του συλλόγου, να «μεταφραστεί» κάποια στιγμή σε προώθηση ταλαντούχων παικτών στην πρώτη ομάδα. Γιατί κατά βάθος αυτό είναι το νόημα της δουλειάς στο φυτώριο κάθε κλαμπ.
Το θέμα λοιπόν είναι να πάρουν ευκαιρίες τα παιδιά. Κι εγώ για να είμαι ειλικρινής, απογοητεύθηκα τις προάλλες στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας από τις επιλογές του Βίτορ Περέϊρα. Μιλάμε για ρεβάνς του 3-0 της Ριζούπολης. Κι αντί να παίξει γκολκίπερ ο Γιαννιώτης έπαιξε ο…Ρομπέρτο. Αντί να παίξει ο Βούρος στην άμυνα έπαιξαν ο Σαλίνο κι ο Σιόβας. Αντί να παίξει στα χαφ ο Λάτσι έπαιξε ο Τσόρι. Αντί να παίξει στην επίθεση ο Βέργος έπαιξε ο Χάρα. Προσέξτε, με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς!
Κι όχι απλά δεν έπαιξε κανένας από τα τέσσερα αυτά παιδιά, αλλά ούτε αλλαγή δεν μπήκε. Και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός με τους βασικούς να φέρει 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη ισοφαρίζοντας τον Απόλλωνα στο 84’ με τα χίλια ζόρια! Δηλαδή, δεν θα μπορούσαν να παίξουν δύο από τα τέσσερα παιδιά κι άλλα δύο να έμπαιναν έστω αλλαγή; Πόσο χειρότερος θα ήταν ο Ολυμπιακός; Ίσα ίσα οι μικροί θα είχαν 10 φορές μεγαλύτερο κίνητρο.
Ο Γιαννιώτης έπαιξε στην αρχή της σεζόν στο ΠΑΟΚ-Γιάννινα 1-1 για το Κύπελλο στην Τούμπα.
Ο Βούρος άλλοτε στόπερ, άλλοτε δεξί μπακ έχει εφτά παιχνίδια βασικός στον Ολυμπιακό.
Για τον Λάτσι δεν υπάρχει ειδικός του ποδοσφαίρου να μην τον έχει δει στη  Β ομάδα του Ολυμπιακού και να μην πει τα καλύτερα.
Ο Βέργος πέρσι, στα 18 του, είχε πέντε συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Φέτος ίσα ίσα μπήκε τρεις φορές αλλαγή στο Κύπελλο…
Δηλαδή, δεν μπορούσαν να παίξουν ούτε στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας;...
Ξέρετε τι σχολιάζει για τον Βέργο και την παρουσία του φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ νέων, το πιο μεγάλο πρόγραμμα scouting παγκοσμίως; Το wyscout, με το οποίο «δουλεύουν» οι σκάουτερ των ομάδων σε όλο τον κόσμο; Μνημονεύω μόνο κομμάτια από το report για τον Bέργο, στην κατηγορία των “hot prospect”  παικτών;
«Ο Βέργος με 5 γκολ, 2 ασίστ και καλές εμφανίσεις ήταν παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού. Οι Λάτσι και Τσιμίκας (αριστερός μπακ) ήταν επίσης ενδιαφέροντες παίκτες για να τους κρατήσουμε στα ραντάρ μας.
Ο Βέργος έχει ένστικτο killer και μπορεί να παίξει και με την πλάτη στο τέρμα, προστατεύοντας καλά την μπάλα. Ψάχνει έξυπνα να βρει τους χώρους για να απειλήσει, άλλοτε σπάζοντας την παγίδα του οφσάϊντ, άλλοτε παίζοντας βαθιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας,
Ικανός στον αέρα κι αρκετά γρήγορος για το ύψος του. Παίζει και σαν ψευτοεννιάρι, κάνει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, βγάζει ασίστ κι έχει προσωπικότητα, ως ο αρχηγός της ομάδας.
Αν μείνει συγκεντρωμένος και βελτιώσει κάποιες αδυναμίες του μπορεί να κάνει την έκρρηξη και να παίξει βασικός σε μία καλή ευρωπαίκή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Αξίζει την προσοχή».
Γενικά αυτά τα παιδιά αξίζουν την προσοχή όλων μας…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: