Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στον εισαγγελέα το πόρισμα!!

aris
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, βρίσκεται το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της ΝΕΧΙΑ, που πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε παραδοθεί στα χέρια του προεδρείου της Κοινωνίας Μελών Άρη.
Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί υπόμνημα στον οικονομικό εισαγγελέα από τους ανθρώπους της ΚΜΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει μία σύνοψη του περιεχομένου του πορίσματος αλλά και το στίγμα των όσων σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει, ώστε να μπορέσει ταχύτερα να εκκινήσει τις όποιες διαδικασίες.
Ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο θα προκύψει η επόμενη κίνηση από τον εισαγγελέα είναι άγνωστο, με τους φίλους των κιτρινόμαυρων να αγωνιούν για την έκβαση της υπόθεσης.
Πηγή: arenafm.gr

Αύριο (22/1) στη Αθήνα ο Σκόρδας!!

Λάμπρος Σκόρδας
Η προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη για την έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν κατά τη διάστημα των μεταγραφών του Ιανουαρίου συνεχίζεται  και ο Λάμπρος Σκόρδας αναμένεται να βρεθεί αύριο(22/1) στην Αθήνα.
Η κάθοδος του προέδρου του Άρη στην πρωτεύουσα γίνεται με στόχο να κλιμακωθούν οι πιέσεις προς την ΕΠΟ, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξει προσπάθεια, ώστε να προκύψει συνάντηση με τον γ.γ Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου οικονομικών , Χάρη Θεοχάρη.
Με τις κινήσεις αυτές οι ιθύνοντες των κιτρινόμαυρων ευελπιστούν ότι οι προσπάθειες για την έκδοση των δελτίων θα τελεσφορήσουν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη να αγωνιστούν κόντρα στον Λεβαδειακό.
Πηγή: arenafm.gr

Top10 με buzzer beater!(vid)

video-taj-gibson-postgame
Δείτε τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (20/01) βραδιάς στο ΝΒΑ, όπου πρωταγωνιστεί το νικητήριο καλάθι του Τάι Γκίμπσον στο παιχνίδι των Μπουλς κόντρα στους Λέικερς.











Πηγή: arenafm.gr

«Εξυγίανση για Άρη»

14728_main
O νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την επιτυχία υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτό που εκτιμώ ότι ήταν πολύ ορθή επιλογή από την μεριά της ΚΑΕ ήταν ότι διατηρήσαν στεγανά και προχωρήσαμε σε μια προσπάθεια εδώ και αρκετούς μήνες. Με μεθοδικότητα και μάλιστα χωρίς χρήματα, γιατί κλείσαμε συμφωνίες χωρίς προκαταβολές και χωρίς την δυνατότητα ρευστού χρήματος, ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε η ΚΑΕ Άρης και με ένα πλάνο βιωσιμότητας το οποίο ήταν αυτό ακριβώς που μπορούσε να υποσχεθεί η ΚΑΕ και πιστεύω ότι θα το υλοποιείσαι τα προσεχή 4-5 χρόνια, όσο και πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει η εξυγίανση της ομάδας. Επιπρόσθετα υπήρχε συμφωνία με τον δημόσιο αλλά και με το ΙΚΑ κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και συνειδητοποίησε και ο κόσμος αλλά και οι πιστωτές ότι αυτό που προτείναμε είναι και εφικτό και μπορεί να γίνει. Είναι μια προσπάθεια για να ξαναέρθει η ΚΑΕ Άρης εκεί που ήταν στο παρελθόν».
Τι σημαίνει η είσοδος στο 99 για τον μπασκετικό Άρη: «Ξέρει τι έχει να πληρώνει κάθε χρόνο. Θα έχει να πληρώνει ένα ποσό το οποίο θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες με πολλές λεπτομέρειες. Το ποσό είναι εφικτό».
Για το πώς εξηγείται ότι η ΚΑΕ μπήκε στο άρθρο 99 ενώ η ΠΑΕ όχι: «Δεν θέλω να κάνω σύγκριση ανάμεσα στην ΚΑΕ και στην ΠΑΕ, η κάθε υπόθεση είναι αυτοτελής. Δεν είναι θέμα νομικών, αλλά είναι θέμα διοίκησης και πως συμπεριφέρθηκε συνολικά η ΚΑΕ. Τα στεγανά που είπα προηγουμένως έχουν μεγάλη σημασία και αποδεικνύετε και από την ανακοίνωση αυτή που έβγαλε η ΚΑΕ. Είναι πάντως πολύ διαφορετικές οι δυο υποθέσεις. Ευτυχώς πάντως επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μας και πλέον η ΚΑΕ Άρης  μπορεί με μεθοδικότητα μπορεί να συνεχίσει σε υγιείς βάσεις. Πρέπει να τηρήσουμε την συμφωνία και να συνεχιστεί η προσπάθεια και να συνεχίσει ο κόσμος να είναι δίπλα στον Άρη ».
Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Να είναι πάντα κοντά στην ομάδα γιατί το να είναι κοντά, η ενέργεια που δίνει δεν είναι μόνο χρηματική, είναι όλη αυτή η ενέργεια που βγάζει και προς τα έξω και είναι κάτι το οποίο επισπεύσαμε και στο δικαστήριο. Ο μπασκετικός Άρης εκπέμπει μια υγεία η οποία φαίνεται και μόνο που μπαίνεις στα γραφεία της ΚΑΕ. Βλέπεις μια ηρεμία και μια ήρεμη δύναμη η  οποία περιμένει να εξυγιανθεί για να δείξει και πολλά περισσότερα στους αγωνιστικούς χώρους τα οποία έχουμε ανάγκη σαν Αρειανοί».
Πηγή: arenafm.gr

Ένα μήνα παράταση η ΑΜΚ!

Χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κάλυψη της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που προκήρυξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην οποία έχει δοθεί ένα μήνα παράταση.

Σύντομα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δώσει διευκρινήσεις για την συγκεκριμένη απόφαση.Ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου του Βορρά", Ιβάν Σαββίδης εφόσον μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να πάρει παράταση δε βιάζεται. Ο λόγος είναι η κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα να μην δώσουν γρήγορη λύση στο θέμα των χρεών. Πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωση-απάντηση στον Άρη!!

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην ΠΑΕ Άρης για το θέμα της μη χορήγησης εισιτηρίωνγια τον αγώνα των δυο ομάδων.

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς της, επιρρίπτοντας την ευθύνη της μη μετακίνησης των οπαδών της στη Λιβαδειά, στην ομάδα μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνοι υπεύθυνοι για την απόφαση της μετακίνησης ή μη οπαδών είναι η Αστυνομία και δεν τίθεται κανένα θέμα άρνησης από την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Ουδέποτε η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δεν χορήγησε εισιτήρια σε φιλάθλους φιλοξενούμενης ομάδος όταν υπήρχε απαγόρευση της Αστυνομίας, διότι σε αντίθετη περίπτωση υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, είναι αποκλειστικά η γηπεδούχος ομάδα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας που έγινε τη Δευτέρα 20/01/2014 η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (σας παραπέμπουμε στα πρακτικά της σύσκεψης)».

Εισιτήρια για τον β' γύρο μέσω ίντερνετ!

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται από σήμερα (21/1) εισιτήρια για παιχνίδια του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Οπως ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Tρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, ξεκινήσε η διάθεση των εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας για τους αγώνες Πρωταθλήματος: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:30, ΠΑΟΚ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:30, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την 30η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 15:00, ΠΑΟΚ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ για την 32η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 15:00 και ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ την 33η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 6 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα

Τιμή
1 ?30
2, 3 ?25
5, 6 ?15
4, 4α ?10
7, 7α ?10
VIP 3ου: ?80

VIP 4ου: ?50
Ξεκινήσε η διάθεση των εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και για τον αγώνα ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την 28η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ 2013-14, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα

Τιμή
1 ?40
2, 3 ?30
5, 6 ?20
4, 4α ?15
7, 7α, 8 ?15
VIP 3ου: ?120

VIP 4ου: ?80
Για να αγοράσετε μέσω internet το εισιτήριο σας και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων".

«Ντόμινο» για Εσκουντέ στον Ολυμπιακό!!

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Μπεσίκτας, θεωρούν πιθανή την μετακίνηση του Ζουλιέν Εσκουντέ στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο για να συμβεί αυτό, πρέπει να συμβούν διαδοχικές εξελίξεις στην Μπεσίκτας την Μαντσεστερ Σίτι ώστε ο Γάλλος αμυντικός να καταλήξει στον Πειραιά.

Αρχικά, διακαής πόθος του Σλάβεν Μπίλιτς στην Μπεσίκτας είναι ο Τζολέον Λέσκοτ. Στον τουρκικό σύλλογο εντείνουν τις προσπάθειες τους για την απόκτηση του ενώ και ο Άγγλος διεθνής, με δηλώσεις του, τόνισε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας.

Μετά το ματς με την Γουέστ Χαμ θα έχει συνάντηση με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι προκειμένου να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Χιλιανός προπονητής από την πλευρά του δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τον Λέσκοτ, η υπόθεση του το οποίου θα σηματοδοτήσει τις όποιες εξελίξεις και στο θέμα του Εσκουντέ.

Ο Εσκουντέ μετρά 11 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο τονίζουν πως αν αποκτηθεί ο Λέσκοτ από την Μάντσεστερ Σίτι, ο πρώην παίκτης της Σεβίλλης δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα του Μπίλιτς και σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να κάθεται στον πάγκο.

Έτσι, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για να έρθει ο Εσκουντέ στον Ολυμπιακό, στον όποιο θα ξανασυνεργαστεί με τον Μίτσελ μετά την τετράμηνη συνύπαρξή τους στη Σεβίλλη. Πηγή: metrosport.gr

Οι «άτακτοι» της Σούπερ Λίγκας!

Σε απολογία -για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα ματς της 20ης αγωνιστικής- κλήθηκαν πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Οι «άτακτοι» της Σούπερ Λίγκας
Ενώπιον της Πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθούν πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Τόσο οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όσο και οι Άρης, Πανιώνιος και Πλατανιάς κλήθηκαν σε απολογία (την προσεχή Πέμπτη στη 13:00) για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής.


Αναλυτικά οι αποφάσεις

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων-ΠΑΕ ΟΦΗ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Διακριτική μεταχείριση σε βάρος μας»

Για διακριτική μεταχείριση κάνει λόγο η ΠΑΕ Άρης, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης του Λεβαδειακού να μην χορηγήσει εισιτήρια στους «κίτρινους» ενόψει του αγώνα της Κυριακής (26/01) στη Βοιωτία.

«Διακριτική μεταχείριση σε βάρος μας»
Ανακοίνωση με αφορμή τη μη χορήγηση εισιτηρίων από πλευράς Λεβαδειακού για το παιχνίδι των δύο ομάδων (26/01, 15:00) εξέδωσε η ΠΑΕ Αρης. Σε αυτή, γίνεται λόγος για διακριτική μεταχείριση σε βάρος των «κίτρινων», αφού, όπως αναφέρει, σε προηγούμενα παιχνίδια στη Βοιωτία, οι γηπεδούχοι είχαν παραχωρήσει εισιτήρια στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός αποδέχθηκε αρχικά το αίτημα της ΠΑΕ Αρης για τη χορήγηση 500 εισιτηρίων, αλλά η Αστυνομία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της.

Εν συνεχεία, η ΠΑΕ Αρης ζήτησε τη διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων για τους φιλάθλους της, όμως η ΠΑΕ Λεβαδειακός απάντησε αρνητικά.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα προηγούμενα παιχνδια με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό, στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Κατά συνέπεια, η άρνηση της ΠΑΕ Λεβαδειακός να χορηγήσει εισιτήρια συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της ΠΑΕ Αρης».

Νέα «καρφιά» Κόντη για Σκόρδα, τι βλέπει για Άρη!

Την ανάγκη να εκδοθούν δελτία για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη τόνισε ο Γιάννης Κόντης σε δηλώσεις του και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Λάμπρο Σκόρδα, χαρακτηρίζοντας εριστικό.

Νέα «καρφιά» Κόντη για Σκόρδα, τι βλέπει για Άρη
Δυσοίωνο βλέπει το μέλλον του Άρη εφόσον δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των νεοαποκτηθέντων στο υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν ο Γιάννης Κόντης.

«Για την στάση του Σκόρδα τί να πω; Ο Σκόρδσας είναι ο γνωστός Σκόρδας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα αλλάξει. Θα είναι πάντα ερειστικός και ο μόνος που τα ξέρει όλα», τόνισε ο πρώην αθλητικός διευθυντής των «κίτρινων».

«Αν εξαιρέσεις τα διαρκείας στο ματς με τον Ατρόμητο είναι ζήτημα αν κόπηκαν 1000 εισιτήρια. Είναι αυτός ο κόσμος του Άρη; Ασφαλώς, όχι», ανέφερε επίσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»

Για την δυσκολία στην έκδοση δελτίων: «Έχω διαβάσει τί λέει κάθε πλευρά ωστόσο δεν μπορώ να γνωρίζω τί χειρισμοί έγιναν από πλευράς Άρη. Πέρσι ο Άρης κατάφερε και εξέδωσε δελτία γιατί αφενός δεν υπήρχε η εισαγγελική παρέμβαση που υπάρχει φέτος στην ΕΠΟ και δεύτερον είχε προβεί σε κάποιες διαδικασίες και κατέθεσε κάποιο έγγραφο που είχε χαρακτήρα ενημερότητας. Φέτος δεν ξέρω αν έχει καταθέσει κάτι τέτοιο».

Για την εκτίμησή του περί της κατάληξης του θέματος: «Αν καταφέρει και πείσει ο Σκόρδας την ΕΠΟ ότι ο Άρης έχει δίκιο στις θέσεις του θα εκδοθούν τα δελτία. Δεν είναι θέμα Σκόρδα. Είναι θέμα Άρη. Μακάρι να τα καταφέρει ο Άρης γιατί έχει πολύ μεγάλη ανάγκη την βοήθεια από τους νέους παίκτες. Αν δεν τα καταφέρει, πιθανότατα θα πάει στα τάρταρα».

Για το επεισόδιο Σκόρδα-Ζαμπέτα πριν την έναρξη του ματς με τον Ατρόμητο: «Ο Ζαμπέτας, όπως και κάθε πρώην πρόεδρος του Άρη έχει δικαίωμα να μπαίνει στα επίσημα δωρεάν αφού υπάρχει απόφαση του δ.σ. που προβλέπει κάτι τέτοιο. Για την στάση του Σκόρδα τί να πω; Ο Σκόρδσας είναι ο γνωστός Σκόρδας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα αλλάξει. Θα είναι πάντα εριστικός και ο μόνος που τα ξέρει όλα. Αυτοί που τον ανέχονται έχουν την ευθύνη για ότι γίνει. Φέτος υποτίθεται ήρθε για να σώσει την ομάδα και τον βλέπω να κάνει διαρκώς σπασμωδικές κινήσεις. Δεν βλέπω παραγοντική γαλήνη και ηρεμία. Ακόμη κι αν νιώθεις αδικημένος υπάρχουν άλλοι τρόποι να το διεκδικήσεις».

Για την απουσία του κόσμου: «Αν εξαιρέσεις τα διαρκείας στο ματς με τον Ατρόμητο είναι ζήτημα αν κόπηκαν 1000 εισιτήια. Είναι αυτός ο κόσμος του Άρη; Ασφαλώς, όχι. Απλά ο κόσμος βαρέθηκε να τον κοροϊδεύουν όλα αυτά τα χρόνια. Όταν επί χρόνια κάνεις το άσπρο μαύρο ο κόσμος το καταλαβαίνει».

Για το πόρισμα της Nexia που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα: «Είμαι στη διάθεση του όποιου οικονομικού εισαγγελέα ασχολείται με το πόρισμα για να τον δαφωτίσω σε ορισμένα θέματα. Αν και δεν πιστεύω ότι θα βγει κάτι από όλη αυτήν την ιστορία πλην της επιβολής κάποιων προστίμων στον Άρη».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν αρκεί να λες μετά από κάθε ήττα πάμε για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να δείξεις ότι μπορείς να το κάνεις. Την Κυριακή η ομάδα έδωσε ένα σημαντικό παιχνίδι το οποίο έπρεπε να πάρει. Πάντως υπάρχουν ακόμη αρκετές αγωνιστικές για να πάρει ο Άρης τις νίκες που χρειάζεται».

Εξαφανισμένος ο Μπρούνο, καταγγελία σε ΕΠΟ!!

Προσφυγή στην ΕΠΟ κατέθεσε σήμερα (21/1) ο Εργοτέλης καταγγέλλοντας τη σύμβαση της με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, ο οποίος… αγνοείται. Απών με Πανιώνιο ο Τζανακάκης.

Εξαφανισμένος ο Μπρούνο, καταγγελία σε ΕΠΟ
Αδικαιολόγητα απών είναι τις τελευταίες ημέρες ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να καταγγείλει το συμβόλαιο του με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Ελληνοβραζιλιάνος παίκτης, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τα 15 του, αρχικά έθεσε τον εαυτό του εκτός για την αποστολή του ματς με τον Λεβαδειακό της 19ης αγωνιστικής, ενώ δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου (18/1), παραμονές του παιχνιδιού με τη Skoda Ξάνθη.

Από τότε δεν έχει εμφανιστεί στο προπονητικό της ομάδας, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός.

Οι Κρητικοί αρχικά τον κάλεσαν σε απολογία για το γεγονός ότι δεν θέλησε να αγωνιστεί κόντρα στην Ξάνθη, αλλά δεν προσήλθε και κλήθηκε εκ νέου να δώσει εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη απουσία του από τις υποχρεώσεις του με την ομάδα.
Σε αυτά τα δύο γεγονότα αναφέρεται στην καταγγελία της στην ΕΠΟ ο Εργοτέλης.

Ο Χαλκιαδάκης έχει έξι συμμετοχές στη φετινή Superleague κόντρα σε Άρη, Απόλλωνα, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, ΟΦΗ και ΠΑΟ.

*Στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο θα εκτίσει την ποινή του ο Μανόλης Τζανακάκης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη. Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεστά» για Φωτάκη!

Στην περίπτωση του Γιώργου Φωτάκη στρέφεται πλέον ο Άρης, καθώς θα πρέπει να ξεχάσει οριστικά το ενδεχόμενο επιστροφής του Μανώλη Παπαστεριανού.

«Ζεστά» για Φωτάκη
Μια ακόμη μεταγραφή ψάχνει να κάνει ο Άρης και ενώ εκκρεμεί το θέμα με τους ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει κατά της διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αλλά δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους.

Εφόσον, συμβεί αυτό θα γίνει προσπάθεια για έναν έμπειρο παίκτη και ενώ υπάρχει η δυνατότητα για έναν άνω των 24 ετών, ενώ υπήρξε «ναυάγιο» με Παπαστεριανό και Ζαραδούκα. Ο πρώτος δεν κατάφερε να παραμείνει ελεύθερος από τη ρουμάνικη Κονκόρντια και ο δεύτερος θα πάει στον Πλατανιά, όπως όλα δείχνουν.

Αυτή τη στιγμή «παίζει» δυνατά του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος είχε απασχολήσει και παλαιότερα τους «κίτρινους» και είναι πιθανό να μείνει ελεύθερος από τη Σανλιούφασπορ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του τούρκικου πρωταθλήματος. Ο 32χρονος μέσος είναι περίπου πέντε μήνες στην ομάδα και πρόλαβε να κάνει εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο.

Ωστόσο, ο Άρης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει προς το παρόν τους Γουναρίδη, Μπουγαϊδη Βλάχο, Καμινιώτη, Κουσίδη και Μπακασέτα, οπότε δεν γίνεται να ολοκληρώσει κάποια άλλη μεταγραφή. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Σαμπάτ ο Πανθρακικός!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ φέρεται να βρίσκεται ο Πανθρακικός.

Παίρνει Σαμπάτ ο Πανθρακικός
Στην απόκτηση του Ασαέλ Μπεν Σαμπάτ ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Πανθρακικός.

Ο Ισραηλινός αμυντικός πέρασε από το «μικροσκόπιο» του Άκη Μάντζιου όλο αυτό το διάστημα και ικανοποίησε με την παρουσία του τον έμπειρο τεχνικό.

Ο 25χρονος παίκτης έπαιζε μέχρι πρότινος στην Χάποελ Νιρ και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του στους Ακρίτες.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν Μπανγκουρά στη Βέροια!

Την περίπτωση του Σαμπέγκου Μπανγκουρά εξετάζουν στη Βέροια με τον 32χρονο στράικερ να αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα.

Περιμένουν Μπανγκουρά στη Βέροια
Την ενίσχυση του ρόστερ τους έχουν στο μυαλό τους στη Βέροια, οι οποίοι πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου θέλουν να αποκτήσουν έναν επιθετικό.

Στο στόχαστρο των ανθρώπων της «βασίλισσας του βορρά» βρίσκεται ο Μπανγκουρά. Μάλιστα, ο πρώην επιθετικός του Πανσερραϊκού αναμένεται σήμερα να έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει με την Βέροια.

Αν η περίπτωση του 32χρονου στράικερ έχει θετική κατάληξη τότε η Βέροια θα κινηθεί για την απόκτηση και ενός αριστερού μπακ, καθώς ο τεχνικός της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς, έχει μόνο τον Αμαραντίδη στη διάθεσή του. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο οι υπογραφές για Σόντερμπεργκ!!

Τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους συζητούν ο Απόλλων Σμύρνης και ο Τομ Σόντερμπεργκ.

Μόνο οι υπογραφές για Σόντερμπεργκ
Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Τομ Σόντερμπεργκ.

Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο 27χρονος δεν έχει υπογράψει ακόμα με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Ποιος είναι

Όνομα: Τομ Σόντερμπεργκ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ηλικία: 25-8-1987
Ύψος: 1,93
Έχει αγωνιστεί σε: Τορσλάντα (2007), Χάκεν (2008-2013), Έλφσμποργκ(2013-2014)
Εθνική Σουηδίας: 1 συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι

*Αν και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, στο παρελθόν έχει παίξει και στην κορυφή της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάει» Ελλάδα η Κιέβο!!

Τις περιπτώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών έχει ξεχωρίσει η Κιέβο Βερόνα, όπως αποκαλύπτει η SportDay. Οι Ιταλοί δεν στάθηκαν τυχεροί για τον Μιχάλη Μπακάκη και ταυτόχρονα «τσεκάρουν» τον Ανδρέα Τάτο.

«Κοιτάει» Ελλάδα η Κιέβο
Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν… πέραση στην Ιταλία, λόγω της παρουσίας που έχουν στις ομάδες τους ο Φετφατζίδης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Κονέ, ο Μόρας, ο Ταχτσίδης, ο Γκέντσογλου και ο Τοροσίδης.

Ένας από τους συλλόγου που ρίχνει ματιές στην ελληνική αγορά είναι η Κιέβο Βερόνα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι «τζιαλομπλού» κινήθηκαν για την απόκτηση του Μιχάλη Μπακάκη με τη μορφή δανεισμού από τον Παναιτωλικό, όμως εισέπραξαν αρνητική απάντηση.

Παράλληλα, οι Ιταλοί φέρονται να βρίσκονται σε αναζήτηση μεσοεπιθετικού και έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ανδρέα Τάτου.

Μάλιστα, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να «τσεκάρουν» από κοντά τον διεθνή άσο, ο οποίος έμεινε στον Άρη λόγω του Σούλη Παπαδόπουλο, αν και ήταν δελεαστική η πρόταση που δέχθηκε από τον ΑΠΟΕΛ.Πηγή: sport-fm.gr

Η… πεντάδα του Σούλη!

Το σύνθημα για την προσπάθεια «πρωταθλητισμού» που καλείται να κάνει ο Άρης έδωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στους παίκτες της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση.

Η… πεντάδα του Σούλη
Περισσότερους από δέκα βαθμούς είναι ο στόχος του Άρη στα επόμενα πέντε ματς που έχει να δώσει στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη χθεσινή προπόνηση των «κίτρινων», στους οποίους ανέλυσε πως μπορούν να διατηρήσουν τις όποιες μαθηματικές πιθανότητες υπάρχουν για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο δεν άλλαξε την κατάσταση για τους Θεσσαλονικείς και πρέπει να συνεχίσουν (με περισσότερο πάθος) την προσπάθειά τους.

Από αυτά που είδε στο πρόσφατο ματς ο κ. Παπαδόπουλος παρουσιάζεται αισιόδοξος, αν και γνωρίζει πως ο Άρης καλείται να κάνει πορεία πρωταθλητισμού για να αποφύγει το μοιραίο.

«Πρέπει μετά από αυτά τα πέντε παιχνίδια να έχουμε 22-23 βαθμούς τουλάχιστον για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε», είπε ο έμπειρος τεχνικός στους ποδοσφαιριστής.

Από αυτά τα πέντε παιχνίδια τα τρία είναι μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (Ξάνθη, Πανιώνιο και Βέροια) και τα άλλα δύο στη Λιβαδειά και το Αγρίνιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Θεσσαλονικείς πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, στην οποία φέτος έχουν μόλις 2 νίκες, μία ισοπαλία και 7 ήττες.Πηγή: sport-fm.gr

Πατάει… γκάζι για τον φορ!

Δέκα μέρες έχουν απομείνει στον ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της επίθεσής του, με τους Λαριβέι, Μοράες και Μπερμπάτοφ να βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα.

Πατάει… γκάζι για τον φορ
Στην τελική ευθεία έχει μπει για τον ΠΑΟΚ το θέμα της απόκτησης κάποιου αξιόλογου παίκτη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

Ψηλά στη σχετική λίστα του Ιβάν Σαββίδη φέρεται να παραμένει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ!

Οι πιθανότητες να αφήσει ο Βούλγαρος άσος την Premier League για να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι απειροελάχιστες, όμως ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου παρουσιάζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν.

Ο ομογενής επιχειρηματίας φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με συγκεκριμένους ανθρώπους για να επηρεάσει τον 33χρονο φορ και να εξετάσει διαφορετικά την πρόταση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Από εκεί και πέρα, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο βλέπουν με καλό μάτι και την περίπτωση του Χοακίν Λαριβέι. Ο Αργεντινός άσος της Ράγιο Βαγεκάνο έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν στον ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, είναι δυνατός και είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι και οι Θεσσαλονικείς φέρονται ήδη να έχουν προχωρήσει τις συζητήσεις. Ο 29χρονος επιθετικός (κάτοχος και ιταλικού διαβατηρίου) έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014 με την ισπανική ομάδα, με την οποία φέτος έχει 2 γκολ σε 17 ματς.

Τέλος, στον ΠΑΟΚ παρουσιάζονται «ζεστοί» για την περίπτωση του Τζούνιορ Μοράες της Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Ο Βραζιλιάνος φορ φέρεται προτάθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντική την επίθεση της ομάδας. Ο 26χρονος παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με τους Ουκρανούς, ενώ φέτος έχει 19 συμμετοχές και 10 γκολ (συν μία ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Εν τω μεταξύ, από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ διέψευσαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση του αριστερού μπακ Φεραρέσο που παίζει στη βουλγαρική Πλόβντιφ και γράφτηκε πως απασχολεί τον ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Εν αναμονή απάντησης…!!

Πρόταση για την απόκτηση στόπερ φέρεται να έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός, με τη διοίκηση να περιμένει άμεσα την απάντησή του. Την ίδια ώρα, ο Μίτσελ παρουσιάζεται να επιμένει για ισπανική λύση.

Εν αναμονή απάντησης…
Στον «εκλεκτό» που θα καλύψει το κενό που έχει αφήσει με τον τραυματισμό του ο Δημήτρης Σιόβας στην άμυνα του Ολυμπιακού έχουν καταλήξει οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο στόπερ και έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν κάποιον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία του, τότε θα μπουν στη διαδικασία για να παραμείνει στην ομάδα.

Δηλαδή, δεν σκοπεύουν να αγοράσουν τώρα κάποιον κεντρικό αμυντικό με την προοπτική να μείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια, αφού θέλουν να δείξουν εμπράκτως πως εμπιστεύονται τον Σιόβα, τον Μανωλά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Το όνομα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με την διοίκηση να περιμένει άμεσα την απάντηση τη δική του και του συλλόγου στον οποίο ανήκει.

Μάλιστα, τονίζεται κατηγορηματικά ότι ο συγκεκριμένος κεντρικός αμυντικός είναι επιλογή του Μίτσελ, ο οποίος – σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο – επιμένει σε λύση από την πατρίδα του.

Εδώ και αρκετές μέρες έχει έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Γάλλου Εσκουντέ, με τον οποίο ο Ισπανός είχε συνεργαστεί στη Σεβίλλη και φαίνεται πως μπορεί να φύγει από τώρα από την Μπεσίκτας. Επίσης, έχουν ακουστεί οι περιπτώσεις του Μποτία (δανεικός από την Χετάφε) της Έλτσε, του Φιγουέρας της Μπέτις, του Ράφα της Χετάφε.

Από την γαλλική αγορά, την οποία ξέρουν πάρα πολύ καλά ο Καρεμπέ και ο Ισά, υπάρχουν ο Πεϊτσίνοβιτς της Νις, ο Σκιλασί της Μπαστιά και ο Μενσά της Εβιάν. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει με Λαγό

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λαγού. Σε άμεση συνάρτηση της υπόθεσης ο δανεισμός του Όλσεν από την Ίντερ. Προβλήματα για Μέντες και Πέτριτς.

Τελειώνει με Λαγό
Πιθανότατα μέσα στη μέρα θα ξεκαθαρίσει το αν ο Τάσος Λαγός θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό ή θα αποχωρήσει από την ομάδα με τη λήξη του συμβολαίου του το προσεχές καλοκαίρι.

Οι «πράσινοι» έχουν κάνει την πρότασή τους στον νεαρό μέσο, οι δύο πλευρές έχουν μια διαφορά στο οικονομικό, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως ο ποδοσφαιριστής θα πει το «ναι» και θα υπογράψει μέχρι το 2017.

Πολιτική της ΠΑΕ είναι να υπάρχει ένα «ταβάνι» στις αποδοχές των παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες, προκειμένου να μη διαταράσσονται οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Αυτό δεν θα ξεπεραστεί στην υπόθεση του Λαγού, αλλά είναι πιθανό η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές να γεφυρωθεί με μικρή μείωση των απαιτήσεων του παίκτη και κάποια μπόνους από πλευράς «τριφυλλιού».

Η έκβαση της υπόθεσης του Λαγού είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτή του Πάτρικ Όλσεν. Αν δεν συμφωνήσει ο πρώτος, τότε οι «πράσινοι» θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποκτήσουν δανεικό από την Ίντερ για ενάμιση χρόνο τον 19χρονο Δανό. Εφόσον ο Λαγός μείνει, το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει η υπόθεση του Όλσεν.

Δύσκολο, αλλά ανοιχτό

Όσο υπάρχει ακόμη μεταγραφική περίοδος, δηλαδή για δέκα ακόμη μέρες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει ο Παναθηναϊκός κεντρικό αμυντικό. Βασική επιδίωξη του Νίκου Νταμπίζα είναι να βρει στόπερ για το καλοκαίρι, ωστόσο αν είναι εφικτό να έρθει κάποιος ικανός ποδοσφαιριστής από τώρα και με μικρό κόστος, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα προσθήκη. Τα δεδομένα, πάντως, θα ήταν διαφορετικά και τα προς διάθεση χρήματα περισσότερα αν ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αποχωρούσε. Ωστόσο ο Κροάτης αμυντικός δεν φαίνεται να ψάχνει ομάδα και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι.

Δύσκολα με Πλατανιά ο Μέντες

Ο Μέντες ντα Σίλβα έχει κάποιες ενοχλήσεις στο δικέφαλο, χθες έκανε θεραπεία και το πιθανότερο είναι να μη χρησιμοποιηθεί στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά. Άλλωστε ακολουθεί ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με παιχνίδι ανά τρεις μέρες για περίπου ένα μήνα και κανείς δεν θέλει να ρισκάρει υποτροπή του Ολλανδού μέσου. Για το ματς με τον Πλατανιά εκτός μάχης είναι και ο Μλάντεν Πέτριτς, που ένιωσε χθες κάποιες ενοχλήσεις στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός προπονήσεων για 2-3 μέρες. Ούτως ή άλλως ο Κροάτης κρινόταν ανέτοιμος για το προσεχές παιχνίδι και το ντεμπούτο του θα γίνει με ΟΦΗ ή Αστέρα Τρίπολης. Πηγή: sport-fm.gr

Ποδοσφαιριστής… 70 ετών!

Συνταξιούχος από τη μία ποδοσφαιριστής από την άλλη… Ο λόγος για ένα 70χρονο από τη Ρόδο, που έβγαλε δελτίο σήμερα (21/1) από την ΕΠΟ.

Ποδοσφαιριστής… 70 ετών
Δελτίο ποδοσφαιριστή εξέδωσε την Τρίτη η ΕΠΟ, όπως αναφέρει το ΣΠΟΡ FM Ρόδου, στον Χιαμπάν Κιούρτ ο οποίος γεννήθηκε στις 8-7-1944 και αγωνίζεται σε ομάδα μουσουλμάνων της Ρόδου που ονομάζεται Αδελφοσύνη.

Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή (19/1) αγωνίστηκε σε ματς του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας Δωδεκανήσου, ενώ δεν είχε δικαίωμα, αλλά η αντίπαλη ομάδα δεν υπέβαλλε ένσταση, διότι επικράτησε με 7-0, οπότε δεν θα είχε κανένα όφελος.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Επίθεση ΠΣΑΤ για την προκήρυξη θέσεων της ΝΕΡΙΤ!

Την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας στον υπό σχεδιασμό νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ) καταγγέλλει ο ΠΣΑΤ μέσω ανακοίνωσης του.

Επίθεση ΠΣΑΤ για την προκήρυξη θέσεων της ΝΕΡΙΤ
Την έντονη διαφωνία του για τις μειωμένες θέσεις εργασίας της προκήρυξης της ΝΕΡΙΤ εκφράζει ο ΠΣΑΤ μέσω ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας αθλητικών συντακτών στον υπό σχεδιασμό νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), όπως προκύπτει από την προκήρυξη των θέσεων των δημοσιογράφων.

Ο ΠΣΑΤ εκφράζει την έντονη διαφωνία του διότι στην προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ προβλέπονται μόνο 16 θέσεις αθλητικών συντακτών έναντι 100 που ήταν πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που σε οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση του αθλητικού τμήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει επίσης την κατάργηση της ΕΤ3, του περιφερειακού καναλιού που υπήρχε πριν το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 και τον επί της ουσίας αφανισμό των αθλητικών συντακτών, αφού για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μόνο τρεις θέσεις αθλητικών συντακτών από τις 20 που υπήρχαν. Επιπλέον καταγγέλλει την κατάργηση και περιφερειακών σταθμών, μοναδικών φορέων ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών.

Η αθλητική δημοσιογραφία, ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και η ελληνική περιφέρεια, έχουν μεγάλη ανάγκη από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Οι συνάδελφοι του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, της ΕΤ3 και οι συνάδελφοι της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, είχαν δώσει δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς τους, καθώς εδώ και δεκαετίες κάλυπταν με μεγάλη επιτυχία σημαντικά αθλητικά γεγονότα, κάτι που είναι αμφίβολο ότι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με το σχεδιασμό που γίνεται.

Κατόπιν αυτών, καλούμε τον αρμόδιο υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γιώργο Προκοπάκη, να επανεξετάσουν συνολικά τις προβλεπόμενες θέσεις των δημοσιογράφων και να μην επιμείνουν στο σχεδιασμό τους για την πρωτοφανή μείωση των θέσεων των αθλητικών συντακτών στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Καλούμε επίσης την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας σε κοινό δυναμικό αγώνα, τόσο για τη μεθόδευση της καρατόμησης των αθλητικών προγραμμάτων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όσο και για τις προσβλητικές για το δημοσιογραφικό επάγγελμα προϋποθέσεις επιλογής που θέτουν για το νέο φορέα ΝΕΡΙΤ και που ουσιαστικά ακυρώνουν τη διαδρομή και την επαγγελματική υπόσταση των συναδέλφων».

Διαψεύδει η Γιουνάιτεντ, αλλά…!

τη διάψευση των δημοσιευμάτων που τη θέλουν να έχει καταθέσει πρόταση στην Τσέλσι για την απόκτηση του Χουάν Μάτα προχώρησε η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Διαψεύδει η Γιουνάιτεντ, αλλά…
Το ποσό των 45 εκατ. ευρώ φέρεται να πρότεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Τσέλσι για να εντάξει τον Χουάν Μάτα στο δυναμικό της, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, διαψεύδουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τονίζουν πως ουδέποτε κατέθεσαν κάποια πρόταση για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες αρνείται πως ήθελε τον διεθνή άσο, ο οποίος δεν έχει παίξει αρκετά - από την ημέρα που επέστρεψε στους Λονδρέζους ο Ζοσέ Μουρίνιο – και είναι περισσότερο στην εξέδρα.

Ωστόσο, στην Αγγλία αναφέρουν ότι η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League θα καταθέσει άμεσα πρόταση για τον Μάτα, ενώ υπάρχει το σενάρια να υπάρξει «τράμπα» με τον Γουέιν Ρούνεϊ που αρέσει στον Πορτογάλο τεχνικό των «μπλε». Πηγή: sport-fm.gr

Και στο βάθος… ντέρμπι!!

Αναμετρήσεις με ξεκάθαρα φαβορί περιλαμβάνει το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, με το ντέρμπι της Μαδρίτης στον επόμενο γύρο να είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Και στο βάθος… ντέρμπι
Η στιγμή της αλήθειας έφτασε στο Κύπελλο της Ισπανίας, όπου βρισκόμαστε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στους «16» του Copa Del Rey συμμετέχουν επτά ομάδες από την πρώτη κατηγορία και μία από τη δεύτερη (Σανταντέρ).

Την αυλαία ανοίγει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ, ενώ αύριο παίζουν η Σοσιεδάδ με την Σανταντέρ και η Μπαρτσελόνα με την… ελληνική Λεβάντε.

Τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης κλείνει η αναμέτρησης της Ατλέτικο με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σοσιέδαδ-Σανταντέρ (21:00)
Λέβαντε-Μπαρτσελόνα (23:00)

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00)

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (22:00)

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (23:00)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σανταντέρ-Σοσιεδάδ (22:00)

Ο «χάρτης» του Copa Del Rey

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Παρουσιάστηκε το νέο «Καμπ Νου»!

Τη Δευτέρα ήταν η μέρα παρουσίασης του νέου «Καμπ Νου» που οραματίζονται να φτιάξουν στην Μπαρτσελόνα.

Παρουσιάστηκε το νέο «Καμπ Νου»
Αυτό έγινε στη διάρκεια του ΔΣ των «μπλαουγκράνα», όπου και απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί νέο γήπεδο σε άλλη περιοχή, αφού θα στοίχιζε πολλά λεφτά και θα δημιουργούσε οικονομικό «άνοιγμα» στον σύλλογο.

Έτσι, παρουσιάστηκε το πλάνο μαζί με φωτογραφίες, ενώ θα δημιουργηθεί νέο «Palau Blaugrana» για την ομάδα μπάσκετ.

Το νέο γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 105.000 θέσεων, ενώ οι εργασίες του θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2017 και θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2021. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Άντιτς σταμάτησε τον Λεμπρόν!!

Οι Χοκς με 17π. του Πέρο Άντιτς νίκησαν 121-114 το Μαϊάμι. Ασταμάτητοι οι Πέισερς, «καθάρισαν» τους Ουόριορς. Νίκη Ρόκετς επί Μπλέιζερς. Στην παράταση οι Μπουλς τους Λέικερς. Θύμα έκπληξης το Μέμφις.

Ο Άντιτς σταμάτησε τον Λεμπρόν
Εννιά σερί ήττες από το Μαϊάμι μετρούσαν οι Χοκς, αλλά έβαλαν τέλος στο αρνητικό αυτό σερί με εμφατικό τρόπο. Τα «γεράκια» επικράτησαν 121-114 στην Ατλάντα με τον Πέρο Άντιτς να κάνει εξαιρετική εμφάνιση με 17 πόντους (1/2 βολές, 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Οι 30 πόντοι του Λεμπρόν Τζέιμς δεν αρκούσαν στους πρωταθλητές, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ για δεύτερο συνεχές παιχνίδι.

Την ίδια ώρα, οι Πέισερς συνεχίζουν να πιστοποιούν σε κάθε ευκαιρία πως είναι η κορυφαία ομάδα στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Πέρασαν με 102-94 από την έδρα των Ουόριορς και με 33 νίκες σε 40 ματς έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Ο Πολ Τζορτζ είχε 23 πόντους για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν με +20 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, είδαν τους «πολεμιστές» να μειώνουν στο καλάθι, αλλά δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα.

Με καλάθι του Ταζ Γκίμπσον στην εκπνοή της παράτασης οι Μπουλς επικράτησαν των Λέικερς 102-100 και έφτασαν τις 20 νίκες σε 40 ματς.

Οι Ρόκετς τερμάτισαν άδοξα το σερί πέντε νικών των Μπλέιζερς με 126-113 στο Χιούστον με 31 πόντους του Τσάντλερ Πάρσονς.

Θύμα έκπληξης έπεσαν οι Γκρίζλις χάνοντας από τους Πέλικανς στο Μέμφις με 95-92 και τον Άντονι Ντέιβις να πετυχαίνει τους 21 από τους 27 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νικ Καλάθης σε 10:28 είχε 5 πόντους (2/4 βολές, 0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), ενώ ο Κώστας Κουφός σε 5:31 είχε 2 πόντους (2/2 βολές) και 1 ριμπάουντ.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 92-95 Ράντολφ 23 (20 ριμπ.), Λι 19, Γκασόλ 14, Κόνλεϊ 13-Ντέιβις 27 (10 ριμπ.), Έβανς 15, Ρόμπερτς 13, Γκόρντον 12, Αζανσά 10.

Ατλάντα Χοκς-Μαϊάμι Χιτ 121-114 Μίλσαπ 26, Κάρολ 19, Άντιτς 17, Μακ 13, Κόρβερ 12, Ουίλιαμς 12, Σκοτ 12-Τζέιμς 30, Μπος 21, Τσάλμερς 17, Άλεν 14, Μπατιέ 11.

Σικάγο Μπουλς-Λος Άντζελες Λέικερς 102-100 (κ.α. 93-93) Όγκουστιν 27, Νοά 17 (21 ριμπ.), Μπάτλερ 13 (11 ριμπ.), Ντανλίβι 12, Γκίμπσον 12, Μπούζερ 11-Γιανγκ 31, Γκασόλ 20 (19 ριμπ.), Μικς 16, Κέλι 13.

Χιούστον Ρόκετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 126-113 Πάρσονς 31 (10 ριμπ.), Χάουαρντ 24 (12 ριμπ.), Χάρντεν 22, Μπέβερλι 17, Κάσπι 15-Όλντριτζ 27 (20 ριμπ.), Λίλαρντ 20, Μάθιους 18, Λόπεζ 13.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ιντιάνα Πέισερς 94-102 Κάρι 24, Λι 20 (12 ριμπ.), Τόμπσον 17, Μπόγκουτ 10 (13 ριμπ.)-Τζορτζ 23, Γουέστ 17, Χιλ 15, Χίμπερτ 14 (13 ριμπ.), Στίβενσον 14 (10 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ σκληρός Παναθηναϊκός για να χάσει!!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό που πήρε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον υποχρεώνει να περάσει από το απόρθητο ΟΑΚΑ για να του πάρει τον τίτλο. Η άμυνα που σπάει κόκκαλα και η δοκιμασία με Φενέρ.

Πολύ σκληρός Παναθηναϊκός για να χάσει
Ο Παναθηναϊκός πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού και επικρατώντας 58-48 στο ΟΑΚΑ εξασφάλισε ουσιαστικά από χθες το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να παρέχουν απλόχερα αποδείξεις πως βρίσκονται σε διαρκή άνοδο σε αντίθεση με τον μεγάλο τους αντίπαλο και κατάφεραν να κερδίσουν σε μια κακή μέρα χάρη στη χαλύβδινη άμυνά τους. Η τακτική του Αργύρη Πεδουλάκη έβγαλε εκτός ρυθμού τον Σπανούλη κι ολόκληρο τον Ολυμπιακό και το «τριφύλλι» συμπλήρωσε ένα σερί οκτώ σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά τη χθεσινή νίκη, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει τρεις ήττες και ο Ολυμπιακός καμία στις εναπομείνασες δώδεκα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου για να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Και παράλληλα υποχρεώνει τους «ερυθρόλευκους» αν θέλουν να τον εκθρονίσουν να κερδίσουν τουλάχιστον μια φορά στους τελικούς στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου μετρούν 31 σερί νίκες σε τελικούς της Α1 και είναι αήττητοι σε τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό σε 24 παιχνίδια!

Η άμυνα κάνει τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός φυσικά δεν μπορεί να καυχηθεί για τους 58 πόντους που σημείωσε χθες, τα 16 λάθη του, τα 6/23 τρίποντα ή τα 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Μπορεί όμως να είναι περήφανος για τις αμυντικές του επιδόσεις. Η άμυνά του είναι αυτή που τον έχει μεταμορφώσει από μία ευάλωτη ομάδα στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που βραχυκυκλώνει κάθε αντίπαλο. Από τις 23 Δεκεμβρίου και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όταν οι «πράσινοι» γύρισαν… διακόπτη, στα οκτώ ματς που έχουν δώσει (δύο ντέρμπι «αιωνίων», τρία ματς Top 16 με Αρμάνι, Λαμποράλ και Εφές, αλλά και άλλα τρία πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο και Απόλλωνα) δέχονται μόλις 61,12 πόντους κατά μέσο όρο.

Στροφή σε «Φενέρ»

Ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να χαρεί τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στο ματς της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του παλιόφιλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Πόλη. Οι «πράσινοι» έχουν 3/3 στο Top 16, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά τους αφού ακολουθούν τα ματς με «Φενέρ» και Μπαρτσελόνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προβληματίζεται για την ενέργεια των παικτών του, αφού προέρχονται από συνεχή ματς-«φωτιά», ενώ οι προσεχείς τους αντίπαλοι το Σαββατοκύριακο ξεκουράστηκαν λόγω της διεξαγωγής του τουρκικού All Star Game.
Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγαλύτερη κρίση του Ολυμπιακού!!

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η «καθίζηση» του τελευταίου μήνα, ο δρόμος που περνά ξανά από το ΟΑΚΑ και ο «τελικός» της Βιτόρια.

Η μεγαλύτερη κρίση του Ολυμπιακού
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των «αιωνίων» γνωρίζοντας την ήττα με 58-48 από τον Παναθηναϊκό και πιστοποίησε περίτρανα ότι τον τελευταίο μήνα δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πήγαινε «τρένο» στο ξεκίνημα της σεζόν. Μεγαλύτερη απόδειξη από τις πέντε ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της ομάδας… δεν υπάρχει. Μάλλον δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως οι Πειραιώτες διέρχονται την πιο μεγάλη «κρίση» τους από τη στιγμή που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης το 2012 και παρέμειναν σε αυτή το 2013.

Δεν είναι τόσο η απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας στα play offs. Γι’ αυτό ακόμη και σε περίπτωση χθεσινής νίκης φαβορί θα ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς θα έπρεπε να χάσει τουλάχιστον ένα από τα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου. Είναι περισσότερο η κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού αυτή που προβληματίζει τους πάντες στην ομάδα. Πλέον είναι πασιφανές πως δεν πρόκειται για μία μικρή αγωνιστική «κοιλιά», αλλά ένα ντεφορμάρισμα ολκής στο χειρότερο δυνατό σημείο της χρονιάς, που ήδη έχει στοιχίσει στην ομάδα έναν τίτλο (το Κύπελλο), το πλεονέκτημα έδρας στα play offs και απειλεί να τη θέσει ακόμη κι εκτός προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός πολύ απλώς ΔΕΝ μπορούσε να κερδίσει χθες ένα ματς όπου α) είχε 3/24 τρίποντα, β) υπέπεσε σε 19 λάθη έχοντας μόλις 7 ασίστ, γ) πέτυχε 12, 13, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα ανά δεκάλεπτο, δ) είχε τους αντιπάλους του να κερδίζουν 11 επιθετικά ριμπάουντ έχοντας μόλις τα διπλάσια αμυντικά (22), ε) ο ηγέτης του, Βασίλης Σπανούλης, έμεινε στους 3 πόντους με 1/10 σουτ και 4 λάθη και στ) πέτυχε μόλις 48 πόντους, επίδοση που είναι η χειρότερή του σε ντέρμπι «αιωνίων» για το πρωτάθλημα μόνο πίσω από το νικηφόρο 45-44 στον πέμπτο τελικό του 1995 στο ΣΕΦ.

Βλέπουν… τελικούς και τελικό

Σκυμμένα κεφάλια, απογοήτευση και πολλά νεύρα υπήρχαν στα αποδυτήρια μετά το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλείστηκε με τους παίκτες του για περίπου 20-25 λεπτά και όσα ειπώθηκαν έμειναν εντός των τεσσάρων τοίχων. Συζητήσεις θα υπάρχουν και σήμερα, πιθανώς και κάποια επίσκεψη από τη διοίκηση που αν και προβληματισμένη εξακολουθεί να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την ομάδα, αλλά προσδοκά… αντίδραση εδώ και τώρα.

Όλοι γνωρίζουν πως παρότι η εικόνα της ομάδας ήταν χθες απογοητευτική, δεν χάθηκε κανένα πρωτάθλημα χθες και ο δρόμος του Ολυμπιακού θα τον ξαναφέρει στο ΟΑΚΑ για το Top 16 και πιθανότατα τους τελικούς της Α1. Εκεί είναι που θα δοθεί η δυνατότητα στους Πειραιώτες για τη ρεβάνς, γνωρίζοντας όμως πως με πρόσωπο σαν αυτό που έχουν παρουσιάσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Από σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει «μάντρωμα» στο ΣΕΦ, πολύ βίντεο, ανάλυση λαθών και προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης της ομάδας, είτε με το καλό είτε με το κακό. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πολυτέλεια για… δάκρυα ή «ανάρρωση» από το στραπάτσο, αφού ακολουθεί ένα καθοριστικό ματς για το Top 16, απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή. Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, το ταξίδι στη Βιτόρια είναι πραγματική «Οδύσσεια» και θα ταλαιπωρήσει αρκετά την ομάδα που χρειάζεται τη νίκη για να μη βρεθεί σε πολύ μειονεκτική θέση στον όμιλο του «θανάτου». Από αυτό το ματς θα λείψουν και πάλι Λο και Πέτγουεϊ, ενώ δεν υπολογίζεται ο Μουν-που χθες ήταν στη δωδεκάδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο-μιας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του Top 16. Πηγή: sport-fm.gr

Στο άρθρο 99 η ΚΑΕ Άρης!

Αντίθετα με την ΠΑΕ Άρης, η ΚΑΕ πέτυχε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αφού το δικαστήριο απεφάνθη θετικά, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξυγίανση της ομάδας μπάσκετ.

Στο άρθρο 99 η ΚΑΕ Άρης
Ανοίγει ο δρόμος για την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ Άρης μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ενέκρινε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία για τη συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί από την διοίκηση της ομάδας μπάσκετ.

Η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της επισήμανε: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι σήμερα (21/01) δημοσιεύθηκε η με αριθμό 1333/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημέρα διεξαγωγής συνέντευξης Τύπου από τη Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε
».

Νοκ άουτ ο Τζόκοβιτς!!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχαιρέτησε το Αυστραλιανό Open γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 σετ στα προημιτελικά από τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Νοκ άουτ ο Τζόκοβιτς!
Τέλος στο σερί των τριών τίτλων του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Open έβαλε ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο οκτώ στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του μεγάλου Σέρβου αντιπάλου του (Νο 2) με 3-2 σετ, 2-6, 6-4, 6-2, 3-6 και 9-7 σε αγώνα που κράτησε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες.

Ο Βαβρίνκα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία, Νο 7), που λίγο νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία, Νο 3) με 3-1 σετ, 6-1, 6-4, 2-6 και 6-4.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τους νικητές των αγώνων Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1)-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 22) και Άντι Μάρεϊ (Σκωτία, Νο 5)-Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, Νο 6). Πηγή: sport-fm.gr

Την έκπληξη η Μπουσάρ!!

Η Γιουτζίν Μπουσάρ έκανε την έκπληξη απέναντι στην Άνα Ιβάνοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open.

Την έκπληξη η Μπουσάρ
Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open προκρίθηκε η Γιουτζίν Μπουσάρ. Η 19χρονη Καναδή, νούμερο 31 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε με 2-1 σετ, 5-7, 7-5 και 6-2, την Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία, Νο 14) και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό απέναντι στη Να Λι. Η Κινέζα τενίστρια (Νο 4) απέκλεισε εύκολα με 2-0 σετ, 6-2 και 6-2, τη Φλάβια Πενέτα (Ιταλία, Νο 29).

Ο άλλος ημιτελικός των γυναικών θα προκύψει από τις νικήτριες των ζευγαριών Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία, Νο 11)-Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία, Νο 24) και Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 5)-Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο 2). Πηγή: sport-fm.gr

Έγραψε ιστορία ο Μπέρντιχ!!

Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν τένις για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε ο Τόμας Μπέρντιχ, που νίκησε 3-1 σετ τον Νταβίδ Φερέρ, στον πρώτο χρονικά προημιτελικό.

Έγραψε ιστορία ο Μπέρντιχ
Την… κατάρα των προημιτελικών στο Αυστραλιανό Όπεν ξόρκισε ο Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τσέχος τενίστας, νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε 3-1 σετ (6-1, 6-4, 2-6, 6-4) τον Ισπανό Νταβίδ Φερέρ (Νο 3) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του συγκεκριμένου Grand Slam (τις τρεις προηγούμενες χρονιές η πορεία του σταμάτησε στην οχτάδα).

Αντίπαλος του στον ημιτελικό θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, Νο 2)-Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 8), που αγωνίζονται σήμερα. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τα ζευγάρια Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία, Νο 4)-Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, Νο 6) και Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 1)-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 22), που αγωνίζονται αύριο Τετάρτη (22/01). Πηγή: sport-fm.gr

Στα ημιτελικά η Λι Να!

Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open τένις για δεύτερη φορά στην καριέρα της, μετά το 2011, προκρίθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης η Λι Να.

Στα ημιτελικά η Λι Να
Η Κινέζα πρωταθλήτρια, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-2) της Ιταλίδας Φλάβια Πενέτα, Νο 29 στον κόσμο, στον πρώτο προημιτελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς και περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού Ανα Ιβάνοβιτς- Εβγενι Μπουσάρντ, που αγωνίζονται αυτή την ώρα.

Η νικήτρια του Roland Garros του 2011 δεν αντιμετώπισε προβλήματα σε κανένα σετ και δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί του συγκεκριμένου ζευγαριού. Πηγή: sport-fm.gr

Μπήκε η πρώτη μπουλντόζα…!

Ξεκίνησε η πρώτη φάση των έργων για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα, αφού από το πρωί της Τρίτης μπήκε η πρώτη μπουλντόζα στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μπήκε η πρώτη μπουλντόζα…
Σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ και τους χιλιάδες των οπαδών της.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τονίσει πολλές φορές πως δεν θέλει να χαθεί ούτε μία μέρα για την επιστροφή της «Ένωσης» στην φυσική της έδρα και αυτό γίνεται πράξη σήμερα.

Συγκεκριμένα, το πρωί βρέθηκε στο οικόπεδο μία μπουλντόζα και άρχισε η πρώτη φάση των έργων για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Ύστερα από σχετική άδεια του Δήμου, άρχισαν σήμερα οι χωματουργικές εργασίες προετοιμασίας, ώστε με την έκδοση της άδειας από το ΥΠΕΚΑ, να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή της ΑΕΚ στο «σπίτι» της.

Από αύριο θα μπουν στο οικόπεδο ειδικά μηχανήματα, τα οποία με τη μέθοδο της γεώτρησης θα υπολογίσουν σε πόσο βάθος υπάρχει νερό, ενώ παράλληλα θα γίνει και ο έλεγχος της ποιότητας εδάφους του γηπέδου.

Αυτή η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι αρμόδιοι φορείς.Πηγή: sport-fm.gr

Να δεις τι σου’ χει για μετά!

Μεταγραφικός οργασμός στην ΑΕΚ, που μετά τον Κολοβέτσιο «κλείνει» Λαμπρόπουλο, Ανέστη και Αραβίδη, ενώ πλησιάζει σε Κούρντι και Κοντοέ. Καμία ανησυχία για Μπρέσεβιτς.

Να δεις τι σου’ χει για μετά
Με διαφορά 10 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου, η άνοδος της ΑΕΚ στη Football League είναι δεδομένη. Και είναι λογικό ήδη να σχεδιάζεται η ομάδα του… μέλλοντος, όχι μόνο για τη δεύτερη κατηγορία, αλλά και για την Super League, όπου σε ενάμιση χρόνο από τώρα προσδοκούν να βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι».

Μετά τους Πέτρο Μάνταλο και Αμπλαγέ Φαγέ, η «Ένωση» ολοκλήρωσε χθες και την τρίτη μεταγραφή της εν όψει καλοκαιριού. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον 22χρονο στόπερ που υπέγραψε για τέσσερα χρόνια με τον ΠΑΣ Γιάννινα βάζει στα ταμεία του 250.000 ευρώ από την πώλησή του. Ο νεαρός αμυντικός ήρθε στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικά τεστ και συναντήθηκε τόσο με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, όσο και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ όμως δεν σταματά εδώ… Κλεισμένος θεωρείται ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 24χρονος στόπερ του Πανιωνίου, αλλά και ο 22χρονος γκολκίπερ της ίδιας ομάδας, Γιάννης Ανέστης. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τους παίκτες, που θα εισπράξουν ένα ποσό μόνο για τον πρώτο, καθώς δεν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι σε αντίθεση με τον δεύτερο.

Όλα δείχνουν πως στην ΑΕΚ θα τους ακολουθήσει και ο Χρήστος Αραβίδης, για την οριστική συμφωνία με τον οποίο εκκρεμεί μία ακόμη επαφή. Ο 26χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος από τον Πανιώνιο και όλα δείχνουν πως θα μετακομίσει στην «Ένωση», κάτι που έχει πολλές πιθανότητες να κάνει κι ένας ακόμη νυν συμπαίκτης του, ο Αμίρης Κούρντι, ο 23χρονος δεξιός μπακ των «κυανέρυθρων» που έχει συμβόλαιο ως το 2016 αλλά μπορεί να βρεθεί φόρμουλα για να γίνει η μεταγραφή.

Οι υπογραφές απομένουν για τον 24χρονο αμυντικό του Εργοτέλη Γιώργο Σαρρή, ενώ στο χέρι της ΑΕΚ είναι να προχωρήσει τις υποθέσεις του παλιόφιλου Γιάννη Κοντοέ και του Μίλαν Μπόγιοβιτς από Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Κάποιες φήμες θέλουν την «Ένωση» να βλέπει ζεστά και τον Νίκο Κοροβέση, τον 22χρονο αριστερό μπακ-χαφ του ΠΑΣ που έχει ρήτρα 300.000 ευρώ στο συμβόλαιό του και αυτό λήγει το 2016.

Από όλες τις παραπάνω κινήσεις είναι σαφής η πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ και ειδικά του Δημήτρη Μελισσανίδη να δημιουργηθεί από τώρα για την επόμενη χρονιά ένας κορμός Ελλήνων παικτών που θα οδηγήσει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και θα εξελιχθεί μαζί με την ομάδα φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο.

Τίποτα ανησυχητικό ο Μπρέσεβιτς

Υγρό στο γόνατο έχει ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, αλλά όχι κάτι σοβαρό που θα τον κρατήσει εκτός για αρκετό διάστημα. Το πρόβλημα του Κροάτη φορ αντιμετωπίζεται με ξεκούραση κι αυτή η ευκαιρία θα του δοθεί στο σημερινό ρεπό και πιθανώς στην προπόνηση της Τετάρτης, αλλά το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα και να είναι διαθέσιμος για το ματς της Κυριακής με τον Πανναξιακό. Σίγουρα εκτός μάχης από το προσεχές ματς είναι και ο Σταύρος Σταθάκης, που δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση του. Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ τερματζής και τρελός ΑΕΚτζής!!

Ποιoς τερματοφύλακας, που εντυπωσιάζει με την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, είναι φανατικός φίλαθλος της ΑΕΚ και έχει όνειρο να παίξει με τον δικέφαλο αετό στο στήθος; Μία σούπερ πληροφορία έφτασε στα αυτιά του σκύλου που αφορά τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας.
Πρόκειται για υψηλόσωμο γκολκίπερ (1,92 μ.) που έχει μεγάλη πείρα, βγάζει μάτια στο συγκρότημα που παίζει και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Είναι βασικός και αναντικατάστατος υπερασπιζόμενος τα γκολποστ του συλλόγου που υπηρετεί, μετρώντας 1795 λεπτά σε 19 αγώνες. Δεν του παίρνει κανείς με απλά λόγια τα γάντια. Και πώς να το κάνει, όταν είναι από τους λίγους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος που έχει σταθερότητα, δεν φοβάται στις εξόδους του, ούτε μένει κολλημένος στη γραμμή, αλλά διαθέτει και φοβερά ρεφλέξ.
Πληροφορηθήκαμε, λοιπό,ν ότι ο συγκεκριμένος ...τερματζής, είναι τρελός ΑΕΚτζής! Πώς το μάθαμε; Το είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε οπαδούς των "κιτρινόμαυρων" πριν 11 χρόνια, την περίοδο που έπαιζε στην Ανόρθωση. Το 2003, είχε έρθει στην Ελλάδα για κάνει μία επέμβαση και εκμυστηρεύτηκε σε φίλους της Ένωσης, την αγάπη του για τον Δικέφαλο και πως έχει όνειρο ζωής να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της ΑΕΚ! Πόσω μάλλον αυτή την περίοδο που στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον και χτίζεται μία ομάδα με σκοπό να γράψει μεγάλες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου.

Λέτε, η ΑΕΚ, η οποία έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα της για τις επόμενες σεζόν, να κινηθεί για την απόκτησή του 32χρονου; Μέχρι στιγμής, το όνομά του διεθνούς τερματοφύλακα δεν έχει απασχολήσει το "κιτρινόμαυρο" ρεπορτάζ. Στο μέλλον, όμως, ποτέ δεν ξέρεις...

Ποιος είναι ο παίκτης, στον οποίο αναφερόμαστε; Έτοιμο στο πιάτο σας το δώσαμε. Ψάχτε το λιγάκι και εσείς... Άντε, να σας δώσουμε, ένα στοιχείο ακόμα. Η ομάδα του έχει έδρα την Κρήτη...
Πηγή: sportdog.gr

Γιατί ο Στέφενς δεν αφήνει τον Στοχ στον πάγκο;

Γιατί ο Στέφενς δεν αφήνει και λίγο στον πάγκο τον Στοχ; Να ξεκουραστεί κάπως, βρε αδερφέ. Να ξεθολώσει το μυαλό. Να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, τέλος πάντων.Ο Σλοβάκος, δηλαδή, είτε παίζει, είτε δεν παίζει, είναι ουσιαστικά το ίδιο και το αυτό. Δεν προσφέρει κάτι. Τραβιέται συνέχεια στα άκρα, δεν πατάει περιοχή, όταν σουτάρει είναι άστοχος. Καμία σχέση με τον παίκτη που βλέπαμε όταν είχε πρωτοέρθει.

Ο Στέφενς, όμως, επιμένει και τον χρησιμοποιεί συνέχεια. Και η ερώτηση είναι απλή. Τι λιγότερο θα έκανε ο Ολίσε; Ή ο Γεωργιάδης;

Εντάξει, όσο έχουν αγωνιστεί και οι δυο δεν έχουν κάνει κάτι φοβερό, αλλά μήπως κάνει πια ο Στοχ;

Ο ΠΑΟΚ από αριστερά είναι ακίνδυνος και μόνο όταν παίζει ο Λίνο υπάρχει δράση σ΄ αυτή την πλευρά της ομάδας. Ο Ολίσε είναι τουλάχιστον κινητικός. Όπως κι ο Γεωργιάδης. Παλεύει.

Μήπως, λοιπόν, ο Στέφενς αντί να ακολουθεί την ίδια πεπατημένη ξανά και ξανά, να δοκιμάσει και κανέναν άλλον για τρία, τέσσερα σερί παιχνίδια;
Πηγή: sportdog.gr

Έκαναν άγαλμα στον παικταρά με τις 15.806 ασίστ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον παίκτη που έκανε το απίστευτο ρεκόρ ασίστ. Όλα για την ομάδα!
Ήταν 21 Ιανουαρίου 1995 όταν ο Τζόν Στόκτον των Γιούτα Τζαζ έγραφε ιστορία!
Εκείνη τη μέρα ο Στόκτον έγινε ο πρώτος στις ασίστ στην ιστορία του ΝΒΑ, φτάνοντας στις 9.922!
Αυτός ο απίστευτα ομαδικός παίκτης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού μέχρι το τέλος της καριέρας του έκανε συνολικά 15.806 ασίστ, με μ.ο. τις 10.5 ανά αγώνα. Άλλο ένα ρεκόρ, δηλαδή.
Το άγαλμά του (φωτογραφία) τοποθετήθηκε έξω από την έδρα της ομάδας του με την οποία, όπως είπαμε, ταυτίστηκε η καριέρα του.
Ο Στόκτον, άλλωστε, από το 1984 που ξεκίνησε στο ΝΒΑ μέχρι και το 2003 που κρέμασε τα παπούτσια του, μόνο στους Τζαζ αγωνίστηκε. Έπαιξε, μάλιστα, και σε 10 All Star.
Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 1.504 ματς, πετυχαίνοντας 19.711 πόντους με μ.ο. τους 13,1 ανά παιχνίδι.
Κατέκτησε, επίσης, δυο χρυσά μετάλλια με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και του 1996
Πηγή: sportdog.gr

Η εξήγηση στο 16/62 του Σπανούλη...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναλύει πώς μια μεταγραφή άλλαξε την ιστορία των αγώνων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού τον τελευταίο χρόνο...
Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας ή ειδικός για να αντιληφθείς ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει το κουμπί του Ολυμπιακού. Όταν στα τελευταία επτά παιχνίδια, οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει ένα, κι αυτό τελικά χωρίς ιδιαίτερη σημασία, είναι αυταπόδεικτο. Αν ο Ολυμπιακός πρέπει να προβληματιστεί από κάτι δεν είναι ότι απλά χάνει. Είναι ότι δεν βρίσκει τρόπο αντίδρασης και πιάνεται... κότσο με τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο. Ίσως όμως υπάρχει και ένα ακόμα πιο δυσάρεστο νέο για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ότι χάνουν καθαρά, χωρίς μάλιστα καν να διεκδικήσουν στο τέλος τα παιχνίδια, από τον χειρότερο επιθετικά Παναθηναϊκό της τελευταίας 20ετίας!
Μήπως δεν είναι έτσι; Ο Παναθηναϊκός παίζει στην επίθεση πιο αργά από ταινία του Αγγελόπουλου! Κερδίζει όμως, κι αυτό μετράει. Οι μεγάλες ομάδες από αυτό κρίνονται. Τη συλλογή ροζ φύλλων αγώνων, τις κούπες, τις επιτυχίες. Ποιος δίνει σημασία στην ανύπαρκτη κυκλοφορία της μπάλας, στα σπλιτ άουτ, στο διαρκές πικ εν ρολ ή στην αναζήτηση ενός μις ματς όταν στο φινάλε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός προσφέρει στον κόσμο του τη χαρά σερί νικών επί του Ολυμπιακού;
Κερδίζει τον αιώνιο αντίπαλο συνέχεια, σταθερά και παντού. Οπότε; Ποιος ασχολείται με το... πώς; Ο Πεδουλάκης έχει πετύχει τον απόλυτο θρίαμβο τακτικής στην άμυνα και νικάει όσους πόντους κι αν σκοράρει στην επίθεση. Πέτυχε το τέλειο βραχυκύκλωμα βγάζοντας τον Σπανούλη off. Ο Ολυμπιακός με τον αρχηγό του αποκομμένο μοιάζει να μην έχει τρόπο να κερδίσει. Στο Κύπελλο εμφανίστηκε λίγο μπλαζέ, με την κεκτημένη ταχύτητα που είχε τότε κι έχασε όλες τις προσωπικές μάχες.
Το βράδυ της Δευτέρας δεν συνέβη αυτό. Αντιθέτως, οι παίκτες του είχαν και ενέργεια και πάθος. Έβαλαν δυνατά τα χέρια τους στη μπάλα, έπαιξαν δυνατά σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Αλλά στην επίθεση πήγαιναν σαν... ξεκούρδιστοι. Δεν ήξεραν τι έκαναν, δεν είχαν κανένα σχέδιο, στο πρώτο ημίχρονο μπουμπούνιζαν τρίποντα (2/15 έναντι 8/11 δίποντα) και στο δεύτερο... έχασαν εντελώς τη μπάλα.
Ο Μάντζαρης δεν κοιτάζει καν το καλάθι, ο Σλούκας είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ο Λοτζέσκι είναι ασταθής, ο Κόλινς μπήκε περισσότερο για να δείρει παρά για να παίξει μπάσκετ. Ποιος έμεινε από τους περιφερειακούς; Ο Λο που είναι στην Αμερική κι ο Σπανούλης που επίσης είναι κάπου αλλού. Πάντως Σπανούλης που εκτελεί πέντε τρίποντα πριν επιχειρήσει το πρώτο του δίποντο, δεν είναι Σπανούλης!
Βεβαίως, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Παναθηναϊκός έχει πειράξει το μυαλό του Vspan σε τέτοιο βαθμό ώστε να φοβάται πλέον να πλησιάσει τη ρακέτα. Είτε γιατί ο ίδιος πιστεύει πως δεν θα πάρει φάουλ είτε γιατί κάθε φορά που πλησιάζει βρίσκει τείχος μπροστά του και οι πιθανότητες να ταπωθεί είναι περισσότερες απ’ το να σκοράρει. Η άψογη τεχνική του (περάσματα κι απ’ τις δύο πλευρές, δυνατότητα πάσας σε κάθε ελεύθερο παίκτη, σουτ μετά από ντρίμπλα, διείσδυση) έχουν πάει περίπατο εξαιτίας της σημαντικότερης μεταγραφής του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Η... από σπόντα έλευση του Τζέιμς Γκιστ άλλαξε την ιστορία των αγώνων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού! Ο Σπανούλης αποτέλεσε τον λόγο που ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά (κι ένα πρωτάθλημα βεβαίως) κι ο Γκιστ το αντίδοτο του Σπανούλη, όντας ο μοναδικός έστω και μέσα από άμυνες με βοήθειες που μπορεί να τον αναχαιτίσει σταθερά!
Ο Αμερικάνος μπορεί να είναι άτεχνος, αλλά στην άμυνα... μετά απ’ αυτόν στην Ευρώπη υπάρχει το χάος. Τι συμβαίνει λοιπόν με τον Σπανούλη; Πολύ απλά δε μπορεί να τον περάσει. Κι όταν ζητάει σκριν, βρίσκει το έτερο... τείχος του Λάσμε. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Ποιος θα δημιουργήσει λοιπόν όταν ο Σπανούλης, που έχει αναλάβει το 90% της ερυθρόλευκης δημιουργίας, περιορίζεται σε συνεχή εξωτερικά σουτ;
Δείτε τώρα πόσους πόντους σκόραρε ο Ολυμπιακός, από τότε που ο Πεδουλάκης, με τον Γκιστ προσαρμοσμένο πλέον στις ανάγκες της ομάδας του, αποφάσισε να κάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές πάνω στον Σπανούλη: 51, 52, 72, 55, 59, 48! Είναι οι τρεις τελικοί των πλέι οφ, ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος φέτος, ο ημιτελικός Κυπέλλου και η χθεσινή αναμέτρηση.
Τι έκανε στους αντίστοιχους αγώνες ο Βασίλης Σπανούλης; Μέχρι χθες είχε κατά σειρά:
3/10 σουτ-4 ασίστ
4/14 σουτ – 3 ασίστ
4/11 – 7 ασίστ
1/7 – 4 ασιστ
3/10 – 5 λάθη – 2 ασίστ
Κι επειδή τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μη μπορεί να γίνει χειρότερο, χθες έκανε την χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του: 1/10 σουτ, 4 λάθη, 1 ασίστ!
Το σύνολο: 16/62!
Όσο κι αν κάποιοι επιμένουν κοντόφθαλμα να ρίξουν ευθύνη στον Μπαρτζώκα, προπονητικά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει για ξεμπλοκάρει τον Σπανούλη. Παρά μόνο να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του, να βρει ενδεχομένως έναν σούπερ δημιουργό και να ελπίζει ότι οι υπόλοιποι θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο που έχουν πέσει.
Ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι σπουδαίο βαθμολογικά. Έχασε όμως μια σπουδαία ευκαιρία να τονώσει την αυτοπεποίθησή του απέναντι μάλιστα σε έναν Παναθηναϊκό που πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά από τις επιθετικές του ανορθογραφίες που σε ένα... άλλο επίπεδο (τύπου Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) μπορεί να του κοστίσουν. Και οι 60 πόντοι να μην του φτάνουν για να κερδίζει...
Ο Παναθηναϊκός, με την πρώτη θέση κλειδωμένη, έχει την δυνατότητα να αφήσει τον Διαμαντίδη στα ματς της Α1, να ξεκουράσει όσους παίκτες θέλει σε όσα ματς θέλει, την ώρα που ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει Πέμπτη-Κυριακή πλέον για να σώσει τη 2η θέση στην Α1 και να μπει στα πλέιφ οφ της Ευρωλίγκα.
Και οι δύο ομάδες όμως, γνωρίζουν πως ό,τι έγινε έγινε και τα σπουδαία έρχονται. Ο... μεγάλος τελικός είναι μπροστά τους. Για... 1002 λόγους έχουν σημαδέψει το ματς της 20ης Φλεβάρη στο ΟΑΚΑ κι εκεί θα λύσουν για τα καλά τις διαφορές τους. Κανένα άλλο ματς φέτος δεν είχε τόση σημασία όση αυτό!
ΥΓ1. Ντέρμπι χωρίς διαιτητολογία δεν γίνεται! Ο παρατηρητής διαιτησίας Νίκος Παπαδημητρίου έκρινε τη διαιτησία “εξαιρετική”, όπως η πλειονότητα όσων είδαν το ντέρμπι. Ήταν τόσο κακή η απόδοση και των δύο ομάδων, που καθ’ υπερβολή κάποιος θα ΄λεγε, πως οι διαιτητές έπαιξαν καλύτερα από αυτούς!
ΥΓ2. Ο Σπανούλης έκανε ένα τραγικό παιχνίδι, αλλά έκανε κι ένα τεράστιο άλμα προόδου χθες. Ποιο; Σταμάτησε να ασχολείται με τους διαιτητές. Αφοσιώθηκε στο παιχνίδι! Δεν μουρμούραγε, έκλεισε τα αυτιά του, συγκεντρώθηκε. Κι αν το... ξανακάνει, είναι βέβαιο ότι μόνο να κερδίσει έχει. Τόσο αυτός όσο και ο Ολυμπιακός.
ΥΓ3. Άσχετο με όλα τα παραπάνω, αλλά δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτό που συνέβη στην Ξάνθη, λόγω του ντέρμπι. Η απόφαση της ΠΑΕ Σκόντα να διώξει τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20 επειδή φωτογραφήθηκαν με τον... Πράνιτς και έγραψαν για τον Κροάτη κολακευτικά σχόλια στο facebook, πολύ απλά καταδεικνύει πως δεν υπάρχει γιατρειά σε αυτή τη χώρα. Είναι το απαύγασμα της γελοιότητας. Πράγματι, 100 χρόνια μπροστά ο κυρ Βασίλης Δανιήλ και ο Πανόπουλος. Εκατό χρόνια μπροστά από τότε που οι άνθρωποι έτριβαν πέτρες για να ανάψουν φωτιά...
Πηγή: gazzetta.gr

Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Οικονομίδης- ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της ΕΠΟ!

Δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κλήθηκαν να απολογηθούν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα για το σκάνδαλο της "κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή", όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH" στον "ΣKAΪ". Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσαν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα, όπως και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης.

Την υπόθεση ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος θα κρίνει αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς έπρεπε να είχαν γίνει 1,5 εκ. ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές και έγιναν μόλις 15.000!

Η δικαστική έρευνα θα κατευθυνθεί και σε άλλα πρόσωπα, ενώ ήδη δόθηκε εντολή να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της ΕΠΟ. Όσοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ως ύποπτοι δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και κατηγορούμενοι. Ενδεχομένως για κάποιους απ΄αυτούς η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Για το ζήτημα εμφανίζεται ζημία 9 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι εταιρείες OPENTEC και PC SYSTEMS διεκδικούν άλλα 14 εκ.ευρώ! Η προκαταρκτική εξέταση ερευνά την τέλεση αδικημάτων όπως η απιστία κατά την υπηρεσία και αναμένει τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου.
Θα ελεγχθούν σύμβουλοι, στέλεχη και μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς υπάρχουν ενδιαφέροντα νομικά στοιχεία όχι μόνο για τις δύο συμβάσεις, αλλά για τον ποινικό χαρακτήρα της υπόθεσης που άφησε χωρίς ιατρικές εξετάσεις επί επταετία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιριστέςΠηγή: skai.gr

Συλλήψεις στο ΟΑΚΑ!!

Επτά άτομα συνέλαβε η αστυνομία στο ΟΑΚΑ πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για τη 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Συλλήψεις στο ΟΑΚΑ
Οι συγκεκριμένοι οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήριο, ενώ ένας κατείχε και κροτίδες. Μάλιστα, οι συλληφθέντες επιτέθηκαν με ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν σήμερα το βράδυ εφτά άτομα που συμμετείχαν σε ομάδα που προσπάθησε να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ που διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ, ενώ επιτέθηκε με πέτρες ξύλα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσε φθορές στις εγκαταστάσεις του σταθμού του ΗΣΑΠ, ‘Ειρήνη’.

Συνελήφθη ένα επιπλέον άτομο που κατείχε πέντε κροτίδες και προσήχθησαν άλλα 24 άτομα».

Πήρε παίκτη από Ρεάλ η Καλλιθέα!

Στην Καλλιθέα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζόρντι Ρόχας για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Πήρε παίκτη από Ρεάλ η Καλλιθέα
Η ομάδα των νοτίων προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου μέσου από την τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο ίδιος έμεινε ελεύθερος από τη «βασίλισσα».

Ο Ρόχας έχει ύψος 1.70 και αγωνίζεται ως αριστερός μέσος. Πηγή: sport-fm.gr

Δικαιολογίες υπάρχουν. Αλλά φτάνει πια με τις δικαιολογίες...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης, αλλά και την επιβεβλημένη βελτίωση πριν το τρένο... βγει από τις ράγες του. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι στο ΟΑΚΑ, όμως το γόητρό του πληγώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί έκανε άλλη μια κακή εμφάνιση, την πέμπτη μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Το κακό ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ, μεταφέρθηκε στη Δράμα, στο Μιλάνο, στο ΣΕΦ και επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Πέντε ήττες σε τόσο μικρό διάστημα δεν είναι εύκολο να της αντέξει μια ομάδα υψηλού επιπέδου, πολύ δε περισσότερο ο Ολυμπιακός, που ήταν αήττητος για 23 αναμετρήσεις. Και οι μόνες αναλαμπές ήταν οι νίκες επί της Φενέρ και του Πανιωνίου, γιατί οι ερυθρόλευκοι κόντεψαν να χάσουν ακόμα και από την ΑΕΝΚ στο ΣΕΦ.

Το τάιμινγκ είναι άσχημο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που χαίρουν στήριξης εδώ και καιρό, αλλά βελτίωση δεν υπάρχει. Μόνο εκλάμψεις. Είναι πρόβλημα ενέργειας; Είναι ντεφορμάρισμα; Φταίνε οι απουσίες του Λο και του Πέτγουεϊ; Ολες οι δικαιολογίες είναι πραγματικές, μέχρι όμως ενός ορίου. Είναι λογικό για μια ομάδα να έχει κάμψει σε μια τόσο μεγάλη αγωνιστική σεζόν, αλλά για τον Ολυμπιακό ήρθε σε στιγμή που δεν έπρεπε. Διότι χάθηκε το Κύπελλο, η πρωτιά στην κανονική περίοδο και υπάρχει κίνδυνος να βγει εντελώς το τρένο από τις ράγες του και στην Ευρωλίγκα.
Ναι, είναι νωρίς ακόμα και τα λάθη μπορεί να διορθωθούν στη συνέχεια, αλλά αν πορευτεί με τέτοια λογική ο Ολυμπιακός, θα φτάσει προς αδιέξοδο. Δεν είναι φυσικά ούτε ώρα για έντονη κριτική και... καταδίκες, έστω κι αν πολλοί εκ φύσεως βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Δεν δέχονται, δεν αποδέχονται, την ήττα, είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν ακόμα και μια ομάδα παικτών και προπονητών που τους έχουν κάνει υπερήφανους σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό όμως είναι το άλλο όριο... Διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, χρειάζεται μεν ηρεμία και συγκέντρωση στο στόχο που είναι το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και ευθύνη απέναντι στην κατάσταση.
Όπως δεν είναι η ώρα της καταδίκης, έτσι δεν είναι σωστό να επικρατήσει το "δεν πειράζει, μια ήττα κάναμε". Όχι γιατί ο Ολυμπιακός έχασε στο ΟΑΚΑ δίχως να μπορεί να βρει έστω μια δικαιολογία. Έχασε όχι λόγω ντεφορμαρίσματος, αλλά λόγω μπάσκετ. Δεν ήταν φοβερός και τρομερός ο Παναθηναϊκός, απλά καλύτερος από τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό ήταν.
Δυστυχώς οι ερυθρόλευκοι είναι και προβλέψιμοι και στατικοί. Πέρα από την ψυχολογία τους, θα χρειαστεί να αλλάξουν και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Για την ακρίβεια να εκτελούν το πλάνο για 40 λεπτά, όχι να σταματούν αν μια-δυο επιθέσεις δεν πετύχουν...  Αν η μπάλα "κολλάει" στα χέρια, θα "κολλάει" και όλη η ομάδα.
Όχι μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό, που έχει βρει το... κουμπί του Ολυμπιακού ακόμα και όταν είναι σε καλή κατάσταση ή καλά ψυχολογικά (όπως στο Κύπελλο), αλλά πλέον κόντρα σε όλες τις υψηλού επιπέδου ομάδες της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει σε όλους ποιος είναι ο τρόπος να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και ο Μπαρτζώκας πρέπει να βρει τη λύση. Να επιμείνει. Το ίδιο και ο Σπανούλης, που είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά πριν να είναι αργά.
Ναι, είναι προσαρμοσμένες όλες οι άμυνες πάνω του, αλλά έχει δείξει πως όταν αυτός το πιστεύει, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Να εκμεταλλευτεί και τις δικές του ικανότητες, αλλά και των συμπαικτών του. Απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά οι μεγάλοι παίκτες διαφέρουν από τους υπόλοιπους γιατί κάνουν κάτι περισσότερο. Κάτι πάνω από τα συστήματα και τις τακτικές. Δεν μπορεί η άμυνα με τις αλλαγές και τους ψηλούς αντιπάλους να μοιάζει με ανυπέρβλητο τείχος. Όπως δεν μπορεί ο Σλούκας να είναι κάθε μέρα και χειρότερος. Αν δεν βγει κι αυτός μπροστά, λύση δεν υπάρχει για τους ερυθρόλευκους.
Για να τελειώνουμε. Ο Ολυμπιακός έχει και πρόβλημα ενέργειας και απουσίες και την ψυχολογία χαμηλά. Όλα μαζί. Πάνω απ' όλα όμως δεν παίζει μπάσκετ. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, που έχει φέρει τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση. Όχι όμως και με την πλάτη στον τοίχο. Προς το παρόν τουλάχιστον. Το ματς στη Βιτόρια είναι κομβικό. Με νίκη ο Ολυμπιακός πατάει γερά στο έδαφος ως προς την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και είναι ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας. Με ήττα, απομακρύνεται το αβαντάζ έδρας και υπάρχει θέμα ακόμα και για την πρόκριση.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί για το ματς με την Λαμποράλ. Ο κανονικός Ολυμπιακός - αυτός που έπαιζε μπάσκετ μέχρι τις 22 Δεκέμβρη - δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα δείχνει να μην έχει τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα. Είναι υποχρεωμένος να τα βρει... Όχι αύριο, αλλά... χθες. Και να παλεύει σε κάθε φάση σαν να είναι τελευταία. Να κάνει φάουλ, να μην αφήνει κανένα εύκολο σουτ. Αυτός είναι ο τρόπος να αρχίσει η αντεπίθεση. Και ναι, δικαιολογίες υπάρχουν. Αλλά φτάνει πια και με τις δικαιολογίες...
Πηγή: gazzetta.gr

Πάνω από 8.000 αιτήματα για εισιτήρια!!

Η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ θα έχει 1.800 με 2.000 οπαδούς της στο Καραϊσκάκη όμως με βάση τα όσα ισχυρίζονται οι Άγγλοι τα αιτήματα για εισιτήρια ήταν πάνω από 8.000!

Από την Μεγάλη Βρετανία προκύπτει πως η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ δέχθηκε πάνω από 8.000 αιτήματα για χορήγηση εισιτηρίων σε οπαδούς της για τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι Άγγλοι θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 2.000 φίλους τους, όμως όπως φαίνεται η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Μάλιστα υπήρχαν αρκετοί ένθερμοι υποστηρικτές της Γιουναϊτεντ που αμέσως μετά την κλήρωση είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους, έχοντας προγραμματίσει το ταξίδι για την Αθήνα.
Πηγή: gazzetta.gr

«Ο Μελ στηρίζει και κρατάει Λουγκάνο»

Ο Λουγκάνο έπαιξε βασικός και σκόραρε με την Γουέστ Μπρομ και στην Αγγλία επαναφέρουν το... απαγορευτικό που είχε θέσει ο Μελ για την αποχώρησή του. Άγνοια σε Μάλαγα για Σάντσεθ και Ολυμπιακό.
«Ο Μελ στηρίζει και κρατάει Λουγκάνο, που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης παίζοντας βασικός και βάζοντας γκολ στο ματς με την Έβερτον», γράφουν αρκετά αγγλικά ΜΜΕ μετά το 1-1 της Γουέστ Μπρόμιτς με την Έβερτον. Ο Λουγκάνο που αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού χρίστηκε βασικός και κατάφερε να βάλει και γκολ.
Στο Gazzetta είχατε διαβάσει από τις 16/01 για τις πληροφορίες πως το... αγκάθι για τους Πειραιώτες για την υπόθεση Λουγκάνο ήταν ο νέος τεχνικός της Γουέστ Μπρομ, Πέπε Μελ. Ο Ισπανός προπονητής ήθελε να κρατήσει τον παίκτη και να του δώσει χρόνο συμμετοχής, όπως και έγινε.
Τον εκτιμά πολύ και για τα προσόντα του και για τις εμπειρίες του ενώ όπως σας είχαμε μεταφέρει από τότε θα έχει και την βοήθειά του για την γλώσσα. Τον ήθελε δηλαδή και ως μεταφραστή στο πλευρό του. Ο Ουρουγουανός άσος λοιπόν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή μία ευκαιρία να παίξει και να προσφέρει και οι Βρετανοί πλέον ξεκαθαρίζουν πως δεν φεύγει από την Μεγάλη Βρετανία.
Ο Ισπανός προπονητής στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Έβερτον στάθηκε και στον Λουγκάνο τονίζοντας το πόσο καλά πήγε. «Είμαι ευχαριστημένος και από τον Λουγκάνο και από όλα τα παιδιά. Στο Β' μέρος είχαμε την εικόνα που ήθελα. Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες μου: μπορείτε να πάρετε κάτι θετικό από το ματς. Πιστέψτε το. Και έτσι έγινε», επισήμανε ο Πέπε Μελ.
Κατά τα άλλα στην Ιβηρική υπάρχουν δημοσιεύματα και αναφορές περί άγνοιας τόσο της Μάλαγα όσο και του ίδιου του Σάντσεθ για ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων. «Στην Μάλαγα δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τον Ολυμπιακό ενώ και ο ίδιος ο παίκτης αγνοεί πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ο παίκτης αυτός να φύγει από την ομάδα», αναφέρεται στην Ισπανία.

Πηγή: gazzetta.gr

Top 10 α λα... ΝΒΑ!! (vid)

Απίστευτες φάσεις στο Top 10 της 14ης αγωνιστικής Α1, βγαλμένες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στην κορυφή ο Τόνι Κρόκερ της Νέας Κηφισιάς...



Ανάποδα alley oop καρφώματα, εντυπωσιακές τάπες, τρίποντα πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Το Top 10 αυτής της αγωνιστικής θα μπορούσε εύκολα να κοντράρει αντίστοιχο του ΝΒΑ, αφού στα παρκέ της Α1 υπήρξαν φάσεις υψηλού θεάματος και σίγουρα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της χρονιάς.

Στην 1η θέση δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τόνι Κρόκερ της Νέας Κηφισιάς, για το απίστευτο κάρφωμά του α λα... Μπλέικ Γκρίφιν στον αγώνα με τα Τρίκαλα! Ένα επίσης εξαιρετικό κάρφωμα από τον Τρέβις Σίμπσον του Κολοσσού βρίσκεται στο «2», ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η τάπα του Τζέιμς Γκιστ στον Σπανούλη στο «αιώνιο» ντέρμπι της Δευτέρας.
Δείτε το Top 10 στο κεντρικό βίντεο: 


Πηγή: gazzetta.gr