Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μας…κέντρισε!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει κάποια πράγματα στο blog του στο gazzetta ενόψει του φιλικού με τη Μάντσεστερ Σίτι κι εστιάζει και σε έναν ερυθρόλευκο ειδικότερα.
Σίγουρα ο «αμυντικός των ημερών» στον Ολυμπιακό είναι ο Μποτία, με τη μεταγραφή του από τη Σεβίλλη. Ένας υψηλόσωμος στόπερ, που στα 25,5 χρόνια του καταγράφει ήδη πάνω από 150 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου με τρεις διαφορετικές ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, άρα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικά καλό αμυντικό.
Όμως, αυτό που θα ήθελα να δω σήμερα είναι την απόδοση των άλλων σέντερ μπακ του Ολυμπιακού και δη των Αβραάμ, Σιόβα κι Αυλωνίτη. Γιατί μπορεί να είναι φαβορί το δίδυμο Μποτία-Αμπιντάλ για το κέντρο της άμυνας στη νέα σεζόν, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Έλληνες παίκτες της ομάδας, οι οποίοι κι αυτοί θα δώσουν και φέτος μεγάλες βοήθειες. Βεβαίως μπορεί ο Μίτσελ στη θέση του δεξιού στόπερ να εμπιστευθεί τον πιο βασικό όλων, τον Μανωλά, από την στιγμή που ακόμη ο διεθνής άσος παραμένει στο σύλλογο.
Η εικόνα, ωστόσο, του Αβραάμ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κόντρα στη Λίβερπουλ, ήταν τόσο καλή, που ειλικρινά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τον βλέπαμε απόψε έστω ένα ημίχρονο εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Διότι, μετά από ένα ξεκάθαρα μέτριο α΄ημίχρονο στο φιλικό με τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας, μπήκε στην επανάληψη τόσο καλά σε όλες τις φάσεις στις οποίες ήταν μέσα, που θύμισε για πρώτη φορά, με τέτοιο δυνατό αντίπαλο κι όχι ομάδα της ελληνικής Λίγκας, τον Αβραάμ που ξέραμε τόσα χρόνια πριν. Μας «κέντρισε» με την απόδοσή του έστω σε αυτό το (λιγότερο από) 20λεπτο.
Εγώ δεν τον διαγράφω τον αρχηγό του Ολυμπιακού, γιατί μαθαίνω πόσο πολύ έχει προσπαθήσει να βρεθεί στην γνωστή του καλή κατάσταση, ενώ κι ο χαμηλών τόνων Αυλωνίτης νομίζω ότι έχει κάνει μία καλή προετοιμασία. Λογικά ο πιο σίγουρος για να πάρει ευκαιρία σήμερα θα είναι ο Σιόβας, με την απουσία του Αμπιντάλ και σίγουρα τον περιμένουμε να ανεβάσει πολύ περισσότερο τους ρυθμούς του σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό.
Ασφαλώς με τόσο δυνατούς αντιπάλους και με τον Ολυμπιακό να βάζει τόσα νέα πρόσωπα-ολόκληρη ενδεκάδα για την ακρίβεια (Ομάρ, Αυλωνίτη, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μπουχαλάκη, Κασάμι, Ντοσεβί, Κολοβό, Παπάζογλου, Διαμαντάκο, Γκαζαριάν), ενώ υπάρχει και 12ος, ο Φορτούνης!-δεν είναι εύκολο να διεκδικείς πάντα και το καλύτερο αποτέλεσμα η, να εμφανίζεις το πληρέστερο σύνολο. Όμως, ο Μίτσελ αν μη τι άλλο δεν κωλώνει και τους βάζει όλους, ενώ θα μπορούσε να παρουσιάσει πιο ομοιογενή ενδεκάδα για καλύτερη απόδοση κι αποτέλεσμα. Άμα λάχει με τη Λίβερπουλ ξεκίνησε το ματς με τις…ρεζέρβες του (οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα με τη Μίλαν) δείχνοντας εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τον Ολυμπιακό να αντιδράει αποτελεσματικότερα στο πρέσινγκ των Άγγλων σε σχέση με το ματς με τη Λίβερπουλ, η οποία πιέζοντας πολύ στα πρώτα 15 λεπτά μπόρεσε κι έγινε απειλητική τρεις-τέσσερις φορές, βάζοντας και το μοναδικό γκολ. Ακόμη, να δούμε πιο ομαδικούς τους ερυθρόλευκους, αφού σε αρκετές περιπτώσεις και στο τελευταίο ματς έγινε σουτ χωρίς τύχη αντί για πάσας (π.χ. σε μία περίπτωση από τον, παρεμπιπτόντως αρκετά καλό στις εκτελέσεις κόρνερ Γκαζαριάν, που έπρεπε να γυρίσει στο Διαμαντάκο). Κι από το Μανιάτη να μην κάνει αυτά τα φτηνά λάθη στη μεσαία γραμμή, που χαλάνε τις εντυπώσεις και για τον ίδιο, αφού κινείται καλά δημιουργικά-επιθετικά, με τις μπαλιές του, αλλά και τις σφήνες του στην αντίπαλη περιοχή.
Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός παίζει κυρίως στους ρυθμούς του Ντοσεβί, αλλά και του Τσόρι, του οποίου η αυτοεποίθηση είναι τόσο στο φουλ, που τον οδηγεί σε κάποιες επιπολαιότητες. Ιδίως αν είναι στα πάνω του ο Γάλλος, παρασύρει το τέμπο όλης της ομάδας. Όμως κι ο τόσο ορεξάτος Ντοσεβί, πρέπει να γίνει λίγο πιο ουσιαστικός στο τελικό σουτ η, την τελική πάσα, προκειμένου να εξελιχθεί πλέον σε καθοριστικός. Κάποια καλύτερα τελειώματα φάσεων χρωστάει κι ο Σαβιόλα, ενώ ο Μέγερι είχε καλό βαθμό ετοιμότητας κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά μάλλον τώρα είναι η σειρά του Ρομπέρτο.
Μακάρι, τέλος, η μετάδοση του ματς από τους Αμερικάνους, που το στέλνουν στη Νόβα, να είναι όπως στο πρώτο ματς, με τη Μίλαν, κι όχι όπως στο δεύτερο, με τη Λίβερπουλ, με τις φάσεις που χάναμε, τα ριπλέϊ που δεν βλέπαμε κλπ, κλπ.
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: Στάθηκε η Σπόρτινγκ!! (videos)

Η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι τα… χρειάστηκε για εντός έδρας 1-1 με τους Φιλαδέλφεια Γιούνιον στο μοναδικό αποψινό ματς του MLS.
Οι πρωτοπόροι της ανατολικής περιφέρειας της βορειοαμερικανικής λίγκας πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και στα τελευταία λεπτά, μετά τη διαμόρφωση του 1-1, αλλά διπλασίασαν το προβάδισμά τους απέναντι στην Ντι Σι Γιουνάιτεντ. Μάλιστα προηγήθηκαν στο 54ο λεπτό με τον Γκρέιχαμ Ζούσι, ενώ στο 71ο ισοφάρισε ο 21χρονος Τζαϊμακανός στράικερ, Μπράιαν Μπράουν, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
22
39
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
20
37
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
21
26
Τορόντο
19
26
Κολόμπους Κρου
21
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
21
25
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
22
24
Σικάγο Φάιρ
20
21
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
20
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
19
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
21
33
Ντάλας
21
30
Κολοράντο Ράπιντς
21
30
Λος Άντζελες Γκάλαξι
18
30
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
21
29
Πόρτλαντ Τίμπερς
21
27
Σίβας ΗΠΑ
20
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





Πηγή: onsports.gr

«Έφυγε» στα 41 του ο Μπέλκεβιτς!!

Θρήνος για το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας αλλά και της Ουκρανίας καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 41 ετών σήμερα από ανεύρυσμα ο παλιός αρχηγός της Ντιναμό Κιέβου, Βαλεντίν Μπέλκεβιτς.
Γεννημένος στο Μινσκ και 56 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του με την οποία είχε πετύχει 10 γκολ αγωνίστηκε επί μία 12ετία στην κορυφαία ομάδα της Ουκρανίας έχοντας απολογισμό 70 γκολ σε 317 αγώνες ενώ πανηγύρισε επτά πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Ουκρανίας.
Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2009 με ένα σύντομο πέρασμα από το Αζερμπαϊτζάν και την Ιντερ Μπακού και στη συνέχεια (αφότου πήρε και την ουκρανική υπηκοότητα) επέστρεψε στην Ντιναμό και εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της, αρχικά στις ακαδημίες και από πέρυσι στη β΄ ομάδα του συλλόγου. Υπήρξε για ένα διάστημα παντρεμένος με τη διάσημη στην Ουκρανία ηθοποιό και τραγουδίστρια, Άννα Σεντόκοβα, και αφήνει πίσω του μία κόρη 10 ετών.
Πηγή: onsports.gr

Ελαμπντελαουί: «Δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό»

Καλύτερη ομάδα του International Champions Cup χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Σίτι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, σχολιάζοντας τους φίλους που θα συναντήσει στο ματς και την σχέση του με τον Τζον Γκιντέτι.

Ελαμπντελαουί: «Δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό»
Για το δυνατό τεστ που θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τη σχέση του με τον Τζον Γκιντέτι μίλησε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας για την πρώην ομάδα του και τους φίλους που θα συναντήσει εκεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η αναμέτρηση με την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής:

«Είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα που θα ξαναδώ καλούς φίλους που έχω εκεί από όταν ήμουν στην ομάδα και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα που βρίσκεται στο τουρνουά. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και ποιότητα, οπότε θεωρώ ότι θα είναι ένα δυνατό τεστ για την ομάδα μας».

Για τα καλά λόγια που είπε ο Τζον Γκιντέτι για τον ίδιο και για τη σχέση που έχουν μεταξύ τους:
«Ο Τζον είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου, αλλά επίσης κι ένας φανταστικός παίκτης, ιδιαίτερα ποιοτικός. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό, από τη στιγμή που εγώ είμαι αμυντικός κι αυτός επιθετικός, οπότε θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο κι ευχάριστο για μένα».

Ντομίνγκες: «Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια αυτό με την Σίτι»

Μεγάλη σημασία στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι έδωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες μιλώντας στη Nova επισημαίνοντας ότι στα παιχνίδια του τουρνουά ICC ο Ολυμπιακός «μετρά» τις δυνάμεις του.

Ντομίνγκες: «Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια αυτό με την Σίτι»
Ως ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην τρέχουσα προετοιμασία του Ολυμπιακού χαρακτήρισε αυτό με την Μάντσεστερ Σίτι ο Τσόρι Ντομίνγκες σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός επεσήμανε ότι όλοι στην ομάδα θέλουν να δείξουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας στην βραδινή αναμέτρηση και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τουρνουά αυτό, δίδεται η ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να μετρήσουν τις δυνάμεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσόρι Ντομίνγκες στην κάμερα της Nova:

Για το αν αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι το πιο δύσκολο φιλικό στο τουρνουά:

"Για μας όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα με την έννοια ότι τα αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα και θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια γιατί είναι από τα τελευταία της προετοιμασίας και θέλουμε να δείξουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο".

Για τη σημασία που έχει το γεγονός ότι το τουρνουά παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο:

"Είναι σημαντικό για μας το ότι δείχνουμε καλή εικόνα σε όλο τον κόσμο αλλά το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Φυσικά είναι καλό για μας το γεγονός ότι το τουρνουά το βλέπει όλος ο κόσμος, όμως το πιο σημαντικό είναι το ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Για το αν ο ίδιος θα είναι καλύτερος τη νέα σεζόν:

"Πάντα προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο πολύ μπορώ και να βελτιώνομαι. Ο στόχος μου είναι πάντα να δείχνω όλο και καλύτερο πρόσωπο. Όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου βγει κάτι ή όχι. Η ιδέα είναι αυτή, να προπονούμαι όσο καλύτερα μπορώ και μακάρι με τη βοήθεια του Θεού να κάνω μία ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή".

Άνοιξε κι άλλο η διαφορά!!

Απομακρύνθηκε κι άλλο από τους διώκτες του ο Λάτβαλα ο οποίος προπορεύεται με άνεση στο Ράλι της Φινλανδίας, μετά το πέρας των 18 ειδικών διαδρομών. Ανέκτησε τη δεύτερη θέση ο Οζιέ.

Άνοιξε κι άλλο η διαφορά
Ακάθεκτος συνέχισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στο Ράλι της Φινλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση 18 ειδικών διαδρομών, διατηρεί την πρωτιά αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες του.

Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ξανά ο Σεμπαστιάν Οζιέν. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κρις Μικ.

Τα αποτελέσματα μετά από 18 ειδικές διαδρομές:

1. Λάτβαλα, VW 2.07.35.7
2. Οζιέ, VW, +29.9
3. Μικ, Citroen, +43.4
4. Μίκελσεν, VW +1.19.9
5. Οστμπεργκ, Citroen +1.28.3
6. Χιρβόνεν,M-Sport Ford +1.43.5
7. Παντόν, Hyundai +3.15.5
8. Χάνινεν, Hyundai +3.45.7
9. Έβανς, M-Sport Ford +3.46.6
10. Μπριν, +7.26.9

Οι νικητές των ειδικών:

SS1: Λάτβαλα
SS2: Λάτβαλα
SS3: Οζιέ
SS4: Οζιέ
SS5: Λάτβαλα
SS6: Λάτβαλα
SS7: Μικ
SS8: Οζιέ
SS9: Οζιέ
SS10: Λάτβαλα
SS11: Λάτβαλα
SS12: Λάτβαλα
SS13: Οζιέ
SS14: Λάτβαλα
SS15: Λάτβαλα
SS16: Λάτβαλα
SS17: Οζιέ
SS18: ΛάτβαλαΠηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Μπορεί να συμβούν τα πάντα»

Την άποψη ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Μίτσελ. Τι ανέφερε για το φιλικό με τη Μαν. Σίτι.

Μίτσελ: «Μπορεί να συμβούν τα πάντα»
Δεδομένο θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ του, όπως επιβεβαίωσε ο Μίτσελ σε δηλώσεις που έκανε στο Novasports.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής υπογράμμισε ότι όλα είναι πιθανά σε μία μεταγραφική περίοδο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για έναν σύλλογο, όπως είναι οι Πειραιώτες που μπορεί να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις.

Παράλληλα, ο 51χρονος τεχνικός παραδέχθηκε ότι περίμενε να προκύψουν προβλήματα τραυματισμών, αφού κάποιοι παίκτες προέρχονται από μία ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το φιλικό με την Μάντσεστερ Σίτι: «Είναι ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι. Το προετοιμάζουμε και το σχεδιάζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως κάναμε απέναντι στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ. Για εμάς είναι ένα μεγάλο μάθημα το παιχνίδι αυτό. Ο καλύτερος για να δείξεις τον σεβασμό σου και για να μάθεις από τον αντίπαλο είναι να προσπαθήσει να τον κερδίσεις», ήταν το σχόλιο του Μίτσελ για τον αποψινό αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όσον αφορά την εικόνα που έχουν βγάλει προς τα έξω οι Πειραιώτες στα φιλικά, υπογράμμισε: «Είναι κάτι που προσπαθούσαμε να το πετύχουμε, η ομάδα να δείχνει βελτιωμένη σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύουμε πως είμαστε πια μια ομάδα αναγνωρίσιμη και κάνουμε τα πράγματα αρκετά καλά».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στους τραυματισμούς και τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του για το παιχνίδι με τους «πολίτες»: «Είναι η συνέπεια της πολύ μεγάλης κούρασης που έχουν αντιμετωπίσει οι παίκτες. Πολλά ταξίδια, πολλές προπονήσεις... Είναι κάτι το οποίο περιμέναμε. Είχαμε 28 παίκτες στην ομάδα μας, τώρα έχουν μείνει λιγότεροι. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ελπίζουμε να μη συμβεί, όπως αυτό που λέμε στην Ισπανία: το αίμα του Δαβίδ να μην το πάρει το ποτάμι».

Για τη μεταγραφή του Αλμπέρτο Μποτία, υποστήριξε: «Είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός παίκτες με πολλές δυνατότητες. Πολύ καλός στο εναέριο παιχνίδι, είναι γρήγορος, όχι τόσο όσο ο Μανωλάς, αλλά επίσης είναι πολύ γρήγορος και πιστεύω πως θα συνεισφέρει πολλά στο παιχνίδι μας. Πρέπει να είμαστε καλυμμένοι για μια καινούργια πιθανή απουσία, γιατί ακούγονται πάρα πολλές φήμες τους τελευταίους τρεις μήνες για τον Κώστα Μανωλά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Καταλήγοντας, ο Μίτσελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες μεταγραφές το επόμενο διάστημα: «Ναι μέχρι να κλείσει η αγορά μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Έχουμε την εμπειρία από πέρυσι, ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμα και στον Ολυμπιακό».

Βασικός ο Μήτρογλου!

Τι κι αν βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας; Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται στην ενδεκάδα της Φούλαμ, στο φιλικό με την Ρίζεσπορ. Στο αρχικό σχήμα και ο Σταφυλλίδης.

Βασικός ο Μήτρογλου
Με δύο Έλληνες στην ενδεκάδα αγωνίζεται η Φούλαμ στη φιλική αναμέτρηση με την Ρίζεσπορ.

Κι αν δεν πρόκειται για έκπληξη η επιλογή του Κώστα Σταφυλλίδη στην ενδεκάδα, κανείς δεν μπορεί να πει το ίδιο για τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, έχει ακουστεί για πολλές ομάδες, παρόλα αυτά μέχρι να βρεθεί ο νέος προορισμός της καριέρας του ακολουθεί την προετοιμασία του αγγλικού συλλόγου, που διεξάγεται στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκινά με ΠΑΟΚ η «κατασκοπεία» της Εθνικής!!

Εκτός από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, πιάνουν άμεσα δουλειά και οι συνεργάτες του στην Εθνική ομάδα. Ο Πάολο Μπράκα θα παρακολουθήσει το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Νάπολι στην Ιταλία. Έπεται και συνέχεια.

Ξεκινά με ΠΑΟΚ η «κατασκοπεία» της Εθνικής
Άνθρωπος της Εθνικής ομάδας θα βρεθεί στο σημερινό φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι (22:00, OTE Sport 4).

Συγκεκριμένα ο Πάολο Μπράκα (εκ των συνεργατών του Κλαούντιο Ρανιέρι) θα βρεθεί στο «Σαν Πάολο» έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στους Έλληνες παίκτες της ομάδας, ξεκινώντας το σκάουτινγκ του νέου τεχνικού τιμ από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Μπράκα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης και του Ατρόμητου με τη Σαράγεβο. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει να «κλέψει» Ντι Μαρία η Γιουνάιτεντ!!

Μέσα από τα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να πάρει τον Ανχέλ Ντι Μαρία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία συμφώνα με δημοσιεύματα σκοπεύει να «αξιοποιήσει» το σημερινό φιλικό με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάει να «κλέψει» Ντι Μαρία η Γιουνάιτεντ
Στα τέλη Ιουλίου είχε γνωστοποιηθεί πως Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν συμφωνήσει έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την μετακίνηση του Ανχέλ Ντι Μαρία, από τότε όμως δεν υπάρχουν εξελίξεις και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως θέλει να βάλει νέα δεδομένα στην υπόθεση…

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» αναμένεται να μπουν στο παιχνίδι της απόκτησης του 26χρονου εξτρέμ άμεσα, πραγματοποιώντας επαφές με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο περιθώριο του μεταξύ τους φιλικού.

Από την άλλη, η ισπανική «sport» υποστηρίζει πως ο αγγλικός σύλλογος ετοιμάζει πρόταση που αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ για να εντάξει στο δυναμικό του τον διεθνή Αργεντινό.

Δεδομένη όπως και να έχει είναι πάντως η αποχώρηση του Ντι Μαρία από την Ρεάλ Μαδρίτης και όποιο και από τα δύο (;) deal ολοκληρωθεί, αυτόματα θα σημαίνει πως θα έχει κάνει την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της, ξεπερνώντας αυτή του Μεσούτ Οζίλ στην Άρσεναλ πέρσι το καλοκαίρι, βάζοντας στα ταμεία της 50 εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Top 5 με Παπαγιάννη!! (video)

Μια εντυπωσιακή φάση με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη βρίσκεται στο Top 5 της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.

Top 5 με Παπαγιάννη (video)
Εξαιρετική ασίστ του Μουράτου, φοβερό κάρφωμα και φάουλ από τον Παπαγιάννη…

Η συνταγή αυτή έφερε τη συγκεκριμένη φάση στις πέντε καλύτερες της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.







Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Φαλκάο η Ρεάλ!!

Την επανεμφάνισή του στα γήπεδα, εννέα μήνες από τον σοβαρό τραυματισμό του, ετοιμάζεται να κάνει ο Φαλκάο στο σημερινό φιλικό της Μονακό με την Άρσεναλ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα τον «τσεκάρει».

Βλέπει Φαλκάο η Ρεάλ
Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Ο Κολομβιανός επιθετικός επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους, εννέα μήνες και έξι μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, στο φιλικό παιχνίδι της Μονακό με την Άρσεναλ και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο παίκτης θα παίξει σε αυτά τα δύο παιχνίδια και ελπίζω ότι θα παραμείνει μαζί μας. Αυτή τη στιγμή θέλω να αναφερθώ μόνο στο τουρνουά και την ομάδα, δεν ήρθα για να μιλήσω για όσα ακούγονται για εκείνον», ήταν το σχόλιο του Λεάντρο Ζαρντίμ.

Εκτός από τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας, το ενδιαφέρον θα προέρχεται και από την… Ισπανία. Συγκεκριμένα, η ισπανική «AS» υποστηρίζει ο διεθνής άσος είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Πρόθεση της «βασίλισσας της Ευρώπης» είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιθετική της γραμμή και να αυξήσει τον ανταγωνισμό για τον Καρίμ Μπενζεμά με την έλευση του «τίγρη» (όπως είναι το παρατσούκλι του Κολομβιανού).

Έτσι τα φιλικά της Μονακό με Άρσεναλ και Βαλένθια αποτελούν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ευρώπης να τσεκάρουν την κατάσταση του Φαλκάο, ο οποίος έχει εκφράσει στο συγγενικό του περιβάλλον την επιθυμία του να επιστρέψει στη Μαδρίτη για να ντυθεί αυτή τη φορά στα λευκά. Πηγή: sport-fm.gr

Τα φιλικά των ελληνικών ομάδων!!

Γεμάτο δράση είναι σήμερα το πρόγραμμα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός στις ΗΠΑ, ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία και οι υπόλοιποι εντός των συνόρων μετρούν τις δυνάμεις τους σε δυνατά φιλικά τεστ.

Τα φιλικά των ελληνικών ομάδων
Αρκετά φιλικά και με μεγάλο ενδιαφέρον περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων, που εντείνουν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους και θ' αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ θα κοντράρεται με την πολύ δυνατή Νάπολι στο Σαν Πάολο.

Νωρίτερα οι φίλοι της ΑΕΚ θα πάρουν την πρώτη γεύση από την «Ένωση» απέναντι στην Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Δυνατό τεστ για ΠΑΣ και Παναιτωλικό στα Γιάννενα, ενώ η Κέρκυρα θα παίξει με τον Αγροτικό Αστέρα.

Το σημερινό (2/8) πρόγραμμα:

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 22:10 (Novasports 1)
Νάπολι-ΠΑΟΚ 22:00 (OTE Sport 4)
Ξάνθη-ΑΕΚ 18:45 (Novasports 1)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 18:30
Κέρκυρα-Αγροτικός Αστέρας 17:30
Πηγή: sport-fm.gr

Μετρούν αντίστροφα για Τζεμπούρ!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για τν επισημοποίηση της μεταγραφής του Ράφικ Τζεμπούρ στον ΑΠΟΕΛ, με τη SportDay να αποκαλύπτει το deal της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Μετρούν αντίστροφα για Τζεμπούρ
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Ράφικ Τζεμπούρ στον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο τέθηκε ήδη στη διάθεση του Γιώργου Δώνη.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται για την ανακοίνωση από πλευράς Κυπρίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Αλγερινού επιθετικού βρίσκεται στις ΗΠΑ και σήμερα αναμένεται να στείλει το σχετικό έγγραφο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του πελάτη του.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει τα ποσά που θα πάρει ο διεθνής άσος από τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο λόγος που χάλασε η μεταγραφή του «τρομοκράτη» στην ΑΕΚ ήταν επειδή ζητούσε κλειστό τριετές συμβόλαιο, το οποίου του προσέφεραν τελικά οι πρωταθλητές Κύπρου με απολαβές που αγγίζουν τις 350.000 ευρώ (σ.σ.: το 35% με το που θα βάλει την υπογραφή) συν ένα μπόνους 150.000 ευρώ σε περίπτωση που η ομάδα πάει Champions League και 50% κάτω στην αντίστοιχη σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Πηγή: sport-fm.gr

«Προχωρημένο του Φακούντο Πάρα»

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες ότι ο Αστέρας Τρίπολης εξετάζει «ζεστά» την περίπτωση του… γνωστού μας, Φακούντο Πάρα.

«Προχωρημένο του Φακούντο Πάρα»
Στην αναζήτηση ενός καθαρόαιμου επιθετικού είναι στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ψηλά στη σχετική λίστα φέρεται να είναι ο Φακούντο Πάρα, ο οποίος είχε αγωνιστεί πριν από μερικά χρόνια στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, την είδηση για τον πρώην άσο της Λάρισας έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα «tuttomercatoweb» .

Την περσινή σεζόν ο 29χρονος παίκτης αγωνίστηκε στην Ιντεπεντιέντε, την οποία βοήθησε να επανέλθει στην Α' Κατηγορία (είχε 29 συμμετοχές και πέτυχε 9 γκολ), πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θέσει.

Μένει να αποδειχθεί αν το σενάριο έχει βάση και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την επιστροφή των ιθυνόντων του Αστέρα από τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Μάιντς οι Αρκάδες μέτρησαν πέντε απουσίες στη χθεσινή προπόνηση!

Ο Μπαντιμπανγκά ήταν πολύ κουρασμένος, ο Τορμένα δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις από την τελευταία προπόνηση στην Τρίπολη και οι Σανκαρέ, Κουρμπέλης είχαν δεχθεί χτυπήματα από αντιπάλους στον αγώνα. Απαντες έμειναν εκτός προπόνησης, όπως και ο Μπαντής ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές.

Όλοι τους, όμως, υπολογίζονται για τη ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».Πηγή: sport-fm.gr

Φτου κι απ' την αρχή!!

Αρνητική τροπή πήραν για τον Άρη οι υποθέσεις του Μπρεσέ και του Φλόρες, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να οδηγούνται για άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυση των μετόπισθεν.

Φτου κι απ' την αρχή
Μέχρι χθες όλα έδειχναν ότι ένας εκ των Ζερεμί Μπρεσέ και Ντάριο Φλόρες θα αποκτηθεί από τον Άρη, ο οποίος θα ενίσχυε το κέντρο της άμυνάς του.

Ωστόσο, στην υπόθεση του Γάλλου παρατηρείται στασιμότητα και ο Ουρουγουανός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Περούτζια (υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο).

Οι ιθύνοντες της «κίτρινης» ΠΑΕ δεν προτίθενται να παρατήσουν την υπόθεση του πρώτου, αλλά καλούνται να προσφύγουν και σε άλλες λύσεις σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το θέμα.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ψάχνει τον παίκτη που θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των Θεσσαλονικέων και, όπως γράφει η SportDay, έχει καταλήξει στην περίπτωση ενός επιθετικού από τη Γαλλία, με σημαντική παρουσία εντός των συνόρων.

Πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, αφού το οικονομικό επηρεάζει σημαντικά τη συγκεκριμένη μετακίνηση.Πηγή: sport-fm.gr

Όπως παλιά!!

Το πιο δυνατό φιλικό των τελευταίων ετών, δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη κόντρα στη Νάπολι, 26 χρόνια μετά τις μάχες τους στο Κύπελλο UEFA. Στις 22:00 (ΟΤΕsport1) η σέντρα στο Σαν Πάολο.

Όπως παλιά
Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει που βρίσκεται αγωνιστικά (έστω και χωρίς τους διεθνείς), έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο Σαν Πάολο. Αναμφίβολα το πιο δυνατό φιλικό τεστ της καλοκαιρινής του προετοιμασίας και ένα από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα βασιστεί στους παίκτες που αγωνίστηκαν και στα φιλικά της Ολλανδίας, δεδομένου ότι δεν έγιναν άλλες κινήσεις ενίσχυσης του υπάρχοντος ρόστερ. Η 20μελής αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» βρίσκεται από χθες στην ιταλική πόλη. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας και ο Ιτάνζ.

Ξυπνά μνήμες από το παρελθόν

Ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την Νάπολι του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα την περίοδο 1988-89 και μετ' έπειτα νικήτρια του Κυπέλλου UEFA. Ακόμα και ο μεγάλος Αργεντινός άσος είχε μείνει έκπληκτος με την εξέδρα που είχαν στήσει οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» στο Σαν Πάολο. Για την ιστορία, οι Ιταλοί πήραν το πρώτο ματς 1-0 και η ρεβάνς έμεινε στο 1-1.

Ανοιχτό του Ινσαουράλδε

Μια από τις τρεις μεταγραφές που εκκρεμούν, είναι αυτή του στόπερ. Στον ΠΑΟΚ κρατούν ανοιχτό το θέμα του Ινσαουράλδε ο οποίος δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής έπειτα από τον περσινό δανεισμό του. Το υψηλό κασέ του Αργεντινού φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο, αφού χθες ήταν βασικός για την Σπαρτάκ Μόσχας στο 0-4 στην έδρα της Ρούμπιν.Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι έγινε του Παπαδόπουλου!!

Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την μετακίνηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη Λεβερκούζεν αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Έτσι έγινε του Παπαδόπουλου
Αν και η πλευρά του Κυριάκου Παπαδόπουλου διέψευδε το δημοσίευμα της Bild που αποκάλυψε τον επικείμενο δανεισμό του στη Λεβερκούζεν από τη Σάλκε, όλα δείχνουν ότι τελικά ο διεθνής στόπερ θα γίνει παίκτης της Μπάγερ.

Μάλιστα, η στήλη «τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και πώς τελικά ο 22χρονος αμυντικός θα γίνει… «ασπιρίνη».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη μετακίνηση ονομάζεται Τζόνας Μπολντ. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του σκάουτινγκ του γερμανικού συλλόγου που διαδέχθηκε τον Μίχαελ Ρέσκε στην πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Εκείνος, μάλιστα, ήταν που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Κώστα Σταφυλλίδη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό μεταγράφηκε στη Φούλαμ. Πρόκειται ουσιαστικά για το νέο «δεξί χέρι» του γενικού διευθυντή της Λερβεκούζεν, Ρούντι Φέλερ, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πολ Κουτσολιάκο, εκπρόσωπο του Σταφυλίδη και τον άνθρωπο που «τρέχει» επαγγελματικά το μέλλον του Παπαδόπουλου.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 με τη Σάλκε και από τη στιγμή που δεν υπολογιζόταν, έψαχνε τον τρόπο με τον οποίο δεν θα πάει άλλη μία σεζόν χαμένη για εκείνον.

Έτσι έκανε τα… κουμάντα του ο Κουτσολιάκος, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τη Μπάγερ εδώ και επτά χρόνια, από την εποχή που πήγε τον Φάνη Γκέκα στην ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Έφηβοι… στον έβδομο ουρανό!

Το έβδομο μετάλλιο στην ιστορία της έχει σαν στόχο η Εθνική Εφήβων που αντιμετωπίζει στις 18:30 τη Σερβία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου.

Έφηβοι… στον έβδομο ουρανό
Ότι είναι ομάδα με παίκτες που έχουν πολύ μέλλον, είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως παράλληλα η Εθνική Εφήβων, που απόψε αντιμετωπίζει στις 18:30 τη Σερβία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου, έχει οδηγό της και το παρελθόν.

Κι αυτό γιατί η Ελλάδα διεκδικεί για έβδομη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Εφήβων θέση στο βάθρο τέτοιας διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί τρία χάλκινα, το 1998, το 2000 και το 2002, δύο ασημένια το 1970 και το 2007, αλλά κι ένα χρυσό μετάλλιο το 2008 στην Αμαλιάδα. Με νίκη στον σημερινό αγώνα το μετάλλιο θα είναι στο… τσεπάκι και την Κυριακή στόχος θα είναι η κορυφή απέναντι σε Κροατία ή Τουρκία που μονομαχούν στον άλλο ημιτελικό (20:45).

Φυσικά το έργο των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είναι εύκολο. Απέναντί τους έχουν μια ομάδα που τους νίκησε μόλις προ πέντε ημερών (29/7) με 74-69 και έχει υποστεί όλη κι όλη μία ήττα στο τουρνουά, με 78-73 από το Μαυροβούνιο στην πρώτη φάση. Παράλληλα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και πέμπτη καλύτερη άμυνα (τέταρτη κι έκτη αντίστοιχα η Ελλάδα).

Πάντως επειδή το ταλέντο στην ελληνική ομάδα περισσεύει, υπάρχει η πίστη για ρεβάνς και πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming από την ιστοσελίδα της FIBA Europe για τη διοργάνωση. Πηγή: sport-fm.gr

«Κιτρινόμαυρα» αποκαλυπτήρια!

Το πρώτο της φιλικό δίνει σήμερα η ΑΕΚ της Football League, η οποία αντιμετωπίζει στα πηγάδια την Skoda Ξάνθη.

«Κιτρινόμαυρα» αποκαλυπτήρια
Την πρώτη γεύση από την ΑΕΚ της νέας σεζόν θα πάρουν οι οπαδοί της ομάδας, αφού σήμερα θα παίξει στα Πηγάδια με την Skoda Ξάνθη (18:45, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μετά από δύο εβδομάδες από την έναρξη της προετοιμασίας οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» θα βγουν στο γήπεδο και να δείξουν τα πρώτα δείγματα από τη δουλειά που έχει γίνει αυτές τις μέρες.

Σαφώς η εικόνα του «Δικεφάλου» θα είναι καλύτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού το ρόστερ είναι πιο δυνατό από τα δεδομένα της Football League με στόχο να πάρει… αέρα την άνοδο για τη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά του, ο Τραϊανός Δέλλας. Αναμένεται να δοκιμάσει ποδοσφαιριστές και δύο διαφορετικές διατάξεις., αφού σκοπεύει να παρατάσσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και 4-3-3.

Πώς θα παίξει η ΑΕΚ

Ο Ανέστης αναμένεται να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Μπακάκης, αριστερά ο Πεταυράκης (ο Σοϊλέδης απουσιάζει), με τους Κολοβέτσιο και Σαρρή να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόβας-Κορδέρο, ως αμυντικοί μέσοι, με τον Ανάκογλου μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, τον Πλατέλλα δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή είναι και ο Ελντερ Μπαρμπόσα, παρότι ο Πορτογάλος έφθασε μόλις χθες στην Ελλάδα και μετράει μόλις τρεις προπονήσεις. Βεβαίως, μένει να φανεί αν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής ή απλά τον πήρε μαζί του για να ενσωματωθεί πιο γρήγορα με την υπόλοιπη ομάδα.

Οσο για την αποστολή, αυτή περιλαμβάνει τους Βούρα, Ανέστη, Ανάκογλου, Γεωργέα, Γροντή, Μπακάκη, Πεταυράκη, Ρόβα, Σαρρή, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο, Σβάρνα, Κορδέρο, Φαγέ, Ζόριτς, Μπαρμπόσα, Μάνταλο, Ντ' Ακόλ, Πλατέλλα, Αραβίδη, Ντούνη Μ., Τζανετόπουλο και Τσεβά.

Στην Αθήνα έμεινε ο τραυματίας Σοϊλέδης και ο Καραγκιολίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα βάζουν μπρος!

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε ο νόμος που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 156), στην «Ένωση» τρέχουν για τις οικοδομικές άδειες για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και τώρα βάζουν μπρος
Το προτελευταίο, αλλά καθοριστικό βήμα, από πλευράς Πολιτείας έγινε χθες με τη δημοσίευση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Πλέον η «Αγια-Σοφιά» είναι νόμος του Κράτους και εκείνο που απομένει είναι η έκδοση των οικονομικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κατασκευών για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Άλλωστε, μέσα στον Αύγουστο θα διευθετηθεί και το τελευταίο «οικογενειακό» θέμα της «Ένωσης», που είναι το παραχωρητήριο του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική στη «Δικεφάλος 1924».

Το πιο πιθανό είναι ότι οι άδειες θα εκδοθούν στα μέσα Σεπτέμβρη και τότε θα αρχίσει η ανέγερση του νέου σπιτιού της ΑΕΚ.

Όσον αφορά το άλσος και τα 2,4 στρέμματα που θα παραχωρηθούν στην «Ένωση», όπως αναφέρεται στο άρθρο 43 (πρώην 82) υπάρχει ρητή υποχρέωση της ΑΕΚ να παραχωρήσει χώρο πρασίνου ίσης έκτασης με αυτή που ήδη «προστέθηκε» στο οικόπεδό της με την ψήφιση του νόμου.Πηγή: sport-fm.gr

Τους έχει έτοιμους!!

Τους παίκτες με τους οποίους θα ενισχύσει περαιτέρω το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει εντοπίσει ο Νίκος Νταμπίζας, εφόσον η ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Τους έχει έτοιμους!
Τεράστια θα είναι η (οικονομική) ανάσα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός με την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Champions League και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον Νίκο Νταμπίζα να προσθέσει τα τελευταία κομμάτια του «παζλ» του φετινού ρόστερ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν κρίνει ότι η ομάδα χρειάζεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού και ενός χαφ, ο οποίος θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Μεχντί Αμπέντ.

Εφόσον το «τριφύλλι» αποκλείσει τη Σταντάρ Λιέγης, τότε θα δώσει τουλάχιστον άλλα έξι παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο (εκτός από τα προκριματικά). Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα χρειαστούν λύσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που δημιουργούνται από τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο τεχνικός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ έχει εντοπίσει τους παίκτες που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Δηλαδή, υπάρχουν έτοιμες λύσεις και θα τις προχωρήσεις από το βράδυ της Τρίτης κιόλας, εφόσον η ομάδα περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την απόκτηση του εξτρέμ να είναι προτεραιότητα. Για τον μέσο δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού εξαρτάται και από την υπόθεση του Αμπέντ που παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσει στη Νιούκαστλ. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει… παντού για επιθετικό!!

Μετά την απόκτηση του Μποτία στον Ολυμπιακό ασχολούνται πιο «ζεστά» με την υπόθεση του επιθετικού. Στο προσκήνιο ο Ζόνας και ο Σαπάτα, τι γίνεται με Ρομπίνιο. Ελεύθερος δηλώνει ο Πουλίδο.

Κοιτάει… παντού για επιθετικό!
Συνεχίζεται η αναζήτηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ύστερα από την χθεσινή ανακοίνωση της μεταγραφής του Αλμπέρτο Μποτία.

Ένας από τους παίκτες που φέρονται να εξετάζουν οι Πειραιώτες είναι ο Ζόνας που αγωνίζεται στη Βαλένθια. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε επαφή με τις «νυχτερίδες» και τον Βραζιλιάνο επιθετικό, αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει το παραμικρό.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία προέκυψε η πληροφορία ότι ο Ντούβαν Σαπάτα απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας και δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Κώστα Μανωλά για τον οποίο είχε καταθέσει επίσημη πρόταση τον περασμένο Γενάρη.

Την ίδια ώρα, ο Άλαν Πουλίδο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα «mediatempo», στην οποία τονίζει ότι είναι ελεύθερος και όλα δείχνουν ότι έχει πάρει πάνω του την υπόθεση για να έρθει στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το θέμα του Ρομπίνιο, στην Ιταλία υποστηρίζουν για τον Βραζιλιάνο άσο ότι «ο πιο πιθανός προορισμός είναι οι αραβικές ομάδες, παρ' ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επανέρθει τις επόμενες ώρες με νέα βελτιωμένη πρόταση. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στη Μίλαν...».

Πάντως, ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στα υπ’ όψιν των πρωταθλητών Ελλάδας για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής είναι και ο Γέλε Βόσεν, μία υπόθεση που δεν έχει προχωρήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς τέσσερις με ΠΑΟΚ!


Χωρίς τέσσερις παίκτες θα παραταχθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ η Νάπολι στο σημαντικό μεταξύ τους φιλικό του Σαββάτου στο «Σαν Πάολο».

Χωρίς τέσσερις με ΠΑΟΚ
Ο Ράφα Μπενίτεθ ανακοίνωσε την αποστολή των «παρτενοπέι» και σε αυτή δε συμπεριλαμβάνονται ο Μαριάνο Αντούχαρ, που αποκτήθηκε πριν μερικές μέρες, οι Γκονσάλο Ιγκουαϊν και Ενρίκε, που έχουν πάρει επιπλέον άδεια, λόγω της συμμετοχής τους στο Μουντιάλ, και ο Λορέντσο Ινσίνιε, που θα δώσει το «παρών» στον γάμο του αδελφού του.

Αναλυτικά, η αποστολή: Ράφαελ, Κολόμπο, Ροζάτι, Μάτζιο, Μέστο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Λουπέρτο, Μιγκέλ Μπρίτος, Ζούνιγκα, Γκουλάμ, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Ζορζίνιο, Ραντόσεβιτς, Γκαργκάνο, Καγιεχόν, Μέρτενς, Χάμσικ, Πάντεφ, Μίτσου, Ζαπάτα, Βάργκας. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Σίτι με δανεισμό ο Λάμπαρντ!!

Άνω κάτω το Νησί με τον Φρανκ Λάμπαρντ να οδεύει στην Σίτι με δανεισμό από την ομάδα της Νέας Υόρκης! Ο πολύπειρος μέσος άφησε την Τσέλσι μετά από πολλά χρόνια για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και την ομάδα της Νέας Υόρκης. Ωστόσο επειδή το MLS ξεκινά στα μέσα της σεζόν ο αγγλικός Τύπος αναφέρει πως ο Λάμπαρντ θα κλείσει με εξάμηνο δανεισμό στην Μάντσεστερ Σίτι. Τονίζεται πως η κίνηση θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Εφόσον βέβαια συμβεί αυτό θα πρόκειται σίγουρα για μία προσθήκη που θα προκαλέσει αίσθηση και η οποία θα αποτελέσει και το έναυσμα για πολλά σχόλια ειδικά από τους οπαδούς των Λονδρέζων.Πηγή: gazzetta.gr

Ο Παναθηναϊκός του αύριο και η εθνική παράνοια του σήμερα!

Ο Αρης Λαούδης αναλύει το μέχρι τώρα ρόστερ του Παναθηναϊκού, καταγράφει τα συν και πλην, ενώ αναφέρεται στην... επίθεση που δέχονται οι εθνικές ομάδες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πληρώνοντας προσωπικές κόντρες.
Το τελευταίο ή τα τελευταία κομμάτια του παζλ απομένουν για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του νέου Παναθηναϊκού, αλλά λίγο - πολύ τα πράγματα ξεκαθάρισαν με δεδομένο ότι τα περισσότερα κενά έχουν καλυφθεί και το πολύ - πολύ να γίνουν μια - δυο κινήσεις το προσεχές διάστημα.
Επί της ουσίας, οι «πράσινοι» φρόντισαν σε πρώτη φάση για το μέλλον τους, αγοράζοντας ό,τι καλό υπήρχε στην ελληνική αγορά στις ηλικίες 16-19, έβαλαν τις βάσεις για το «αύριο» και παράλληλα έκαναν προσεκτικές κινήσεις για το «σήμερα» που θα πρέπει να συνδυαστούν με τον παράγοντα «τύχη», ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα.
Κακά τα ψέματα τα περισσότερα από τα παιδιά που αποκτήθηκαν, με εξαίρεση τον Μποχωρίδη, θα μπορούν να έχουν ρόλο στην ανδρική ομάδα σε δύο - τρία χρόνια, αφού πρώτα μάθουν απέναντι στους καλύτερους και ακολουθήσουν τη διαδρομή του Χαραλαμπόπουλου που είναι πλέον έτοιμος για να πάρει το βάπτισμα του πυρός με σταθερή θέση στην 12άδα.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις κινήσεις του, μπορούμε να κάνουμε μια θεωρητική ανάλυση του ρόστερ, καταγράφοντας τα συν, τα πλην και τα κενά που υπάρχουν, πάντα με την προϋπόθεση πως οι φίλοι της ομάδας θέλουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό στην Ευρωλίγκα, παράλληλα με το πλάνο ελληνοποίησης που υλοποιείται.
Περιφέρεια: Πιο «γεμάτη» υπό προϋποθέσεις
Η προσθήκη του Μποχωρίδη ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Κάθε σοβαρή ομάδα χρειάζεται πέντε παίκτες στις θέσεις «1» - «2» και οι πρωταθλητές κάλυψαν την θέση του 5ου γκαρντ με τον ιδανικότερο τρόπο, συνδυάζοντας το σήμερα και το αύριο.
Από 'κει και πέρα, αν ο Νέλσον δικαιώσει τον χαρακτηρισμό του «σκληρού», ο Σλότερ επιβεβαιώσει πως διατηρεί καλή επαφή με το καλάθι και ο Παππάς βρει τον... μάστορά του από τον Ιβάνοβιτς, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι μακράν καλύτερος από πέρυσι στην περιφέρεια.
Πέραν των ατομικών χαρακτηριστικών, πρόκειται για πέντε γκαρντ που μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους στο παρκέ. Ολοι μπορούν να παίξουν και στις δύο θέσεις, πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ο ένας, συμπληρώνονται από τον άλλον και με δεδομένα αυτά ο Ιβάνοβιτς έχει μια γεμάτη περιφέρεια με ποιότητα και ποσότητα.
Χαρακτηριστικά, ο Νέλσον είναι αυτός που μπορεί μεταξύ άλλων να «σκάσει» τον αντίπαλό του και να «τρέξει» το γήπεδο, ο Σλότερ αυτός που μπορεί να εκτελέσει, ο Διαμαντίδης που μπορεί να τα κάνει όλα, ο Παππάς που το ταλέντο του περισσεύει και ο Μποχωρίδης που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ο μελλοντικός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού...
Φόργουορντ: Του λείπει ένας... Ματσιούλις
Πόσες φορές έχω ακούσει τελευταία τη φράση «αν είχαμε τώρα τον Ματσιούλις» και η αλήθεια είναι πως τα χαρακτηριστικά του Λιθουανού είναι αυτά που λείπουν αυτή την στιγμή από τις θέσεις «3» - «4». Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν παίκτη στο «3» που κατ΄ανάγκη μπορεί να παίξει με «πλάτη» και στο «4» και αντίστοιχα να μαρκάρει «4άρια» με διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Ο,τι έκανε δηλαδή ο Ματσιούλις, «σκοτώνοτας» σε πολλά παιχνίδια τον Ολυμπιακό που δεν είχε τρόπο να τον αντιμετωπίσει. 
Η συγκεκριμένη προσθήκη γίνεται εις διπλούν απαραίτητη, αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να μην πάρει άλλον ψηλό και να «ανεβάζει» κατά διαστήματα στο «5» τον Γκιστ. Ο Αμερικανός μπορεί σε ένα βαθμό να δώσει λύσεις με τα αθλητικά του προσόντα, αλλά θα αφήσει μόνο του στο «4» τον Φώτση, με τους όποιος κινδύνουν εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση.
Σέντερ: Αναζητώντας τον... συνεργό του Διαμαντίδη
Η απόκτηση του Μπατίστα είναι προσωπική επιλογή του Ιβάνοβιτς που κατά τα φαινόμενα σκέφτεται να πάει σε διαφορετική λογική απ' αυτή που κινείται ο Παναθηναϊκός την τελευταία 10ετία. Ο Ουρουγουανός είναι ένας βαρύς σέντερ που απειλεί με «πλάτη», κάτι που σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό περιορίζονται τα περιβόητα πικ εντ ρολ ψηλού - κοντού, άρα και οι μαγικές ασίστ του Διαμαντίδη πάνω από τη στεφάνη.
Με την προσθήκη του Μπατίστα ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο βαρύς στο set παιχνίδι, αποκτά μια επιλογή που δεν την είχε πέρυσι και του έλειψε, αλλά πλέον χρειάζεται ένας ψηλός που θα γίνει... μάγκας στα χέρια του αρχηγού. Ενας αθλητικός σέντερ, στη λογική του Λάσμε, ο οποίος θα προσφέρει την ταχύτητα και την έκρηξη που στερούνται οι Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστα.
Οπως έχουμε ξαναπεί, βασικό μέλημα των προπονητών είναι να έχουν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην ίδια θέση κι αυτά τα αθλητικά στοιχεία λείπουν από τη φετινή φροντ λάιν του Παναθηναϊκού. Η περίπτωση του Γκιστ προκαλεί το «ντόμινο» που εξήγησα παραπάνω, συν του ότι ο Αμερικανός θα έχει προβλήματα απέναντι στα αντίστοιχα πεντάρια των αντιπάλων.
«Πιτσιρίκια» για όλες τις δουλειές
Στην ουσία ο Παναθηναϊκός έχει πιτσιρικάδες πολλών ειδών, αλλά διαφορετικής ετοιμότητας. Κατά σειρά, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος έχουν θέση στην 12άδα των ανδρών, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να παίζουν 15 και 20 λεπτά σε υψηλό επίπεδό στην Ευρωλίγκα. Η ενσωμάτωση θα πρέπει να είναι σταδιακή και κάθε χρόνο να ανεβαίνουν ένα σκαλοπάτι, όπως γίνεται με τον Χαραλαμόπουλο από την ημέρα που αποκτήθηκε.
Ο Παπαγιάννης έχει τα προσόντα, διαθέτει τρομερή ταχύτητα για το ύψος του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την ετοιμότητα του Χαραλαμόπουλου. Οι Λούντζης και Κόνιαρης ακολουθούν και το λογικό είναι να τους δούμε σε κάποια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, πρώτα απ' όλα για να πάρουν την κρυάδα, ενώ ο Διαμαντάκος μπορεί να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε αγώνες της Α1.

Υ.Γ1.: Στην υπόθεση Μποχωρίδη ο Παναθηναϊκός έπαιξε... παρτίδα σκάκι και κέρδισε κατά κράτος, όπως έγραψα και στο προηγούμενο blog, αλλά την υπόθεση «Μάντζαρη» δεν θα θέλει ούτε να τη θυμάται. Είναι από τις περιπτώσεις που ο αντίπαλος δεν πανηγυρίζει την δική του επιτυχία, αλλά την αποτυχία του «εχθρού» και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έδωσε αυτό το δικαίωμα με τους λανθασμένους χειρισμούς στο ξεκίνημα του καλοκαιριού.
Αντε και να δεχτούμε, για την οικονομία της κουβέντας, πως οι «πράσινοι» είχαν δώσει τα χέρια με τον παίκτη, αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την εξέλιξη της υπόθεσης... Ποιος ο λόγος να δημοσιοποιηθεί το ενδιαφέρον για έναν παίκτη του «αιωνίου» αντιπάλου, όταν αυτός δεσμεύεται με συμβόλαιο και η απέναντι πλευρά δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, ειδικά με τον «αιώνιο» αντίπαλο;
Ποιος ο λόγος να φωνάζεις πως δίνεις 300 ή 400 χιλιαδες ή ένα εκατομμύρια ευρώ που λέει ο λόγος, όταν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σ' αυτή την υπόθεση έχει η ομάδα του; Τι πιο λογικό να αφήσεις τον παίκτη να ξεκαθαρίσει από μόνος του τη δουλειά ή να περιμένεις σιωπηρά έναν χρόνο μέχρι να μείνει ελεύθερος και να ενεργοποιήσεις την προφορική συμφωνία;
Παρόμοιοι ήταν οι χειρισμοί και στην υπόθεση του επίσης δεσμευμένου Καλάθη, απλά αυτή του Μάντζαρη «χτύπησε» περισσότερο γιατί έχει να κάνει με την «αιώνια» κόντρα και τους οπαδούς που ζουν και αναπνέουν για ίντριγκα...
Υ.Γ2: Είχα φανταστεί πιο δοξασμένο τέλος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Προτιμούσα να πει «αντίο» μετά από Ευρωλίγκα και θεωρώ ότι καθυστέρησε κανά - δυο χρόνια για να το πάρει απόφαση. Σε καμία περίπτωση βεβαίως αυτό δεν αναιρεί πως ο «Σάρας» είναι ο κορυφαίος γκαρντ που ανέδειξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το 2000 και πέρα.
Μια μπασκετική ευφυία που ξεχώριζε από τα λάθη του στο παρκέ και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτό που σκέφτεται.
Οι ψηλοί έμοιαζαν με τις κορίνες στο μπόουλινγκ που ο «Σάρας» τους πέταγε την μπάλα στο κεφάλι, επειδή δεν μπορούσαν να διαβάσουν τη σκέψη του. Ο Λιθουανός είχε την ικανότητα να εξελίσσει τη φάση στο κεφάλι του και να βρίσκεται δυο «κλικ» μπροστά από αυτό που διαδραματιζόταν εκείνη τη στιγμή στο παρκέ. Είναι ο μοναδικός γκαρντ που μπορούσε να τροποποιήσει το σύστημα του προπονητή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, να το απλοποιήσει σε τέτοιο βαθμό που γινόταν δυσνόητο για τους συμπαίκτες του και αποτελούσε τροφή για σκέψη για τον προπονητή του.
Υ.Γ.3: Οι εθνικές ομάδες βάλλονται από τον τυφλό οπαδισμό, τις προσωπικές κόντρες και αν δεν προστατευτούν είναι θέμα χρόνου να χαθεί η μπάλα. Η προσπάθεια των «αιωνίων» να... βάλουν χέρι με το δήθεν πρόσχημα «οι παίκτες είναι περιουσιακά μας στοιχεία», λες και είναι σκλάβοι που αγοράστηκαν από το παζάρι, δεν έχει προηγούμενο.
Πρώτα ο Ολυμπιακός με τη Νέων και των Ανδρών, στη συνεχεία ο Παναθηναϊκός με τα «γιατί δεν παίζει ο Παπαγιάννης;» και την ανακοίνωση για το επεισόδιο Παπαθεοδώρου - Κόνιαρη, λες και κάθε ομάδα δικαιούται να έχει λόγο για το πώς θα παίζουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.
Ακολούθησε ο Βασιλακόπουλος που άνευ λόγου και αιτίας έριξε «λάδι στη φωτιά» πάνω που το θέμα επιλύονταν, για να φτάσουμε σήμερα στον πάτο του βαρελιού με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται εκ νέου στον πρόεδρο της ΕΟΚ για την προσπάθεια που κατέβαλε για να παίξει ο Καλάθης με την Εθνική ομάδα, επειδή λέει δεν συνάδουν τα λεγόμενα του με τις πράξεις του...
Πρώτη φορά βλέπω σύλλογο να επιτίθεται στην Ομοσπονδία της χώρας του, επειδή αυτή έκανε ό,τι μπορούσε για να έχει στο ρόστερ έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Το μόνο που μένει να ζήσουμε είναι να δούμε καμιά συγχαρητήρια ανακοίνωση προς την Εθνική ομάδα της χώρας που θα νικήσει τον... Βασιλακόπουλο και τον Παπαθεοδώρου!
Πηγή: gazzetta.gr

Η Leipzig έχει… φτερά!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την RB Liepzig, που ανεβαίνει… τρένο τις κατηγορίες με την «σφραγίδα» της Red Bull. Το γερμανικό μοντέλο δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο ή όχι. Σίγουρα, όμως, είναι ξεχωριστό και τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα το δικαιώνουν. Όσο, όμως, υπάρχουν «πειρασμοί», θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όσο τα οικονομικά δεδομένα θα γιγαντώνονται, τόσο θα υπάρχουν αλλαγές.
Ίσως το μοναδικό χάσμα που δεν έχει γεφυρωθεί ακόμα ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση στην Γερμανία είναι το ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής και σε αυτό. «Το Red Bull σου δίνει φτερά» είναι το σλόγκαν της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας και στην Λειψία μοιάζει να έχει απόλυτη εφαρμογή.
Το 2009 αποφάσισε να επενδύσει στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αγοράζοντας την SSV Markranstädt, μία ομάδα που αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία. Το όνομα άλλαξε σε RB Leipzig, όμως τα αρχικά δεν είναι αυτά που νομίζετε, καθώς από την Ομοσπονδία απαγορεύεται ο χορηγός να δίνει το όνομά του (εξαιρέσεις υπάρχουν, που αυτή τη στιγμή αφορούν την δημιουργία ομάδας και όχι την εξαγορά).
Η RasenBallsport Leipzig, λοιπόν, γεννήθηκε και λίγα χρόνια αργότερα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η πιο «αμφιλεγόμενη» ομάδα στην Γερμανία. Και για την περίφημη «παράδοση» και για τους χειρισμούς της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Η RB βρίσκεται, πλέον, στο κατώφλι της Bundesliga και με την οικονομική της δύναμη αποτελεί σοβαρή μελλοντική απειλή για τα… μεγαθήρια. Αυτή η οικονομική δύναμη, επίσης, κάνει όλους τους υπόλοιπους να την μισούν.
«Η παράδοσή μας είναι το μέλλον», είχε πει ο πρόεδρος Dietrich Mateschitz, που δεν έχει βρεθεί ούτε μία φορά στο γήπεδο... Φράση που είχε χρησιμοποιήσει και ο Dietmar Hopp για την Χόφενχαϊμ λίγα χρόνια νωρίτερα.

Είναι γεγονός ότι η Leipzig φέτος θα έχει μπάτζετ για μεταγραφές, που θα αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που όλες μαζί οι υπόλοιπες ομάδες της 2ης κατηγορίας έχουν προγραμματίσει να ξοδέψουν 11… Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ήρθε στη δημοσιότητα μία υπόθεση, που δικαίως προκάλεσε αντιδράσεις.
Τον περασμένο Ιούνιο η Red Bull Salzburg ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάσιμο Μπρούνο από την Άντερλεχτ. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε… Τελικά, έγινε γνωστό ότι ο νεαρός Βέλγος μέσος ανήκει στην Leipzig, η οποία τον παραχώρησε στην αυστριακή ομάδα με τη μορφή δανεισμού! Πως το μάθαμε; Ας είναι καλά η Λίγκα (στην ανακοίνωση της κατάθεσης του συμβολαίου). Το κόστος; Ο τεχνικός διευθυντής και των δύο ομάδων (!), Ραλφ Ράνγκνικ, αποκάλυψε ότι ο Μπρούνο κόστισε 5 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 σε μπόνους. Στο σύνολο είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της 2ης κατηγορίας.
Μία άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του 20χρονου επιθετικού Μαρσέλ Ζάμπιτσερ. Ο Αυστριακός μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Ραπίντ Βιέννης και είχε ρήτρα μόνο για ομάδα του εξωτερικού. Έτσι, ο Ράνγκνικ αποφάσισε να πληρώσει τη ρήτρα του η Leipzig και να τον δανείσει στην Salzburg!
Αυτή η… μυστικοπάθεια (η Leipzig δεν ανακοίνωσε τίποτα) και ο σύνδεσμος ανάμεσα στις ομάδες που έχει η Red Bull ενοχλούν πολλούς. Ειδικά, ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον σύλλογο. Μόλις η άνοδος εξασφαλίστηκε και η Leipzig βρέθηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες, η Λίγκα έθεσε κάποιους όρους σχετικά με την αδειοδότηση.

Ο πρώτος ήταν η αλλαγή σήματος, που έμοιαζε πολύ με το logo της Red Bull και η διοίκηση ανταποκρίθηκε. Η δεύτερη ήταν αλλαγές στη διοικητική δομή του συλλόγου, κάτι που εναρμονίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Και ο τρίτος αφορούσε τα μέλη του συλλόγου.
Βλέπετε, ακόμη και αν η Red Bull είναι ουσιαστικά η ιδιοκτήτρια, με ένα έξυπνο τέχνασμα ισχύει ο κανόνας 50+1. Τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς αν αλλάξουν τα πράγματα η υπερασπιστική γραμμή είναι έτοιμη με μότο «ισότιμη μεταχείριση». Στην τελευταία φράση βάλτε Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ. Όταν, λοιπόν, ο κολοσσός αποφάσισε να επενδύσει στην Leipzig, έθεσε εξωφρενικές τιμές για όποιον ήθελε να γίνει μέλος. Η συνδρομή ορίστηκε στα 800 ευρώ ετησίως και η εγγραφή στα 100!
Το αποτέλεσμα ήταν 5 χρόνια μετά τα μέλη να είναι… 11 και από αυτά τα 9 να έχουν δικαίωμα ψήφου! Από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μία νέα αίτηση, καθώς η διοίκηση έχει το δικαίωμα να κόψει όποιον επιθυμεί χωρίς καν να δώσει εξηγήσεις…
Η… μάχη έχει ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τα εκατομμύρια της Red Bull θα κάνουν καλό ή κακό. Όταν ξεκίνησε το πρότζεκτ αποφασίστηκε να ξοδευτούν περίπου 100 εκατ. ευρώ στις υποδομές του συλλόγου. Έτσι, η Leipzig δεν έχει στο ρόστερ της μόνο παίκτες επιπέδου Bundesliga αλλά και προπονητικό κέντρο και ακαδημίες.

«Θέλουμε σε λίγα χρόνια να είμαστε στην Bundesliga και να βγούμε στο Champions League», είχε πει το 2009 ο πρόεδρος Dietrich Mateschitz και αυτός ο στόχος, πλέον, μοιάζει πολύ πιθανό να επιτευχθεί. Η Leipzig δεν έχει μόνο τη θέληση αλλά και τα μέσα για να το καταφέρει.
Ο σύλλογος έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του όχι μόνο τα βλέμματα, αλλά σταθερά να αναπτύξει και μία νέα βάση οπαδών. Στο ματς με την Ζααμπρίκεν, που σηματοδότησε την άνοδο στην 2η κατηγορία βρέθηκαν περίπου 43.000 οπαδοί στην Red Bull Arena. Οπαδοί, που κάνουν τα πρώτα βήματά τους σε θέματα οργάνωσης και ουσιαστικά ψάχνουν την ταυτότητά τους. Έτσι, προς το παρόν αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο από τους υπόλοιπους.

Πριν λίγες ημέρες διεξήχθη ένα συνέδριο στο Μπράουνσβαϊγκ ανάμεσα σε οπαδούς (κυρίως Ultras) των ομάδων της 2ης κατηγορίας, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τα παιχνίδια στην Λειψία και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν. Πέρυσι, οι οπαδοί της Leipzig χλευάζονταν με κάθε ευκαιρία από τους αντιπάλους τους. Περίπου 8.000 οπαδοί της Χάνσα Ρόστοκ έκαναν το ταξίδι και σε ένδειξη διαμαρτυρίας μπήκαν στο γήπεδο στο 8’. Φυσικά, κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας…

Πλακάτ, πανό και συνθήματα φροντίζουν να κάνουν σε όλους γνωστό ότι οι οπαδοί στην Γερμανία δεν θέλουν ομάδες που λειτουργούν με βάση το χρήμα. Που έχουν πίσω τους έναν χρηματοδότη. Παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες λειτουργούν έτσι (με σχετική άδεια από την Λίγκα) και οι στρατηγικοί επενδυτές όλο και αυξάνονται (τελευταία παραδείγματα η Χέρτα, η Ντόρτμουντ και το Αμβούργο).
Άλλωστε, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε συμφωνηθεί να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο ως ένα ακόμη βήμα προς την οικονομική ανάπτυξη.
«Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να τα βάλει με την Red Bull», είπε ορθά-κοφτά ο Χανς Γιόακιμ Βάτκσε. Και πώς να το κάνει όταν η τελευταία τον περασμένο χρόνο έσπασε το φράγμα των 5 δισ. ευρώ σε τζίρο…
«Χαστούκι στην ποδοσφαιρική κουλτούρα της Γερμανίας», χαρακτήρισε το 11 Freunde την άνοδο της Leipzig, ενώ το 2009 μετά την εξαγορά ο γερμανικός τύπος είχε συμφωνήσει: «Το τέλος του ποδοσφαίρου όπως το ξέρουμε». Δεν θα χρειαστεί να περάσουν και πολλά χρόνια για να δούμε αν θα πέσουν μέσα…
Πηγή: gazzetta.gr

Έχουν τέτοιους παίκτες οι μεγάλοι;

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα των ομάδων μας στα Κύπελλα Ευρώπης και κάνει και μία επισήμανση…
Βλέποντας χθες βράδυ τα παιχνίδια του Ατρόμητου και του Αστέρα στο Γιουρόπα Λιγκ, ένα πράγμα ήρθε στο μυαλό μου: Έχουν τέτοιους παίκτες σαν κάποιους των δύο ομάδων, όπως τον Πίτου Γκαρσία και τον Μπαντιμπαγκά, οι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι;
Κι αναφέρομαι κατά βάση σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, γιατί κατά κοινή ομολογία ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ άλλου επιπέδου-αν κι ο χθεσινός Μπαντιμπαγκά των πρώτων 60 λεπτών, έπαιζε και βασικός στον Ολυμπιακό! Μιλάμε για εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση, τεχνικής, ταχύτητας και ουσίας, του νεαρού έξω δεξιά και δη σε ένα γήπεδο Μπουντεσλίγκα.
Απλά λέω ότι ο Μπαντιμπαγκά ήταν ελεύθερος από τον Εργοτέλη το καλοκαίρι. Ο Πίτου Γκαρσία, ένας από τους πιο αξιόπιστους αριστεροπόδαρους κεντρικούς χαφ των ελληνικών γηπέδων τα τελευταία χρόνια, ήταν ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο. Κι όμως ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ ασχολήθηκαν μαζί τους. Ο Ατρόμητος κράτησε τον Αργεντίνο κι ο Αστέρας «τσίμπησε» τον Αφρικάνο…
Και να το πάω πιο μακριά: Αποδεικνύεται συνεχώς ότι η κατασυκοφαντημένη ελληνική Λίγκα μας έχει και ταλέντα και γενικότερα καλούς παίκτες. Απλά άλλοτε υπάρχει ένας Μίτσελ για να δει τα προσόντα του Σάμαρη και του Μπουχαλάκη κι άλλοτε δεν βρίσκεται κάποιος Μίτσελ και καλοί παίκτες πάνε χαμένοι παίζοντας συνεχώς σε μικρομεσαίες ομάδες.
Τέλος πάντων, πραγματικά ήταν για στενοχώρια το χθεσινό ματς του Αστέρα αναφορικά με το αποτέλεσμά του, αφού άξιζε μίνιμουμ την ισοπαλία-και δη με γκολ. Η εικόνα του μέχρι περίπου το 55’-60’ ήταν άνευ προηγουμένου για το επίπεδό του! Τα τρεξίματα και το πρεσάρισμά του ειδικά στο α΄ημίχρονο, δεν μπορείς να το δεις εύκολα από κάποια ομάδα και δη τέτοια εποχή! Μου θύμισε, αναλογικά βέβαια, τον Ολυμπαικό του α΄ ημιχρόνου με την Παρί Σεν Ζερμέν, υπό την έννοια ότι όπως τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν λιώσει την πρωταθλήτρια Γαλίας αλλά έδειξαν να κλατάρουν μετά το 60’, κάπως έτσι κι η ομάδα της Τρίπολης χθες έμοιαζε να μένει από δυνάμεις μετά τη μία ώρα αγώνα, στην οποία είχαν βγάλει την γλώσσα στην περσινή 7η του γερμανικού πρωταθλήματος!
Μαύρα σκυλιά ήταν οι παίκτες του Αστέρα, αλλά με απίστευτη γκίνια στο φινάλε του ημιχρόνου, όπου αντί για το 0-1 με το δοκάρι του Μάτσα, έγινε το 1-0 με ένα κλασικό…σεντερφορίσιο γκολ του Ιάπωνα Καζάκι σε μία φάση στην οποία μάλλον όλα τα λεφτά ήταν η κεφαλιά που έχασε στη σέντρα από αριστερά ο δεξιός μπακ Λούϊ, κατά τα άλλα σοβαρός και καλός στη δουλειά του.
Δεν κρύβω, πάντως, την εντύπωση που μου έκανε η κίνηση του προπονητή του Αστέρα να βάλει αλλαγές τρεις αμυντικογενείς παίκτες, ενώ η ομάδα του έχανε. Τέλειωσε το ματς με δύο δεξιά μπακ (Κιτόκο, Λούι), δύο αριστερά μπακ (Παντελιάδης, Τσοκάνης), τρία στόπερ (Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος) και τον κόφτη Κουρμπέλη!!! Από εκεί που περιμένεις τον Μπακασέτα για να δώσει λίγη βοήθεια μπροστά, βλέπεις να κλείνει το ματς ο Αστέρας με μόλις δύο επιθετικογενείς παίκτες, τον Μάτσα και τον Ντε Μπλάσις, που για εμένα κι αυτός αξίζει για πιο σημαντική ομάδα, αν και για το γκολ που έχασε στο ξεκίνημα του β΄μέρους, θέλει «σκότωμα».
Μακάρι, πάντως, να δικαιωθεί στη ρεβάνς ο συλλογισμός του Βεργέτη, που έπαιξε όχι για το 1-1 στο τέλος, αλλά για να κρατήσει το 1-0. Έμεινα έκπληκτος που στο 91’ κέρδισε φάουλ ο Αστέρας κι αντί να περάσουν μπροστά τουλάχιστον ο Γκοϊάν κι ο Ζησόπουλος, έμεινε μόνος για να κυνηγήσει τη φάση ο Ντε Μπλάσις! Όπως νομίζω ότι ο Σανκαρέ με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο 30λεπτο που μπήκε, απέδειξε πως δικαιούνταν, μακράν, θέση στην αρχική ενδεκάδα.
Σαν σούμα: οι τρεις ελληνικές ομάδες, που έπαιξαν όλες εκτός έδρας το περασμένο τριήμερο, έδειξαν ότι μπορούν να περάσουν-ώστε να ανέβει και βαθμολογικά η Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Ο απολογισμός (μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα), θεωρώ ότι είναι φτωχός βάσει εικόνας-πιο δίκαια θα ήταν δύο ισοπαλίες και μία νίκη, ίσως και δύο νίκες και μία ισοπαλία!
Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι αν η Μάϊντζ δεν πουλήσει αυτό τον νεαρό της Γερμανό γκολκίπερ, δύσκολα θα γίνει βασικός ο Καπίνο…
Πηγή: gazzetta.gr

Αναμονή και... Μπενφίκα για Μήτρογλου!

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Κώστα Μήτρογλου, όμως εάν δεν πουληθεί ο Όσκαρ Καρντόζο δεν μπορεί να κάνει κίνηση για τον παίκτη.
Οι μέρες περνούν και η Φούλαμ εξακολουθεί να μην έχει βρει μία πρόταση που να την ικανοποιεί για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Μητρογκόλ που έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς προετοιμασίας με την ομάδα του παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα, αναγκάζοντας τον Φέλιξ Μάγκατ να του αποδώσει τα εύσημα στις προπονήσεις. Ο Γερμανός τεχνικός βέβαια ξέρει πολύ καλά το πόσο δύσκολο είναι να μείνει στους Κότατζερς ο παίκτης.
Σε καθημερινή βάση γράφονται ένα σωρό ομάδες για τον Μήτρογλου. Η πραγματικότητα είναι πως λίγες εξ αυτών έχουν κάνει όντως προσέγγιση για τον παίκτη. Είναι επτά με οκτώ για την ακρίβεια. Η Μπορντό θα τον ήθελε στο δυναμικό της όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσει (σ.σ. κάτι στο οποίο επιμένει η Φούλαμ) ενώ στην Γαλλία υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι που έχουν ασχοληθεί... ανεπιτυχώς με την περίπτωσή του.
Μία ομάδα που έχει δείξει σύμφωνα με πορτογαλικές πηγές έντονο ενδιαφέρον (και φέτος) είναι η Μπενφίκα. Οι Ίβηρες ήθελαν τον Μήτρογλου από τότε που ήταν στον Ολυμπιακό με τον πρόεδρό τους να έχει εξαιρετική άποψη για τον παίκτη. Όμως για να γίνει κίνηση για την αγορά του Μήτρογλου θα πρέπει να πουληθεί ο Όσκαρ Καρντόζο, κάτι που δεν φαντάζει και τόσο απίθανο με το τουρκικό πρωτάθλημα να είναι ο επικρατέστερος προορισμός του.
Εκτός των άλλων θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου. Με 2,3 εκατ. ευρώ (καθαρά) ετησίως δεν είναι εύκολο μία ομάδα να τον κλείσει. Γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα πρέπει να δώσει στην Φούλαμ αλλά και το συμβόλαιο του παίκτη. Κατά τα άλλα η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μία πιο μεγάλη κινητικότητα για τον παίκτη. Είναι μεν εν αναμονή των εξελίξεων όμως οι εξελίξεις... τρέχουν πιο γρήγορα από το προηγούμενο διάστημα.
Οι δύο εκδοχές αυτήν την στιγμή είναι οι εξής: η πρώτη η Φούλαμ να βάλει τον παίκτη να παίξει σε δύο ματς στην Championship για να μπορέσει να τον πουλήσει μετά με τα χρήματα που θέλει ή κοντά σε αυτά που επιθυμεί. Η δεύτερη να περιμένει έως τις 25 Αυγούστου είτε για πώληση είτε για δανεισμό. Στο εξωτερικό πάντως επιμένουν για τον Ολυμπιακό, κάτι που για τον αγγλικό σύλλογο θα είναι η κυριολεκτικά τελευταία επιλογή ενώ και στο Λιμάνι δεν προκύπτει να είναι ο παίκτης στις προτεραιότητες για τον φορ της νέας σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο... καπνιστής Ματιέ!!

Για την κακή συνήθειά του να καπνίζει, μίλησε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, που τόνισε πως το ελέγχει και το κάνει περιστασιακά! 
Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα στον Ματιέ και όσα έχει ακούσει για την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, τις τελευταίες μέρες διέρρευσε και μία φωτογραφία του με τσιγάρο, η οποία έκανε ακόμα πιο περίεργη την θέση του. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος αμυντικός δεν κρύφτηκε και αποφάσισε να μιλήσει για το θέμα, μέσα από την «El Mundo Deportivo», όπου ανέφερε: «Είναι προσωπικό το θέμα, αλλά ναι, καπνίζω. Όχι συστηματικά βέβαια, αλλά όποτε θέλω. Έχω να καπνίσω 15 μέρες για να καταλάβεις», είπε αρχικά ενώ δεν έκρυψε τις... απειλητικές του διαθέσεις, αφού τόνισε ως «Αυτό που μετράει, είναι τι κάνεις μέσα στο γήπεδο. Και όταν με δουν να τρέχω εκεί, θα τα ξεχάσουν όλα» τόνισε ο Ματιέ!
Πηγή: gazzetta.gr

Στο Ντουμπάι για επαφές ο Ρομπίνιο!!

Ο Ρομπίνιο ταξίδεψε στο Ντουμπάι για τις τελικές συζητήσεις με δύο ομάδες από τις οποίες έχει προσφορές. Ανάλογα με το τι θα γίνει στις επαφές θα πάρει την τελική του απόφαση.
Ο Βραζιλιάνος άσος έκρινε σκόπιμο να κάνει το ταξίδι στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr από την Ιταλία ο Ρομπίνιο μετέβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διότι έχει από εκεί δύο προτάσεις. Μία από την Αλ Τζαζίρα και μία από άλλον σύλλογο που δεν έχει γίνει γνωστός. Ο Ρομπίνιο θέλει να ακούσει από τους ανθρώπους των δύο ομάδων το τι χρήματα δίνουν και μετά να αποφασίσει ανάλογα.
Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το Gazzetta η Ορλάντο και οι βραζιλιάνικες ομάδες έκαναν πίσω ενώ οι Ιταλοί λίγες ώρες πριν κρατούσαν στο... κόλπο τον Ολυμπιακό. Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του παίκτη οι δύο κρούσεις που έχει από τα ΗΑΕ είναι ιδιαίτερα καλές και μπορούν υπό προϋποθέσεις να καλύψουν τις ανάγκες του. Σε αυτήν την φάση φαίνεται πως ο παίκτης κάνει στροφή προς τα... πετροδόλαρα. Ωστόσο μέχρι να οριστικοποιηθεί κάτι όλα θα είναι πιθανά...
Πηγή: gazzetta.gr

Μπαρμπόσας είναι, ρε, όχι Μπαρμπαρόσας!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει τον ερχομό του "νέου Πελέ" στην Ελλάδα. Έγινε κι αυτό. Ήρθε ο νέος Πελέ στην Ελλάδα. Ο ισάξιος του Μέσι. Ο ξάδελφος του Ρονάλντο Το εξώγαμο του Μαραντόνα. Ο εγγονός του Εουσέμπιο.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, έγραψαν τα άντερά τους οι φυλλάδες γι΄ αυτόν τον Μπαρμπόσα. Δεν είναι γνωστό το παλληκάρι, κι ακριβώς γι΄ αυτό τον λόγο ήθελαν να τον κάνουν γνωστό, όχι μονάχα στους οπαδούς της ΑΕΚ.
Παικταράς, σου λένε, ο Πορτογάλος Μπαρμπόσα. Ποιος Χαμές Ροντρίγκες και Λουϊς Σουάρες. Τη μεταγραφή της χρονιάς την έκανε η ΑΕΚ. Και αφού δεν υπάρχει στη πιάτσα άλλη μεταγραφή με όνομα βαρύ και ασήκωτο, κάποιου Σισαί, Σαβιόλα, Ρομπίνιο, τα μανταλάκια υπέφεραν στα περίπτερα για να σηκώσουν τα κιλά αυτουνού του Μπαρμπόσα με τη φωτογραφία του στα πρωτοσέλιδα.
Έλεος, ρε. Βοήθεια, ρε. Μπαρμπόσας είναι, όχι Μπαρμπαρόσας. Ο φοβερός και τρομερός Αλγερινός αρχιπειρατής που έγινε ο αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ, με τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή, γράφει ο apodytiriakias.gr
Φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί φιάσκο αυτή η ιστορία η απίθανη με τον αρχιδιαιτητή από την Σκωτία. Άσχετο αυτό. Και από την Περσία να ήταν, την Ελβετία και την Γροιλανδία, το ίδιο είναι. Ξένος είναι, και διαιτητής. Δηλαδή;
Ο διαιτητής δεν είναι παραδοσιακός, τυπικός επαγγελματίας. Δεν πάει για καριέρα, όπως ένας ποδοσφαιριστής, προπονητής. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο ότι τον διαιτητή το σύστημα τον θέλει λαμόγιο.
Η διαιτησία εξαρτάται από το ποδόσφαιρο, όχι το αντίθετο. Και η διαιτησία δεν αυτοδιοικείται, αλλά ελέγχεται από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Αυτοί έχουν το κουμάντο στο έργο.
Τι εξουσία μπορεί να έχει ο αρχιδιαιτητής, είτε Έλληνας, είτε ξένος, όταν δεν είναι αυτός που επιλέγει τους διαιτητές; Θα μπορούσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να πει στον Κλαούντιο Ρανιέρι “Έλα να αναλάβεις την εθνική ομάδα, αλλά εμείς θα σου πούμε ποιους 11 θα βάζεις σε κάθε αγώνα από 22 παίκτες που επίσης εμείς θα επιλέξουμε”.

Πηγή: sportdog.gr

Το λάθος του Βασιλακόπουλου!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αναλύει μέσα από το blog του στον SportDog τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι αν είναι ένας ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ή αν έχει …δίδυμο αδερφό! Αν κάνει αυτός τις δηλώσεις, ή αν τις μοιράζει στους επικοινωνιακούς του συμβούλους, οι οποίοι μάλλον δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
"Καλώ τους πάντες για μια ακόμη φορά, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να αφήσουν ήσυχες τις Εθνικές Ομάδες" δήλωσε, απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Θα έλεγα ότι συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης λιτής δήλωσης, αν δεν προϋπήρχε η δική του δήλωση κατά των "ερυθρολεύκων", η οποία ήταν αφορμή για να ανοίξει εκ νέου ο κύκλος της μεταξύ τους αντιδικίας.
Αν, εκτός του μπάσκετ, είναι λάτρης του πινγκ πονγκ, αναρωτιέμαι γιατί ενοχλήθηκε που η διοίκηση του Ολυμπιακού του ξαναπέταξε το μπαλάκι, απάντησε στη δική του τοποθέτηση.
Αν δεν του αρέσει κι είναι θιασώτης της ιδέας "αφήστε ήσυχη την Εθνική (τις Εθνικές)", ποιος ο λόγος να κάνει τις προηγούμενες δηλώσεις κατά των αδερφών Αγγελόπουλων. Θα ήταν μάλλον εκτός τόπου και χρόνου, αν πίστευε ότι δεν θα απαντούσαν. Θα θεωρήσω -αυθαίρετα- ότι δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου, άρα προέβη σε μια ενέργεια που γνώριζε ότι θα δημιουργήσει νέο κύκλο ανακοινώσεων - δηλώσεων.
Ούτε άπειρος παράγοντας είναι, ούτε νεαρός που να αντιδρά με το θυμικό. Πριν καλέσει άπαντες να αφήσουν ήσυχες τις Εθνικές, ίσως θα ήταν καλό να σταθεί απέναντι από τον καθρέπτη του και να επαναλάβει αρκετές φορές την πρόταση "Καλώ τους πάντες για μια ακόμη φορά, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να αφήσουν ήσυχες τις Εθνικές Ομάδες".
Βέβαιον είναι πως οι Εθνικές δεν επηρεάζονται από τις όποιες αντιδικίες των παραγόντων. Αν δεν επηρεάστηκαν οι παίκτες της Εθνική Εφήβων (για τον ομοσπονδιακό τεχνικό διατηρώ επιφυλάξεις), φαντάζομαι δύσκολα θα επηρεαστούν οι …Άνδρες. Άρα και η έκκληση από μόνη της αλλού στοχεύει κι όχι στην ηρεμία των αθλητών.
Βέβαιον -επίσης- είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει κηρύξει "ανένδοτο" απέναντι στον πρόεδρο της ΕΟΚ. Δεν είναι η μόνη, αλλά δεν είναι της παρούσης. Έχουμε τον καιρό, ώστε να μην κατηγορηθούμε κι εμείς ότι επηρεάζουμε αρνητικά τις …Εθνικές.

Η δημιουργία εχθρών στον χώρο του αοράτου, η εξασφάλιση "άλλοθι" για την περίπτωση αποτυχίας, ακόμα και η επιτυχία όλων των Εθνικών δεν σηματοδοτεί πετυχημένη διοίκηση. Αν ήταν έτσι, με δύο υποβιβασμούς ήδη (στις εθνικές Νεανίδων και Νέων Γυναικών, χώρος όπου ο Ολυμπιακός δεν δραστηριοποιείται) θα μιλούσαμε για αποτυχημένη ομοσπονδία.
Αλίμονο, να ταυτίσει κάποιος τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με τους διοικητικούς ηγέτες του σπορ. Θαρρώ, κρίνοντας ΚΑΙ από την ανακοίνωση πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι αυτός που το κάνει. Και κάνει λάθος…Πηγή: sportdog.gr

Η πρόταση του Super 3!

super3
Πρόταση για την επόμενη μέρα στον Άρη έκαναν από τον SUPER 3 μέσω της εκπομπής τους  στον ARENAFM 89.4
Συγκεκριμένα απεύθυναν κάλεσμα  για διάλογο στους Ιερολοχίτες και το Club 1914 .Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Δευτέρα (4/8) στα γραφεία του Κεντρικού  Super 3.
Συμφώνα με όσα  είπαν άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Πάνο Στεφανίδη και στην διοίκηση που άσκει, καθώς δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και κυρίως σε όσα υποσχέθηκε. Ζητήθηκε να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση των χορηγιών που υποτίθεται ότι έχει εξασφαλίσει ώστε να υπάρξει ηρεμία στη ομάδα.
Η επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκ θεωρείται ότι είναι μονόδρομος σύμφωνα με όσα μετέφεραν ,ενώ έστειλαν το μήνυμα στους πρώην παράγοντες να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην υπάρχουσα διοίκηση και στην προσπάθεια που θέλει να κάνει
Πηγή: arenafm.gr

Το”τουιτ” της ΠΑΕ για Λόπεθ!!

ΙΝΟΓΟ ΛΟΠΕΘ ΠΑΟΚ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΦΙΛΙΚΟ)
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε πως ο Ινίγκο Λόπεθ αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Κόρδοβα.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι «ασπρόμαυροι»:
«Ελεύθερος έμεινε σήμερα ο Ίνιγο Λόπεθ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κόρδοβα».
Πηγή: arenafm.gr

«Νωρίς για στόχους»

20140729_222341-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βασίλης Ανατολίτης. Μίλησε για την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα και τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς για να ορίσει στόχους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Ανατολίτης:
Για το πώς προέκυψε η περίπτωση του Απόλλωνα:
“Έχει εδώ και δύο χρόνια που είχα σχέσεις με τον κ. Χαραλαμπίδη και πέρυσι ήμουν κοντά στην ομάδα ως αρχηγός. Μετά από κουβέντα μου έγινε πρόταση να αναλάβω. Σκέφτηκα τρεις μέρες ,έβαλα κάτω τα πράγματα και μου ήρθε το όραμα. Θα ξεκινήσουμε και μέσα από μια οικουρημένη ΠΑΕ θα πετύχουμε τους στόχους της. Παρόλο που άλλαξαν τα ηνία δεν άλλαξε κάτι στα γραφεία ούτε υπαλληλικά ούτε με κάποιον άλλον τρόπο. Είναι μια συνέχεια του έργου του κ. Χαραλαμπίδη”.
Για το αν πήρε τον Παπαδόπουλο:
“Ο Παπαδόπουλος ο τερματοφύλακας έχει υπογράψει, είναι αλήθεια”.
Για τους στόχους της ομάδας:
“Προσπαθούμε να χτίσουμε αγωνιστικά μια ομάδα από το μηδέν. Οι κινήσεις που έχουμε κάνει είναι καλές, είμαι ευχαριστημένος και θα πρέπει να χτιστούν τα 3/4 για να μιλήσουμε για στόχους. Φέτος για να σωθείς πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι στο Βόρειο όμιλο ο Ηρακλής, ο Άρης, ο Ολυμπιακό Βόλου και πολλές άλλες ομάδες. Είναι νωρίς να βάλουμε στόχο. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή και ανάλογα το ρόστερ θα πάμε για το κάτι παραπάνω”.
Για την προσπάθεια να είναι ο Απόλλων στα κέντρα αποφάσεων:
“Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Ήμουν κοντά στο Πέτρο Θεοδωρίδη στον Πανσερραϊκό και είχαμε πετύχει τον στόχο μας. Θέλω να πιστεύω πως διοικητικά θα είμαστε καλά”.
Για τον κόσμο:
“Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι ο κόσμος. Σε ένα άδειο γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις. Το κλίμα είναι καλό, υπάρχει πολύς κόσμος κοντά μας και θα ανταποδώσουμε και εμείς την θέληση που υπάρχει για την Σούπερ Λιγκ”.
Για τον Αλέξη Αλεξίου:
“Είναι κομμάτι από την ιστορία του Απόλλωνα. Το ίδιο και ο κ. Ζαμπρόπουλος. Για εμένα το ότι κάποιος έχει φορέσει την φανέλα και ξέρει την ιστορία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το τι μπορεί να προσφέρει”.
Για το αν θα επιστρέψουν παίκτες που είχαν αγωνιστεί αργότερα:
“Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό”.
Για τα πολλά ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που θα έχει η Φούτμπολ Λιγκ:
“Πιστεύω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Θεσσαλονίκη. Είναι ιστορικές ομάδες και θα θυμηθούμε ντέρμπι από τα παλιά”.
Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία:
“13 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Η ομάδα θα επισκεφτεί στις 15 Αυγούστου την Παναγία Σουμελά”.
Για τις τελευταίες μεταγραφές:
“Σήμερα κάναμε άλλες δύο μεταγραφές, τον Κορούπη του Ηρακλή και τον Δήμου από τον Αιγινιακό. Θα κοιτάξουμε να παντρέψουμε την εμπειρία και τον ενθουσιασμό έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας”.
Πηγή: arenafm.gr