Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Χάλκινοι οι νέοι στο Βόλο!!

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα νέων στο πόλο, στο Παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στον Βόλο.
Χάλκινοι οι νέοι στο Βόλο!
Οι παίκτες της γαλανόλευκης ι έφτασαν στη νίκη με 7-5.
Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-1, 2-3, 2-0.
Tα γκολ της Ελλάδας: Βλαχόπουλος 2, Σολανάκης 2, Καπότσης 1, Γούβης 1, Δερμιτζάκης 1.

πηγή: sportdog.gr

"Να δαγκώνει στο παρκέ"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και οι παίκτες να τα δίνουν όλα μέσα στο παρκέ.
"Να δαγκώνει στο παρκέ"
Αναλυτικά όσα είπε ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον "Νοvasportfm 94,6":

Για την Εθνική:

«Θα πρέπει να έχουμε όλοι υπομονή γιατί πρόκειται για μία καινούργια ομάδα που έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Είναι μία ομάδα που δεν έχει πολύ ταλέντο, γι΄ αυτό θα πρέπει να μάχεται, να δαγκώνει το παρκέ σε κάθε αγώνα για να οδηγείται σε νίκες».

Για την νίκη κόντρα στον Μαυροβούνιο:

«Δεν περίμενα το Μαυροβούνιο να είναι τόσο κακό. Η Εθνική ήταν πολύ καλύτερη. Ώθησε τον αντίπαλό της να κάνει λάθη, παίζοντας καλή άμυνα και ήταν μαχητική».

Για τους διακριθέντες του αγώνα:

«Είχε έναν πολύ καλό οργανωτή και εκτελεστή, ο οποίος ήταν ο Νικ Καλάθης. Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Αντώνης Φώτσης, αλλά και ο Βασιλειάδης έκανε πολύ καλή δουλειά. Επιπλέον, μεταξύ των διακριθέντων θα πρέπει να εντάξουμε και τον Κουφό, ο οποίος τελείωσε τις φάσεις».

Για την ομάδα του Μαυροβουνίου:

«Μου δείχνει το Μαυροβούνιο πως έχει ένα εσωτερικό πρόβλημα. Δεν μάχονται οι παίκτες του, είναι αργή ομάδα και αποτελεί μία αρνητική έκπληξη όσον αφορά τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτή. Είναι μία πολύ προβλέψιμη ομάδα. Ο Πέκοβιτς ήταν πολύ διαφορετικός. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, αλλά δεν φαίνεται σε καλή κατάσταση. Μου φάνηκε κιόλας πως ήταν υπέρβαρος».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση:

«Θα πρέπει, ενόψει της συνέχειας, να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις γιατί οι αντίπαλοι θα μας σημαδέψουν και θα κλείσουν, για παράδειγμα, τους Μπουρούση και Κουφό. Η Εθνική πρέπει να βελτιωθεί στον επιθετικό πλουραλισμό της. Αν μείνουμε έτσι στην επόμενη φάση θα έχουμε πρόβλημα».

"Θέλω να βοηθάω με κάθε τρόπο"

Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη της Ελλάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο (11π., 3τρ.) και τόνισε ότι η Εθνική κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα από τα Σκόπια, παίζοντας με πολύ πάθος.
"Θέλω να βοηθάω με κάθε τρόπο"
"Εχουμε κάνει τρεις νίκες και τώρα έχουμε μπροστά άλλο ένα κρίσιμο ματς με την Κροατία. Επρεπε να ξεπεράσουμε την ήττα από την ΠΓΔΜ και το κάναμε. Παίξαμε δυνατά, είχαμε πάθος, τα δώσαμε όλα. Συνεχίζουμε και θέλουμε κάθε μέρα να είμαστε και καλύτεροι.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα μπαίνουν κάθε μέρα τα σουτ, σήμερα τα έβαλα, αύριο δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που θέλω είναι να βοηθάω με κάθε τρόπο"
, δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ.

πηγή: sportdog.gr

«Σταματήσαμε να παίζουμε στην τρίτη περίοδο»

Ο Νίκολα Πέκοβιτς και ο προπονητής του Μαυροβουνίου, Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά την ήττα από την Ελλάδα στάθηκαν στην ανωτερότητα του συγκροτήματος του Ηλία Ζούρου, αλλά και στην τρίτη περίοδο.
«Σταματήσαμε να παίζουμε στην τρίτη περίοδο»
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Κέρδισε δίκαια. Εμείς παίξαμε καλά στην αρχή του αγώνα, αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα βελτίωσε πολύ την άμυνά μας, εμείς είχαμε ένα πολύ κακό διάστημα στον αγώνα και γνωρίσαμε αυτή την ήττα», τόνισε Πέκοβιτς.

Ο προπονητής των ηττημένων, Ντέγιαν Ράντονιτς, είπε με τη σειρά του: «Στο πρώτο μέρος παίζαμε καλά στην άμυνα και όπως πήγαινε το ματς είχαμε πλεονέκτημα. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν σαν να σταματήσαμε να παίζουμε. Τα τάιμ άουτ που πήραμε δεν λειτούργησαν και έτσι ήρθε αυτή η δίκαια ήττα από την Ελλάδα. Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα».

"Τα δώσαμε όλα"

Ο Κώστας Κουφός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Μαυροβούνιο (19π.) και δήλωσε αισιόδοξος γαι την συνέχεια.
"Τα δώσαμε όλα"
"Παίξαμε πολύ καλά, ο προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά και μας προετοίμασε σωστά. Ημασταν δυνατοί σε κάθε φάση, τα δώσαμε όλα σε κάθε άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε τη διαφορά και τη νίκη. Ο Πέκοβιτς είναι πολύ σπουδαίος παίκτης, αλλά όλη η ομάδα τον αντιμετώπισε σωστά", τόνισε αρχικά ο Κουφός και συμπλήρωσε:

"Τώρα έχουμε την Κροατία, που επίσης είναι πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να δώσουμε το 100%. Σε κάθε άμυνα να τα δίνουμε όλα, για να φτάσουμε στη νίκη. Η Εθνική μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα".

πηγή: sportdog.gr

"Κλειδί η άμυνα"

Ο Μάικ Μπράμος στάθηκε στην εξαιρετική άμυνα της Εθνικής, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε σωστά και επέβαλλε τον ρυθμό του.
"Κλειδί η άμυνα"
"Πραγματικά σήμερα αντιδράσαμε σωστά. Το κλειδί ήταν η άμυνα που παίξαμε, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο και η οποία μας έδωσε την ενέργεια που θέλαμε στην επίθεση. Πήραμε μια νίκη που τη θέλαμε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο επιβάλλαμε το ρυθμό της και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο", τόνισε αρχικά ο γκαρντ της Εθνικής και πρόσθεσε για το αυριανό παιχνίδι με την Κροατία:

"Σίγουρα καλό θα είναι να κερδίσει απόψε η Κροατία ώστε να προκριθούμε από σήμερα. Ωστόσο αυτό που μας νοιάζει είναι το τι κάνουμε εμείς. Ετσι δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε το ματς με τους Κροάτες στο οποίο πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε μία ακόμη νίκη".

πηγή: sportdog.gr

«Θα ξεπεράσουμε το άγχος και θα πάμε ψηλά»

Ο Γιάννης Μπουρούσης πανευτυχής μετά τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο, τόνισε πως οι διεθνείς πρέπει να ξεπεράσουν το άγχος που έχουν και να φτάσουν ψηλά.
«Θα ξεπεράσουμε το άγχος και θα πάμε ψηλά»
«Συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάναμε μία σημαντική νίκη μετά από μία κακή εμφάνιση χθες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ παιχνιδιού, να τρέξουμε και να κινηθούμε στο γήπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Έχουμε κάποιο άγχος, αλλά θα το ξεπεράσουμε στο γήπεδο αυτοί που είμαστε, παίκτες και προπονητής, για να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά»,
τόνισε ο διεθνής σέντερ.
πηγή: sportdog.gr