Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατροπή Γαλλίας, αντίο Ιταλίας!!

Η Γαλλία δεν είχε σε καλή μέρα τον Τόνι Πάρκερ, αλλά ανέτρεψε το σκορ κερδίζοντας με 91-84 την Ιταλία που έμεινε πρόωρα εκτός διοργάνωσης.
Ανατροπή Γαλλίας, αντίο Ιταλίας
Η Ιταλία γνώριζε ότι στο ματς με τη Γαλλία θα διεκδικούσε τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό κρατώντας απενεργοποιημένο τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά μέχρι στιγμής, τον Τόνι Πάρκερ.
Με ηγέτη τον Μπαρνιάνι οι Ιταλοί διατήρησαν το προβάδισμα και έδειχναν ότι μπορούσαν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, όταν μπήκαν στο… κόλπο και οι Μπελινέλι, Γκαλινάρι.
Ο Πάρκερ παρέμενε ανενεργός, αλλά οι Μπατούμ και Ντιό έδιναν την απαραίτητη ώθηση στη Γαλλία ώστε να μείνει σε επαφή με το σκορ και να εξαπολύσει την τελική της αντεπίθεση στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.
Οι Ιταλοί είχαν το προβάδισμα με 82-81 στο 38’25΄΄, αλλά έπειτα, βραχυκύκλωσαν και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και άστοχα σουτ. Οι Γάλλοι ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών και έτσι πήραν την νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή του ομίλου. Η πρωτιά θα επικυρωθεί μετά τον αγώνα Γαλλία-Σερβία το βράδυ της Δευτέρας.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 48-41, 67-60, 84-91

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: