Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

"Τρέλα ο κόσμος"

Ο Σαβίνι μίλησε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. "Με άφησε απροστάτευτο", είπε για τη διοίκηση. Τι γνώμη έχει για Σάντος, Μπερέτα, Δερμιτζάκη, Χάβο και Μπόλονι.
"Τρέλα ο κόσμος"
Αναλυτικά η συνέντευξή του στο "Goal":
Για το πώς ένιωσε που το πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του: "Περίεργα. Ξέρεις, είναι διαφορετικό να γνωρίζεις ότι θα φύγεις και άλλο να ξεκινάς τη διαδικασία αποχώρησης. Γνώριζα ότι θα γινόταν αυτό μέσα σ' αυτές τις μέρες, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση. Με πολλούς από τους συμπαίκτες μου ήμασταν μαζί και τα δυο χρόνια. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο χαίρομαι είναι ότι, όταν τους χαιρέτησα, χαιρέτησα φίλους. Αυτό είναι που μετράει…".
Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Τους ευχαριστώ για όλα. Τις τελευταίες μέρες έγιναν κάποιες συζητήσεις, συμφωνήσαμε για το πώς θα λυθεί το συμβόλαιο, δώσαμε τα χέρια κι όλα τελείωσαν".
Για το ότι ακούγονταν εδώ καιρό ότι θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ: "Εδώ και ένα χρόνο όλο έφευγα... Το είχα πει και στην προετοιμασία. Εσύ πως θα αισθανόσουν αν στην δουλειά που είσαι άκουγες δεξιά και αριστερά "αυτός θα φύγει σε λίγες ημέρες" και αυτό να συμβαίνει για ένα χρόνο... Σε κουράζει, σε φθείρει. Θεωρώ ότι από την πλευρά μου λειτούργησα σωστά. Με πείραζε η όλη κατάσταση, αλλά είμαι επαγγελματίας και προσπάθησα να μη με επηρεάζει όσον αφορά την δουλειά μου και την παρουσία μου μέσα στην ομάδα".
Για τους λόγους που δεν έγινε ποτέ βασικό στέλεχος της ομάδα: "Νομίζεις ότι δεν έχω κάνει ποτέ αυτόν τον εσωτερικό διάλογο; Πολλές φορές. Είναι αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να ενοχλεί, να προβληματίζει τον κάθε παίκτη που δεν είναι βασικός. Ετσι έκριναν οι προπονητές, έτσι έκανα. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι εγώ από την πλευρά μου έκανα το σωστό και πάνω στη δουλειά στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκα".
Για το τι κρατάει από την διετία του στον ΠΑΟΚ: "Ο κάθε άνθρωπος όταν μπαίνει τέλος σε μια περίοδο της ζωής του συνήθως κρατά τα θετικά και αφήνει πίσω του τα αρνητικά. Τα θετικά τα θυμάμαι όλα και τα αρνητικά όμως τα κρατάω διότι και από αυτά μαθαίνεις πράγματα. Εζησα ωραίες στιγμές, αλλά και δύσκολες στιγμές. Οταν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ, είσαι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας και το καταλαβαίνεις καθημερινά. Καταλαβαίνεις εύκολα το μέγεθος του συλλόγου. Εντάξει, δεν ήταν όλα ρόδινα και καλά, διότι αν ήταν έτσι, μπορεί να ήμουν ακόμα εδώ".
Για τον Φερνάντο Σάντος: "Είναι ένας προπονητής που μιλάει λίγο, αλλά ξέρει πώς θα περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες. Τον παραδέχομαι τον Σάντος. Δέθηκε με τον ΠΑΟΚ διότι το πάλεψε πολύ για να φτάσει η ομάδα στα αποτελέσματα που θέλαμε όλοι. Απαιτεί από τους παίκτες του να έχουν στο μυαλό τους τη νίκη. Τίποτε άλλο. Να μη συμβιβάζονται. Αυτό το πέρασε σε όλους. Δεν είναι από εκείνους που μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε. Εχει το δικό του τρόπο και είναι αποτελεσματικός. Με βοήθησε διότι δεν προσαρμόστηκα γρήγορα και στο φινάλε της σεζόν που ήταν στον ΠΑΟΚ έπαιξα στα πλέι οφ και φτάσαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".
Για τον Μπερέτα: "Τον Μάριο Μπερέτα τον γνώριζα από την Ιταλία. Δεν είχαμε δουλέψει ποτέ μαζί. Δεν μπορώ να τον κρίνω διότι έμεινε μόλις τρεις εβδομάδες".
Για τους Δερμιτζάκη και Χάβο: "Με τον Δερμιτζάκη δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν με υπολόγιζε. Μετά είχα και έναν τραυματισμό που με άφησε πίσω. Ο Μάκης Χάβος δούλεψε περισσότερο, αλλά και πάλι είχα μικρή συμμετοχή".
Για τον Μπόλονι: "Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δουλεύει σωστά και είναι σωστός απέναντι σε όλους τους παίκτες".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Τρέλα. Οπως σου το λέω… Τρέλα. Δεν έχουν απλά αγάπη για την ομάδα, τη θεωρούν κομμάτι τους…".
Για τη διοίκηση: "Μάθαινα ότι οι εφημερίδες έγραφαν, και προφανώς να έγραφες κι εσύ και σου το λέω με παράπονο, ότι ο Σαβίνι θα φύγει, ότι δεν υπολογίζεται, ότι δεν είναι καλός, ότι το ένα, ότι το άλλο. Εγώ δεν είχα τίποτε άλλο να κάνω από το να ρωτήσω τους ανθρώπους της ομάδας τι γίνεται με την περίπτωσή μου. Εμένα δεν μου έλεγαν τίποτα τέτοιο, μου έλεγαν ότι μένω. Ομως λίγες μέρες μετά πάλι έβλεπα τα ίδια δημοσιεύματα. Κανείς όμως από την ομάδα δεν βγήκε να με προστατεύσει. Και δεν το λέω από την άποψη να προστατεύσει τον Σαβίνι, αλλά να προστατεύσει τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Να βάλει ένα τέλος σ' αυτά τα δημοσιεύματα. Ενιωθα ότι δεν με προστατεύουν, ότι δεν προστατεύουν έναν δικό τους παίκτη. Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεσαι τον παίκτη. Οχι τον άνθρωπο, σου το επαναλαμβάνω, δεν το πήρα προσωπικά ως Σαβίνι, αλλά ως παίκτης του ΠΑΟΚ".
Για τα οικονομικά προβλήματα: "Τα προβλήματα τα οικονομικά υπήρχαν και υπάρχουν. Και κατανόηση από την πλευρά μας υπήρχε και το δείξαμε αυτό. Το μόνο που θέλαμε ήταν να μπορέσουμε να έχουμε μια ενημέρωση για το τι συμβαίνει. Να ακούσουμε από κάποιον ότι θα γίνει αυτό κι αυτό. Διότι η αβεβαιότητα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα".
Για το παιχνίδι στο οποίο σκόραρε: "Σαν τώρα το θυμάμαι. Θυμάμαι όλο το παιχνίδι διότι ήταν μεγάλης σημασίας από κάθε άποψη. Θεωρώ ότι στα πλέι οφ του 2010 φτάσαμε στο τοπ επίπεδο και δεν ήταν καθόλου εύκολο να το κάνουμε αυτό…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: