Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΟ για δημοσιεύματα περί λίστας διεφθασμένων πρωταθλημάτων!!

Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία της Ελλάδας σε μία λίστα με τις περισσότερο διιεφθαρμένες ποδοσφαιρικά χώρες, εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Με αφορμή δημοσιεύματα, που σχετίζονται με την παρουσία της Ελλάδας σε λίστα διεφθαρμένων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, την οποία φέρεται να κατήρτισε η εταιρεία SportRadar (επίσημος συνεργάτης της UEFA), η διοίκηση της ΕΠΟ ήρθε σε άμεση επαφή με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

"Η UEFA επιβεβαιώνει ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαφθορά σε εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι καθαρά καιροσκοπικά. Τα δημοσιεύματα, τα οποία εμφανίστηκαν σε σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι η λίστα με τις δέκα χώρες, καταρτίστηκε από τον επίσημο συνεργάτη της UEFA, την εταιρεία SportRadar.

Το Σύστημα Εντοπισμού Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA παρακολουθεί αγώνες των δύο πρώτων κατηγοριών και του κυπέλλου και στις 53 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA με την υποστήριξη της SportRadar, ωστόσο δεν παράγεται καμία διαβαθμισμένη λίστα με λεπτομερή ανάλυση των ευρημάτων του συστήματος".

Επισημαίνεται ότι εκ μέρους της ΕΠΟ και της UEFA καταβλήθηκαν προσπάθειες να προσδιοριστεί η πρωτογενής πηγή της "είδησης", που αναπαρήγαγαν ελληνικά ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Συνεπώς προς ενημέρωση των ΜΜΕ τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της συγκεκριμένης "είδησης".

Θλάση ο Βελλίδης!!

Πρόβλημα με τον Μάρκο Βελλίδη προέκυψε στη σημερινή προπόνηση του Άρη. Ο πορτιέρο των "κίτρινων" υπέστη θλάση στους ραχιαίους και αποχώρησε, ενώ αύριο το πρωί θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού και ο χρόνος αποθεαρεπείας του. Έτσι, η συμμετοχή του στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Στη διάθεση του Λούκας Αλκαράθ για το κυαριακάτικο παιχνίδι, τέθηκε ο Γιάννης Γκέσιος ο οποίος εξέτησε την ποινή του, ενώ Πουλίδο και Ηρακλής συνέχισαν και σήμερα με ατομικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, έφεση αναμένεται να καταθέσει η ΠΑΕ Άρης, κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, η οποία επέβαλλε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στους "κίτρινους".




πηγή: metrosport.gr

Πρόβλημα με Γλύκο!!

Ενοχλήσεις στον δικέφαλο ένιωσε ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος αποχώρησε από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο τερματοφύλακας του "δικεφάλου" θα υποβληθεί αύριο σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάστασή του.

Από την άλλη πλευρά, σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε ο Λίαμ Λόρενς, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του ομαδικού προγράμματος συμμετείχε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Για ακόμη μία μέρα ο Πάμπλο Γκαρσία ακκολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησε ο Γιώργος Κατσικάς.



πηγή: metrosport.gr
 


Μπορμπόκης: «Προσωπικότητα ο Κατσουράνης»

Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ και προπονητής του Διγενή Λακκώματος, Στέφανος Μπορμπόκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την διαφαινόμενη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο Κατσουράνης είναι παίκτης με προσωπικότητα, κάτι που λείπει από τον ΠΑΟΚ και θα βοηθήσει πολύ κυρίως στη νοοτροπία. Τον ξέρουμε όλοι και έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται να κάνουμε συστάσεις».

Για το αν θα παίξει ως στόπερ ή ως αμυντικός μέσος:

«Έχει δείξει ότι ξέρει και τις δύο θέσεις, όπου κι αν παίξει θα ανταποκριθεί. Αν ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στα στόπερ αυτή τη στιγμή, μπορεί να παίξει εκεί. Αλλά και ως αμυντικό χαφ πατάει στην αντίπαλη περιοχή και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης στον ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρ το κάνει αυτό, αλλά δεν είναι καθαρός αμυντικός χαφ, είναι περισσότερο δεκάρι. Ο Κατσουράνης είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι και δίνει λύσεις. Σημαντικό επόισης είναι ότι και ο Κατσουράνης ξέρει τι γίνεται εδώ και ο ΠΑΟΚ τον ξέρει, δεν υπάρχει θέμα προσαρμογής».

Για το αν χωράνε στην ενδεκάδα Κατσουράνης, Γκαρσία και Κάτσε:

«Δεν ξέρω τι θα γίνει. Όποιος είναι καλύτερος, αυτός θα πρέπει να παίζει. Πώς θα παίζει ο ΠΑΟΚ, είναι θέμα του προπονητή. Το ότι πάει καλά ο Κάτσε είναι δεδομένο, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή το πώς θα παίζει η ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις για το ποιοι θα παίζουν, αν θα είναι δίδυμο Γκαρσία-Κατσουράνης ή αν θα παίζει ο Κάτσε».

Τέλος, για τη φετινή σεζόν και τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ φέτος, έτσι όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να πάρει τη δεύτερη θέση και εύκολα. Ίσως κάνει κοιλιά αυτή τη στιγμή η ομάδα, αλλά μακάρι να μην είναι συνεχόμενο αυτό».



πηγή: metrosport.gr
 


Τσιάρτας: «Η κίνηση για Κατσουράνη δείχνει πως σκέφτεται ο Σαββίδης»

Ο Βασίλης Τσιάρτας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το Πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ και τις μεταγραφικές κινήσεις που θέλει να κάνει. Επίσης αναφέρθηκε στον Σαββίδη και τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει τον ΠΑΟΚ.

Για το Πρωτάθλημα:

«Από πλευράς ποιότητας, λόγω και τις συνθήκες που επικρατούν, δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Σαν πρωτάθλημα έχει τις εκπλήξεις του και είναι ισορροπημένο από θέμα απόδοσης. Αυτοί που κατάφεραν να πάρουν βαθμούς χωρίς να εντυπωσιάσουν έχουν το προβάδισμα στο θέμα παραμονής.

Οι ομάδες δε διαφέρουν πολύ, ο Ολυμπιακός έχει τη διαφορά γιατί μπορεί να έχει το ρόστερ που θέλει, ενώ οι άλλες ομάδες προσαρμόστηκαν στα οικονομικά δεδομένα. Η ΑΕΚ δεν έκανε κακές εμφανίσεις αλλά έχασε παιχνίδια στις λεπτομέρειες λόγω και της απειρίας. Ακόμα και με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δεν έπαιξε άσχημα απλά μετά την αποβολή και το πέναλτι έγινε εύκολο για τον Ολυμπιακό».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Άρης και ΑΕΚ:

«Και ο Πανιώνιος έχει οικονομικά προβλήματα και ο ΟΦΗ και η Κέρκυρα. Το Πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο, οι ομάδες αυτές, χωρίς να θέλω να τις μειώσω κατάφεραν να πάρουν κάποια θετικά αποτελέσματα και να βρίσκονται πιο ψηλά από ΑΕΚ και Άρη. Οι ομάδες αυτές αξιοποίησαν τα παιχνίδια, είχαν και ρέντα. Η διαφορά όμως δεν είναι τεράστια από τις άλλες. Είναι να σου κάνει και τα χατίρια η μπάλα. Όσο εύκολα μπορείς να κερδίσεις, έτσι εύκολα μπορείς και να χάνεις. Ο Αστέρας Τρίπολης δικαιολογεί τη βαθμολογική του θέση λόγω του ρόστερ και της απόδοσής του. Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος όμως δεν είναι ομάδες που σε εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους».

Για τον ΠΑΟΚ, τον Κατσουράνη και τον Σαββίδη:

«Νομίζω ότι οι ομάδες που θα κάνουν μεταγραφικές κινήσεις εκεί που έχουν ανάγκη, θα τους βοηθήσουν. Το Δεκέμβρη οι μεταγραφές δεν είναι σαν αυτές του Καλοκαιριού, πρέπει να πάρουν παίκτες που θα είναι ενδεκαδάτοι, δε νομίζω ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ να είναι μόνο στη μεσαία γραμμή.

Τέτοιου είδους κινήσεις θέλουν να δυναμώσουν το ρόστερ και η κίνηση αυτή δείχνει το πώς σκέφτεται ο Σαββίδης. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει με τον Σαββίδη, εγώ χειροκροτώ τέτοιες κινήσεις. Έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει. Οποιοιδήποτε μπουν να επενδύσουν σε μια ομάδα θα πρέπει να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο και όχι να σπαταλάν χρήματα. Πρέπει να γίνονται περιορισμένα πράγματα και όχι όπως κάνανε άλλες ομάδες».

Για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντάδα των πιο διεφθαρμένων χωρών της Ευρώπης:

«Αν η ηγεσία του αθλητισμού το έπαιρνε στα σοβαρά θα έπρεπε να ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα. Στην Ιταλία έγινε αυτό και τιμωρήθηκαν μεγάλες ομάδες. Εδώ αναδεικνύονται αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το γεγονός ότι είμαστε εκεί, νομίζω ότι οφείλεται στο ποιοι διοικούν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Πείτε μου ποιος έχει τιμωρηθεί και για πόσο καιρό. Μοιραία είμαστε μια χώρα που έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει».



πηγή: metrosport.gr
 


Παπαδόπουλος: «Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ο νέος τεχνικός της Καβάλας, Νίκος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές και καλές ομάδες. Είναι αρκετά δύσκολο το έργο μου, η ομάδα χτίστηκε πολύ γρήγορα. Εγώ πιστεύω στο υλικό και στους παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αν δεν ήταν το βαρύ όνομα της Καβάλας ίσως να μην ερχόμουν. Έχει ιστορία, δυναμική και καλό ρόστερ. Εγώ πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά και τη νοοτροπία μου μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι δύσκολα αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τα καταφέρει η ομάδα».



πηγή: metrosport.gr