Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Φοβάμαι το… τρίτο αποτέλεσμα»

«Φοβάμαι το… τρίτο αποτέλεσμα»
Το… τρίτο αποτέλεσμα που δεν βολεύει τη Γιουβέντους, φοβάται ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους πριν το παιχνίδι της «Μεγάλης Κυρίας» με τη Σαχτάρ για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής τερματοφύλακας υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει κάνει «άλματα» προόδου, αποδεικνύοντας πως αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης, παραδέχτηκε, ωστόσο, πως υπάρχουν 4-5 καλύτερες ομάδες από τους «μπιανκονέρι».

Στηρίζουν πολλά στη εμπειρία και τις ικανότητές του. Σε ένα παιχνίδι που αναμένεται δύσκολο και αγχωτικό, ο Τζίτζι Μπουφόν αποτελεί εγγύηση για την άμυνα της Γιουβέντους, στην προσπάθεια των Ιταλών να πάρουν, τουλάχιστον, έναν βαθμό στο Ντόνετσκ με τη Σαχτάρ και να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αρχηγός της «Γιούβε» μίλησε για το παιχνίδι αυτό και δεν έκρυψε την ανησυχία του.

«Ξέρουμε πως μας βολεύουν δύο αποτελέσματα, αλλά εγώ φοβάμαι μήπως έρθει το τρίτο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε, αφού αν σκεφτόμαστε τον ένα βαθμό, ρισκάρουμε να μην πάρουμε κανένα», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπουφόν.

Πολλοί θεωρούν πως το ματς θα μοιάζει με φιλικό, αφού η ισοπαλία ευνοεί και τους δύο. «Δεν συμφωνώ με αυτή την οπτική. Εκείνοι έχουν προκριθεί, εμείς όχι. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση. Στόχος μας είναι η πρώτη, που θα μας φέρει σε καλύτερη θέση ενόψει της κλήρωσης. Αυτό, μάλλον, το ξεχνούν πολλοί», υπογράμμισε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Πριν τρεις μήνες δήλωνες πως η ομάδα είναι έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα αισθάνεσαι δικαιωμένος; «Πριν το ματς του Λονδίνου έλεγα πως η Γιουβέντους είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αλλά τότε ήταν περισσότερο μια ευχή που έκανα και λιγότερο μια εκτίμηση. Σήμερα επιβεβαιώνομαι πως έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς και έχουν περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε. Αρκεί να κάνουμε το ένα βήμα που μας λείπει. Να φύγουμε χαμογελαστοί από την Ουκρανία», είπε με νόημα ο Τζίτζι Μπουφόν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: