Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μπερμπέρογλου: «Ο βασιλιάς θα πεθάνει τελευταίος»

Ο γενικός αρχηγός των τμημάτων του βόλεϊ του Ηρακλή, Βαγγέλης Μπερμπέργολου έκρουσε για ακόμη μια φορά μιλώντας στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση διάλυσης που αυτή τη στιγμή βιώνει ο ιστορικός σύλλογος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Από το 2011 υπάρχει το πρόβλημα και είναι άμεσα συναρτημένο με το πρόβλημα στον γυμναστικό. Όλα έχουν συνάφεια και το πρόβλημα είναι γνωστό από πέρυσι, έγινε μια προσπάθεια και το τμήμα βόλεϊ, όμως από τις 30 Μαϊου αφέθηκε στη μοίρα του.

Στις 30 Ιουλίου κατέθεσα απλά τη συμμετοχή της ομάδας και ήρθε ο Ανδρέας Κράβαρικ που έβαλε τα στήθια του μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που είναι δίπλα του, με μια προϋπόθεση: Να παλευτεί η ιστορία του ΑΦΜ για να εκταμιεύσει το τμήμα τα χρήματα από την ΕΣΑΠ. Δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στον ερασιτέχνη και το μόνο επαγγελματικό τμήμα υπό τη σκέπη του ερασιτέχνη δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα που δικαιούται. Η ΕΣΑΠ πατάει στο γράμμα του νόμου ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα».

Στο ερώτημα για το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να σωθεί το τμήμα τόνισε:

«Δεν υπάρχουν ποσά, έχει χαθεί το θέμα με τα νούμερα, χάθηκε και η ασφαλιστική ενημερότητα, αφέθηκε στη μοίρα του ο Ηρακλής. Απουσιάζουν όλοι και οι άνθρωποι που θα μπορούσαν βοηθήσουν για να γίνουν ρυθμίσεις. Τον Σεπτέμβριο χρειάζονταν 100.000 ευρώ για τν εφορία. Είχε βγει φήμη για διευκολύνσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν με δεύτερο ΑΦΜ, αλλά ο Ηρακλής επειδή είναι συνδεδεμένος με τον ερασιτέχνη δεν μπορεί να το κάνει.

Είναι ισονομία αυτό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκεκριμένα νούμερα. Το πρωτογενές κεφάλαιο για την εφορία είναι 6 εκατομμύρια για τον ερασιτέχνη. Για το ΙΚΑ είναι μικρότερα τα νούμερα. Ο σύλλογος Ηρακλής δεν βαράει διάλυση τώρα. Είχε αφεθεί εδώ και καιρό. Ο Ηρακλής είναι ετοιμοθάνατος, αλλά η ψυχή του θα αργήσει πολύ να βγει. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος και να ξυπνήσουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συγκινητική βοήθεια για τη σωτηρία του τμήματος:

«Η Αυτόνομη κατέθεσε ποσό υπέρ της ομάδας, αλλά και φίλοι που έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο Ηρακλής είναι ο βασιλιάς στις καρδιές μας και ο βασιλιάς θα πεθάνει τελευταίος».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: