Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για τον Πορτογάλο τεχνικό που προσπαθεί να γίνει γνωστός στην Ευρώπη με την δουλειά του και τον Μήτρογλου που έχει γίνει ήδη γνωστός στην Αγγλία με τα γκολ του...
Ο Ζαρντίμ είχε το μεγαλύτερο κίνητρο από όλους στον Ολυμπιακό. Πρώτη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήθελε να βάλει στο βιογραφικό του όσες περισσότερες σελίδες γίνονταν. Αυτού του είδους η φιλοδοξία και ο επαγγελματισμός μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον ίδιο αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού.
Ο Ζαρντίμ ήξερε ότι το... σκαλπ της Αρσεναλ (έστω κι' αν αυτή έπαιζε με τα δεύτερα), και σε προσωπικό επίπεδο, το... σκαλπ του Βενγκέρ, ήταν μία σπουδαία σελίδα για το βιογραφικό του, και αυτό το σκαλπ κατάφερε να το πάρει με την δική του συμμετοχή στο ματς να είναι καθοριστική.
Καθοριστική και για την φιλοσοφία του Ολυμπιακού που δεν είδε το ματς ως αγγαρεία και έπαιξε για την νίκη, αλλά και για την ανατροπή του σκορ, με τις αλλαγές και τα ρίσκα που πήρε. Γενικά ο Ζαρντίμ από την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού κέρδισε σίγουρα πόντους, διότι μία τελείως νέα ομάδα με αρκετούς πρωτόπειρους στη διοργάνωση παίκτες, κατάφερε να την εμφανίσει απολύτως ανταγωνιστική σε όλα τα ματς, είτε τα έχασε, είτε τα κέρδισε. Και όλα αυτά βγάζοντας τουλάχιστον τρεις νεαρούς Ελληνες παίκτες για την ομάδα, τους Μανωλά, Σιόβα και Μήτρογλου.
Χώρια όμως από αυτό, ο Ολυμπιακός δείχνει να βελτιώνει και τον τρόπο παιχνιδιού του. Και είναι μία σειρά από παιχνίδια (από την Τούμπα και μετά) που ο Ολυμπιακός συνεχώς προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι του. Χθες έφτιαξε 15 τελικές και από αυτές οι 11 ήταν σε ανοικτό παιχνίδι, με την μπάλα να κυλά στο χόρτο δηλαδή και μόλις τέσσερις από στημένες φάσεις. Την ίδια ώρα η Αρσεναλ του έκανε μόλις έξι!
Την παράσταση από τον Πορτογάλο τεχνικό πάντως στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, κλέβει ο Μήτρογλου. Τέσσερα γκολ στη φετινή διοργάνωση χωρίς να έχει παίξει σε όλα τα ματς. Οσα δηλαδή έχει ο Λεβαντόφσκι, ο Χούντελαρ, ο Σολδάδο, φορ που κάνουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Και δύο από αυτά τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Αρσεναλ. Γκολ που είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και εξαιρετικά τελειώματα.
Ο Ελληνας στράικερ κάνει χρονιά για μεγάλη μεταγραφή, δείχνει ότι μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους (κεφαλιά, πλασέ, σουτ...) και κυρίως σκοράρει σε όλες μα όλες τις διοργανώσεις. Ευρώπη, πρωτάθλημα, Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την Εθνική ομάδα.
Οσοι διεθνείς, μας ψιθύριζαν το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία του Euro, ότι αυτό το παιδί, άλλαξε πολύ, ωρίμασε, είχαν δίκιο.
Ο Μήτρο-γκολ δουλεύει, βελτιώνεται και γίνεται ο πιο ολοκληρωμένος φορ που έχει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αν είχαμε υποψιαστεί ότι το ταλέντο για να τα κάνει όλα αυτά το είχε, είχαμε εξίσου υποψιαστεί ότι την διάθεση και το μυαλό για να κάνει καριέρα μπορεί και να μην τα είχε.
Τελικά τα βρήκε και κερδισμένος βγαίνει και αυτός και φυσικά ο σύλλογος και η Εθνική ομάδα που έχουν ένα σπουδαίο φορ στην διάθεσή τους...
 



πηγή: gazzetta.gr