Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παρί, πρώτη και καλύτερη!!

Παρί, πρώτη και καλύτερη!
Χρειαζόταν τη νίκη για την πρωτιά του ομίλου.

Και τα κατάφερε.

Παρί Σεν Ζερμέν και Πόρτο διεκδικούσαν την κορυφή στον πρώτο όμιλο, με τους Παριζιάνους να παίρνουν το μοναδικό αποτέλεσμα που… τους έκανε (2-1) αφήνοντας δεύτερους τους Πορτογάλους. Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Κιέβου έμειναν στο 1-1, με τους Ουκρανούς να συνεχίζουν στους «32» του Europa League.

Παρί Σεν Ζερμέν-Πόρτο 2-1

Οι Παριζιάνοι δεν τα πάνε καλά στις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ τα κατάφεραν μια χαρά. Ο Τιάγκο Σίλβα στο 29’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο «Παρκ Ντε Πρενς». Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Παρί… πάγωσε, καθώς ο Μαρτίνεζ Τζάκσον ισοφάρισε σε 1-1, με αυτό το αποτέλεσμα να δίνει την κορυφή στους Πορτογάλους.
Στο 61’ όμως, ο τερματοφύλακας των «δράκων», Χέλτον έκανε τραγικό λάθος, η μπάλα από το σουτ του Λαβέτσι πέρασε κάτω από τα χέρια του, με τον Αργεντινό να σημειώνει το τελικό 2-1. Έτσι, η Παρί προκρίνεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Πόρτο να περνάει ως δεύτερη.




Παρί Σεν Ζερμέν (Αντσελότι): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Μενέζ (86’ Ζαλέ), Ματουιντί, Σαντόμ, Παστόρε (88’ Νενέ), Λαβέτσι (77’ Βεράτι), Ιμπραΐμοβιτς

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Άλεξ Σάντρο (86’ Μπα), Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλεζ, Ζοάο Μουτίνιο, Φερνάντο (70’ Ντεφούρ), Τζάκσον Μαρτίνεζ, Τζέιμς Ροντρίγκεζ, Βαρέλα (85’ Ατσού)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ντιναμό Κιέβου 1-1

Το χιόνι έπεφτε πυκνό. Το παιχνίδι στην Κροατία διεκόπη, καθώς δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο –έστω και με 15’ καθυστέρηση- και το πολύ όμορφο γκολ του Γιαρμολένκο στο 45’ έκανε το 1-0 για τους Ουκρανούς. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Κρστάνοβιτς να πετυχαίνει το 1-1 που έμεινε ως το τέλος. Βέβαια, η Ντιναμό Κιέβου είχε ήδη προκριθεί στους «32» του Europa League, ενώ από την άλλη, οι Κροάτες μένουν εκτός Ευρώπης, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι τους στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Γιούρτσιτς): Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Σίμουνιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Αντεμί, Κόβατσιτς, Σαμίρ, Μπρόζοβιτς (71’ Πίβοριτς), Μπεκιρά, Τσοπ (90’ Κρστάνοβιτς)

Ντιναμό Κιέβου (Μπλαχίν): Κόβαλ, Μπετάο, Μίκαλικ, Ταΐβο, Μιγκέλ Βελόσο, Βουκόγεβιτς, Γιαρμολένκο, Γκαρμάς, Αρούνα, Ντουντού (82’ Μεχμέντι), Ιντέγε (Ρούμπεν)

Τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν-Πόρτο 2-1
(29’ Τιάγκο Σίλβα, 61’ Λαβέτσι – 33’ Τζάκσον)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ντιναμό Κιέβου 1-1
(90+5' Κρστάνοβιτς- 45’ Γιαρμολένκο)

Τελική βαθμολογία πρώτου ομίλου (έξι αγώνες):

1. Παρί Σεν Ζερμέν 15
2. Πόρτο 13
3. Ντιναμό Κιέβου 5
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1






πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: