Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εθνική Ελλάδας στους 16 στην Πανεπιστημιάδα

Μετά τη βαριά ήττα από τη διοργανώτρια Σερβία στην πρεμιέρα της Πανεπιστημιάδας, η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε δριμύτερη και συνέτριψε την Αυστραλία με 89-72, παίρνοντας την πρόκριση για τους 16 του θεσμού.

Καλύτερος από την ελληνική ομάδα ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης με 25 πόντους και στατιστική για Όσκαρ. Ο 21χρονος playmaker του Παναθηναϊκού είχε 5/6 τρίποντα, 8/8 βολές, ½ δίποντα, αλλά και 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα «οδηγώντας» την Εθνική στη νίκη-πρόκριση επί των «Καγκουρό».


Οι 16 καλύτερες ομάδες συγκροτούν νέους ομίλους με την Ελλάδα να αγωνίζεται τη Δευτέρα με τις ΗΠΑ και την Τρίτη με τη Φινλανδία με φόντο τα προημιτελικά της 25η Πανεπιστημιάδας.

Όουεν στη Μάντσεστερ

Οι φήμες των τελευταιων ημερών περί υπογραφής του Μάικλ Οουεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν σάρκα και οστά. Ο 30χρονος επιθετικός μετά από πολύωρα ιατρικά τεστ, τα οποία πέρασε με απόλυτη επιτυχία, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους "κόκκινους διαβόλους" διάρκειας δύο ετών, λαμβάνοντας το ποσό των 58.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Ενθουσιασμένος από την πλευρά του ο έμπειρος ποδοσφαιριστής τόνισε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου: " Είχα ξεκινήσει να μιλάω με άλλους συλλόγους, όταν ξαφνικά ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μου τηλεφώνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με προσκάλεσε για πρωινό την επόμενη μέρα και μου είπε ότι θέλει να με υπογράψει. Το αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα την οποία θα ήθελα να αρπάξω και με τα δύο μου χέρια. Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο μου προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και θέλω να τον διαβεβαιώσω πως θα τον ξεπληρώσω με τις εμφανίσεις μου και τα γκολ μου".

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Σκότος τεχνικός επεσήμανε: "Ο Μάικλ είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκοσμίου κλάσης και αδιαμφισβήτητα έχει αποδείξει ότι είναι ένας σκόρερ υψηλού επιπέδου. Η έλευση του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,. με τις απαιτήσεις που έχουμε είναι κάτι το οποίο ο Μάικλ θα απολαύσει".

Χρυσό στην Πεσκάρα από τη Β. Μιλλούση

Το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας της ενόργανης γυμναστικής των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, κατέκτησε η Βασιλική Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 14.725 βαθμούς, ενώ η Αντριάνα Συρίγου έμεινε στην 7η θέση με 12.950 βαθμούς.

Φιλικό του Ολυμπιακού με Σβατς

Αν κάτι θα μείνει από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία αυτό δεν θα είναι άλλο από την εξαιρετική εμφάνιση του Ζαουάντ Ζαϊρί που ήταν ασταμάτητος στο διάστημα που έπαιξε και οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στο 3-0 επί της Σβάτς. Στο 44' ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ ενώ στο 62' έβγαλε την ασίστ στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Μπελούτσι με πέναλτι στο 85 διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Θετικό δείγμα για τους πρωταθλητές, ειδικά στην επανάληψη.

Οι αρχικές συνθέσεις

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Κ. Παπαδόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Ντομί, Τοροσίδης, Ντουντού, Γ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Όσκαρ.

Σβατς: Βάισενχοφερ, Σκπολ, Έγκερ Ντάβιντ, Έγκερ Ντάνιελ, Ντούιτς, Κοχλ, Χόντερ, Ποχλ, Τακσάκερ, Μπούχερ, Κέλνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Σίφνον.

Πεσκάρα : Μετάλλια

Το ασθενές φύλο έχει την τιμητική του στο τζούντο στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Η Μπουκουβάλα στα -57κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς νίκησε διαδοχικά την Ορόρα Σικόζα από την Αλβανία, τη Νεσρία Ζελασί από την Τυνησία, στον ημιτελικό την Τουγκμπά Ζεχίρ από την Τουρκία και στον τελικό τη γαλλίδα Μπάρμπαρα Χαρέλ.
Το χάλκινο μετάλλιο στα -63κ. κατέκτησε η Δήμητρα Ανδρούτσου. Αρχικά ηττήθηκε από την Καχίνα Σαϊντί (Αλγερία), όμως στα ρεπεσάζ νίκησε την Καρέν Χαμάς (Λίβανος) και την Φλάβια Παγκανέσι (Ιταλία).

Κοντά στο χάλκινο μετάλλιο των -66κ έφτασε ο Λαυρέντης Αλεξανίδης, αλλά τελικά δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Αρχικά κέρδισε τον ισπανό Σουγόι Ουριάρτε Μάρκος και τον τούρκο Χασάν Γιλμάζ, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον σέρβο Μίλος Μιγιάλκοβιτς και στα ρεπεσάζ από τον ιταλό Φραντσέσκο Φαράλντο.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος γυναικών των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, κατέκτησε η Τόνια Στεργίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το 1.89 με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ η Μπουρτσού Αϊχάν από την Τουρκία το πέρασε με την πρώτη και πήρε το ασημένιο (και οι δύο απέτυχαν στο 1.91). Η Ιταλίδα Αντονιέτα Ντι Μαρτίνο, που ήταν και το φαβορί, επικράτησε άνετα, αφού έφτασε στο 1.97 και πήρε το χρυσό.

Στην πέμπτη θέση έμεινε η Μαρούλα Παπαγεωργίου με 1.75.

Δράμα : Ανανέωσε ο Τσουκαλάς

Αίσιο τέλος είχε για την ομάδα της Δόξας Δράμας το μικρό σήριαλ που δημιουργήθηκε με τον Σταύρο Τσουκαλά. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, ανακοινώθηκε οριστικά σήμερα, καθώς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «Μαυραετούς». Θυμίζουμε ότι ο Τσουκαλάς ήταν από τους κορυφαίους της περσινής σεζόν, όταν και η Δόξα κέρδισε την άνοδο της στην Β΄ εθνική.

H Τσέλσι πήρε Στάριτζ

Στη μεταγραφή ενός νεαρού και ταλαντούχου ποδοσφαιριστή προχώρησε η Τσέλσι. Οι “μπλε” απέκτησαν τον επιθετικό Ντάνιελ Στάριτζ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι. “Ο Ντάνιελ Στάριτζ συμφώνησε να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο” ήταν η σχετική ανακοίνωση της Τσέλσι, μέσω του επίσημου σάιτ της. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε 4 γκολ σε 26 συμμετοχές την περασμένη περίοδο, φορώντας τη φανέλα των “σίτιζενς” και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της ομάδας.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΗΝΩΣΗ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Από τη Δευτέρα 06/07/09 ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ θα αρχίσει να εκδίδει την κάρτα μέλους του Γυμναστικού Συλλόγου. Η κάρτα θα είναι ετήσια και θα μπορούν να την παραλαμβάνουν από τα γραφεία του Συλλόγου (Αγίου Δημητρίου 159β), τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2009, αλλά και όσα παλαιά μέλη τακτοποιήσουν τις πρόσφατες οφειλές τους. Με την κάρτα μέλους και την επίδειξη της ο κάτοχος θα δικαιούται έκπτωση 10% : 1. Στα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2. Στα διαρκείας της ομάδας μπάσκετ 3. Στα διαρκείας της ομάδας βόλεϊ 4. Σε αγορά προϊόντων από την μπουτίκ του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 5. Ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων του Συλλόγου. Φίλε του ΗΡΑΚΛΗ μας. Γίνε μέλος της μεγάλης μας οικογένειας. Έτσι ενισχύεις οικονομικά το Σύλλογο, επιπλέον γιγαντώνεις τη φωνή του στα λεγόμενα κέντρα αποφάσεων.

Η Εθνική εφήβων νίκησε για 2η φορά

Τη δεύτερη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Οκλαντ σημείωσε η εθνική Ελλάδος, η οποία σε ένα συναρπαστικό ματς επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 107-98, για τον Α΄ όμιλο.
Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πορτορικανούς να ελέγχουν το ρυθμό της αναμέτρησης, βασιζόμενοι στα τρίποντά τους. Εχοντας 7/10 και με την ελληνική άμυνα να μην μπορεί να προσαρμοστεί καλά στο άναρχο παιχνίδι των αντιπάλων της, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στη θέση του «κυνηγού».
Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα της ομάδας του Γιώργου Βλασσόπουλου βελτιώθηκε αισθητά, οι Πορτορικανοί δεν συνέχισαν να είναι εύστοχοι, με αποτέλεσμα η εθνική, χάρη σε κρίσιμους πόντους του Παπαντωνίου και του Παπανικολάου, να πάρει το προβάδισμα με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (34-35). Εκτοτε, η διαφορά αυξανόταν σταδιακά, φτάνοντας μέχρι και τους 9 πόντους (51-60), λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με 54-60 με καλάθι-φάουλ του Ροζάριο σε νεκρό χρόνο.
Στην επανάληψη οι Πορτορικανοί, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 11 πόντους (54-65), κατάφεραν να επιστρέψουν και να προηγηθούν (72-70), 4΄ πριν από τη λήξη της περιόδου. Τελικά με ένα ξέσπασμα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Κώστα Παπανικολάου, η εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 2 πόντους (77-79). Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι που ανέλαβαν δράση ο αρχηγός Νίκος Παππάς και ο Λεωνίδας Κασελάκης. Οι δυο τους ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (86-93) 3.29΄΄ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας σαφές προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ ο Παππάς με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης έδωσε προβάδισμα 12 πόντων (86-98) στα 2.22΄΄. Οι Πορτορικανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά ακόμη ένα τρίποντο του Σλούκα (89-101) 1.30΄΄ πριν από τη λήξη έδωσε την «χαριστική» βολή στο Πουέρτο Ρίκο. Αύριο (10:30) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, με στόχο το αήττητο στην πρώτη φάση και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 32-29, 54-60, 77-79, 98-107.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Παπανικολάου 25 (2), Γεωργάκης 3, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 24 (1), Παππάς 20 (1), Κασελάκης 20 (2), Σαρικόπουλος.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Κάρλος Καλκάνο): Νίρενμπεργκ 4, Κίντρον 15 (3), Σόσα 20 (6), Αμπρέου, Φοντάν 15, Καμπρέρα, Μίρο, Λόπεζ 6, Ριβέρα 5, Γιάνγκ 7, Ροζάριο 26 (2), Μοράλες.

ΠΑΕ Άρης : 2 ανακοινώσεις, 2 επεκτάσεις και 3 αποχωρήσεις

Δύο ανακοινώσεις, δύο επεκτάσεις συμβολαίων και τουλάχιστον τρεις αποχωρήσεις περιλαμβάνει η ατζέντα της ΠΑΕ Αρης μέσα στο επόμενο 48ωρο. Οι "κίτρινοι" έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 24χρονο βραζιλιάνο τερματοφύλακα Σκουαρσόνε Ροντρίγκες Ντος Σάντος, ενώ φέρονται να έχουν προσεγγίσει και έναν μεσοεπιθετικό. Ακόμη, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη για την επέκταση των συμβολαίων τους για ακόμη τρία χρόνια.

Ξεκινώντας από τον βραζιλιάνο τερματοφύλακα, απομένει να αποδεσμευτεί από τις ιταλικές ομάδες (Ουντινέζε-Αλμπινολέφε) που μοιράζονται τα δικαιώματά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς επίσης και ότι άμεσα αναμένεται να τελειώσει οριστικά. Ακολούθως, θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ Αρης. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για συμφωνία των "κίτρινων" με έναν μεσοεπιθετικό, του οποίου το όνομα διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, αλλά είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Σε ότι αφορά τις επεκτάσεις συμβολαίων, οι Θεσσαλονικείς - από καιρό - βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη. Με τον πρώτο υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και απομένει να αποτυπωθεί σε μια κόλλα χαρτί, ούτως ώστε να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει κατ' επανάληψη εξάλλου την επιθυμία του για παραμονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αποθεώθηκε από τους φίλους του Αρη, στη πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Μιχάλη Σηφάκη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε στα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Με τον Κρητικό γκολκίπερ επίσης έγιναν συζητήσεις για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 κι έδειξε θετικός σε αυτή τη προοπτική.

Το τρίτο ζήτημα που απασχολεί είναι αυτό των αποχωρήσεων Ντιόγκο Σιστόν και Μάρκο Αουρέλιο λογικά θα συνεχίσουν τη καριέρα τους σε Πανθρακικό και Ρασίνγκ Σανταντέρ, ο πρώτος υπό τη μορφή δανεισμού. Ο Φελίπε Σανσόν φέρεται να έχει συμφωνήσει με ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ οι δύο δυσκολότερες υποθέσεις είναι αυτές των Αλεχάντρο Λέμπο, Μάριο Ρεγκέιρο οι οποίοι έχουν και υψηλά συμβόλαια.

Κάποια στιγμή εκφράστηκε - ανεπίσημα - ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, αλλά ουδέποτε κατατέθηκε επίσημη πρόταση στην ΠΑΕ Αρης. Ο έκτος της σχετικής "παρέας" είναι ο Πιότρ Βλοντάρτσικ ο οποίος λογικά θα συνεχίσει τη καριέρα του στην Πολωνία.

Στα Τσικλητήρεια η Γκάλκινα

Ένα από τα «αστέρια» του στίβου που θα λάμψουν με την παρουσία τους στο μίτινγκ «Τσικλητήρεια», τα οποία θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, είναι η Γκουλνάρα Γκάλκινα. Η Ρωσίδα αθλήτρια, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα στιπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, θέλει να καταρρίψει στην Αθήνα το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η Γκάλκινα έχει κερδίσει τρεις φορές (2003, 2004, 2007) στα «Τσικλητήρεια». Μάλιστα, το 2004 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ (9:01.59) στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Έχει στην κατοχή της τις έξι από τις 11 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στο αγώνισμα, με τις δύο εξ αυτών να έχουν επιτευχθεί από τη Ρωσίδα στα «Τσικλητήρεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα της είναι η «πρωτιά» της -με παγκόσμιο ρεκόρ- στο Πεκίνο (8:58.81), η οποία είναι η μοναδική επίδοση κάτω από τα εννέα λεπτά στην ιστορία του αγωνίσματος.

Γουίμπλεντον: Στον τελικό για 2η σερί χρονιά οι αδερφές Γουίλιαμς

Οι αδερφές Γουίλιαμς θα γράψουν και τη φετινή ιστορία του ιστορικότερου τουρνουά Γκραν Σλαμ, αυτό του Γουίμπλεντον! Κι αυτό γιατί θα συναντηθούν για δεύτερη σερί χρονιά (και τέταρτη συνολικά) στον τελικό του εν λόγω όπεν, διεκδικώντας το τρόπαιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο αδερφές έχουν κοντραριστεί σε επίσημες διοργανώσεις συνολικά 20 φορές και οι νίκες τους είναι χωρισμένες στη μέση, έχοντας από 10 η κάθε μία.

Η Βίνους Γουίλιαμς επικράτησε ανέλπιστα εύκολα του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, της Ντινάρα Σάφινα, με 2-0 σετ, με την Ρωσίδα να κερδίζει μόλις ένα γκέιμ (6-1, 6-0). Στο άλλο παιχνίδι, τα πράγματα ήταν σαφέστατα πιο δύσκολα για την Σερίνα, αφού μετά από ένα διάρκειας συγκλονιστικό αγώνα, 2 ωρών και 49 λεπτών, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της εξαιρετικής Ελένα Ντεμεντίεβα με 2-1 σετ (6-7, 7-5, 8-6).

Τα αποτελέσματα

Σάφινα – Β. Ουίλιαμς 0-2 (1-6, 0-6)
Ντεμεντίεβα – Σ. Ουίλιαμς 1-2 (7-6, 5-7 6-8)

Ειπε..........................

"Εχω συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και θέλω πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Ζητώ την κατανόηση σας"

Μπομπό

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Βραζιλιάνου, αλλά ο πρόεδρος της Μπεσίκτας δεν παίρνει χαμπάρι από λόγια. Μόνο από... ευρώ.

Ψιθυροι..........................

  • Απ' ό,τι φαίνεται, η ΑΕΚ ξεπέρασε τους μπελάδες με τις οφειλές προς τα Ελληνικά Ακίνητα και ετοιμάζεται να μετακομίσει από το... προπολεμικό γήπεδο του Σπόρτιγκ στο χλιδάτο του Ελληνικού.
  • Τύχη βουνό είχαν όλοι, όσοι ξενύχτησαν το βράδυ της Πέμπτης (2/7), για να δουν -έστω και αποσπασματικά- τον μικρό τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Μεσογειακών Αγώνων από την κρατική τηλεόραση. Εξαιρετικές και οι Ελληνίδες, αλλά αυτές οι Κροάτισσες είναι άλλο πράγμα, βρε παιδί μου...
  • Σωκράτη, ψάχνεις απάντηση στη μεταγραφή του Σισέ; Τρεζεγκέ! (ΓΑΤΑ)

Το... ταλέντο που χάθηκε!

Η Βικτόρια Βανούτσι αποκάλυψε ότι έμεινε έγκυος από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρίβερ Πλέιτ και νυν της Κλουζ, Κριστιάνο Φαμπιάνι. Το 25χρονο μοντέλο από την Αργεντινή ήταν αθλήτρια του τένις και πλέον γίνεται μαμά.

victoria_vanucci25.jpg
victoria_vanucci7.jpg

Δεύτερο όχι της Τσέλσι στην Σίτι


Ο Τζον Τέρι της Τσέλσι Η Τσέλσι για δεύτερη φορά αρνήθηκε πρόταση της Μάνστεστερ Σίτι, να παραχωρήσει τον αρχηγό της Τζον Τέρι. Μάλιστα η ομάδα του Λονδίνου δεν ανέφερε καν το ύψος της προσφοράς που δέχτηκε, με την λακωνική ανακοίνωση: "Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα".

Η Σίτι είχε κάνει και πέρσι προσφορά για τον Τέρι, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ λίγες μέρες πριν αντιμετώπισε και το "όχι" από τη Μπαρτσελόνα για τον Ετό.
"Δηλώνουμε ότι απορρίψαμε χωρίς συζήτηση μια προσφορά της Μάνστεστερ Σίτι για τον Τζον", δήλωσε παράγοντας της Τσέλσι. "Το ξεκαθαρίζουμε και δεν θα απαντήσουμε άλλη φορά σε πρόταση, ο τζον δεν πωλείται!".
Μάλιστα την Παρασκευή ο Τέρι ορίστηκε και πάλι αρχηγός της Τσέλσι.

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!







ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ...!ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ,ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ''ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ''.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κατοστάρα επί του Πουέρτο Ρίκο


Κώστας Παπανικολάου Τη δεύτερη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Οκλαντ σημείωσε η εθνική Ελλάδος, η οποία σε ένα συναρπαστικό ματς επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 107-98, για τον Α' όμιλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Πορτορικανούς να ελέγχουν το ρυθμό της αναμέτρησης, βασιζόμενοι στα τρίποντά τους. Εχοντας 7/10 και με την ελληνική άμυνα να μην μπορεί να προσαρμοστεί καλά στο άναρχο παιχνίδι των αντιπάλων της, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στη θέση του «κυνηγού».

Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα της ομάδας του Γιώργου Βλασσόπουλου βελτιώθηκε αισθητά, οι Πορτορικανοί δεν συνέχισαν να είναι εύστοχοι, με αποτέλεσμα η εθνική, χάρη σε κρίσιμους πόντους του Παπαντωνίου και του Παπανικολάου, να πάρει το προβάδισμα με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (34-35). Εκτοτε, η διαφορά αυξανόταν σταδιακά, φτάνοντας μέχρι και τους 9 πόντους (51-60), λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με 54-60 με καλάθι-φάουλ του Ροζάριο σε νεκρό χρόνο.

Στην επανάληψη οι Πορτορικανοί, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 11 πόντους (54-65), κατάφεραν να επιστρέψουν και να προηγηθούν (72-70), 4΄ πριν από τη λήξη της περιόδου. Τελικά με ένα ξέσπασμα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Κώστα Παπανικολάου, η εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 2 πόντους (77-79). Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι που ανέλαβαν δράση ο αρχηγός Νίκος Παππάς και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Οι δυο τους ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (86-93) 3.29" πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας σαφές προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ ο Παππάς με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης έδωσε προβάδισμα 12 πόντων (86-98) στα 2.22". Οι Πορτορικανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά ακόμη ένα τρίποντο του Σλούκα (89-101) 1.30" πριν από τη λήξη έδωσε την «χαριστική» βολή στο Πουέρτο Ρίκο.

Το Σάββατο (10:30) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, με στόχο το αήττητο στην πρώτη φάση και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 32-29, 54-60, 77-79, 98-107.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Παπανικολάου 25 (2), Γεωργάκης 3, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 24 (1), Παππάς 20 (1), Κασελάκης 20 (2), Σαρικόπουλος.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Κάρλος Καλκάνο): Νίρενμπεργκ 4, Κίντρον 15 (3), Σόσα 20 (6), Αμπρέου, Φοντάν 15, Καμπρέρα, Μίρο, Λόπεζ 6, Ριβέρα 5, Γιάνγκ 7, Ροζάριο 26 (2), Μοράλες.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΠΑΜ ΜΕ ΜΑΡΤΣΕΝΑ???



Νέα μεταγραφική επίθεση -μέσω... άμυνας αυτή τη φορά- είναι έτοιμος να εξαπολύσει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε μπαίνει στην τελική ευθεία για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού εγνωσμένης αξίας, ρίχνοντας "χρυσάφι" στα πόδια του Κάρλος Μαρτσένα της Βαλένθια!
Πρόταση σε Μαρτσένα: Συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2.5 εκ. ευρώΠρόταση σε Βαλένθια: 4 εεκ. ευρώ και τον Νασίφ Μόρις.
Οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στον captain των "νυχτερίδων". Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τις ετήσιες αποδοχές του 30άχρονου αμυντικού να ανέρχονται στα 2.5 εκ. ευρώ μαζί με τα μπόνους συμμετοχών και τα πριμ!
Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, η ελληνική ομάδα μάλλον παίζει χωρίς... αντίπαλο, καθώς πολύ δύσκολα ο Μαρτσένα θα βρει αντίστοιχο συμβόλαιο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι εφόσον μείνει στη Βαλένθια, θα εισπράξει περίπου τα μισά χρήματα (κοντά στα 1.2 εκ. ευρώ), σε σχέση μ' αυτά που του προτείνει ο Παναθηναϊκός!
Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, πάντως, το Τριφύλλι θα πρέπει να εξασφαλίσει αρχικά το "ok" της Βαλένθια και εν συνεχεία να διαπραγματευτεί με τον ποδοσφαιριστή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι "πράσινοι" προσφέρουν στις "νυχτερίδες" 4 εκ. ευρώ και τον Νασίφ Μόρις. Στη διοίκηση της ανδαλουσιάνων, εξάλλου, παρέπεμψε και ο μάνατζερ του Μαρτσένα, Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν, μιλώντας στη "Sportday": "Αν θέλει ο Παναθηναϊκός, ας τα βρει με τη Βαλένθια και εν συνεχεία συζητάμε για τον Κάρλος. Η Βαλένθια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μαρτσένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, ούτε ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση της ελληνικής ομάδας".
Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός έχει στο... συρτάρι κι άλλα ονόματα, σε περίπτωση που "στραβώσει" η υπόθεση του Μαρτσένα. Πιο προσιτός στόχος είναι ο Σουηδός Ματίας Μπιέρσμιρ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΟ Ο ΜΙΑΣΜΙΡ!


Ως παίκτη του Παναθηναϊκού υπολογίζουν πλέον τον Ματίας Μπίαρσμιρ της Γκέτεμποργκ οι Σουηδοί. Χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Aftonbladet» επιβεβαίωνε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του «Goal» της 30ής Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως ο 23χρονος στόπερ (το όνομα του οποίου σας αποκαλύψαμε από τις 20 Ιουνίου) τα έχει βρει σε όλα με το «τριφύλλι».
«Ο Ματίας Μπίαρσμιρ έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Το ερώτημα είναι αν θα φύγει τώρα ή μετά το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει συμφωνήσει στις βασικές λεπτομέρειες του συμβολαίου του και οι ετήσιες απολαβές του θα είναι περίπου 400.000 ευρώ» ανέφερε το δημοσίευμα και συμπλήρωνε: «Το ερώτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός και η Γκέτεμποργκ θα έρθουν επίσης σε συμφωνία». Εν συνεχεία η σουηδική εφημερίδα φιλοξενούσε και δηλώσεις του παίκτη, ο οποίος τόνιζε: «Πάντα έλεγα ότι προτιμώ να φύγω το καλοκαίρι. Οσο το δυνατόν συντομότερα». Το περιβάλλον του Σουηδού επιβεβαίωνε τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο αθλητικός διευθυντής της Γκέτεμποργκ, Χέκαν Μιλντ, ξεκαθάριζε πως η Μπριζ έχει βγει από τη «μάχη» της διεκδίκησής του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΟΛΟ!...


"O Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την κατ’ αρχάς συμφωνία με τον Φαμπιάν «Λόλο» Εστογιάνοφ για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2013 (από τον Ιούνιο του 2010 που ήταν πριν). Επιπρόσθετα ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ απέκτησε πλέον το 100% των δικαιωμάτων μεταγραφής του ποδοσφαιριστή (από 50% που ήταν πριν). Ο 26χρονος άσος αποκτήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο από τους "κυανέρυθρους" μετά την έλευση του Αλβάρο Ρεκόμπα και στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα εντυπωσίασε καθώς σε 24 συμμετοχές πέτυχε επτά γκολ. Από το 2005 έως το 2008 άνηκε στην Βαλένθια από την οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κάντιθ, την Λα Κορούνια, την Βαγιαδολίδ και την Πενιαρόλ. Ακόμα είναι διεθνής 41 φορές με την Εθνική Ουρουγουάης και έχει πετύχει οκτώ τέρματα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος είχε γνωστοποιήσει στο περιθώριο της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας για την νέα χρονιά ότι υπήρξε προφορική συμφωνία με τον παίκτη για την ανανέωση του συμβολαίου του η οποία επισημοποιήθηκε πλέον και έτσι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ που στα τέλη του περασμένου χρόνου είχε ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο και ενώ η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών ήταν για μονοετές συμβόλαιο, θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης έως το 2013. Στο μεταξύ η ΠΑΕ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την πολιτική ανακοινώσεων μεταγραφών, αναφέροντας πιο αναλυτικά:"Διευκρινίζουμε προς τους φιλάθλους μας, ότι προχωράμε στην ανακοίνωση της «κατ' αρχάς» συμφωνίας με κάποιον ποδοσφαιριστή από τη στιγμή που υπογράφει κάποιο συμφωνητικό (επίσημο ή ιδιωτικό) και ότι η τελική ανακοίνωση θα γίνεται αφού ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος, δηλαδή όχι απλά μετά την κατάθεση του συμβολαίου αλλά και την έγκριση του από την αρμόδια επιτροπή. Επιλέξαμε να ακολουθούμε εφεξής αυτή την πολιτική επειδή θέλουμε αφενός οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ να είναι πάντα 100% ακριβείς και αφετέρου να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος με συμβόλαια που είχαν κατατεθεί, είχαν ανακοινωθεί, αλλά τελικά δεν είχαν ολοκληρωθεί σωστά".

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ριζώνει ο Κάλβο


Ο Τόνι Κάλβο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Ρίμποκ Στον Αρη έχουν προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσουν τρεις ακόμα μεταγραφές προκειμένου να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους. Ωστόσο οι μεταγραφές θα πρέπει να θεωρούνται τέσσερις αν υπολογίσουμε και μία "εσωτερική". Ο Τόνι Κάλβο συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για τρία ακόμα χρόνια και σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές.

Ταυτόχρονα, οι "κίτρινοι" έχουν ανοίξει τον φάκελο των αποδεσμεύσεων. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται ο Ντιόγο Σιστόν, ο Αλεχάντρο Λέμπο και ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ, ενώ παρελθόν θα πρέπει να θεωρούνται οι Αουρέλιο (παραχωρείται στην Σανταντέρ) και Φελίπε (θα δοθεί εκ νέου δανεικός ή θα αποδεσμευτεί για τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του).

Ενας ακόμη που συναινεί να αποχωρήσει με μεταγραφή, είναι ο Μάριο Ρεγκέιρο. Με τις υψηλές ετήσιες απολαβές του καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού.

Οι "κίτρινοι" προχώρησαν σε δύο νέες μεταγραφές για την στελέχωση των τμημάτων υποδομής τους και συγκεκριμένα της ομάδας Κ18, με την απόκτηση των Θόδωρου Καραζαρίφη και Ανέστη Παναγιωτίδη. Ο πρώτος έχει γεννηθεί στις 20-11-1993, αγωνίζεται ως χαφ και αποκτήθηκε από τον ΜΑΣ Μαντουλίδη. Ο δεύτερος έχει γεννηθεί στις 13-4-1993, αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και αποκτήθηκε από τον ΑΣ Αμπελοκήπων.

Ερχεται για να υπογράψει ο Βίλτσες


Φάση από τον αγώνα Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη Ο Λούκας Βίλτσες θα είναι παίκτης του Αστέρα Τρίπολης για τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσαν οι συμπατριώτες του. Ο Λατινοαμερικάνος παίκτης αναμένεται στην χώρα μας, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιό του και να ξεκινήσει την προετοιμασία.

Πάντως στην Τρίπολη περιμένουν την Παρασκευή και την άφιξη του Σάλοζι Ουντότζι, ο οποίος επίσης έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αρκαδίας.

Στο μεταξύ, το όνομα του Σίτο Ριέρα ακούστηκε και για τον... Αστέρα Τρίπολης. Πάντως από την διοίκηση της ομάδας δεν επιβεβαιώνεται τίποτα σχετικά με τον Ισπανό παίκτη.

"Μαύρη τρύπα"


Ο Σωκράτης Κόκκαλης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Sportday", ο Ολυμπιακός έχει άνοιγμα το οποίο ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ! Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μπει μέσα περίπου 36 εκατ. ευρώ ενώ οι δανειακές του υποχρεώσεις ανέρχονται στα 27 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το άνοιγμα της ΠΑΕ μεγάλωσε από πέρσι διότι ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ στέρησε πολύτιμα έσοδα τους πρωταθλητές. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το ποσό που είναι μέσα αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός ίσως να αγγίζει και τα 80 εκατ. ευρώ!

Η "Sportday" αναφέρει ότι στην επιστολή που έστειλε ο Σωκράτης Κόκκαλης προς τους επιχειρηματίες τους οποίους καλεί να μπουν στην ομάδα έκανε λόγο για το χρέος των 63 εκατ. ευρώ, αφού ωστόσο πρώτα τόνιζε ότι η αποτίμηση της Efg Telesis Finance -θυγατρικής της Eurobank- έδειξε πως η αξία της ΠΑΕ Ολυμπιακός φτάνει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα παραπάνω η καθαρή αξία των μετοχών της ομάδας, είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δάνεια και για το "Γ. Kαραϊσκάκης"
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπάρχουν επιπλέον δάνεια ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορούν το "Γ. Καραϊσκάκης". Ωστόσο, η κατάσταση με το γήπεδο είναι διαφορετική, επειδή τα δάνεια αποπληρώνονται από τα έσοδα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Οι οφειλές αναμένεται να εξοφληθούν το 2023.

Μάλιστα αυτός που από το 2023 και μέχρι το 2053 θα διαχειρίζεται το "Γ. Καραϊσκάκης" θα έχει ένα τεράστιο έσοδο της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται η πληθωριστική αύξηση! Με πρόχειρους υπολογισμούς θα αποφέρει σε αυτόν που θα έχει το γήπεδο για 30 χρόνια (από το 2023 έως το 2053) πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κ. Κόκκαλης έχει δίκιο να θεωρεί ότι το Καραϊσκάκη είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΤΑΥΡΟΣ Ο ΜΙΛΑΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Με επιτυχία πέρασε εχθές από εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο το Μάουρο Μιλάνο ο οποίος υπογράφει την Δευτέρα και θα είναι παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας.Οσο αναφορά το θέμα του επιθετικού ο Ηρακλής προσπαθεί να κλήσει ένα καλό όνομα το οποίο θα προσελκίσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο για την νέα χρονιά.Οι συζητήσεις με τον επιθετικό έχουνε ξεκινήσει εδω και ένα μήνα περίπου και στον Ηρακλή προσπαθούνε να αποσπάσουν το πολυπόθητο ''ναι''.Φήμες οτι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να είναι και η έκπληξη της πρώτης προπόνησης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΡΩΤΗ''.
Η επίσημη ‘πρώτη’ του ποδοσφαιρικού ΗΡΑΚΛΗ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στις 19:00. Είναι η εκκίνηση μιας νέας προσπάθειας για την «κυανόλευκη» ομάδα και μια πρώτη ευκαιρία να βρεθεί δίπλα στον Oleg Protasov και τους ποδοσφαιριστές του ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ, ενόψει μιας φιλόδοξης συνέχειας. Η είσοδος του κόσμου θα γίνει από τις θύρες 4, 5 και επισήμων. Το IRAKLIS F.C. SHOP θα είναι ανοικτό (ειδικά την Δευτέρα 06/07) από τις 11:00 έως και μετά τη λήξη της ‘πρώτης’, διαθέτοντας στους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ προϊόντα του, ενώ κανονικά θα συνεχιστεί από την «κυανόλευκη» μπουτίκ και η διαδικασία διάθεση εισιτηρίων διαρκείας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Την ομάδα του Πανθρακικού στην Κομοτηνή αντιμετωπίζει ο ΗΡΑΚΛΗΣ στην πρώτη αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος της Super League, με βάση τη σημερινή κλήρωση στην Αλεξανδρούπολη. Το πλήρες πρόγραμμα της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 έχει ως εξής:
1η αγωνιστική: Πανθρακικός - Ηρακλής
2η αγωνιστική: Ηρακλής - Αρης
3η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ηρακλής
4η αγωνιστική: Ηρακλής - Λάρισα
5η αγωνιστική: Καβάλα - Ηρακλής
6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ηρακλής
7η αγωνιστική: Ηρακλής - Πανιώνιος
8η αγωνιστική: Λεβαδειακός - Ηρακλής
9η αγωνιστική: Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ηρακλής
11η αγωνιστική: Ηρακλής - Ατρόμητος
12η αγωνιστική: Ηρακλής - Εργοτέλης
13η αγωνιστική: Πανιώνιος - Ηρακλής
14η αγωνιστική: Ηρακλής - Παναθηναϊκός
15η αγωνιστική: Ξάνθη - Ηρακλής
Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκπροσώπησαν στην κλήρωση της Αλεξανδρόπουλης ο Αντιπρόεδρος, κ. Πολύκαρπος, ο Διοικητικός Σύμβουλος, κ. Χαϊτογλου και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Παπαβασιλάκης. Δήμος Πολύκαρπος: 'Προγραμματίζουμε την ομάδα, με βάση και το νέο προπονητή μας για να αντιμετωπίσουμε τους πάντες και συνεπώς δεν είχε σημασία για εμάς η σειρά των αγώνων. Πάντως, σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρχίζουμε εκτός έδρας και αυτό σημαίνει ένα άγχος λιγότερο σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα της Κομοτηνής, μαζί με τον κόσμο μας, όπως και για όλο τον Μαραθώνιο του πρωταθλήματος'. Νίκος Χαϊτογλου: 'Δεν μας απασχολεί η σειρά των αγώνων, καθώς θα αγωνιστούμε όλοι με όλους. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για μια καλύτερη σεζόν, που τόσο πολύ επιθυμούμε όλοι μας, με έναν καλύτερο και διαφορετικό Ηρακλή. Εκεί αποβλέπουν οι κινήσεις μας και με την βοήθεια του κόσμου ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΠΑΕ.
'Το πιο δύσκολο σχόλιο, που καλείται να κάνει κανείς στο ποδόσφαιρο, είναι το σχόλιο για μια κλήρωση Πρωταθλήματος. Λογικό είναι ότι η κλήρωση μπορούσε να είναι καλύτερη, ή χειρότερη, πιο εύκολη ή πιο πολύπλοκη. Οταν η λογική είναι όλοι να αντιμετωπίσουν όλους, δεν μπορούμε να μπούμε σε ανάλυση. Δεχόμαστε το πρόγραμμα, που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, όπως μας προέκυψε. Να συγκεντρωθούμε στην δουλειά, που αρχίζουμε από Δευτέρα και να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και την δική μας ετοιμότητα. Οι αντίπαλοι, είναι βέβαιο ότι, θα κάνουν το καλύτερο για τους εαυτούς τους, οπότε και εμείς θα πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, μέσα από την εντατική και μεθοδική δουλειά, όχι μόνο για τον πρώτο αγώνα, αλλά για όλες τις υποχρεώσεις μας στη νέα περίοδο. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για όλα'.
ΓΗΠΕΔΟ
Εχθές σε ραδιόφωνο της Θεσ/νίκης και συγκεκριμένα στο (Αθλητικό Μετρόπολις).Ο διευθυντής εγκατάστασης της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς μίτινγκ που θα φιλοξενηθεί στο Καυτανζόγλειο, Χρήστος Χρυσοστομίδης δήλωσε:«Εδώ και τρεις μήνες ζητήσαμε κλειδάριθμο για να παίξει δεύτερη και Τρίτη αγωνιστική εκτός έδρας. Επειδή παίζει και η εθνική ομάδα μας βόλευε ιδιαίτερα αυτό καθώς θα είχαμε άνεση χρόνου. Θα υπάρχει βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Αυτή ήταν η μέριμνα μας. Οι άνθρωποι φαίνεται να το είχαν καταλάβει και απορώ πως προέκυψε αυτή η κλήρωση. Εμείς ζητήσαμε το γήπεδο από τις 24 Αυγούστου. Μία ημέρα δηλαδή μετά την πρώτη αγωνιστική. Το στάδιο θα παραδοθεί δύο – τρεις μέρες μετά τους αγώνες ώστε να ετοιμαστεί και πάλι για ποδόσφαιρο. Εμείς το χόρτο δεν θα το πειράξουμε αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν διορθώσεις στο ταρτάν. Πρέπει να γίνει γραμμογράφηση που θέλει ημέρες. Εγώ το βλέπω δύσκολο να παραδοθεί το γήπεδο μόνο για το ντέρμπι. Η δική μου εισήγηση θα είναι αρνητική γιατί το φοβάμαι. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να διασφαλιστεί το στάδιο. Αν γίνει το παραμικρό θα εκτεθούμε διεθνώς. Μπορεί να έρθουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης. Θα υπάρχει μετάδοση από 70 χώρες. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτήν την διοργάνωση. Το στάδιο πρέπει να παραδοθεί στην ημερομηνία που το ζητήσαμε και πάλι πιεστικά θα προλάβουμε. Δεν είναι μόνο η γραμμογράφηση. Πρέπει να φτιαχτεί και ο προαύλιος χώρος. Θα μετακινηθεί ολόκληρο σύστημα. Μιλάμε για μία διεθνή διοργάνωση. Πιστεύω ότι η δεύτερη αγωνιστική και το ντέρμπι του Ηρακλή με τον Άρη μπορεί να γίνει αργότερα. Πιστεύω θα βρεθεί λύση».Στον Ηρακλή δεν ανησυχούν για το θέμα, αφού οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν στα χέρια τους ειδικό συμφωνητικό από την επιτροπή του Καυτανζόγλειου, το οποίο αναφέρει ότι το γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο διάστημα που θα διεξαχθεί το μίτινγκ. Δηλαδή την τρίτη αγωνιστική, όταν οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.Οι ιθύνοντυες της ΠΑΕ Ηρακλής δεν ανυσηχούνε ωστόσο αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο της επιτροπής του Καυτατζογλείου.
Το γεγονός αυτό, μάλιστα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της επιτροπής Καυτανζόγλειου, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος: «Εχουμε ειδοποιήσει ήδη τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ότι στις 29 Αυγούστου ο Ηρακλής μπορεί να παίξει στο Καυτανζόγλειο. Από εκεί και μετά, το στάδιο θα ετοιμαστεί για το μίτινγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος και έκανε έκκληση στους φιλάθλους: «Τους παρακαλούμε από τώρα να μη δημιουργήσουν το παραμικρό, ώστε το στάδιο να είναι έτοιμο για το μίτινγκ. Για το παιχνίδι δεν θα υπάρξει πρόβλημα(Ηρακλής-Αρης)».

Σε... εξομολόγηση οι παπάδες

papades.jpgΤην αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να πληρώσουν οι δύο παπάδες που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ομάδας. Ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε και πλέον καλούνται να απολογηθούν στις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Ο παπα Χρίστος Νίντζιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επειδή έδωσε το παρών στην «πρώτη» του ΠΑΟΚ, ενώ ο φίλος του κλήθηκε και αυτός σε απολογία από τον μητροπολίτη Ημαθίας, ενώ απειλήθηκε ακόμα και με αφορισμό.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του δικεφάλου μόλις έμαθαν τα νέα αποφάσισαν να εκδώσουν ανακοίνωση υπεράσπισης των δύο κληρικών, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη μητρόπολη

Στο Αμβούργο ο Ζε Ρομπέρτο

ze_roberto.jpgΜπορεί ο Ζε Ρομπέρτο να άλλαξε ομάδα, όχι όμως και πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος της Μπάγερν Μονάχου ανακοινώθηκε από το Αμβούργο.


Ο διεθνής άσος ακουγόταν όλο και πιο έντονα για την συνέχιση της καριέρας του στο Αμβούργο κάτι που έκανε γνωστό ο γερμανικός σύλλογος Ο 35χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2011.

ΠΑΟΚ: Δήλωση Fernando Santos σχετικά με την κλήρωση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή την κλήρωση του πρωταθλήματος, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Fernando Santos, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι οι κληρώσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία μιας ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει, θα αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια για να κερδίσει. Εύχομαι το ερχόμενο πρωτάθλημα να είναι καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό".

Συμφωνία για Ριέρα ο Πανιώνιος

rieras.jpgΗ μεταγραφική «βόμβα» που είχε προαναγγείλει ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου, Εμίλιο Φερέρα στην προ ημερών «πρώτη» του «Ιστορικού» είναι πλέον έτοιμη να... σκάσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι άνθρωποι της νεοσμυρνιώτικης ομάδας έχουν έρθει σε συμφωνία με την Εσπανιόλ για την παραχώρηση του Σίτο Ριέρα με τη μορφή «δανεισμού» για έναν χρόνο. Ο Ισπανός στράικερ που «θάμπωσε» τους πάντες στο περσινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανθρακικού βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στο «στόχαστρο» του Πανιωνίου. Η έναρξη της συνεργασίας των «κυανέρυθρων» με την Εσπανιόλ και οι εξαιρετικές σχέσεις του Εμίλιο Φερέρα με τους διοικούντες τον καταλανικό σύλλογο, έφεραν τις δύο πλευρές σε συμφωνία η οποία είναι πολύ πιθανό να περιλάβει και την οψιόν αγοράς του παίκτη τον Ιούνιο του 2010, από τη στιγμή που ο Ριέρα δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τους Ισπανούς.

Το μόνο που απομένει για να «κλείσει» το deal που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον Πανιώνιο εν όψει της νέας σεζόν (ποιά ομάδα δεν θα ήθελε να έχει στη διάθεσή της μία τετράδα αποτελούμενη από τους Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Ριέρα και Μπάλαμπαν;) είναι το «ναι» του ίδιου του παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Φερέρα έχει ήδη μιλήσει και με τον Ριέρα, ο οποίος δεν δείχνει αρνητικός στο να ακολουθήσει για μία ακόμη φορά τον Βελγοϊσπανό τεχνικό και να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ντάλα Μπόνα για ΠΑΟΚ

dalabona.jpgΙταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 28χρονος μέσος της Νάπολι βρίσκεται στο στόχαστρο του «Δικέφαλου του Βορρά». Ο Μίρκο Σαβίνι σε δηλώσεις του τόνισε «Ανυπομονώ να δω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»



Για μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» ετοιμάζονται στον ΠΑΟΚ όπου έχουν βάλει στο... μάτι τον 28χρονο μέσο Σαμ Ντάλα Μπόνα ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Νάπολι. Συγκεκριμένα Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν προσεγγίσει τον παίκτη και ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Το βιογραφικό του Ντάλα Μπόνα είναι πλούσιο καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αταλάντα, Τσέλσι, Μίλαν, Μπολόνια, Λέτσε, Σαμπντόρια και στην συνέχεια κατέληξε στη Νάπολι. Τις δύο τελευταίες σεζόν δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και έτσι αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος.

Από κει και πέρα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα GOAL ο Μίρκον Σαβίνι είπε αναφερόμενος στην παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην πρώτη προπόνηση «Πόσο είχε; 15.000 ; Λογικό είναι. Από αυτά που ξέρω για τον κόσμο του ΠΑΟΚ το περίμενα. Ο Πιερπάολο Μαρίνο μου είπε τα πάντα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γεμίζουν το γήπεδο και δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Είναι κάτι που με χαροποιεί και ανυπομονώ να τους δω στις κερκίδες.»

Προσπάθειες για Μπακαγιόκο στα Γιάννινα


Ο Ιμπραχίμ Μπακαγιόκο έδωσε τη λύση στον ΠΑΟΚ Οι προσπάθειες της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η περίπτωση του Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο και ίσως τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Λούκας Ριμόλντι θα είναι στην πόλη την Παρασκευή, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του και να είναι έτοιμος να αναχωρήσει με την ομάδα για προετοιμασία. Επίσης αναμένεται και ο νεαρός Βιτσέντι το Σάββατο, για να υπογράψει και αυτός και στην συνέχεια να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, πιθανότατα στον Εθνικό.

Τον Βραζιλιάνο Ζεοβάνιο έφερε ο Πανθρακικός


Ο Ζεοβάνιο Ρότσα Ντο Νασιμέντο Ενας Βραζιλιάνος μέσος, ονόματι Ζεοβάνιο Ρότσα Ντο Νασιμέντο, είναι από το απόγευμα της Πέμπτης στην Κομοτηνή. Αγωνίστηκε πέρσι στην Βαλανσιέν στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας και μάλιστα έπαιξε σε 38 παιχνίδια. Αν όλα πάνε καλά, τότε η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Ο Ζεοβάνιο έχει γεννηθεί στις 11 Νοεμβρίου 1977 στην Γκοϊάνα της Βραζιλίας και έχει ύψος 1,73. Αγωνιζεται ως αμυντικός, αλλά και ως επιθετικός μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλέτικο της Γκοϊάνα και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αμέρικα. Από εκεί πήρε μεταγραφή στην Φιγκεϊρένσε. Συνέχισε στην Παλμέιρας, επέστρεψε στην Φιγκεϊρένσε και δόθηκε δανεικός στην Γκρέμιο. Από εκεί τον πήρε η Βαλανσιέν.

Στο μεταξύ οι Ρουμάνοι Μίτου και Οράκ, συνεχίζουν να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις της ομάδας. Περισσότερες πιθανότητες πάντως για να παραμείνει στην ομάδα έχει ο δεύτερος.

Στέλνουν τον Όουεν στη Μάντσεστερ Γ.


Δεν κοιτάζει πίσω ο Οουεν Ο Μάικλ Όουεν ενδέχεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Αγγλος επιθετικός, που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στη Νιούκαστλ, θα μετακομίσει στους πρωταθλητές, εφόσον περάσει με επιτυχία τις εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος Τύπου των "κόκκινων διαβόλων" δήλωσε στο BBC πως ο σύλλογος δεν θα σχολιάσει τη σχετική φημολογία.

Ο Όουεν, ο οποίος το 2001 ανακηρύχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ευρώπη, "έφτιαξε όνομα" στη Λίβερπουλ και την εθνική Αγγλίας, ενώ το 2004 μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έμεινε για ένα χρόνο στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", όπου έπαιξε καλά, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα της "βασίλισσας", και το 2005 μεταπήδησε στη Νιούκαστλ. Πριν από μερικές εβδομάδες δήλωσε ότι θα φύγει από τους "ανθρακωρύχους", οι οποίοι υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ.

ΤΣΕΛΣΙ: Απέκτησε τον τερματοφύλακα Τερνμπουλ

Τον Ρος Τέρνμπουλ έβαλε σήμερα στην μηχανή της η Τσέλσι. Ο 24χρονος πορτιέρο θα είναι το μπακ απ του Τσεχ στους «μπλε». Ο Τέρνμπουλ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν ικανές για να γλυτώσουν την «Μπόρο» από τον υποβιβασμό. Έτσι, ο ταλαντούχος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την αγγλική ομάδα και η Τσέλσι κινήθηκε αστραπιαία και απέσπασε την υπογραφή του.

Στις «16» Βίκυ και Μαρία

arvaniti_stavanger09.jpgΑκάθεκτες συνεχίζουν την πορεία τους οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ του παγκοσμίου σιρκουί του Σταβανγκερ. Το ελληνικό δίδυμο, που πέρασε στη φάση των «32» ως δεύτερο από τον όμιλό του, υπερκέρασε το εμπόδιο των Γαλλίδων Μπαρέρα/Σαρπό με 2-0 σετ (21-17, 21-15) και πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες της νορβηγικής διοργάνωσης.

Εκεί, ωστόσο, οι πρωταθλήτριές μας θα χρειαστεί να κάνουν υπερπροσπάθεια, προκειμένου να βρεθούν στα προημιτελικά, αφού θα βρουν απέναντί τους τις επικεφαλής του ταμπλό (Νο1), Ρος/Κέσι. Οι Αμερικανίδες νίκησαν από την πλευρά τους με 2-0 (21-17, 21-10) τις Ουκρανές Οσέικο/Μπαμπούρινα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή (3/7).

Στον Άρη ο Σαρικεΐσογλου

sarikeisoglou_aris.jpgΚάτοικος Θεσσαλονίκης θα παραμείνει ο Μιχάλης Σαρικεΐσογλου, ο οποίος επέστρεψε στην οικογένεια του Άρη. Έπειτα από ένα χρόνο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος ακραίος θα ντυθεί και πάλι στα κιτρινόμαυρα, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να φορά την φανέλα του Άρη κι εγώ από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να δικαιώσω τόσο τον προπονητή μου, Γιώργο Οικονομίδη, όσο και τον πρόεδρο του Α.Σ. Άρη, Νίκο Παπαδόπουλο, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα», δήλωσε αρχικά ο αθλητής στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Και συμπλήρωσε: «Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά στις προπονήσεις και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της για τη νέα χρονιά. Στόχος του Άρη είναι να πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα, ν΄ ανεβαίνει ένα σκαλί παραπάνω. Μάλιστα, φέτος έχουμε και την πρόκληση του Βαλκανικού κυπέλλου, την τελική φάση της οποίας θα διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη ο Άρης κι οπωσδήποτε στόχος μας είναι να φέρουμε την ομάδα στην υψηλότερη θέση».

"Πρέπει να με φοβούνται"!



Ο Τζιμπρίλ Σισέ ξεκίνησε να... κλέβει την παράσταση πριν καλά καλά φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τις δηλώσεις του εκτός αγωνιστικού χώρου. Μιλώντας λοιπόν στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την άφιξη του στην Ελλάδα και στο "Ελ.Βενιζέλος" την Πέμπτη (2/7) το βράδυ είπε πως "όλοι πρέπει να με φοβούνται"!
Σε ερώτηση, λοιπόν, αν η ομάδα του Ολυμπιακού πρέπει να τον φοβάται, ο Σισέ απάντησε - χαριτολογώντας φυσικά - πως "πρέπει όλες οι ομάδες να με φοβούνται, όχι μόνο Ολυμπιακός"!
Στη συνέχεια, ο Σισέ πρόσθεσε: "Ξέρω πως ο κόσμος περιμένει πολλά από μένα και να σκοράρω πολλά γκολ. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος όταν πρέπει και πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Ελπίζω ότι θα παίξω το συντομότερο. Eχω έρθει εδώ για να αποδείξω κάποια πράγματα. Πως είμαι καλός παίκτης και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ανυπομονώ να γνωρίσω την υπόλοιπη ομάδα. Τους συμπαίκτες μου. Και όταν ο προπονητής πιστεύει ότι είμαι έτοιμος τότε θα παίξω".
Ο γάλλος φορ την Παρασκευή (3/7) το πρωί θα περάσει από εργομετρικά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για την Ελβετία (15:45GR). "Βρείτε ομάδα"...Σε αυστηρό ύφος απευθύνθηκε ο Κώστας Αντωνίου στους παίκτες του β` γκρουπ, που δεν υπολογίζονται και είναι υπό αποχώρηση, καθώς τους ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός σέβεται μεν τα συμβόλαια τους, περιμένει δε από αυτούς όμως να προσπαθήσουν από την πλευρά τους να βρουν το συντομότερο δυνατόν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Στα της προπόνησης, οι παίκτες του β` γκρουπ έκαναν διπλές προπονήσεις, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ρεπό. Στο πρωινό πρόγραμμα ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις αντοχής και ολοκλήρωσαν δουλεύοντας πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας.
Στο απογευματινό πρόγραμμα ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στις πάσες και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με παιχνίδι 4 εναντίον 4, ενώ ο Κλέιτον προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι Κατσουράνης και Λέτο ακολούθησαν ειδικό ξεχωριστό πρόγραμμα εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ


Ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η υπογραφή συμβολαίων, αλλά η συμφωνία με την ομάδα του Αΐτο Ρενέσες πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμη όμως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, αν και το eurobasket.com έγραψε ότι έπεσαν ακόμη και οι υπογράφες. Δύσκολο, αλλά ότι εκεί θα πάει ο παίκτης είναι βέβαιο. Για την ακρίβεια ο Πρίντεζης συμφώνησε με τη Μάλαγα έναντι 3.360.000 εκατομμυρίων για τρία χρόνια, ενώ υπάρχει μπόνους 370.000 για την επίτευξη των στόχων (τετράδα πρωταθλήματος, Κόπα Ντελ Ρέι, Ευρωλίγκα Φάιναλ Φορ κλπ.). Επίσης οι Ισπανοί θα πληρώσουν ακόμη και τους φόρους του Πρίντεζη, ενώ και το σπίτι θα το πληρώνει η Μάλαγα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χαριστέας εναντίον Πλιάτσικα στην πρεμιέρα


Ο Χαριστέας πανηγυρίζει το γκολ επί της Χέρτα Με ένα καλό παιχνίδι ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γερμανίας την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Η Βόλφσμπουργκ που τρέλανε τους πάντες πέρσι κατακτώντας το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Φέλιξ Μάγκατ υποδέχεται τη Στουτγκάρδη. Χαριστέας και Πλιάτσικας θα αναμετρηθούν επίσης την 1η αγωνιστική.

Κι αυτό διότι η ομάδα του διεθνούς επιθετικού θα φιλοξενήσει τη Σάλκε του πρώην παίκτη της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Φάνης Γκέκας και η Λεβερκούζεν θα φιλοξενηθούν από τη Μάιντς, ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και η Αϊντραχτ θα ταξιδέψουν στη Βρέμη για να αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Η πρώτη αγωνιστική
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Κολωνία
Νυρεμβέργη-Σάλκε
Φράιμπουργκ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο
Μάιντς-Λεβερκούζεν
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου
Μπόχουμ-Γκλάντμπαχ

Τρία "ανοικτά μέτωπα"-Φήμες από Ισπανία για Κριστιάν Βιέρι...


Βιτόλο και Πατσατζόγλου μονομαχούν για την μπάλα Τρία ανοικτά μέτωπα για τον ΠΑΟΚ. Όχι το ίδιο σημαντικά. Κι αυτό γιατί αφορά στην άφιξη ενός ποδοσφαιριστή που είναι δικός του και δύο που αναμένεται να γίνουν δικοί του. Η περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο είναι η πλέον δύσκολη.

Οι αξιώσεις του προέδρου της Ρασίγκ Σαταντέρ, Φρανσίσκο Περνία, θέτουν τον παίκτη ουσιαστικά σε αδράνεια αφού ζήτησε δυο εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρηθεί και δεν μπορεί να πληρώσει εύκολα κάποιος.

"Θα περιμένω ακόμα μια εβδομάδα την Ρασίγκ Σανταντέρ για να λυθεί το θέμα μου. Κυριότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό, αν και οι δυο πλευρές καταλήξαμε στο ό,τι δεν θέλουμε να είμαστε πλέον μαζί. Όμως έχουμε οικονομική διαφορά", έχει δηλώσει ο Βιτόλο. Στην περίπτωση που δεν αποκτηθεί ο Βιτόλο, τότε ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει άλλη λύση για την μεσαία γραμμή.

Στο μεταξύ, ο ατζέντης του Βίκτορ Βιτόλο, Ραφαέλ Θούρο, δηλώνει ότι συνεχίζονται οι επαφές με τη Σανταντέρ: "Κάνουμε συνεχείς συναντήσεις με τον κ. Περνία. Πιστεύω ότι το επόμενο διήμερο θα έχουμε οριστικά αποτελέσματα", τόνισε, χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε οικονομικές απαιτήσεις που προβάλει η ισπανική ομάδα.

Η μεταγραφή του Μίρκο Σαβίνι θα ολοκληρωθεί με την άφιξη του παίκτη και την υπογραφή των συμβολαίων του. Ο Ιταλός αμυντικός αναμένεται να ξεκινήσει από την Καραϊβική και το Σάββατο θα είναι στην Ιταλία. Από την πατρίδα του θα ξεκινήσει την Κυριακή και το ίδιο μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα αναμένεται η καθοριστική συνάντηση του Αντελίνο Βιερίνια με τη διοίκηση της Πόρτο για το αν ο παίκτης θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για μια ακόμα σεζόν ή θα μείνει στην Πόρτο. Ο παίκτης διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι το δυνατόν για να έρθει πίσω και να συνεχίσει την ελλην ική του καριέρα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η ισπανική εφημερίδα «Elconfidencial» αναφέρει ότι μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του Κριστιάν Βιέρι είναι και ο ΠΑΟΚ, όπως και οι Γκάλαξι του Λος Αντζελες, η ισπανική Ράγιο Βαγεκάνο, η βραζιλιάνικη Φλαμέγκο αλλά και σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία. Από την διοίκηση του «δικεφάλου» πάντως διαψεύδεται ότι έχουν γίνει ενέργειες για να έρθει ο Ιταλός επιθετικός.

Μία είναι η Αθανασία

Η Αθανασία Πέρρα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, καθώς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό άλμα στα 14.62μ. στην τελευταία της προσπάθεια, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη φέτος στον κόσμο πίσω το 14.73 της Σαβίνε, καθώς και κορυφαία της Ευρώπης.




Θέμα έχει ανακύψει με την Παπαχρήστου καθώς είχε στα χέρια της το χάλκινο μετάλλιο αλλά οι κριτές μέτρησαν 14.16μ. το τελευταίο άλμα της ιταλίδας Μαρτίνες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής αποστολή η οποία υπέβαλε ένσταση που εξετάζεται.

Χάλκινο η ομάδα 4Χ100μ. γυναικών

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ γυναικών κατέκτησε το χάλκινο στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Οι Μαρία Γάτου, Αγνή Δερβένη, Ανδριάνα Φέρρα και Γωγώ Κοκλώνη τερμάτισαν σε 45.45, πίσω από την ομάδα της Γαλλίας που πήρε το χρυσό με 43.79 και της Ιταλίας που ήταν 2η με 43.86.

Τέταρτη με 46.91 ήταν η κύπρος με τις Σάββα, Παπαϊωάννου, Μπαούρδα και Ηροδότου.

Σε άλλα αγωνίσματα, η Ολυμπία Πετσούδη ήταν 7η στα 100μ εμπόδια με 13.73, 6η η Αγνή Δερβένη στα 400μ με 53.89, 5ος ο Πέτρος Κυριακίδης με 46.25 και 6ος ο Δημήτρης Γράβαλος με 46.29 στα 400μ των ανδρών, 5ος ο Κώστας Νακόπουλος στα 800μ με 1:48.55, 6ος ο Χριστόφορος Μερούσης στα 10.000μ με 30.16.99, 4η η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ ανδρών με 40.80 (Αποστόλου, Τσάκωνας, Κουτσοθεοδώρου, Σαρρής), 13ος ο Βασίλης Παπαϊωάννου στα 1.500μ με 3.53.18, ενώ τερμάτισε ο Αλέξανδρος Λίτσης στα 3.000μ στιπλ.

Τέλος την πρόκριση για τον αυριανό (3/7) τελικό στα 400μ εμπόδια πήραν ο Σωτήρης Ιακωβάκης (2ος στην Β΄ σειρά) με 51.21 και ο Κώστας Αναστασίου (3ος στην Α΄ σειρά με 51.37).

Αχάριστος;

tziolis_derby2.jpgΠως λέγεται αυτός που δεν εκτιμά τίποτα και δεν σέβεται το χέρι εκείνο που τον βοήθησε να «φτιάξει» μια καριέρα που παιδιά που είχαν δέκα φορές περισσότερες ταλέντο δεν κατάφεραν να κάνουν; Αχάριστος; Το λιγότερο...




Για να μην σας κουράζουμε. Αυτό που πάει να κάνει ο Τζιόλης δεν έχει προηγούμενο. Δεν σου αρέσει κύριε η Αταλάντα; Οκ. Θέλεις να μείνεις στην Βέρντερ Βρέμης; Πάλι οκ, αλλά φέρε πρόταση και μην προσπαθείς να κάνεις αυτό που η πιάτσα τον ατζέντηδων βουίζει εδώ και μέρες.

Δεν γίνεται να θες να φτάσεις την υπόθεση στα άκρα με απώτερο σκοπό να μείνεις ελεύθερος για να μην πληρώσει φράγκο η Βέρντερ. Δεν γίνεται.

Τώρα τι θα γίνει, θα φανεί στην πορεία. Το ζήτημα είναι ότι η συμπεριφορά του διεθνή μέσου είναι απαράδεκτη και ήδη... βράζει μαζί του όλος ο Παναθηναϊκός. Διοικούντες και μη. Και αυτό μόνο στα υπέρ του δεν είναι...
Γράφει ο.

«Πεντάρα» πρόκρισης για Ανόρθωση

frousos.jpgΤην επόμενη φάση και την Πέτροβατς από το Μαυροβούνιο σκέφτεται ήδη η Ανόρθωση, η οποία στον πρώτο της αγώνα για τα προκριματικά του Europa League διέσυρε με 5-0 την Κέργιενγκ από το Λουξεμβούργο. Η «Κυρία» δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα με τον Φρούσο να πετυχαίνει δυο γκολ.



Στόχος της Ανόρθωσης είναι να πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη της περσινής και κόντρα στην Κέργιενγκ ουσιαστικά «τσέκαρε» το εισιτήριο για τη β' φάση των προκριματικών του Europa League. Η «Κυρία» επικράτησε 5-0 και ήδη σκέφτεται τον επόμενο αντίπαλο, την Πέτροβατς από το Μαυροβούνιο.
Οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 9΄ με αυτογκόλ του Ντα Κόστα, ενώ στο 25' ο Κατσαβάκης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στην επανάληψη, η Ανόρθωση ανέβασε ρυθμό και στο 61 ο Φρούσος έκανε το 3-0. Ο Καφού στο 67 με ατομική ενέργεια πέτυχε το 4-0, ενώ ο Έλληνας επιθετικός στο 90' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το 5-0.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Σούπιτς, Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου, Λεϊβακαμπέσι, Μάρτινς, Μαραγκός (57΄ Φρούσος), Λαμπάν, Ράμος (70΄ Γαρπόζης), Φερνάντες (78΄ Δέλλας), Σόσιν, Καφού.