Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

«Και το Γενάρη στη Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα»

Σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται ο Νταβίντ Ντε Χέα να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ερχόμενο Γενάρη για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ενημέρωσαν τον Ισπανό κίπερ οι διοικούντες τον σύλλογο.
Όσα... όνειρα και αν έχει ο Νταβίντ Ντε Χέα για μία πιθανή ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τη «Sun», οι διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν επισημάνει από τώρα στον Ισπανό τερματοφύλακα ότι δεν αναμένεται να κάνουν αποδεκτή καμία πρόταση των «μερένχες» μεσούσης της σεζόν.
Επομένως, αν επιβεβαιωθεί το εν λόγω δημοσίευμα, η μετακόμιση του Ντε Χέα στη Μαδρίτη, μετά το «ναυάγιο»-κάζο του καλοκαιριού, θα καθυστερήσει έναν χρόνο.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Ζουμά η Φιορεντίνα!!

Πιθανή θεωρείται από την «Corriere dello Sport» μία κίνηση της Φιορεντίνα για την απόκτηση του αμυντικού της Τσέλσι, Κερτ Ζουμά, την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Στη μεταγραφική λίστα της Φιορεντίνα βρίσκεται το όνομα του Κερτ Ζουμά.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η «Corriere dello Sport», η οποία αναφέρει πως μετά το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού το καλοκαίρι, οι «βιόλα» θα επιστρέψουν με νέα πρόταση το 2016.
Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του Ζοσέ Μουρίνιο για τον Γάλλο στόπερ, αν και δείχνει πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα των χρησιμοποιεί.
*Πηγή: England365.gr*

Τα... έριξε στην κούραση ο Κόλμαν!

Ο Κρις Κόλμαν ανέφερε πως η ομάδα της Ουαλίας ήταν κουρασμένη από το παιχνίδι και το ταξίδι με την Κύπρο, «αλλιώς θα είχαν κερδίσει το Ισραήλ» και θα είχαν σφραγίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016.
«Τα παιδιά ήταν κουρασμένα στο τέλος. Έπρεπε να ταξιδέψουμε συνολικά δέκα ώρες για να πάμε και να γυρίσουμε από την Κύπρο και μετά από δύο ημέρες να παίξουμε με το Ισραήλ. Όσο να 'ναι, επηρέασε το έργο μας. Εάν δεν είχαμε το παιχνίδι με την Κύπρο θα είχαμε κερδίσει.
Μας έχουν μείνει ακόμη δύο παιχνίδια. Είναι στο χέρι μας. Το Ισραήλ και το Βέλγιο είναι αυτοί που θα πρέπει να κυνηγήσουν» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

Γουίλιαμς: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Ο αρχηγός της Ουαλίας, Άσλεϊ Γουίλιαμς, δήλωσε πως δεν χρειάζεται να πιάσει πανικός το σύνολο του Κρις Κόλμαν μετά το ισόπαλο 0-0 με το Ισραήλ.
Οι Ουαλοί θα είχαν εξασφαλίσει από το απόγευμα της Κυριακής (περιμένουν πλέον το αποτέλεσμα του Βελγίου με την Κύπρο) την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, αλλά οι Ισραηλινοί τους χάλασαν την γιορτή.
Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο αμυντικός της Σουόνσι ανέφερε:
«Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για το τέλος της φάσης των ομίλων και εξαρτάται από εμάς. Είμαστε ακόμη στη κορυφή και δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Απλώς θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ μας στα επόμενα δύο ματς».
*Πηγή: England365.gr*

Θα είχε αρνηθεί την Τσέλσι ο Πογκμπά!

Η Τσέλσι είδε μια αρκετά ικανοποιητική πρότασή της για τον Πολ Πογκμπά να απορρίπτεται από την Γιουβέντους, ωστόσο ο ίδιος ίσως και να μην έλεγε το «ναι» ακόμη κι αν τα έβρισκαν οι δύο σύλλογοι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γάλλος μέσος βρέθηκε στο στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο, με τους «μπλε» να προσφέρουν 54 εκ. λίρες για τα δικαιώματά του, πρόταση που απορρίφθηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας.
Ωστόσο ο ίδιος έδειξε πως δύσκολα θα έφευγε από το Τορίνο, δηλώνοντας:
«Δεν ήταν η σωστή στιγμή για να φύγω. Μπορούσα να παραμείνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα τελειώσει αυτήν η σεζόν και μετά βλέπουμε και πάλι τι θα γίνει. Δεν ξέρω εάν η Μπαρτσελόνα θα κάνει κίνηση τον Ιανουάριο, αλλά για την ώρα βρίσκομαι στην Γιουβέντους και είμαι απολύτως συγκεντρωμένος σε αυτή γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε».
*Πηγή: England365.gr*

Λεβ: «Πιο επικίνδυνοι οι Σκωτσέζοι»

Ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, δήλωσε πως η απρόσμενη ήττα της περασμένης Παρασκευής για την Σκωτία απέναντι στην Γεωργία θα την κάνει πιο επικίνδυνη απέναντι στην δική του ομάδα.
«Πηγαίνω στο Χάμπντεν για πρώτη φορά. Δεν είχα την τύχη να πάω ποτέ εκεί ως παίκτης ή ως προπονητής. Ανυπομονώ γι' αυτό καθώς υπάρχει μοναδική ατμόσφαιρα, τιμή και πάθος όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές αλλά και από τον κόσμο.
Δεν νομίζω πως η ήττα της Σκωτίας από την Γεωργία είναι πλεονεκτική για εμάς, κάθε άλλο. Το γεγονός αυτό δεν θα κάμψει το μαχητικό πνεύμα της ή το πάθος της. Ξέρω πως η ομάδα και ο προπονητής θα είναι στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα και αυτό θα τους κάνει πιο επικίνδυνους.
Θεωρώ ότι θα αφήσουν την ήττα πίσω τους και θα θελήσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα για τα παιχνίδια που απομένουν. Θα δώσουν τα πάντα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ανεξαρτήτως αντιπάλου. Μπορεί να βρίσκονται πίσω από εμάς την Πολωνία και την Ιρλανδία, αλλά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

«Καλοπιάνουν» με αύξηση τον Μπεραχίνο!!

Αύξηση στις εβδομαδιαίες απολαβές του αναμένεται να δει ο Σαΐντο Μπεραχίνο, σε μια προσπάθεια της διοίκησης να τον «καλοπιάσει» μετά τα εμπόδια που έβαλε στο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Τότεναμ.
Ο νεαρός Άγγλος ήθελε να πάει στα «σπιρούνια» σαν τρελός, αλλά οι διοικούντες τους «baggies» δεν έκαναν δεκτή καμία από τις προτάσεις που δέχθηκαν.
Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη, με την δεύτερη να επιθυμεί να κάνει τον παίκτη να ξανά βρει την δίψα του για ποδόσφαιρο αυξάνοντας τις απολαβές του σχεδόν στο τριπλάσιο. Συγκεκριμένα, ο Μπεραχίνο αμείβεται με 20.000 την εβδομάδα, ποσό που θα γίνει 50.000, ενώ στο νέο συμβόλαιο αναμένεται να υπάρξει και ρήτρα 24 εκ. λιρών.
*Πηγή: England365.gr*

Πλησίασε την κορυφή η Όξφορντ!

Η Όξφορντ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Μπρίστολ Ρόβερς με σκορ 1-0 και μείωσε από την κορυφή.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο με σκόρερ τον Ρουφ στο 62ο λεπτό και ανέβηκαν στους 12 βαθμούς, μειώνοντας στους τρεις από την πρωτοπόρο Λέιτον Όριεντ.
Η 6η αγωνιστική της League Two:
Νιούπορτ-Γιορκ 0-3
Καρλάιλ-Μπαρνέτ 3-2
Κέμπριτζ-Λούτον 1-3
Έξετερ-Λέιτον Όριεντ 4-0
Μάνσφιντ-Γουίμπλετον 1-1
Νορθάμπτον-Ντάγκεναμ 1-2
Πόρτσμουθ-Άκρινγκτον 0-0
Στίβενεϊτζ-Πλίμουθ 2-1
Γουίκομ-Χάρτπουλ 2-1
Γιόβιλ-Μόρκαμ 2-4
Μπρίστολ Ρόβερς-Όξφορντ (6/9)
Νοτς Κάουντι-Κρόουλι (22/9)
*Πηγή: England365.gr*

Και τώρα... πειραματισμός για τον Χότζον!!

Ο Ρόι Χότζον παραδέχθηκε πριν από το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2016 με την Ελβετία πως πλέον με την πρόκριση στα τελικά του δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσει συστήματα και παίκτες.
«Δεν ξέρω εάν η γρήγορη πρόκριση σου δίνει κάποιο ιδιαίτερο προβάδισμα γιατί έτσι κι αλλιώς θα υπήρχε χρόνος για να οργανωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι.
Ίσως να μας δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούμε, ευκαιρία που δεν είχαμε πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί έπρεπε να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας για να πάμε στην Βραζιλία» ανέφερε αρχικά και προσέθεσε για την επιστροφή του Τζόντζο Σέλβι στην εθνική:
«Ο Τζόντζο έδειξε πολύ ώριμος. Όλοι ξέρουμε πως μπορεί να πασάρει και να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά ήταν πολύ καλός και σε άλλους τομείς. Ήταν άριστος».
*Πηγή: England365.gr*

Έμεινε πίσω η Μπέρτον!

Την ευκαιρία να ανέβει ξανά στην κορυφή της League 1 απώλεσε η Μπέρτον, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Κόβεντρι με σκορ 2-1 και παρέμεινε στο -2 από την πρώτη θέση!  
Αν και ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, με το αυτογκόλ του Μάρτιν (11'), οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά- σιγά να χάνουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 20', μάλιστα, η Κόβεντρι έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 54' ο Βίνσελοτ ολοκλήρωσε την ανατροπή, που ανέβασε την ομάδα του στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Η 6η αγωνιστική της League One:
Σάουθεντ-Πίτερμπρο 2-1
Μπάρνσλεϊ-Σρούσμπερι 1-2
Τσέστερφιλντ-Γουίγκαν 2-3
Κρου-Σουίντον 1-3
Φλίντγουντ-Ρότσντεϊλ 1-1
Τζίλιγχαμ-Ντονκάστερ 1-0
Όλνταμ-Μπράντφορντ 1-2
Σκάνθορπ-Μπλάκπουλ 0-1
Γουόλσολ-Μπέρι 0-1
Μπέρτον-Κόβεντρι 1-2
Πορτ Βέιλ-Μίλγουολ (15/9)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Κόλτσεστερ (15/9)
*Πηγή: England365.gr*

Παρακολουθεί Γκουρκίφ η Έβερτον!!

Το ενδεχόμενο να προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον free agent Γιοάν Γκουρκίφ εξετάζει η Έβερτον.  
Ο άλλοτε διεθνής μεσοεπιθετικός της εθνικής Γαλλίας έμεινε ελεύθερος από τη Λιόν και παραμένει σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης.
Οι πληροφορίες των αγγλικών Μέσων αναφέρουν ότι ο προπονητής της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, παρακολουθεί προσεκτικά την περίπτωσή του 29χρονου άσου, προτού αποφασίσει.
Άλλωστε, παραμένει άγνωστη η κατάσταση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι κάτι… παραπάνω από επιρρεπής σε τραυματισμούς.
*Πηγή: England365.gr*

Αβέβαιο το μέλλον του Ιβάνοβιτς!!

Καμία πρόταση, ούτε καν ενημέρωση για προθέσεις της Τσέλσι δεν έχει ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το μέλλον του να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο.  
Οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν, αλλά τίποτα… Οι Λονδρέζοι- σύμφωνα με τη «Mirror»- δεν έχουν καταθέσει ακόμα πρόταση ανανέωσης στον Σέρβο αμυντικό, με αποτέλεσμα (απολύτως φυσιολογικά) να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το μέλλον της συνεργασίας τους.
Το συμβόλαιο του 32χρονου άσου εκπνέει στο τέλος της σεζόν και από τον ερχόμενο Ιανουάριο, εάν δεν πέσουν υπογραφές σε νέο συμβόλαιο, θα μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
*Πηγή: England365.gr*

«Χτυπάει» Γουίλσον η Ντέρμπι!!

Απεγνωσμένα επιθετικό αναζητά η Ντέρμπι Κάουντι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Τζέιμς Γουίλσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!  
Δημοσίευμα της «Daily Star» αναφέρει ότι ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ θα επιχειρήσει άμεσα να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων», για να διαπιστώσει τις προθέσεις του στο ενδεχόμενο δανεισμό του 19χρονου άσου.
Λογικά, όπως εκτιμά το εν λόγω Μέσο, οι διοικούντες τη Γιουνάιτεντ δεν θα έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν προσωρινά τον ποδοσφαιριστή, αφενός γιατί δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Λουίς Φαν Χάαλ και αφετέρου διότι θα ωφεληθεί και ο ίδιος αν πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.
*Πηγή: England365.gr*

Μελετά… την Στόουκ ο Σακίρι!!

Τόσο πολύ έχει ενθουσιαστεί με τη μεταγραφή του στην Στόουκ ο Σερντάν Σακίρι, που αποφάσισε να… ξεφυλλίσει την ιστορία της για να μάθει τα πάντα για εκείνη!  
Ο Ελβετός επιθετικός άρχισε την «μελέτη» και όπως τόνισε: «Έμαθα πολλά. Είδα και ορισμένες βιντεοκασέτες και τώρα ξέρω περισσότερα, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για τη 2η παλιότερη ομάδα στον κόσμο.
Ήταν μεγάλο όνειρο για μένα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Όλοι οι σύλλογοι έχουν στόχο να παίξουν στην Ευρώπη, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα. Αυτός είναι και δικός μας στόχος»!
*Πηγή: England365.gr*

Μένει ελεύθερος ο Μίτσου!

Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι της Σουόνσι και αποφάσισαν να τρέξουν τις διαδικασίες λύσης της συνεργασίας τους με τον Μίτσου.  
Η κατάλληλη πρόταση που περίμεναν κατά τη μεταγραφική περίοδο δεν έφτασε ποτέ και έτσι, προκειμένου να τους μείνει… αμανάτι, αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο.
Σύντομα οι σχετικές διαδικασίες θα διευθετηθούν και ο Ισπανός επιθετικός θα μπορεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, να διαπραγματευτεί μόνος την μετακίνηση του σε άλλον σύλλογο.
*Πηγή: England365.gr*

Είπε «όχι» στη Μονακό ο Ρόχο!!

Την προοπτική να αγωνιστεί, έστω και με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, στη Μονακό απέρριψε ο Μάρκος Ρόχο!  
Ρεπορτάζ της «Daily Star» αναφέρει ότι οι Μονεγάσκοι είχαν ζητήσει τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως… προσωρινό έμψυχο αντάλλαγμα - συν χρήματα- για την πώληση του Άντονι Μαρσιάλ, όμως ο ίδιος απάντησε αρνητικά!
Αναγκαστικά, λοιπό, οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαλαν πιο βαθιά το χερί στην τσέπη, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις της γαλλικής ομάδας, η οποία παρουσιαζόταν πρόθυμη να ρίξει το κόστος εάν έπαιρνε δανεικό τον Ρόχο.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος από την Πίτερμπρο ο Ρόμπερτσον!!

Έπειτα από μόλις έξι ματς στη φετινή αγωνιστική περίοδο, η Πίτερμπρο ψάχνει νέο προπονητή, αφού απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία ο Ντέιβ Ρόμπερτσον!
Η μια νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές της LeagueOne ξεχείλισαν το ποτήρι για τους διοικούντες την Πίτερμπρο που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή.
Ο Ρόμπερτσον βρισκόταν στον πάγκο από τον περασμένο Φεβρουάριο, αρχικά με τη μορφή υπηρεσιακού κόουτς και μόλις τον περασμένο Μάιο είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας...
*Πηγή: England365.gr*

Ξανά για Στόουνς τον χειμώνα η Τσέλσι!!

Πέμπτη προσπάθεια θα κάνει η Τσέλσι για τον Τζον Στόουνς, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου!
Οι «μπλε» του Λονδίνου, απέτυχαν να κάνουν τον νεαρό αμυντικό δικό τους μέσα στο καλοκαίρι, εισέπραξαν αρνητική απάντηση από την Έβερτον σε τέσσερις (!) προτάσεις που κατέθεσαν, όμως δεν φαίνεται ότι θα παραδώσουν τα όπλα!
Αν και απέκτησαν τον Παπί Τζιλομποτζί από τη Ναντ σε μια κίνηση που περισσότερο φάνηκε... πανικού από τον Ζοσέ Μουρίνιο, η «Daily Mirror» αναφέρει ότι και η τελευταία εμφάνιση του Στόουνς με την εθνική ομάδα της Αγγλίας ήταν τέτοια που κάνει την Τσέλσι να συνεχίσει να τον κυνηγάει...
*Πηγή: England365.gr*

Η Αλβανία βάζει δύσκολα στον Ρονάλντο!!

Το παιχνίδι της Αλβανίας με την Πορτογαλία έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα των προκριματικών του Euro 2016, αφού οι γείτονες πραγματοποιούν αξιοπρόσεκτη πορεία.

Η Αλβανία βάζει δύσκολα στον Ρονάλντο
Την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του… δικού μας Φερνάντο Σάντος υποδέχεται η Αλβανία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Οι Αλβανοί πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στα προκριματικά και έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην 3η θέση του 9ου ομίλου, με τρεις βαθμούς διαφορά από τη Δανία που σήμερα παίζει στην Αρμενία.

Όσον αφορά τους Ίβηρες, έχουν δείξει ότι ακολουθούν την τακτική της… Ελλάδας (έχει συμβάλει και η παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού σε αυτό), η οποία κάποτε κέρδιζε με τη σφιχτή άμυνά της και πετύχαινε ένα γκολ το πολύ.

Από εκεί και πέρα, στον 4ο όμιλο Πολωνία, Ιρλανδία και Γερμανία αναμένεται να έχουν εύκολο έργο με Γιβραλτάρ (εντός), Γεωργία (εντός) και Σκωτία (εκτός), αντίστοιχα.

Στο δικό μας όμιλο τώρα, τον 6ο, η Βόρειος Ιρλανδία, είναι πιθανό να σφραγίσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016, εφόσον επικρατήσουν την Ουγγαρίας.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

4ος όμιλος

Πολωνία – Γιβραλτάρ (21:45)
Ιρλανδία – Γεωργία (21:45)
Σκωτία – Γερμανία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. Γερμανία (19-5) 16
2. Πολωνία (21-6) 14
3. Ιρλανδία (16-5) 12
4. Σκωτία (12-7) 11
5. Γεωργία (5-13) 6
6. Γιβραλτάρ (1-38) 0

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Γεωργία - Γιβραλτάρ
Ιρλανδία - Γερμανία
Σκωτία – Πολωνία

6ος όμιλος

Ρουμανία – Ελλάδα (21:45)
Φινλανδία - Νησιά Φερόε (21:45)
Βόρεια Ιρλανδία – Ουγγαρία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. Β. Ιρλανδία (11-5) 16
2. Ρουμανία (7-1) 15
3. Ουγγαρία (5-3) 12
4. Φινλανδία (6-8) 7
5. Νησιά Φερόε (5-11) 6
6. Ελλάς (2-8) 2

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα
Ουγγαρία - Νησιά Φερόε
Ρουμανία – Φινλανδία

9ος όμιλος

Αρμενία – Δανία (19:00)
Αλβανία – Πορτογαλία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. Πορτογαλία (7-4) 12
2. Δανία (8-4) 11
3. Αλβανία (4-2) 8
4. Σερβία (5-8) 4
5. Αρμενία (5-11) 1

Επόμενη αγωνιστική (08/10)

Αλβανία - Σερβία
Πορτογαλία – Δανία *Πηγή: sport-fm.gr*

Την «έπεσαν» σε μπαρ στον Πικέ!! (vid)

Λεκτική επίθεση από Ισπανούς φιλάθλους δέχθηκε ο Ζεράρ Πικέ, τον οποίο αποκάλεσαν «μεθυσμένο», αφού ο διεθνής στόπερ επέλεξε να πάει σε μπάρ μετά τη νίκη των «φούριας ρόχας» επί της Σλοβακίας.

Την «έπεσαν» σε μπαρ στον Πικέ (vid)
Η νίκη της Ισπανίας επί της Σλοβακίας με 2-0 που έφερε τους «φούριας ρόχας» στην κορυφή του τρίτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016, δεν ικανοποίησε προφανώς κάποιους Ισπανούς φίλαθλους, που την... «έπεσαν» στον Ζεράρ Πικέ.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, διασκέδαζε μετά τη νίκη της ομάδας του σε μπαρ της πόλης Χιχόν, της αυτόνομης κοινότητας Αστούριες στα βόρεια της χώρας, όταν κατά την αποχώρηση του δέχτηκε λεκτική επίθεση από μερίδα οπαδών, που τον περίμεναν έξω από το νυκτερινό κέντρο στο οποίο βρισκόταν.

Οι οπαδοί που τον προπηλάκισαν τον αποκαλούσαν «μεθυσμένο», ενώ ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών χρειάστηκε την βοήθεια των σεκιούριτι, οι οποίοι τον φυγάδευσαν πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση των οπαδών στον Πικέ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεχνάει τις ρίζες του ο «Μίλο»!

Το ποσό των 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση αθλητικών χώρων στο σχολείο που πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Σερβία και πλέον φιλοξενεί 750 μαθητές έδωσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Δεν ξεχνάει τις ρίζες του ο «Μίλο»
Κίνηση ανθρωπιάς από τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.
Ο Σέρβος μέσος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του, φέρεται να έδωσε το ποσό των 10.000 ευρώ σε σχολείο που κατάγεται, στο Κραγκούγεβατς, για την ανακαίνιση όλων των αθλητικών του χώρων.

Όπως γράφουν στη γειτονική χώρα, μπήκε νέα περίφραξη, δάπεδο, ενώ πλέον υπάρχουν κερκίδες στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Παράλληλα φτιάχτηκε και νέα παιδική χαρά.

«Έγινε πλήρης ανακατασκευή των αθλητικών χώρων του σχολείου που έχει φτιαχτεί πριν από 40 χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες από αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία του πρώην μαθητή μας και πλέον θα μπορούμε να φιλοξενούμε αγώνες στο σχολείο μας», είπε ο Σλόμπονταν Ζίβκοβιτς.

Από την πλευρά του, ο διεθνής άσος των Πειραιωτών τόνισε: «Ο αθλητισμός είναι μία δραστηριότητα που διδάσκει στα παιδιά υγιεινό τρόπο ζωής. Με τη κίνησή μου αυτή θέλω να καλέσω όλα τα παιδιά της περιοχής να έρθουν στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο στόχος μου, να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά μέσω του αθλητισμού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Εθνική… ημιανάπαυση, οι άλλοι στη δράση!!

Σε πρώτο και τέταρτο όμιλο περιορίζεται η δράση στο Ευρωμπάσκετ τη Δευτέρα. Ρεπό το πρωί και απογευματινή προπόνηση στο «σπίτι» του Πέτροβιτς για την Εθνική.

Η Εθνική… ημιανάπαυση, οι άλλοι στη δράση
 
Οι διεθνείς θα απολαύσουν λίγες ώρες ξεκούρασης, ενώ το απόγευμα θα προπονηθούν στη «Χάλα Ντράζεν Πέτροβιτς», που φέρει το όνομα του θρύλου του κροατικού μπάσκετ, αρχίζοντας προετοιμασία για τον αγώνα της Τρίτης απέναντι στη Γεωργία (19:00).

Το πρόγραμμα της ημέρας

Α’ Όμιλος
16.00 Φινλανδία-Ρωσία
18.30 Ισραήλ-Βοσνία Ερζεγοβίνη
22.00 Γαλλία-Πολωνία
Βαθμολογία: 1. Γαλλία 2-0, 2. Ισραήλ 2-0, 3. Πολωνία 2-0, 4. Ρωσία 0-2, 5. Φινλανδία 0-2, 6. Βοσνία Ερζεγοβίνη 0-2.

Δ’ Όμιλος
16.30 Λιθουανία-Βέλγιο
19.30 Τσεχία-Λετονία
22.30 Ουκρανία-Εσθονία
Βαθμολογία: 1. Τσεχία 2-0, 2. Λιθουανία 2-0, 3. Βέλγιο 1-1, 4. Λετονία 1-1, 5. Ουκρανία 0-2, 6. Εσθονία 0-2
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Επαφή με Αναστασίου η Σταντάρ»

Την περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου φέρεται να εξετάζει η Σταντάρ Λιέγης, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του συλλόγου έκανε διερευνητική κρούση στον Έλληνα τεχνικό.

«Επαφή με Αναστασίου η Σταντάρ»
Τον επόμενο προπονητή της ψάχνει η Σταντάρ Λιέγης, ύστερα από την απόλυση του Σλάβολιουμπ Μούσλιν.

Ο Σέρβος τεχνικός απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του βελγικού συλλόγου μετά από τρεις μήνες παρουσίας, έχοντας δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια, την ομάδα να είναι στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να περάσει στους ομίλους του Europa League.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης του επόμενου προπονητή, οι Βέλγοι φέρονται να επικοινώνησαν με τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει με τον Παναθηναϊκό τη Σταντάρ το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «nieuwsblad.be», η διοίκηση του συλλόγου εξέτασε την περίπτωση του Αναστασίου και, μάλιστα, ήρθε σε επαφή μαζί του για να τον ρωτήσει για τις προθέσεις του, χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο από αυτό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνουν «κόλπο γκρόσο» με Ζιανί!

Με την απόκτηση του Αλγερινού επιθετικού Καρίμ Ζιανί φλερτάρει ο Πλατανιάς, που προσπαθεί να κάνει δικό του τον πρώην άσο των Μαρσέιγ και Βόλσμπουργκ.

Ψάχνουν «κόλπο γκρόσο» με Ζιανί
Δίχτυα στην ελεύθερη αγορά φαίνεται πως έχουν ρίξει στον Πλατανιά, που ψάχνουν να ενισχυθούν έστω και την ύστατη ώρα με έναν μεσοεπιθετικό, πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για τους ελέυθερους ποδοσφαιριστές, με τον Καρίμ Ζιανί να να βρίσκεται στο στόχαστρο των Χανιωτών.

Η ομάδα των Χανίων προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό της τον 33χρονο Αλγερινό, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων με τη φανέλα των Τρουά, Σοσό, Μαρσέιγ και Βόλσμπουργκ, καθώς και με την εθνική ομάδα της Αλγερίας.

Ο Ζιανί που έχει γεννηθεί στη Γαλλία, απασχόλησε το τελευταίο διάστημα και τον Ηρακλή, με τον «Γηραιό» να μην πείθεται τελικά να εντάξει στο ρόστερ του τον αλγερινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βγάζει τα προς το ζην στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Al-Fujairah SC, ενώ το χαμηλό κασέ του – περίπου 150.000 ευρώ – επιτρέπει στους Κρητικούς να εξετάζουν τη συγκεκριμένη επιλογή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύει το κέντρο!

Σκέψεις για το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου κάνει από τώρα ο Μάρκο Σίλβα. Αποφασισμένος να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος.

Ενισχύει το κέντρο
Το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου μπορεί να περιμένει; Όχι… Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με τον Πλατανιά αλλά στο μυαλό δεν μπορεί να μην είναι και το επόμενο, εκείνο με τους «βαυαρούς».

Ο Μάρκο Σίλβα, λοιπόν, ενδέχεται κατά του Πλατανιά να δοκιμάσει κάποια από τα πλάνα που ενδέχεται να είναι αποδοτικά και στο πρώτο δυνατό παιχνίδι της σεζόν. Φυσικά δεν τίθεται θέμα δυναμικότητας αλλά αυτό που θέλει ο πορτογάλος είναι να τσεκάρει πώς θα συνεργαστούν οι ποδοσφαιριστές του.

Η μεγάλη αλλαγή που σκέφτεται ο Μάρκο Σίλβα έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή. Σκέφτεται να την ενισχύσει καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι για να ελπίζει με την Μπάγερν η δύναμη πυρός της είναι εκεί. Έτσι σκοπεύει να βάλει τρεις παίκτες στον άξονα στη μεσαία γραμμή κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός ένας εκ των Πάρντο η Φορτούνη.

Πλέον, μεγάλο ενδιαφέρον έχει τους παίκτες που θα επιλέξει για την τριάδα αυτή. Έχοντας τους Σιόβα και Μανιάτη μη διάθέσιμους για το πρώτο ματς, μπορεί να επιλέξει τους Καμπιάσο, Μπουχαλάκη και τον Σιόβα με τον Μποτία να παίρνει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «άγνωστος» Τζέραρντ της Αμερικής!!

Ο Στήβεν Τζέραρντ δηλώνει πως απολαμβάνει την ανωνυμία του στο Λος Άντζελες και περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του χωρίς τις παρεμβάσεις θαυμαστών και Τύπου.

Ο «άγνωστος» Τζέραρντ της Αμερικής
Πριν από πολλά χρόνια, ο μικρός Τζέραρντ ονειρευόταν να γίνει ένας διάσημος ποδοσφαιριστής, τον οποίο όλοι θα αναγνώριζαν και θα επευφημούσαν.

Μεγαλώνοντας, έπαιξε στην Λίβερπουλ, η καριέρα του απογειώθηκε και η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Όμως διαπίστωσε πως τελικά, το να είσαι διάσημος δεν είναι πάντα και τόσο καλό. Ώσπου μετακόμισε στην Αμερική και τα πράγματα άλλαξαν και πάλι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Hello! ο ποδοσφαιριστής της LA Galaxy, αναφέρει πως χαίρεται πλέον απόλυτα την ανωνυμία του στο Λος Άντζελες: «Μπορώ να περπατάω στον δρόμο, χωρίς να με σταματούν κάθε πέντε λεπτά».

inner

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής των Λος Άντζελες Γκάλαξι, μετά από 17 χρόνια καριέρας με την ομάδα της Λίβερπουλ, μετακόμισε με την γυναίκα του Άλεξ και τρεις κόρες τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και -όπως λέει- βρήκε την υγειά του: «Δεν μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος. Εδώ κατέχω την τελευταία θέση στην λίστα των διάσημων (μιας και το ποδόσφαιρο δεν είναι και το πιο δημοφιλές σπορ των ΗΠΑ) και το βρίσκω τέλειο. Έχω γίνει κουλ μπαμπάς, πάμε βόλτες σε πάρκα, παραλίες, λούνα παρκ χωρίς να μας διακόψει κανείς. Μπορεί να μείνουμε εκεί για έξι ώρες χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς. Κι αν κάποιος πει το όνομά μου, δεν είναι σίγουρος ότι είμαι πράγματι εγώ».

Οι κόρες του Λίλι-Ελλα, Λέξι και Λούρδη απολαμβάνουν περισσότερο τον μπαμπά τους και μάλιστα η οικογένεια Τζέραρντ σχεδιάζει ήδη τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς πλέον το βαρύ πρόγραμμα του αγγλικού πρωταθλήματος: «Θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι και είναι ωραίο που θα μπορούμε να πιούμε καμιά μπίρα όπως όλοι. Μετά θα ταξιδέψουμε στη Νέα Υόρκη για την Πρωτοχρονιά, κάτι που ήταν αδύνατον να κάνουμε τα προηγούμενα χρόνια». *Πηγή: sport-fm.gr*

Από τέλος Σεπτεμβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ!!

Στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά σημειώματα από την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο οποίος τελικά δεν μεταβλήθηκε και παραμένει ως είχε και το 2014.

Από τέλος Σεπτεμβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ
Στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά σημειώματα από την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο οποίος τελικά δεν μεταβλήθηκε και παραμένει ως είχε και το 2014. Ως εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες επίσης δεν έχουν αναπροσαρμοστεί εδώ και 8 χρόνια αν και θεωρούνται πλασματικές.

Το συνολικό ποσό που καλούνται να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Δημόσιο ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράξιμα θεωρούνται τα 2,65 δισ. ευρώ που αποτελούν και το στόχο στη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος θα ισχύει και η έκπτωση 20% στους μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους.

Τον φόρο θα πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όμως κάποιοι μπορούν να γλιτώσουν τον μισό ή ακόμα και ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στα τέλη Οκτωβρίου με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όσοι δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το φόρο δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα:

• Εκπτωση 50% μπορεί να γίνει αν διαπιστωθεί οικονομική αδυναμία πληρωμής της οφειλής για το συγκεκριμένο έτος. Πρέπει όμως να υπάρχουν σωρευτικά και οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, να μην ξεπερνά το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

• Εκπτωση 100% μπορεί να γίνει αν υπάρχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων να είναι από τρία και πάνω ή ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας να έχει αναπηρία από 80% και πάνω.

• Εκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Σημειώνεται ότι στα κτίσματα ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με συντελεστές από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει σε κάθε περιοχή.

Ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους συντελεστές όπως ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων αν είναι μονοκατοικίας ή ημιτελές.

Στα οικόπεδα ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Πηγή: newsbeast.gr

Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ ο Μάνταλος!

Αντίστροφα για την επάνοδό του μετράει ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ ο Μάνταλος
Το ανεπίσημο ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρόσφατο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δεν κρατιέται για να επιστρέψει στις επίσημες υποχρεώσεις της «Ένωσης», όμως πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος είναι ότι ο Τραϊανός Δέλλας δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενο τραυματισμό του διεθνούς άσου, ο οποίος επανέρχεται μετά τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί στον επαναληπτικό του περσινού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Μάνταλος δύσκολα θα παίξει με τον ΠΑΣ, εκτός και αν έχει σκορ ασφαλείας ο «Δικέφαλος» και θα γίνει ό,τι έγινε με τον Μπουανανότε, και πλέον αναμένεται να παίξει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας που θα γίνει μεσοβδόμαδα μετά τις εκλογές.

Ο παίκτης έχει στη διάθεσή του δύο εβδομάδες για να δουλέψει πιο πολύ με την ομάδα και να προετοιμαστεί κατάλληλα για να τεθεί εκ νέου στη διάθεση του Δέλλα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» Μανιά ο ΠΑΣ!!

Την ανανέωση του συμβολαίου του Μιχάλη Μανιά έχουν θέσει ως προτεραιότητα στον ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλουν να ολοκληρώσουν το θέμα του Έλληνα επιθετικού το συντομότερο δυνατόν.

«Δένει» Μανιά ο ΠΑΣ
Το γεγονός πως ο Μιχάλης Μανιάς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2016 θέλουν να προλάβουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, που... καίγονται να «δέσουν» άμεσα τον Έλληνα επιθετικό για τα επόμενα χρόνια.

Μετά λοιπόν από τους Βελλίδη, Ναδάλες, Μιχαήλ και Ακόστα, αναμένεται – το πιθανότερο σήμερα – να πάρει σειρά και να τελειώσει το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Έλληνα επιθετικού, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «Goal».

Στον «Αίαντα» θέλουν να προλάβουν τη λήξη του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, καθώς και το γεγονός πως από το Δεκέμβρη, ο Έλληνας φορ θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπουν επιθετικούς στον Παναθηναϊκό!!

Πιθανούς μεταγραφικούς στόχους για την επίθεση ενόψει Ιανουαρίου, «τσεκάρουν» στον Παναθηναϊκό, στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016.

Βλέπουν επιθετικούς στον Παναθηναϊκό
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά επιθετικούς που μπορεί να απασχολήσουν τους «πράσινους» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχουν οι άνθρωποι του τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, που παρακολουθούν διάφορες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal» το ενδιαφέρον των ανθρώπων του «τριφυλλιού», στρέφεται σε επιθετικούς που μπορεί να στελεχώσουν το ρόστερ το Γενάρη και για αυτό το λόγο η προσοχή των σκάουτερς της ομάδας, έχει στραφεί στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Οι πληροφορίες θέλουν πάντως, τον Γιάννη Αναστασίου να έχει ζητήσει έναν επιθετικό με διαφορετικά προσόντα από αυτά των ήδη υπαρχόντων Μπεργκ και Καρέλη και αυτό είναι άλλωστε που έχουν στο νου τους και καταγράφουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι όμως, ακόμη δεν είδαμε τίποτα!!

Η νίκη επί της Κροατίας είναι μια εξαιρετική αρχή. Γιατί η Εθνική δίνει την αίσθηση πως μπορεί να παίξει καλύτερα. Ο Χρ.Ρομπόλης εξηγεί από το Ζάγκρεμπ γιατί πρέπει να αισιοδοξούμε, χωρίς να… πετάμε.

Κι όμως, ακόμη δεν είδαμε τίποτα

Μεγαλύτερη αξία και από τη νίκη, που δεν θα αλλάξει δραματικά τη μοίρα μιας ομάδας η οποία θα κριθεί πολύ αργότερα στα νοκ άουτ, έχει ο τρόπος που αυτή ήρθε. Η Εθνική κέρδισε σε ξένο έδαφος, με ανατροπή και σε μια βραδιά που πολλά, αλλά όχι όλα της πήγαν στραβά και πολλά από τα ατού της υστέρησαν.

Η αστοχία στα μακρινά σουτ μοιάζει μέχρι στιγμής η μόνη χτυπητή της αδυναμία. Αυτή δεν της επέτρεψε να «καθαρίσει» πολύ νωρίτερα την ΠΓΔΜ και να αποφύγει το δράμα στο τέλος κόντρα στην Κροατία. Αυτή διέγνωσε ο Περάσοβιτς και ταμπουρώνοντας την ομάδα του, είτε τραβώντας πίσω την άμυνά του, είτε εφαρμόζοντας ζώνη, βραχυκύκλωσε την ελληνική ομάδα που για ένα ημίχρονο και βάλε αστοχούσε αφειδώς σε ελεύθερα σουτ, αλλά και σε εύκολα λέι απ.

Όμως το καλό παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Μπορεί η ανατροπή να ολοκληρώθηκε με μεγάλα σουτ του Σπανούλη, αλλά η Εθνική παρέμεινε στο ματς χάρη στην αποτελεσματική της άμυνα, τη σωστή δημιουργία που δεν έλειψε ποτέ και έστω κι αργά συνοδεύτηκε από καλά τελειώματα, αλλά και από την προσωπικότητα των παικτών της.

Ο Σπανούλης αράδιασε στα μάτια όσων τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν ως ηγέτη (και) της Εθνικής τους λόγους που τόσο έλειψε τα προηγούμενα καλοκαίρια. Πήρε… εργολαβία τις «ζεματιστές» επιθέσεις αποπνέοντας τη σιγουριά πως η μπάλα και μαζί της η ομάδα είναι σε ασφαλή χέρια. Από κοντά Ζήσης και Μπουρούσης, οι άλλοι δύο της τριάδας των «σωματοφυλάκων» με τα στιβαρά χέρια στις ώρες που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα γυναικόπαιδα, με τον Πρίντεζη να προσθέτει όχι λιθαράκι, αλλά ολόκληρη κοτρώνα για τη νίκη. Ο Σλούκας αποτέλεσε τον τρίτο πόλο των γκαρντ στο κρυφό χαρτί του σχήματος με τρεις κοντούς του Κατσικάρη, που γύρισε το ματς, έστω κι αν εφαρμόστηκε μάλλον κατ’ ανάγκη μετά το τέταρτο φάουλ του Αντετοκούνμπο. Κουφός και Καϊμακόγλου πρόβαλαν τα μούσκουλά τους όποτε χρειάστηκε, ενώ ακόμη κι ο κρύος Μάντζαρης είχε χέρι-αλφάδι ερχόμενος από τον πάγκο για να εκτελέσει από σπόντα τρεις βολές, αλλά και για να παίξει 2-3 καλές άμυνες.

Κι όμως, η Εθνική δεν έχει ακόμη δείξει το καλύτερό της πρόσωπο. Μπορεί να σουτάρει καλύτερα (παρά την έλλειψη κλασικών σουτέρ οι παίκτες της μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από το 9/32, 28,1%), να κλέψει (μόλις 2 ανά αγώνα) και να τρέξει περισσότερο (φτωχή η συγκομιδή πόντων από fast break), να πάρει περισσότερα πράγματα από βασικά της ατού (ιδίως τους φόργουορντ) και να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι της. Και φυσικά πρέπει να τα κάνει όλα αυτά διατηρώντας την άμυνά της στα τωρινά επίπεδα (πέμπτη σε παθητικό στο Ευρωμπάσκετ με 67,5 πόντους ανά αγώνα), συνεχίζοντας να παίρνει πόντους από δημιουργία και συνεργασίες (πρώτη σε ασίστ με 22 κατά μέσο όρο και δεύτερη στα δίποντα με 55,9%) και αποφεύγοντας τα λάθη (έκτη, με μόλις 12 ανά αγώνα).

Η νίκη επί της Κροατίας δεν εξασφαλίζει στην ελληνική ομάδα κανένα μετάλλιο, καμία πρωτιά ομίλου, ούτε καν ακόμη αυτή την πρόκριση στους «16». Πιστοποιεί, ωστόσο, τη δυναμική της, την πρόοδό της και πως το τρένο έχει μπει στις σωστές ράγες. Όχι απλώς για τη Λιλ, αλλά για την οκτάδα, την τετράδα και το μετάλλιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάρ: «Το καλύτερο μου παιχνίδι»

Ικανοποιημένος από την απόδοση του, στο παιχνίδι της Νορβηγίας με την Κροατία, έμεινε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, θεωρώντας ότι πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.

Ομάρ: «Το καλύτερο μου παιχνίδι»

«Μπορεί να ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι. Έπαιξα από την αρχή σήμερα και νομίζω ότι τα πήγα καλά, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Έκανα αρκετές κούρσες και είχα ενέργεια σε όλο το ματς» ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο γεννημένος στο Όσλο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια που απομένουν για τη Νορβηγία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

«Αμυντικά ήμασταν σταθεροί. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που δε δεχόμαστε γκολ και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αμυνόμαστε πολύ καλά σαν ομάδα και όχι οκαθένας ξεχωριστά. Τώρα ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό φθινόπωρο για την εθνική Νορβηγίας, με δύο παιχνίδια να απομένουν. Είμαστε στο παιχνίδι της πρόκρισης απευθείας στο Euro 2016, αλλά ο προπονητής δεν θέλει να μιλάμε γι' αυτό» τόνισε, για να προσθέσει στη συνέχεια.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά αυτό ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Δεν είμαστε στην τελική φάση. Έχουμε δύο ακόμη ματς για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Μπορούμε να χαρούμε για τη νίκη μας σήμερα, αλλά καλύτερα να μην μιλάμε για τα τελικά ακόμη. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για τα δύο επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να κερδίσουμε τη Μάλτα στην έδρα μας και να έχουμε ένα βαθμό τουλάχιστον εκτός έδρας με την Ιταλία». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδωσε ευκαιρίες στον Ντουρμάζ ο Σίλβα…»

Υποστηρικτές φαίνεται πως βρίσκει στις τάξεις του Ολυμπιακού η απόφαση του Μάρκο Σίλβα να αφήσει εκτός της λίστας του Champions League τον Τζίμι Ντουρμάζ.

«Έδωσε ευκαιρίες στον Ντουρμάζ ο Σίλβα…»
Σωστή ήταν η απόφαση του Μάρκο Σίλβα να κόψει τον Τζίμι Ντουρμάζ από τη λίστα του Ολυμπιακού για τους αγώνες στο Champions League, μία απόφαση που βρίσκει υποστηρικτές στου Ρέντη.

Ο Σουηδός εξτρέμ απογοητεύτηκε από την επιλογή του προπονητή του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι έδωσε ευκαιρίες στον διεθνή άσο να αποδείξει την αξία του και εκείνος είναι που θα κρίνει αν πρέπει να τον υπολογίζει για τα ευρωπαϊκά ματς.

«Καλά έκανε ο Σίλβα κι έκοψε από την λίστα τον Ντουρμάζ. Είδε πράγματα ο προπονητής τόσο στην προετοιμασία όσο και στ απρώτα επίσημα παιχνίδια. Του έδωσε ευκαιρίες περιμένοντας πράγματα που όμως δεν είδε. Ήταν μια σωστή απόφαση του Σίλβα», λένε άνθρωπο στην ομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Goal.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο αν «γυαλίσει» κάποιος στον Άρνεσεν!!

Το «ελεύθερο» να κάνει άλλη μία μεταγραφή ελεύθερου παίκτη φαίνεται πως έχει ο Φρανκ Άρνεσεν από τον Ιβάν Σαββίδη, όμως ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να έχει ξεχωρίσει κάποια περίπτωση.

Μόνο αν «γυαλίσει» κάποιος στον Άρνεσεν
Η μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ φαίνεται πως είναι και η τελευταία του ΠΑΟΚ για την τρέχουσα περίοδο, καθώς υπάρχουν μηδαμινές πιθανότητες να προχωρήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal, ενώ ο Φρανκ Άρνεσεν είχε το ελεύθερο να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή από τον Ιβάν Σαββίδη, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσθήκη στο «ασπρόμαυρο» μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, και από τη διοίκηση τις προηγούμενες ημέρες είχε ειπωθεί πως με την απόκτηση ενός σέντερ φορ (δηλαδή του Βούλγαρου άσου), θα έχουν ολοκληρώσει κατά 99% τις μεταγραφές τους.

Στο μεταξύ φαίνεται πως δεν έχει προκύψει κάποια περίπτωση που να έχει «γυαλίσει» στον Δανό και όλα δείχνουν πως το ρόστερ θα μείνει ως έχει μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και θα ανοίξει ξανά η μεταγραφική περίοδος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκιμάζει νεαρό Βενεζουελάνο ο Παναθηναϊκός!


Έπειτα από σχετική εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα ο 17χρονος επιθετικός από τη Βενεζουέλα, Ρόναλντ Μάκιντος Ρόχας, δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό.

Δοκιμάζει νεαρό Βενεζουελάνο ο Παναθηναϊκός
Επικεφαλής ενός δικτύου σκάουτινγκ ποδοσφαιριστών στη Λατινική Αμερική για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο να αναχωρήσει με προορισμό την Αργεντινή για να τσεκάρει (μαζί με τον Εζεκιέλ Γκονζάλες) ορισμένους παίκτες και γιατί όχι να προχωρήσει τις επαφές μαζί τους.

Πριν από την αναχώρηση του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του «τριφυλλιού», ο Αργεντινός εισηγήθηκε να δοκιμάσει ο Γιάννης Αναστασίου τον Ρόναλντ Μάκιντος Ρόχας.

Πρόκειται για 17χρονο επιθετικό, ο οποίος ανήκει στην Κ18 της Ατλέτικο Βενεζουέλα και στην πατρίδα του χαρακτηρίζεται ως «διαμάντι» που έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο νεαρός άσος διακρίνεται για την ταχύτητα και τη δύναμή του, ενώ είναι γιος του Νταβίντ Μάκιντος που είναι 26 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Μάλιστα, την Κυριακή έκανε τη δεύτερη προπόνηση υπό την επίβλεψη του διευθυντή της ακαδημίας Γιάννη Σαμαρά και του κ. Ρότσα και αναμένεται να μείνει στο Κορωπί για μία περίπου εβδομάδα και εφόσον πείσει για τις ικανότητές του θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απόκτηση των δικαιωμάτων του. Σύμφωνα τώρα με την «Πράσινη», τις προηγούμενες εβδομάδες δοκιμάστηκαν επίσης ο 17χρονος Περιουβιανός Τζαμίλ Ορόσκο και ένας ακόμη Βενεζουελάνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτούς αλλάζει ο Τσάνας!!

Φρεσκάρει την Εθνική ο Κώστας Τσάνας στο σημερινό ματς κόντρα στη Ρουμανία με στόχο την πρώτη νίκη στα προκριματικά. Το sport-fm.gr μπαίνει στο μυαλό του προπονητή και σας παρουσιάζει τα πλάνα.

Αυτούς αλλάζει ο Τσάνας
Δύο έως τέσσερις αλλαγές αναμένεται να έχει η ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία στις 21:45, σε σχέση με το αρχικό σχήμα του αγώνα της περασμένης Παρασκευής απέναντι στη Φινλανδία. Ο Κώστας Τσάνας προανήγγειλε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι θα προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες.

Αποστολή στο Βουκουρέστι: Σωτήρης Ταμπάκος

Προφανώς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει και σε αυτό το ματς να έχει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές, όπως έκανε και ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τους Φινλανδούς.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Και στο κάτω-κάτω δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να γίνονται σαρωτικές αλλαγές μετά από ήττες. Συνήθως, δεν πιάνει το… κόλπο. Ορισμένοι διεθνείς θα πάρουν ανάσες και θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους άλλους παίκτες.

Η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί με 4-3-3 στο γήπεδο «National Arena» με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιός μπακ θα είναι ο Λουκάς Βύντρα και αριστερός ο Χοσέ Χολέμπας. Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα είναι ο ένας από τους δύο στόπερ, ενώ ο παρτενέρ του θα επιλεγεί ανάμεσα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Μανωλά. Είναι πιθανή η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού της Ρόμα στην ενδεκάδα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είτε θα διατηρήσει τη θέση του ο Αλέξανδρος Τζιόλης είτε νέο πρόσωπο στο ρόλο του αμυντικού χαφ θα είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο Ανδρέας Σάμαρης θα βρίσκεται στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς και η τριάδα θα κλείσει με την παρουσία του Παναγιώτη Κονέ σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο.

Στην επιθετική γραμμή, ο Γιάννης Φετφατζίδης θα πάρει φανέλα βασικού και θα αγωνιστεί στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα μείνουν στον πάγκο αυτή τη φορά ο Χρήστος Αραβίδης και ο Νίκος Καρέλης. Αριστερά θα μεταφερθεί ο Κώστας Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

Δείτε πλάνα από την προπόνηση της Εθνικής στο γήπεδο «National Arena»




*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκουρτόπουλος: «Ψυχικό μεγαλείο»

Στα ψυχικά αποθέματα που έβγαλε η Εθνική στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη επί της Κροατίας.

Σκουρτόπουλος: «Ψυχικό μεγαλείο»
«Αυτή η ομάδα έδειξε ένα δείγμα του ψυχικού μεγαλείου της και της επιμονής που έχει να εφαρμόζει ότι σχεδιάζουμε για κάθε αντίπαλο. Η αστοχία μας δημιούργησε άγχος, αλλά η άμυνα μας έχει σταθερές και στάνταρ, παρά τα κάποια μικρά λάθη που γίνονται. Είχαμε υπομονή στην επίθεση και αυτό ζητούσαμε από όλους τους παίκτες. Να νικήσουν την όποια απογοήτευση δημιουργεί κάθε άστοχο σουτ και επειδή είναι έμπειροι παίκτες, ήξεραν να τρέξουν στην άμυνα και να καλύψουν την επιθετική αδυναμία που είχαμε. Η πρώτη θέση του ομίλου εξαρτάται, πλέον, απ’ εμάς», ανέφερε ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη.

Νίκη μετάλλου και μόνο...!!

Η Εθνική έκανε σημαντικό βήμα για τη πρώτη θέση του ομίλου με εκπληκτική εμφάνιση για δέκα λεπτά και ο Νίκος Ζέρβας γράφει τα κέρδη και τα...αλλά.

Νίκη μετάλλου και μόνο...
Όταν έχεις την ευκαιρία να σκοτώσεις το θηρίο και δεν το κάνεις, το πιθανότερο είναι να το πληρώσεις. Και μπορεί αγωνιστικά για την ώρα η Εθνική μας να μην ορθώνεται σα θηρίο, αλλά έχει μέγεθος φανέλας και προσωπικότητες παικτών για να τα φέρουν όλα ανάποδα. Η δεύτερη βραδιά στο Ζάγκρεμπ και η νίκη κόντρα στην γηπεδούχο Κροατία αφήνει γλυκιά γεύση για την ανατροπή, αλλά και για όλα όσα μπορεί να ακολουθήσουν στην συνέχεια αν αυτή η ομάδα δείξει στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορεί.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το παιχνίδι δε ξεκίνησε καθόλου καλά για μας. Η Εθνική ήταν νωθρή σε άμυνα (μόλις δύο φάουλ στο δεκάλεπτο) και επίθεση, ήταν άστοχη από μακριά και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από την άμυνα ζώνης του Περάσοβιτς. Στερούνταν δημιουργίας και ιδεών και έπαθε μεγάλη ζημιά από τους Σιμόν και Σαριτς. Τα καλάθια έμπαιναν με...κόπο και ιδρώτα και μόνο μέσα στη ρακέτα, η κίνηση χωρίς τη μπάλα ήταν ανύπαρκτη και το γήπεδο δεν "άνοιγε" σε καμία περίπτωση για να πάρουμε σκορ στον αιφνιδιασμό. Αντιθέτως, δεχθήκαμε πολλά καλάθια στο transition των Κροατών και μάλιστα με τελειώματα από ψηλούς...

Το -5 του ημιχρόνου ήταν μάλλον τιμητικό και ελπιδοφόρο, αφού αν οι αντίπαλοι ήταν πιο οργανωμένοι και λιγότερο άναρχοι, φοβάμαι πως στο τέλος η ανατροπή θα ήταν ανέφικτη. Ο Κατσικάρης είναι φανερό πως έχει κλείσει το rotation με στόχο να βρουν ρυθμό ατού όπως ο Καλάθης και ο Αντετοκούνμπο, ίσως όμως να βοηθούσε λίγο περισσότερο απόψε πχ ο Μάντζαρης πάνω στον Σιμόν... Στον κόουτς, πιστώνεται πως στο κρίσιμο σημείο βρήκε λύσεις στο σχήμα με τους τρεις γκαρντ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία αυτό που με κόπο έχτιζαν σε όλο το ματς και στις δύο πλευρές Μπουρούσης, Κουφός και Πρίντεζης.

Παρόλο που η αστοχία μας στα τρίποντα βοήθησε την Κροατία να κλείσει την άμυνα της προς τα μέσα και να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο -σε συνδυασμό με το ότι αυτή σκόραρε περισσότερα τρίποντα λόγω των κακών μας περιστροφών- η ψυχή του Ζήση -μας κράτησε ζωντανούς με προσωπικά καλάθια- και το τεράστιο παιχνίδι που έκανε εκτελεστικά και δημιουργικά ο Σπανούλης, άλλαξαν όλη τη ροή. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε τη νευρικότητα των πολλών χαμένων λέι απ -πολλά φάουλ δε δόθηκαν στη ρακέτα- αλλά και να σφίξουμε την άμυνα μας στο κατάλληλο σημείο.

Στα μετόπισθεν ήταν όλοι καθοριστικοί, αφού μέχρι και ο όχι οπαδός της άμυνας Σλούκας έδινε βοήθειες σε ψηλότερους και μάζευε ριμπάουντ. Η Ελλάδα έβαλε το πρώτο γαλόνι στο πέτο, κέρδισε χρόνο και ηρεμία (άλλο να παίζεις με 1-1 και άλλο με 2-0 έχοντας κερδίσει τη διοργανώτρια), ανεβαίνει ψυχολογικά και φτιάχνει χαρακτήρα και μέταλλο. Τέτοιες νίκες βοηθούν στο να βρεθεί ρυθμός και αυτοπεποίθηση κάτι που είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή. Μέχρι εκεί όμως και τίποτα παραπάνω, διότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και οφείλουμε να βελτιώσουμε πολλά...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Top 5 χωρίς Ελλάδα, αλλά με... Μπατούμ!! (video)

Το Top 5 της δεύτερης μέρας δεν έχει... Εθνική, αλλά έχει εντυπωσιακές φάσεις, όπως του Μπατούμ, αλλά και το μεγάλο νικητήριο καλάθι του Μπιέλιτσα.

Top 5 χωρίς Ελλάδα, αλλά με... Μπατούμ (video)







 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Καϊμακόγλου: «Ζήσης αρχηγός, Σπανούλης ηγέτης»

Υποκλίθηκε στους Νίκο Ζήση και Βασίλη Σπανούλη ο Κώστας Καϊμακόγλου, τονίζοντας βέβαια πως άπαντες στην Εθνική πρέπει να μείνουν ταπεινοί.

Καϊμακόγλου: «Ζήσης αρχηγός, Σπανούλης ηγέτης»
Δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά του Κώστα Καϊμακόγλου που δίνει σύνθημα… προσγείωσης και υποκλίνεται σε Ζήση, Σπανούλη.

«Πιστεύω πως πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Ήταν μια μεγάλη νίκη και ένα σημαντικό τεστ. Η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα, διοργανώτρια του τουρνουά και ικανή να φτάσει ως τα μετάλλια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, αλλά βελτιωθήκαμε στην άμυνα, ενώ στο δεύτερο μας μπήκαν τα σουτ, παίξαμε παθιασμένα και τα καταφέραμε. Ο Ζήσης είναι ο αρχηγός μας και ο Σπανούλης ο ηγέτης μας. Τα δύο ονόματα αξίζουν τον σεβασμού όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι πολύ έμπειρες παίκτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Κάι-Κάι»




*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσικάρης: «Ποιότητα και χαρακτήρα»

Νίκη ταλέντου, αλλά και χαρακτήρα, που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην Εθνική για τη συνέχεια χαρακτήρισε αυτή επί της Κροατίας ο Φώτης Κατσικάρης.

Κατσικάρης: «Ποιότητα και χαρακτήρα»
Ο Φώτης Κατσικάρης εκθείασε την ποιότητα, αλλά και το χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα του στη νίκη επί της Κροατίας.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

«Δεν είμαστε ακόμη στο 100%, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό φάνηκε από κάποια στοιχεία. Η ποιότητα και η προσωπικότητα, όπως και η εμπειρία της ομάδας φάνηκε. Αν βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, μπορούμε να γίνουμε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στο πρώτο μέρος δεν χρησιμοποιήσαμε καν τα φάουλ, η Κροατία πήρε 11 πόντους στον αιφνιδιασμό και πολλούς στο ένας με έναν. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και πιο βαρύ για μας στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τη δυνατότητα της ομάδας, ως προς το ταλέντο, αλλά και σαν χαρακτήρα. Είχαμε κάποιους εγκεφάλους στο παρκέ, όπως ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Σλούκας. Έτσι ελέγξαμε το ματς, αποφύγαμε τα πολλά λάθη και πήραμε πολλά ριμπάουντ. Το σουτ θα είναι θέμα μέρας, αλλά μπορείς να εξισορροπήσεις μια κακή μέρα στα σουτ με άλλο τρόπο. Σημασία για μας έχει ότι νικήσαμε με αυτό τον τρόπο. Η νίκη δεν σημαίνει κάτι, αλλά θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σχετικά με τα κοντά σχήματα και τη βοήθεια παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, είπε: «Παραδοσιακά η Εθνική έκανε τις μεγάλες επιτυχίες της με τους γκαρντ. Ο Σλούκας είναι ένας ποιοτικός παίκτης, βοήθησε πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν θέλω να εκθειάσω κάποιον ξεχωριστά, είμαι ευλογημένος που έχω αυτούς τους γκαρντ. Όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Καϊμακόγλου βοήθησε πολύ με τη δύναμή του και δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη που παίζει 30 λεπτά στην ομάδα του, αλλά καλείται να κάνει τη διαφορά για λίγο. Όλοι βοήθησαν, και ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Ζήσης: «Ευλογία να έχουμε τον Σπανούλη»

Εμφανώς χαρούμενος για τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Κροατία ήταν ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ευλογία» την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ζήσης: «Ευλογία να έχουμε τον Σπανούλη»
Στο πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο απέδωσε ο Νίκος Ζήσης τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Κροατίας, με τον αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» να τονίζει πως ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήσης:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάναμε σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε υπομονή απέναντι στη ζώνη και ήμασταν άστοχοι. Στο δεύτερο μέρος κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Το παιχνίδι άλλαξε μομέντουμ με την ενέργεια που βγάλαμε. Κάναμε κάποια λάθη στο αμυντικό τρανζίσιον, κάτι που έδωσε ψυχολογία στη γηπεδούχο ομάδα. Όμως είχαμε περισσότερο ενέργεια, πήραμε 14 ριμπάουντ και με τους καλούς δημιουργούς μας, που είχαν 21 ασίστ, φτάσαμε στη νίκη. Το 4/20 τρίποντα θα βελτιωθεί. Αν και λένε πως δεν έχουμε καλούς σουτέρ, θεωρώ θέμα χρόνου να μπουν και τα σουτ. Πρέπει να συνεχίσουμε και ήδη κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική: «Όλοι ξέρουν πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ευλογία να τον έχουμε. Κάποιοι ξεχνούν πως στα πέντε χρόνια που δεν είχαμε επιτυχία δεν τον είχαμε για δύο καλοκαίρια και στη μία διοργάνωση έπαιζε τραυματίας. Κάποιοι το ξεχνούν αυτό. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν ότι θα βάλει το μεγάλο σουτ. Έχουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες και το σημαντικό είναι ότι ακόμη και παίκτες που δεν παίζουν πολύ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και υποστηρίζουν την ομάδα από τον πάγκο. Αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα».

Υπόκλιση Γκάλη στην επίσημη αγαπημένη!!

Όταν μιλάει ο... Θεός, οι άλλοι σιωπούν! Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης υποκλίθηκε στα παιδιά του Κατσικάρη και έδειξε βέβαιος πως με τέτοιες εμφανίσεις το μετάλλιο είναι προ των πυλών!

Υπόκλιση Γκάλη στην επίσημη αγαπημένη!

Ο... μπασκετικός Θεός απένειμε τα εύσημα στους διεθνείς για την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Κροατία, υπενθύμισε πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά και έδειξε βέβαιος πως η επίσημη αγαπημένη έχει όλα τα εφόδια για να κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Μπράβο στα παλικάρια της Εθνικής μας που παίζοντας με ψυχή πήραν μου πεντακάθαρη νίκη μέσα στο Ζάγκρεμπ επί της Κροατίας...
Posted by Nick Galis on Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγχαρητήρια από Βασιλακόπουλο στα αποδυτήρια!!

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατέβηκε στα αποδυτήρια για να συγχαρεί τους παίκτες της Εθνικής για τη νίκη επί της Κροατίας. Μαζί και η πρέσβης της Ελλάδας στην Κροατια.

Συγχαρητήρια από Βασιλακόπουλο στα αποδυτήρια
Συγχαρητήρια στα αποδυτήρια μοίρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη, αλλά και το μέλος της FIBA Europe, Άρη Ζώη μοίρασε μπράβο για το χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα.

Τα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας επισκέφθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στην Κροατία κα Ελένη Γεροκωστοπούλου μαζί με το σύζυγό της πρέσβη επί τιμή Αθανάσιο Θεοδωρακόπουλο.

Έδωσαν συγχαρητήρια στην ομάδα και ευχήθηκαν ακόμη περισσότερες νίκες στη συνέχεια, ενώ πήραν μια φανέλα ως δώρο από την αποστολή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούκιτς: «Καλύτεροι εμείς για 35’, κορυφαίος ο Σπανούλης»

Στην έλλειψη ενέργειας από την ομάδα του στο τέλος απέδωσε ο Ρόκο Ούκιτς την ήττα της Κροατίας από την Ελλάδα, ενώ υποκλίθηκε στον Σπανούλη.

 
«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα για 35 και πλέον λεπτά, αλλά στο τέλος μείναμε από καύσιμα. Όταν αντιμετωπίζεις μια τόσο δυνατή ομάδα, όπως η Ελλάδα, δεν αρκεί αν δεν παίξεις καλά σε όλο το ματς. Έχουν έμπειρους παίκτες και στο τέλος μάς τιμώρησαν. Η ήττα αυτή μας πονά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», δήλωσε ο αρχηγός της «χρβάτσκα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Σπανούλη. «Σέβομαι τον Σπανούλη, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Πάντα δίνουμε μεγάλες μάχες στο παρκέ», τόνισε.

Τέλος, στάθηκε στην απειρία κάποιων συμπαικτών του. «Εμείς έχουμε δύο πολύ νεαρούς παίκτες στην πεντάδα μας, παίκτες όπως ο Σάριτς και ο Χεζόνια, που θα ηγηθούν της ομάδας μας στα επόμενα χρόνια. Όμως δεν έχουν ακόμη την εμπειρία. Είναι λάθος να τους κατηγορήσουμε, η διαδικασία μάθησης περιλαμβάνει και τέτοιες καταστάσεις σαν τη σημερινή».

Α’ Όμιλος: Αγριεμένη Γαλλία!!

Η δύσκολη νίκη κόντρα στη Φινλανδία, φαίνεται να… νευρίασε τη Γαλλία, με αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, συντρίβοντάς την 81-54! Ισοφάρισε τον Γκάλη ο Πάρκερ!

Α’ Όμιλος: Αγριεμένη Γαλλία!
Αυτή μάλιστα είναι η Γαλλία! Για να… διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν στην πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία, οι «τρικολόρ» διέλυσαν 81-54 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το 2/2 στον Α’ Όμιλο!

Με τους 11 πόντους που σημείωσε ο Τόνι Πάρκερ έφτασε τους 1030 συνολικά σε Ευρωμπάσκετ, «πιάνοντας» έτσι τον Νίκο Γκάλη στην κορυφή της σχετικής λίστας! Ωστόσο, πρώτοι σκόρερ για το σύνολο του Βενσάν Κολέ ήταν οι Λοβέρν και Ντε Κολό με 12 πόντους ο καθένας. Από τους Βόσνιους ξεχώρισαν οι Κικάνοβιτς και Στιπάνοβιτς με 10 πόντους ο καθένας.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκαναν ό,τι μπορούσαν για ένα ημίχρονο, με τη διαφορά να κυμαίνεται σε… λογικά επίπεδα. Ωστόσο, στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «τρικολόρ» αποφάσισαν να το «τελειώσουν» γρήγορα το ματς και με ένα επιμέρους σκορ 30-10, έκλεισαν την περίοδο στο 31 (36-67). Όπως είναι φυσικό, το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 26-37, 36-67, 54-81

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Πάσαλιτς, Μπούζα 2, Στιπάνοβιτς 10, Σούταλο 8, Μπάβτσιτς 4, Γκόρντιτς 3, Κικάνοβιτς 10, Πέρσιτς 2, Μιλόσεβιτς 3, Ρένφρο 8, Βράμπατς, Αλμπίγιανιτς 4.

Γαλλία: Βέστερμαν 9, Μπατούμ 11, Λοβέρν 12, Καουντί 7, Πάρκερ 11, Φουρνιέ 2, Πιετρούς 5, Ντε Κολό 12, Ντιαό 3, Ζελαμπάλ 4, Γκομπέρ 5, Τζαϊτέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περάσοβιτς: «Σκληρό να χάνεις έτσι…»

Απογοητευμένος από τον τρόπο που η ομάδα του έχασε από την Ελλάδα παρουσιάστηκε ο προπονητής της Κροατίας, Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Περάσοβιτς: «Σκληρό να χάνεις έτσι…»


«Είναι σκληρό να χάνεις όταν είσαι μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η Ελλάδα ήταν μέσα στο παιχνίδι και πέρασε μπροστά την κατάλληλη στιγμή. Ήταν μια σκληρή ήττα για μας, αλλά δεν σημαίνει κάτι και εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στην επόμενη φάση και να κάνουμε μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Τώρα έχουμε μπροστά μας την ΠΓΔΜ και θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτή την ήττα. Χρειάζεται προσοχή κάθε αντίπαλος. Σε αυτή τη διοργάνωση κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε», τόνισε ο προπονητής της «χρβάτσκα».

Το... calma του Σπανούλη στον Ζήση (pic)

Ο Νίκος Ζήσης ήταν... τρελαμένος με τη νίκη επί της Κροατίας, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης παρέμενε ψύχραιμος. Και κάνοντας calma στον κουμπάρο του ήταν σα να λέει «Ηρεμία, τώρα αρχίσαμε...»!

Το... calma του Σπανούλη στον Ζήση (pic)

Ο Νίκος Ζήσης είναι τρελαμένος και πανηγυρίζει όπως όλοι στην ομάδα. Τρέχει πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, τον άνθρωπο που το γύρισε (εν πολλοίς).

Ο Kill Bill όμως παραμένει ψύχραιμος, προσγειωμένος. Και κάνει calma στον κουμπάρο του! Σαν να του λέει: «Ηρεμία, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, τώρα αρχίσαμε»!

Και με ψυχωμένες εμφανίσεις όπως απόψε, τότε υπάρχει πάρα πολλή δουλειά για την επίσημη αγαπημένη...

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Νίκη-ορόσημο»!

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη, την οποία και χαρακτήρισε ορόσημο, της Εθνικής κόντρα στην Κροατία ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

Μπουρούσης: «Νίκη-ορόσημο»!

Ωστόσο, ο Έλληνας σέντερ πρόσθεσε ότι σε τέτοια μας χτίζεις χαρακτήρα ενόψει των σημαντικότερων που έρχονται στα χιαστί, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη συνεισφορά του Βασίλη Σπανούλη που όταν χρειάστηκε, έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πήραμε ένα παιχνίδι στη φάση των ομίλων ενώ ήμασταν στο μείον δέκα. Η άμυνα έδωσε τη νίκη. Για μας ήταν μονόδρομος γιατί θέλαμε να είμαστε όπως παλιά και καταφέραμε να πάρουμε το ματς. Δεν τα παρατήσαμε. Παίξαμε με δύναμη και κουράγιο και νικήσαμε την Κροατία στο σπίτι της. Είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά τίποτα παραπάνω.

Φέτος ούτε σε φιλικό δεν βρεθήκαμε τόσο πίσω στο σκορ. Συγχαρητήρια στον Βασίλη (σ.σ Σπανούλη) που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Δεν πειράζει που δεν μπήκαν κάποια σουτ από τους περιφερειακούς. Ας σουτάρουν κι ας μην μπαίνουν! Όπως είπε και ο κόουτς στα αποδυτήρια, το θέμα είναι να βγουν και κάποια στιγμή θα είναι εύστοχα!

Κερδίσαμε σε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν χάναμε με δέκα και κάναμε μεγάλο καμ μπακ και νικήσαμε. Το έχουμε αποδείξει πολλά χρόνια τώρα. Φτιάχνουμε χαρακτήρα και αυτό το ματς ήταν ορόσημο για την πορεία της ομάδας.

Χτίζουμε πάνω σε αυτήν τη νίκη. Το θέμα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί έρχονται δύσκολα ματς ειδικά στα χιαστί. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, πήρε τα δύσκολα σουτ. Μπράβο του, το έχει ξανακάνει, δεν χρειάζεται να λέμε γι΄αυτό.

Μαθαίνουμε να είμαστε χαλαροί και να ξέρουμε πως και να είμαστε πίσω στο σκορ, μπορούμε να νικάμε».