Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σταυρόπουλος: «Προδότης ο Λάζαρος…»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε με αφορμή την αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου και τη δήλωση που έκανε ο διεθνής παίκτης εναντίον του ΠΑΟΚ.
Μεταξύ άλλων ο Σταυρόπουλος δήλωσε:
«Όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα, θέλαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες παίκτες. Δεν πιέσαμε κανένα. Μετά το μεσημεριανό, είχα την πληροφορία ότι υπάρχει σοβαρότατη πίεση από τον Λάζαρο στους ξένους παίκτες να μην παίξουν με τον Παναθηναϊκό. Τους κάλεσα και τους είπα ότι αν δεν παίξουν, θα μηδενιστούμε, θα μας κόψουν 1-6 βαθμούς και χρηματικό πρόστιμο. Αν εσείς συνεχίσετε και την ίδια απεργία και την άλλη ομάδα, η ομάδα θα ξεκινήσει με -8 ή -10 βαθμούς. Οι ξένοι το κατάλαβαν και ήμασταν ΟΚ. Στο γήπεδο έγιναν διάφορα περίεργα. Ο Λάζαρος μας παρακάλεσε να μην μπει κανείς στα αποδυτήρια, παρά μόνο εκείνος με τους ξένους. Περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε. Είκοσι λεπτά. Εγώ με το υπόλοιπο σταφ περιμέναμε. Κάναμε βόλτες. Ο «Λάζος» παρακαλά να μείνουν οι ξένοι μέσα στα αποδυτήρια πέντε λεπτά. Ντρέπομαι που λέω ότι συνέβησαν όλα αυτά σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Σε επίσημο παιχνίδι. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους Έλληνες να βγουν από τα αποδυτήρια και να πάνε στις κερκίδες, για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Ο Λάζος είπε ότι δεν θα βγουν και ότι δεν θα παίξει κανείς. Όποιος από τους ξένους παίκτες δεν θα παίξουν στο παιχνίδι, είπα στους Αμερικάνους στα αγγλικά, για το οποίο έχει πληρωθεί, να ξέρετε ότι θα παρθούν σκληρά μέτρα μέχρι και διακοπή συμβολαίου. Κάνε διακοπή συμβολαίου σε εμένα, είπε ο Λάζος βρίζοντάς με χυδαία. Καταλαβαίνω την αγωνία του. Είδε τους φίλους του να «σπάνε» την απεργία. ΠΣΑΚ σημαίνει Πανελλήνιος Σύνδεσμος, Πανελλήνιος. Ο Λάζαρος δεν έχει καμία δουλειά να πιέσει αφόρητα τους ξένους παίκτες μας να μην αγωνιστούν. Να περάσει το δικό του στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τον πλήρωσε αδρά για να είναι αθλητής και όχι για να διοικήσει. Μετά από αυτό βγήκα έξω. Οι ξένοι άρχισαν ζέσταμα και οι Έλληνες βγήκαν στο γήπεδο.»
Και ολοκλήρωσε λέγοντας:
«Τον Λάζαρο τον πήραμε και στηρίξαμε όλη την ομάδα πάνω του, τώρα μας τα αλλάζει όλα. Αυτό είναι προδοσία, αισθάνομαι προδομένος και για τη διοίκηση που έτρεχε δυο μήνες για εκείνον και ευτυχώς πήραμε το βαθμό και δεν ξεφτιλίστηκε ο ΠΑΟΚ εξαιτίας αυτής της φαιδρής κατάστασης».

Στήριξη σε Σηφάκη, είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας

Έκανε λάθος έξοδο στο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά από ένα λάθος δεν μπορεί να κριθεί ο Μιχάλης Σηφάκης και έτσι όλος ο Άρης στηρίζει τον διεθνή γκολκήπερ.
Άλλωστε έχει δώσει αρκετούς βαθμούς στον Άρη και από ένα λάθος δεν μπορεί να «σβηστεί» όλη η προσφορά του στην ομάδα.
Ο πρώτος που άρχισε την προσπάθεια ανύψωσης του Σηφάκη είναι ο Κούπερ, ο οποίος ξέρει πώς πρέπει να χειριστεί το ψυχολογικό θέμα της υπόθεσης, αν και μπορούμε να πούμε ότι η εμπειρία και του Σηφάκη είναι τέτοια που θεωρείται βέβαιο ότι ήδη έχει ξεπεράσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παπαδόπουλος: «Συγνώμη για την συμπεριφορά μου»

Συγνώμη ζήτησε για την συμπεριφορά του με επίσημη δήλωση του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του έλληνα σέντερ:
«Το Σάββατο μέσα σε ένα κλίμα έντασης που δημιουργούσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον χώρο μας και μέσα στην προσπάθεια μας να είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα, Έλληνες και ξένοι παίκτες μαζί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας οδηγήθηκα σε μία φραστική διένεξη με τον Νίκο Σταυρόπουλο.
Δυστυχώς η ένταση των στιγμών ήταν τόσο μεγάλη που οι αντιδράσεις ήταν συναισθηματικά φορτισμένες και έδιναν συνέχεια σε μία κατάσταση που οδήγησε στην ανακοίνωση μου (η οποία συντάχθηκε την επομένη στο γήπεδο του Ελληνικού περιμένοντας την σύρραξη με τα Μ.Α.Τ) μέσα σε συνθήκες έντασης και προχειρότητας .
Η ανακοίνωση αυτή αν και εξέφραζε το συναίσθημα της στιγμής, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει βαθύ ρήγμα ανάμεσα σε μένα και στους ανθρώπους του Π.Α.Ο.Κ που με στήριξαν και μου έδωσαν αμέριστα την αγάπη τους.
Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους αυτούς που πλήγωσα αλλά και αδίκησα επειδή πραγματικά σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας εκτίμησης και αξιοπρέπειας. Λυπάμαι πραγματικά και για άλλη μια φορά ΣΥΓΓΝΩΜΗ».

ΜΠΑΣΚΕΤ: Απάντηση Ηρακλή σε Πανελλήνιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Ηρακλής, με την οποία απαντά ουσιαστικά στην ανακοίνωση του Πανελληνίου.
«Μεσαίωνας και ζούγκλα λοιπόν.
Μεσαίωνας επειδή ο ιεροεξεταστής κ. Σκουρτόπουλος με την ανοχή των διαιτητών έδειχνε ποιοι πρέπει να βγουν από το γήπεδο (κι αν μπορούσε θα ζητούσε να ριχτούν και στην πυρά) και ζούγκλα γιατί κάποιοι ανίκανοι έψαχναν να βρουν οποιονδήποτε τρόπο για να εξαγριώσουν τους φιλάθλους μας και έριξαν το πληγωμένο θηρίο με το νούμερο 8 για να τα βάλει με όσους πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν έναν αγώνα μπάσκετ.
Αν ο προπονητής του Πανελληνίου (που φρόντιζε με κάθε τρόπο να προκαλεί) και ο συνεργάτης του (που έκανε την παραίνεση να μπει ο αθλητής Μπάιαρς στο γήπεδο και “να τα κάνει π…α”), ασχολούνταν με την ομάδα τους ίσως να έβρισκαν τρόπο με 12 παίκτες να νικήσουν τους 6 του Ηρακλή.
Τέλος, ας ξανανοίξουν κάποιοι τα βιβλία των μαθηματικών τους, καθώς ο μ.ο. φάουλ των 6 παικτών του Ηρακλή (ο …7ος , 18χρονος έπαιξε 2 λεπτά) ήταν 2,25 και των 12 παικτών του Πανελληνίου 2,33. Σε ένα ματς που η μία ομάδα με τους 6 παίκτες της αναγκάστηκε να παίξει 45 λεπτά ζώνη. Αν το πρόβλημα τους είναι η διαφορά του 0,08, δεχόμαστε να προστεθεί στους πόντους τους και το σκορ να γίνει 82-81,08!
Εμείς έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας για την παρουσία τους σε μια προβληματική αγωνιστική, και να τους αφιερώσουμε τη νίκη, έστω και αν κάποιοι δεν τους άφησαν να τη χαρούν. Επιφυλασσόμαστε και ελπίζουμε να δούμε την ανάλογη ευαισθησία από τους διαιτητές και τους κομισάριους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τους “παπαγάλους” ή όσους έχουν άγνοια και εξακολουθούν να μιλάνε για “βροχή αντικειμένων” και “κόλαση” τους παραπέμπουμε στο βίντεο της διακοπής/εκκένωσης.
Υ.Γ. Το σχόλιο του Πανελληνίου για την “εξασφάλιση της παραμονής από νωρίς” δεν το επιστρέφουμε, καθώς σαν Ηρακλής σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, αλλά υπάρχει και το ρητό “μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες”.
Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Καταγγέλλει προπηλακισμό ο Ολ. Βόλου!

Προπηλακισμό από οπαδούς του ΟΦΗ καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, η αποστολή του οποίου βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ηράκλειο για τον αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ.

Πληροφορίες από την Κρήτη αναφέρουν πως οπαδοί των Κρητικών βρέθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι Βολιώτες και επιτέθηκαν φραστικά κατά του Αχιλλέα Μπέου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο άλλο παρατράγουδο.

Ύμνοι Πεπ για Μουρίνιο

Τόσο στην Τσέλσι όσο και στην Ίντερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δεχτεί τις χειρότερες κριτικές από τους αντίπαλους προπονητές, όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και με τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πορτογάλο ως τον πιθανότατα καλύτερο τεχνικό στον κόσμο!
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το ματς με τη Θεούτα για το κύπελλο, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για τον Μουρίνιο και δεν δίστασε να τον εκθειάσει!
«Είναι πιθανότατα ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις ποιος είναι καλύτερος, αλλά η καριέρα του σε αρκετές χώρες το αποδεικνύει. Η Ρεάλ έχει μία μεγάλη ομάδα και ήξερα ότι το πρωτάθλημα φέτος θα ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή. Ελπίζω να διατηρηθεί έτσι», ήταν τα λόγια του Καταλανού προπονητή.

Ιστορικοί διασυρμοί

Σκορ σαν το 10-0 της Αϊντχόφεν κόντρα στην Φέγενορντ σπάνια συναντάς. Δειτε τον αμέσως μεγαλύτερο διασυρμό της ομάδας του Ρότερνταμ σε ντέρμπι, αλλά και αντίστοιχες περιπτώσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, Primera Division, Campionato).

Αγιαξ-Φέγενορντ 8-2 (18/9/83)

Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν από τη μία, Κρόιφ και Γκούλιτ από την άλλη. Τέσσερις μύθοι του ολλανδικού ποδοσφαίρου αντιμέτωποι σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Ένα ματς που απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ο Κρόιφ άλλαξε στρατόπεδο, με τον Άγιαξ όμως να διασύρει 8-2 την ομάδα του Ρότερνταμ! «Ακόμα κι έτσι, στο τέλος θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε ο Κρόιφ μετά την λήξη της αναμέτρησης, με την Φέγενορντ να στέφεται όντως πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν  Ίντερ-Μίλαν 0-6 (11/5/2001)

Μια ήττα σαν κι’ αυτή δεν χωνεύεται με τίποτα, ειδικά όταν προέρχεται από την μισητή συμπολίτισσα Μίλαν. Στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Ίντερ γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα στον αγώνα που είναι ευρύτερα γνωστός με τον προσδιορισμό "Derby della Madonnina". Το σκορ ήταν 2-0 στο ημίχρονο, με τους «ροσονέρι» όμως να μην κόβουν ρυθμό και τους «νερατζούρι» να αδυνατούν να προβάλλουν αντίσταση, το κοντέρ σταμάτησε στα έξι γκολ.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 6-1 (25/2/2001)

Το κατάμεστο “Old Trafford” είναι έτοιμο να υποδεχτεί το μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής την περίοδο 2000-2001 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ.

Σε ένα ματς με φοβερό ρυθμό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια μοναδική «παράσταση» πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της, κόντρα στην Άρσεναλ, επικρατώντας με 6-1. Ο «ξεχασμένος» Ντουάιτ Γιόρκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας τρία γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους», με τους Ρόι Κιν, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Τέντι Σέριγχαμ, να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο των γηπεδούχων.

Ο Ανρί είχε ισοφαρίσει προσωρινά το παιχνίδι από την πλευρά της Άρσεναλ, σε ένα ματς που είχε κριθεί από το ημίχρονο με το σκορ να είναι 5-1. Με την μεγάλη αυτή νίκη της, η Μάντσεστερ ξέφυγε 16 πόντους από την Άρσεναλ και στο τέλος της περιόδου πανηγύρισε το πρωτάθλημα.Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-5 (1973-74)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 5-0 (1994-95)


Το “clasico” αποζημιώνει σχεδόν πάντα όσους κάθονται να το παρακολουθήσουν. Η κόντρα της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα έχει συνήθως και πολλά γκολ. Ξεχωρίζουν δύο… καθαρές πεντάρες για κάθε ομάδα. Την περίοδο 1973-74 για τους «μπλαουγκράνα», που κατέκτησε το πρωτάθλημα και την περίοδο 1994-95 για την «βασίλισσα», με την ίδια κατάληξη

Γκέκας: "Η αποχωρησή μου είναι προσωρινή"

Στην αποκάλυψη πως η αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα ίσως να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη, προέβει ο Φάνης Γκέκας. Το γερμανικό περιδικό περιοδικό "Kicker" φιλοξένησε αφιέρωμα στον Ελληνα επιθετικό, που σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

"Είναι εσωτερικοί λόγοι. Εκείνους τους οποίους αφορά τους γνωρίζουν, τα αίτια δεν θέλω να τα αναφέρω όμως δημοσίως. Η αποχώρηση μου είναι προσωρινή. Αν εκεί αλλάξει κάτι, δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί".

Το άρθρο έχει τίτλο "το φάντασμα του τρόμου" και ο συντάκτης κάνει λόγο για έναν παίκτη που άλλοτε σκοράρει σαν παγκόσμιος πρωταθλητής και άλλοτε δεν παίζει κανένα ρόλο στις ομάδες που αγωνίζεται...

Τέλος ο Γκέκας αναφέρθηκε και στη... χειρότερη θητεία της καριέρας του: "Η θητεία μου στην Πόρτσμουθ. Αγωνίστηκα σε τέσσερις μήνες μόλις ένα λεπτό, καθώς ο τεχνικός που με πήρε εκεί απολύθηκε αμέσως και ο καινούργιος δε με ήθελε".

Τέλος καλό, όλα καλά με Γκαρσία

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας η συνάντηση μεταξύ του Πάμπλο Γκαρσία και των δύο εκπροσώπων του με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Παντελή Κωνσταντινίδη.Η συνάντηση ξεκίνησε στις 12:45 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:10.Ο Πάμπλο Γκαρσία απολογήθηκε στην διοίκηση της ΠΑΕ. Ο Ουρουγουανός θα τιμωρηθεί με πρόστιμο αλλά επιστρέφει στην  ομάδα και θα προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παντελής Κωνσταντινίδης ήταν αυτός που άκουσε τον Ουρουγουανό άσο. Ο Γκαρσία εξήγησε την συμπεριφορά του τις ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο αγαπημένος της εξέδρας και από τους πολυτιμότερους παίκτες του Δικεφάλου τόσο πέρσι όσο και φέτος υποσχέθηκε πως θα αφήσει τα πάντα στο παρελθόν και θα τα δώσει όλα για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του.

Αυτή η εξέλιξη ήταν και η πιο λογική. Δηλαδή η τιμωρία του παίκτη και όχι η αποδέσμευση όπως κάποιοι ζητούσαν, καθώς ο Γκαρσία είναι ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσφορά στην ομάδα, αλλά και από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Τζέραρντ αποθεώνει Κυργιάκο! «Eκπληκτικός στον αέρα»

Την ικανότητα του Σωτήρη Κυργιάκου στην… επίθεση εξήρε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ.Ο Έλληνας αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά το πρώτο γκολ των «ρεντς» στη νίκη επί της Μπλάκμπερν με 2-1 την Κυριακή, κάνοντας τον αρχηγό της ομάδας του να υποκλιθεί στην εκτελεστική του δεινότητα!

«Είναι εκπληκτικός στον αέρα και ξέρω ότι αν βγάλω καλές μπαλιές, θα σκοράρουμε πολύ από τα στημένα. Το μόνο στενάχωρο είναι ότι ποτέ δεν βάζουμε ένα ή δύο περισσότερα», είπε αρχικά ο Τζέραρντ.

Καταλήγοντας ο αρχηγός της Λίβερπουλ είπε για τον Κυργιάκο: «Σίγουρα είναι ένα όπλο στο οπλοστάσιο μας, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τα γκολ θα έρθουν».

«Θα πεθάνουν για μένα»

Η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μούρθια για το ισπανικό κύπελλο έχει ξυπνήσει στις μνήμες της «βασίλισσας» τον περυσινό ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Αλκορκόν, όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει πάρει τα μέτρα του. «Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, θα διαγράψω αυτούς που θα παίξουν και θα είναι πεθαμένοι για μένα», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός, για να προσθέσει ότι το κύπελλο δεν τον αφήνει αδιάφορο: «Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για μένα».

Βρήκε τερματοφύλακα ο Βενγκέρ

Η πρόοδος του Λούκας Φαμπιάνσκι είναι τέτοια που ο Αρσέν Βενγκέρ παραδέχθηκε πως ο Πολωνός τερματοφύλακας θα είναι πλέον βασικός. Αυτή η απόφαση του Αλσατού σαφώς και θα αφήσει…παραπονεμένο τον Μάνουελ Αλμούνια που βλέπει τις καλές εμφανίσεις του ανταγωνιστή του στους «κανονιέρηδες» να τον εκτοπίζουν από το ενδεκάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του εκτός έδρας αγώνα της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι ο Βενγκέρ εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα είχε όρεξη να πει μια κουβέντα παραπάνω. Αποκάλυψε μάλιστα την απόφαση που έχει πάρει για την θέση κάτω από τα γκολπόστ αν και είναι φανερή πλέον η προτίμηση του στο Φαμπιάνσκι.


«Δεν σας λέω πως θα είναι σίγουρα ο Νο1 γιατί πάντα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί . Αλλά αν κρίνω από την απόδοση του το τελευταίο διάστημα δεν μπορώ να βρω κάτι που έκανε λάθος. Από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζεται βελτιωμένος και μου δείχνει αυτά που βλέπω και στις προπονήσεις.. Κάποιες φορές πρέπει να μάχεσαι και ενάντια στην γνώμη που έχουν σχηματίσει οι άλλοι για σένα. Για μένα που πιστεύω πως έχει το ταλέντο είναι πιο εύκολο να καταλάβω πόσο έχει εξελιχθεί»,ανέφερε ο προπονητής της Άρσεναλ.

Κύπελλο με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ

Στη "μάχη" του Κυπέλλου ρίχνονται πλέον και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ, καθώς το τριήμερο 26-27-28/10 θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τις 16 ομάδες της Β' και της Γ' Εθνικής, που έφτασαν μέχρι την τέταρτη φάση της διοργάνωσης.

Ο τροπαιούχος Παναθηναϊκός αγωνίζεται την Τετάρτη στην Κοζάνη, την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη στο Αιγάλεω και ο περσινός φιναλίστ ’ρης θα δοκιμαστεί στα Τρίκαλα, ενώ την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Εορδαϊκό στη Φλώρινα και η ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Το πρόγραμμα της Δ' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

14:00 Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος Γήπεδο Γιαννιτσών
15:00 Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης ΟΑΚΑ Κατερίνης
17:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου Γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης"
17:00 Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη Γήπεδο Καισαριανής
20:00 Εθνικός Πειραιά-Λάρισα Γήπεδο Ελληνικού

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14:00 Παναιτωλικός-Ηρακλής Γήπεδο Παναιτωλικού
14:00 Παναχαϊκή-Καβάλα Γήπεδο Παναχαϊκής
14:00 Αετός Σκύδρας-Πανσερραϊκός Γήπεδο Σκύδρας
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης Γήπεδο "Οι Ζωσιμάδες"
17:00 Διαγόρας-Πανιώνιος Γήπεδο "Ο Διαγόρας Ρόδου"
17:00 Κοζάνη-Παναθηναϊκός ΔΑΚ Κοζάνης
20:00 Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Γήπεδο "Στ. Μαυροθαλασσίτης"
20:00 Τρίκαλα-Aρης Στάδιο Τρικάλων

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14:00 Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ ΔΑΚ Φλώρινας
16:00 Πανθρακικός-ΑΕΚ ΔΑΚ Κομοτηνής
17:00 Βέροια-Κέρκυρα Στάδιο Βέροιας

51 Χρόνια Α' Εθνική

Σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια, το 1959 ιδρύθηκε η Ά Εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1894 και άρχισε να διαδίδεται μετά την Ολυμπιάδα του 1896, όπου συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων. Πολλοί σύλλογοι άρχισαν να ιδρύουν τμήματα ποδοσφαίρου ενώ ιδρύθηκαν και οι πρώτοι αμιγώς ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.

Τα πρώτα χρόνια, έως το 1922 το ελληνικό ποδόσφαιρο υπαγόταν στον ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έκανε και τις πρώτες προσπάθειες για διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο συνέβη το 1906, με την διοργάνωση του πρώτου πρωταθλήματος με τη συμμετοχή τριών και έξι ομάδων, πάντα από την Αττική. Την πενταετία 1940-45 το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται λόγω του Παγκοσμίου πολέμου.

Η πρώτη φορά που μετέχουν στο πρωτάθλημα ομάδες της επαρχίας είναι την περίοδο 1953-54, ενώ το 1959 δημιουργείται μόνιμα η Α Εθνική κατηγορία. Έτσι θα κυλήσει η επόμενη 20ετία. Στην επταετία της Χούντας, είχε καθιερωθεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Κύπρου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το 1979 το ποδόσφαιρο γίνεται επαγγελματικό, με την ΕΠΑΕ να έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του.

Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή στις 19 Ιανουαρίου 1979 οι σύλλογοι μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητά από την αντίστοιχη ελληνική να δημιουργήσει ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντίστοιχο με τα ευρωπαϊκά για να μπορούν να συμμετέχουν στα κύπελα Ευρώπης. Ταυτόχρονα επιχειρηματίες και εφοπλιστές αναλαμβάνουν τις νέες ΠΑΕ αποκτώντας τα πλειοψηφικά πακέτα των μετοχών και πρώτος πρόεδρος της ΕΠΑΕ εκλέγεται ο Μάκης Ιθακήσιος. Και φτάνουμε στην περίοδο του 2006-07, όπου η ΕΠΑΕ διαλύεται και ιδρύεται η Σούπερ Λιγκ, η οποία και αναλαμβάνει και την διοργάνωση του έως σήμερα.

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ 1960-2010

Ολυμπιακός 22
(1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009)

Παναθηναϊκός 17
(1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010)

ΑΕΚ 9
(1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994)

ΠΑΟΚ 2
(1976, 1985)

ΛΑΡΙΣΑ 1
(1988)

Αριθμοί…1960-2010

*Συνολικά στην Α εθνική έχουν πάρει μέρος 64 ομάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένες που δεν υφίστανται πια, καθώς συγχωνεύτηκαν με άλλες ομάδες, ενώ κάποιες άλλες διαλύθηκαν και αργότερα επανιδρύθηκαν.

*Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα.

*Πρώτη επαρχιακή ομάδα σε συμμετοχές είναι ο ΟΦΗ με 36 συμμετοχές, ενώ Παναχαϊκή και Λάρισα έχουν από 26.

*Ο Κώστας Νεστρίδης της ΑΕΚ έχει αναδειχθεί 4 συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος από το 1959 μέχρι το 1963!

*Την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του πρωταθλήματος έχουν κερδίσει 17 ομάδες.

*Με μέσο όρο 1.97 γκολ ανά αγώνα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν την καλύτερη επίδοση από κοινού. Στην άμυνα με μέσο όρο 0.77 οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη επίδοση.

Βιτόλο: «Έσπασε η γκαντεμιά»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου αλλά και την γενικότερη κατάσταση την φετινή σεζόν. «Υπήρχε μία τεράστια αρνητική ενέργεια τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό για τον ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη από τις νίκες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. «Έσπασε» αυτή η γκαντεμιά που είχαμε»
Για το τι άλλαξε και ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα τρεις φορές: «Ειδικά το παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μας ανέβασε το ηθικό, παρότι χάσαμε. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν ένα ματς-κλειδί, θέλαμε να διώξουμε αυτή την γκαντεμιά που μας κυνηγούσε τον τελευταίο καιρό και αυτή η νίκη να αποτελέσει αφετηρία για μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Δεν ήταν μόνο γκαντεμιά, ήταν και η πολύ κακή, η «νεκρή» ψυχολογία που είχαμε μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα και μας επηρέαζε».
Για το τι φταίει για την κακή φετινή εικόνα του «Δικεφάλου» υπογράμμισε: «Όλες οι ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν κακές στιγμές, όπως και όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να δουλεύει συνεχώς για να διορθώσει την κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ, όμως, δουλεύαμε συνεχώς, αλλά η κατάσταση δε διορθωνόταν».
Για τις άδειες κερκίδες στο ματς με τον Πανιώνιο επισήμανε: «Το θέαμα του ποδοσφαίρου έχει πολύ κακή αντιμετώπιση από την Πολιτεία στην Ελλάδα. Οι παίκτες επηρεάστηκαν, ήταν πολύ άσχημο, ελπίζω να μην ξαναδούμε την εικόνα της άδειας Τούμπας».
Για τις κάρτες που δέχεται και τη φάση με τον Μανιάτη εξήγησε: «Οι κάρτες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει γι’ αυτές, γιατί πέρσι έχασα μόνο ένα παιχνίδι λόγω καρτών. Στη φάση με τον Μανιάτη, με βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο, αντέδρασα στιγμιαία εκείνη τη στιγμή, νομίζω ότι αυτές οι αντιδράσεις υπάρχουν στο ποδόσφαιρο».
Για το πώς επηρεάστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από το θέμα Γκαρσία τόνισε: «Είναι φίλος μου, έχει δείξει την αξία του μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθει στα καλύτερά του. Είτε πρόκειται για τον Πάμπλο Γκαρσία, είτε για κάποιον άλλο συμπαίκτη μας, η απουσία του μας επηρεάζει, γιατί είμαστε μία ομάδα ενωμένη και η απουσία του οποιουδήποτε μας επηρεάζει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί άμεσα».
Για τις αλλαγές προπονητών, μετά την αποχώρηση του Σάντος: «Όταν υπάρχουν τέτοιες ειδικές συνθήκες, αυτό που ψάχνει η ομάδα είναι σταθερότητα. Όλοι οι προπονητές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ ήθελαν να περάσουν θετικά στοιχεία στην ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να επιστρέψει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε ομάδα».
Για τη βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ είπε: «Ξέρω τι είμαι σαν ποδοσφαιριστής, όπως και οι συμπαίκτες μου ξέρουν ποιοι είναι, συνεπώς δεν ανησυχούμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανέβουμε στη βαθμολογία».
Για το αν η ηλικία και η εμπειρία του νέου προπονητή σχετίζεται με το σεβασμό που του δείχνουν οι παίκτες επισήμανε: «Πιστεύω ότι δεν έχει καμία σημασία ούτε η εμπειρία, ούτε το όνομα. Αυτό που μετράει είναι να λειτουργεί σωστά, να συμπορευτεί με τους στόχους της ομάδας, να μπορέσει να «δέσει» με αυτό που είναι ο ΠΑΟΚ και να λειτουργεί όλο το σύστημα σωστά».
Για την πορεία στο Europa League υπογράμμισε: «Έχω μεγάλη πίστη στην πρόκριση. Από τα τρία επόμενα παιχνίδια, τα δύο είναι στην έδρα μας, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζονται και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Για τα όχι και τόσο καλά και συχνά σουτ που επιχειρεί απάντησε: «Και σε μένα θα άρεσε να βάζω πολλά γκολ, αλλά η δουλειά μου είναι να μαρκάρω και να τρέχω για να βοηθάω τους συμπαίκτες μου».

Ο Αϊβερσον στην Μπεσίκτας!

Η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς συμφώνησε με τον Αλαν Αϊβερσον σε διετή συνεργασία, αντί 4 εκατ. δολαρίων! Ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ, με σπουδαία καριέρα στα γήπεδα του ΝΒΑ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την υπογραφή των συμβολαίων.

Ο Αϊβερσον, ο οποίος στα 14 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 26,7 πόντους, από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μείνει χωρίς ομάδα, όταν έφυγε από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, θέλοντας να αφοσιωθεί στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη του. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ το 2001 είχε αναδειχθεί σε MVP της σεζόν, ενώ συμμετείχε σε 11 ολ σταρ γκέιμ.

ΣΕΡΡΕΣ: Φήμες για Δερμιτζάκη!

Αργά χτες το βράδυ, μετά την ήττα του Πανσερραϊκού από την Κέρκυρα αναπτύχθηκε έντονη φημολογία περί απομάκρυνσης του Κοκότοβιτς και πρόσληψης του Παύλου Δερμιτζάκη, που θεωρείται ο καταλληλότερος να αναλάβει αυτή τη στιγμή την ομάδα των Σερρών.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά σήμερα θα είναι καθοριστική ημέρα για το μέλλον του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στην ομάδα.

Οικονομικό το πρόβλημα για προπονητή στον ΠΑΟΚ, λύση με Χάβο;

Η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ δεν είναι και η καλύτερη, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στη λήψη απόφασης για προπονητή εμβέλειας.
Ο Ζαγοράκης γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τι υπάρχει στο ταμείο, γι αυτό και προβληματίζεται για το θέμα τεχνικού.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει χρήματα να πληρώσει αυτόν που θα έρθει. Η νίκη επί του Πανιωνίου και η ενδεχόμενη πρόκριση σε βάρος του Εορδαϊκού έχει αρχίσει να «γεννά» σκέψεις παραμονής του Χάβου («ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»), αν και χωρίς αμφισβήτηση ο ΠΑΟΚ θέλει προπονητή μεγάλης εμβέλειας, προκειμένου να μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του στους μεγάλους παίκτες που έχει η ομάδα.
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι ο Χάβος δεν έχει την τεράστια εμπειρία προκειμένου να οδηγήσει το «καράβι».
Την τελική απόφαση (και την ευθύνη) θα την πάρει ο Ζαγοράκης, ας περιμένουμε έως την Πέμπτη…

Φωτο Ημερας

Απεργια..........

Αλέφαντος: «Μιραλάς-Πάντελιτς θα κάνουν… αγγέλους», «Δεν θα ακουμπήσει μπάλα ο Σισέ»!

Με τον πάντα απολαυστικό του τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολίασε , τα δύο μεγάλα παιχνίδια της αγωνιστικής.Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, στην επικράτηση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, ενώ έκανε τη δική του πρόβλεψη για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

• Όλα τα λεφτά ήταν ο Μιραλάς και ο Ιμπαγάσα στο α’ ημίχρονο ο οποίος μοίραζε δεξιά και αριστερά, έβγαζε πάσες ξυράφι. Ο δε Μιραλάς έκανε μεγάλες κινήσεις, τραβιέται και σε χώρους μέσα δεξιά, μέσα αριστερά, μόνο με φάουλ τον έκοβαν! Το γκολ όμως του έλειπε ξανά. Κάνει τις κινήσεις που κάνει ένας μεγάλος σέντερ φορ, αλλά δεν έχει εύκολο το γκολ.

• Λείπει ο εκτελεστής στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, είναι κάτι που το έχω πει επανειλημμένως. Οπωσδήποτε πρέπει να περάσει δίπλα στον Μιραλάς ο Πάντελιτς. Είναι το μεγάλο κενό που βλέπω σε αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν έχει στράικερ γκολτζή η 11άδα. Αν έπαιζε ο Πάντελιτς φέτος, με τα εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός και με τον Μιραλάς να κάνει φοβερές κινήσεις, πιστεύω ότι θα ήταν τώρα πρώτος σκόρερ ο Σέρβος. Μπορούν να κάνουν αγγέλους οι δυο τους, θα τα εξουθενώσουν τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι καλός εργάτης, αλλά δεν είναι ούτε κυνηγός, ούτε δημιουργός χαφ. Θέλει παρτενέρ γκολτζή ο Μιραλάς, αυτός να κάνει τη μεγάλη κίνηση και ο Πάντελιτς να κάνει τη μικρή κίνηση μέσα στην περιοχή που την ξέρει σαν την παλάμη του.

• Ο Κούπερ έκανε πολύ καλές αλλαγές που έβγαλε τον Μενδρινό, πέρασε στη θέση του με εσωτερική αλλαγή τον Κάλβο, έξω αριστερά τον Τσεσνάουσκις φέρνοντάς τον απ’ την άλλη πλευρά και βάζοντας μέσα τον Χαβίτο. Όμως ήταν «λίγοι» στο να απειλήσουν σοβαρά για ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ολυμπιακού δεν βοήθησαν, ούτε ο Χολέμπας, ούτε ο Ρόμενταλ που σου έχω πει ότι παίζει σαν «χεσμένος». Σαν αρχάριος παίζει αυτό το παιδί στον Ολυμπιακό.

Τα χάλια του ΠΑΟ…

• Τα χάλια του Παναθηναϊκού τα έλεγα και ίσως νόμιζαν ότι είχα εμπάθεια. Μάθετε μπαλίτσα ρε, αυτή η ομάδα παίζει σε αργό ρυθμό, πονάει στα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, είναι όλοι μακριά από το γκολ και ψάχνουν τον Σισέ που είναι αποκομμένος αφού οι αντίπαλοι ξέρουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι προβλέψιμος. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και παλιά που όλοι έψαχναν τον Αντωνιάδη, ο Παναθηναϊκός είχε ένα Δομάζο στα χαφ, είχε παικταράδες. Τώρα τι έχει; Τον Ζιλμπέρτο τον… περιπατητή στη σύνταξη; Τον Γκοβού να ξενυχτάει και να πίνει; Τον Λέτο να πηγαίνει στο σημαιάκι του κόρνερ να ντριμπλάρει… τον επόπτη;

• Ή τον Γκαρσία τον ξεζουμισμένο με τα μάγουλά του να έχουν μπει μέσα, όπως σου είχα πει απ’ την αρχή; Ποιος Γκαρσία, ένα φάντασμα του εαυτού του είναι, σκιά. Έχει καμία σχέση αυτός ο Γκαρσία με τον Γκαρσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Λίβερπουλ που ήμουν μέσα; Σέντερ μπακ παικταρά θα πάρουν ποτέ; Τόσα χρόνια το λένε αλλά δεν το κάνουν.

• Ή έχει κανέναν προπονηταρά ο Παναθηναϊκός που να τον φτιάξει ομάδα. Είναι αργή ομάδα και προβλέψιμη. Ο Σισέ έχει πολλά καλά, είναι σπουδαίος αθλητής, γρήγορος και ψυχάρα, αλλά έχει ένα αρνητικό που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο παίζοντας σε αυτήν την ομάδα: Δεν ντριμπλάρει. Βλέπεις τι κάνει ο Μιραλάς, βλέπεις τι κάνει ο Ανελκά, ο Σισέ δεν μπορεί να το κάνει. Δεν ντριμπλάρει ρε παιδί μου, δεν μπορεί. Γράψε το: Με Αβραάμ- Μέλμπεργκ και έτσι όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ δεν θα ακουμπήσει μπάλα! Αρκεί βέβαια να παρουσιαστεί στο γήπεδο ένας καλός Ολυμπιακός, μην δούμε τίποτα τρελά, διότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

«Δεν υπάρχει θέμα Νιόπλια»

Τα σενάρια περί αποχώρησης του Νίκου Νιόπλια από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, τα οποία κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι φρόντισαν να σταματήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας.

«Δεν υπάρχει θέμα Νιόπλια», τόνιζαν άτομα της διοίκησης. «Έχουμε κουραστεί με αυτά», πρόσθεταν.

Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον μέχρι το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με τους «ερυθρόλευκους» φαίνεται να είναι σαν ένα παιχνίδι-ορόσημο για τον Έλληνα τεχνικό, το οποίο εάν δεν συνοδευτεί με νίκη, τότε μπορεί να… φέρει αλλαγές.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ανησυχία για Ελευθερόπουλο

Για την κατάσταση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ανησυχούν στον Ηρακλή. Ο 34χρονος τερματοφύλακας χτύπησε στη μέση κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως οι πόνοι προήλθαν από διαφορετικό σημείο και όχι από εκείνο το οποίο πέρυσι τον κράτησε καθηλωμένο αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ακριβής διάγνωση, ωστόσο, θα μπορεί να γίνει μετά τη σημερινή μέρα. Ο πολύπειρος γκολκίπερ θα επισκεφτεί σήμερα και τον προσωπικό του γιατρό στην Αθήνα κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους παρέμεινε στην πρωτεύουσα. Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης σκέφτεται να μην τον χρησιμοποιήσει στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο για να τον προφυλάξει.

Τι να κάνει μια συγγνώμη

Απογοητευμένοι και υποχρεωμένοι να απολογηθούν ένιωθαν οι άνθρωποι της Renault για τον σπασμένο κινητήρα του Σεμπάστιαν Φέτελ στο γκραν πρι της Κορέας. Η γαλλική ομάδα που προμηθεύει τη Red Bull με κινητήρες ζήτησε συγγνώμη από τους «κόκκινους ταύρους», για την ατυχία που «χτύπησε» τον Φέτελ, μόλις 11 γύρους πριν την καρό σημαία.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ο κινητήρας της Renault πρόδωσε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ωστόσο αυτό έγινε την πιο ακατάλληλη στιγμή για τον Γερμανό πιλότο.

Ο Φέτελ ταξίδεψε στην Κορέα, έχοντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, απέχοντας 14 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, Μαρκ Γουέμπερ, ενώ έφυγε έχοντας την τέταρτη θέση και 25 βαθμούς διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο, πλέον.

Ωστόσο, ο Φέτελ παρά την ατυχία του, δεν χάνει την αισιοδοξία του τονίζοντας:

«Μπορώ ακόμη να κερδίσω το πρωτάθλημα. Οι θέσεις δεν έχουν σημασία, οι βαθμοί έχουν, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα», ήταν τα λόγια του Φέτελ.

Συγκλονιστικό ματς στη Σεβίλλη, νίκησε η Βιγιαρεάλ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, με εντάσεις και αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος, η Σεβίλη νίκησε 4-3 την Αθλέτικ Μπλιμπάο, για την 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φαμπιάνο (35', 62') και δύο με ισάριθμα πέναλτι ο Κανουτέ (45', 80'), ενώ για τους φιλοξενούμενους δύο γκολ σημείωσε ο Λιορέντε (74', 77') κι ένα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαμπιλόντο. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 64', λόγω αποβολής του Ναβάρο.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Βιγιαρεάλ, νίκησε 2-0 την αντίπαλο του Αρη, Ατλέτικο Μαδρίτης, και παρέμεινε στη 2η θέση, ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα. Τα γκολ σημείωσαν οι Κάνι στο 9' και Ρόσι στο 52'

Νίκη για τη Ρόζενμποργκ

Εστω και δύσκολα, η Ρόζενμποργκ νίκησε στο Τροντχάιμ 1-0 την Τρόμσο, για την 28η αγωνιστική του νορβηγικού πρωταθλήματος και βαδίζει ακάθεκτη προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού διατήρησε τη διαφορά των 8 βαθμών από τη δεύτερη Βαλερένγκα. Το γκολ της αντιπάλου του Αρη στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο Πρίτσα στο 79'.

"Ψάχνεται" ο Μήτρογλου

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό! Ο νεαρός διεθνής επιθετικός, σύμφωνα με πληροφορίες της "Real News", εμφανίζεται ενοχλημένος από τον παραγκωνισμό του από τον Ισπανό τεχνικό των "ερυθρολεύκων" Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει ζητήσει να φύγει από την ομάδα του Πειραιά!

Συγκεκριμένα ο 22χρονος φορ έχει ζητήσει να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού και κατά ιδιαίτερη προτίμηση κάποια γερμανική, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα ο μάνατζέρ του φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με συλλόγους της Μπουντεσλίγκα και λέγεται ότι η Κολωνία και το Ανόβερο έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό...

Ούτε τώρα νίκη ο Μπάγεβιτς

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο "Τσίρειο Στάδιο", η ΑΕΛ και η Ομόνοια του Ντούσαν Μπάγεβιτς συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 0-0 και μοιράστηκαν βαθμούς και φυσικά εντυπώσεις ενώ στο άλλο ματς της ημέρας ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα με 2-1 και τον έστειλε στην τελευταία θέση.

Κυριακή


  • ΑΕΛ - Ομόνοια 0-0

  • Ολυμπιακός - Απόλλων 2-1 (33' πέν. Κενμόνκε, 48' Ζοάο Πάουλο / 5' Μρντάκοβιτς)

    Δευτέρα
    Ερμής - ΑΕΠ (19:00)

  • Eμεινε στην ισοπαλία η Ιντερ με την Σαμπντόρια

    Η Ιντερ απέτυχε να νικήσει μέσα στην έδρα της τη Σαμπντόρια, μένοντας στο 1-1. Τα τέρματα για τους "λατσιάλι" πέτυχαν οι Φλόκαρι και Μάουρι, ενώ η ομάδα της Γένοβας προηγήθηκε στο "Τζουζέπε Μεάτσα" με τον Γκουρμπέτι στο 62', αλλά απάντησε για τους "νερατζούρι" ο Ετο'ό με το 7ο φετινό του γκολ.

    ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σαμουέλ, Κίβου (78' Σαντόν), Σανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Μπιαμπιανί (64' Πάντεβ), Κουτίνιο (88' Όμπι), Ετο'ό.
    ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Κούρτσι (69' Ντα Κόστα), Τζάουρι, Βόλτα, Γκασταλντέλο, Τζίγκλερ, Κόμαν, Παλόμπο, Τισόνε (67' Πόλι), Γκουρμπέτι (71' Μαριλούνγκο), Κασάνο, Πατσίνι.

    Ρουίζ: "Να βρούμε την ψυχική μας ανάταση"

    Στη φάση του 12' όπου ο Αρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ρουίζ, στάθηκε ο τελευταίος με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Χαβίτο από τη μεριά του τόνισε πως ο Αρης έχει πολύ καλό προπονητή και όποτε του ζητηθεί είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

    Ρουίζ: "Μένουμε ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα του αγώνα. Προσπαθήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και θεωρούμε ότι έπρεπε να κατακτήσουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχει επαφή, μου έχει γίνει ανατροπή. Η φάση είναι πέναλτι. Καταλαβαίνω όμως ότι όταν ένας διαιτητής που διευθύνει μια αναμέτρηση σε μια τέτοια έδρα αλλάζει η ψυχολογία του και ίσως ήταν δύσκολο να το σφυρίξει. Περνάμε άσχημη στιγμή στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Πρέπει να βρούμε την ψυχική μας ανάταση ώστε να κερδίζουμε".

    Τόνι Κάλβο: "Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς στα Τρίκαλα. Οι διαιτητές προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους και κάποιες φορές μπορεί να κάνουν ένα ανθρώπινο λάθος που ίσως επηρεάσει το αποτέλεσμα. Εχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή και είμαι έτοιμος να παίξω όποτε μου ζητηθεί".