Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ιστορικοί διασυρμοί

Σκορ σαν το 10-0 της Αϊντχόφεν κόντρα στην Φέγενορντ σπάνια συναντάς. Δειτε τον αμέσως μεγαλύτερο διασυρμό της ομάδας του Ρότερνταμ σε ντέρμπι, αλλά και αντίστοιχες περιπτώσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, Primera Division, Campionato).

Αγιαξ-Φέγενορντ 8-2 (18/9/83)

Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν από τη μία, Κρόιφ και Γκούλιτ από την άλλη. Τέσσερις μύθοι του ολλανδικού ποδοσφαίρου αντιμέτωποι σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Ένα ματς που απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ο Κρόιφ άλλαξε στρατόπεδο, με τον Άγιαξ όμως να διασύρει 8-2 την ομάδα του Ρότερνταμ! «Ακόμα κι έτσι, στο τέλος θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε ο Κρόιφ μετά την λήξη της αναμέτρησης, με την Φέγενορντ να στέφεται όντως πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν  Ίντερ-Μίλαν 0-6 (11/5/2001)

Μια ήττα σαν κι’ αυτή δεν χωνεύεται με τίποτα, ειδικά όταν προέρχεται από την μισητή συμπολίτισσα Μίλαν. Στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Ίντερ γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα στον αγώνα που είναι ευρύτερα γνωστός με τον προσδιορισμό "Derby della Madonnina". Το σκορ ήταν 2-0 στο ημίχρονο, με τους «ροσονέρι» όμως να μην κόβουν ρυθμό και τους «νερατζούρι» να αδυνατούν να προβάλλουν αντίσταση, το κοντέρ σταμάτησε στα έξι γκολ.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 6-1 (25/2/2001)

Το κατάμεστο “Old Trafford” είναι έτοιμο να υποδεχτεί το μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής την περίοδο 2000-2001 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ.

Σε ένα ματς με φοβερό ρυθμό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια μοναδική «παράσταση» πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της, κόντρα στην Άρσεναλ, επικρατώντας με 6-1. Ο «ξεχασμένος» Ντουάιτ Γιόρκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας τρία γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους», με τους Ρόι Κιν, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Τέντι Σέριγχαμ, να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο των γηπεδούχων.

Ο Ανρί είχε ισοφαρίσει προσωρινά το παιχνίδι από την πλευρά της Άρσεναλ, σε ένα ματς που είχε κριθεί από το ημίχρονο με το σκορ να είναι 5-1. Με την μεγάλη αυτή νίκη της, η Μάντσεστερ ξέφυγε 16 πόντους από την Άρσεναλ και στο τέλος της περιόδου πανηγύρισε το πρωτάθλημα.Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-5 (1973-74)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 5-0 (1994-95)


Το “clasico” αποζημιώνει σχεδόν πάντα όσους κάθονται να το παρακολουθήσουν. Η κόντρα της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα έχει συνήθως και πολλά γκολ. Ξεχωρίζουν δύο… καθαρές πεντάρες για κάθε ομάδα. Την περίοδο 1973-74 για τους «μπλαουγκράνα», που κατέκτησε το πρωτάθλημα και την περίοδο 1994-95 για την «βασίλισσα», με την ίδια κατάληξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: