Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Super 3: «Σταματήστε να ξεφτιλίζετε τον Άρη»

Απέναντι από την διοίκηση του Άρη, βρίσκονται οι οργανωμένοι φίλαθλοι του συλλόγου οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για την εικόνα της ομάδας.

Super 3: «Σταματήστε να ξεφτιλίζετε τον Άρη»
Με μια ανακοίνωση σε σκληρό ύφος, ο σύνδεσμος οργανωμένων του Άρη, Super 3 στέλνει μήνυμα στην διοίκηση.

Το μικρό ρόστερ και οι κινήσεις των διοικούντων την ομάδα είναι το ποτήρι που ξεχείλισε για τους οπαδούς, οι οποίοι τονίζουν ότι ο λαός του Άρη δεν αντέχει άλλο. «Σταματήστε να ξεφτιλίζετε τον Άρη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Επειδή λοιπόν τα κορόιδα και τα λάχανα έχουν εξαφανιστεί από τον λαό του ΑΡΗ και επειδή ΕΣΕΙΣ είπατε ΠΟΛΛΑ και ΜΕΓΑΛΑ λόγια, που ούτε τα μισά δεν έχετε κάνει πράξη και επειδή πιάσαμε Αύγουστο χωρίς να υπάρχει ούτε μισή ομάδα και επειδή πριν ένα μήνα όλοι οι άλλοι ήταν ανίκανοι (που όντως ήταν και είναι) ενώ ΕΣΕΙΣ το παίξατε ικανότεροι, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΑΣ! (ΠΑΕ-ΚΜΑ-Α.Σ).

Η ομάδα είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει από τα λαμόγια και τους ξυπόλυτους, αλλά αυτό ακόμα δυστυχώς φαντάζει μακρινό όνειρο…

Εκεί λοιπόν στην ΠΑΕ κανονίστε να αφήσετε κατά μέρος τις κωλοτούμπες, γιατί στο τέλος θα κάνετε οι ίδιοι κωλοτούμπες… Κανονίστε την πορεία σας…

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν φροντίστε να μην είστε εσείς αυτοί, που θα φέρετε πίσω στον ΑΡΗ τη διχόνοια και κάθε θλιβερό φερέφωνο του παρελθόντος…

Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα σημάνει αυτομάτως ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ! Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!

Πετροδόλαρα για Ρομπίνιο!!

Την ύπαρξη πολύ δελεαστικής πρότασης από τα Αραβικά Εμιράτα για τον Ρομπίνιο μετέδωσε το «Sport Mediaset»! Πόσα λεφτά φέρονται να δίνουν στην Μίλαν και τον Βραζιλιάνο άσο!

Πετροδόλαρα για Ρομπίνιο!
Ανταγωνισμός από τα Αραβικά Εμιράτα προκύπτει για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια να κάνει το μεταγραφικό μπαμ με την απόκτηση του Ρομπίνιο!

Σύμφωνα με το «Sport Mediaset», η Αλ-Τζαρίρα μετά τον Μίρκο Βούτσινιτς έχει βάλει στο στόχαστρο και τον σπουδαίο Βραζιλιάνο επιθετικό με δέλεαρ τι άλλο από τα πολλά χρήματα που μπορεί να δώσει για να ικανοποιήσει την επιθυμία της.

Συγκεκριμένα εμφανίζεται να προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ στον ιταλικό σύλλογο και 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον ποδοσφαιριστή!

Η σημερινή μέρα φαίνεται πως θα είναι καθοριστική για την συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και θα υπάρξει νέα συνάντηση του Ρομπίνιο με την διοίκηση της Μίλαν, ενώ οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο Γιάννης Βρέντζος θα βρεθεί στην γειτονική χώρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται… μαντάτα για Ρομπίνιο!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα Ρομπίνιο για τη Μίλαν! Η συνάντηση που είχε ο Βραζιλιάνος με τον Αντριάνο Γκαλιάνι ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένονται τα νεότερα για την ομάδα που θα καταλήξει.

Έρχονται… μαντάτα για Ρομπίνιο!
Θέμα χρόνου είναι πλέον να ξεκαθαρίσει το θέμα Ρομπίνιο για τον Ολυμπιακό.

Εκτός της πρότασης που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη του Αντριάνο Γκαλιάνι, υπάρχουν κι άλλες προσφορές για τον Βραζιλιάνο.

Μια απ’ αυτές, δε, γνωστοποιήθηκε ότι προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όλες αυτές λοιπόν συζητήθηκαν στο ραντεβού που προγραμματίστηκε μεταξύ του παίκτη και του αντιπροέδρου των «ροσονέρι».

Και δεδομένου ότι αυτό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αναμένονται πλέον από λεπτό σε λεπτό τα νεότερα για τον προορισμό του Ρομπίνιο.Πηγή: sport-fm.gr

Καμία εξέλιξη με Αθανασιάδη!

Ανάμεσα στις επαφές που είχε χθες ο Ιβάν Σαββίδης ήταν και με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Χωρίς πάντως να σημειωθεί κάποια θετική εξέλιξη για την επέκταση του συμβολαίου του παίκτη.

Καμία εξέλιξη με Αθανασιάδη
Ο Στέφανος Αθανασιάδης μπαίνει στον τελευταία χρόνο του συμβολαίου του και ένα από τα θέματα που απασχολούν την διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι η επέκτασή του.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και είχε επαφές με τους άμεσους συνεργάτες του, τον Ζήση Βρύζα και την Μαρία Γκοντσάρεβα. Μεταξύ των επαφών που έγιναν υπήρξε και μία συνάντηση με τον Αθανασιάδη στο «Μακεδονία Παλλάς».

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικέφαλου του Βορρά» συζήτησε με τον Έλληνα επιθετικό χωρίς πάντως να υπάρξει εξέλιξη όσον αφορά την επέκταση του συμβολαίου του. Αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015 και από τον ερχόμενο Ιανουάριο ο παίκτης θα έχει δικαίωμα να συζητήσει και να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Μένει το θετικό κλίμα που υπάρχει για συνέχιση της συνεργασίας ΠΑΟΚ και Αθανασιάδη να λειτουργήσει θετικά ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, όταν καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στην Ιταλία ο Βρέντζος για να μιλήσει με τη Μίλαν»

Ο Γιάννης Βρέντζος θα βρεθεί στην Ιταλία για να συνομιλήσει με τη Μιλαν για την απόκτηση του Ρομπίνιο αναφέρει ιταλική ιστοσελίδα.

«Στην Ιταλία ο Βρέντζος για να μιλήσει με τη Μίλαν»
Εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του Ρομπίνιο μεταφέρει δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας Tuttomercatoweb.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως επισημαίνει, ο Γιάννης Βρέντζος θα βρεθεί στο Μιλάνο για να μιλήσει με τους διοικούντες την Μίλαν για τον βραζιλιάνο άσο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρό των ροσονέρι, Αντριάνο Γκαλιάνι για διαπραγματεύσεις για τον Ρομπίνιο.

Η πρόθεση της ελληνικής ομάδας, αναφέρει η Tuttomercatoweb είναι –σε πρώτη φάση- να αποκτήσει τον Ρομπίνιο ως δανεικό έχοντας την δυνατότητα απόκτησής του με ένα αντίτιμο την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Προφορική συμφωνία Βιδάλ-Γιουνάιτεντ!!

Για προφορική συμφωνία του Αρτούρο Βιδάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει λόγο ο Τύπος της Χιλής.

Προφορική συμφωνία Βιδάλ-Γιουνάιτεντ
Το πρώτο βήμα για την απόκτηση του Αρτούρο Βιδάλ φέρεται να έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Χιλής, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον παίκτη.

Η μεταγραφή του διεθνή άσου – εφόσον ολοκληρωθεί και οριστικά το deal- αναμένεται να κοστίσει στο σύλλογο του Μάντσεστερ 60 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν στον παίκτη 13 εκατ. ευρώ!
Πηγή: sport-fm.gr

Καρπενήσι… τέλος για την Εθνική!!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία στο Καρπενήσι για την Εθνική που επιστρέφει στην Αθήνα. Σύντομα τα πρώτα φιλικά.

Καρπενήσι… τέλος για την Εθνική
Μετά από μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς, η προετοιμασία της Εθνικής στο Καρπενήσι ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης. Οι διεθνείς επιστρέφουν στη βάση τους, την Τετάρτη θα έχουν ρεπό και από την Πέμπτη οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο ΟΑΚΑ. Τότε θα επανεξεταστεί και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, που ταλαιπωρείται από θλάση δευτέρου βαθμού στους κοιλιακούς, για να διαπιστωθεί αν μπορεί να επιστρέψει στην προετοιμασία εγκαίρως ή όχι.

Τα φιλικά, μέσα από τα οποία θα γίνει το «μοντάρισμα» της ελληνικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, δεν αργούν, αφού το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο υπάρχει το τουρνουά στο Πο, ακολουθεί ένα ακόμη στο Κάουνας και φινάλε γίνεται με τα δύο σπουδαία (από κάθε άποψη) φιλικά με την Τουρκία.

Διεθνές τουρνουά Πο, Γαλλία (8-10/8)
8/8 Σερβία-Ελλάδα
9/8 Γαλλία Ελλάδα
10/8 Κροατία-Ελλάδα
Διεθνές τουρνουά Κάουνας, Λιθουανία (16-18/8)
16/8 Ελλάδα -Λιθουανία
17/8 Σλοβενία-Ελλάδα
18/8 Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία
Φιλικοί αγώνες με Τουρκία
20/8 ΟΑΚΑ Ελλάδα-Τουρκία
22/8 Κωνσταντινούπολη Τουρκία-ΕλλάδαΠηγή: sport-fm.gr

Προς Τσεντεβίτα ο Ούκιτς!

Πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσεντεβίτα φαίνεται πως είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Δείτε τους αριθμούς του… ταλαιπωρημένου Κροάτη γκαρντ, πέρσι με τον Παναθηναϊκό.

Προς Τσεντεβίτα ο Ούκιτς
Μια ανάσα από την Τσενταβίτα μοιάζει να είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sportando.com».

Συγκεκριμένα στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται πως πηγές αναφέρουν ότι ο 29χρονος γκαρντ είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με την ομάδα της πατρίδας του.

Να θυμίσουμε πως στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, ο διεθνής Κροάτης αποδείχθηκε... λύρα εκατό για τον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς από τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό κι έπειτα… πήρε τα πάνω του!

Παρόλα αυτά, η ίδια του η χώρα τον κατέστρεψε στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας, όπου αποκόμισε ρήξη αχιλλείου και στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί αγνώριστος την σεζόν που μας πέρασε.

Όσον αφορά τους αριθμούς του με την πράσινη φανέλα, σε 29 αγώνες στην Ευρωλίγκα για το 2013-2014, ο Ούκιτς σκόραρε 6.3 πόντους, μοίρασε 2.4 ασίστ, ενώ μάζεψε και 1.5 ριμπάουντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελικώς, προς Βόλο ο Μαρινάκης!

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το «φλερτ» της Νίκης Βόλου με τον Νίκο Μαρινάκη, καθώς αν και πέρασε από σαράντα «κύματα» η μεταγραφή, θα ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Εργοτέλη.

Τελικώς, προς Βόλο ο Μαρινάκης
Στη Νίκη Βόλου θα καταλήξει τελικά ο Νίκος Μαρινάκης, παρότι την περασμένη εβδομάδα είχε αποκτήσει προβάδισμα ο Εργοτέλης, στην προσπάθεια για δανεισμό του 21χρονου δεξιού μπακ από τον Παναθηναϊκό.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στον «Τρελό του χωριού» της «SportDay».

Ο νεαρός αμυντικός περίμενε από τον μάνατζερ του να του φέρει κάτι… καλύτερο, αλλά τελικά δεν συνέβη αυτό και το έχει πάρει απόφαση πως θα συνεχίσει στην ομάδα του Βόλου.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ομάδα της Κρήτης θα πάρει δανεικό άλλον παίκτη από τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομα του μέχρι στιγμής. Οι Ηρακλειώτες ήθελαν μεταξύ άλλων τον Σπύρο Ρισβάνη, τονίζοντας πως θα του δώσουν τουλάχιστον 15 παιχνίδια, αλλά οι «πράσινοι» αρνήθηκαν.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξανασμίγουν Γκουαρντιόλα και Βαλντές;

Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Βίκτορ Βαλντές να συνεργαστούν και πάλι αλλά πλέον στη Μπάγερν Μονάχου!

Ξανασμίγουν Γκουαρντιόλα και Βαλντές;
Μπορεί να έχει τον Νόιερ αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θέλει και άλλη μια καλή επιλογή για την εστία της Μπάγερν Μονάχου!

Η επιλογή αυτή είναι ο Βίκτορ Βαλντές!

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην Ισπανία αλλά και την Γερμανία ο τεχνικός των «βαυαρών» πρότεινε στον τέως τερματοφύλακα της Μπάρτσελόνα να συνεργαστούν –αρχικά προσωρινά- αλλά με προοπτική για κάτι… παραπάνω!

Συγκεκριμένα ο Γκουαρντιόλα πρότεινε στον Βαλντές να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Μπάγερν Μονάχου για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο με κύριο σκοπό να ανεβάσει φυσική κατάσταση και να ξεπεράσει τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

Ο τεχνικός της Μπάγερν όμως δεν έμεινε εκεί. Είπε στον Ισπανό τερματοφύλακα ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν αποφασίσει από κοινού εάν θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους και με… επίσημο τρόπο, υπογράφοντας, δηλαδή, ένα συμβόλαιο.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προθέσεις του Βαλντές ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Θυμίζουμε ότι είχε «δώσει χέρια» με την Μονακό η οποία όμως μετά το σοβαρό τραυματισμό του αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επισημοποίηση της συμφωνίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Βομβα: Η Εθνικη στη ΝΕΡΙΤ!!!

Αυτο που η ραδιοφωνικη Σταση Media ανέφερε την περασμένη Κυριακή, για τα ελευθερα δικαιώματα της Εθνικης στα προκριματικα του Εuro 2016 επιβεβαιώθηκε. Τα δικαιώματα πήγαν στη ΝΕΡΙΤ.

Βομβα: Η Εθνικη στη ΝΕΡΙΤ!!!
Η δημόσια τηλεόραση κάνει, ετσι ένα θεματικό come back στα δικαιώματα των προκριματικών αγώνων της Εθνικης στις μεγάλες διοργανώσεις (τελευταία φορά που τα είχε, η ΕΡΤ, ηταν στα προκριματικα του Euro 2004 και σε ότι αφορούσε τα εντός εδρας παιχνίδια).

Τα συνδρομητικό δικαιώματα των αγώνων της Εθνικης στα προκριματικα του Euro 2016 έχει αποκτήσει ήδη ο ΟΤΕ, όπως και όλων των προκριματικών, κατι που επίσης αποκάλυψε η ραδιοφωνικη Σταση Μedia στα τέλη Μαΐου.

Η στήλη επιβεβαιώθηκε και στην εκτίμηση της, αρκετό καιρο πριν, ότι μεχρι τελος Ιουλίου τα δικαιώματα θα κλείσουν.

Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μια εντυπωσιακή κίνηση της ΝΕΡΙΤ που παράλληλα με τον ΟΤΕ θα δειξει, στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ελλάδα-Ρουμανία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» Μήτρογλου σε «χρυσό» συμβόλαιο!!

Αρνητική απάντηση έδωσε ο Κώστας Μήτρογλου στην Τρανζοσπόρ, η οποία κάλυπτε οικονομικά τη Φούλαμ, ενώ προσέφερε εξαιρετικό συμβόλαιο και στον 26χρονο φορ, σύμφωνα με την «SportDay».

«Όχι» Μήτρογλου σε «χρυσό» συμβόλαιο
Δεύτερος τούρκικος σύλλογος στρώνει… εκατομμύρια μπροστά στον Κώστα Μήτρογλου μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και αυτή τη φορά η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος για ομάδα της γειτονικής χώρας.

Αρχικά είχε εμφανιστεί η Μπεσίκτας, αλλά οι κακές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί με τη Φούλαμ, συν το γεγονός ότι άργησε να αποφασίσει ο Έλληνας επιθετικός έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να μην έχει ευτυχή κατάληξη η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο, πρόσφατα εμφανίστηκε και η Τρανζοσπόρ, όπως αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της «SportDay» και η πρόταση που έκανε ήταν πραγματικά καλή και για τον παίκτη και για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, στον Μήτρογλου προσφέρθηκε διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 6,5 εκατομμύρια ευρώ, συν δέκα χιλιάδες για κάθε συμμετοχή και 150 χιλιάδες για κάθε δέκα γκολ. Το σκέφθηκε αρκετά, αλλά το περασμένο Σαββάτο απάντησε αρνητικά.

Οι Λονδρέζοι από την άλλη θα έπαιρναν 9 εκατομμύρια ευρώ. Καλά λεφτά, αν και θα είχαν συνολικά ζημιά έξι εκατομμυρίων, διότι τον περασμένο Ιανουάριο «έσκασαν» 15 στον Ολυμπιακό, αλλά αν έλεγε «ναι» ο ποδοσφαιριστής δεν δημιουργούσαν πρόβλημα.

Κίνηση έγινε και από την Σεντ Ετιέν, η οποία έδινε τα ίδια λεφτά στη Φούλαμ, αλλά δεν κάλυπτε τον Μήτρογλου και κάπου εκεί σταμάτησαν οι συζητήσεις.Πηγή: sport-fm.gr

«Δίχτυα» σε Ισπανία και… Μπαρμπόσα!!

Σε επαφή με τρεις εξτρέμ που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκαν στην Primera Division, μεταξύ των οποίων και ο Μπαρμπόσα, βρίσκεται η ΑΕΚ. Ξεκινάει η ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Αγια-Σοφιά».

«Δίχτυα» σε Ισπανία και… Μπαρμπόσα
Κάτι καλό φαίνεται πως ετοιμάζει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για τον αριστερό εξτρέμ που ψάχνει η ΑΕΚ, ενώ έχει πάρει το μήνυμα ότι «χρόνος υπάρχει».

Είχε φανεί εδώ και κάποιες ημέρες ότι ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης κοιτάζει έντονα την Primera Division και έγιναν γνωστά δύο ονόματα Ισπανών και άλλο ένα, Πορτογάλου.

Πρόκειται για τους Ισπανούς, Ντάνι Μπεντίτεθ και Κριστιάν Λομπάτο οι οποίοι δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο και με την πλευρά τους είναι σε επαφή ο Μιλοβάνοβιτς, σύμφωνα με το «Goal News». Ο πρώτος άνηκε στην Ουντινέζε, που τον απέκτησε το 2009, αλλά παίζει από τότε στη Γρανάδα ως δανεικός και τη σεζόν 2013-14 είχε εννέα συμμετοχές στην Primera και μια στο Κύπελλο.

Ο δεύτερος επίσης δεν δεσμεύεται με κάποια ομάδα, καθώς αποχώρησε από την Οσασούνα και έπαιξε έντεκα φορές στη «La Liga» πέρυσι, ενώ μέχρι το 2013 και για περίπου τρία χρόνια ήταν στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, παίζει και ένα ακόμη δυνατό όνομα για την Ένωση, ακόμη πιο καλό από τα άλλα δύο, αυτό του Έλντερ Μπαρμπόσα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει προχωρήσει η περίπτωση του όσο των Ισπανών. Όπως αναφέρει η «Ώρα των σπορ», επικαλούμενη πληροφορίες από την Πορτογαλία ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μιλάει εδώ λίγες ημέρες με τον 27χρονο αριστερό εξτρέμ, ο οποίος από το 2010 ανήκει στην Μπράγκα και πέρυσι δόθηκε δανεικός στην Αλμερία. Μάλιστα, έπαιξε 28 φορές στην Primera.

Είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες για τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, ενώ είχε δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός επί εποχής Ζαρντίμ.

Έφθασε η μεγάλη ώρα

Στη Βουλή θα βρίσκεται από σήμερα το ρυθμιστικό νομοσχέδιο και αύριο θα τεθεί προς ψήφιση στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ο λόγος φυσικά για το νομοσχέδιο στου οποίου τα άρθρα 81 και 82 περιλαμβάνεται και το γήπεδο της «Ενωσης», αλλά και το θέμα με το Αλσος.

Το νομοσχέδιο θεωρείται απίθανο να μην ψηφιστεί, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο. Αν και ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει διαφορετική άποψη για τα άρθρα που αφορούν το γήπεδο της «Ενωσης».
Πηγή: sport-fm.gr

Παπαγιάννης… εις διπλούν!! (video)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κατέχει δύο φάσεις στο Top 5 της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.

Παπαγιάννης… εις διπλούν (video)
Μια εντυπωσιακή τάπα κι ένα φοβερό φόλοου-κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη βρίσκονται στις πέντε καλύτερες φάσεις της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.

Ο 17χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ελληνικής ομάδας στη νίκη με 89-85 επί της Ισπανίας μετά από δύο παρατάσεις έχοντας 4 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 τάπες.



Πηγή: sport-fm.gr

Πήραν αποφάσεις!!

Ιβάν Σαββίδης και Ζήσης Βρύζας συνομίλησαν και πήραν τις αποφάσεις τους για τα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ.

Πήραν αποφάσεις!
Συναντήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ είχε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τα είπε για αρκετή ώρα τόσο με τη Μαρία Γκοντσάρεβα όσο και με τον Ζήση Βρύζα. Ειδικά με την πρώτη ανέλυσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διάδοχη κατάσταση στην προεδρία της ΠΑΕ, με την παρουσία του Ιάκωβου Αγγελίδη στο τιμόνι του συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά στον Ζήση Βρύζα, φέρεται να συζήτησε με τον Σαββίδη για τον ρόλο του στην ομάδα, αλλά και για τα μείζονα ζητήματα των μεταγραφών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ακραίος επιθετικός είναι κοντά στο να πει το «ναι» στον ΠΑΟΚ, με τον μεγαλομέτοχο να δίνει το «Ο.Κ.» και για άλλους δύο ποδοσφαιριστές και με τον στόπερ να κλείνει τελευταίος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι εξελίξεις θα τρέξουν άμεσα, μια κι ο προπονητής του «Δικεφάλου» επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες (από αυτούς που θέλει στον βασικό κορμό) στα δυνατά φιλικά που έπονται με Νάπολι, Ξάνθη, ΚΠΡ και Ιντερ.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…
Τα εμπόδια ήταν πολλά, όμως σήμερα (ξεκινάει στις 18:00) είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί (μέσα σε αυτό εντάσσεται και το ζήτημα της Θέρμης) στη Βουλή το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης κι Αττικής κι υπάρχουν τα παρακάτω σενάρια:

Το πρώτο αφορά το ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης, που αμφισβητείται και λέγεται ότι υπάρχει πρόθεση από το ΥΠΕΚΑ να γίνει περαιτέρω διαβούλευση κι η συζήτηση να μετατεθεί για τον προσεχή Οκτώβριο.

Βέβαια κι αυτό να συμβεί, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στην τροπολογία που αφορά τους Δήμους αλλά και τον ΠΑΟΚ (μέσω Θέρμης).

Από σήμερα το συγκεκριμένο ζήτημα θα μπει στην τελική του ευθεία και θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.Πηγή: sport-fm.gr

«Μαχητικό πνεύμα»

Ο Μέντες σε δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για το Βέλγιο επεσήμανε ότι όλοι στην ομάδα θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν την πρόκριση.

«Μαχητικό πνεύμα»
Ξεκάθαρη η… αποστολή του Παναθηναϊκού για τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νταβίντ Μέντες μιλώντας στα ΜΜΕ κατά την αναχώρηση του «τριφυλλιού» για το Βέλγιο επεσήμανε ότι στόχος όλων στην ομάδα είναι η πρόκριση.

«Δουλέψαμε αρκετά καλά την περυσινή σεζόν για να βρισκόμαστε πριν από αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Είναι μια πρόκληση αυτά τα παιχνίδια για μας», τόνισε –αρχικά- ο μέσος του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Είναι καλό που είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι και θα δώσουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και μαχητικό πνεύμα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Οι Δημήτρης Σαραβάκος και Νίκος Νταμπίζας ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο αεροδρόμιο και ακολούθησαν οι παίκτες.

Οι πράσινοι θα προπονηθούν στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι στις 20:00 και μισή ώρα νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.Πηγή: sport-fm.gr

«Ημέρα Ρομπίνιο»

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει –κατά ένα μεγάλο ποσοστό- το μέλλον του Ρομπίνιο στο οποίο –βάσει των όσων είπε ο Αντριάνο Γκαλιάνι- εμπλέκεται και ο Ολυμπιακός!

«Ημέρα Ρομπίνιο»
Ο Αντριάνο Γκαλιάνι το είπε… Ο Ολυμπιακός είναι η μια από τις δύο ομάδες που έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Ρομπίνιο!

Και μάλιστα, σήμερα είναι η ημέρα στην οποία ο βραζιλιάνος άσος μετά από συνάντηση που θα έχει με τους διοικούντες την Μίλαν θα αποφασίσει για το μέλλον του…

Ελλάδα ή Βραζιλία; Και όπου Ελλάδας βάλτε «Ολυμπιακό»!

Παρά το γεγονός ότι πάντα οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων δεν δέχονταν καμία ανάμειξη με το μέλλον του Ρομπίνιο, στις φημολογίες που είχαν αναπτυχθεί κατά καιρούς, χθες δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ωστόσο μια τακτική την οποία οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες για τα μεταγραφικά ζητήματα.

Ο Βραζιλιάνος έχει «κοπεί» από τον Πίπο Ιντσάγκι αφού δεν τον πήρε στην αποστολή της Μίλαν για το τουρνουά ICDC στις ΗΠΑ. Εδώ και καιρό ο 30χρονος εξτρέμ ψάχνει τον επόμενο σύλλογό του. Εχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι προφανώς και δεν τον αγνόησαν. Παρακολουθούσαν από την αρχή του καλοκαιριού την υπόθεσή του και μάλλον βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν.

Ο Ρομπίνιο είχε αρχικά προσεγγιστεί από τη Σάντος, η οποία όμως δεν του κάλυπτε το συμβόλαιο. Τις τελευταίες μέρες ακουγόταν πως είναι κοντά σε συμφωνία με την Μπεσίκτας και γι' αυτό ρωτήθηκε ο Γκαλιάνι και για τον Ρομπίνιο. Αυτό το διέψευσε ο Γκαλιάνι και από μόνος του έβαλε τον Ολυμπιακό στο... κόλπο.

Οι μόνες ομάδες που φαίνεται να του έχουν κάνει πρόταση (σύμφωνα πάντα με τον Γκαλιάνι) είναι ο Ολυμπιακός και η Φλαμένγκο. Τον Ρομπίνιο θέλει και η Ορλάντο Σίτι αλλά ο Βραζιλιάνος θέλει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σήμερα λοιπόν η «μέρα Ρομπίνιο» σύμφωνα με τον Αντρέα Γκαλιάνι...
Πηγή: sport-fm.gr

Αναπροσαρμογή πλάνων!

Αμφίβολη είναι η παρουσία του Μλάντεν Πέτριτς στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ, καθώς ο Κροάτης, ο οποίος προοριζόταν για βασικός, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Διεκδικεί θέση ο Καρέλης.

Αναπροσαρμογή πλάνων
Μόλις που ο Γιάννης Αναστασίου είχε καταλήξει στο αρχικό σχήμα του ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, προέκυψε απρόοπτο με τον Μλάντεν Πέτριτς.

Ο Κροάτης έκανε αποφόρτιση στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση του Παναθηναϊκού, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Αρχικά φαινόταν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά τελικά η συμμετοχή του 33χρονου επιθετικού στο παιχνίδι με τους Βέλγους για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολη, διότι το πρόβλημα παραμένει. Όπως φαίνεται οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για να αγωνισθεί.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε καταλήξει σε ενδεκάδα με τους Κοτσόλη, Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπεργκ και αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στο 4-4-2 και το 4-4-1-1, ενώ είχε φανεί τις προηγούμενες ημέρες ότι θα προτιμήσει το δεύτερο. Ωστόσο, χθες του μπήκε ξανά η ιδέα να πάει σε ρόμβο (4-4-2), για να μην χρησιμοποιήσει τον Ατζαγκούν στα πλάγια, διότι είδε ότι στον αγώνα με τον Ατρόμητο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ ο Πέτριτς δεν πρέσαρε, όπως θα έπρεπε. Για αυτό σχεδίαζε να βάλει τον Λαγό εσωτερικό μέσο και όχι αμυντικό χαφ, για να δίνει βοήθειες στα πλάγια.

Εφόσον, δεν παίξει ο Κροάτης, κάτι που λογικά θα φανεί στην προπόνηση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο στις 8μ.μ. ώρα Ελλάδας (7μ.μ. τοπική) τότε λογικά θα παίξει ο Καρέλης και θα κινείται κυρίως αριστερά και μπορεί το σύστημα να γίνει 4-1-4-1. Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για Άγκερ η Μπάρτσα!!!

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ για την μετακόμιση του Ντάνιελ Άγκερ στη Βαρκελώνη!

Φουλ για Άγκερ η Μπάρτσα!
Στον Ντάνιελ Άγκερ έχουν καταλήξει οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ στα μετόπισθεν! Όπως αναφέρει η καταλανική «Sport» στο πρωτοσέλιδο της Τρίτης, οι επαφές των Καταλανών με τη Λίβερπουλ για τη μεταγραφή του Δανού αμυντικού βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο!

Εδώ και καιρό οι «μπλαουγκράνα» εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις για το κέντρο της άμυνας (παρά την απόκτηση του Ματιέ) κι αυτή τη στιγμή φαίνεται πως... κοντοζυγώνει προς Βαρκελώνη ο για την ώρα άσος των «κόκκινων» της Αγγλίας.

Το deal φαίνεται πως θα κλείσει περίπου στα 15 εκατ. ευρώ, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και απ' τις δύο πλευρές και ο Άγκερ φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάρτσα, κάνοντας το ίδιο δρομολόγιο που έκανε προ καιρού ο Λουίς Σουάρες.

Ο 29χρονος άσος αγωνίζεται στη Λίβερπουλ απ’ το 2005, πέρσι είχε 20 συμμετοχές και κάτι οι τραυματισμοί, κάτι το ότι ο Μπρένταν Ρότζερς δεν τον υπολόγιζε ιδιαίτερα, είχαν δημιουργήσει «σύννεφα» που, όπως φαίνεται, ίσως φανούν και καθοριστικά για να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Κυριαρχία για Γκάλαξι στο Σιάτλ!! (videos)

Μπροστά σε 39,304 θεατές στο «CenturyLink Field», οι Λος Άντζελες Γκάλαξι διέλυσαν τους Σιάτλ Σάουντερς με 3-0.
Πρωταγωνιστής για τους εκπρόσωπους της «πόλης των αγγέλων» στο μοναδικό σημερινό ματς του MLS ήταν ο φορμαρισμένος Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 στο 18ο λεπτό, ενώ συνέβαλε στο 1-0 του Γκιάσι Ζαρντς στο 8ο και το 3-0 του Στέφαν Ισιζάκι στο 38ο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Γκάλαξι έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αλλά η νίκη τους παραμένει επιβλητική και μήνυμα προς τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
21
38
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
19
34
Τορόντο
18
26
Κολόμπους Κρου
21
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
20
24
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
20
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
21
23
Σικάγο Φάιρ
19
20
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
20
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
19
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
20
32
Λος Άντζελες Γκάλαξι
18
30
Κολοράντο Ράπιντς
20
30
Ντάλας
21
30
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
20
28
Πόρτλαντ Τίμπερς
21
27
Σίβας ΗΠΑ
20
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.








Πηγή: onsports.gr

Εκτός Μουντομπάσκετ και ο Τζινόμπιλι!

Δεν θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ ο Μάνου Τζινόμπιλι, καθώς οι Σπερς δεν του δίνουν άδεια μετά τον τραυματισμό του.

Εκτός Μουντομπάσκετ και ο Τζινόμπιλι
Ισχυρό πλήγμα για την Αργεντινή, καθώς μετά τον Κάρλος Ντελφίνο, απών από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας θα είναι και ο Μάνου Τζινόμπιλι.

Ο γκαρντ των Σπερς ταλαιπωρείται από ένα κάταγμα κόπωσης και η ομάδα του δεν του δίνει άδεια να λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ, καθώς δεν έχει αναρρώσει πλήρως και δεν θέλει να ρισκάρει κάποια υποτροπή.

Έτσι ο 37χρονος άσος (είχε γενέθλια στις 28/7), που φέτος είχε 12,3 πόντους, 4,3 ασίστ και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα με τους πρωταθλητές, δεν θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας για τον δεύτερο όμιλο.Πηγή: sport-fm.gr

Και Γιουβέντους για Μανωλά!!

Η Serie A στα...πόδια του, αφού μετά την Ρόμα και η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Κώστα Μανωλά. Στα 12 εκατ. ευρώ η τιμή, το σκέφτεται η Μεγάλη Κυρία. Επιμένει και η Βαλένθια, που τον έχει στην κορυφή της λίστας της!  Ακόμα μία κορυφαία ομάδα, φαίνεται να μπαίνει στο... κόλπο για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο και της Γιουβέντους! Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο, Di Marzio, ο τεχνικός διευθυντής της «Μεγάλης Κυρίας». Μπέπε Μαρότα, αποκάλυψε πως η ομάδα του αναζητά έναν κεντρικό αμυντικό, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να είναι ψηλά στην λίστα. Ακόμα, βέβαια, δεν υπάρχει κάποια επίσημη κίνηση, αφού τα 12 εκατ. ευρώ που αξιώνουν οι πρωταθλητές Ελλάδος, κρίνονται υπερβολικά, όμως δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Δυνατά» και η Βαλένθια που επιμένει! 
Τον ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ρόμα και η Γιουβέντους, πάντως, δεν φαίνεται να πτοεί την Βαλένθια, η οποία ψάχνει για κεντρικό αμυντικό και σύμφωνα με δημοσίευμα της O Jogo, έχει πρώτο στην λίστα της τον Μανωλά! Μάλιστα, οι «νυχτερίδες» έχουν ρευστό να δαπανήσουν, αφού η πώληση του Ματιέ στην Μπαρτσελόνα γέμισε τα ταμεία του συλλόγου!
Πηγή: gazzetta.gr

Τους «σκάει» στο τρέξιμο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Ουασίμ Μπούι και το... όπλο του νεαρού μέσου!
Για τον Ολλανδό Μπούι, που ήρθε έχω καλή προαίσθηση. Δεν τον έχω δει να παίζει παρά σε κάποια στιγμιότυπα . Η καλή προαίσθηση που έχω οφείλεται στο γεγονός, ότι τον ξέρει καλά ο Αναστασίου και επέμενε πολύ στο να βρεθεί ένας τρόπος να έρθει στον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός μέσος παίζει και 6αρι και 8αρι. Είναι αριστεροπόδαρος, με πολλά τρεξίματα. «Σκάει» τον αντίπαλο στο τρέξιμο λένε αυτοί που τον ξέρουν. Κάτι που ταιριάζει γάντι με τον σημερινό Παναθηναϊκό.
Ο Αναστασίου όταν θα είναι 100% έτοιμος τον προορίζει είτε αριστερά στον ρόμβο στο 4-3-1-2(εναλάξ με Πράνιτς η και μαζί παίζοντας δεξιά με ανάποδο πόδι), είτε αριστερό αμυντικό χαφ στο 4-2-3-1. Είναι παίκτης άξονα καθαρά και δεν μπορεί να παίξει στα άκρα. Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο, που με κάνει να πιστεύω ότι ο Μπούι, μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό με επιτυχία, κάτι που δεν έκανε στο Αμβούργο, που πήγε δανεικός(αντίθετα στην Μπρέσια είχε 17 συμμετοχές και ένα γκολ). Ο Αναστασίου τον πιστεύει μιλάει και την γλώσσα του Μπούι και θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να προσαρμοστεί και να κάνει αυτό , που θέλει ο προπονητής.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ήρθε δανεικός στον Παναθηναϊκό ο Αμπέντ από την δεύτερη ομάδα της Νιούκαστλ και ελάχιστοι πίστευαν πόσο απαραίτητος παίκτης για την ομάδα θα εξελιχθεί σε σημείο, που να λέμε τώρα, ότι είναι σημαντική η απουσία του. Πριν έρθει στον Παναθηναϊκό ο Αμπέντ είχε παίξει δανεικός για ένα χρόνο στην Σεν Τζόνστον και δεν έκανε τίποτα. Στον Παναθηναϊκό τον πίστεψαν του βρήκαν το κλειδί και το αποτέλεσμα το είδαμε. Ετσι πιστεύω, ότι θα γίνει και με τον Μπούι.Ο Παναθηναϊκός γεμίζει στον άξονα και ειδικά αν τελικά έρθει και ο Αμπέντ θα είναι πλήρης. Εκεί, που αν βρει λεφτά από ενδεχόμενη πρόκριση, θα πρέπει να πάρει έναν παίκτη είναι έναν ακραίο τεχνίτη με έφεση στο γκολ και –αν μπορεί- ένα γρήγορο στόπερ. Το πρώτο το βλέπω, το δεύτερο δεν το βλέπω, αλλά νομίζω ότι θα είναι προτεραιότητα για την επόμενη μεταγραφική περίοδο…
Πηγή: gazzetta.gr

Φέρτε τις βασκανίες!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το φιλικό με την Λίβερπουλ και αναλύει το ρόλο του Μίτσελ και των ποιοτικών μεταγραφών για τις προφανείς διαφορές του «καλοκαιρινού» Ολυμπιακού από το 2013 στο ’14 Τι σχέση μπορεί να έχει τούτος ο Ολυμπιακός με τον αντίστοιχο περυσινό, που μόνο προβληματισμούς είχε γεννήσει η εμφάνισή του στο «Άνφιλντ», κόντρα στον ίδιο τεράστιο αγγλικό σύλλογο, ο οποίος προαλειφόταν, σαν και τώρα, να πρωταγωνιστήσει στην Premier, φθάνοντας μάλιστα μια ανάσα από το νήμα τίτλου;
Τέτοια πάνω κάτω εποχή, κατά δύο εβδομάδες πιο προχωρημένη η προετοιμασία - αφού το φιλικό είχε γίνει στην καρδιά του Αυγούστου - οπότε μιλάμε για σημαντικό και ουσιαστικό διάστημα συμπερασμάτων, οι Ερυθρόλευκοι είχε φανεί πως είχαν μπόλικα καρβέλια ακόμα στο τραπέζι ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.
Και αναφέρομαι στο ικανοποιητικό για την περίοδο στα μάτια κάθε προπονητή. Όχι για αυτές τις δυνατότητες που παρουσιάζουν και μαγνητίζουν οι πρωταθλητές στο κορυφαίο διεθνές τουρνουά του καλοκαιριού μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο!
Για… διάβασμα βασκανίας είναι αυτός ο Ολυμπιακός που βλέπουμε. Με τις ατέλειες και τις ελλείψεις του βεβαίως – αλίμονο κιόλας! – αλλά σίγουρα ενθουσιώδης για τέλη Ιουλίου. Θα έλεγα… - φτου! – απροσδόκητα καλός.
Και κόντρα σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια του Champions League, σε μια ποδοσφαιρική «μάζωξη», η οποία έχει ακριβώς αυτής της διάστασης την αίγλη!
Υπολογίστε ότι με αλλαγμένα κατά 9/11 τα πρόσωπα του βασικού σχήματος εν συγκρίσει με την 3άρα στην Μίλαν, ο Ολυμπιακός έπαιξε συνολικά εναντίον της Λίβερπουλ με 21 ποδοσφαιριστές και με εξαίρεση τις απροσεξίες και τη χαλαρότητα με την οποία πάτησε γήπεδο στο πρώτο 10άλεπτο (και του στοίχισε αυτή την άνευ σημασίας όσο και 100% άδικη πάντως ήττα) «έσβησε» τα φώτα των δευτεραθλητών Αγγλίας και μάζεψε (πάλι) πάνω του τους προβολείς.
Η διαφορά του «καλοκαιρινού» Ολυμπιακού του ’13 με αυτόν του ’14 είναι δισυπόστατη. Το ένα σκέλος αφορά στον Μίτσελ και το άλλο στις μεταγραφές.
Για μένα αυτός ο προπονητής, ο οποίος έχει όνειρα και ικανότητες για πολύ ψηλά (ναι, ναι και Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας κάποτε θα τα δούμε…) έχει βαλθεί να ξεπεράσει τα έργα και τις ημέρες του καλού του φίλου Ερνέστο Βαλβέρδε.
Η δουλειά του Μίτσελ ύστερα από ενάμιση χρόνο στον σύλλογο, στη διαδρομή της δεύτερης καλοκαιρινής προετοιμασίας αποτυπώνει ευδιάκριτα το ελκυστικό ποδοσφαιρικό στυλ και τη φιλοσοφία που εμπεδώνει στα χέρια του η ομάδα.
Ο Ισπανός έχει πια και τον «αέρα» του… λάθους που θα συγχωρεθεί από όλους και πιο πολύ από το δύσπιστο κόσμο που προτού δει τα «σημάδια» του στο γήπεδο, τον αμφισβήτησε (κι αυτόν) έντονα, αλλά πλέον τον παραδέχεται. Τον πιστεύει, έχοντας χειροπιαστά αποτελέσματα.
Η δεύτερη «εξήγηση» για τη θετικότατη Ερυθρόλευκη εικόνα στο “ICC” είναι τα «εργαλεία» που παρέχει φέτος η διοίκηση στην τεχνική ηγεσία.
Ο πρόεδρος αγοράζει ότι κορυφαίο υπάρχει για ελληνικά «ψώνια» και ό,τι ενδιαφέρον και χρήσιμο κινείται στα διεθνή «χρηματιστήρια». Βάζοντας ποιότητα και πλεόνασμα επιλογών στον σχεδιασμό του προπονητή.
Οι ωραίοι
Κάπως έτσι μπαίνω στην ατομική ανάλυση από το φιλικό στο Σικάγο, καθότι δεν είναι μία και δύο οι μεταγραφές που ήδη έχουν αφήσει υποσχέσεις.
Δικαιωματικά θα ξεκινήσω από το Ντοσεβί ο οποίος έκλεψε τις περισσότερες εντυπώσεις από τα νέα πρόσωπα, γιατί είναι και ένα μεγάλο ζητούμενο της χρονιάς η θέση του από τη στιγμή που κλήθηκε να καλύψει το σημαντικό κενό του Τζόελ Κάμπελ.
Ο Κοσταρικανός χρειάστηκε κάπου ένα φουλ αγωνιστικό δίμηνο επίσημων αγώνων για να αρχίσει να ελκύει τα πλήθη. Στα αρχικά πατήματά του στην Ελλάδα δεν ήταν τουλάχιστον κάτι το ιδιαίτερο. Από Νοέμβρη και μετά, θυμάστε, έδειξε τις αρετές του.
Ο Γάλλος είναι περισσότερο πειστικός εξ αρχής. Πολύ γρήγορος με την μπάλα, διεμβολιστής, πόδι με σέντρες-«ξουραφιές» από τα πλάγια, φαλτσάκια στα αγγίγματα που φανερώνουν τεχνική, παίκτης με αυτοπεποίθηση, πανέτοιμος για το μεγάλο άλμα στην κατάλληλη ηλικία.
Ο Κασάμι «γεμίζει» επιβλητικά την μεσαία γραμμή. Και με την ογκώδη παρουσία του, αλλά και με τις απλωμένες ματιές του στο γήπεδο. Βλέπει και βρίσκει χώρους, ξεμαρκάρεται με άνεση, χρησιμοποιώντας τεχνική και σωματικές τοποθετήσεις (α-λά Στολτίδη που λένε πράγματι).
Ο Γκαζαριάν δεν είναι εντυπωσιακός. Δεν ήρθε ως «παιχτούρα» και φαίνεται ότι μπορεί να παίξει αυτό ακριβώς για το οποίο αποκτήθηκε: την πρώτη επιλογή πάγκου για τα φτερά (κυρίως το αριστερό).
Στη φάση του δοκαριού δείτε τον ξανά πώς σημαδεύει, με εξαιρετική κίνηση απελευθέρωσης, το «παράθυρο» της εστίας της Λίβερπουλ, αλλά δεν είναι η τύχη με το μέρος του.
Για τον Μπουχαλάκη «φαγώθηκε» ο Μίτσελ τον χειμώνα και να που δικαιώνεται. Λέγεται ότι αυτόν ήθελε τον Ιανουάριο από τον Εργοτέλη και όχι τον Πελέ, αλλά προτιμήθηκε να μείνει ο Ανδρέας στο Ηράκλειο λίγο καιρό ακόμα για να «ψηθεί» πιο πολύ.
Πεισματάρης, μαχητικός, όμορφο αριστερό πόδι, εγωιστάκος ο νεαρός, με προϋποθέσεις για να κάνει την έκπληξη και να πλασαριστεί στο τελικό ρόστερ. Δείχνει πως έχει τα φόντα.
Καλός ο Σαλίνο, αλλά θα…φτύσει αίμα για να μη χάσει τη θέση του από τον Ομάρ. Ο Ελαμπντελαουί έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία. Αμυντικά και επιθετικά.
Ο Μαζουακού δεν ήταν καταπληκτικός όπως με τη Μίλαν. Μου θυμίζει στις ενέργειες και τα τρεξίματά του, εκείνη την απαράμιλλη πλαστικότητα των μαύρων στο ΝΒΑ χωρίς υπερβολή.
Προβλέπονται γερές «μάχες» με Χολέβα (αν μείνει) για την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ.
Άφησα τελευταίο έναν παλιό, τον παλαιότερο, που επιτέλους με χαρά τον είδαμε πάλι να θυμίζει τον απροσπέλαστο στόπερ του παρελθόντος.
Ο Αβραάμ είχε πάλι τις γρήγορες προνοητικές και αποτελεσματικές τοποθετήσεις, έβαλε υποψηφιότητα βασικού (και ας υπάρχουν τόσοι άλλοι) και μπράβο στον Μίτσελ που μετέφερε τον Αμπιντάλ στο άκρο, επιμένοντας να δει όσα πιστεύει ότι μπορεί να δώσει ακόμα φυσικά ο Παπαδόπουλος. Στον ίδιο και την ομάδα…
Και οι ελλείψεις
Η έλλειψη γκολτζή πάντως ήταν ολοφάνερη. Εν αναμονή του φορ που θα σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, ειδάλλως είναι κρίμα να μην μετουσιώνεται αυτό το πλουραλιστικό, κινητικό παιχνίδι της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός επιτίθεται, πατάει περιοχή με πολλούς τρόπους, δημιουργεί και απομένει να εκτελεί με επιτυχία…
Όσο εξάλλου ο Ντοσεβί παίζει έτσι από δεξιά, θα «γέρνει» πλευρά η ομάδα. Αριστερά χρειάζεται κάτι εφάμιλλο.
Εντοπισμένες οι ελλείψεις. Γνωστές και δρομολογημένη η απαλοιφή τους. Οι δύο τελευταίες μεταγραφές για να κλείσει το πολυτελέστατο ρόστερ.
- Κάτι που θα είχε συμβεί κιόλας, αν δεν «στράβωνε» η δουλειά με Μπόγιαν και Ντουρμάζ. Είπαμε: Μέσα στον μεταγραφικό τζόγο είναι ΟΛΑ.
Πηγή: sportdog.gr

«Δεν φεύγει ο Βιντάλ»

VIDAL
Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέμπε Μαρότα, διέψευσε όλα τα σενάρια αποχώρησης του Αρτούρο Βιντάλ.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ανανεώσαμε το συμβόλαιό του πριν από μερικούς μήνες επειδή ξέραμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε ένα σημαντικό μέλος. Ο Βιδάλ δεν ζήτησε να πουληθεί και έτσι τίποτα δεν θα αλλάξει. Όλα τα άλλα είναι φήμες. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη, αλλά ποτέ δεν είχαμε πρόθεση να τον πουλήσουμε.”, ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του.
Πηγή: arenafm.gr

«Εκπληκτικός ο Λεβαντόφσκι»

676223ab-2aa9-4f41-9c5b-f7323ac1a861_3
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φράνκ Ριμπερί για τον νέο συμπαίκτη του στην Μπάγερν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
«Ο Ρόμπερτ είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Η αλληλεπίδρασή του με την υπόλοιπη ομάδα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Είναι πολύ καλή προσθήκη για μας. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και περνάμε πολύ καλά όλοι μαζί», εξήγησε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός.
Πηγή: arenafm.gr

Ξανά… κούνγκ-φου ο Ζλάταν!! (vid)

Ibrahimovic_0
Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς μας έχει συνηθίσει να πετυχαίνει εντυπωσιακά τέρματα στους αγώνες οπότε είναι αναμενόμενο να κάνει κάτι παρόμοιο και στις προπονήσεις.
Δείτε το εντυπωσιακό τέρμα πέτυχε ο Σουηδός στην προπόνηση της Παρί στο Χόνγκ Κονγκ.








Πηγή: arenafm.gr

Θέλει Κουαδράδο η Γιουνάιτεντ!

koyadrado
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διαθέσιμη να ξοδέψει πολλά χρήματα για την απόκτηση του Χουάν Κουαδράδο όπως αναφέρει η  «Mundo Deportivo».
Ο Λουίς Φαν Χάαλ επιθυμεί διακαώς την προσθήκη του Κολομβιανού μέσου καθώς ο μέσος ταιριάζει στο στυλ της “νέας” Γιουνάιτεντ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” είναι έτοιμοι να δαπανήσουν το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον παίκτη της Φιορεντίνα.
Πηγή: arenafm.gr

Εθνικός με… όνειρα!

Επέστρεψε στην Γ’ Εθνική. Δεν σταματούν εκεί οι βλέψεις του Εθνικού. Στόχος πλέον η άνοδος στη Football League. Και με αυτό το σκεπτικό έγινε η «πρώτη» της ομάδας του Πειραιά. Τι είπε ο προπονητής.

Εθνικός με… όνειρα
Η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στο γήπεδο του Μοσχάτου για τον Εθνικό.

Το «παρών» έδωσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα καθώς και αυτοί που έμειναν από πέρυσι στο ρόστερ και αποτελούν τον κορμό της ομάδας που την έφτασε μέχρι την Γ Εθνική.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό όπως και η όρεξη για δουλεία. Ο κόουτς Χατζηαλέξης καλωσόρισε παλιά και νέα μέλη της ομάδας, ενώ το πρόγραμμα διεξήχθη παρουσία και του προέδρου, Αλέξη Αγγελόπουλου.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και το διάστημα 7-14 Αυγούστου ο σύλλογος του Πειραιά θα πάει Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τα λόγια του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη στην πρώτη προπόνηση:

«Πέρυσι ήταν μία άλλη χρονιά την οποία χαρήκαμε όλοι, ωστόσο την καινούργια συμμετέχουμε σε μια διαφορετική κατηγορία που έχουμε τους ίδιους στόχους. Είναι δύσκολη κατηγορία αλλά για αυτό είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο έμπειρος κόουτς.

Όσο για τους στόχους της νέας σεζόν, εμφανίστηκε προσγειωμένος: «Σίγουρα αυτό που κάναμε πέρυσι,να τερματίσουμε δηλαδή αήττητοι, είναι δύσκολο να το πετύχουμε αλλά θα το προσπαθήσουμε ξανά. Απο κει και πέρα ήρθαν στην ομάδα ποιοτικοί παίκτες, σίγουρα θα γίνει ενίσχυση με 1-2 παίκτες καλούς και μαζί με τα παιδιά που κέρδισαν με το σπαθί τους την παραμονή τους και αποτελούν τον κορμό να παλέψουμε για το καλύτερο…».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Κάποιοι που ήρθαν στην ομάδα φέτος, ήρθαν για να παίξουν και θα μας βοηθήσουν γιατί είναι καλοί παίκτες. Όμως κάποια παιδιά απο ανώτερες κατηγορίες που ήρθαν στο τοπικό όταν άλλοι δεν μας έδιναν καν σημασία πρέπει να τους ανταμείψουμε και τους ανταμείψαμε και θα είναι και του χρόνου μαζί μας αν πετύχουμε τους στόχους μας...».

«Θα δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Ο Πρόεδρος έχει δώσει τα πάντα και αν λύσουμε και το πρόβλημα με το γήπεδο για το οποίο ο κύριος Αγγελόπουλος αγωνίζεται σκληρά όλα θα πάνε κατ’ ευχήν». Πηγή: sport-fm.gr

«Μύρισε» Ρεάλ ο Ντελ Πιέρο!! (pics)

Η «παρέλαση» αστέρων στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται. Μετά τους ΝΒΑer, σήμερα ήταν η σειρά του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να πάρει μια… τζούρα από Κριστιάνο, Μπέιλ και σία.

«Μύρισε» Ρεάλ ο Ντελ Πιέρο (pics)
Θες, δεν θες, όσο διάσημος και να 'σαι, όσο πετυχημένος στο χώρο του, όταν βρίσκεται μια... ανάσα απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα την κάνεις μια επίσκεψη.

Και μέσα σ' αυτούς συμπεριλάβετε και τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Την ώρα λοιπόν που η βασίλισσα συνεχίζει το tour της επί αμερικανικού εδάφους, ο Ιταλός σούπερ σταρ πετάχτηκε μια βόλτα στην προπόνηση.

Κι αφού συνομίλησε με αρκετά απ' τα αστέρια των Μαδριλένων, στη συνέχεια πόζαρε άνετα μαζί τους για αναμνηστικά ενθύμια.

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Πουλίδο δεν μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα»

Και οι Μεξικανοί το βιολί τους… Παρόλο που ο Άλαν Πουλίδο αναμένεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της λίγκας υιοθετεί τη θέση της Τίγκρες και υποστηρίζει ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο.

«Ο Πουλίδο δεν μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα»
Το μέρος της Τίγκρες στην υπόθεση του Άλαν Πουλίδο παίρνει η μεξικανική λίγκα.

Την ώρα που ο 23χρονος επιθετικός αναμένεται στην Ελλάδα για να σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του συνεχίζει να επιμένει ότι δεσμεύεται μαζί της.

Και σύμμαχο στη θέση αυτή βρήκε τον γενικό διευθυντή της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, Ενρίκε Μπονίγια.

Διότι σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας ήταν απόλυτος. Κι αφού τόνισε ότι «ο Άλαν Πουλίδο είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο με την Τίγκρες και για εμάς εκεί τελειώνει το θέμα», κατέληξε ότι «δεν μπορείς να παίξεις σε άλλη ομάδα όταν έχεις ένα συμβόλαιο σε ισχύ».
Πηγή: sport-fm.gr

Ή τώρα ή ποτέ για Κάμπελ!!

Τις πιθανότητες να βρίσκεται στο ρόστερ της Άρσεναλ του χρόνου είναι έτοιμος να εξαντλήσει ο Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός ταξίδεψε στο tour των «κανονιέρηδων» κι ελπίζει να πείσει τον Βενγκέρ.

Ή τώρα ή ποτέ για Κάμπελ
Ένα απ’ τα τελευταία του «χαρτιά» για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της Άρσεναλ τη νέα σεζόν είναι έτοιμος να «παίξει» ο Τζόελ Κάμπελ.

Ο Κοσταρικανός άσος, πρώην του Ολυμπιακού, ταξίδεψε με τους υπόλοιπους «κανονιέρηδες» για Αυστρία, όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία του αγγλικού συλλόγου και πάει να κάνει την… επίθεσή του.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο εξωτερικό, ο διεθνής εξτρέμ καλείται ουσιαστικά σε αυτή τη μίνι «περιπέτεια» να πείσει τον Αρσέν Βενγκέρ πως αξίζει να του εμπιστευτεί μια θέση στο «γκρουπ» με το οποίο θα πορευτεί ο Αλσατός.

Κι αυτό διότι ακόμα δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση. Το δεδομένο, πάντως, είναι πως πολλές ομάδες του Νησιού περιμένουν ένα... πιθανό «κόψιμο» του Κάμπελ για να μπορέσουν να τον αποκτήσουν ως δανεικό για μια χρονιά. Εξελίξεις προσεχώς...Πηγή: sport-fm.gr

Το… ψεύτικο χαστούκι και η αληθινή αγκαλιά


Τελειώνει το ματς… Η Ελλάδα έχει πάρει μια μεγάλη νίκη κι οι διεθνείς τρέχουν να αγκαλιάσουν τον βουρκωμένο συμπαίκτη τους. Ποιος είναι αυτός; Όχι πάντως ο Αντώνης Κόνιαρης, αλλά ο Βασίλης Μουράτος.

Τα… ψεύτικο χαστούκι και η αληθινή αγκαλιά
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Πρώτος και καλύτερος τρέχει ο αρχηγός του λόχου, ο ηγέτης της Εθνικής Εφήβων, ένας παίκτης ώριμος ετών 17…

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος λέγεται και ό,τι καλό κι αν γραφτεί γι αυτόν, δεν υπάρχει κανέναν κίνδυνος να πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Από τα 13 του είναι γνωστός στους μπασκετικούς, έχει γίνει πολλές φορές θέμα, στα 15 του μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Όμως είναι πιο ταπεινός και από την εποχή που έπαιζε στο Αιγάλεω.

Πήγε ο Χαραλαμπόπουλος και αγκάλιασε τον Μουράτο. Έσπευσαν και οι υπόλοιποι… Και όλοι μαζί πανηγύρισαν. Γιατί έκλαιγε ο Μουράτος; Γιατί τα άκουσε άσχημα από τον προπονητή του για το φάουλ που έκανε 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης, στο συγκλονιστικό ματς με την Ισπανία… Με τη διαιτησία να είναι πάλι κόντρα, η Εθνική γύρισε το ματς και βρέθηκε στο +5, αλλά οι διαιτητές εφηύραν φάουλ. Ο Παπαθεοδώρου δεν ήθελε καν να δώσει παίκτης του υποψία στον διαιτητή ότι ακούμπησε Ισπανό, γι αυτό και η έκρηξή του. Βέβαια πρώτος την πλήρωσε ο Κόνιαρης, αλλά τα… χοντρά τα άκουσε ο Μουράτος, που βούρκωσε.
Με βάση το βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν στην Ελλάδα, όλοι οι παίκτες έπρεπε να τρέξουν προς τον Κόνιαρη μετά το τέλος του αγώνα. Όμως πήγαν στον Μουράτο για να τον παρηγορήσουν και να τον αποθεώσουν… Γιατί έτσι ακριβώς κάνουν οι ομάδες που αποπνέουν υγεία και είναι σαν οικογένεια. Κι έτσι αντιδρούν και προστατεύονται, όπως ακριβώς έκαναν μετά το ματς. Ο ίδιος ο Κόνιαρης έκανε δήλωσε και εξήγησε ότι ποτέ δεν δέχθηκε χαστούκι από τον προπονητή του. Και έσβησε αμέσως η φωτιά. Μέσα στην Εθνική δεν έδωσαν συνέχεια… Και μην εκπλαγείτε αν κόντρα στους Σέρβους, ο Μουράτος παίξει περισσότερο απ” ό,τι στο ματς με τους Ισπανούς. Γιατί τον πιστεύει ο προπονητής του, γι αυτό και είναι αυστηρός μαζί του. Όπως πιστεύει σε όλους τους παίκτες του κι ας γίνεται χαμός στην Αθήνα για το χρόνο συμμετοχής συγκεκριμένων παικτών. Οι ίδιοι οι παίκτες, πανηγυρίζουν πρώτοι απ” όλους τα καλάθια των συμπαικτών τους, όταν βρίσκονται στον πάγκο.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, μια Εθνική στην ησυχία της και ας ευχαριστηθούμε τα παιδιά που μπορούν να γράψουν ιστορία και να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια σπουδαία φουρνιά, που χρειάζεται δίπλα της τους Έλληνες και όχι τους… Ελληνάρες. Είναι πραγματική ομάδα που θέλει συμπαράσταση, ακόμα και στα λάθη της. Ακόμα κι όταν μέσα στην ένταση χάνεται ο έλεγχος. Γιατί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αντέδρασε λάθος και ξεπέρασε το όριο, δίνοντας αφορμές… Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι κτύπησε 17χρονο παιδί… Ευτυχώς είναι μία από τις σπάνιες φορές που η εικόνα απατά… Αν και αυτό μπορεί να στεναχώρησε μερικούς…
ΥΓ: Αυτή η Εθνική αν έπαιζε στην Ελλάδα θα έπαιρνε σίγουρα μετάλλιο… Όμως η θέση στο βάθρο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και στην Τουρκία η ομάδα μας έχει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Ό,τι και να γίνει όμως, στη 12αδα της Εφήβων υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 7 παίκτες που μπορεί να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και να φτάσουν μέχρι την Εθνική Ανδρών…. Και στις μικρές ηλικίες, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πηγή: superbasket.gr.

Λάθος πίεσης, αλλά (ας) μιλάμε για μπάσκετ!!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το επεισόδιο Ηλία Παπαθεοδώρου-Αντώνη Κόνιαρη, που δεν θα πρέπει να επισκιάσει τη προσπάθεια της Εθνικής εφήβων.

Λάθος πίεσης, αλλά (ας) μιλάμε για μπάσκετ
Στον αθλητισμό, προπονητές, παίκτες και πολύ περισσότερο οι οπαδοί, λειτουργούν με αμέτρητους σφυγμούς. Μία φάση, ένα λάθος ή μία απερισκεψία, μπορεί να σε οδηγήσουν σε ανεπίτρεπτη κίνηση και να στρέψουν όλα τα αρνητικά σχόλια και την κατακραυγή εναντίον σου.

Ένα τέτοιο σκηνικό συνέβη λίγο πριν το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης της Εθνικής εφήβων κόντρα στην Ισπανία, που μας έβαλε σε θέση «οδηγού» για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον πράο χαρακτήρα του (οι προπονητικές του ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες), εξοργίστηκε από ένα φάουλ του Μουράτου, βγήκε εκτός ελέγχου και κινήθηκε απειλητικά προς τον Κόνιαρη, τον οποίο επιχείρησε να χτυπήσει.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το αν τον βρίσκει ή όχι, είναι θέμα για τους… κουτσομπόληδες του διαδικτύου, που θαρρείς και περίμεναν την αφορμή για να ξεσπαθώσουν και πουν το μακρύ τους και το κοντό τους για το θέμα. Σημασία έχει η κίνηση και όχι το αποτέλεσμα της. Στοιχηματίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων πρόλαβαν να ζητήσουν την άμεση απόλυση του ομοσπονδιακού τεχνικού, δεν έχουν πάρει μέρος σε καμία ομάδα και έχουν πλήρη άγνοια για το πόσες φορές συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε μία οικογένεια. Η διάθεσή τους για «κιτρινισμό» φαίνεται περίτρανα από το γεγονός ότι δεν σχολιάζουν καθόλου τη δουλειά και τον τρόπο παιχνιδιού αυτής της ομάδας στο ματς που μόλις προηγήθηκε. Ίσως μάλιστα να αγνοούσαν ότι υπάρχει Ευρωμπάσκετ εφήβων στο οποίο συμμετέχει η Εθνική Ελλάδος.

Το ότι από τη στιγμή της ανακάλυψης του ομαδικού αθλητισμού, συμβαίνουν συχνά-πυκνά τέτοια επεισόδια, δεν αθωώνει σε καμία περίπτωση τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Το να κινείσαι τόσο επιθετικά σε έναν αθλητή είναι αναμφίβολα άκομψη εικόνα και δεν θεωρείται παιδαγωγικά άρτια. Όσο και αν αυτά τα παιδιά σε μερικές ημέρες ενδέχεται να διαπραγματεύονται συμβόλαια χιλιάδων ευρώ, δεν παύει να είναι σε τρυφερή ηλικία και να χρίζουν ειδικής μεταχείρισης. Αγριάδα και φωνή χρειάζεται, αλλά οι εποχές του "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος", έχουν περάσει προ πολλού. Δεν αποκλείω ο κόουτς να εξοργίστηκε με κάτι που μπορεί να άκουσε από τη πλευρά του πιτσιρικά, αλλά όπως και να ‘χει, θα έπρεπε να το ελέγξει.

Αυτό όμως, έχει μεγάλη απόσταση από το να ζητάμε –πολλοί το κάνουν στοχευόμενα και για άλλους λόγους- την άμεση επιστροφή του προπονητή στην Ελλάδα και άλλα διάφορα βαρύγδουπα. Οι ομάδες, οφείλουν να λύνουν άμεσα αυτά τα θέματα με αμοιβαίες εξηγήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή υπήρχε εικόνα –δυστυχώς σπάνιο για τέτοια τουρνουά- η επιλογή της ΕΟΚ να υποβαθμίσει το γεγονός με λάθος τρόπο, οδηγώντας όλους όσοι το είδαν σε άμεσο ραντεβού με τον οφθαλμίατρο, οδήγησε σε μία ατυχή επιλογή, έπειτα από ένα ατυχές συμβάν. Φρονώ πως θα ήταν πιο φρόνιμο να ακολουθήσει μία συγγνώμη και μία υπενθύμιση στους όψιμους παρατηρητές ότι μιλάμε για ένταση, πίεση και άγχος. Κοινώς , μιλάμε για… μπάσκετ.

Πως είπατε; Έπεσα και εγώ στη «παγίδα» να μην αναφερθώ στα όσα πολύ όμορφα παρακολουθούμε από αυτή την ομάδα στο Ικόνιο; Δεν τελείωσα ακόμη… Αυτή η Εθνική ομάδα είναι ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα στο συγκεκριμένο τουρνουά. Το «ταβάνι» της είναι φανερό πως είναι αρκετά ψηλά, αφού στις τάξεις της υπάρχουν πολλά ταλέντα και παίκτες που αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά θα μας απασχολήσουν για πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο το δίδυμο Χαραλαμπόπουλου-Σταμάτη (ο πρώτος παίζει σαν άνδρας) που είναι χάρμα οφθαλμών. Μουράτος, Παπαγιάννης, Κόνιαρης, Μήτογλου, Οικονομόπουλος αλλά και τα άλλα παιδιά, έστω και αν ξεχωρίζουν λιγότερο, έχουν όλα τα φόντα.

Αυτό που ικανοποιεί περισσότερο δεν είναι οι νίκες (κακώς υπάρχει τόση πίεση για τέτοιες, απόρροια και του γεγονότος) αλλά ο τρόπος που αγωνίζονται. Όμορφο, ομαδικό μπάσκετ με μυαλό και δημιουργία, άμυνα που «τσακίζει κόκκαλα» (ιδιαίτερα στο χαμηλό post), βουτιές για κάθε μπάλα και σωστή νοοτροπία. Οι διεθνείς δεν εγκαταλείπουν ποτέ τη προσπάθεια ακόμα και στο -15 ή στο -11 και όταν συγκεντρώνονται παίζουν ένα σωστό πεντάλεπτο φέρνοντας «τούμπα» τις καταστάσεις. Χρειάζονται αρκετή δουλειά (φαίνεται στα κακά ποσοστά ευστοχίας), αλλά αν το μυαλό τους είναι στο υψηλό επίπεδο του τρόπου παιχνιδιού τους , αυτή είναι εξασφαλισμένη.

Υ.Γ. Οι πιέσεις που έχει δεχθεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από Ελλάδα για το πόσο και ποιοι θα παίζουν είναι αφόρητες. Καλό θα είναι πριν «στήσουμε» κάποιον στον τοίχο, να γνωρίζουμε και τους εξωγενείς παράγοντες. Για να γίνεις από φέρελπις-καλός, μεγάλος προπονητής όμως, πρέπει να μάθεις να τιθασεύεις και αυτές τις καταστάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος… για έξω!

Η συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού παραμένει προτεραιότητα για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας επιθετικός απλά προπονείται με τον Απόλλωνα, περιμένοντας προτάσεις από Αγγλία και άλλες χώρες.

Παπαδόπουλος… για έξω
Αμετακίνητος στην προτίμηση να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό παραμένει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Το γεγονός ότι ο Έλληνας επιθετικός έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση του Απόλλωνα Σμύρνης συνοδεύτηκε από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συζητά με την ομάδα της Ριζούπολης.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Παπαδόπουλος απλά εξασφάλισε την άδεια του Νίκου Κωστένογλου για να προπονείται μαζί της το επόμενο διάστημα. Και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Αυγούστου, όταν και περιμένει το ενδιαφέρον που υπάρχει από Αγγλία, Ισραήλ και Αυστραλία να έχει μεταφραστεί σε επίσημη πρόταση.

Εφόσον αυτό δε συμβεί λοιπόν και μονάχα σ’ αυτή την περίπτωση, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μείνει στην Ελλάδα και ν’ αγωνιστεί και του χρόνου σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει ΑΕΚ ο κόσμος της!!

Τα αποκαλυπτήρια της φετινής ΑΕΚ θα δουν -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- οι φίλοι της. Το ματς στην Ξάνθη θα μεταδοθεί από τη NOVA, ενώ κι η ORIGINAL (παρόλο που πρόκειται για φιλικό) ετοιμάζει εκδρομή

Βλέπει ΑΕΚ ο κόσμος της
Το πρώτο φιλικό της χρονιάς είναι πάντα ιδιαίτερο. Πάντα το περιμένει πώς και πώς ο κόσμος.

Εκείνος της ΑΕΚ λοιπόν, είτε μέσω τηλεόρασης, είτε μέσω… φυσικής παρουσίας, θα μπορέσει να το παρακολουθήσει.

Το σαββατιάτικο φιλικό της «Ένωσης» με την Ξάνθη, που θα γίνει στο πλαίσιο της μεταγραφής του Πέτρου Μάνταλου, θα καλυφθεί ζωντανά από τη NOVA (στις 18:45).

Πέρα απ’ αυτό όμως, οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους και στα Πηγάδια. Παρόλο που πρόκειται λοιπόν για φιλικό παιχνίδι, η ORIGINAL διοργανώνει εκδρομή για την ακριτική πόλη, με τη σχετική ανακοίνωση ν’ αναφέρει:

«Η Original 21 ενημερώνει ότι διοργανώνει εκδρομή στην Ξάνθη, το Σάββατο 2/8/14 για το πρώτο φιλικό της ΑΕΚάρας μας. Πληροφορίες και θέσεις στα πούλμαν κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή (19:00-21:00) στο δωματιάκι και σε όλα τα στεγασμένα μας club. Τηλ. επικοινωνίας 6985074655.

Επίσης παραλάβαμε και ξεκινήσαμε ήδη την διάθεση καρτών διαρκείας, τις ίδιες μέρες και ώρες στα club μας σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες και απορίες στο 6936783200»
.

Το διπλό «πρέπει» του Παναθηναϊκού

Ετοιμάζεται (και επιβάλλεται) να φορέσει το καλό κοστούμι ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο για να περάσει την Σταντάρ Λιέγης και να εξασφαλίσει την Ευρώπη, αλλά και για να μαζέψει βαθμούς που του λείπουν!
Το διπλό «πρέπει» του Παναθηναϊκού

Η πρώτη «μάχη» με τη Σταντάρ Λιέγης πλησιάζει. Φτάνει.

Το πρωί της Τρίτης ο Παναθηναϊκός «πετάει» για Βέλγιο και την Τετάρτη καλείται να θυμηθεί τι σημαίνει… Panathinaikos, να φορέσει το καλό κι ένδοξο ευρωπαϊκό κοστούμι του παρελθόντος και να κάνει τη δουλειά του.

Σύμφωνοι θέλει προσοχή, σύμφωνοι οι Βέλγοι έχουν καλή ομάδα, αλλά επ’ ουδενί το τριφύλλι δεν έχει (και δεν πρέπει) να φοβάται τίποτα. Έχει νικήσει άλλους κι άλλους παλιά. Έχει κάνει πορείες και πορείες…

Η πρόκριση είναι... must για να εξασφαλιστεί αρχικά η ευρωπαϊκή παρουσία τη νέα χρονιά. Και από 'κει και πέρα να φανεί το αν αυτή θα γίνει μέσα απ' τους ομίλους του Champions League ή του Europa League.

Βέβαια, οι παίκτες του Αναστασίου καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σταντάρ και για ακόμα ένα λόγο. Οι κακές (έως και πολύ κακές) προηγούμενες τέσσερις χρονιές (με αποκορύφωμα την περσινή που δεν έπαιξαν καν Ευρώπη) έχουν ρίξει τους πράσινους πάρα πολύ στη γενική βαθμολογία της UEFA.

Είναι ενδεικτικό πως η περσινή κατάταξη είχε τον Παναθηναϊκό στην 76η θέση με 30.220 βαθμούς, ενώ φέτος ξεκινά ως… 89ος (18.360 πόντους).

Είναι η χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ ο ελληνικός σύλλογος. Δεν… βρίσκεται μακριά το 2010, όταν το τριφύλλι ήταν 29ο (56.979) ή το 2011 που ήταν 32ο. Και μόνο το πόσο έχει ανοίξει η διαφορά, αντιλαμβάνεται κανείς και το πόσο άμεσο είναι για τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει ξανά στην ελίτ. Εκεί όπου βρισκόταν για δεκαετίες, εκεί όπου του «βγήκε» το προσωνύμιο «πρέσβης της Ελλάδας».

Γιατί αν και φέτος την πατήσει, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια από ομάδες… στυλ Οντένσε, Κοπεγχάγη, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μάριμπορ, τότε η βαθμολογική κατρακύλα θα συνεχιστεί. Και δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω… Γι’ αυτό και ο… Panathinaikos οφείλει αυτή την φορά να παίξει, όπως ξέρει και όπως «έχτισε» αυτό το όνομα!
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελείωσε» του Ροναλντίνιο!

Ο Ροναλντίνιο το είχε προαναγγείλει, όμως πλέον είναι και επίσημο. Ο Βραζιλιάνος άσος έλυσε τη συνεργασία του με την Ατλέτικο Μινέιρο και αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Τελείωσε» του Ροναλντίνιο
Και τυπικά ελεύθερος είναι πλέον ο Ροναλντίνιο, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Οι σχέσεις του Βραζιλιάνου άσου με τον νέο προπονητή της ομάδας δεν ήταν οι καλύτερες και τα βραζιλιάνικα μέσα θεωρούσαν εδώ και μέρες «τελειωμένη» την υπόθεση.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη φορά που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου ο «Ρόνι» αποτελεί παρελθόν, ενώ ζήτησε να παραθέσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να αποχαιρετήσει και τον κόσμο της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρώτη» με Παπαδόπουλο στον Απόλλωνα!

Με αγιασμό και προπόνηση ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Παρών και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που (απλά) προπονείται με την «Ελαφρά ταξιαρχία».

«Πρώτη» με Παπαδόπουλο στον Απόλλωνα
Αγιασμό, προπόνηση και μια παρουσία… έκπληξη είχε η έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Ριζούπολη, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να δίνει το παρών στην προπόνηση της ομάδας.

inner

Ο 32χρονος επιθετικός συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας, όμως δεν πρέπει να θεωρείται το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, αφού συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Οι άνθρωποι της ομάδας τον έχουν προσεγγίσει για ενδεχόμενη συνεργασία, όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, αφού ο ίδιος κρατάει στάση αναμονής για συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού.

inner

Από κει και πέρα, το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου πραγματοποίησε τον αγιασμό –χωρίς την παρουσία του Παπαδόπουλου- την πρώτη προπόνηση της ομάδας και καλωσόρισαν τη νέα σεζόν

inner




inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr