Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κιόσε: «Ό,τι αποφασίσει ο προπονητής μου»

Στις 10 του περασμένου Ιουνίου έγινε 19 χρονών. Λίγες εβδομάδες αργότερα, έπαιζε στα φιλικά παιχνίδια της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία, συμπαίκτης με τον Μαντούρο, τον Βιτόρ, τον Κατσικά, αλλά και τον Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας.

Για τον Κρίστι Κιόσε, η μυρωδιά των αποδυτηρίων της πρώτης ομάδας δεν ήταν κάτι άγνωστο. Στο δεύτερο εξάμηνο της περασμένης χρονιάς έκανε αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ενώ αγωνίστηκε και σε επίσημο ματς. Είναι ένα από τα παιδιά που πάλεψαν στην προετοιμασία και περιμένουν την απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη για το αν θα παραμείνουν στο ρόστερ. Είναι έτοιμος να αποδεχθεί αυτή την απόφαση όποια και αν είναι αφού γνωρίζει πως θα είναι για το καλό του. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στην "Μ" λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Καμπούρ, όπου έπεσε και η αυλαία της προετοιμασίας της ομάδας στο εξωτερικό.

- Σκληρή δουλειά στην Ολλανδία και η κούραση είναι εμφανής στο πρόσωπο σου…
"Πράγματι είναι η πιο δύσκολη προετοιμασία που έχω κάνει. Μπορεί να ακολούθησα και την περσινή, αλλά αυτοί οι ρυθμοί φέτος ήταν υψηλοί και πρωτόγνωροι για μένα. Εμείς προσπαθήσαμε να τα δώσουμε όλα μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και να κάνουμε ότι μας ζητά ο προπονητής για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στο ρόστερ της ομάδας".

- Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για εσάς τους νεαρούς. Είσαι έτοιμος να αποδεχθείς ακόμη και μια απόφαση που θα σε στέλνει δανεικό σε άλλη ομάδα;
"Φυσικά και είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την όποια απόφαση του προπονητή μου. Αυτός γνωρίζει αν είμαι έτοιμος για την πρώτη ομάδα ή αν θα πρέπει να πάω σε μια ομάδα για να πάρω τριάντα παιχνίδια στα πόδια μου και να επιστρέψω με εμπειρίες και πιο δυνατός. Ξέρω ότι η απόφαση που θα πάρει ο προπονητής μου θα είναι για το καλό μου και έτσι είμαι έτοιμος να την αποδεχθώ όποια και αν είναι..."

- Ανεξάρτητα του τι θα γίνει, φανταζόμαστε πως ήταν μια τεράστια εμπειρία για σένα αυτή η προετοιμασία…
"Πράγματι. Γιατί έχεις να ανταγωνιστείς έμπειρους παίκτες που σε δυσκολεύουν αφάνταστα, αλλά σε κάνουν και καλύτερο παίκτη. Είναι άλλος ο ρυθμός της προπόνησης για την Κ20 και άλλος της πρώτης ομάδας. Κατάλαβα πως αν θέλεις να καταφέρεις κάτι, αυτό το πετυχαίνεις μόνο με την δουλειά".

- Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν χαρίστηκες στους συμπαίκτες σου και κάποιους τους "σήκωσες" στον αέρα...
"Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες" θα απαντήσει χαμογελώντας και θα συνεχίσει: "Φυσικά τίποτε δεν έγινε από πρόθεση. Αλλά είμαι της άποψης πως αν συμπεριφέρεσαι στην προπόνηση όπως και στον αγώνα, μόνο έτσι θα τα καταφέρεις. Στον αγώνα ο αντίπαλος τίποτε δε σου χαρίζει".
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: