Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι ενδεκάδες του τελικού!

Οι ενδεκάδες του τελικούΔείτε τις ενδεκάδες της Ρεάλ και της Ατλέτικο για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Έξω, όπως αναμενόταν, ο Πέπε για τη Ρεάλ. Φανέλα βασικού πήρε τελικά ο Καρίμ Μπενζεμά, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Σάμι Κεντίρα αντί του Ιγιαραμέντι για παρτενέρ του Μόντριτς.

Βασικός για την Ατλέτικο ο Ντιέγκο Κόστα, έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν κράτησε ούτε στον πάγκο τον Αρντά Τουράν, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Ντι Μαρία, Κεντίρα, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φελίπε Λούις, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Βίγια, Κόστα.Πηγή: sport-fm.gr

«Η Ρεάλ μπορεί να κατακτήσει την Ευρώπη»

Ώρες πριν τον τελικό της Λισαβόνας ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Μπερντ Σούστερ τόνισε πως αν κατακτήσει το τρόπαιο η «βασίλισσα», τότε θα ξαναπάρει τα ευρωπαϊκά «σκήπτρα» για πολλά χρόνια!

«Η Ρεάλ μπορεί να κατακτήσει την Ευρώπη»
Δώδεκα χρόνια δίχως ευρωπαϊκό τίτλο για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάρα πολλά, κάτι που παραδέχεται με δηλώσεις του ο Μπερντ Σούστερ.

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Μάλαγα, μίλησε στην «Bild» για την εμμονή που έχει γίνει σε όλους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η επιστροφή της «βασίλισας» στην κορυφή της Ευρώπης.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει να κατακτήσει το 10ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο μετά το 2002. Αυτό έχει δημιουργήσει μια απίστευτη πίεση, επομένως μια νίκη θα είναι μια πραγματική ανακούφιση για τον σύλλογο», ήταν η άποψη του 54χρονου προπονητή.

Επιπλέον εξέφρασε την πίστη του πως ο αποψινός τελικός μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Ρεάλ δεν χρειάζεται να ξοδέψει ξανά εκατομμύρια, έχει ήδη εξαιρετικό υλικό. Αν συνεχίσει αυτή η ομάδα των αστέρων να αγωνίζεται στους ίδιους ρυθμούς, τότε θα κατακτήσει την Ευρώπη για πολλά χρόνια», ήταν η τοποθέτηση του Σούστερ. Πηγή: sport-fm.gr

Ε όχι ρε, φίλε!!

Αν είχες στα χέρια σου ένα εισιτήριο του τελικού θα το πρόσεχες σαν τα μάτια σου. Ένας οπαδός της Ατλέτικο όμως, ενώ ταξίδεψε στη Λισαβόνα, κατάλαβε ότι το μαγικό χαρτάκι του είχε ξεχαστεί… στο σπίτι.

Ε όχι ρε, φίλε!
Πας εκδρομή με την ομάδα σου. ΤΗΝ εκδρομή, αφού πρόκειται για τον τελικό του Champions League! Φτάνεις στον προορισμό σου και καταλαβαίνεις ότι ξέχασες το κινητό σου, το μπουφάν σου ή το γούρι σου. Ε και; Τι αλλάζει; Αφού το ματς θα το δεις…

Όμως ένας οπαδός της Ατλέτικο ξέχασε αυτό που ΔΕΝ γίνεται να ξεχάσεις, αυτό που όταν το πάρεις στα χέρια σου το κρατάς σαν φυλαχτό! Το εισιτήριο.

Ο συγκεκριμένος τύπος, μέλος του συλλόγου για περισσότερα από 50 χρόνια, έφτασε μέχρι τη Λισαβόνα για να δει από κοντά τον εμφύλιο με τη Ρεάλ, όμως τελικά θα μείνει έξω από το «Ντα Λουζ» αφού κατάφερε να αφήσει το μαγικό χαρτάκι στη Μαδρίτη. Πηγή: sport-fm.gr

ΟΥΕΦΑ: «Νίπτω τας χείρας μου»

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta κάποιες επισημάνεις για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Από επίπεδο διαιτησίας, μέχρι και…στοιχήματος! 
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά η ΟΥΕΦΑ με τον ορισμό του Ολλανδού διαιτητή Κάϊπερς νομίζω ότι επιδίωξε να περάσει το μήνυμα ότι «νίπτει τας χείρας της» για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Προτίμησε να ορίσει ένα διαιτητή που δεν έχει πολλά πολλά ούτε με τη Ρεάλ, ούτε με την Ατλέτικο. Την Ατλέτικο δεν την έχει παίξει ποτέ, ενώ τη Ρεάλ την έχει παίξει δύο μόνο παιχνίδια τόσα χρόνια, κι αυτά εκτός έδρας, ένα 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα κι ένα 1-4 από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Δηλαδή, στο Μπερναμπέου δεν έχει παίξει ποτέ ο Κάϊπερς, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…
Μία Ρεάλ που γενικά δεν την παίζουν τακτικά Ολλανδοί διαιτητές-ενώ και την Ατλέτικο την έχουν παίξει Ολλανδοί τα τελευταία χρόνια μόνο δύο φορές, με δύο διπλά, αλλά στο Ισραήλ και την Γλασκώβη.
Ήταν γενικά μία προσεκτική επιλογή από πλευράς της ΟΥΕΦΑ ο Κάϊπερς, που αν είναι στο παιχνίδι…συγκεντρωμένος, δηλαδή δεν βλέπει με άλλο μάτι τη μία ομάδα και με άλλο την άλλη (όπως έκανε στο Γιουνάίτεντ-Ολυμπιακός 3-0...), μπορεί να βγάλει πολύ καλά ένα ματς, όσο δύσκολο κι αν είναι.
Ίσως λίγο Ρεάλ να παίξει παραπάνω, αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνει χοντράδες. Πέρσι η ΟΥΕΦΑ στο γερμανικό εμφύλιο Μπάγερν-Ντόρτμουντ είχε ορίσει Ιταλό, τον Ρίτσολι.
Το θέμα με τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι άλλαξε λίγο το σκηνικό ρε παιδί μου! Ρεάλ και Ατλέτικο είχαν χρόνια να φτάσουν τόσο ψηλά! Αν κι από πέρσι είχε αρχίσει λίγο να διαφοροποιείται το σκηνικό, με την παρουσία της Ντόρτμουντ στον τελικό. Διότι από το 2007 (και το Λίβερπουλ-Μίλαν) έως και πέρσι, δηλαδή επί μία ολόκληρη εξαετία είχαν περιοριστεί πολύ οι σύλλογοι που έφταναν στον τελικό: Από τρεις φορές η Γιουνάϊτεντ κι η Μπάγερν, από δύο φορές η Τσέλσι κι η Μπαρτσελόνα. Δηλαδή, οι δύο αγγλικές, η Μπάγερν κι η Μπάρτσα. Με μία ιταλική σφήνα, της Ίντερ, το 2010.
Τώρα, διευρύνεται λίγο αυτό το πολύ κλειστό κύκλωμα, με την παρουσία από πέρσι της Ντόρτμουντ κι από φέτος της Ατλέτικο, σε συνδυασμό με την «επιστροφή» της Ρεάλ από το 2002 (και τη νίκη επί της Λέβερκουζεν).
Για τους φίλους του στοιχήματος, να επισημάνω κάτι: Στους εφτά τελευταίους τελικούς, καμία ομάδα που προηγήθηκε, δεν έχασε, τουλάχιστον σε κανονική διάρκεια αγώνα η, και παράταση. Δηλαδή, είναι πάρα πολύ δύσκολο να «γυρίσει» ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο στα πέναλτι έχει πάρει τρόπαιο ομάδα που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ όλη αυτή την εφταετία. Τελευταίο κλαμπ που την είχε πατήσει ήταν η Άρσεναλ, το 2006, που κέρδιζε 1-0 και τελικά έχασε 1-2 από την Μπάρτσα.
Και κάτι άλλο: οι «εμφύλιοι» είναι πάντα δραματικοί. Κρίνονται στα πέναλτι (Γιούβε-Μίλαν 0-0 το 90λεπτο και 2-3 το 2003 και Γιουνάϊτεντ-Τσέλσι 1-1 το 90λεπτο και 6-5 το 2008) η, στο τελευταίο λεπτό (Μπάγερν-Ντόρτμουντ 2-1 πέρσι)…
Γενικά αρκετοί τελικοί κρίνονται με γκολ στα τελευταία λεπτά, στο φινάλε. Κι ο περσινός και το 2012 (Μπάγερν-Τσέλσι 1-1 με γκολ στο 83 και στο 88) και το 2007 (Μίλαν-Λίβερπουλ 2-1 με γκολ στο 82 και στο 89) και το 2006 (Μπάρτσα-Άρσεναλ 2-1 στο 81).
Πηγή: gazzetta.gr

Μόνο… στα πέναλτι μπορείς!! (video)

Η παράταση είναι ψυχοφθόρα διαδικασία. Εδώ και πολλά χρόνια όμως είναι και… άχρηστη στο Champions League. Από το 1992 σε όσους τελικούς το 90λεπτο έληξε ισόπαλο, μόνο η «ρωσική ρουλέτα» έβγαλε νικητή!

Μόνο… στα πέναλτι μπορείς! (video)
Η διαδικασία των πέναλτι, είναι σίγουρα ακατάλληλη για καρδιακούς. Ειδικά αυτούς που υποστηρίζουν μια εκ των δύο ομάδων. Για άλλους είναι άδικη, για άλλους πάλι πολύ ενδιαφέρουσα.

Όπως και να έχει πάντως, αν ο αποψινός τελικός της Ρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν αναδείξει νικητή στην κανονική διάρκεια… ετοιμαστείτε για πέναλτι! Ή τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η προϊστορία των τελευταίων 21 χρόνων.

Συγκεκριμένα από το 1955 ως σήμερα έχουν διεξαχθεί 59 τελικοί στο Πρωταθλητριών-Champions League και 15 εξ αυτών έχουν κριθεί μετά το 90λεπτο, δηλαδή ποσοστό 25,4%. Από αυτούς τους 15, οι 10 κρίθηκαν στα πέναλτι, ένας μόλις πήγε σε επαναληπτικό παιχνίδι (Μπάγερν-Ατλέτικο 4-0, το 1974) και τέσσερις κρίθηκαν στην παράταση (Ρεάλ-Μίλαν 3-2 το 1958, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπενφίκα 4-1 το 1968, Φέγενορντ-Σέλτικ 2-1 το 1970 και Μπαρτσελόνα-Σαμπντόρια 1-0, το 1992).

Από το 1992 κι έπειτα όμως, έχουν ακολουθήσει 21 ολόκληρα χρόνια όπου κανένας τελικός που έχει οδηγηθεί στην παράταση, δεν έχει ανακηρύξει τροπαιούχο στο έξτρα ημίωρο! Ας δούμε αναλυτικά και τις έξι περιπτώσεις...

ΑΓΙΑΞ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1995/1996)

Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 (Λιτμάνεν 41’/ Ραβανέλι 13’). Η διαδικασία των πέναλτι τελείωσε 4-2 υπέρ της «μεγάλης κυρίας».



ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (2000/2001)

Ένας ακόμα τελικός στο 1-1 (Έφενμπεργκ 50’ –πεν-/ Μεντιέτα 3’ –πεν-). Στα πέναλτι η «πλάστιγγα» έγειρε υπέρ των Βαυαρών, που επικράτησαν 5-4.



ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΙΛΑΝ (2002/2003)

Στο «φτωχό» 0-0 παρέμεινε το 90λεπτο της ιταλικής μονομαχίας. Μεγάλοι κερδισμένοι από τα 11 μέτρα οι «ροσονέρι», με συνολικό σκορ 3-2.



ΜΙΛΑΝ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (2004/2005)

Απ’ τους συναρπαστικότερους τελικούς όλων των εποχών. Το σκορ στο 3-3 στο 90λεπτο (Μαλντίνι 1’, Κρέσπο 39’-44’/ Τζέραρντ 54’, Σμίτσερ 56’, Αλόνσο 60’). Μεγάλοι νικητές οι «κόκκινοι» με 3-2 στα πέναλτι.



ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΤΣΕΛΣΙ (2007/2008)

Ένας ακόμα «εμφύλιος» σε τελικό Champions League. Το σκορ στην κανονική διάρκεια 1-1 (Ρονάλντο 26’/ Λάμπαρντ 45’). Στα πέναλτι το πήραν εν τέλει οι «κόκκινοι διάβολοι» με 6-5.



ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΤΣΕΛΣΙ (2011/2012)

Ο τελευταίος τελικός που κρίνεται στα πέναλτι. Έληξε 1-1 (Μίλερ 83’, Ντρογκμπά 88’). Στο τέλος, οι «μπλε» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, επικρατώντας 4-3.



Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η τελευταία φορά που κρίθηκε τελικός στην παράταση, ήταν την σεζόν 1991/1992 όπου η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει της Σαμπντόρια με γκολ του Κούμαν στο 112’.



Αν υπάρχει πάντως ένας θετικός οιωνός απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι για τη Ρεάλ. Διότι τη μοναδική φορά που η «βασίλισσα» επικράτησε σε τελικό της Ατλέτικο (πέντε μεταξύ τους, όλοι για το Copa Del Rey) αυτό έγινε στα πέναλτι, το 1975.
Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησαν τον Ποικιλίδη!

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Παναγιώτη Ποικιλίδη στην κηδεία η οποία τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμαριά.

Αποχαιρέτησαν τον Ποικιλίδη
Το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Ποικιλίδη είπε πλήθος κόσμου στην κηδεία η οποία τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά.

Εκτιμάται πως περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών» στο Μυστήριο, ανάμεσά τους, συνεργάτες, φίλοι και οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά».

Υπήρξαν πολλά στεφάνια, από αυτό του Iβάν Σαββίδη, όλων των μελών του ΠΑΟΚ, πολλών ελληνικών συλλόγων και του Πανόπουλου, (δήμαρχος της Καλαμαριάς αλλά και των Ολυμπιονικών). Το «παρών» έδωσαν πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως ο Πύρρος Δήμας.

«Το θηρίο έφυγε. Να είναι καλά η οικογένειά του», ήταν τα λόγια του προέδρου βετεράνου παικτών του ΠΑΟΚ, Φιλώτα Πέλλιου. «Ήταν ένα πραγματικό λιοντάρι. Επαιξε με μεγάλους αθλητές και ήταν το αγαπημένο μας παιδί. Ηταν παλικάρι", είπε ο Ολυμπιονίκης, Γιώργος Ποζίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Πάμε Λισαβόνα;

Όλοι θα θέλαμε να είμαστε εκεί. Να δούμε μπαλάρα. Να ζήσουμε κάθε λεπτό της μυσταγωγίας. Γι’ αυτό το sport-fm.gr σε βάζει -έστω και νοερά- στη μαγική προσμονή του τελικού του CL στη Λισαβόνα!

Πάμε Λισαβόνα;
Σε μέρες σαν την αποψινή υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που έχουν ταξιδέψει στην πόλη όπου γίνεται ο τελικός του Champions League. Κι όλοι οι υπόλοιποι που… τρώμε τα κομμάτια μας απ’ τη ζήλια!

Μπορεί λοιπόν το πνεύμα σου (ως καψούρης της μπάλας) να ‘ναι πρόθυμο, η δε… τσέπη ασθενής. Έστω κι έτσι όμως, μπορείς να πάρεις μια τζούρα της «μαγείας» που έχει η προσμονή ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Μέσω εικόνων από τη Λισαβόνα, που μοιάζουν τόσο… ξένες για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τόσο αξέχαστες για τους φίλους των δυο ομάδων που τις ζουν!

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Πέπε out, Μπενζεμά in!!

Μειώνονται δραματικά οι ελπίδες συμμετοχής του Πέπε στον αποψινό τελικό του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο. «Βάλε με μέσα», είπε ο Καρίμ Μπενζεμά στον Αντσελότι στο ξενοδοχείο της Ρεάλ.

Πέπε out, Μπενζεμά in
Πολύ δύσκολα θα μπορέσει τελικά ο Πέπε να βρίσκεται στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης στον αποψινό τελικό του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο. Ο Πορτογάλος αμυντικός πονάει ακόμη στον αστράγαλο και όλα δείχνουν τελικά πως ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του και θα δώσει φανέλα βασικού στον Βαράν.

Τα ευχάριστα στο στρατόπεδο της «βασίλισσας» έρχονται από το μέτωπο του Καρίμ Μπενζεμά. Το πρόβλημα του Γάλλου στο γόνατο φαίνεται πως δεν τον ταλαιπωρεί πλέον και μάλιστα ζήτησε από τον Ιταλό τεχνικός στο ξενοδοχείο των «μερένχες» να ξεκινήσει βασικό στο «Ντα Λουζ».

Εκτός από το μέτωπο των τραυματιών ο Αντσελότι φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμη ένα δίλημμα. Η συμμετοχή του Ιγιαραμέντι, λόγω της απουσίας του Τσάμπι Αλόνσο (τιμωρημένος), δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, καθώς ο τεχνικός της Ρεάλ σκέφτεται τις τελευταίες ώρες και τον Σάμι Κεντίρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Και βασικός ο Ντιέγκο Κόστα!!

Όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει σε χρόνο… ρεκόρ τον τραυματισμό του, ο Ντιέγκο Κόστα θα ξεκινήσει στην 11άδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Και βασικός ο Ντιέγκο Κόστα!
Στην αρχική 11άδα της Ατλέτικο Μαδρίτης θα ξεκινήσει στον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντιέγκο Κόστα.

Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία για τη χρησιμοποίηση του στο σημαντικότατο παιχνίδι.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν τον τελικό ισπανικό ραδιόφωνο κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Θυμίζουμε ότι ο Ντιέγκο Κόστα είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν στο οποίο οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν τον τίτλο.

Ωστόσο, υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία, ξεπέρασε τάχιστα το πρόβλημα που είχε και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο παιχνίδι.Πηγή: sport-fm.gr

Η δικαίωση της σκληρής δουλειάς, αλλά και του πηγαίου ταλέντου!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τονίζει πως ό,τι και να γίνει στον τελικό του Τσάμπιονς λιγκ θα είναι ιστορική η νύχτα στο «Ντα Λουζ», επειδή έχουμε δυο ομάδες από την ίδια πόλη να διεκδικούν το Κύπελλο.

Η δικαίωση της σκληρής  δουλειάς, αλλά και του πηγαίου ταλέντου!
Θα έχει άγχος η Ρεάλ αφού οι αντίπαλοί της ήδη έχουν κάνει την υπέρβαση κατακτώντας το πρωτάθλημα που το πρόσμεναν από το 1996, και μάλιστα εμφατικά με το 1-1 στο «Καμπ Νόου»; Ή αντίθετα θα είναι μία δύσκολη βραδιά για τα νεύρα των παικτών της Atleti που ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια κατόρθωσαν να πάνε την ομάδα τους τόσο μακριά στη διοργάνωση;

'Ο,τι και να γΙνει απόψε στο στάδιο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας θα είναι μία ιστορική νύχτα. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο ομάδες από την ίδια πόλη να διεκδικούν το Κύπελλο στον 59ο τελικό της σπουδαιότερης διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Για τη Ρεάλ, που πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που της δόθηκαν για τον τίτλο, τώρα στον πρώτο της τελικό από το 2002 θέλει να πάρει το δέκατό της Κύπελλο Πρωταθλητριών, αυτή τη decima που έγινε εμμονή όλα τα χρόνια που ακολούθησαν τη μαγική για τους φίλους της Ρεάλ βραδιά, στη βροχερή Γλασκώβη. Οταν ο Ζινεντίν Ζιντάν με γκολ που ξεπήδησε από σελίδες κόμικ έκανε το 2-1 και χάριζε κόντρα στη Λεβερκούζεν το Κύπελλο, η Ρεάλ δεν περίμενε πως θα χρειαζόταν να αλλάξει ένα σωρό προπονητές και να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προσπαθώντας να επιστρέψει στην κορυφή. Για να φτάσει φέτος στον τελικό χρειάστηκε να διαλύσει την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και να βγει στο χορτάρι όλο το πηγαίο ταλέντο των παικτών της και όχι μόνο των σούπερ σταρ Ρονάλντο και Μπέιλ, αλλά και του Μόντριτς, του Ντι Μαρία, του Μπενζεμά, του Αλόνσο.

Η Ατλέτικο ξέρει πως είναι πολύ πετυχημένη η σεζόν της, αλλά ενδόμυχα γνωρίζει πως τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται κάθε μέρα! Επανεμφανίζεται σε έναν τελικό από το 1974, τότε που τη στιγμάτισε η τραυματική εμπειρία στις Βρυξέλλες από το γκολ που έβαλε με σουτ από τα τριάντα μέτρα ο Σβάρτσενμπεκ. Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 120' ακυρώνοντας το προβάδισμα που έδινε μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Ατλέτικο ο εμβληματικός Λουίς Αραγονές, ο πιο σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος της ιστορίας των «ροχιμπλάνκος», ο οποίος (τι σύμπτωση) έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό τη στιγμή που η ομάδα του πέτυχε όλα αυτά που ο ίδιος περίμενε από τότε να δει! Είναι βέβαιο πως από εκεί ψηλά θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών της Atleti και θα τους δίνει οδηγίες, παθιασμένα όπως έκανε πάντα!

Είναι κλισέ, αλλά ένα τέτοιο ματς κρίνεται πάντα στις λεπτομέρειες. Πιστεύω πως δύσκολα στα ενενήντα λεπτά θα υπάρχει νικητής. Τα όποια ατού των μεν έρχονται σε ισορροπία με κάποια άλλα των δε. Το πρώτο γκολ σε τέτοια ματς πάντα παίζει ρόλο ωστόσο. Αν υπάρχει έστω και οριακό φαβορί σε αυτόν τον τελικό, θα διάλεγα να πω πως είναι η Ρεάλ. Ιδιαίτερα αν αγωνιστούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μπέιλ και αν δεν τα καταφέρει να παίξει ο Ντιέγκο Κόστα. Ο Βραζιλιάνος που πολιτογραφήθηκε Ισπανός θα είναι τεράστια απώλεια για την Ατλέτικο. Ωστόσο πιστεύω πως θα παρακολουθήσουμε απόψε ένα πάρα πολύ ισορροπημένο ματς που δεν αποκλείω να μας πάει πολύ μακριά μέσα στη βραδιά.

Σε μία πρώτη ανάγνωση του ματς ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η απουσία του Αλόνσο. Ο Βάσκος με την κάρτα που πήρε στο Μόναχο, στερεί τη Ρεάλ από έναν πολύ έμπειρο χαφ που θα ήξερε πότε να βάλει ταχύτητα και πότε (αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία) να φρενάρει την επιθετικότητά της.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ξέρει πως απέναντί του έχει έναν μετρ των μεγάλων αγώνων, τον Κάρλο Αντσελότι. Δίχως άλλο, είμαι βέβαιος πως ήδη σκέφτεται τρόπους ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες του να βρεθεί η ομάδα του ανοιχτή σε κόντρα και με την εικόνα που είχαν τα ματς του πρωταθλήματος ξέρει να το κάνει καλά!

Τελικός του 2014 με δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Ενα σημαντικό γεγονός, μόλις δώδεκα μήνες ύστερα από τη γερμανική κόντρα στο «Γουέμπλεϊ» και πριν σβήσουν οι περσινές θριαμβολογίες των Γερμανών για τον τρόπο που δικαιωνόταν η Μπουντεσλίγκα, ήρθε η επέλαση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το ποδόσφαιρο κύκλους κάνει και μέσα σε ένα χρόνο η Ισπανία έγινε κυρίαρχος, αφού και η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, η Σεβίλλη, δική τους είναι! Δεν υπάρχει κουβέντα πως το βάθος και η ποιότητα των ρόστερ των ισπανικών συλλόγων τούς δίνουν σημαίνοντα ρόλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ωστόσο ανεξαρτήτως αποτελέσματος απόψε, οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε πως η δικαίωση του Σιμεόνε και των παικτών του με ό,τι πέτυχαν φέτος αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο. Ακόμη και στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα η σκληρή δουλειά πάντα δικαιώνεται, ανεξαρτήτως μπάτζετ και ονομάτων! Πηγή: sport-fm.gr

Το δώρο που ετοιμάζει ο Ρονάλντο!

Δώρο από ένα αυτοκίνητο σε κάθε μέλος του ιατρικού επιτελείου της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αν η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτήσει το Champions Laegue.

Το δώρο που ετοιμάζει ο Ρονάλντο
Έτοιμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εφόσον η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρει να νικήσει στον αποψινό τελικό του Champions League την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun», ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υποσχέθηκε στους φυσιοθεραπευτές του συλλόγου να μοιράσει το μπόνους από τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του για την παραπάνω επιτυχία, αγοράζοντας από ένα αυτοκίνητο στον καθένα.

Το ποσό που ανέρχεται στο μπόνους ξεπερνά τις 900.000 ευρώ και σύμφωνα με το συγκεκριμένο Μέσο, ο Κριστιάνο «μιλούσε με τους φυσιοθεραπευτές του και είπε ότι το να κερδίσει το Champions League, είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα για εκείνον. Τότε ένας από αυτούς του είπε: "Εντάξει τότε, αν κερδίσουμε το Champions League, μπορείς να μοιραστείς το μπόνους σου μαζί μας».

Ποια ήταν η αντίδραση του 29χρονου άσου; «ΟΚ, αν κερδίσουμε το Champions League θα χρησιμοποιήσω τα χρήματα για να πάρω ένα αυτοκίνητο σε κάθε έναν από εσάς και ένα σε κάθε μέλος του προπονητικού τιμ», φέρεται να είπε.

Τα υπόλοιπα χρήματα σκοπεύει να τα δωρίσει στο «Messenger of Peace» (φιλανθρωπική οργάνωση της Ηνωμένων Εθνών), όπως υποστηρίζει συγγενικό πρόσωπο του Ρονάλντο, ο οποίος είχε υποσχεθεί κάτι ανάλογο πριν από την ανάδειξή του σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή για το 2013 με την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο: «Αν πάει στα πέναλτι…»

Και οι τερματοφύλακες έχουν τη δική τους χαρακτηριστική συμβολή στις επιτυχίες των ομάδων τους, κάτι που περιμένει να δει απόψε από Κασίγιας και Κουρτουά, ο Ρομπέρτο, όπως δήλσε στη «A Bola».

Ρομπέρτο: «Αν πάει στα πέναλτι…»
Τον πρώτο λόγο έχει ο Ίκερ Κασίγιας έναντι του Τιμπό Κουρτουά, αν ο αποψινός τελικός του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρομπέρτο στην πορτογαλική εφημερίδα.

«Πρόκειται για δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες και θα είναι μία ισορροπημένη μάχη. Ωστόσο, αν κριθεί στα πέναλτι, πιστεύω ότι ο Κασίγιας έχει το προβάδισμα», τόνισε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και στάθηκε στον αρχηγό της «βασίλισσας»:

«Είναι δύσκολα για εκείνον αυτή τη στιγμή, αφού δεν έχει τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό. Έπαιξε μόνο στο Κύπελλο Ισπανίας και το Champions League, αγώνες που είχαν μεγάλο διάστημα μεταξύ τους. Ωστόσο, εκείνος συνεχίζει να έχει την ίδια απόδοση και να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις».

Όσον αφορά τον Κουρτουά, υποστήριξε: «Μέχρι τώρα, θα έλεγε κάποιος ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευκίνητος, αλλά ισχύει το αντίθετο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει ό,τι μπορεί με αυτό το ανάστημα. Έδειξε πολύ ωριμότητα για έναν νεαρό τερματοφύλακα και βοήθησε την ομάδα του σε δύσκολες στιγμές. Είναι ευκίνητος και γρήγορος». Πηγή: sport-fm.gr

«Άγριος» Χάμιλτον!!

Ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε στον τρίτο και τελευταίο γύρο των ελεύθερων δοκιμών της άγριες διαθέσεις του εν όψει των κατατακτήριων που ακολουθούν και του Grand Prix της Κυριακής στο Μονακό.

«Άγριος» Χάμιλτον
Ούτε στο… «ζέσταμα» δεν χάνει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο ταχύτερος με Mercedes στον τρίτο και τελευταίο γύρο των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix του Μονακό αφήνοντας τρίτο τον ομόσταυλό του Νίκο Ρόσμπεργκ. Ανεβασμένες εμφανίστηκαν οι Red Bull που κατέλαβαν τη δεύτερη και τέταρτη θέση με Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ αντίστοιχα, ενώ ακριβώς πίσω από την τετράδα βρέθηκαν οι δύο Ferrari, των Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τις McLaren και τις Williams που έμειναν εκτός δεκάδας, ενώ ακόμη πιο πίσω βρέθηκαν οι δύο Lotus. Στις 15:00 ακολουθούν οι κατατακτήριες και την Κυριακή την ίδια ώρα θα διεξαχθεί ο έκτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον Mercedes 1:16.758 27 γύροι
2. Ρικιάρντο Red Bull-Renault +0.050 26
3. Ρόσμπεργκ Mercedes +0.116 24
4. Φέτελ Red Bull-Renault +0.426 23
5. Αλόνσο Ferrari +0.670 22
6. Ραϊκόνεν Ferrari +0.690 24
7. Πέρες Force India-Mercedes +0.967 23
8. Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +1.316 21
9. Βερνιέ Toro Rosso-Renault +1.378 19
10. Κβίατ Toro Rosso-Renault +1.408 26
11. Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes +1.491 28
12. Μπάτον McLaren-Mercedes +1.504 21
13. Μπότας Williams-Renault +1.672 31
14. Μάσα Williams-Renault +1.784 30
15. Σούτιλ Sauber-Ferrari +1.840 24
16. Γκροσάν Lotus-Renault +2.018 26
17. Μπιάνκι Marussia-Cosworth +2.114 23
18. Μαλδονάδο Lotus-Renault +2.360 28
19. Γκουτιέρες Sauber-Ferrari +2.391 28
20. Κομπαγιάσι Caterham-Renault +3.513 32
21. Τσίλτον Marussia-Cosworth +3.636 25
22. Έρικσον Caterham-Renault +3.831 30 Πηγή: sport-fm.gr

Οι πρώτες δοκιμές του Σάντος!

Σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας στον Άγιο Κοσμά εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Δοκιμές στο «εξάρι» από Σάντος.

Οι πρώτες δοκιμές του Σάντος
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας, δεκαεννιά μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Στη σαββατιάτικη προπόνηση οι ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» δούλεψαν για μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μάλιστα, άνοιξε τα χαρτιά του, καθώς έκανε τις πρώτες δοκιμές του για το αρχικό σχήμα με το οποίο σκοπεύει να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο λόγος είναι ότι έκανε δίτερμα με το «καλημέρα», φανερώνοντας τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Μάλιστα, εκτός από δίτερμα ο Πορτογάλος έδωσε έμφαση σε ασκήσεις τακτικής, κυκλοφορία μπάλας και κίνηση χωρίς αυτή.

Συγκεκριμένα, σήμερα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – είχε τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας.

Ως «εξάρι» χρησιμοποίησε τον Κατσουράνη, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Μανιάτη και τον Καραγκούνη. Αυτή ήταν η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τη χθεσινή δοκιμή, στην οποία ο Τζιόλης έπαιξε ως «εξάρι» με εσωτερικούς μέσους τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη. Ωστόσο, αυτό έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης και όχι σε δίτερμα.

Την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Μήτρογλου (στην κορυφή).

Το ευχάριστο νέο είναι ότι κανένας από τους διεθνείς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, παρότι η ένταση των προπονήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι διεθνείς είναι ελεύθεροι από σήμερα το μεσημέρι και θα επιστρέψουν αύριο το βράδυ (Κυριακή) στο ξενοδοχείο. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί διπλή προπόνηση το πρωί στις 10:00 (ανοιχτή για το κοινό και τα ΜΜΕ) και το απόγευμα στις 17:30 (κλειστή). Πηγή: sport-fm.gr

Η ευχή του Μίτσελ…!!

Με αφορμή τον αποψινό τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο ο Μίτσελ μίλησε στη Nova και ευχήθηκε να κατακτήσουν το τρόπαιο οι «μερένχες». Τι είπε για Ολυμπιακό.

Η ευχή του Μίτσελ…
Αν και στις μέρες του ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ δεν κατάφερε παρά μόνο να πανηγυρίσει δύο Κύπελλα UEFA με τη φανέλα της «βασίλισσας της Ευρώπης».

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τους αποψινούς φιναλίστ και συλλόγους της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, απέφυγε να κάνει προβλέψεις και τόνισε ότι εύχεται να το σηκώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του.

Τι είπε για την επόμενη σεζόν για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στο Novasports

Αν και η Ατλέτικο είναι μια ομάδα, που δεν στηρίζεται στην ατομικότητα, η απουσία του Ντιέγκο Κόστα, μπορεί να φανεί κομβική;

«H Ατλέτικο είναι μια ομάδα συνόλου. Δεν βασίζεται τόσο πολύ στα ατομικά στοιχεία των παικτών. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα για τη Ρεάλ Μαδριτης είναι θετικό το γεγονός πως δεν παίζει ο Ντιέγκο Κόστα. Αλλά δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο».

Ποιοί είναι οι βασικοί παράγοντες της υποδειγματικής σεζόν της Ατλέτικο, ίσως η σπουδαία δουλειά του Σιμεόνε;

«Αναμφίβολα, το αστέρι αυτής της Ατλέτικο είναι ο Σιμεόνε. Έχει βελτιώσει το επίπεδο όλων των παικτών του. Έτσι λειτούργησε εξαιρετικά ως σύνολο. Αυτή ήταν η βάση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία και την παρουσία της στον τελικό του Champions League. Έχει κάνει φοβερή δουλειά».

Ειδικά απέναντι στη Μπάγερν, στο Μόναχο, στο δεύτερο ματς, η Ρεάλ έβγαλε τις τέλειες αντεπιθέσεις, μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στον τελικό ή η Ατλέτικο θα της δώσει χώρο;

«Σίγουρα η Ατλέτικο θα δώσει χώρο στη Ρεάλ. Όμως δεν θα έχει τόσο μεγάλη ευκολία στις αντεπιθέσεις, όπως έκανε στο Μόναχο, όπως φάνηκε και στα ματς του πρωταθλήματος. Η Ατλετικο τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Εξάλλου δεν ηττήθηκε από αυτούς τους μεγάλους αντιπάλους της».

Ο Σέρχιο Ράμος δήλωσε πως φαβορί είναι ο εν ισχύ πρωταθλητής Ισπανίας, τί λέτε;

«Πιστεύω πως το είπε αυτό ο Σέρχιο Ράμος για να αφαιρέσει την πίεση από την ομάδα του. Όταν η Ρεάλ παίζει σε έναν τελικό, όλοι τη θεωρούν φαβορί λόγω της ιστορίας της και των εννέα τίτλων της. Όμως όταν αρχίζει το ματς όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Πιστεύετε πως σε αυτά τα παιχνίδια νικήτριες βγαίνουν οι ομάδες που έχουν καρδιά ή αυτές που έχουν μεγαλύτερη ποιότητα;

«Πάντα οι τελικοί κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες τις οποίες ορίζουν οι παίκτες που έχουν ποιότητα. Όμως κι η δύναμη που επιδεικνύει η Ατλέτικο στα παιχνίδια της, της δίνει ένα πλεονέκτημα».

Εάν ήσασταν προπονητής μιας ομάδας που έπαιζε στον τελικό του Champions League, τί θα λέγατε στους παίκτες σας λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα;

«Εάν έφτανα στον τελικό του Champions League, τότε θα έλεγα στους παίκτες μου πως έχουν κάνει μια φοβερή σεζόν. Επομένως θα τους καλούσα να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω πως αυτή θα ήταν η πιο σωστή τακτική πριν από έναν τελικό. Επίσης θα τους έλεγα να δώσουν τα πάντα, καθώς η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι ιστορική, ιδιαίτερη. Όταν φτάνεις στον τελικό πρέπει να νικήσεις».

Η ημέρα του τελικού είναι κάπως ιδιαίτερη για εσάς, αφού θα βαπτίσετε τον εγγονό σας.

«Ναι, όντως, αλλά ακολούθησα ένα καλό σύστημα. Δηλαδή κανόνισα να βαφτίσω τον εγγονό μου το πρωί για να δούμε όλοι μαζί το ματς το βράδυ».

Τα προγνωστικά σας...

«Δεν θέλω να κάνω προγνωστικά, προτιμώ να κάνω μια ευχή: θέλω να το πάρει η Ρεάλ!».

Και κάτι τελευταίο. Ανυπομονείτε να αρχίσετε ξανά τη δουλειά σας στον Ολυμπιακό ενόψει της νέας περιόδου;

«Φυσικά παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις στη ομάδα. Δουλεύω για την απόκτηση των νέων ποδοσφαιριστών, για το πρόγραμμα της προετοιμασίας, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα καλύτερη από αυτή που είχαμε την προηγούμενη σεζόν. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αυτό».

«Τελειώνει» με Τρινκιέρι κι ανακοινώνει Κατσικάρη!!

Συνάντηση με τον Αντρέα Τρινκιέρι θα έχουν στην Ελλάδα οι άνθρωποι της ΕΟΚ για να λύσουν τη συνεργασία τους και να ανακοινώσουν την πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη.

«Τελειώνει» με Τρινκιέρι κι ανακοινώνει Κατσικάρη
Θέμα λίγου χρόνου είναι πλέον να λυθεί η συνεργασία της ΕΟΚ με τον Αντρέα Τρινκιέρι και να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής.

Ο Ιταλός προπονητής εκμεταλλευόμενος και τη γρήγορη πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά της VTB League (3-0 την Κράσνε Κρίλια Σαμάρα) αποδέχτηκε την πρόσκληση της ομοσπονδίας να έρθει στην Ελλάδα για να διευθετηθεί το ζήτημά του.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να βρουν τη χρυσή τομή και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη που έχει εδώ και μέρες επιτευχθεί, με τον 47χρονο τεχνικό να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του και να ετοιμάζει τις κλήσεις για την προετοιμασία του Μουντομπάσκετ.Πηγή: sport-fm.gr

«Εμπόδια» με Τσουμάνη!

Δυσκολίες παρουσιάζονται στο θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Τσουμάνη, αφού η διοίκηση του Άρη δεν τα βρίσκει με τον παίκτη στο θέμα της προκαταβολής.

«Εμπόδια» με Τσουμάνη
Πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Τσουμάνη, ώστε να αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει και εκδικάζεται τη Δευτέρα.

Ο 23χρονος αμυντικός παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα που ανέρχονται στις 17.000 ευρώ, αλλά το θέμα φαίνεται να «κολλάει» στην προκαταβολή που πρέπει να δοθεί μέχρι τη Δευτέρα για να αποσυρθεί η προσφυγή.

Ετσι το πιθανότερο είναι η προσφυγή να εκδικαστεί κανονικά τη Δευτέρα, μαζί με αυτή του Σταυρόπουλου και στη συνέχεια να γίνει μια νέα κουβέντα. Πηγή: sport-fm.gr

Σάντσεθ: «Τιμή μου που δούλεψα στον Ολυμπιακό»

Για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης μίλησε ο Βίκτορ Σάντσεθ στη SportDay, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό.

Σάντσεθ: «Τιμή μου που δούλεψα στον Ολυμπιακό»
Την άποψή του για τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει μαδριλένικη απόχρωση, λόγω της παρουσίας της Ρεάλ και της Ατλέτικο, κατέθεσε ο Βίκτορ Σάντσεθ στη SportDay.

«Αναμετρώνται δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες και σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι», τόνισε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και μίλησε για την πορεία του στους Πειραιώτες:

«Αυτό που θέλω να ξέρουν, είναι πως τους ευχαριστώ και πως ήταν τιμή για μένα να δουλέψω, να συνεργαστώ με όλους όσους συνεργάστηκα, από τον πρόεδρο μέχρι τη μαγείρισσα»!

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στη SportDay

Είναι δίκαιη η σύνθεση του τελικού με τους συγκεκριμένους φιναλίστ;

«Εκατό τοις εκατό! Αυτές οι δύο ομάδες ήταν οι καλύτερες της διοργάνωσης, οι πιο σταθερές καθ' όλη τη διάρκειά της».

Διαφορετικές όμως…

«Τελείως. Η Ρεάλ διαθέτει πολλούς σταρ, παίκτες με τεράστια προσωπικότητα σε κάθε γραμμή και θέση του γηπέδου, μοναδική ατομική ποιότητα, ικανούς να αλλάξουν την πορεία ενός παιχνιδιού με μια τους ενέργεια, σε μια στιγμή».

Και η Ατλέτικο;

«Η επιτομή της ομάδας. Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλη ομάδα με τέτοια ομαδικότητα, τέτοια μαχητικότητα και σιγουριά. Δεν έχουν αστέρια, έχουν όμως ομοιογένεια, απόρροια της φοβερής δουλειάς που έχουν κάνει αυτή τη σεζόν, κάτι που φυσικά πιστώνεται ο Σιμεόνε (φωτό αριστερά) και το επιτελείο του. Εκπληκτική δουλειά και τώρα, δρέπουν τα αποτελέσματα με την κατάκτηση της Πριμέρα».

Προτιμήσεις συνεπώς στον τελικό έχετε; Θέλετε να δείτε κάποια από τις δυο φιναλίστ πρωταθλήτρια Ευρώπης;

«Οχι, δεν έχω καμία προτίμηση. Είναι ένας τελικός, εξ ορισμού δηλαδή ένα παιχνίδι χωρίς προγνωστικά. Αναμετρώνται δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες και σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Και στην… ούγια, παρ' ότι μαδριλένικης απόχρωσης, η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην έχει και ερυθρόλευκο χρώμα. Γι' αυτό κι ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό και τη θητεία σας στο κλαμπ έχει τη σημασία του...

«Είμαι ευγνώμων στο κλαμπ. Με βοήθησε να βελτιωθώ, να δουλέψω να γίνω καλύτερος, να αποκτήσω εμπειρίες και περισσότερες παραστάσεις. Δεν έχω κάπου ιδιαιτέρως να απευθυνθώ. Δεν το κάνω ποτέ δημόσια, δεν χρειάζεται όταν μπορώ να το κάνω κατ' ιδίαν. Κι έχω μιλήσει με όλους στον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω να ξέρουν, από τον πρώτο έως τον τελευταίο στην ομάδα, είναι πως τους ευχαριστώ και πως ήταν τιμή για μένα να δουλέψω, να συνεργαστώ με όλους όσους συνεργάστηκα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από τον πρόεδρο μέχρι τη μαγείρισσα»!

Το επαγγελματικό σας μέλλον τι προβλέπει;

«Το σκέφτηκα πολύ το τελευταίο διάστημα. Είχα να εξετάσω διάφορες επιλογές, διάφορες παραμέτρους και να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Θέλω κι εγώ, αλλά και η οικογένειά μου να μείνουμε στην Ελλάδα και θα το κάνουμε! Η δουλειά μου εδώ είναι αναγνωρίσιμη, με σέβονται ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου, είτε ως ποδοσφαιριστή είτε ως προπονητή, η οικογένειά μου κι εγώ περνάμε πολύ καλά στην Αθήνα, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί, πολύ ευγενικοί, πάντα φιλικοί».

Συνεπώς από τη στιγμή που το πήρατε απόφαση να παραμείνετε στα μέρη μας, θα αναζητήσετε και δουλειά εδώ, αν δεν έχετε ήδη βρει.

«Οπως σου είπα, το προηγούμενο διάστημα εξέτασα διάφορες επιλογές. Προφανώς και κάποιες αφορούσαν την Ελλάδα, άλλες είχαν να κάνουν με την Ισπανία. Δεν έχει σημασία όμως πλέον, αφού από τη στιγμή που αποφάσισα να παραμείνω εδώ, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση και προσφορά».

Eνα σχόλιο για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα;

«Δεν υπάρχει συζήτηση για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι φυσικά με πολύ μεγάλη απόσταση από την αμέσως επόμενη δεύτερη, παίζοντας το καλύτερο κι ελκυστικότερο ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας νίκες με πολλά και συνεχή ρεκόρ. Κι αυτό δεν είναι εύκολο στην πορεία μιας σεζόν όσο κι αν το κάναμε, όλοι στο κλαμπ με τη δουλειά τους, να φανεί εύκολο. Κερδίσαμε τον τίτλο εμφατικά, προσφέροντας θέαμα και χωρίς αμφισβήτηση κι αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα».

Δίκαια στη δεύτερη θέση και Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός; Περιμένατε τέτοια εξέλιξη στο ξεκίνημα της χρονιάς;

«Νομίζω πως για το Κύπελλο, το καλύτερο θα ήταν μια αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στον τελικό. Αλλά από τη στιγμή που δεν ήμασταν εμείς -έτσι όπως αποκλειστήκαμε με τα όσα έγιναν στην Τούμπα- ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο. Ως προς την εικόνα του Παναθηναϊκού. Μέρος της δουλειάς μου ήταν να αναλύω και τα παιχνίδια των αντιπάλων μας. Είχαμε διαπιστώσει λοιπόν από νωρίς μια σταδιακή πρόοδο στην εικόνα και στην απόδοσή του, γι' αυτό και δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η δυναμική με την οποία έκλεισε τη χρονιά. Είναι μια νεανική ομάδα, με αρκετή προοπτική που βελτιώθηκε κι εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Τσαμπουκάδες και λεφτάδες!!

Μια ιστορική κόντρα της αριστοκρατίας με την εργατική τάξη της Μαδρίτης. Δυο ομάδες που εκμεταλλεύτηκε ο Φράνκο. Ή απλώς… Ρεάλ-Ατλέτικο, απόψε το βράδυ στο μεγάλο τελικό του Champions League.

Τσαμπουκάδες και λεφτάδες
Τα φασιστικά καθεστώτα ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν την τεχνική της παραπλάνησης.

Και μια πτυχή της προέβλεπε τεχνητή στροφή του λαού προς την ψυχαγωγία: Θέατρο, κινηματογράφος (πάντα με προπαγανδιστικά στοιχεία), αλλά κυρίως ποδόσφαιρο. Αυτή την αρχή δεν την απέφυγε ούτε ο Φρανσίσκο Φράνκο, δικτάτορας της Ισπανίας, ο οποίος επικράτησε στον εμφύλιο του1936-1939.

Η Ρεάλ και η Ατλέτικο ήταν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που -θέλοντας ή μη- χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς, ούτως ώστε να κάνουν συμπαθή την εικόνα του στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο Φράνκο, αμέσως μετά την νίκη του έναντι των δημοκρατικών, συνέδεσε την Ατλέτικο Μαδρίτης με τις ένοπλες δυνάμεις, μετονομάζοντας την από Αθλέτικ Κλουμπ ντε Μαδρίδ σε Αθλέτικ Αβιαθιόν (Αεροπορία), συγχωνεύοντας τον σύλλογο της Μαδρίτης με μια νεοϊδρυθείσα ομάδα αεροπόρων από τη Σαραγόσα.

Στην αντίπερα όχθη, τα πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1956-1960 επίσης έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον δικτάτορα σε επίπεδο δημοσιότητας, ώστε να καρπωθεί κάτι από την αίγλη της «βασίλισσας».

Πέρα όμως από τη χρησιμοποίηση των δύο ομάδων από το τότε καθεστώς, οι ταξικές τους διαφορές ήταν ευκρινέστατες. Οι γεωγραφικές και κοινωνικές ρίζες των δύο συλλόγων έθεσαν τις βάσεις της μέχρι τώρα αντιπαλότητας τους, που παρατηρείται μεταξύ κάθε πλούσιου συνόλου του βορρά και του φτωχού νότου.

Ήδη προτού χτιστούν τα κανονικά τους γήπεδα, οι “μερένχες” συνήθιζαν να παίζουν στην αριστοκρατική συνοικία της Μονκλόα, στα βορειοδυτικά, ενώ οι “ροχιμπλάνκος” εξαιτίας της παρουσίας τους σε εργατικές γειτονιές, μάζευαν στο γήπεδο τα αντίστοιχα κοινωνικά στρώματα.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η τοποθεσία του Βιθέντε Καλδερόν, το οποίο χτίστηκε -με σημαντική καθυστέρηση- το 1966, κατά μήκος της λεγόμενης Πασέο ντε λος Μελανκόλικος, στην οδό των μελαγχολικών δηλαδή, σε μια όχι και τόσο όμορφη περιοχή, στα νότια της Μαδρίτης.

Αυτή η «ταξική» διαμάχη δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά τα χρόνια. Ακόμη και εντός του αγωνιστικού χώρου τα δύο κλαμπ σήμερα «εκπροσωπούν» το πλούσιο και φανταχτερό σύνολο (Ρεάλ) έναντι του μαχητικού αλλά φτωχότερου αντιπάλου (Ατλέτικο).

Απόψε λοιπόν, η ομάδα των εκατομμύριων και της μεγάλης ποδοσφαρικής ποιότητας κι αυτή της μαχητικής ψυχής και των…cojones (όπως είπε και ο Σιμεόνε) θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα που συμβολίζει πολλά περισσότερα. Χρόνια τώρα… Πηγή: sport-fm.gr

Το «ψάχνει» για Εσιέν ο Καρεμπέ!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες πως ο Ολυμπιακός, μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ, κινείται να ενισχύει τη μεσαία του γραμμή με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν!

Το «ψάχνει» για Εσιέν ο Καρεμπέ!
Είναι δεδομένο ότι οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν ως στόχο τη διάκριση της ομάδας (και) στο Champions League.

Με βάση αυτό οι Πειραιώτες κινούνται για ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα καταφέρουν να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν φέτος κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Βρέντζος και ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκονται από χθες στη Λισαβόνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο, ενώ αναμένεται να έχουν και επαφές με εκπροσώπους άλλων συλλόγων και ατζέντηδες παικτών.

Σύμφωνα με φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, ο Γάλλος σύμβουλος στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ασχολείται με την περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν.

Ο Γκανέζος μέσος ανήκει στη Μίλαν και ο Καρεμπέ φέρεται να προσπαθεί να τον «ψήσει» για να έρθει στην Ελλάδα, καθώς επιθυμεί να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Ο 31χρονος χαφ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει αγωνιστεί στην Τσέλσι, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Γενάρη πήγε στους «ροσονέρι», υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι η απόσυρση του Ολυμπιακού για τον Πάπε Ντιόπ ίσως να έχει σχέση με τις επαφές που έχει ο Γάλλος παράγοντας με τον διεθνή άσο.

Τη φετινή σεζόν ο Εσιέν έπαιξε συνολικά σε 18 αγώνες ως παίκτης των Τσέλσι και Μίλαν, έχοντας μάλιστα και μία ασίστ στο ενεργητικό του σε 889 λεπτά συμμετοχής. Πηγή: sport-fm.gr

Γράφουν ιστορία!!

Η ώρα δείχνει Μαδρίτης, με τη Ρεάλ και την Ατλέτικο να μετρούν αντίστροφα για να πέσουν στην… αρένα του «Ντα Λουζ» και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Champions League!

Γράφουν ιστορία!
Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δύο σύλλογοι από την ίδια πόλη θα διεκδικήσουν το… ιερό δισκοπότηρο του Champions League (21:45, ΝΕΡΙΤ, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης – η Ρεάλ και η Ατλέτικο – θα παλέψουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη… Λισαβόνα, για το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τη μία έχουμε την «βασίλισσα», την εννιά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θέλει να φτάσει στον πολυπόθητο δέκατο τίτλο της ιστορίας της, που ψάχνει μετά τον τελικό του 2002 με τους «γκαλάκτικος» των Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ζιντάν, Φίγκο κ.α.

Από την άλλη είναι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με τα μεγάλα… κοχόνες που κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, ύστερα από δεκαοχτώ χρόνια και βάζοντας… από κάτω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην αναμονή τόσων ετών, κάτι που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του: Ζόσέ Μουρίνιο, Φάμπιο Καπέλο και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Ιταλός είναι ο 11ος τεχνικός - μετά την επιτυχία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με το 9ο Champions League – που κάθισε στον πάγκο της ομάδας και αν τα καταφέρει, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Τον κορυφαίο τίτλο στην ιστορία τους θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά οι «ροχινμπλάνκος», οι οποίοι μετά το πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν το νταμπλ με την ανάδειξή τους σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για το 2014, όντας μάλιστα αήττητοι μέχρι και τον τελικό.

Ο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον Τσάμπι Αλόνσο που συμπλήρωσε κάρτες στον δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο και τον τραυματία Χεσέ, ενώ αμφίβολοι παραμένουν ο Μπενζεμά και ο Πέπε. Στον αντίποδα, ο Σιμεόνε θα έχει στον πάγκο τον Ντιέγκο Κόστα, όμως μετά την εμφύτευση πλακούντα αλόγου στο γόνατό δείχνει ικανός να αγωνιστεί, και περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση θα είναι ο Αρντά Τουράν.

Το πρόσωπο του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία ο πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος στο Champions League με τα 16 τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής και θα προσπαθήσει – λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ – να βάλει την υπογραφή του και στον τελικό, ο οποίος είναι ο τρίτος στην καριέρα του (μετά το 2008 που είχε πανηγυρίσει τον τίτλο και της αποτυχίας την επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο διαιτητής

Ο Ολλανδός, Μπιέρν Κάιπερς θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι πιθανές συνθέσεις, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Γιαραμέντι (ή Κεντίρα), Ντι Μαρία, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (ή Ίσκο).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λούις, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρθία (ή Τουράν), Κόστα (παραμένει άγνωστο αν θα παίξει, διαφορετικά ο Βίγια), Λόπεθ. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και υπογράφει!!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει ο Ρίτσι Κιτοκό στον Αστέρα Τρίπολης, με τις επαφές των δύο πλευρών να είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Έρχεται και υπογράφει
Στην Τρίπολη θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Ρίτσι Κιτοκό, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει για λογαριασμό του Αστέρα.

Ο Βέλγος αμυντικός χαφ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας και θα καλύψει το κενό του Γκιράν Εντό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος μέσος έχει αγωνιστεί σε Αλμπαθέτε, Γρανάδα, Χιρόνα και Καέν.

Με την τελευταία έπαιξε σε 35 ματς της περασμένης σεζόν, βοηθώντας την μάλιστα να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Κιτοκό είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου, ενώ το 2009, όταν η καριέρα του βρισκόταν στο φόρτε της, κλήθηκε και στην εθνική Ανδρών, χωρίς όμως να «γράψει» συμμετοχή.
Πηγή: sport-fm.gr

Θα το παλέψει και για τους δύο!!

Κόντρα στις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν για τον Στοχ και τον Νάτχο, η διοίκηση του ΠΑΟΚ παρουσιάζεται αποφασισμένη να κινηθεί για την απόκτησή τους.

Θα το παλέψει και για τους δύο
Δύο από τα μεγάλα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν είναι ο Μίροσλαβ Στοχ και ο Μπίμπρας Νάτχο, τους οποίους θα ήθελαν να κρατήσουν εν όψει της νέας σεζόν οι Θεσσαλονικείς.

Οι υποθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολα για διαφορετικούς λόγους.

Πρώτα ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός ανήκει στη Φενερμπαχτσέ, οι οπαδοί της οποίας θα ήθελαν του χρόνου να τον βλέπουν στην ομάδα τους, παρότι οι ιθύνοντες του συλλόγου ψάχνουν για άλλες λύσεις, λόγω και του γεγονότος ότι ο διεθνής άσος πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ του τουρκικού συλλόγου.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» προσπαθούν να κρατήσουν επαφή με τον παίκτη, δείχνοντάς του ότι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Όσον αφορά τώρα τον Νάτχο, ο Ιβάν Σαββίδης έχει μιλήσει απευθείας με τον Ισραληνικό μέσο και του ζήτησε να μείνει, όμως ο διεθνής άσος του ζήτηση χρόνο για να λάβει την τελική απόφαση για το μέλλον του.

Από εκεί και πέρα, πολύωρη συζήτηση για την επόμενη χρονιά είχαν στα γραφεία της ΠΑΕ ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Ζήση Βρύζα, οι οποίοι είχαν επαφή για την στελέχωση του προπονητικού επιτελείου, την προετοιμασία της ομάδας και την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Πηγή: sport-fm.gr

Μπούρμπος, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού!

Ο Χρήστος Μπούρμπος φαίνεται πως είναι επιλογή του Παναθηναϊκού για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία μαζί του και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Μπούρμπος, ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού
Την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει της σεζόν 2014-15 θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν ο Χρήστος Μπούρμπος. Οι «πράσινοι» τα έχουν βρει με τον 31χρονο δεξιό μπακ, σύμφωνα με το «Goal» και απομένει να δούμε τι κατάληξη θα έχει το θέμα με τον ΟΦΗ. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα της Κρήτης, αλλά όπως έχει προκύψει από το βράδυ της Πέμπτης κατέθεσε προσφυγή για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του και να μείνει ελεύθερος.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχουν θετική άποψη για τον Μπούρμπο και συμφωνούν ότι έχει τα χαρακτηριστικά που ζητούν για τον παίκτη στο δεξί άκρο της άμυνας. Στη σεζόν που πέρασε, έκανε 28 συμμετοχές στη Superleague και πέντε στο Κύπελλο.

Από χθες υπήρχαν οι πληροφορίες ότι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει συμφωνία με δεξιό μπακ, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό για ποιόν πρόκειται.

Ο Μπούρμπος έχει περάσει τρία (2001-04) χρόνια από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τέσσερα (2004-08) από την ΑΕΚ από την οποία είχε δοθεί δανεικός για μια σεζόν στην Κέρκυρα. Επίσης έπαιξε έναν χρόνο στον Ηρακλή, ενώ από το 2010 και μετά ανήκει στον ΟΦΗ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκες» προτάσεις και επαφές!

Σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Γαλατασαράι για τον Νόρντιν Αμραμπατ. Στη Λισαβόνα Βρέντζος-Καρεμπέ.

«Ερυθρόλευκες» προτάσεις και επαφές
Η υπόθεση για την απόκτηση του Αλφρεντ Φινμπόγκασον στον Ολυμπιακό περνάει στο «ψητό», καθώς οι Πειραιώτες έχουν ενημερώσει τις άλλες δύο πλευρές για το ενδιαφέρον τους για τον Ισλανδό επιθετικό.

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με την ολλανδική ομάδα για να κάνουν δικό τους τον διεθνή φορ, τον οποίο κοστολογεί στα 9 με 10 εκατ. ευρώ.

Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως δεν έχει ενδιαφερθεί άλλος σύλλογος για τον 25χρονο παίκτη, με τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος Τότεναμ και Λεβερκούζεν να μην ισχύουν.

Επίσης, με δέλεαρ τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει τις δικές του πιθανότητες να αποκτήσει τον Φινμπόγκασον για τον οποίο ενδέχεται να διαθέσει περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ!

Λογικά οι επαφές των δύο συλλόγων θα ενταθούν από Δευτέρα, όταν και αναμένεται να «τρέξουν» αρκετές από τις μεταγραφικές υποθέσεις των Πειραιωτών.

Μάλιστα, και ο Ισλανδός επιθετικός παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα, αφού του δίνει την προοπτική να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο – μέσω και της παρουσίας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο παραμένει για τους πρωταθλητές Ελλάδας και η υπόθεση του Νόρντιν Αμραμπατ.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη Γαλατασαράι (μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι πρόεδροι των δύο ομάδων διατηρούν άριστες σχέσεις), η οποία θα πάρει σε δύο δόσεις τα χρήματα από τη μεταγραφή του Μαροκινού εξτρέμ.

Από την πλευρά του, ο διεθνής άσος – στον οποίο έχει προταθεί τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1 εκατ. ευρώ με σταδιακή αύξηση – επιθυμεί να αγωνιστεί στον ελληνικό σύλλογο, χωρίς να αυτό να γίνει με τη μορφή δανεισμού.

Τέλος, ο Γιάννης Βρέντζος και ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκονται από χθες στη Λισαβόνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League, ενώ αναμένεται να έχουν και επαφές με εκπροσώπους άλλων συλλόγων και ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, αφού σε τέτοιες συναντήσεις γίνονται και μεταγραφικές συζητήσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η ΑΕΚ!

Για την απόκτηση του Πορτογάλου αριστερού μπακ, Νούνο Πίντο κινείται σύμφωνα με τη Sportday η ΑΕΚ, που παράλληλα, ετοιμάζει κίνηση για τον Κουρμπέλη του Αστέρα Τρίπολης.

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η ΑΕΚ
Η περιπέτεια της Γ΄ Εθνικής ανήκει οριστικά στο παρελθόν για την ΑΕΚ, που πλέον έχει φουλάρει για τα καλά για την περεταίρω μεταγραφική ενίσχυσή της ενόψει της νέας σεζόν και του πρωταθλήματος της Football League.

Όπως αναφέρει η Sportday, η Ένωση κινείται για τον 28χρονο αριστερό μπακ, Νούνο Πίντο, που αρέσει στον Νίκο Λυμπερόπουλο και τους συνεργάτες του.

Ο Πορτογάλος παίκτης, αγωνίζεται στην Ταβρίγια, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Βουλγαρία με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας και στην πατρίδα του κατά σειρά σε Μποαβίστα, Τροφένσε και Νασιονάλ. Η περίπτωσή του θεωρείται οικονομικά προσιτή για την διοίκηση και εφόσον δε βρεθεί κάτι καλύτερο για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα η μεταγραφή θα προχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να κάνει τις επόμενες ημέρες πρόταση στον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Κουρμπέλη, παρά την αρχική άρνηση των Αρκάδων στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη. Στην Ένωση, θεωρούν πως σύμμαχός τους είναι η θέληση του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και ετοιμάζουν πρόταση που θεωρούν πως θα δελεάσει την διοίκηση του Αστέρα.Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει Αμραμπάτ ο Ολυμπιακός!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Νορντίν Αμραμπάτ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος». Επιβεβαίωσε την πρόταση στην Γαλατάσαραϊ ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κλείνει Αμραμπάτ ο Ολυμπιακός!
Μία ανάσα από την ολοκλήρωση μίας σούπερ μεταγραφής είναι ο Ολυμπιακός. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός της Γαλατάσαραϊ, Νορντίν Αμραμπάτ που αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στην Μάλαγα, προβάρει τα «ερυθρόλευκα», καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γαύρος», η τουρκική ομάδα είναι πολύ κοντά στο να απαντήσει θετικά στην πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδος, την οποία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι πειραιώτες, ήταν από την αρχή φαβορί για τον παίκτη, όμως μέσα στην εβδομάδα η κατάσταση είχε μπλεχτεί, όταν η Μάλαγα αποφάσισε να κινηθεί δυναμικά για την ανανέωση του δανεισμού του. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός φαίνεται να κερδίζει τη μάχη για τον Αμραμπάτ, που πλησιάζει όλο και περισσότερο στο λιμάνι.

Θυμίζουμε, πως εντός της χθεσινής ημέρας, δηλώσεις για τον παίκτη είχε κάνει σε ισπανικό ΜΜΕ και ο προπονητής του συλλόγου, Μίτσελ, τονίζοντας πως: «Ο Αμραμπατ είναι ένας παίκτης που μας αρέσει. Είναι στα μεταγραφικά μας πλάνα, θέλουμε να τον αποκτήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε». Πηγή: sport-fm.gr

Μεσίνα: «Κανένα σχόλιο για Βατούτιν»

Ο ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον Ετόρε Μεσίνα για την αποτυχία στην Ευρωλίγκα, όμως ο ιταλός τεχνικός, αρνήθηκε να πάρει θέση στα λεγόμενά του…

Μεσίνα: «Κανένα σχόλιο για Βατούτιν»
Μετά την παταγώδη αποτυχία της ΤΣΣΚΑ στο final-4 του Μιλάνου, ο ιδιοκτήτης της Αντρέι Βατούτιν, είχε πει ξεκάθαρα ότι ο Έτορε Μεσίνα απέτυχε παταγωδώς και ότι το συγκρότημα της Μόσχας έχει ανάγκη από αλλαγή σε πρόσωπα, νοοτροπία και ψυχολογία. Άπαντες περίμεναν την απάντηση του ιταλού τεχνικού, όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ…

«Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Ελπίζω πως καταλαβαίνετε. Θα ήταν καλύτερο για όλους μας στην ομάδα να κρατήσω κάποιες σκέψεις για τον εαυτό μου», τόνισε ο Μεσίνα ερωτηθείς για τα σχόλια του… αφεντικού του.

Όταν δε οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μεσίνα για το αν αισθάνεται άβολα που ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ μίλησε έτσι για τους παίκτες, ο ίδιος ανέφερε: «Δεν είναι τόσο σημαντικό. Σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ. Προτιμώ να μην σκέφτομαι το παρελθόν και το μέλλον». Πηγή: sport-fm.gr

Αρνητικός για Μάλαγα ο Μαρτίνο!!

«Όχι» σε πρόταση συνεργασίας της Μάλαγα είπε ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο.

Αρνητικός για Μάλαγα ο Μαρτίνο
Αποχώρησε ως αποτυχημένος από τη Μπαρτσελόνα, αφού δεν κατάφερε να παρουσιάσει αγωνιστική εικόνα ανάλογη του παρελθόντος και δεν έφτασε στην κατάκτηση ούτε ενός στόχου. Ο Τάτα Μαρτίνο προσπαθεί να… ξεπεράσει την κακή σεζόν και την ευκαιρία που έχασε στους «μπλαουγκράνα», όμως η πρώτη πρόταση για συνεργασία ήρθε νωρίτερα και απ’ ότι αυτός θα περίμενε.

Ο λόγος για την Μάλαγα, που λίγες ώρες μετά την απόλυση του Μπερντ Σούστερ, βρήκε στο πρόσωπο του Μαρτίνο τον ιδανικό αντικαταστάτη. Σύμφωνα με τη «Marca», η απάντηση ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα η ομάδα της Ανδαλουσίας, να στρέφεται στις λύσεις των Κίκε Σάντσεθ Φλόρες και Χάβι Γκραθία.Πηγή: sport-fm.gr

Συγχαρητήρια της Unicef σε Ολυμπιακό!

Συγχαρητήρια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος έδωσε η Unicef, με σχετικό μήνυμά της στον λογαριασμό της στο twitter.

Συγχαρητήρια της Unicef σε Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός έκανε φέτος μία εξαιρετική κίνηση, διαφημίζοντάς στη φανέλα του αφιλοκερδώς την Unicef, αψηφώντας μάλιστα αρκετά εκατομμύρια ευρώ που θα είχε ως έσοδα. Αρκετές μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Unicef ευχαρίστησε τους «ερυθρόλευκους» για τη φετινή τους συνεργασία και δράση, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια για την επιτυχία του 41ου πρωταθλήματος μέσω twitter. Πηγή: sport-fm.gr

«Αγγίζει» Φερνάντο η Σίτι!!

Πολύ κοντά στην μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις ο Φερνάντο της Πόρτο.

«Αγγίζει» Φερνάντο η Σίτι
Έτοιμη να ολοκληρώσει μια «δυνατή» μεταγραφή παρουσιάζεται η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» φέρονται να έχουν ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στην Πόρτο για την απόκτηση του Φερνάντο και ο παίκτης μάλλον... οδεύει προς Αγγλία!

Η κρούση αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, κάτι που αφήνει ικανοποιημένους τους Πορτογάλους, προκειμένου να ανάψουν το... πράσινο φως και να συνενέσουν στο να ολοκληρωθεί το deal.

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί βασικό στέλεχος της Πόρτο και φαίνεται πως φέτος ήρθε το... πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του κι ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, έπαιξε 25 φορές στο πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Η μάχη της στρατηγικής!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την μεγαλύτερη μάχη του τελικού, εκείνη ανάμεσα στον Κάρλο Αντσελότι και στον Ντιέγο Σιμεόνε. «Το ντέρμπι του αιώνα», έγραψε η Marca για τον τελικό του Champions League. Ρεάλ και Ατλέτικο θα διεκδικήσουν η πρώτη το «Decima», το «Δέκατο», και η δεύτερη το «primero», το «πρώτο». Πρώτος τελικός (με ομάδες από την ίδια πόλη) πραγματικό ντέρμπι. Όσα αστέρια και να έχουν οι δυο τους, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η μεγάλη μάχη γίνεται στους πάγκους.
Εκεί όπου οι Ροχιμπλάνκος μοιάζουν να είναι μία «μικρογραφία», ένας «μικρόκοσμος» του προπονητή τους, Ντιέγο Σιμεόνε, ενώ στο πρόσωπο του Κάρλο Αντεσλότι οι Μερένγκες βρήκαν την ευρωπαϊκή ευτυχία. Αυτήν, την οποία ήθελε τόσο πολύ ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
«Δεν υπάρχουν μυστικά πριν το ματς. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η ηρεμία και το καθαρό μυαλό στην προετοιμασία. Ο φόβος δεν είναι καλό πράγμα. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε σωστά την τακτική μας. Όταν είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που θες στο γήπεδο, ξεχνάς τον φόβο. Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό», είπε ο Ιταλός και δεν έχει άδικο.

Καλώς ή κακώς είμαστε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Δεν πρόκειται κανένας να μάθει νέα «κόλπα». Να κάνει την προετοιμασία του, δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα. Ο ένας γνωρίζει τον άλλο πολύ καλά. «Έχουμε αδυναμίες, όμως ελπίζω να μην τις δείξουμε», είπε ο Σιμεόνε.
Ο Αντσελότι, όπως και ο αντίπαλός του, είναι πάντα έτοιμος να απορροφήσει την πίεση, ώστε να μην επηρεαστούν οι παίκτες του. Είναι όσο ήρεμος όσο και ο Σιμεόνε στις συνεντεύξεις τύπου. Τώρα, όμως, ξέρει ότι ενώ η σεζόν της Ατλέτικο ακόμη και με ήττα θα είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της, η νίκη θα κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία για τη δική του ομάδα.
«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε: εγώ, εγώ, εγώ. Είναι ντροπιαστικό. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να γίνω μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Το Champions League μου έχει δώσει ήδη πολλά. Έχω κερδίσει 4 φορές το τρόπαιο ως παίκτης και ως προπονητής. Όλα, όμως, είναι τώρα για το Decima, το 10ο. Από την πρώτη μέρα που ήρθα όλα ήταν για αυτό. Δε θα το έλεγα εμμονή. Μόνο κίνητρο», είπε ο Ιταλός.
«Είμαι ήρεμος, χωρίς καθόλου ένταση. Σε τέτοιου είδους αγώνες δεν χρειάζεται ο προπονητής να κάνει πολλή δουλειά. Ο,τι έκανε, έκανε. Οι παίκτες βρίσκονται από μόνοι τους σε τρομερή εγρήγορση και έχουν τεράστιο κίνητρο. Εγώ ονειρεύομαι να τους δω να επαναλαμβάνουν τις εμφανίσεις που έκαναν με την Μπάγερν», ολοκλήρωσε.
«Θα πηδούσαμε από γέφυρα, αν μας το ζητούσε ο Σιμεόνε. Είναι κάτι σαν Θεός στον σύλλογο», είπε ο Τιάγκο και έδωσε το στίγμα ενός μεγάλου μέρους της επιτυχίας των Ροχιμπλάνκος.
«Πριν από περίπου 2,5 χρόνια όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου ήρθαν εδώ να δουλέψουν με μεγάλο ενθουσιασμό. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μπορέσουμε ως τιμ να μεταδώσουμε όλα αυτά που νιώθουμε στους παίκτες μας από την Πέμπτη. Και αυτοί οι παίκτες, μας έχουν επιτρέψει να το κάνουμε», αποκάλυψε ο Σιμεόνε, που μετά τον θρίαμβο στην Βαρκελώνη πριν από λίγες ημέρες, είχε μαζί του στη συνέντευξη τύπου κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες. «Η μέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους, που δεν βρίσκονται συνέχεια στο προσκήνιο», είχε πει. Η δική του έννοια περί οικογένειας δεν γνωρίζει «εγώ».
Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η Ατλέτικο ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Αυτό βόλεψε τον Αργεντίνο και τους παίκτες του. Έτσι και τώρα. Μόνο που οι Μαδριλένοι αυτή τη φορά είναι πιο… υποψιασμένοι. Ο Σέρχιο Ράμος έχρισε φαβορί την Ατλέτικο, με τον Χουανφράν (συγκάτοικό του στην Εθνική) να του ζητάει να αφήσει τις ευγένειες.  Οι Μερένγκες αυτή τη φορά θα πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία και αυτό ανησυχεί κάπως τον Αντσελότι. Όχι, γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί σε έναν κλειστό τελικό όλα μπορούν να συμβούν.

«Αυτό που με προβληματίζει είναι το αναπάντεχο», σχολίασε ο Ιταλός. Και από… αναπάντεχα ξέρουν για τα καλά οι Ροχιμπλάνκος. «Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε, καθώς όπως έλεγε ο αείμνηστος Λουίς Αραγονές, οι τελικοί είναι για να κερδίζονται», σχολίασε ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Θερέθο. «Δείχνουμε ότι με σκληρή δουλειά, όλοι έχουν την ευκαιρία στην επιτυχία. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μετά από 3 χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς», απάντησε ο τεχνικός των Ροχιμπλάνκος, όταν ρωτήθηκε για το τι σημαίνει η νίκη για εκείνον και τους παίκτες του.
Η μέθοδος «cholismo» έχει φτάσει φέτος στο απόγειό της. «Το μόνο που μετράει είναι το εδώ και το τώρα», είχε πει κάποτε ο Σιμεόνε στην Marcela Mora, όταν τον είχε ρωτήσει αν κάποια μέρα θα ήθελε να αναλάβει την Ατλέτικο την στιγμή που βρισκόταν ακόμα στον πάγκο της Εστουδιάντες. «Πάντα θέλω να πιστεύω ότι θα με απολύσουν αύριο, ώστε να είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Ζω με αυτόν τον τρόπο», θα πει αργότερα στο FourFourTwo. Από τότε, αυτή η λογική τον έχει φέρει στην κορυφή. Ειδικά, σε τελικούς η δική του Ατλέτικο έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.
Όλοι, αυτή τη φορά, έχουν αναδείξει την προετοιμασία ως το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας. Φυσικά, δεν φτάνει μόνο αυτό. Αντσελότι και Σιμεόνε έχουν μάθει να προσέχουν και να δίνουν τεράστια σημασία στις λεπτομέρειες, που θα κρίνουν το αν θα προσαρμοστούν και σε τι βαθμό. «Η μάχη της στρατηγικής» έγραψε η Marca και όχι της «τακτικής»... Σε αυτή τη μάχη είναι και ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός.
Οι απουσίες
Εκτός από τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο, ο Αντσελότι αναμένεται να μην έχει στη διάθεσή του και τον Πέπε, ο οποίος δεν κατάφερε να βγάλει το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης. Αντίθετα, έτοιμος είναι ο Μπενζεμά, όπως και οι Ρονάλντο και Μπέιλ.
Από την άλλη πλευρά, ο Αρντά Τουράν αναμένεται να ξεκινήσει βασικός για την Ατλέτικο, ακόμη και αν χρειαστεί να παίξει με ένεση. Ο Ντιέγκο Κόστα από την άλλη έκανε κάποια σπριντ, όμως θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα παίξει ή όχι. «Ένας τελικός επιβάλλει να είσαι έτοιμος στο 90-100% και όχι στο 60%», είπε χαρακτηριστικά ο Σιμεόνε για τον Ισπανοβραζιλιάνο επιθετικό.


*Η Ατλέτικο είναι αήττητη φέτος. Αν κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει η 7η στην ιστορία που τα καταφέρνει και η πρώτη μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2007-08.
*Η Ρεάλ με την Ατλέτικο έχουν βρεθεί αντιμέτωπες για την διοργάνωση και τη σεζόν 1958-59. Στα ημιτελικά μετά τους δύο πρώτους αγώνες το σκορ ήταν στο 2-2 και στον 3ο η Βασίλισσα κέρδισε με 2-1, για να βρει την Ρεμ στον τελικό.
*Η τελευταία φορά που η Ρεάλ βρέθηκε σε τελικό ήταν πριν από 12 χρόνια (με Λεβερκούζεν) και η Ατλέτικο πριν από 40 (με Μπάγερν).
*Ο Ντιέγο Σιμεόνε έχει την ευκαιρία να γίνει ο τρίτος μη Ευρωπαίος που κατακτά το τρόπαιο, μετά τους Καρνίλια (Ρεάλ) και Ερέρα (Ίντερ).
*Αν η Ρεάλ κερδίσει ο Κάρλο Αντσελότι θα πιάσει τον Μπομπ Πέισλι στην κορυφή με 3 κατακτήσεις ως προπονητής.
*Αυτός είναι ο 4ος τελικός για τον Ιταλό τεχνικό, όσους έχουν και οι Φέργκιουσον, Λίπι και Μουνιόθ.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι αριθμοί… παίζουν μπάλα στον τελικό!

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης με τη… γλώσσα των αριθμών! Ποια ρεκόρ… απειλούνται στη Λισσαβώνα; Πόσοι έχουν αποβληθεί σε τελικό και πόσα χρόνια έχει να κριθεί το ματς στην παράταση;
0 Καμία ήττα δεν έχει υποστεί φέτος στο Champions League η Ατλέτικο (9-3-0). Στο παρελθόν, 9 ομάδες κατέκτησαν το τρόπαιο αήττητες, με τελευταία –χρονικά- τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2007-08), ενώ από δύο φορές το πέτυχαν Λίβερπουλ (1980-81 και 1983-84), Μίλαν (1988-89 και 1993-94), Αγιαξ (1971-72 και 1994-95) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και το 1998-99). Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ρεκόρ 10-1-1 ως τώρα, με μόνη ισοπαλία στη φάση των ομίλων με τη Γιουβέντους (2-2) και μόνη ήττα στη προημιτελική ρεβάνς στο Ντόρτμουντ (2-0).
 
0,03% Οσο απίστευτο κι αν είναι, σε 58 τελικούς από το 1956 ως σήμερα, μόνο δύο παίκτες έχουν αποβληθεί σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League (ήτοι ποσοστό 0,03%)! Ο πρώτος ήταν μάλιστα μόλις το 2006, ο Γερμανός κίπερ Γενς Λέμαν της Αρσεναλ στο ματς με την Μπαρτσελόνα σε φάση πέναλτι με τον Σάμουελ Ετό στο 18’, και ο δεύτερος ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι το 2008 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 117’ της παράτασης. Αμφότερων οι ομάδες δεν κατέκτησαν το τρόπαιο.
 
3 Ο Ελένιο Ερέρα κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1964 και το 1967 με την Ιντερ. Ο Λουίς Καρνίγια το πήρε επίσης δύο φορές, πιο παλιά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1958 και 1959). Ο Ντιέγο Σιμεόνε της Ατλέτικο θέλει να γίνει μόλις ο τρίτος Αργεντινός προπονητής που θα σηκώσει το τρόπαιο και φυσικά ο πρώτος από τότε που η διοργάνωση έγινε Champions League. Στη λίστα ανά χώρα προπονητών ηγείται η Ιταλία με δέκα (Κάρλο Αντσελότι, Αρίγκο Σάκι, Νερέο Ρόκο, Τζιοβάνι Τραπατόνι, Φάμπιο Καπέλο, Μαρτσέλο Λίπι, Ρομπέρτο ντι Ματέο) και έπεται η Ισπανία με εννέα (Μιγέλ Μουνιόθ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Χοσέ Βιγιαλόνγκα, Ράφα Μπενίτεθ).
 
4 Να κατακτήσουν και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια (τρεμπλ με Πρωταθλητριών, UEFA και Κυπελλούχων, με το τελευταίο να έχει καταργηθεί εδώ και 15 χρόνια) κατόρθωσαν μόλις τέσσερις ομάδες. Ο λόγος για τη Γιουβέντους, τον Αγιαξ, την Μπάγερν και την Τσέλσι. Αλλες πέντε ομάδες, έχουν ελπίδα για το εν λόγω «τρεμπλ» αν πάρουν το Champions League: η Βαλένθια, η Τότεναμ, η Πάρμα, η Αντερλεχτ και… η Ατλέτικο!
 
5 Ο Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ, που κατέκτησε το Champions League με τη Μίλαν το 2003 και το 2007 ενάντια σε Γιουβέντους και Λίβερπουλ αντίστοιχα, θέλει να γίνει ο πέμπτος τεχνικός στην ιστορία που θα το έχει… σηκώσει με δύο διαφορετικές ομάδες. Στο εν λόγω πάνθεον ανήκουν ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), ο Οτμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν 2001), ο Ζοσέ Μουρίνιο (Πόρτο 2004, Ιντερ 2010) και ο Γιούπ Χάινκες (Ρεάλ 1998, Μπάγερν 2013).
Για τον «Καρλέτο» είναι, μαζί με τον χαμένο τελικό του 2005 (εκείνο το μυθικό 3-3 με τη Λίβερπουλ) ο τέταρτος τελικός, «ισοφαρίζοντας» τους Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, Μαρτσέλο Λίπι και Μιγέλ Μουνιόθ και θέλει να γίνει ο πρώτος μετά τον Μπομπ Πέισλι με τρεις τίτλους! Επίσης, ο Αντσελότι ανήκει στην κλειστή ομάδα των έξι που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και ως παίκτες και ως προπονητές, μαζί με τους Μιγέλ Μουνιόθ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Τζιοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ και Φρανκ Ράικαρντ.
 
7 Η Ατλέτικο θα παίξει για έβδομη φορά σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης. Το 1974 έχασε το Πρωταθλητριών από την Μπάγερν. Κατέκτησε το Κυπελλούχων το 1962 (3-0 τη Φιορεντίνα) και το απώλεσε το 1963 (Τότεναμ) και το 1986 (Ντινάμο Κιέβου). Και κατέκτησε το Europa League το 2010 και το 2012 νικώντας τη Φούλαμ στο Αμβούργο και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βουκουρέστι αντίστοιχα.
Συνάμα, αν το πάρει θα γίνει η έβδομη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Πρωταθλητριών την προηγούμενη χρονιά: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999), η Ρεάλ (2000), η Μίλαν (2003 και 2007), η Μπαρτσελόνα (2009) και η Τσέλσι (2012) το έπραξαν στο παρελθόν. «Μυθικό» το ρεκόρ της Λίβερπουλ βέβαια (νικήτρια το 2005, με τελευταίο εγχώριο πρωτάθλημα το… 1990)!
 
9 Η Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται εδώ και 12 χρόνια, από το 2002, της λίστας των νικητών της διοργάνωσης με 9 τρόπαια και έπεται η Μίλαν με 7. Από τότε, με τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-1 στη Γλασκώβη, δεν είχε εμφανιστεί ξανά σε τελικό και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη με διψήφιο αριθμό τροπαίων. Η Ατλέτικο δεν έχει κατακτήσει κανένα, έχοντας να επιδείξει τη συμμετοχή της ως φιναλίστ το 1974 ενάντια στην Μπάγερν.
 
15 Δεν είναι σπάνιο πια οι ομάδες που διεκδικούν το Champions League να μην έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν στη χώρα τους. Εν προκειμένω, η Ρεάλ ήταν πέρυσι δεύτερη στην Primera Division και η Ατλέτικο τρίτη. Η πρώτη… μη πρωταθλήτρια που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μια 15ετία πριν, το 1999, ενώ το 2000 έλαβε χώρα ο πρώτος τελικός με μη πρωταθλήτριες, ξανά ισπανικός «εμφύλιος» (όπως φέτος): Ρεάλ – Βαλένθια!
 
16 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 16 γκολ έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης! Τα σημείωσε σε 873 λεπτά συμμετοχής, δηλαδή έβαζε ένα κάθε 54,5 λεπτά! Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Παρί Σεν Ζερμέν σταμάτησε στα 10 και τρίτος είναι ο Ντιέγο Κόστα της Ατλέτικο με 8.
Ο Ρονάλντο ξεπέρασε τους Ζοσέ Αλταφίνι (Μίλαν 1962-63), Ρουντ φαν Νίστελροϊ (Μάντσεστερ Γ., 2002-03) και Λιονέλ Μέσι (2011-12, Μπαρτσελόνα) που είχαν φτάσει τα 14 γκολ σε μια σεζόν.
Ενάντια στην Ατλέτικο ο Πορτογάλος έχει 12 γκολ σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και χατ τρικ στο 4-1 για το πρωτάθλημα τον Απρίλιο του 2012, αλλά και μια αποβολή στον τελικό του Copa del Rey το 2013.
 
17 Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μετάσχει για 17η φορά σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης διεκδικώντας το περιβόητο decima, το δέκατο Πρωταθλητριών. Εχει και τρεις ηττημένους τελικούς (1962 από την Μπενφίκα, 1964 από την Ιντερ και 1981 από τη Λίβερπουλ) στη διοργάνωση, δύο ηττημένους στο Κυπελλούχων (1971 από την Τσέλσι και 1983 από την Αμπερντίν) και δύο νικηφόρους στο UEFA (1985 και 1986 ενάντια σε Βιντεότον και Κολωνία, σε διπλά ματς).
 
21 Από το 1955 ως σήμερα έχουν διεξαχθεί 59 τελικοί στο Πρωταθλητριών / Champions League και 15 εξ αυτών κρίθηκαν μετά το 90λεπτο, δηλαδή ποσοστό 25,4%. Εξ αυτών των 15, οι δέκα κρίθηκαν στα πέναλτι, ένας πήγε σε επαναληπτικό, καθώς δεν είχαν… ανακαλύψει τότε τα πέναλτι σε τέτοιες περιπτώσεις (το 1974, Μπάγερν – Ατλέτικο 4-0) και τέσσερις κρίθηκαν στην παράταση: Ρεάλ – Μίλαν 3-2 (1958), Μάντσεστερ Γ. – Μπενφίκα 4-1 (1968), Φέγενορντ – Σέλτικ 2-1 (1970) και Μπαρτσελόνα – Σαμπντόρια 1-0 (1992). Δηλαδή… 21 χρόνια χωρίς παράταση! Λέτε;
 
23 Αν η Ατλέτικο αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα είναι η 23η διαφορετική ομάδα επί συνόλου 59 διοργανώσεων που θα μπει στο πάνθεον των νικητών. Το αμέσως προηγούμενο… όνομα στη λίστα ήταν η Τσέλσι το 2012.
 
24 Πάνε πια 24 χρόνια από τότε που μια ομάδα κατόρθωσε να σηκώσει σε δύο συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο. Ο λόγος για τη μεγάλη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι με τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (1988, 1989 και 1990). Εκτοτε έφτασαν κοντά στο repeat, δηλαδή στον τελικό ως κάτοχοι του προηγούμενου, αλλά απέτυχαν η Μίλαν (1995 με Αγιαξ), η Γιουβέντους (1997 με Ντόρτμουντ) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2009 με Μπαρτσελόνα). Η κάτοχος που αποκλείστηκε πιο… πρόωρα ήταν η Τσέλσι πέρυσι, τη σεζόν 2012-13, τερματίζοντας 3η στον όμιλο, αλλά στο τέλος κατέκτησε το Europa League!
 
40 Ακριβώς τέσσερις δεκαετίες, από το 1974, είχε να φτάσει σε τελικό της διοργάνωσης η Ατλέτικο Μαδρίτης, «σπάζοντας» το σχετικό ρεκόρ της μεγαλύτερης… αποχής, το οποίο κατείχε η Ιντερ (1972 – 2010). Τότε είχε δώσει μάλιστα και δεύτερο ματς ενάντια στην Μπάγερν Μονάχου, μετά το ισόπαλο πρώτο (1-1 στην παράταση), καθώς δεν είχαν… εφευρεθεί τα πέναλτι για τέτοιες περιπτώσεις. Δύο 24ωρα μετά, στις 17/5/194 ξανά στο «Χέιζελ» των Βρυξελλών και με τον μισό κόσμο στο γήπεδο (20.000) από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, είχε χάσει με 4-0.
Πάντως η Ατλέτικο θα παίξει για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό την τελευταία πενταετία. Το 2010 και το 2012 κατέκτησε το Europa League νικώντας τη Φούλαμ στο Αμβούργο και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βουκουρέστι αντίστοιχα.
 
55 «Μπλάνκος» και «ροχιμπλάνκος» έχουν συναντηθεί ξανά στην Ευρώπη. Ηταν στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1959-59 (δηλαδή πριν από 55 χρόνια) με τη Ρεάλ να νικά 2-1 στο πρώτο ματς (με γκολ των Ριάλ και Πούσκας), να ηττάται 1-0 στη ρεβάνς από τέρμα του Κόγιας και, καθώς δεν μετρούσαν τότε τα εκτός έδρας γκολ, να παίρνει την πρόκριση με 2-1 σε τρίτο ματς στο ουδέτερο «Ρομαρέδα» της Σαραγόσα με γκολ των Ντι Στέφανο και Πούσκας. Και στον τελικό υπέταξε με 2-0 τη Ρεμς στο «Νέκαρσταντιον» της Στουτγάρδης.
 
80% Ρεάλ και Ατλέτικο έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές σε τελικό, όλους για το Κύπελλο Ισπανίας (Copa del Rey) και η Ρεάλ δεν έχει νίκη σε 90λεπτο, παρά μόνο μία στα πέναλτι το 1975, στο «Βιθέντε Καλδερόν». Αντιθέτως, η Ατλέτικο αριθμεί 4 νίκες σε 5 τελικούς (80% επιτυχία): 3-1 το 1960, 3-2 το 1961, 2-0 το 1992 και 2-1 στην παράταση το 2013 (όλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Ρεάλ!).
Πηγή: gazzetta.gr

Έναν τέτοιο τελικό θέλουμε...!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον τελικό που θα ήθελε κάθε ποδοσφαιρόφιλος να δει απόψε, αλλά και για αυτούς που θέλει ο κάθε φίλαθλος να ξεχάσει.
Πίτσες, μπύρες και καλή παρέα είναι τα απαραίτητα συστατικά σε κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Τι νόημα έχουν όμως όλα αυτά, αν το ματς που περιμένεις με τόση λαχτάρα να δεις, προκύψει «σούπα»; Ή αν υποστηρίζεις μια εκ των δύο φιναλίστ και τελικά η ομάδα σου γνωρίσει οδυνηρή ήττα; Πάμε να δούμε όλες τις περιπτώσεις, τι εύχεται ή απεύχεται να δει απόψε ένας ουδέτερος ποδοσφαιρόφιλος και τι παρακαλάει ή δε θέλει ούτε καν να σκέφτεται να δει ο οπαδός της Ρεάλ ή της Ατλέτικο.
Θέλουμε να δούμε
- Τελικό σαν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι το 2008 στο Λουζνίκι. Το 1-1 (Ρονάλντο-Λάμπαρντ) σε 90λεπτο και παράταση ήταν πολύ μικρό σκορ συγκριτικά με το ρυθμό και τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες. Το σασπένς φυσικά ήταν μεγαλύτερο στη διαδικασία των πέναλτι. Η Τσέλσι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, ο Τέρι γλίστρησε στην 5η εκτέλεση των μπλε, έχασε το πέναλτι, με τη Γιουνάιτεντ στη συνέχεια να παίρνει το τρόπαιο με 6-5. Ένας σούπερ τελικός που ευχαριστήθηκε ο κάθε ουδέτερος φίλος της μπάλας.
- Τελικό σαν το Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβερκούζεν 2-1 το 2002 στη Γλασκώβη. Γιατί μια ποδοσφαιρική βραδιά μπορεί να μετατραπεί σε πανδαισία, μόνο και μόνο από ένα γκολ. Ένα τέρμα σαν αυτό που πέτυχε ο Ζινεντίν Ζιντάν και χάρισε το τελευταίο τρόπαιο στη «βασίλισσα». Το γκολ αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και όταν σημειώνεται ένα τόσο σπάνιας ομορφιάς σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί από μόνο του λόγο για να παρακαλάς να... σου ξανασυμβεί.
Δε θέλουμε να δούμε
- Τελικό σαν το Μίλαν-Γιουβέντους το 2003 στο Μάντσεστερ. Λίγοι είναι οι φίλαθλοι που θυμούνται κάτι περισσότερο από την τελευταία εκτέλεση πέναλτι του Αντρέι Σεφτσένκο, που χάρισε το κύπελλο στη Μίλαν. Η εντύπωση που άφησε στους ποδοσφαιρόφιλους εκείνος ο τελικός ήταν πως μέχρι... σήμερα να έπαιζαν οι δύο ομάδες, γκολ δε θα έμπαινε. Το 0-0 σε 120 λεπτά ήταν απόλυτα φυσιολογικό βάση της εικόνας των δύο ομάδων, που θυσίασαν τα πάντα, για χάρη της σκοπιμότητας.
- Τελικό σαν το Πόρτο-Μονακό 3-0 το 2004 στο Γκεζελκίρχεν. Τα τρία τέρματα σε έναν τελικό μπορεί να θεωρείται ικανοποιητικό νούμερο, όμως η διαφορά της Πόρτο με τη Μονακό ήταν τόσο μεγάλη, που ο αγώνας έχασε κάθε ενδιαφέρον από πολύ νωρίς. Έτσι, κανείς φίλαθλος δε έμεινε ικανοποιημένος από το σασπένς και την αγωνία, που περιμένει να έχει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Συν το γεγονός για εμάς τους Έλληνες, που ο δικός μας Άκης Ζήκος της Μονακό έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα κατακτούσε το τρόπαιο.
Δε θέλει να δει ο φίλαθλος της Ρεάλ ή της Ατλέτικο:
- Τελικό σαν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 2-1 το 1999 στο Καμπ Νου. Τα συναισθήματα όταν είσαι νικητής είναι πάνω-κάτω τα ίδια είτε κερδίσεις τον τελικό με 4-0, είτε κερδίσεις τον τελικό, όπως η Γιουνάιτεντ το 1999. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τους φίλους της Μπάγερν. Μέχρι το 91’ βρίσκονταν αγκαλιά με το τρόπαιο, όμως με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και φυσικά το κύπελλο. Το απόλυτο σοκ, που αποτελεί εφιάλτη για κάθε φίλαθλο. Και φυσικά δε θα ήθελε μια τέτοια ήττα απόψε κανείς Μαδριλένος.
- Τελικό σαν το Μίλαν-Λίβερπουλ το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Για τους ίδιους λόγους με το Γιουνάιτεντ-Μπάγερν. Γιατί είναι πολύ οδυνηρό να είσαι οπαδός μιας ομάδας, να νικάς με 3-0 στο ημίχρονο και στο τέλος να μένεις με άδεια χέρια. Έτσι και οι «ροσονέρι» βίωσαν μια σκληρή ήττα, αφού το 3-0, μετετράπη σε 3-3 και μετά τη διαδικασία των πέναλτι το κύπελλο κατέληξε στα χέρια του Στίβεν Τζέραρντ.
Θέλει να δει ο φίλαθλος της Ρεάλ ή της Ατλέτικο
- Τελικό σαν της Αθήνας το 2007. Τοποθετήσαμε αυτή την κατηγορία στο τέλος για να εξηγήσουμε πόση μεγάλη χαρά παίρνει ένας φίλαθλος όταν κατακτά το τρόπαιο και ταυτόχρονα εκδικείται τον αντίπαλό του. Αυτό ακριβώς συνέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τη Μίλαν να νικά τη Λίβερπουλ με 2-1 και να κατακτά το τρόπαιο. Η χαρά για τους φίλους των «ροσονέρι» ήταν διπλή. Όχι μόνο για το 7ο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας, αλλά και για την εκδίκηση που πήραν από τη Λίβερπουλ για την οδυνηρή ήττα στην Κωνσταντινούπολη δύο χρόνια νωρίτερα.
- Τελικό σαν το Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0 το 2000 στο Παρίσι. Ο λόγος που μπήκε αυτός ο τελικός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πως ήταν η τελευταία φορά που δύο ομάδες από την Ισπανία αναμετρήθηκαν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, ο κάθε Μαδριλένος φίλαθλος απόψε θα ήθελε να δει μια τόσο εκκωφαντική νίκη στον ισπανικό εμφύλιο, απέναντι σε ένα μισητό αντίπαλο. Μια αντίστοιχη επικράτηση ονειρεύονται απόψε, τόσο οι φίλοι της Ρεάλ, όσο και οι φίλοι της Ατλέτικο.

















Πηγή: gazzetta.gr

Με θεράπευσε με τα μάτια!!!

ΦΟΒΕΡΗ προσωπική ιστορία του θρυλικού Αποδυτηριάκια στον sportdog, με αφορμή τη θεραπεία που ακολούθησε ο Ντιέγκο Κόστα για να παίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου συνέβη προσωπικά. Αν το βρίσκεις απίθανο δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς ότι έγινε. Το αναφέρω με αφορμή την επίσκεψη και του Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο στην εναλλακτική θεραπεύτρια στο Βελιγράδι. Λοιπόν.
Είμαι στο Βουκουρέστι, ταξίδι επαγγελματικό, δηλαδή δημοσιογραφικό και την πρώτη κιόλας νύχτα με πιάνουν πόνοι κάπου στην κοιλιά μου. Τι κόλπο είναι αυτό; Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Σήκωσε τα χέρια ο γιατρός της εθνικής ομάδας στίβου.
Ένας Έλληνας, μόνιμα εγκατεστημένος στη Ρουμανία, από την εποχή του εμφύλιου πολέμου, πρότεινε να με πάει σε μια κυρία. Ποια είναι αυτή; Αυτή που θα σε κάνει καλά, μου είπε.
Μια γυναίκα 200 κιλά. Μεγάλα στρογγυλά μάτια, ύφος σχεδόν εχθρικό, όχι απλά αυστηρό, λαιμό ιπποπόταμου και τεράστια στρογγυλά δακτυλίδια. Από πίσω της σε 30 τόσα ράφια φίσκα από γυάλινα βάζα. Βότανα.
Με τη βοήθεια του ελληνορουμάνου της είπα τι τρέχει. Δεν σχολίασε τίποτα, δεν ρώτησε τίποτα, το μάτι της ήταν καρφωμένο στην κοιλιά μου. Όσες φορές με κύτταξε στα μάτια ήταν σα να ήμουν ένοχος. Μου έδωσε τυλιγμένα σε εφημερίδα(!) κάποια χόρτα ξερά και είπε τι να κάνω. Έγινα καλά. Ξέχασα τον κοιλόπονο.
Ο πατριώτης το είπε κι εγώ συμφώνησα. Με τα μάτια η χοντρή έδιωξε το πόνο. Κάποιοι που δεν έχουν σπουδάσει ιατρική σε κανένα πανεπιστήμιο σε θεραπεύουν χωρίς τη δύναμη του αγίου Ποταπίου και της οσίας Σουλπικίας. Έχουν πιάσει επαφές με τις άγνωστες μαγικές δυνάμεις της φύσεως.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ακολουθεί ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ενόψει του τελικού του τσάμπιονς λιγκ απέναντι στη Ρεάλ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο Σιμεόνε έχει κλέψει την παράσταση σήμερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι και το look του, όλα παίζουν ρόλο. Ο Αργεντίνος, μάλιστα, την έχει πάρει πρέφα τη δουλειά και έξυπνα επιδοτεί τη δημόσια εικόνα του, έτσι ακριβώς όπως τρελλαίνονται οι φωτορεπόρτερ να την εισπράττουν, το ίδιο και τα μήντια.
Ψοφάνε οι άνθρωποι για το διαφορετικό. Το ξεχωριστό. Το κάτι άλλο. Η καλύτερη τους ο Μουρίνιο π.χ. να μη ξαφνιάζει μονάχα γι’ αυτά που αμολάει με το στόμα, αλλά κι αν είχε μια κοτσίδα στα μαλλιά.
Ο προπονητής της Ατλέτικο για πρώτη φορά στη ζωή του το ‘χει ρίξει στον ύπνο, τόσο πολύ πριν από τον τελικό. Δεν έχει άλλο φάρμακο πιο αποτελεσματικό προκειμένου στο γήπεδο να εμφανιστεί με καθαρό μυαλό.
Μπήκε στο χειρουργείο αφού προηγουμένως είχε εγχειρήσει άλλους επτά ασθενείς. Όχι, κύριε γιατρέ. Περισσότερο πνευματικά παρά σωματικά είσαι κουρασμένος. Κι αν δεν κάνεις λάθος, σίγουρα δεν θα δώσεις την πιο σωστή λύση, την πιο σωστή κίνηση, με το νυστέρι στο χέρι όταν θα ανοίξεις τον ναρκωμένο.
Γράφω καλύτερα το πρωϊ, χαίρομαι το γραφτό μου. Όταν γράφω βραδυάτικα είναι φορές που διαβάζουν μετά τι έγραψα και βρίζω τον εαυτό μου.
Οι παίκτες θα παίξουν στον τελικό. Κάποιες «λεπτομέρειες», δεν μιλάμε για χοντρά πράγματα, αν δεν τις πιάσουν οι προπονητές, πιθανόν να τους κοστίσουν. Ανεπανόρθωτα. Απαραίτητη η καθαρή, και κυρίως η θετική σκέψη στον πάγκο.

Πηγή: sportdog.gr