Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:ΔΗΛΩΣΕΙΣ




Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗ:
Δήλωση Νικολάε Ντίκα:«Είμαι πολύ χαρούμενος. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον Πανθρακικό και ξεκινήσαμε με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Ρουμάνος δις σκόρερ στο ματς της Κομοτηνής, για να ρωτηθεί στη συνέχεια για τα δύο πανέμορφα τέρματα που πέτυχε: «Φυσικά και είμαι χαρούμενος, όμως αυτό που έπρεπε να κάνουμε όλοι είναι να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε τους βαθμούς. Η ουσία μετράει και όχι ποιος βάζει το γκολ. Είμαστε μία ομάδα», ήταν η απάντησή του. Στη συνέχεια, μίλησε για την παρουσία του κόσμου του Ηρακλή στο γήπεδο της Κομοτηνής: «Αυτό που είδα σήμερα ήταν καταπληκτικό. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι μπορέσαμε να τους δώσουμε με αυτά τα γκολ την χαρά της νίκης», υπογράμμισε, για να κλείσει αναφερόμενος στο σαββατιάτικο εντός έδρας ματς με τον Άρη, για τη δεύτερη αγωνιστική: «Το θέμα είναι να κερδίσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».
Δήλωση Ιβάν Μπόσνιακ:««Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν η νίκη, θέλαμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Όταν μπήκα στο παιχνίδι, παρότι δεν έπαιξα από την αρχή, ήθελα όσο τίποτε άλλο να τα δώσω όλα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». Για το παιχνίδι με τον Άρη είπε: «Είναι ένα ντέρμπι όπου θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να χαρίσουμε και στον κόσμο την χαρά μίας νίκης». Για τα γκολ του Νικουλάι Ντίκα είπε: «Ήταν καταπληκτικά. Ίσως από τα καλύτερα του πρωταθλήματος».
Δήλωση Τάσου Κατσιαμπή: «Η ομάδα χρειάζεται μία καλή αρχή. Το πιστέψαμε πολύ και μπήκαμε από την αρχή δυναμικά».«Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται από την πλευρά του κόσμου. Μας δίνει τρομερή δύναμη και εύχομαι να τους το ανταποδίδουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει και μας έστελνε έτσι στην αντίπαλη εστία»... «Βάλαμε 2 υπέροχα γκολ με τον Ντίκα και εύχομαι να συνεχίζει να βάζει τέτοια γκολ».«Είναι ένα ντέρμπι. Θα περιμένουμε τον Άρη και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ:
Δήλωση Αργυρίου: «Δεν είχαμε κατάλληλη συγκέντρωση και πληρώσαμε την καλή εμφάνιση του Ντίκα που σημείωσε δύο υπέροχα γκολ», είπε ο παίκτης του Πανθρακικού. Και πρόσθεσε: «Πλέον κοιτάμε τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάμε για νίκη».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ:"Οι ποδοσφαιριστές μου πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους και προσπάθησαν για το καλύτερο. Έχω το 100% της ευθύνης για το αποτέλεσμα.Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς και προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Ντίκα. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε με τον Ντιαλό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ισοφαρίσαμε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος κοντρολάραμε το παιχνίδι. Αν δείτε επίσης τα στατιστικά θα διαπιστώσετε ότι όλα τα σουτ του Ηρακλή βρήκαν στόχο.Ο Ντίκα ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Προσωπικά πάντως, είπα στους παίκτες μου ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά".
ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ:
"Σταθήκαμε καλά για πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι. Θεωρώ, όμως, ότι δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από μια καλή αρχή. Μου άρεσε περισσότερο το γεγονός ότι είχαμε μια γενικότερη σοβαρή παρουσία, όπως εξάλλου και οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών, με την έννοια ότι ο ένας κάλυπτε τον άλλον. Μπορούμε να πούμε επίσης ότι μας βοήθησε πολύ ο Ντίκα, γενικότερα όμως όλοι οι παίκτες έκαναν καλά τη δουλειά τους.Από την άλλη πλευρά, κάναμε λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει επίσης να τελειώνουμε τις φάσεις. Γενικότερα, η ομάδα έδειξε την κλάση της. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, με την έννοια ότι στην ομάδα υπάρχουν νέοι παίκτες, ενώ ακολουθεί κι ένα ντέρμπι. Θα ξεκουραστούμε και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Άρη.Είναι και νίκη των φιλάθλων μας. Νιώσαμε σαν να παίζαμε στην έδρα μας".

Πανθρακικός Ηρακλής 1-2

Ο Νικουλάι Ντίκα έβαλε την δική του σφραγίδα στην σημερινή πρεμιέρα του Ηρακλή στην Κομοτηνή. Με δύο καταπληκτικά γκολ ο Ρουμάνος επιθετικός χάρισε τους τρεις πρώτους βαθμούς στον Ηρακλή που έφυγε δίκαια νικητής από το γήπεδο του Πανθρακικού. Ο Ντίκα με ένα καταπληκτικό σουτ έβαλε μπροστά τον «Γηραιό» ενώ λίγο μετά την ισοφάριση του Μίτου, ο Ντίκα και πάλι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έδωσε τη νίκη στους «κυανόλεκους». Το τέλος του ματς έφερε τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή να αποθεώνονται από 3.000 οπαδούς τους που ταξίδεψαν στην Κομοτηνή.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1΄ Ο Τουμά εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας και μπαίνει προς την περιοχή, όμως κόβεται την τελευταία στιγμή.
14΄ Ο Ντίκα θα πέσει μέσα στην περιοχή από σπρώξιμο του Τζόκιτς, με τον διαιτητή να διατάσει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
25΄ Ατομική ενέργεια του Παπαστεριανού και σουτ λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
29΄Η μπάλα φθάνει στον Ντίκα έξω από την περιοχή και με ασύλληπτο σουτ κάνει το 0-1.
42΄ Μετά από κάθετη πάσα, ο Ντιαλό βγαίνει μόνος με τον Κοβαλέφσκι τον οποία και πλασάρει με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι.
47΄ Μετά από σέντρα του Επστάιν, ο Ντίκα θα πάρει μόνος την κεφαλιά πάνω από το δοκάρι, μεγάλη ευκαιρία…
51΄ Σουτ του Νόβακ εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Κοβαλέφσκι.
59΄ Δυνατό σουτ στην κίνηση του Κανωτίδη, η μπάλα φεύγει πολύ μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
60΄ Λάθος του Γιαννούλη, με τον Όρακ να παίρνει την μπάλα και να γυρίζει στον Μίτου ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλασάρει άουτ και χάνει μοναδική ευκαιρία.
61΄ Ατομική ενέργεια του Τουμά που μπαίνει προς την περιοχή και ανατρέπεται, ο διαιτητής δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι, ο Επστάιν επωφελείται και πλασάρει πάνω από τον Ρόκα με τον Τροίζε όμως να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
70΄ Ο Καπετάνος έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Μίτου από πολύ κοντά να πλασάρει για το 1-1.
77΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντίκα, η μπάλα στο παραθυράκι του Ρόκα και 1-2!
90΄ Μετά από φάση διαρκείας, προβολή του Παπαστεριανού, ο Ρόκα μπλοκάρει.
90+ Εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, μπλοκάρει ο Ρόκα με διπλή προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ίλιε Ντουμιτρέσκου): Ρόκα, Κλεμάν, Τζόκιτς, Τροΐζε, Αργυρίου (82΄Φ. Κωνσταντινίδης), Κανωτίδης, Φαγιάρδο (53΄Καπετάνος), Οράκ, Μπουβάλ, Μαρσέλο, Ντιαλό (59΄ Μίτου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Γιαννούλης, Παπαστεριανός, Ντιέ, Επστάιν, Ντίκα (86΄ Φούφουλας), Τουμά (62΄ Μιλάνο), Γιάκομπ (67΄ Μπόσνιακ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαραλαμπίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αργυρίου, Τουμά, Γιαννούλης, Τζόκιτς


πηγή: Metrosport

Όουεν: "Ξέρω να αντέχω την πίεση"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Μάικλ Όουεν "ξόρκισε την κατάρα" στο 5-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουίγκαν στο "JJB Stadium", πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά από τις 10 Ιανουαρίου, και πλέον δηλώνει έτοιμος να δίνει απαντήσεις στους -ουκ ολίγους- αμφισβητίες του.

"Έχασα μία δύο ευκαιρίες από τότε που ξεκίνησε η σεζόν και, όπως γίνεται συνήθως, όλοι βιάζονται να σε ξεγράψουν. Ήταν σαν να είχα να σκοράρω εδώ και χρόνια", τόνισε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Άγγλος στράικερ, και συμπλήρωσε:

"Αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζω εδώ και 10 χρόνια και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα μέχρι να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Ήταν σίγουρα σπουδαίο συναίσθημα να σκοράρω.

Είχα πετύχει μερικά γκολ στην προετοιμασία, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με γκολ σε επίσημο ματς. Πιθανότατα σκόραρα στη δυσκολότερη ευκαιρία που είχα.

Είχα δύο ευκαιρίες με τη Μπέρνλι και μία απέναντι στη Μπέρμιγχαμ, όμως αυτή ήταν η τέταρτη πραγματική ευκαιρία που είχα".

Όσο για τις πιθανότητες συμμετοχής που έχει στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010 με την Εθνική Αγγλίας του Φάμπιο Καπέλο, ο "Μιχαλάκης" φαίνεται αποφασισμένος να επιστρέψει στα "λιοντάρια":

"Θα απογοητευόμουν αν ο κόσμος πίστευε ότι δεν μπορώ να επιστρέψω. Φυσικά και πιστεύω ότι μπορώ με βάση αυτά που έχω κάνει στην καριέρα μου, και σίγουρα πιστεύω ότι θα σκοράρω και άλλα τέρματα με την κόκκινη φανέλα".

Ηττα για Χίρενφεϊν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Χίρενφεϊν από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αλκμααρ στο «Αμπε Λένστρα» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 30’ όταν ο Λεϊσάλ σημείωσε αυτογκόλ. Στο 64’ ο Ελ Χαμνταουί σημείωσε το 2-0 για την ΑΖ και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Η Χίρενφεϊν βρίσκεται στην 10η θέση με τέσσερις βαθμούς ενώ η Αλκμααρ ανέβηκε στην δεύτερη θέση με εννέα βαθούς.

Ο Τροντ Σόλιντ χρησιμοποίησε τους Λεϊσάλ, Μπρόιερ, Ντίνγκσνταγκ, Ποπόφ, Γιάνμαατ (46΄ Πάουλο Ενρίκε), Σβετς (68΄ Σίμπον), Κόνινγκ, Γκριντχάιμ, Καλού (76΄ Νίλσεν), Παπαδόπουλος, Λοσάντα.

Χωρίς «Κάρα» στη Μαδρίτη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός την Τρίτη (25/8, 21:45) στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το διάστρεμμα που υπέστη ο αρχηγός των «πράσινων» στο χθεσινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στη ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στους «ροχιμπλάνκος». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τεθεί σε αμφιβολία η παρουσία του και στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη, την ερχόμενη Κυριακή (30/8).

Ο «Κάρα» τραυματίστηκε στο 78ο λεπτό του χθεσινού 3-0 επί του Εργοτέλη μετά από μαρκάρισμα του Ρομάνο και αντικαταστάθηκε αμέσως. Σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις έχει υποστεί διάστρεμμα ψηλά στην ποδοκνημική του αριστερού ποδιού. Το πρήξιμο δεν έχει υποχωρήσει ακόμα και έτσι δεν μπορεί να γίνει ακριβής διάγνωση, κάτι που θα γίνει μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί όταν το πρήξιμο «φύγει».

Το δεδομένο είναι ότι δεν θα τεθεί στη διάθεση του Χενκ τεν Κάτε στην πολύ δύσκολη αποστολή που έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καλείται να ανατρέψει την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ο διεθνής μέσος αναμένεται να μην ακολουθήσει (για ψυχολογικούς λόγους), καν, την αποστολή, η οποία αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας (24/8, 10:30) για τη Μαδρίτη, προκειμένου να μείνει στην Αθήνα, να υποβληθεί στην εξέταση αλλά και σε θεραπεία.

Η αποστολή των «πράσινων» θα ανακοινωθεί μετά την προπόνηση του Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (19:00).

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 0-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λάρισα κατάφερε για τρίτη διαδοχική χρονιά να κρατήσει «αλώβητη» την εστία της στην Τρίπολη και έφυγε με το 0-0. Κακό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, η ΑΕΛ στο φινάλε άγγιξε τη νίκη με τις δύο εξαιρετικές ευκαιρίες του Ματίας Ιγκλέσιας.
Ο Μάριο Γκόμες ξεκίνησε με δύο εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αφού οι Εστέβες και Εντερ «εκτόπισαν» τους Καρέρα και Ουντότζι. Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους προβλεπόμενους 11, με τους Ισραηλινούς Τουάμα και Αμπουχατζίρα να ηγούνται στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα, την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρίες. Ο ρυθμός ήταν υποτονικός και οι Αρκάδες απείλησαν για πρώτη φορά στο 11΄, όταν από ενέργεια του Βίλτσες από δεξιά, ο Καρντόσο έπιασε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάλαρτζ.

Ο Αστέρας εξακολουθούσε να διατηρεί την υπεροχή αλλά η ΑΕΛ άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι των Αρκάδων και από το 20΄ και μετά ήγειρε επιθετικές αξιώσεις. Ο Μετίν πήρε πρωτοβουλίες, οι Τουάμα και Αμπουχατζίρα έγιναν απειλητικοί και στο 31’ ο τελευταίος με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ντεγκρά σε δύσκολη απόκρουση.

Ενα λεπτό νωρίτερα ο Αστέρας είχε πλησιάσει κοντά στο γκολ από στημένη φάση. Ο Εστέβες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λαζαρίδης με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ηταν και οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους, αφού ο δυνατός άνεμος δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών.

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Αστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά και από προσπάθεια του κορυφαίου του παίκτη, Καρντόσο στο 52’, ο Βίλτσες βρέθηκε μόνος του προ του Μάλαρτζ, όμως σούταρε ψηλά άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Η Λάρισα «απάντησε» στο 56’ με το μακρινό σουτ του Μετίν και στο 63’ οι «βυσσινί» έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο νεοεισελθών Γιαννακόπουλος εκμεταλλεύτηκε κάποιες κόντρες στην περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε.

Λίγο νωρίτερα ο Αστέρας είχε κάνει δύο αλλαγές, με τους Καρέρα και Καούνο να προσπαθούν να δώσουν επιθετική πνοή στην ομάδα τους. Ο ρυθμός έπεσε και πάλι και οι κρίσιμες φάσεις, που δεν έδωσαν εντέλει σε καμία ομάδα τη νίκη. Στο 82’ ο Καούνος πήρε την μπάλα στην περιοχή από τον Μπαστία, έκανε κίνηση... πίβοτ και σούταρε, όμως η μπάλα πήγε ψηλά.

Το φινάλε του αγώνα ανήκει στη Λάρισα, που με τον Ιγκλέσιας έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 85’ από σέντρα του Κατσιαρού, ο Αργεντίνος αμυντικός χαφ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πέρασε άουτ, ενώ στο 89’, ο Ιγκλέσιας και πάλι, πέρασε σαν σταματημένο τον Λαζαρίδη, πλάσαρε τον Ντεγκρά αλλά στη γραμμή πάνω ο Μπαστία έσωσε τον Αστέρα από το γκολ, που θα σήμαινε και ήττα για τους γηπεδούχους.

Λεβαδειακός Καβάλα 0-1

Τι κι αν πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από την τελευταία της συμμετοχή στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα. Η Καβάλα επέστρεψε δριμύτερη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 0-1, χάρη σε ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντομπρασίνοβιτς. Μία νίκη δίκαιη, με τον Γιάννη Παπακώστα να κερδίζει ξεκάθαρα τον Βούκοτιτς στην μάχη των πάγκων, εξουδετερώνοντας όλα τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Με σωστή αμυντική λειτουργία, τους Ντομπρασίνοβιτς, Καλάιτζιτς να κυριαρχούν στον χώρο του κέντρου και γρήγορες αντεπιθέσεις, οι αργοναύτες, που είχαν και δοκάρι με τον Σουλτανίδη, έφυγαν από την Λιβαδειά για πρώτη φορά στην ιστορία τους με το διπλό, αποκτώντας πλεονέκτημα απέναντι σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία.

Για ένα θετικό αποτέλεσμα κατέβηκε στην Λιβαδειά η Καβάλα και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις της, με τον Ντομπρασίνοβιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο μαυροβούνιος δημιούργησε και την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε στο 6' τον Μπλάζις σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Παρά το νωθρό τους ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και στο 12' ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Μπούσι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η ευκαιρία αυτή δεν αφύπνισε τους παίκτες του Βούκοτιτς που εξακολούθησαν να έχουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους και τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ανωτερότητά των αργοναυτών επιβραβεύτηκε στο 29' με τον Ντομπρασίνοβιτς να στέλνει την μπάλα με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Θα μπορούσαν μάλιστα να αποσυρθούν στα αποδυτήρια με δύο γκολ προβάδισμα, αλλά το πλασέ του Σουλτανίδη στο 45 κατέληξε στο δοκάρι, ενώ οι βοιωτοί στην αντεπίθεση έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Μπάρκογλου.

Στην προσπάθειά του να βελτιώσει την κακή εικόνα του Λεβαδειακού, ο Βούκοτιτς με την έναρξη της επανάληψης, αντικατέστησε τους αρνητικούς Ταραλίδη και Μπούσι με τους Μπράνκο και Βασιλείου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπάρκογλου, που εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη, απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το παιχνίδι των γηπεδούχων δεν βελτιώθηκε.

Την σκυτάλη από τον Μπάρκογλου πήρε ο Σουλτανίδης, που στο 58' δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία και να τελειώσει το παιχνίδι για λογαριασμό της Καβάλας. Στο τελευταίο μισάωρο, οι νεοφώτιστοι οπισθοχώρησαν για να εξασφαλίσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, χωρίς όμως να παραμελούν και τα επιθετικά τους καθήκοντα, ψάχνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις.

Την ώρα που ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ψάχνοντας την ισοφάριση με τελείως ανορθόδοξο τρόπο, η Καβάλα έφτανε σχετικά εύκολα στην περιοχή του Μπλάζιτς αλλά ο Ονουάτσι σε δύο περιπτώσεις δεν είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία και σπατάλησε την δυνατότητα του δεύτερου τέρματος. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Παπακώστα νίκησε τον Λεβαδειακό και ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις της στην Σούπερ Λίγκα.

ια ένα θετικό αποτέλεσμα κατέβηκε στην Λιβαδειά η Καβάλα και από τα πρώτα λεπτά έ

Λίβερπουλ Κυργιάκος:"Στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του στην Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Σωτήρης Κυργιάκος με δηλώσεις του.

Ο Έλληνας αμυντικός εξηγώντας τους λόγους που μετακόμισε στους "κόκκινους", είπε:"Όταν έμαθα ότι ήταν η Λίβερπουλ, δεν έπρεπε να το σκεφτώ πολύ. Είμαι 30χρονών τώρα, οπότε είναι φανταστική εμπειρία για μένα να ενταχθώ σε ένα σύλλογο όπως η Λίβερπουλ".

Όσο για την καριέρα του στην Λίβερπουλ, ανέφερε:"Θα έλεγα ότι είμαι ένας φυσιολογικός παίκτης με τον τρόπο που αμύνομαι. Είμαι επιθετικός κατά ένα τρόπο, πηδάω να πιάσω κεφαλιά και πάντα θέλω να αγωνίζομαι σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Πρώτα απ΄όλα θέλω να είμαι ένας παίκτης που θα ξεκινάει στην ομάδα. Μετά ελπίζω να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη ηλικία για αυτή την πρόκληση λόγω της εμπειρίας που έχω".

Τέλος μίλησε και για την ιστορία της νέας του ομάδας, αναφέροντας:"Όλοι γνωρίζουν τις παραδόσεις της Λίβερπουλ. Εγώ ήρθα εδώ γιατί πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη".

Εθνική Μπάσκετ: "Κόπηκε" ο Μαυροκεφαλίδης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης "κόπηκε" από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, μετά από απόφαση του Γιόνας Καζλάουσκας.

Ο 25χρονος φόργουορντ που έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με το Μαρούσι, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των φιλικών, ωστόσο, δεν "χωρούσε" στην τελική επιλογή.

Ο Λιθουανός τεχνικός στηρίζεται στους Φώτση-Πρίντεζη για τη θέση "4", ενώ φαίνεται να δείχνει προτίμηση στον Κώστα Καϊμακόγλου που έχει τη δυνατότητα να παίξει και λίγο στο "3".

Στο μεταξύ οι 14 παίκτες που συνεχίζουν είναι οι εξής: Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Καλαμπόκης, Τσαλδάρης, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Μπουρούσης, Κουφός, Γλυνιαδάκης, Σχορτσιανίτης.

Δεδομένου ότι ο "Σόφο" τα πάει περίφημα τον τελευταίο καιρό η λογική λέει ότι ο επόμενος που θα κοπεί είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Μπορεί ο Κρητικός σέντερ να ήταν πέρσι στην τελική 12άδα, αλλά φέτος δεν "χωράει" λόγω της παρουσίας πολλών παικτών στην ίδια θέση.

Για την τελευταία λέξη θα παλέψει ο Παπανικολάου κι ο Καϊμακόγλου, αν κι όπως ο Γιόνας Καζλάουσκας να "περιμένουμε ο,τιδήποτε". Οπότε κανείς δεν μπορεί να... ξεγράφει από τώρα τον νεαρό φόργουορντ του Άρη, που έχει αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στις προπονήσεις.

Τα τελευταία κοψίματα θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του τουρνουά Ακρόπολις.

Δε μπορεί να «ξεπεράσει» τη Μπάρτσα ο Ετό…


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σαμουέλ Ετό είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στη Serie A με τη φανέλα της Ίντερ, στην αποψινή πρεμιέρα κόντρα στη Μπάρι, ωστόσο δεν έχει ξεχάσει ακόμα το πολύκροτο καλοκαιρινό σίριαλ της ανταλλαγής του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική τηλεόραση δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι θα συνεργάζεται πλέον στους "νερατζούρι" με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ αποκάλυψε τα παράπονά του για τη συμπεριφορά που είχε απέναντί του τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα.

"Περίμενα να μου πουν το λόγο για τον οποίο ήθελαν να φύγω, όμως δεν μου είπαν τίποτα. Δεν πήρα ποτέ απάντηση και δεν περιμένω καμία απάντηση στο μέλλον, για μένα το θέμα έχει κλείσει", τόνισε ο Καμερουνέζος στράικερ, σκόρερ 30 τερμάτων με τους "μπλαουγκράνα" την περσινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, για να συνεχίσει:

"Δεν θα ασκούσα ποτέ κριτική σε έναν προπονητή εάν άλλος παίκτης είναι καλύτερος από μένα. Όμως ο καθρέφτης για τον κάθε παίκτη είναι ο αγωνιστικός χώρος, και μέχρι να υπάρχει απόδειξη για το αντίθετο, άξιζα να παίζω κάθε Κυριακή".

Αναφορικά με το νέο "κεφάλαιο" που ανοίγει στην καριέρα του, την Ίντερ, ο 28χρονος άσος άφησε να εννοηθεί πως οι πρόσφατες συνομιλίες που είχε με τον Ζοσέ Μουρίνιο τον έπεισαν να αποδεχτεί την πρόταση των πρωταθλητών Ιταλίας.

"Ο προπονητής με ήθελε εδώ και πολλά χρόνια. Μιλήσαμε δύο με τρεις φορές στο τηλέφωνο και ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση μετά από αυτό", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Ετό πέτυχε περισσότερα από 100 στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στα πέντε χρόνια παρουσίας του στο "Καμπ Νόου", ενώ είναι μαζί με τον Ραούλ της Ρεάλ Μαδρίτης οι μοναδικοί παίκτες που έχουν σκοράρει σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ για την ίδια ομάδα (είχε σκοράρει στο 2-1 επί της Άρσεναλ το 2006, ενώ άνοιξε το σκορ στο φετινό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

F1: Θριαμβευτής ο Μπαρικέλο



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο κατάφερε να επαναφέρει τη Nrawn GP στις νίκες, καταφέςρνοντας να πάρει μια σπουδαία νίκη. Ο Χάμιλτον τελικά αλκέστηκε στη 2η θέση, ενώ ο Ραϊκόνεν έσωσε την παρτίδα για την Ferrari ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Την πρώτη του νίκη έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια πήρε ο Rubens Barrichello. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Brawn GP εκμεταλλεύτηκε τις λανθασμένες επιλογές της McLaren και πέρασε τον Lewis Hamilton, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen με Ferrari, ο Heikki Kovalainen με τη δεύτερη McLaren συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ήταν ο πολύ σταθερός Nico Rosberg με την Williams, έκτος ο «λαϊκός ήρωας» των Ισπανών Fernando Alonso με τη Renault, ενώ τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσαν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, Jenson Button με την Brawn GP και ο Robert Kubica με την πολύ βελτιωμένη BMW Sauber.

Μπολτ για ...όλα

boltt.jpgΟ ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο Ουσείν Μπολτ μιλάει για την πατρίδα του , τους στόχους του ακόμα και τα... τσιγαριλίκια που έχει στρίψει. Παράλληλα χαρακτηρίζει βλακείες τα όσα ακούγονται περί απαγορευμένων ουσιών



Για όλους και για όλα έχει αναφερθεί ο Γιουσείν Μπολτ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού ΒΗΜagazino.

Συγκεκριμένα ο Μπολτ είπε «Δεν θέλω να λένε πως κερδίζουν τον γρηγορότερο άνθρωπο του πλανήτη».

Για το θέμα του ντόπινγκ και όσα ακούγονται ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τόνισε «Αυτά είναι βλακείες. Περνάμε κάθε χρόνο δεκάδες ελέγχους. Στους Ολυμπιακούς μας ζητούσαν κάθε μέρα και δίναμε. Όλοι οι έλεγχοι αποδείχτηκαν αρνητικοί. Αυτά είναι κακοήθειες όσως μας ζηλεύουν».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην χώρα του και στ α...τσιγαριλίκια που έχει στρίψει

«Όταν είσαι μικρός στην Τζαμαϊκα σίγουρα θα μάθεις να στρίβεις τσιγαριλίκια. Το έχω κάνει και εγώ. Έχει όμως και άλλες επιλογές εκτός από τα ναρκωτικά και τη βία και ο στίβος είναι μια από αυτές».

Ίσως ακρωτηριαστεί ο Ντέιβενπορτ

davenport.jpgΗ παρολίγον τραγωδία του Κάλουμ Ντέιβενπορτ δεν έχει τελειωμό. Ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ βρίσκεται στο νοσοκομείο χωρίς να απειλείται η ζωή του αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να ακρωτηριασθεί μετά τις μαχαιριές που δέχτηκε στα πόδια του. Δεν κινδυνεύει ούτε και η ζωή της μητέρας του.



Ο άσος των «σφυριών» δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του από ληστές και στην προσπάθεια του να αμυνθεί τον μαχαίρωσαν στα δύο πόδια. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του «Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή», αλλά υπάρχει πιθανότητα να ακρωτηριαστεί το αριστερό του πόδι.
Η κατάσταση του 26χρονου αμυντικού είναι κρίσιμη και τις επόμενες δύο μέρες θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 49χρονη μητέρα του που έχει τραύματα στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την σύλληψη των ληστών και έχει ήδη κάνει προσαγωγές.

«Έχουμε ανάγκη τον Μπουρντίσο»

burdisso.jpgΟ Νίκολας Μπουρντίσο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόμα και σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Τότι οι «τζιαλορόσι» τον έχουν μεγάλη ανάγκη στην άμυνά τους, καθώς τον χαρακτήρισε σκληρό παίκτη, ενώ μίλησε και για τον αγώνα με την Τζένοα.


Ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, τόνισε σε δηλώσεις του, πως ο Αργεντινός αμυντικός, Νίκολας Μπουρντίσο, είναι μία εξαιρετική μεταγραφή για τους Ρωμαίους. Μόνο θετικά λόγια είχε να πει ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόμα, που έρχεται να «δέσει» την άμυνα των «τζιαλορόσι». «Είναι πολύ καλός αμυντικός και σκληρός παίκτης. Τον έχουμε απόλυτη ανάγκη!», είπε αρχικά ο Τότι. Όσο για το παιχνίδι με την Τζένοα: "Δεν είδα τον ευρωπαϊκό τους αγώνα με την Οντένσε, αλλά ξέρω πως είναι δυνατή ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φυλάω ένα γκολ για εκείνους…», ανέφερε ο αρχηγός, που κόντρα στην Κόζιτσε, έκανε πράγματα και… θαύματα!

Όουεν: «Βιάστηκαν να με... τελειώσουν»

owen_manchester.jpgΟ Μάικλ Όουεν σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο τη Γουίγκαν και εκτός ότι τόνισε πως θα τον βοηθήσει ψυχολογικά, τα έβαλε και με αυτούς που τον χαρακτήρισαν... τελειωμένο.



Ο Αγγλος επιθετικός μίλησε στο κανάλι των «κόκκινων διαβόλων» και ανέφερε ότι τα κόκκινα του πάνε «Πριν σκοράρω είχα καλύτερες ευκαιρίες να βρω δίχτυα, με αντιπάλους τη Μπέρνλι, τη Μπέρμιγχαμ, αλλά τις σπατάλησα. Έβαλα το γκολ που θα με βοηθήσει ψυχολογικά. Σε μεγάλα κλαμπ κορυφής υπάρχει πίεση κι είναι εύκολο για μερικούς να ξεγράψουν παίκτες σαν και μένα με βιογραφικό τραυματισμών, που μάλιστα δεν ξεκινούν και τόσο καλά τη χρονιά. Έχω να τους πω , ότι βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν... τελειωμένο. Περιμένω να κάνω τη σεζόν της ζωής μου με την κόκκινη φανέλα, άλλωστε τα χρώματα με ...εμπνέουν και στη Λίβερπουλ έκανα φοβερές σεζόν»

Θα φέρει καλό όνομα ο Κυργιάκος

kirgiakos.jpgΜπορεί η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου να άφησε απογοήτευση και ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνας ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν διάθεση να βγουν κερδισμένοι από την συγκεκριμένη υπόθεση παίρνοντας με τα συγκεκριμένα χρήματα παίκτες εκεί που «πονάνε».



Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες «παίζουν» για λογαριασμό της ΑΕΚ ονόματα μεγάλων παικτών όπου δεν είχαν ακουστεί σε όλη την μεταγραφική περίοδο. Πρόκειται για παίκτες όπως οι Παβόν, Αγκούλο, Γιάχιτς, Ουόν, Όλεγκερ, Μαρσέλ και Ρικάρντο Ρότσα, των οποίων τα ονόματα μόνο ως...ανέκδοτο θα ακούγονταν πριν από λίγες ημέρες για λογαριασμό του «δικέφαλου».

Σε περίπτωση μάλιστα που προκριθεί η ΑΕΚ επί της Βασλούι τότε το κίνητρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους ξένους παίκτες και η «Ένωση» θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή.

Εχρισε φαβορί την Γιουβέντους ο Αντσελότι


Ο Κάρλο Αντσελότι Ο Kάρλος Αντσελότι, μιλώντας "Tuttosport", έκανε τις προβλέψεις του για τη φετινή κούρσα στο Καμπιονάτο και δεν έκρυψε ότι θα παρακολουθεί από κοντά την Γιουβέντους, την οποία "έχρισε" και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία. Τόνισε πάντως ότι θα υποστηρίζει την Μίλαν και τη Ρόμα!

"Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά θεωρώ πως Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν είναι ένα βήμα πιο κοντά από τις υπόλοιπες ομάδες. Ειδικά η Γιουβέντους νομίζω ότι θα βρίσκεται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού διαθέτει παίκτες με ποιότητα όπως οι Καναβάρο, Ντιέγκο και Μέλο. Εγώ πάντως θα υποστηρίζω τη Μίλαν και τη Ρόμα, ενώ περιμένω πολλά από τις Νάπολι και Παλέρμο", τόνισε ο Αντσελότι.

Καταλήγει στην Μάντσεστερ Σίτι ο Λέσκοτ


Τζολεον Λέσκοτ Ο Τζολέον Λέσκοτ βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός "Γκούντισον Παρκ", όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του στο "skysports.com", ο τεχνικός της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες. Οπως όλα δείχνουν ο Αγγλος διεθνής αμυντικός καταλήγει στην Μάντσεστερ Σίτι, που εδώ και πολύ καιρό έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της...

"Θα προτιμούσα να παρέμενε στην ομάδα αλλά δεν στάθηκε δυνατό. Είναι ολοφάνερο ότι θέλει να μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν ωφελεί πλέον ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και εμάς να συνεχίσει να παίζει στο Γκούντισον Παρκ. Το μέλλον του είναι στην Σίτι", ήταν τα λόγια του Μόγιες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ:ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.


Επιμέλεια :Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ανακοίνωση23/8/2009 - 15:10Η Superleague αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί ο νομός Αττικής λόγω των πυρκαγιών, την αναβολή των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Οι δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής - στην Αστυνομική Διεύθυνση της οποίας υπάγεται και το ΟΑΚΑ - και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, την υγεία των φιλάθλων και των αθλητών καθιστούν επιβεβλημένη τη λήψη της απόφασης αυτής, για τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στην Αττική. Οι αγώνες θα οριστούν εκ νέου από τη Superleague.

Κίνδυνος αναβολής για τα δύο ματς στην Αττική

Κίνδυνος αναβολής των αγώνων Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός υπάρχει, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στο λεκανοπέδιο. Οι άσχημες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της Αττικής, αλλά και η αναγκαιότητα απασχόλησης των αστυνομικών αρχών στην κατάσβεση των πυρκαγιών, δημιουργεί πρόβλημα στα μέτρα ασφαλείας των δύο αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν σήμερα στην Αθήνα. Σε περίπου μία ώρα η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα γνωστοποιήσει επίσημα το τι θα συμβεί. Πηγη Μετροσπορ

Φοβάται την Σίτι ο Φέργκιουσον

tevez_city.jpgΟ Κάρλος Τέβες έχει την εντύπωση ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φοβάται την Μάντσεστερ Σίτι και αυτός είναι και ο λόγος που κάνει κριτική στους «σίτιζενς». Ο πρών παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι αυτό μπορεί να κάνει κακό στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αργεντινός επιθετικός περιμένει το ντέρμπι του Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο «Ο Φέργκιουσον κάνει κριτική στη Σίτι και αυτό είναι επικίνδυνο για εκείνον και τους φετινούς τους στόχους. Ίσως μας φοβάται περισσότερο απ’ όσο αφήνει να φανεί και προσπαθεί να μας χαλάσει την αυτοσυγκέντρωση. Η απάντηση θα έρθει στο γήπεδο, στο πρώτο ντέρμπι το Σεπτέμβρη».

Τραυματίστηκε ο Φάμπρεγας


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Ο τραυματισμός του Τσεσκ Φάμπρεγας επισκίασε την εύκολη νίκη της Αρσεναλ με 4-1 επί της Πόρτσμουθ στο "Εμιρεϊτς", στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο Ισπανός μέσος αποχώρησε στο ημίχρονο με πρόβλημα στη γάμπα και υπάρχουν φόβοι ότι υπέστη θλάση, κάτι που σημαίνει απουσία περίπου τριών εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν οι εξετάσεις δείξουν ότι ο ηγέτης των "κανονιέρηδων" έχει υποστεί απλώς τράβηγμα, θα δώσει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TENORIO !...Στοίχημα.....


Καλησπέρα..


Στα χθεσινά μας βγήκε η Λυών η Αντερλεχτ η Μίλαν και η Νιούκαστλ
αλλά σκαλώσανε στο (Χ) η Μαρσέιγ η Κέμπριτζ καί η Γίορκ...



Πάμε στα φρέσκα εκεί όπου θα παλέψω σε ένα σύστημα με ζητούμενα
με τα διπλά τών...

ΆΑΛΜΠΟΡΓΚ-ΤΟΤΕΝΑΜ-ΑΛΚΜΑΡ-ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ-ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ.




Επίσης σε σύστημα με ζητούμενα 4 σημεία πού βλέπω προς
το (Χ)

Στoύρμ-Αούστρια (Χ)
Βόλσμπουργκ-Αμβούργο (Χ)
ΆΕΚ-Ο.Σ.Φ.Π (Χ)
ΛΙΛ-Τουλούζ (Χ)

Κλείνωντας μου αρέσει καί η προόπτικη για νίκες των
Σάο πάολο- καί- Ηρακλή.....

Καλά να περνάτε υγεία νά χέτε...
τα σέβη μού ΤΕΝΟRIO......

Τζαμάϊκα από... χρυσάφι!

frazer4.jpgΗ ομάδα από τη Τζαμάϊκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4 Χ 100 μ. των γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Ήταν ακόμη μία μεγάλη διάκριση για την συγκεκριμένη Εθνική ομάδα.


Οι Σιμόν Φέισι, Σέλι-Αν Φρέιζερ, Αλίν Μπέιλι και Κέρον Στιούαρτ κάλυψαν την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και έξι εκατοστά και άφησαν στις δύο επόμενες θέσεις τις ομάδες από τις Μπαχάμες και τη Γερμανία.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Τζαμάικα 42.06

2. Μπαχάμες 42.29

3. Γερμανία 42.87

4. Ρωσία 43.00

5. Βραζιλία 43.13

6. Μ. Βρετανία 43.16

7. Τρίνινταντ & Τομπάγκο 43.43

8. Κολομβία 43.71

Προβάρει τα «βυσσινί» ο Φρανκάρ

frankar.jpgΣπουδαία λύση για τα μετόπισθεν φαίνεται ότι έχει βρει η Λάρισα καθώς έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τον 24χρονο Γάλλο αμυντικό της Λιλ Πέτερ Φρανκάρ. Πέρυσι αγωνιζόταν με την μορφή δανεισμού στην Χάβρη και ο Ουζουνίδης τον θεωρεί ιδανική περίπτωση.



Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay η ΑΕΛ έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τον Φρανκάρ ο οποίος δεν υπολογίζεται για βασικός την φετινή σεζόν στον Γαλλικό σύλλογο. Οι ιθύνοντες της Λάρισας ήρθαν σε επαφή με αυτούς της Λιλ και φαίνεται ότι αποφασίστηκε ο δανεισμός του παίκτη για ένα χρόνο. Από την πλευρά του ο Φρανκάρ δείχνει ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Πέρυσι ο Φρανκάρ είχε 13 συμμετοχές με την Χάβρη.

Ψιθυροι......................

  • Δεν του έκανε του Τεν Κάτε ο Αντρέας Ιβανσιτς για τον Παναθηναϊκό. Ο αυστριακός δίνει "απαντήσεις" σκοράροντας με την Μάιντζ εναντίον της Μπάγερν στο σαββατιάτικο (22/8) ματς της Bundesliga
  • Ποιος μεγαλοπαράγοντας επαρχιακής ομάδας εμφανιζόταν υπέρ του δέοντος σίγουρος για τον «άσο» της ομάδας του στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα; Λέτε αυτή η σιγουριά να προκύπτει από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ή μήπως ξέρει… κάτι παραπάνω;
  • Αρκετά ευδιάθετος και συγκρατημένα αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Λιβαδειά, έπινε την βότκα του το βράδυ της Παρασκευής (21/8) στην Σαρωνίδα ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης.

Πολλά τα προβλήματα για τον Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μεγάλα τα προβλήματα του Φερνάντο Σάντος ενοψει της πρεμιέρας. Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην πρωϊνή προπόνηση και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή του κυριακάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο. Νοκ άουτ έχουν τεθεί ήδη φυσικά οι Κοντρέρας, Αραμπατζής, Σορλέν ενώ το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι ο Γιώργος Φωτάκης έβγαλε κανονικά την προπόνηση και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Μαζί και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που θα πληρώσει πρόστιμο για την ενέργεια του στο ματς με την Χέρενφεν. Αναλυτικά η αποστολή: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αναστασάκο, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο

Λίγες οι πιθανότητες να αλλάξει τακτική και σχήμα ο Σάντος για το αυριανό παιχνίδι. Οι τραυματισμένοι παίκτες του, του «δένουν» τα χέρια και αυτό δεν του επιτρέπει να φρεσκάρει την ομάδα. Οι αδυναμίες για την εξεύρεση λύσης στο δεξί άκρο της άμυνας τον υποχρεώνουν να διατηρήσει και πάλι τον Σαβίνι.
Στη μεσαία γραμμή, και δεδομένου πως το παιχνίδι είναι εκτός έδρας, θα διατηρηθούν οι δυο ανασταλτικοί μέσοι, Βιτόλο και Γκαρσία, αλλά στην επίθεση δεν είναι καθόλου σίγουρο ποια θα είναι η επιθετική τριπλέτα.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Φερνάντο Σαντος μιλώντας στην Πορτογαλική εφημερίδα Record. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων επισήμανε: «Υποχρεωτικός στόχος για εμάς είναι η τετράδα του πρωταθλήματος. Πέρυσι τερματίσαμε, βέβαια, δεύτεροι στην κανονική περίοδο, γεγονός εξαιρετικό, αλλά όχι αναμενόμενο. Ήταν σαν να τερμάτιζε δεύτερη η Νασιονάλ στην Πορτογαλία. Είχαμε μία καλή και δουλεμένη ομάδα και καταφέραμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η φετινή χρονιά, όμως, θα είναι διαφορετική. Ξέρω καλά πως δουλεύει, πλέον, το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο μοιάζει αρκετά με το πορτογαλικό. Υπάρχουν φυσικά και μεγάλες διαφορές, αλλά αυτές είναι λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δύο χωρών», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, για να προσθέσει: «Δεν μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη τώρα. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι και οι σύλλογοι δεν τους θέλουν. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, εάν κινηθούμε για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή».

Μαχαιρώθηκε από αγνώστους ο Ντέιβενπορτ


Ο Ντέιβενπορτ της Γουέστ Χαμ Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση ότι ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Καλούμ Ντέιβενπορτ, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, μετά από επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους στο σπίτι του χθες βράδυ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του λονδρέζικου συλλόγου, ο 26χρονος σέντερ μπακ φέρει τραύματα από μαχαίρι στα πόδια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή από τους γιατρούς.

Μαζί με τον παίκτη βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης και η μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται επίσης τραυματισμένη, αλλά ελαφρύτερα.

Παρουσιάστηκε από τη Λίβερπουλ ο Κυργιάκος


Σωτήρης Κυργιάκος και Ράφα Μπενίτεθ........ Περήφανος για την ευκαιρία που του δίνεται να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ δήλωσε ο Σωτήρης Κυργιάκος, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον αγγλικό σύλλογο στα βρετανικά ΜΜΕ. Ο διεθνής αμυντικός, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με το Νο 16, εξέφρασε την επιθυμία του να αποδείξει ότι «...υπάρχουν Ελληνες ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στο πιο υψηλό επίπεδο».

Τόνισε ακόμη ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί τη Δευτέρα, απέναντι στην Αστον Βίλα, εφόσον του ζητηθεί από τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ σε ερώτηση σχετική με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του επισήμανε: «Είμαι καλός στον αέρα, δυνατός και έμπειρος. Αυτά τα στοιχεία θέλω να δείξω στους αγώνες».

Συγκλονιστικά παιχνίδια στο Κύπελλο!


Εδειξε την πρόκριση ο Σκαρμούτσος Αγωνιώδεις... προκρίσεις στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήραν η Δόξα Κρανούλας, η Καλλιθέα και ολ Πλατανιάς καθώς επικράτησαν στα πέναλτι της Ζακύνθου, του Πυρσού Γρεβενών και της Νίκης Βόλου αντίστοιχα. Στην παράταση πέρασε και η Αναγέννηση Επανωμής, 2-0 τον ΠΑΟ Ρουφ. Η Κόρινθος 1-0 στη Ρόδο.

  • Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος 0-0 (πέναλτι 3-4)
    Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά ούτε και στα τριάντα λεπτά της παράτασης και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Οι Ηπειρώτες ήταν πιο ψύχραιμοι, κέρδισαν 4-3 και πήραν το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από το 112', πάντως, οι νησιώτες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λιβέρη.

  • Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα 1-1 (πέναλτι 5-6)
    Μόλις στο 5' ο Μπλιθικιώτης με σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπουλή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Όμως, στο 38' οι Αθηναίοι, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ισοφάρισαν με πέναλτι του Κατσαρού, το οποίο υποδείχθηκε σε χέρι του Κουρδάκη μετά από σουτ του Καραδήμου.
    Ο Πυρσός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 69' όταν κέρδισε πέναλτι, όμως, ο Βελώνης, που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν σε παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί οι Αθηναίοι επιβλήθηκαν 6-5 και προκρίθηκαν.

  • Πλατανιάς-Νίκη Βόλου 3-3 (κανονικός αγώνας 2-2, πέναλτι 7-6)
    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 39' με εκτέλεση φάουλ του Καρίμπα αλλά η αντίδραση των Θεσσαλών ήταν άμεση αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χατζηλιόντας με πλασέ αξιοποίησε την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Γκόμες και με πλασέ στην κενή εστία, ισοφάρισε.
    Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Πλατανιάς ανέκτησε το προβάδισμα με σουτ του Δράκου. Ωστόσο, και πάλι στις καθυστερήσεις η Νίκη Βόλου είχε την... απάντηση καθώς στο 91' ο Γκόμες ισοφάρισε με σουτ και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
    Στο εξτρά ημίωρο, οι Θεσσαλοί έκαναν την ανατροπή, καθώς με το δεύτερο τέρμα του Ισπανού στο 111' έφτασαν στο 2-3. Εντούτοις, τρία λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης, οι Χανιώτες ισοφάρισαν με σουτ του Πάγκαλου και έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, ο Πλατανιάς κέρδισε 7-6 και προκρίθηκε!

  • Αναγέννηση Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ 2-0 (παράταση
    Στην παράταση... φόρτσαρε η Αναγέννηση Επανωμής και κατάφερε να επιβληθεί 2-0 του ΠΑΟ Ρουφ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τα γκολ των Θεοδωρίδη με σουτ στο 95’ και του Αποστολίδης με πέναλτι, πέντε λεπτά αργότερα, έκριναν την έκβαση της συνάντησης.

  • Ρόδος - Κόρινθος 0-1
    Καλύτερη η Κόρινθος, επικράτησε 1-0 της Ρόδου εκτός έδρας χάρη σε τέρμα του Σκαρμούτσου στο 88'. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν απείλησαν την αντίπαλό τους, που κέρδισε δίκαια.

  • Μακεδονικός - Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0
    Δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση ο Μακεδονικός, που επιβλήθηκε 2-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς, μόλις στο 5', με κεφαλιά του Χασομέρη, ενώ στο 53' έφτασαν στο 2-0 χάρη σε πέναλτι του Τσάτσου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

  • Ασπρόπυργος - Αίας Σαλαμίνας 3-1
    Με ηγέτη τον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ο Ασπρόπυργος επιβλήθηκε 3-1 του Αίαντα Σαλαμίνας. Ο πολύπειρος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 50' και στο 71', ενώ ο Καραμάνος στο 60' πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Το μόνο που κατέφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ραπτόπουλο τέσσερα λεπτά πριν από την εκπνοή.
    Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά επειδή ο τεχνικός του Αίαντα, Ηλίας Φυντάνης ενώ αποβλήθηκε από τον πάγκο, δεν τον εγκατέλειπε...

  • Μετά τα αποτελέσματα αυτά, τα ζευγάρια της δεύτερης φάσης έχουν ως εξής:
    Δόξα Κρανούλας - Ιωνικός
    Πλατανιάς - Θρασύβουλος
    Αναγέννηση Επανωμής - Πιερικός
    Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς
    Κόρινθος - Καλαμάτα
    Ασπρόπυργος - Διαγόρας
    Μακεδονικός - Πανσερραϊκός
  • Τέσσερα στα τέσσερα για την Αντερλεχτ


    Ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ για την Αντερλεχτ Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το διασυρμό της από τη Λιόν, η Αντερλεχτ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Επικράτησε εκτός έδρας της Ζούλτε Βάρεγκεμ με 2-0 και πέτυχε την τέταρτη νίκης της σε ισάριθμες αγωνιστικές στο βαλγικό πρωτάθλημα. Ανετη νίκη και για τη Γάνδη 4-1 τη Λόκερεν...

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

    Παρασκευή
    Σταντάρ Λιέγης - Σαρλερουά 1-1
    (22' Γιοβάνοβιτς - 30' Χαμπίμπου)

    Σάββατο
    Γάνδη - Λόκερεν 4-1
    (5', 73' πεν. Κούστοβιτς, 52' Γουίλς, 89' Λεπουάν - 59' Κάρεβιτς)

    Γκέρμιναλ - Μαλίν 1-3
    (12' Μαλκί - 7' Γκόριους, 45' Νονγκ, 90' Ιντί)

    Μουσκρόν - Σερκλ Μπριζ 0-1
    (40' Φόλεϊ)

    Σιντ Τρουιντεν - Ρόζελαρ 2-1
    (69' Βιλμέ, 77' Σιντιμπέ - 64' Ελ Γκαουρί)

    Ζούλτε Βάρεγκεμ - Aντερλεχτ 0-2
    (43' Μπουσουφά, 88' Λουκακού)

    Κυριακή
    Κλαμπ Μπριζ-Κορτράικ (19:00)
    Βέστερλο-Γκενκ (21:30)

    Στο προσκήνιο ο Γιάχιτς

    giaxits.jpgΟ Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει να επιλέξει ποδοσφαιριστές που θα τους γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ο Σανέλ Γιάχιτς είναι ένας από αυτούς. Στο συμβόλαιο του άσου του Άρη υπάρχει ρήτρα 900.000 ευρώ και η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει τους Θεσσαλονικείς ότι είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ με τον ποδοσφαιριστή ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία.


    Η μεταγραφή του Γιάχιτς στη Χαλ -που έδινε πολύ λιγότερα από την ΑΕΚ- χάλασε και ο Αρης θέλει να τον πουλήσει, ώστε να πάρει χρήματα. Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί και η Ένωση, που ενημέρωσε τους Θεσσαλονικείς ότι δίνει μέχρι και 600.000 ευρώ, ενώ καλύπτει και τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή που φτάνουν στις 350.000 ευρώ. Στον Αρη δε βλέπουν με κακό μάτι την προοπτική της πώλησης του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από Δευτέρα, καθώς αυτή τη στιγμή προέχει για τον δικέφαλο αετό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Αισιόδοξοι για τον «άσο» στην Πλατεία

    estogianof_belgio.jpgΜε στόχο να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ τη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Ο Εμίλιο Φερέρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Εστογιάνοφ, καθώς και του τιμωρημένου από πέρυσι Ριέρα. Παρά τα προβλήματα δε λείπει η αισιοδοξία για τη νίκη.

    Πανέτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" υποδέχονται τον ΠΑΟΚ και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Βέλγος τεχνικός πάντως, έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες για τον κυριακάτικο αγώνα, αφού ο Εστιγάνοφ είναι τραυματίας, ενώ ο Ριέρα είναι τιμωρημένος.

    Η αποστολή του Πανιωνίου αποτελείται από τους: Μπέλιτς, Ανδριόλας, Λάτκα, Μανιάτης, Νικολάου, Γουέλινγκτον, Σιόβας, Κοντοχρήστος, Σίμωσης, Αναστασόπουλος, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Όμο, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα.

    Μπενίτεθ: «Καλύτερος ο Λέτο στον ΠΑΟ»

    benitez.jpgΟ Ράφα Μπενίτεθ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Σεμπαστιάν Λέτο καθώς τον είχε στην Λίβερπουλ υπό την καθοδήγηση του. Ο Ισπανός προπονητής των «κόκκινων» παρακολούθησε τον Αργεντινό μέσο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης και πρόβλεψε ότι θα είναι καλύτερος στους πράσινους.

    Ο Μπενίτεθ φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Εξέδρα» και μίλησε για τον πρώην παίκτη του, χωρίς να ξέρει ότι ο Λέτο σκόραρε δύο φορές στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είδα τις φάσεις από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Καταρχάς το αποτέλεσμα μάλλον ήταν δίκαιο λόγω της διαφοράς δυναμικότητας. Από την άλλη το γκολ του Λέτο ήταν καταπληκτικό. Στον Παναθηναϊκό ίσως να παίξει καλύτερα από τον Ολυμπιακό».

    Κινδυνεύει το σπίτι του Μπάγεβιτς

    bagevic_123.jpgΣτις φλόγες βρίσκεται παραδομένη η βορειοανατολική Αττική και η Ελλάδα ζει για ακόμα μια φορά θλιβερές στιγμές οδύνης και καταστροφής. Από τις πρωινές ώρες η φωτιά κατακαίει κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Το δικό του «Γολγοθά» πάντως ζει και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού απειλείται το σπίτι του στον Διόνυσο.


    Οι περιοχές του Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διόνυσου, βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της και όλη η Ελλάδα αγωνιά με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έχει το βλέμμα του, αφού κινδυνεύει η κατοικία του στον Διόνυσο. Μαζί με τον Σερβοέλληνα τεχνικό, αγωνιούν ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Λάκης Νικολάου, αλλά και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Νίκος Πανταζής, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

    Δύο στα δύο για τη Σέλτικ


    Ο Φόρτσουν πανηγυρίζει με τον Μαλόνεϊ Το "2 στα 2" πέτυχε η Σέλτικ στην Πρέμιερ Λιγκ της Σκωτίας, αφού νίκησε 5-2 τη Σεντ Τζόνστον, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Σαμαράς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των "καθολικών", αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Την Κυριακή η Χαρτς υποδέχεται τη Ρέιντζερς...

    Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

  • Σέλτικ - Σεντ Τζόνστον 5-2
    (21', 55' Φόρτσουν, 28', 53' Μαλόνεϊ, 74' ΜακΝτόναλτν - 36' Σάμουελ, 76' Μόρις)

  • Φόλκερκ - Χιμπέρνιαν 1-3
    (25' Φλιν - 41' Μπάμπα, 57', 80' Ρίορνταν)

  • Χάμιλτον - Αμπερντίν 0-3
    (23' Μάλγκριου, 29' Κονσίντν, 63' Μαγκουάιρ)

  • Μάδεργουελ - Κιλμάρνοκ 3-1
    (14' Σάτον, 45' πεν. Φορμπς, 68' Χάτσινσον - 89' Χαμίλ)

  • Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουν. 0-0

  • Χαρτς - Ρέιντζερς 23/8
  • Πέρασαν στην κορυφή με "διπλά" Λιόν και Παρί


    Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν το γκολ του Μακούν Σημαντικές εκτός έδρας νίκες σημείωσαν η Λιόν και η Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Ολιμπίκ πέρασε άνετα από την έδρα της Οσέρ, επικρατώντας με 3-0, ενώ η ομάδα της πρωτεύουσας κατέβαλε με 3-2 την αντίσταση της Βαλανσιέν.

    Η Λε Μαν νίκησε 2-1 τη Νανσί και τη "γκρέμισε" από την κορυφή, η Μονακό υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα τη Λοριάν (2-0), ενώ στο "μηδέν" παραμένει η Σεντ Ετιέν, που ηττήθηκε στο «Ζοφρουά Γκισάρ» 1-0 από τη νεοφώτιστη Μπουλόν (ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν στη 18άδα των "στεφανουά" αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε).

    Στον τελευταίο χρονικά αγώνα, Ρεν και Μαρσέιγ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η ομάδα της Μασσαλίας δεν κατάφερε να κάνει το 3 στα 3 και πλέον έχει άλλους συγκάτοικους στην κορυφή του Σαμπιονά...

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

    Οσέρ-Λιόν 0-3
    (31' Μπουμσόνγκ, 45' Μακούν, 65' Πιάνιτς)

    Μονακό-Λοριάν 2-0
    (22' Νιμανί, 33' Νενέ)

    Λε Μαν-Νανσί 2-1
    (45' Χέλσταντ, 53' Λε Ταλέκ - 90'+ Μακαλούζο)

    Μονπελιέ-Σοσό 2-0
    (60'πεν. Κόστα, 90'+ Αϊτ-Φάνα)

    Σεντ Ετιέν-Μπουλόν 0-1
    (37' Κουβιλιέ)

    Βαλανσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
    (59' Τιενέ, 90'+ Ματέρ - 35' Λουγιντουλά, 56' Ερντινγκ, 84' Ζαλέ)

    Ρεν-Μαρσέιγ 1-1
    (37' πεν. Λεροϊ - 52' Νιάνγκ)

    Μπορντό-Νις 23/8
    Γκρενόμπλ-Λανς 23/8
    Λιλ-Τουλούζ 23/8

    Ξεκίνησε με "διπλό" η Μίλαν



    Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν το γκολ του Πάτο Με το "δεξί" μπήκε η Μίλαν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε ο Αλεσάντρε Πάτο, οι "ροσονέρι" κατέβαλαν στη Σιένα την αντίσταση της τοπικής ομάδας με 2-1. O Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 29' όμως στο 34' ο Γκεζάλ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Πάτο στο 48' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Ισοπαλία στο "Ρενάτο Νταλ' Αρα".
    Μπολόνια και Φιορεντίνα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο "Ρενάτο Νταλ' Αρα", στο εναρκτήριο παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2009-10. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Οσβάλντο στο 24ο λεπτό, για να ισοφαρίσει για τους "βιόλα" ο Μούτου στο 64'. Ο Βαγγέλης Μόρας χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά (μπήκε στο 88'), αντί του Πορτανόβα.

    Ο Ίβανσιτς "σκότωσε" τη Μπάγερν


    Ο Αντρέας Ίβανσιτς σκόραρε εις βάρος της Μπάγερν Σε επικίνδυνο... κατήφορο φαίνεται να βρίσκεται η Μπάγερν, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι Βαυαροί, μετά από δύο ισοπαλίες στα πρώτα ματς, ηττήθηκαν σήμερα 2-1 από τη «νεοφώτιστη» Μάιντς και συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη στη φετινή διοργάνωση. Ο μέχρι πέρυσι παίκτης του Παναθηναϊκού, Αντρέας Ιβανσιτς, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπανσέ, πριν η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ μειώσει με αυτογκόλ του Νοβέσκι.

    Εντυπωσιακή η Λεβερκούζεν, συνέτριψε 5-0 εκτός έδρας τη Φράιμπουργκ και έπιασε στην κορυφή τη Σάλκε, με τον Φάνη Γκέκα να παρακολουθεί όλο το ματς από τον πάγκο. Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κολονία και διατήρησε το αήττητο, παρότι έπαιξε για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Οκς. Γιάννης Αμανατίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν το βασικό επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων, αλλά ο «Λύμπε» αντικαταστάθηκε στο 58' από τον Φραντς, αφού η ομάδα του είχε μείνει με δέκα παίκτες και χρειαζόταν ενίσχυση στην άμυνα. Ο Αγγελος Χαριστέας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, αλλά η Νυρεμβέργη υπέστη εντός έδρας ήττα 2-0 από το Ανόβερο και έμεινε στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό. Τέλος, ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Στουτγκάρδη.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

    Χοφενχάιμ-Σάλκε 0-0

    Κολωνία-Αϊντραχτ Φρ. 0-0

    Νυρεμβέργη-Ανόβερο 0-2
    (15', 86' Στάινερ)

    Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 1-1
    (27' Βαλντές - 47' Νιντερμάιερ)

    Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 2-1
    (25' Ιβανσιτς, 37' Μπανσέ - 47' αυτ. Νοβέσκι)

    Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-5
    (35' Κίσλινγκ, 47', 75' Μπαρνέτα, 69', 84' Ντερντιγιόκ)

    Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου 23/8
    Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 23/8
    Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 23/8

    Περίπατοι για Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ


    Ο Μάικλ Όουεν πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ Εύκολες νίκες πέτυχαν η Αρσεναλ και ο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ δεύτερη νίκη σε δύο παιχνίδια πέτυχε και η Μάντσεστερ Σίτι.

    Η Αρσεναλ έφτασε τα 12 γκολ σε οκτώ μέρες, καθώς πέτυχε τέσσερα επί της Πόρτσμουθ στη νίκη με 4-1. Ωστόσο μόνο ένα από τα 12 έχει πετύχει επιθετικός της. Στο 18' και το 21' ο Εντουάρντο και ο Εμπούε αντίστοιχα έβγαλαν σε θέση βολής τον Βασιρίκι Ντιάμπι, που και τις δύο φορές πλάσαρε εύστοχα τον Τζέιμς. Δύο γκολ για τον Γάλλο στην 100η του εμφάνιση με την Αρσεναλ. Στο 37' όμως σε σέντρα του Μπεχάτζι, ο γιουνές Καμπούλ με κεφαλιά μείωσε. Στο 51' ο Γουιλιάμ Γκαλάς με το... πρόσωπο σκόραρε για τρίτη φορά σε τρία παιχνίδια φέτος, ενώ στο 68' ο Ααρον Ράμσεϊ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ήττα από την Μπέρνλι ξέσπασε στη Γουϊγκαν με 5-0, ενώ ο Μάικλ Οουεν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της. Ολα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο ο Γουέιν Ρούνι στο 56' και το 65', ένα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο 58', ένα ο Οουεν στο 85' (το πρώτο του επίσημο με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων"), ενώ το σκορ έκλεισε ο Νάνι στο 90'. Το πρώτο γκολ του Ρούνι ήταν το 100ο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το δύο στα δύο. Ο Εμάνουελ Εντεμπαγιόρ σκόραρε και πάλι νωρίς, στο 17', από μπαλιά του Τέβες, απέναντι στην ακίνδυνη Γουλβς. Ηταν το μοναδικό γκολ του αγώνα.

    Μπορεί η Μπλάκμπερν να προηγήθηκε στο 21' με τον Ζιβέ, όμως η Σάντερλαντ εκμεταλλεύθηκε την έδρα της και με δύο γκολ του Κένιγουειν Τζόουνς στο 32' και το 53' πήρε τη νίκη με 2-1.

    Μπορεί η Μπόλτον να είχε την υπεροχή, όμως η Χαλ επέστρεψε στις νίκες μετά από... 22 παιχνίδια! Με γκολ του Αλγερινού Καμέλ Γκιλάς στο 61' επικράτησε με 1-0 στην έδρα της.

    Η άμυνα της Στόουκ Σίτι κράτησε στον Σεντ Εντριους και η Μπέρμιγχαμ έμεινε στο "μηδέν", χωρίς να έχει τις πολλές ευκαιρίες.

    Στοιχημα-Επιμελεια Tony-Mario

    Για τους αγώνες της Κυριακής βλέπουμε τα εξής σημεία:

    Μπόχουμ - Χέρτα (Over)

    Μπορντό - Νίς (1)

    Πανιώνιος - Πάοκ (Χ)

    Γκιμαράες - Μπενφίκα (2)

    Έλφσμποργκ - Έρεμπρο (1)

    Άεκ - Ολυμπιακός (Under)

    Επιμέλεια: Tony - Mario

    Άνοιξε η αυλαία στο Campionato…….


    Με δύο αγώνες άνοιξε για φέτος το πρωτάθλημα Ιταλίας στην γειτονική μας χώρα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το απόγευμα του Σαββάτου, Μπολόνια και Φιορεντίνα έμειναν ισόπαλοι 1-1 στο "Ρενάτο Νταλ' Άρα". Το σκορ άνοιξε στο ´24 για τους γηπεδούχους ο πρώην παίχτης της Φιορεντίνα, Οσβάλντο ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με γκόλ του Άντριαν Μούτου στο ´64. Όσον αφορά τον δικό μας Βαγγέλη Μόρα, να σημειωθεί πως αγωνίστηκε για λίγα λεπτά με την φανέλα της Μπολόνια καθώς πέρασε ως αλλαγή στο ´88.

    Στο δεύτερο χρονικά, σημερινό παιχνίδι η Μίλαν επικράτησε στο "Αρτέμιο Φράνκι" 2-1 της Σιένα. Την νίκη στην ομάδα του Λεονάρντο (έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μιλάνου) έδωσε ο Αλεχάντρε Πάτο, ο οποίος σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, 29´ και 48´ αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ στο 1-1 με γκολ του Γκετσάλ δέκα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για να τους χαρίσει κάποιο βαθμό.

    Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τα παιχνίδια:

    (19:00) Ίντερ - Μπάρι

    (21:45)

    Τζένοα - Ρόμα
    Γιουβέντους - Κιέβο
    Λάτσιο - Αταλάντα
    Λιβόρνο - Κάλιαρι
    Παλέρμο - Νάπολι
    Ουντινέζε - Πάρμα

    Επιμέλεια: Δημήτρης Γ.