Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πολλά τα προβλήματα για τον Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μεγάλα τα προβλήματα του Φερνάντο Σάντος ενοψει της πρεμιέρας. Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην πρωϊνή προπόνηση και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή του κυριακάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο. Νοκ άουτ έχουν τεθεί ήδη φυσικά οι Κοντρέρας, Αραμπατζής, Σορλέν ενώ το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι ο Γιώργος Φωτάκης έβγαλε κανονικά την προπόνηση και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Μαζί και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που θα πληρώσει πρόστιμο για την ενέργεια του στο ματς με την Χέρενφεν. Αναλυτικά η αποστολή: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αναστασάκο, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο

Λίγες οι πιθανότητες να αλλάξει τακτική και σχήμα ο Σάντος για το αυριανό παιχνίδι. Οι τραυματισμένοι παίκτες του, του «δένουν» τα χέρια και αυτό δεν του επιτρέπει να φρεσκάρει την ομάδα. Οι αδυναμίες για την εξεύρεση λύσης στο δεξί άκρο της άμυνας τον υποχρεώνουν να διατηρήσει και πάλι τον Σαβίνι.
Στη μεσαία γραμμή, και δεδομένου πως το παιχνίδι είναι εκτός έδρας, θα διατηρηθούν οι δυο ανασταλτικοί μέσοι, Βιτόλο και Γκαρσία, αλλά στην επίθεση δεν είναι καθόλου σίγουρο ποια θα είναι η επιθετική τριπλέτα.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Φερνάντο Σαντος μιλώντας στην Πορτογαλική εφημερίδα Record. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων επισήμανε: «Υποχρεωτικός στόχος για εμάς είναι η τετράδα του πρωταθλήματος. Πέρυσι τερματίσαμε, βέβαια, δεύτεροι στην κανονική περίοδο, γεγονός εξαιρετικό, αλλά όχι αναμενόμενο. Ήταν σαν να τερμάτιζε δεύτερη η Νασιονάλ στην Πορτογαλία. Είχαμε μία καλή και δουλεμένη ομάδα και καταφέραμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η φετινή χρονιά, όμως, θα είναι διαφορετική. Ξέρω καλά πως δουλεύει, πλέον, το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο μοιάζει αρκετά με το πορτογαλικό. Υπάρχουν φυσικά και μεγάλες διαφορές, αλλά αυτές είναι λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δύο χωρών», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, για να προσθέσει: «Δεν μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη τώρα. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι και οι σύλλογοι δεν τους θέλουν. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, εάν κινηθούμε για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: