Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στα… χνάρια του Μουρίνιο ο Στραματσόνι!!

Στα… χνάρια του Μουρίνιο ο Στραματσόνι
Στο σημερινό αγώνα της Ίντερ με τη Λάτσιο ο Αντρέα Στραματσόνι γίνεται ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες, μετά τη φυγή του Ζοσέ Μουρίνιο, στον πάγκο των «νερατζούρι».

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέκτησε το 2010 το τρεμπλ με την ομάδα του Μιλάνου και αποχώρησε, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να υποφέρει να βρει ένα άξιο αντικαταστάτη του. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας των νέων της Ίντερ γίνεται σήμερα ο τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο του συλλόγου μετά τον «Special One».

Στον αγώνα με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» θα καθίσει για 36η φορά σε επίσημο αγώνα στον πάγκο των «νερατζούρι» περισσότερες από οποιονδήποτε μετά τη θητεία του Μουρίνιο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι κατάφερε να συμπληρώσει 35 αγώνες στον πάγκο της ομάδας πριν απολυθεί τον περασμένο Μάρτιο για να αναλάβει ο Στραματσόνι.

Ο Λεονάρντο είναι ο επόμενος στη λίστα με 32 συμμετοχές, ενώ ο Ράφαελ Μπενίτεθ είχε συνολικά 25.

Ο Τζιανπιέρο Γκασπερίνι ξεκίνησε στον πάγκο του συλλόγου την περσινή σεζόν αλλά πρόλαβε να καθίσει σε μόλις πέντε αγώνες προτού δει την πόρτα της εξόδου.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Για μια ζωή στην Ίντερ»

«Για μια ζωή στην Ίντερ»
Ο Εστεμπάν Καμπιάσο επιθυμεί να τελειώσει την καριέρα του στην Ίντερ, εξηγεί γιατί έχει πετύχει αρκετά γκολ με τους «νερατζούρι» και χαρακτηρίζει τον Χαβιέ Ζανέτι «υπερφυσικό».

Οι Μιλανέζοι αντιμετωπίζουν σήμερα το βράδυ τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» σε ένα αγώνα πολύ καθοριστικό και για τις δύο πλευρές.

«Ελπίζω να τελειώσω την καριέρα μου στην Ίντερ», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Αργεντινός που μεταγράφηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2004.

«Δε νομίζω ότι είναι απίθανό να εξασφαλίσω μια θέση στην εθνική για το Μουντιάλ του 2014, αν είμαι σε ένα σύλλογο σαν την Ίντερ. Αν τελικά δεν τα καταφέρω , θα είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος».

Ο συμπαίκτης του και συμπατριώτης του , Χαβιέ Ζανέτι συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο παρά το γεγονός ότι τον Αύγουστο έκλεισε τα 39.

«Ο Ζανέτι είναι υπερφυσικός», τόνισε ο Καμπιάσο και πρόσθεσε: «Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι το πόσο πολύ τρέχει στους αγώνες και στις προπονήσεις, που τρέχει πολύ , αλλά το πόσο γρήγορα αναρρώνει από ένα τραυματισμό. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος σαν αυτός.

Σε δύο με τρία χρόνια ο Ζανέτι θα είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

Λατρεύω εξίσου το ποδόσφαιρο, επομένως προσπαθώ ό,τι κάνω εκτός γηπέδου να μην επηρεάζει αρνητικά την καριέρα μου.

Γνωρίζω ότι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή δεν κρατάει πολλά χρόνια.

Είναι πολύ σημαντικό να τρως σωστά και να κοιμάσαι τις κατάλληλες ώρες, ακόμη πιο σημαντικό από το να προπονείσαι. Το αλκοόλ απαγορεύεται όπως και ο,τιδήποτε άλλο δεν είναι νερό
».

Παρά το γεγονός ότι είναι αμυντικός μέσος ο Καμπιάσο έχει πετύχει 45 γκολ σε 374 επίσημους αγώνες με την Ίντερ και αποκαλύπτει το μυστικό του:

«Ακολουθώ μια κίνηση ή προσπάθεια συμπαίκτη μου μέχρι το τέλος για αυτό και έχω αρκετά γκολ από ριμπάουντ. Ποτέ δεν παρατάω μια φάση. Επίσης έχω το νου μου στην ισορροπία της ομάδας, επομένως συνήθως σκοράρω όταν χάνουμε ή όταν είμαστε ισόπαλοι».



πηγή: sport-fm.gr
 

Το παιδί-θαύμα που απειλεί τον Μπολτ!! (video)

Το παιδί-θαύμα που απειλεί τον Μπολτ! (video)
Ένας 12χρονος από την Αυστραλία είναι το παιδί-θαύμα που… απειλεί –ίσως όχι άμεσα- τα ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.

Για πολλούς –ειδικούς και μη- ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ένας αθλητής είτε από άλλον πλανήτη, είτε μιας άλλης μελλοντικής εποχής. Οι επιδόσεις του Τζαμαϊκανού σπρίντερ είναι για τους περισσότερους συναθλητές του πιο απρόσιτες και από την πιο επικίνδυνη βουνοκορφή (ή σνομπ γυναίκα), με αποτέλεσμα να θεωρείται απίθανο να καταφέρει κάποιος να τις πλησιάσει.

Αν και η ηλικία του Μπολτ είναι τέτοια που να αποτελεί σχεδόν εγγύηση πως θα δούμε και άλλα θαύματα από αυτόν στο μέλλον, είναι ένας άλλος σπρίντερ που τρελαίνει κόσμο τις τελευταίες μέρες και με τις επιδόσεις του δείχνει πως ίσως μια μέρα καταφέρει να αμφισβητήσει τα σκήπτρα από τον κορυφαίο των κορυφαίων.

Ο Τζέιμς Γκάλοχερ είναι μαθητής δημοτικού στη Νέα Νότια Ουαλία της μακρινής Αυστραλίας, αλλά ήδη έχει κάνει τον κόσμο να ασχολείται με την πάρτη του. Ο λόγος; Μα φυσικά το παρακάτω βίντεο στο οποίο όντας ο τελευταίος δρομέας για το σχολείο του σε σκυταλοδρομία καταφέρνει να καλύψει μια διαφορά 2 ολόκληρων δευτερολέπτων ή 20 μέτρων αν προτιμάτε και να κερδίσει μια χαμένη από χέρι κούρσα.





πηγή: sport-fm.gr
 

Μέρκελ: «Ντροπή για τους Γερμανούς ο ρατσισμός»

Μέρκελ: «Ντροπή για τους Γερμανούς ο ρατσισμός»
Οι Γερμανοί θα πρέπει να ντρέπονται για τα κρούσματα ξενοφοβίας και αντισημιτισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο της διάγγελμα.

Αναφερόμενη στις δολοφονίες εννέα μεταναστών από το 2000 ως το 2007 -που αποδίδονται σε τρία μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο»- η Μέρκελ έκανε έκκληση στους Γερμανούς να αντισταθούν στον ρατσισμό.

«Αντισημιτισμός και ξενοφοβία: όλα αυτά είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει απολύτως να πούμε ότι ντρεπόμαστε που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα μας.

Ακόμα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μεταξύ μας επάνω σε αυτό» είπε η Μέρκελ.

Πηγή: protothema.gr

«Δεν πρέπει να φύγει από την ομάδα»

«Δεν πρέπει να φύγει από την ομάδα»
Ό,τι περνάει από το χέρι του θα κάνει ο τεχνικός της Άντερλεχτ, Τζον βαν ντε Μπρομ, για να κρατήσει στην ομάδα τον Λούκας Μπίγκλια, όπως τόνισε σε δηλώσεις του.

«Αν υπάρχει ένας παίκτης από την ομάδα τον οποίο θέλω να κρατήσω πάση θυσία αυτός είναι ο Λούκας Μπίγκλια. Δεν πρόκειται να φύγει τον Ιανουάριο αν και ο ίδιος δε θέλει να παραμείνει στην ομάδα όπως μου έχει πει. Έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά παιχνίδια μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να είναι δικαιολογημένος που θέλει να πάρει μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχουμε ήδη βρει τον ποδοσφαιριστή που θα τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που εκείνος φύγει», είπε ο προπονητής των «μωβ», Τζον βαν ντε Μπρομ.

Ωστόσο, όπως τονίζουν τα ΜΜΕ του Βελγίου ακόμη δεν έχουν «διαρρεύσει» τα ονόματα εκείνων που θα αντικαταστήσουν το κενό του Αργεντίνου μέσου, εφοσον εκείνος αποχωρήσει από τις τάξεις του συλλόγου.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Ζωγραφιά» από Τζαβέλλα! (video)

«Ζωγραφιά» από Τζαβέλλα (video)
Έχει εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ και το αποδεικνύει διαρκώς. Ο λόγος για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος στην αναμέτρηση της Μονακό με τη Νιμ στο Πριγκιπάτο (1-1) ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Η μπάλα κατέληξε από το αριστερό πόδι του μπακ των Μονεγάσκων στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας.







πηγή: sport-fm.gr