Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας της Nova για Αλαφούζο!!

Επιστολή διαμαρτυρίας της Nova για Αλαφούζο!
«Παντελώς αστήρικτες και απορριπτέες» χαρακτήρισε ο όμιλος Forthnet με επιστολή που έστειλε στην Σούπερ Λίγκα, τις προ λίγων ημερών δηλώσεις του Αλαφούζου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Οι εν λόγω δηλώσεις του είναι προφανές ότι όχι μόνο είναι εντελώς ανακριβείς, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστούν και εξαιρετικά επικίνδυνη, κακόπιστη και βλαπτική για τα συμφέροντα του ομίλου μας τοποθέτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Συνεργάτες,

Ύστερα από τις εναντίον της πλατφόρμας μας παντελώς αστήρικτες και απορριπτέες δηλώσεις, στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM», στις 12.12.2012, του κ. Ι. Αλαφούζου, Προέδρου του Δ.Σ μίας εκ των ΠΑΕ - αντισυμβαλλομένων μας στα πλαίσια της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων (ΣΚΔ) [ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ] και, ταυτόχρονα, Προέδρου του Δ.Σ τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» σύμφωνα με τις οποίες: «Όπως η ΕΡΤ και η NOVA είναι φιλοολυμπιακοί, έτσι και ο ΣΚΑΪ είναι φιλοπαναθηναϊκός. Και φίλος με άλλες ομάδας. Η άποψη μου είναι γνωστή, ότι η NOVA είναι φιλοολυμπιακή. Αυτό που κάνει η NOVA είναι άδικο. Για παράδειγμα, είναι ντροπή δημοσιογραφικά να μη δείχνει η NOVA τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ΑΕΚ. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι μια απόρροια της τάσης που έχουν υπέρ του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα σήμερα», δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στην αδικαιολόγητη συμπεριφορά του εν λόγω παράγοντα, που σε κάθε ευκαιρία βάλλει, άνευ αιτίας, εναντίον ημών, προκειμένου, προφανώς, να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα.

Όπως έχουμε τονίσει και σε άλλες περιπτώσεις, στη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο κ. Αλαφούζος, εκ νέου δια των συγκεκριμένων δηλώσεων του, στρέφεται ευθέως κατά της συνδρομητικής μας πλατφόρμας, του βασικότερου και σταθερότερου συνεργάτη και επενδυτή του πρωταθλήματος της Super League. Οι εν λόγω δηλώσεις του είναι προφανές ότι όχι μόνο είναι εντελώς ανακριβείς, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστούν και εξαιρετικά επικίνδυνη, κακόπιστη και βλαπτική για τα συμφέροντα του ομίλου μας τοποθέτηση.

Καθίσταται, πλέον, ξεκάθαρο από την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του, ότι ο κ. Ι. Αλαφούζος, κατέχων την προαναφερθείσα διπλή ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ μίας από τις πλέον προβεβλημένες Π.Α.Ε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (με την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, η συνδρομητική μας πλατφόρμα επί πολλά χρόνια διατηρεί εξαιρετική σχέση συνεργασίας) και του Προέδρου του Δ.Σ του ανταγωνιστικού τηλεοπτικού φορέα ΣΚΑΪ, χρησιμοποιεί την προβολή, που του παρέχει το αξίωμα του στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς, επιχειρηματικούς σκοπούς. Ωστόσο, η επιδεικνυόμενη από την πλευρά του στάση από την έναρξη της ανάμειξης του στα διοικητικά δρώμενα της εν λόγω ΠΑΕ, καθώς και τα λεγόμενα του, στην πραγματικότητα στρέφονται εις βάρος των συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και υποσκάπτουν την επί πολλά έτη αγαστή συνεργασία του ομίλου μας με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του κ. Αλαφούζου, περί δήθεν μεροληπτικής στάσης της πλατφόρμας μας υπέρ συγκεκριμένης ΠΑΕ και για δήθεν αποσιώπηση των αγωνιστικών τεκταινομένων παρουσιάζουν μια εντελώς ψευδή και διαστρεβλωμένη εικόνα εις βάρος μας έναντι του φίλαθλου κοινού και παράλληλα δύνανται να υποδαυλίσουν και εξωθήσουν σε έκνομες δραστηριότητες εναντίον μας.

Ως γνωστόν, η συνδρομητική μας πλατφόρμα παγίως, τόσο εκ πεποιθήσεως όσο και βάσει σχετικής πρόβλεψης της ΣΚΔ [άρθρο VIII παρ. 1(θ)], τηρεί αμερόληπτη και ισότιμη στάση απέναντι σε όλες τις ΠΑΕ, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ, ταυτόχρονα, οι δημοσιογράφοι μας εστιάζουν πάντοτε στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος και δεν σχολιάζουν αποφάσεις και δρώμενα, που δεν άπτονται της δημοσιογραφικής κάλυψης αγώνων.
Είναι, επίσης, κρίσιμο να τονίσουμε ότι οι εντελώς αβάσιμες δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, πέραν της άδικης στοχοποίησης της συνδρομητικής μας πλατφόρμας, παράλληλα, υποβαθμίζουν την αξία και την εμπορική απήχηση του ίδιου του ποδοσφαιρικού προϊόντος του πρωταθλήματος της Super League (για τις οποίες δήθεν κόπτεται).

Δεδομένων των ανωτέρω, θέτουμε υπόψη σας το προεκτεθέν ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, που ανέκυψε εξαιτίας των εις βάρος μας νέων δυσφημιστικών δηλώσεων του κ. Αλαφούζου, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συμπεριφορά αυτή του συγκεκριμένου παράγοντα, που θίγει το κύρος μας και ζημιώνει βάναυσα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League και σας καλούμε, να λάβετε άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο έναντι του κ. Αλαφούζου (καθώς και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα ΠΑΕ - μέλους της ΣΚΔ) για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία σχετικά με το υπό εξέταση θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: