Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Επίτιμος δημότης του Τορίνο ο Άλεξ;

Επίτιμος δημότης του Τορίνο ο Άλεξ;
Αίτημα να ανακηρυχθεί ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο επίτιμος δημότης της πόλης του Τορίνο, είναι έτοιμη να καταθέσει στο Δήμο της ιταλική πόλης η οργάνωση «Smile Onlus». Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνει υπογραφές, τονίζοντας πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους με την προσφορά του, έκανε γνωστό το Τορίνο σε όλον τον κόσμο.

Αγωνίστηκε με τα χρώματα της Γιουβέντους για σχεδόν δύο δεκαετίες. Από το περασμένο καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν από τη «Μεγάλη Κυρία», αφού οι άνθρωποι της ομάδας δεν του κατέθεσαν πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αποφάσισε να μεταναστεύσει για τη μακρινή Αυστραλία και να συνεχίσει στο Σύδνεϋ την καριέρα του. Παρόλα αυτά, η προσφορά του, τόσο στους «μπιανκονέρι», όσο και στην πόλη του Τορίνο, δεν ξεχνιούνται.

Η οργάνωση «Smile Onlus» συγκεντρώνει υπογραφές με σκοπό να καταθέσει στον Δήμο του Τορίνο αίτημα, με το οποίο ζητεί να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης ο Άλεξ. «Η αθλητική και κοινωνική του αξία δεν αμφισβητούνται. Ο Άλεξ είναι σύμβολο ενός ποδοσφαίρου που, ίσως, δεν υπάρχει πια. Ένα σπουδαίο ταλέντο, που με την παρουσία του κατόρθωσε να κάνει γνωστό το Τορίνο σε διεθνές επίπεδο. Στις καρδιές των οπαδών της Γιουβέντους, θα παραμείνει για πάντα η σημαία της ομάδας. Πιστεύουμε πως η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη είναι η ελάχιστη αναγνώριση στον άνθρωπο που μας έκανε μεγάλους», αναφέρει η οργάνωση, δικαιολογώντας το αίτημά της.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: