Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πρόστιμο στη Βόρειο Ιρλανδία!!

Το εξωπραγματικό ποσό των.... 5,040 λιρών θα πρέπει να πληρώσει η ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας για την εισβολή των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην Ελλάδα και την εξασφάλιση της παρουσίας της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Έχοντας πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά από 30 χρόνια αποχής από μεγάλες διοργανώσεις, τα 5,040 λίρες που καλείται να πληρώσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας, δεν νομίζουμε να «πίκρανε» πολλούς.
Η UEFA επέβαλε το συγκεκριμένο χρηματικό πρόστιμο για την... ειρηνική είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του «Γουίντσορ Παρκ», μετά την επικράτηση της χώρας τους με 3-1 επί της Ελλάδας και την εξασφάλιση της πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας.
Με ανακοίνωσή της η IFA σημείωσε πως δεν θα ασκήσει έφεση έναντι της τιμωρίας.
*Πηγή: England365.gr*

Δοκιμάζει Ομπάσι η Σάντερλαντ!!

Τον Νιγηριανό διεθνή επιθετικό Τσινέντου Ομπάσι δοκιμάζει η Σάντερλαντ, ο οποίος σε περίπτωση που πείσει για τις ικανότητές του, θα αποκτηθεί ως ελεύθερος.
Από δοκιμαστικά στη Σάντερλαντ περνάει ο Τσινέντου Ομπάσι.
Ο 29χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Σάλκε και έκτοτε αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Αν στο διάστημα που δοκιμαστεί πείσει τους ανθρώπους των «μαυρόγατων», πιθανότατα θα αποκτηθεί.
*Πηγή: England365.gr*

Κλοπ: «Δεν είναι καλύτερα ο Στάριτζ»

Μόνο υπομονή μπορεί να κάνει ο Γιούργκεν Κλοπ αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Ντάνιελ Στάριτζ, ο οποίος ακόμα δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, όπως τόνισε.
Μέρα με τη μέρα παρακολουθείται η κατάσταση του τραυματισμού στο γόνατο του Ντάνιελ Στάριτζ, σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ.
Ο Γερμανός κόουτς επεσήμανε πως ο Άγγλος στράικερ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στο γόνατο, την ώρα που φαίνεται να υπάρχει ακόμα υγρό στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Μίλησα με τον Ντάνιελ πριν λίγα λεπτά. Δεν είναι καλύτερα αυτή τη στιγμή. Τον τραυματισμό του Ντάνιελ πρέπει να τον κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Εάν μπορεί να προπονηθεί αύριο, εντελώς φυσιολογικά, τότε είναι μία επιλογή», δήλωσε αρχικά.
«Σήμερα είχαμε άλλη μία θεραπεία, άλλη μία ακτινογραφία, καθώς υπάρχει ακόμα λίγο υγρό στο γόνατο. Πρέπει να το βλέπουμε μέρα με τη μέρα», σημείωσε.
*Πηγή: England365.gr*

«Κατρακύλα» για Μίτσου!

Στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και την Λανγκρέο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Μίτσου, στην ύστατη προσπάθεια να παίξει ποδόσφαιρο, μετά τους πάμπολλους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τον τελευταίο χρόνο...
Ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία του Μίτσου να σώσει την καριέρα του.
Οι συνεχείς τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω τον τελευταίο χρόνο, στάθηκαν ικανοί να βάλουν τέλος στην πορεία του στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Σουόνσι.
Ο Ισπανός άσος λοιπόν, αναμένεται να αγωνιστεί στη γενέτειρά του και στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, φορώντας τη φανέλα της Λανγκρέο.
Ήδη προπονείται με την ομάδα και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί εκεί, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
*Πηγή: England365.gr*

Με τα γνωστά προβλήματα η Τσέλσι!!

Δίχως νέους «πονοκεφάλους» θα παρατάξει την Τσέλσι ο Ζοσέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Γνωστές οι απουσίες των Ιβάνοβιτς, Ρεμί, Πέδρο και Κουρτουά.
Δεδομένα είναι τα «κενά» που θα πρέπει να καλύψει στη βασική ενδεκάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο, εξ αιτίας των τραυματισμών που ταλαιπωρούν κάποιους από τους παίκτες της ομάδας.
Εκτός από τον Τιμπό Κουρτουά που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αναμένεται να έχει στη διάθεσή του ούτε τον Μπράνσιλαβ Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο.
Απόντες και οι Λοϊκ Ρεμί και Πέδρο, που δεν αγωνίστηκαν στο ματς της Τρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, λόγω μικροτραυματισμών που δεν εμπνέουν ανησυχία.
*Πηγή: England365.gr*

Ανακοινωσε Αμεόμπι η Μπόλτον!!

Την απόκτηση του πρώην στράικερ της Νιούκαστλ, Σόλα Αμεόμπι, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η διοίκηση της Μπόλτον.
Η Μπόλτον είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Σόλα Αμεόμπι.
Ο 34χρονος στράικερ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, μία εβδομάδα μετά τα δοκιμαστικά που έκανε, υπέγραψε το συμβόλαιό του και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ακόμα και στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Λιντς.
Πληροφορίες για τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο φημολογείται πως μέχρι το νέο έτος θα πληρώνεται ανά συμμετοχή
*Πηγή: England365.gr*

Λαλάνα: «Δεν αλλάζουμε από τη μια στιγμή στην άλλη»

Υπομονή ζήτησε εμμέσως από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ο Άνταμ Λαλάνα, ώστε να φανεί η δουλειά του Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα, αφού είναι αδύνατο να δει κανείς σημαντική αλλαγή μέσα σε τόσο λίγες μέρες.  
«Θα ήταν αδύνατο να μεταμορφωθεί η ομάδα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν γίνονται έτσι οι αλλαγές...» είπε αρχικά ο Άγγλος εξτρέμ των «κόκκινων» μετά το 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν και πρόσθεσε:
«Ίσως ο ενθουσιασμός να ήταν δίχως μέτρο στην είδηση της πρόσληψής του από τον σύλλογο, αλλά είναι σπουδαίος προπονητής κι έχει να επιδείξει επιτυχίες στην καριέρα του. Ζητάει να κάνουμε πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαμε μάθει μέχρι τώρα, οπότε θα πάρει λίγο χρόνο για να φανεί το αποτέλεσμα που θέλει εκείνος στο γήπεδο». 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν ... προβληματίζεται για το μαρκάρισμα ο Ντε Μπρόινε!!

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο αυτοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, ο Ντε Μπρόινε δεν αγχώνεται για το ενδεχόμενο να τον μαρκάρουν δύο αντίπαλοι και το αιτιολόγησε.
Ο Βέλγος άσος της Σίτι, ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ» και γνωρίζοντας πως ίσως ο Φαν Χάαλ να σχεδιάσει πλάνο ώστε να τον περιορίσει, είπε:
«Αν η Γιουνάιτεντ, υποθετικά, βάλει δύο αμυντικούς πάνω μου, αυτό σημαίνει ότι ένας συμπαίκτης μου θα έχει περισσότερο χώρο για να κινηθεί. Πιστεύω ότι η ποιότητά μας είναι τέτοια που είναι μεγάλο ρίσκο για κάθε αντίπαλο να βάλει διπλό μαρκάρισμα σε έναν ποδοσφαιριστή από εμάς. Αν χρειαστεί να παίξω σαν 9άρι θα το κάνω, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τη θέση. Θα το κάνω αν μου ζητηθεί, όπως το κάνω και στις πτέρυγες πότε δεξιά και πότε αριστερά». 
*Πηγή: England365.gr*

Φαν Χάαλ: «Δεν βοηθάει το πρόγραμμα των Χριστουγέννων»

Χρήσιμο τόσο για τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και για την εθνική ομάδα της Αγγλίας θα ήταν ένα μικρό διάλειμμα την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Λουίς Φαν Χάαλ που δηλώνει την αντίθεσή του με το φορτωμένο πρόγραμμα των εορτών.  
Στο Νησί, παραδοσιακά, τα Χριστούγεννα σημαίνουν... ασταμάτητο ποδόσφαιρο!
Τόσο στη Boxing Day, στις 26 Δεκεμβρίου, όσο και την Πρωτοχρονιά, υπάρχει κανονικά δράση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο για ανάσες μέσα στο χειμώνα, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ο Φαν Χάαλ δηλώνει κάθετα αντίθετος με την ιδιαίτερη παράδοση του αγγλικού ποδοσφαίρου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι... διαβολικό να μην υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Δεν είναι καλό αυτό ούτε για τις ομάδες αλλά ούτε και για την εθνική ομάδα της Αγγλίας που δεν έχει κατακτήσει τίποτα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το χειρότερο πράγμα της αγγλικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας αυτό». 
*Πηγή: England365.gr*

«Απαράδεκτος κι αδικαιολόγητος ο Κόμονς»

Ο Ρόνι Ντέιλα δεν θα αφήσει ατιμώρητη την αντίδραση του Κρις Κόμονς κατά την αλλαγή του τελευταίου στο ματς με τη Μόλντε. Ο μεσοεπιθετικός της Σέλτικ έβαλε κατά του βοηθού προπονητή της ομάδας και έδειχνε να έχει εξοργιστεί για την αντικατάστασή του.
Ο Κόμονς, πηγαίνοντας προς τον πάγκο, με το σκορ στο 3-1 και το παιχνίδι να έχει λιγότερο πλέον από 20 λεπτά αγώνα, το βράδυ της Πέμπτης στο Βέλγιο, αφού πρώτα έδωσε το χέρι στον Ναντίρ Σίφτσι, άρχισε να φωνάζει έξαλλος στον Τζον Κόλινς, βοηθό του Ντέιλα.
«Ήταν ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο. Δεν μου άρεσε η αντίδρασή του όσο κι αν ξέρω ότι θέλει να παίζει συνέχεια και να νικάει. Είναι απαράδεκτη η αντίδρασή του» ήταν τα λόγια του τεχνικού της Σέλτικ. 
*Πηγή: England365.gr*

Παίζει και με Ολλανδία η Αγγλία!!

Μετά τις Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας θ' αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση τον επόμενο Μάρτιο στο «Γουέμπλεϊ», τους Ολλανδούς, σε ακόμα ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει του Euro 2016!  
Ο Ρόι Χότζον θέλει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο σωστά και δυνατά τα «τρία λιοντάρια» και για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί τόσο... ζόρικα φιλικά ματς.
Εδώ και καιρό έχουν επισημοποιηθεί οι αναμετρήσεις με Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία και η FA σήμερα γνωστοποίησε ότι έχει υπάρξει συμφωνία και με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας για να παίξουν οι «οράνιε» στο «Γουέμπλεϊ», στις 29 Μαρτίου του 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Πειθαρχημένος, αλλά δεν ήταν αρκετό!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαΐρης 
Στις 5 Νοέμβρη στο Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ δεν θα αρκεστεί πλέον στην ισοπαλία για να ελπίζει σε πρόκριση αλλά θα χρειαστεί τη νίκη για να προσπεράσει στη βαθμολογία την ρωσική ομάδα. Το 0-0 στην Τούμπα δεν αδικεί τον Δικέφαλο που παρατάχθηκε όπως αναμενόταν με αρκετές αλλαγές.

Ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πειθαρχημένος, φρόντισε  να μην απειληθεί από τους Ρώσους και σε καμιά περίπτωση δεν βρέθηκε εκτεθειμένος αμυντικά. Αντιθέτως τόσο ο Γλύκος όσο και οι Μαλεζάς, Σκόνδρας που αγωνίστηκαν μετά απο καιρό είχαν καλή απόδοση και καλή συνεργασία. Επιθετικά όμως ο ΠΑΟΚ υστέρησε και δυσκολεύτηκε τουλάχιστον μεχρι το 70' να κάνει καθαρές φάσεις για γκολ.

Η μεγάλη φάση ανήκε στον Σάμπο που από πλεονεκτική θέση αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να διαγράψει μια ακόμη μέτρια εμφάνιση. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ και με συγκεκριμένους παίκτες πάλι σε μέτρια μέρα άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς και έστω και με το εκτεταμένο rotation δεν κέρδισε μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει και μεγαθήριο.

Δεν έχω κανένα παράπονο από την παρουσία του κόσμου. Η βροχή αλλά και το προχωρημένο της ώρας είναι επιχειρήματα για το ότι η Τούμπα δεν είχε τον κόσμο των προηγούμενων αγώνων,  αλλά αν ο ΠΑΟΚ ήταν για παράδειγμα στο -5 από την κορυφή του πρωταθλήματος και είχε κερδίσει τον Ηρακλή, δε θα είχε περισσότερο κόσμο χθες το γήπεδο; Θα είχε.

Επομένως, η ευθύνη για τις άδειες κερκίδες δεν βαραίνει μόνο όσους επέλεξαν να είναι στο σπίτι τους. Αποδέχομαι επίσης ότι και ο κόσμος επέλεξε το ματς με τον Παναθηναϊκό για να βγάλει χρήματα από την τσέπη του αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και ειδικά για τον κόσμο που έρχεται από την περιφέρεια.


Το ματς με την Κράσνονταρ αποτελεί παρελθόν και πλέον ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Σημαντικό παιχνίδι και όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ παίζει με την ομάδα που ο πρόεδρος της δήλωσε πριν από δυο χρόνια ότι δεν τον πειράζει να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ στα χαρτιά. Τον πρόεδρο της ομάδας που έστειλε το νομικό του επιτελείο στο CAS ως αντίδικο του ΠΑΟΚ κρατώντας τον Γαύρο στα χέρια του. Την ομάδα που κάποια στιγμή ο Σαββίδης πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτε επιζητώντας συμμαχίες μαζί της. Γιατί στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν έχει μπέσα. Αυτήν την ομάδα υποδέχεται την Κυριακή ο ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ...
*Πηγή: metrosport.gr*

Το ροτέισιον του κόσμου και της Ντόρτμουντ!!

Άρθρο του Κώστα Πετρωτού από την εφημερίδα Metrosport 
Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο ή θα έπρεπε να εστιάσω στο αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινοβραδινού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ, μιας και ήταν πολλά τα νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Ίγκορ Τούντορ. Τελικά επέλεξα να το κάνω με τη λογική ότι αν δεν έθιγα τώρα το θέμα που επέλεξα μάλλον θα το προσπερνούσα, όπως όλοι μας, αφού η προσοχή, απόλυτα λογικά θα πέσει από σήμερα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και μιλάω για την πολυσυζητημένη επιλογή πλέον του Κροάτη προπονητή του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισιον… ελέω Παναθηναϊκού. Και τι δεν γράφτηκε και ακούστηκε γι’ αυτό…

Ότι ο Τούντορ βρίσκεται σε τρικυμία, ότι κάνει κωλοτούμπα, ότι υποτιμά την ιστορία και το μέγεθος το ΠΑΟΚ υποβαθμίζοντας το στόχο που λέγεται Ευρώπη.

Έλα, όμως, που ο 37χρονος τεχνικός έκανε καθαρά μία επιλογή, όπως οφείλει να κάνει κάθε προπονητής. Όπως αυτή που έκανε και ο Τόμας Τούχελ της Ντόρτμουντ όταν η ομάδα του ταξίδεψε στην Ελλάδα για το ματς με τον Δικέφαλο.

Τότε ο αντι-Κλοπ είχε αφήσει πέντε βασικότατους παίκτες εκτός αποστολής και το αιτιολόγησε με την μεγάλη κόντρα που ερχόταν με τη Μπάγερν. Θα μου πείτε «η Ντόρτμουντ δεν ήταν και πάλι φαβορί να κερδίσει στην Τούμπα , μη έχοντας στη σύνθεσή της  τον Παπασταθόπουλο, τον Χούμελς, τον Ομπαμεγιάν;». Φυσικά και ήταν φαβορί, αλλά θα σας αντιστρέψω το ερώτημα; «Και γιατί τότε και οι τρεις παίκτες ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν για το ματς με την Γκαμπάλα και μάλιστα ο Ομπαμεγιάν έκανε και χατ-τρικ;».

Ας μην «πυροβολούμε», λοιπόν, τον προπονητή του ΠΑΟΚ, για κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο βασικός στόχος στην Ευρώπη (πρόκριση στους ομίλους  του EuropaLeague έχει επιτευχθεί).

Και  ας δούμε τελικά πώς ο ίδιος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ιεράρχησε το ματς με την Κράσνονταρ. Η Τούμπα ήταν μισοάδεια  και σ’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο το αργοπορημένο της ώρας και οι κακές καιρικές συνθήκες. Είναι νωπός ακόμη ο πανζουρλισμός το βράδυ του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Υ.Γ. Τις προηγούμενες μέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθούσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούσαν για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου μετά την αλλαγή χλοοτάπητα. Δυστυχώς και χθες ο τάπητας ήταν κάκιστος. Το θέμα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά τον Ιβάν Σαββίδη γιατί δεν γίνεται να πετάει χρήματα και αποτέλεσμα να μην υπάρχει.   

*Πηγή: metrosport.gr*

«Διεφθαρμένο σύστημα ευνόησε τον Παναθηναϊκό»

Σας ενημερώσαμε νωρίτερα για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία ζητά την αλλαγή διαιτητή στο μεθαυριανό παιχίδι επικαλούμενη ότι είναι μέρος του διεφθαρμένου συστήματος.

Κάποιος θα περίμενε άμεσα να αντιδράσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού με αυτήν αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Η ουσία είναι ότι στην ΠΑΕ σχολιάζοντας την κίνηση του Παναθηναϊκού, τονίζουν ότι τη διαδρομή του Αρετόπουλου όλοι την γνωρίζουν. Αλλά δεν μπορούν να στέκονται σε αυτή οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γιατί και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν και ευνοήθηκαν από το διεφθαρμένο σύστημα. Ευνοήθηκαν το 2010 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και πριν από δυο χρόνια όταν το διεφθαρμένο σύστημα αφαίρεσε βαθμούς από τα πλέι οφ στον ΠΑΟΚ και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί στο Cl ενώ δεν είχε κερδίσει την πρωτιά στα πλέι οφ μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Χωρίς να οργανώσεις παιχνίδι δεν είναι εύκολο να σκοράρεις!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Τελικά, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί όλη τη σεζόν οι ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Πολλές από αυτές δεν δείχνουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προκριθούν σε ομίλους, άλλες πάλι, αφού προκριθούν, νοιάζονται περισσότερο για το Πρωτάθλημα της χώρας τους.

Για τον ΠΑΟΚ το μήνυμα το είχε στείλει από τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Ιγκόρ Τούντορ, δηλώνοντας ωμά ότι βασικός στόχος είναι το Πρωτάθλημα και ότι αν ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Παναθηναικό, χθες θα “έριχνε” στο παιχνίδι την καλύτερη δυνατή ομάδα και όχι μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές.

Ηταν λογικό το μήνυμα να “περάσει” και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Βάζω στοίχημα ότι στο βάθος του μυαλού τους είχαν όλοι χθες τον αγώνα με τον Παναθηναικό. Ούτε δυνάμεις πολλές ξόδεψαν, ούτε ιδιαίτερη διάθεση έδειξαν παρά μόνο στο τελευταίο 15λεπτο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναξαν, τραγούδησαν, προσπάθησαν να ωθήσουν την ομάδα, αλλά οι παίκτες δεν ανέβασαν στροφές έως τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι κάτι περισσότερο πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς και να μη χάσουν δύο. Ηταν, όμως, πολύ αργά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άθλιο. Οι δύο ομάδες αντί να επιβραβεύσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Τούμπα, αγνοώντας τη συνεχή βροχόπτωση, τους τιμώρησαν με ένα θέαμα φτωχό,κάκιστης ποιότητας. Δεν έγινε ούτε μία φάση της προκοπής, δεν δημιουργήθηκε ούτε μία ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Με Λέοβατς στη θέση του τραυματισθέντα Βίτορ και με Μπερμπάτοφ λίγο πριν το 60' προσπάθησε ο Τούντορ να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό, βλέποντας ότι και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό καθόλου δεν άλλαξε.

Αν αφήσουμε στην άκρη την ολοφάνερη έλλειψη πάθους και μείνουμε μόνο στις “τεχνικές” αιτίες της χθεσινής μετριότατης εμφάνισης του ΠΑΟΚ, έχω την εντύπωση ότι η εξήγηση είναι μία και μοναδική. Η ομάδα ήταν ανύπαρκτη στον δημιουργικό τομέα. Ολοι οι χαφ κινήθηκαν στα ρηχά νερά, οι πλάγιοι τα ίδια και από τη στιγμή που δεν υπήρχε ανάπτυξη δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν και οι προυποθέσεις για την επίτευξη ενός, έστω, γκολ.

Η πρώτη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 68΄στη μία και μοναδική, έως τότε, καλή επιθετική προσπάθεια, με τον συνδυασμό Σάμπο – Πέλκα, ωστόσο ο Σάμπο “κατόρθωσε” να στείλει την μπάλα στη θύρα 4, με ένα σουτ που δεν θα έπιανε ούτε ο πιο άγαρμπος ποδοσφαιριστής τρίτης κατηγορίας.

Υστερα, ήρθε η σειρά του Μακ να περάσει στο παιχνίδι. Ξεκούραστος και ταχύς, ήταν  καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να σκεφτεί ο Τούντορ στην προσπάθειά του να πάρει τη νίκη. Και όντως βοήθησε. Μπορεί να ήταν τσαπατσούλης, ωστόσο αναστάτωσε τη ρώσικη άμυνα και βοήθησε στο να ασκηθεί πίεση στα τελευταία 15 λεπτά, όταν φάνηκε επιτέλους ότι υπάρχει ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Κι αν ο διαιτητής παραχωρούσε το πέναλτι στο σπρώξιμο του Μπερμπάτοφ με το χέρι από αμυντικό, θα γινόταν το 1-0. Αλλά για να λέμε την αλήθεια, αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ δεν την εδικαιούτο, σύμφωνα με την απόδοσή του.


Ενα καίριο ερώτημα (ανάμεσα σε άλλα, βέβαια) ζητά απάντηση: Τον Αθανασιάδη, που δεν πήρε μπαλιά γιατί τον έβγαλε ο Τούντορ; Για να βάλει τον Μπερμπάτοφ και να μην πάρει ούτε εκείνος μπαλιά; Το ίδιο έργο το έχουμε ήδη δει πολλές φορές. Το ζήτημα δεν είναι ποιος από τους δύο θα παίζει, ούτε αν θα παίζουν και οι δύο μαζί. Είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε επισημάνει: Πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε να αξιοποιηθούν οι δύο σκόρερ του ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν ο Τούντορ δεν βρει λύσεις, η ομάδα θα αρχίσει να σκοράρει μόνο από συγκυρίες, ή από κάποιες προσωπικές προσπάθειες, ή από μακρινά σουτ σαν αυτό που έπιασε χθες ο Κάτσε και απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ της Κράσνονταρ. Αυτό σημαίνει ότι τον ΠΑΟΚ θα τον περιμένουν πολλά αρνητικά αποτελέσματα.



*Πηγή: metrosport.gr*

«Μπορεί να βοηθήσει ο Κόκε»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη ,Γιώργος Ζήνδρος μίλησε στον ArenaFM 89.4 για την στήριξη του στην ομάδα, αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των «κιτρίνων» ενώ τόνισε ότι ο Σέρχειο Κόκε μπορεί να βοηθήσει τον Άρη.
Τα όσα είπε στον ArenaFM 89.4:
Για τα εισιτήρια διαρκείας που πήρανε με τον κ.Βένο: «Κάθε χρόνο δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στον Άρη. Αυτό είναι το σπίτι μας και όπως μπορούμε βοηθούμε. Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γιατί από ότι φαίνεται γίνεται ένας πόλεμος καθώς πολύ δεν τον θέλουνε στην μεγάλη κατηγορία».
1
Για την φετινή πορεία του Άρη: «Αν και ξεκινήσαμε αργά, πάμε πάρα πολύ καλά. Μην ξεχνάτε ότι πριν από ένα μήνα δεν υπήρχε καν ομάδα. Έγινε μια πού καλή δουλειά σε σύγχρονο χρονικό διάστημα κα βλέπουμε τον Άρη να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι».
Για τον Σέρχιο Κόκε: «O Kόκε είναι αναγνωρισμένη αξία αλλά σε τι κατάσταση βρίσκεται και δεν το ξέρω. Παρά την ηλικία του αλλά και την απραξία του τον τελευταίο καιρό θεωρώ ότι σε αυτή την κατηγορία μπορεί να βοηθήσει και με το παραπάνω».
*Πηγή: arenafm.gr*

Φυσικά και (θα) παίζει για την πρόκριση!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει μέσω του gazzetta.gr μια δεύτερη ανάγνωση στη δήλωση του Τούντορ για την προτεραιότητα στο πρωτάθλημα και εξηγεί για τις αλλαγές που έκανε ο Κροάτης στο ματς με την Κράσνονταρ.
Ήταν και είναι βέβαιο ότι όσα είπε ο Τούντορ την Τετάρτη θα τον ακολουθήσουν για καιρό. Η ατάκα για την προτεραιότητα που θα δώσει  ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, λίγο πριν από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, δεν είναι για… Ελληνικό ακροατήριο.
 
Είπε λοιπόν κάτι ο Κροάτης (αποδείχθηκε μετά ότι δεν το συζήτησε με την διοίκηση και τον αθλητικό διευθυντή και αυτό πράγματι αποτελεί έκπληξη) και από τότε το… τεντώνουμε από εδώ, το τραβάμε από εκεί, να και λίγο παραπέρα μία εξυπνάδα, με στόχο να βρούμε και να αναλύσουμε το πρόβλημα!
 
Και γιατί έπαιξε κόντρα στην Κράσνονταρ με παίκτες που είχε καιρό να χρησιμοποιήσει και γιατί διαχωρίζει βασικούς και αναπληρωματικούς και γιατί το είπε και… και…
 
Από ένα κοινό που περιέχει και πολλούς κακοπροαίρετους που ψάχνουν συνεχώς αφορμή να ρίξουν κάπου την ευθύνη…
 
Λοιπόν… Ότι κι’ αν είπε ο Τούντορ, όπως και να ήθελε να το πει ή ότι και να εννοούσε…
 
Ο ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ έπαιξε με έξι αλλαγές σε σχέση με το Καυταντζόγλειο για συγκεκριμένους λόγους. Ο Γλύκος (ευτυχώς) θα είναι από εδώ και πέρα ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας… (Ένιωθες και χθες, ότι οι συμπαίκτες του… ένιωθαν ασφάλεια!).
 
Ο Μαλεζάς έπαιξε αντί του Τζαβέλλα, ο Ζάιρο αντί του Μακ, ενώ έμεινε έξω και ο Τζιόλης γιατί οι τρεις έπρεπε να πάρουν ανάσες. Ο Μπερμπάτοφ και ο Λέοβατς δεν βγάζουν τρία 90λεπτα σε μία εβδομάδα.  Έτσι απλά…
 
Επίσης, ο Τούντορ είδε ότι στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που ακολούθησε της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ, η ομάδα του έτρεξε 10 ολόκληρα(!) χιλιόμετρα λιγότερα και αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να ρισκάρει κάτι ανάλογο και ενόψει Παναθηναϊκού.
 
Επί προσθέτως έπρεπε κάποτε να αυξήσει και τους ενεργούς παίκτες του ρόστερ. Οι 13-14 έπρεπε να γίνουν 16-17. Το πρόγραμμα δεν τον βοήθησε, μπορεί και να άργησε λίγο, αλλά τώρα το αποφάσισε.
 
Γι’ αυτούς τους λόγους έκανε τις αλλαγές με τους Ρώσους, αλλά… δυστυχώς είπε αυτό που είπε περί… προτεραιότητας και τώρα ποιος τους πιάνει τους «θαμώνες» του καφενείου (τα έχουμε ξαναγράψει γι’ αυτό…) στην  Θεσσαλονίκη, που «πρέπει» να βρουν τον «φταίχτη». 
 
Δηλαδή επειδή είπε αυτό που είπε, υπήρχε περίπτωση ο ΠΑΟΚ να παρατήσει την προσπάθεια για πρόκριση; Θα έμπαινε δηλαδή χθες για να χάσει; Θα πάει στην Ρωσία σε δύο εβδομάδες για να παραδοθεί;
 
Ότι και να γίνει, ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε, όποιος και να παίζει, σε όποιο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να «παλεύει» για νίκες και προκρίσεις ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ αυτό θα κάνει…
 
Όλα τα άλλα είναι… να χαμε να λέγαμε…
 
Δηλαδή σε 13 μέρες στην Ρωσία υπάρχει περίπτωση να μην παρατάξει ο προπονητής την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα (όπως εκείνος την πιστεύει) για να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό που θα γίνει την Κυριακή που ακολουθεί, επειδή είπε ότι… «δίνουμε προτεραιότητα στο πρωτάθλημα»;
 
Από εκεί και πέρα η εικόνα του ΠΑΟΚ χθες ήταν φυσιολογική. Καλή οργάνωση μεσοαμυντικά (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) και προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω κακής συνοχής αυτών που έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε η προσπάθεια να ανοίξει και να δημιουργήσει, δεν είχε καλές επιλογές κοντά στην αντίπαλη περιοχή, το ανοικτό παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν και οι Ρώσοι που έκαναν τις δικές τους φάσεις και λογικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.
 
Ο Γλύκος εμπνέει (φυσικά) εμπιστοσύνη και τα όποια λάθη σε βολέ έγιναν λόγω βιασύνης, ο Μαλεζάς είναι πανέτοιμος να παίξει οποτεδήποτε χρειαστεί ως κεντρικός στόπερ στην τριάδα, ο Κάτσε έκανε «όργια», ο Σάμπο ανεβαίνει σταθερά, τον Ροντρίγκεζ τον έχουν αγχώσει με το ότι «πρέπει» να δώσει πάσα με το που μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Αθανασιάδης ψάχνεται… ΟΚ!
 
Στον ΠΑΟΚ και σε αυτό το χρονικό σημείο, τέσσερις μήνες αφού ξεκίνησε η σεζόν και 2,5 μήνες αφού άλλαξε εντελώς το ρόστερ, όλα κυλούν φυσιολογικά στην προσπάθεια να χτιστεί ομάδα. Αν δεν έρχονταν αυτό το θαύμα του 3-3 με τον Ηρακλή σε ματς που θα έπρεπε να λήξει 2-4, όλοι τα ίδια θα πίστευαν… Τώρα, υπάρχουν και αυτοί που ξεφεύγουν και μηδενίζουν και βιάζονται και προκαλούν σύγχυση.  
 
* Στο επόμενο blog θα αρχίσουμε τα μαθηματικά και μαζί την ιστορία…  Γιατί (ενόψει Κυριακής) φαίνεται ότι ξεχάσαμε εύκολα πόσα χρόνια πέρασαν από το 2010 (λέγεται και έτος του Πατέρα…) και τι ακριβώς ξεκίνησε ΑΠΟ ΤΟΤΕ να γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ελιξήριο της νεότητας!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι η ώρα της αποστρατείας του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι ακόμη μακριά.
Aν ήμουν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, θα επανεξέταζα, σήμερα κιόλας, τη «δέσμευση» για αποστρατεία στο τέλος της σεζόν. Ή θα την απέδιδα σε παρερμηνεία και σε διαστρέβλωση.
Ο κουρασμένος Διαμαντίδης του 2014-5 είχε, πράγματι, έναν χρόνο μπασκετικής ζωής. Ο Διαμαντίδης που εμφανίστηκε στο παρκέ στο ξεκίνημα της περιόδου 2015-6 μοιάζει ικανός να συνεχίσει για μία τριετία…
Στο live του χθεσινού αγώνα, κάποιος πρότεινε τη διεξαγωγή καθιστικής διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Διαμαντίδη, μέχρι να αλλάξει γνώμη ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Στην περίπτωση της Εθνικής ομάδας, το κεφάλι του αποδείχθηκε αγύριστο. Ο «Μίμης» από την Καστοριά δεν είναι από εκείνους που λένε και ξελένε.
Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει ένα επιχείρημα που μοιάζει με ελιξήριο της νιότης. Το επιχείρημα έχει ονοματεπώνυμο: «Νικ Καλάθης».
Η αμαχητί απώλεια του Καλάθη το μαρτυρικό για τον Παναθηναϊκό καλοκαίρι του 2012 (όταν τον Ομπράντοβιτς ακολούθησαν στην έξοδο 4-5 πρωτοκλασάτοι παίκτες και ο Ιτούδης) ήταν η μεγαλύτερη νίλα που μπορούσε να συμβεί στην ομάδα. Oυσιαστικά, την καταδίκασε σε τρία χρόνια στασιμότητας, αν όχι οπισθοχώρησης.
Εκτοτε, ο Διαμαντίδης τράβηξε το κουπί σχεδόν αβοήθητος, με το βάρος των 32, 33, 34 ετών φορτωμένο στις πλάτες του. Δεν είχε πια δίπλα του τον Σάρας ούτε τον Σπανούλη ούτε τον Καλάθη. Εστω κι έτσι, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες στιγμές, αν και όχι ανάλογες με εκείνες της εξαετίας που προηγήθηκε.
Έμελλε, τελικά, να επιστρέψει ο Νικ στο ΟΑΚΑ, στολισμένος με γαλόνια που κέρδισε στη Ρωσία, στο Μέμφις, ακόμα και στους αγώνες της Εθνικής ομάδας την τελευταία διετία. Απελευθερωμένος από τις περιττές υποχρεώσεις, ο 35άχρονος Διαμαντίδης έγινε άλλος άνθρωπος – ένας άνθρωπος πιο νέος, πιο φρέσκος, πιο ορεξάτος.
Πιο Διαμαντίδης.
Δεν χρειάζεται να κουβαλάει τη μπάλα και να τρώει ξύλο σε κάθε επίθεση, δεν χρειάζεται να σκοτίζει το κεφάλι του για να αποκρυπτογραφήσει κάθε φάση, δεν χρειάζεται να σκίζεται σε κάθε άμυνα, δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει στο παρκέ επί 35 λεπτά.
Η εμφάνισή του στον χθεσινό αγώνα με την επικίνδυνη και αθλητική Καρσίγιακα ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του: 12 πόντοι με 4/8 σουτ, 8 ασίστ, 3 φαρμακερά τρίποντα, μόλις 1 λάθος, 28 σκάρτα λεπτά. Οι Τούρκοι θα νόμιζαν ότι κάποια αόρατη χρονομηχανή τους έβγαλε στο 2007.
Ωστόσο, το πραγματικό χαϊλάιτ της ως τώρα σεζόν ήταν για τον Διαμαντίδη η τελική ευθεία του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν έπαιξε φοβερές άμυνες απέναντι στον καταπονημένο Σπανούλη (και όχι μόνο), με ενεργητικότητα εφήβου. Ισως επειδή είχε αντάξιους συνοδοιπόρους στα 30 λεπτά της σκυλομαχίας…
Ο Τζέιμς Γκιστ πέτυχε χθες ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους, εύστοχος στα 11 από τα 13 σουτ που επιχείρησε. Ο Κούζμιτς, ο Πάβλοβιτς και ο Φώτσης έβγαιναν συνεχώς ανενόχλητοι και γέμισαν το τουρκικό καλάθι. Το πρώτο καλάθι του Χαραλαμπόπουλου στη φετινή διοργάνωση συνοδευόταν από θαυμαστικό.
Η απόδοση του Παναθηναϊκού στην επίθεση πλησίασε το τέλειο και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χαμογελούσε ξέγνοιαστος, δικαιωμένος για την επιλογή του να φέρει την ομάδα σε φόρμα με το ξεκίνημα κιόλας της περιόδου και να την εμπιστευτεί σε παίκτες με έντονη προσωπικότητα.
Στις πλάτες του Ραντούλιτσα και του Γκιστ, οι δύο ηγέτες των «πρασίνων» αντάλλαξαν ένα high-five και βάλθηκαν να σχεδιάζουν την επιστροφή στη Βαρκελώνη, όπου πέτυχαν μαζί περισσότερα από ένα θαύματα.
Ο Νικ Καλάθης, πρώτος πασέρ (11) αλλά και πρώτος ριμπάουντερ (6) του χθεσινού Παναθηναϊκού, είναι πια το τυχερό φυλακτό της ομάδας. Ο Διαμαντίδης του οφείλει την όψιμη νιότη του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι προπονητές ευθύνονται, τα ρόστερ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του Gazzetta περί προπονητών, ευθυνών και μεταγραφών!
Τις προάλλες είχε προκύψει θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό, μετά τους διαδοχικούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και την ήττα από τον Πανιώνιο. Επί μέρες ολόκληρες ήταν στα πρωτοσέλιδα ο Αναστασίου, που τελικά την γλίτωσε, μάλλον χάρη στο διπλό στην Ξάνθη και στην στήριξη που γενικά του παρέχει ο Αλαφούζος.
ADVERTISEMENT
Τώρα, προέκυψε θέμα προπονητή στην ΑΕΚ κι ο Δέλλας δεν ήταν το ίδιο…τυχερός και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, όπως ο ίδιος μας άφησε να καταλάβουμε. Πλήρωσε την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη, αλλά και τις...δηλώσεις του Μαρινάκη, που μεγέθυναν τις γκρίνιες του κόσμου της ομάδας για τη συγκρότηση του ρόστερ της. Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως νομίζω πως κατά βάθος τον Δέλλα μπορεί περισσότερο να τον έφαγε ο…Μαρινάκης, παρά αυτό καθ΄εαυτό το 4-0…
Ένας άλλος προπονητής που έχασε κατά κράτος από τον Ολυμπιακό, ο Τούντορ, αν χάσει και την Κυριακή από τον Παναθηναϊκό υποψιάζομαι ότι θα έχει κι αυτός πρόβλημα, με βάση μία ατάκα του Ιβάν Σαββίδη στην τελευταία του συνέντευξη. Δεν το έκρυψε ότι του το είπε του ίδιου του Κροάτη, ότι έχει ευθύνη για την ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα…
Μία απορία: μόνο οι προπονητές έχουν ευθύνες για την πορεία των ομάδων τους;…Γιατί ο Αναστασίου ξεκίνησε την προπονητική στον Παναθηναϊκό, ο Δέλλας στην ΑΕΚ κι η μοναδική ομάδα του Τούντορ πριν τον ΠΑΟΚ ήταν η…Χάϊντουκ Σπλιτ και μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν είναι αρκούντως ικανοί για τέτοιες ομάδες (που βέβαια αυτές τους επέλεξαν, δεν πήγαν...μόνοι τους). Αλλά και τα ρόστερ που έχουν είναι αρκούντως ισχυρά για το επίπεδο τέτοιων συλλόγων;…
Ακούω και διαβάζω επίσης ότι ο Δέλλας κατηγορείται γιατί δεν αξιοποίησε τις μεταγραφές. Μα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ παίζουν σταθερά τέσσερις μεταγραφές (Μπαρόχα, Γκάλο, Σιμόες και πλέον Ντιντάκ). Κι από τα 7 ματς, ο Βάργκας έπαιξε βασικός στα 5 κι ο Μπουονανότε στα 3. Ο Τζιμπούρ βασικός ξεκίνησε, αλλά τραυματίστηκε. Δηλαδή, πόσους καινούργιους να έβαζε στην 11άδα;
Ο Μάρκο Σίλβα έχετε δει πόσες μεταγραφές βάζει; Τον Ιντέγε κι ένα-δύο από τους Πάρντο, Σεμπά. Περιστασιακά τον Καμπιάσο και στην αρχή είχε τον Ντα Κόστα. Ποτέ δεν ξεκίνησε 11άδα με πάνω από τέσσερις μεταγραφές. Μάξιμουμ!
Διότι οι προπονητές σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν κοιτάζουν να επενδύσουν στη χημεία της ομάδας. Ο Τούντορ κι αυτός μάξιμουμ τρεις-τέσσερις καινούργιους χρησιμοποιεί (τον Ροντρίγκες και συνήθως, όχι πάντα, τους Σάμπο, Λέοβατς, Μπερμπάτοφ). Ο δε Αναστασίου πλέον βάζει από τους καινούργιους μόνο τον Τελάντερ και τον Αμπέϊντ, που είναι…παλιός!
Σιγά σιγά θα ενσωματώνονται κι οι άλλες μεταγραφές. Απλά, ας έχουμε υπόψιν μας, κι αυτό ισχύει για κάθε ομάδα φυσικά, ότι οι μεταγραφές δεν πιάνουν όλες. Για την ακρίβεια, οι μισές να πιάσουν, μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είναι ο κάθε σύλλογος.
Μόνο που υπάρχουν δύο ειδών μεταγραφές. Οι μεταγραφές που κάνεις για να ενισχυθείς πραγματικά κι οι μεταγραφές που κάνεις για να πεις ότι κάνεις. Ε, από τις τελευταίες δεν μπορείς να περιμένεις και…θαύματα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φταίει και ο Μπάγεβιτς, λέει ο Δέλλας!!

«Είμαι συνυπεύθυνος, όχι ένοχος...» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο παραιτηθείς προπονητής της ΑΕΚ. Πολύ σωστά. Είναι υπεύθυνος, όμως όχι μόνον αυτός. Πολύ σωστά. Αν, βέβαια, δεχθούμε ότι η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που μπορούσε να είναι. Αν επίσης δεχθούμε ότι της αξίζανε περισσότεροι βαθμοί στις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τότε υπεύθυνοι είναι και οι παίκτες, και ο Μπάγεβιτς και ο Μελισσανίδης.

Αλλοίμονο.Να ισχυριστεί κάποιος ότι φταίει μόνον ο Τραϊανός Δέλλας. Φταίει και ο Μπάγεβιτς που τον στήριζε μέχρι σήμερα. Φταίει και ο Μελισσανίδης που η ομάδα συνέχιζε με τον ίδιον προπονητή. Όλοι φταίνε, άλλος λίγο, άλλος λιγώτερο, περισσότερο.

Η παραίτηση, το κλίμα που τον υποχρέωσε να παραιτηθεί, αμέσως μετά την τεσσάρα του Ολυμπιακού, είναι μια απόφαση που ξεφεύγει κάθε επαγγελματικής συμπεριφοράς. Είναι μια δύσκολη ανθρώπινη στιγμή που τραυματίζει καθέναν, ίσως και αφήνει σημάδια παντοτινά. Πέρα από το ότι η απομάκρυνση του Δέλλα από την ΑΕΚ πιθανόν να αποδειχθεί οφέλιμη, βλαπτική, όσο γίνεται και στις δύο πλευρές.

«Είμαι συνυπεύθυνος, όμως όχι ένοχος...» λέει ο Δέλλας. Δηλαδή; Φταίνε κι άλλοι, πολύ περισσότερο ο άμεσος προϊστάμενός μου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Σε τι να φταίει ο Μπάγεβιτς; Ίσως επειδή ζητούσε από τον προπονητή πράγματα που ο Δέλλας διαφωνούσε. Ίσως γιατί ο Δέλλας δεν ήταν προπονητής της ΑΕΚ αλλά του Μπάγεβιτς.

Σημασία έχει αυτό που συνήθως και κατά σύστημα προκύπτει. Το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής. Ακόμα κι αν δεν φταίει! Νόμος άγραφος της μπάλλας. Όταν η ομάδα δεν πιάνει τα ψάρια που περιμένει στο δίχτυ της, δεν θα αλλάξουν ούτε οι παίκτες, ούτε οι διοικητικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, οι όποιοι. Θα αλλάξει ο προπονητής.
............................

Το παρατραβάνε με τον Μαρινάκη, διάβασε στο apodytiriakias.gr


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ισχυρός. Επειδή έχει 60 παπόρια. Επειδή έχει δύο εταιρείες στο χρηματιστήριο της Wall Street. Επειδή είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού και Ολυμπιακός σημαίνει λαός. Επειδή είναι ιδιοκτήτης μήντια. Θες κι άλλα;
Η μαγκιά του δημοσιογράφου είναι πως ξηγιέται στον ισχυρό. Στον πρόεδρο ομάδας λαοφιλούς, όχι σ' εκείνον από το Κριεκούκι και το Κακοσάλεσι.
Το ίδιο και η μαγκιά του πολιτικού, του δικαστή, του όποιου θεσμικού οργάνου. Μας κάνουν πλάκα οι διορισμένοι κύριοι της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που λειτουργεί στην ΓΓΑ; Τις εξετάσεις τους τις δίνουν από το πως διαχειρίζονται την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι π.χ. κάποιου άγνωστου μπασκετμπωλίστα που η ομάδα του του χρωστάει 17.000 ευρώ. Και τις δύο υποθέσεις στην ίδια σακούλα.
Την παρατραινάρουν την περίπτωση Μαρινάκη, στον οποίο έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Καλώς, κακώς ο Μαρινάκης γράφει, σέβεται την απόφαση του ανακριτή. Αυτό να μας πουν. Όχι να καλούν, να ξανακαλούν τον μεγαλομέτοχο του πρωταθλητή και να το σκέπτονται, να το ψάχνουν πως θα τον απαλλάξουν, πως θα τον τιμωρήσουν.

*Πηγή: sportdog.gr*

Στα χέρια της… ιστορίας της η Γιουβέντους!!

Έμπρακτα αποδεικνύει το σεβασμό προς τους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της η Γιουβέντους που ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Πάβελ Νέντβεντ στη θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου.

Στα χέρια της… ιστορίας της η Γιουβέντους
Πολύ γρήγορα κατάφερε να ελιχθεί στην ιεραρχία της Γιουβέντους ο Πάβελ Νέντβεντ, ο οποίος μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας (έπαιξε στους «μπιανκονέρι» για 9 χρόνια) υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το σύλλογο και πλέον θα είναι το νούμερο 2!









Όπως ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας, ο Τσέχος αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου και πλέον θα είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Ανιέλι, ο οποίος τόνισε σχετικά ότι ο Νέντβεντ τα τελευταία πέντε χρόνια επέδειξε επαγγελματισμό και διοικητικές ικανότητες και αποτελεί μια συνειδητή επιλογή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο 43χρονος πρώην ποδοσφαιριστής απευθύνθηκε στους «τιφόζι» της ομάδας λέγοντας: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να στηρίξουμε όλοι μαζί την ομάδα και στο τέλος θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Η δουλειά μου δεν θα αλλάξει πολύ και θα σχετίζεται κυρίως με την καθημερινή επαφή με το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Αυτό είναι το πεδίο στο οποίο μπορώ να βάλω ένα… χεράκι! Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το σύλλογο που μου δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσω να βρίσκομαι σε έναν κορυφαίο σύλλογο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκε ξανά δίχτυα ο Γκέκας!! (video)


Το πέμπτο του γκολ στο φετινό τουρκικό πρωτάθλημα σημείωσε ο Φάνης Γκέκας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την αναμέτρηση της Εσκισεχίρσπορ με την Καϊσερίσπορ.

Βρήκε ξανά δίχτυα ο Γκέκας! (video)
Το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ξανά ο Φάνης Γκέκας! Ο Έλληνας επιθετικός συνεχίζει να προσφέρει λύσεις στην Εσκισεχίρσπορ, ισοφαρίζοντας στο 13ο λεπτό σε 1-1, την αναμέτρηση με την Καϊσερίσπορ και με αυτό να είναι το πέμπτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα της Τουρκίας.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η πρεμούρα του προέδρου της ΕΠΟ…»

Σκληρή απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Γιώργο Γκιρτζίκη, μετά την απειλή της ΕΠΟ για αποβολή του «τριφυλλιού» από το πρωτάθλημα!

«Η πρεμούρα του προέδρου της ΕΠΟ…»
Για… πρεμούρα του Γιώργου Γκιρτζίκη, συνέχιση στις σκανδαλώδεις συμπεριφορές και εξάντληση από πλευράς της, κάθε νόμιμης δυνατότητας για προάσπιση των συμφερόντων της, κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με «σκληρή» ανακοίνωση – απάντηση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος απειλεί το «τριφύλλι» με αποβολή από το πρωτάθλημα, αν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια ενάντια σε όσους θεωρούν ότι το αδικούν.

Οι «πράσινοι» προσθέτουν ότι ουδείς είναι υπεράνω του ελληνικού Συντάγματος και των νόμων.

Η ανακοίνωση

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι έγιναν σοφότεροι.

Έμαθαν ότι ο τρις κακουργηματικά κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ ζητάει από τον υπόδικο για χειραγώγηση αγώνων πρόεδρο της Super League να δράσει κατά του Παναθηναϊκού που επιδιώκει ισονομία και σε καμία περίπτωση ευνοϊκή μεταχείριση.
Οφείλει να γνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ότι ουδείς είναι υπεράνω του ελληνικού Συντάγματος και των νόμων. Ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα που του δίνεται για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Η πρεμούρα του προέδρου της ΕΠΟ να αξιώσει με τη σημερινή της επιστολή από τη Super League τη λήψη μέτρων εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προεξοφλεί τη συνέχιση σκανδαλωδών συμπεριφορών και τον εξαναγκασμό του να αμυνθεί με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γκάλο: «Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στον Ηρακλή, όπως τόνισε ο Ροντρίγκο Γκάλο.

Γκάλο: «Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»
Απόλυτη συγκέντρωση στο προσεχές ματς με τον Ηρακλή πρέπει να έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ στον απόηχο της βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό και την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μιλώντας για αυτό το ματς ο Ροντρίγκο Γκάλο τόνισε πως ως επαγγελματίες οι «Ενωσίτες» θα βάλουν τα δυνατά τους και θα δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν για τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA:

«Είναι σίγουρο ότι κάθε προπονητής έχει διαφορετική μέθοδο δουλειάς. Είχαμε ένα μικρό διάστημα για να γνωρίσουμε τον νέο μας προπονητή και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε στο γήπεδο αυτά που θα μας πει. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Έχουμε ήδη παίξει εφτά παιχνίδια, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και παρά την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι, θα μπούμε στο ματς για να πάρουμε τη νίκη. Σε κανέναν δεν άρεσε ό, τι συνέβη στο τελευταίο ματς. Θα έπρεπε να έχουμε πάρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Από Δευτέρα όμως ξεκινήσαμε και επικεντρωνόμαστε μόνο στο ματς με τον Ηρακλή.

Θα μπούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη στο προηγούμενο ματς και πλέον θα συγκεντρωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο επόμενο ματς για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Team USA ο Πόποβιτς!!


Ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάικ Σιζέφσκι στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα!

Στην Team USA ο Πόποβιτς!
Από το καλό, στο… καλύτερο η εθνική ομάδα των ΗΠΑ!

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας, ο αντικαταστάτης του Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος θα αφήσει τον πάγκο της Team USA μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς! Όσον αφορά τον «coach K», εκείνος θα αναλάβει το πόστο του ειδικού συμβούλου, του Τζέρι Κολάντζελο.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA με τα «σπιρούνια» συμφώνησε να βρίσκεται στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας από το 2017 μέχρι το 2020. Αυτό σημαίνει πως ο 66χρονος προπονητής θα κοουτσάρει τις ΗΠΑ στα προκριματικά, όπου αν από ‘κει πάρει το «εισιτήριο» θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 που θα γίνει στην Κίνα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι απλά καλά... Τρί-καλα!! (video)

Μεγάλη νίκη επί της Κέρκυρας με 3-2 πέτυχαν εντός έδρας τα Τρίκαλα μετά από συγκλονιστικό ματς, με τους γηπεδούχους να υποχρεώνουν τους «Φαίκες» στην πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα.

Όχι απλά καλά... Τρί-καλα! (video)
Εκ προοιμίου η αναμέτρηση των Τρικάλων κόντρα στην Κέρκυρα αναμενόταν να ήταν ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της αγωνιστικής και οι δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέδειξαν του λόγου του αληθές και μάλιστα σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, λόγω της συνεχόμενης κακοκαιρίας.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2 των «Φαιάκων» μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο οποίο η ομάδα του Κώστα Παναγόπουλου προηγήθηκε τρεις φορές και τελικά κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος.

Το σκορ άνοιξε ο Γκαστόν Γκονζάλες μόλις στο 12’ μετουσιώνοντας την κυριαρχία των γηπεδούχων σε γκολ, αλλά η απάντηση της ομάδας του Διγκόζη ήταν άμεση με σκόρερ –ποιον άλλον;- τον Βιέρα Ντουαλά στο 15’.

Τελικά, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με γκολ του Κουσκουνά στο 35’, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των νησιωτών.

Η Κέρκυρα, όμως, έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να… πεθάνει και με κεφαλιά και πάλι του Ντουαλά στο 55’ έφερε το ματς σε ισορροπίας.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν η σειρά των Τρικάλων να απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα στο 65’, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ριζόγιαννη, ο Δουκάκης εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πλασάρει σε κενή εστία, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.




Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 23/10


Τρίκαλα-Κέρκυρα 3-2

Σάββατο 24/10

Εργοτέλης-Παναιγιάλειος (15:00)
Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή (16:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Λαμία (16:00)
Ζάκυνθος-Καλλιθέα (16:00)
Κισσαμικός-Αχαρναϊκός (16:00)
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ (18:00)

Κυριακή 25/10

Χανιά – Αγροτικός Αστέρας (15:00)


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Κυριακή 1/11


Εργοτέλης-Πανελευσινιακός
Παναιγιάλειος-Απόλλων Σμύρνης
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή-Ζάκυνθος
Λαμία-Κισσαμικός
Αχαρναϊκός-Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα 2/11

Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα
Καλλιθέα-Χανιά 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιοι είναι αυτοί δίπλα στον Αγουέρο; (pic)

Ακόμη και δίπλα σε δύο τόσο ισχυρούς άνδρες, ο Σέρχιο Αγουέρο παραμένει ο σταρ της υπόθεσης.

Ποιοι είναι αυτοί δίπλα στον Αγουέρο; (pic)
Σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες selfie πρωταγωνιστεί ο Σέρχιο Αγουέρο.

Όχι με κάποιον συμπαίκτη του. Όχι με κάποιον τυχερό οπαδό που είχε την ευκαιρία να συναντήσει το ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του.

Αλλά με δύο από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μάντσεστερ Σίτι.

inner






 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Ειδικών συνθηκών το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά…»


Σαν έναν αγώνα όπως τους υπόλοιπους θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Άρης το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Πρίφτης: «Ειδικών συνθηκών το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά…»
Το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ είναι ειδικών συνθηκών, ωστόσο σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη οι «κίτρινοι» θα πρέπει να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους και να το αντιμετωπίσουν όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

«Πρόκειται για έναν αγώνα ειδικών συνθηκών, αφού τα ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ έχουν πάντα τη δική τους ιδιαιτερότητα και σημασία. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα, μένοντας πιστοί στο πλάνο μας», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ ποιοτικούς Έλληνες και κοινοτικούς παίκτες, ενώ ενισχύθηκε με τον Χάτσερ στις θέσεις των γκαρντ και κόντρα στη Ζενίτ έδειξε καλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να προσέξουμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να νικήσει: «Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να βγάλουμε ενέργεια, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Η άμυνα θα είναι το κλειδί και σ’ αυτόν τον αγώνα. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι γνωστό ότι ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε sold out δύο μέρες πριν από το ντέρμπι και είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα γίνει σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα».

Το απίθανο show του Γκιστ!! (video)


Δείτε ΟΛΑ (και είναι πολλά) τα καλάθια του Τζέιμς Γκιστ στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καρσίγιακα, όπου σταμάτησε στους 27 πόντους με 8/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα.

Το απίθανο show του Γκιστ (video)
Και τι δεν έκανε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ο Τζέιμς Γκιστ...

Ο Αμερικανός εκτέλεσε τρεις φορές την Καρσίγιακα έξω απ' τα 6,75, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ασίστ των Καλάθη-Διαμαντίδη, μην σταματώντας να καρφώνει και τελικά... απογειώθηκε στους 27 πόντους, κάνοντας νέο ρεκόρ στην καριέρα του σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Δείτε το φοβερό show του με ΟΛΑ τα καλάθια



*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει το NBA!!

Από πολύ μικροί φαίνεται ότι μπήκαν στα… βάσανα οι φετινοί rookies των Μπόστον Σέλτικς, Τέρι Ρόζιερ και Τζόρνταν Μάικι, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε όργια κατά τη θητεία τους στο κολέγιο.

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει το NBA
Το γεγονός ότι οι παίκτες του NBA δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά είναι κάτι γνωστό και αποδεικνύεται σχεδόν με κάθε ευκαιρία.

Μία ιστορία που αποδεικνύει του λόγου το αληθές προέκυψε τις τελευταίες μέρες και μάλιστα πρωταγωνιστές είναι παίκτες δεν έχουν προλάβει καν να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τους δύο rookies των Μπόστον Σέλτικς, Τέρι Ρόζιερ και Τζόρνταν Μάικι που το όνομά τους εμπλέκεται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο χρονολογείται από τις χρονιές που οι δύο αγωνίζονταν στα κολέγια του Λούισβιλ. Συγκεκριμένα, μέσω του βιβλίου «Breaking Cardinal Rules» το οποίο έχει γράψει μία από τις ιερόδουλες που οργάνωνε αυτά τα πάρτι με όργια, αναφέρονται τα δύο ονόματα των παικτών ως πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Η Κατίνα Πάουελ παρέχει λεπτομέρειες για αυτά τα πάρτι και πώς μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτά νεαροί αθλητές από τα πρωταθλήματα μπάσκετ. Μάλιστα, αποκαλύπτεται το όνομα του μεσάζοντα, Αντρέ Μαγκί, που τώρα είναι βοηθός προπονητή και τότε φέρεται να έδινε τα ποσά προκειμένου να διοργανωθούν αυτά τα πάρτι.

Ο προπονητής των Κάρντιναλς, Ρικ Πιτίνο, αρνείται ότι γνώριζε το οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο προπονητής των δύο παικτών στους Μπόστον Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς χαρακτήρισε δυσάρεστη την όλη υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει καθόλου με τους νεαρούς παίκτες.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται ασφαλείς πηγές που μιλούν για τα συγκεκριμένα όργια, μεταξύ των οποίων και ο παίκτης της Γκραν Κανάρια, Κάιλ Κούριτς, που έπαιξε στους Κάρντιναλς για τέσσερις σεζόν.

Οι δύο συγγραφείς του βιβλίου (δεξιά η Κατίνα Πάουελ)

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιαννόπουλος: «Δεν έχουμε άγχος κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Μόνο να κερδίσει πράγματα έχει το Ρέθυμνο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Γιαννόπουλος: «Δεν έχουμε άγχος κόντρα στον Παναθηναϊκό»
Ένα παιχνίδι χωρίς άγχος για το Ρέθυμνο χαρακτήρισε εκείνο με τον Παναθηναϊκό ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως η ομάδα του μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ αναφερόμενος στο πέρασμά του από το «τριφύλλι» είπε πως ήταν η καλύτερή του χρονιά.

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο η ομάδα δεν έχει άγχος. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Παίζουμε εντός. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς μετά από ένα κακό παιχνίδι είναι να έχουμε περισσότερη ενέργεια και να είμαστε πιο δυνατοί στην άμυνα. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία και ειδικά στο πικ εν ρολ. Από ‘κει και πέρα πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε όσο περισσότερο γίνεται και να ευχαριστηθούμε το ματς, ενώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό», δήλωσε στο rethymnobc.gr ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Ήταν η καλύτερη μου χρονιά από άποψη ομαδικής απόδοσης. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τεράστιους παίκτες και να δω πως λειτουργεί ένας μεγάλος σύλλογος. Μόνο κερδισμένος έχω να πω ότι βγήκα και πολύ δυνατότερος».

Από την πλευρά του, ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, είπε: «Σαφώς παίζουμε με μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει τεράστια αξία σαν ομάδα και ποιότητα παικτών. Για μας το ζητούμενο είναι να έχουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα ειδικά μέσα στο γήπεδο μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προερχόμαστε από μία ήττα που η εικόνα μας δεν ήταν όπως θα θέλαμε. Αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι. Θέλουμε να βγάλουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Ο κόσμος θέλουμε να μας στηρίξει για ακόμα μία φορά και να χαρεί το παιχνίδι».

Απειλεί με αποβολή τον ΠΑΟ η ΕΠΟ!!

Με επιστολή της στη Super League η ΕΠΟ απάντησε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας λόγο για ανήθικες ενέργειες και καλεί τη λίγκα να προειδοποιήσει το «τριφύλλι» με αποβολή από το πρωτάθλημα!

Απειλεί με αποβολή τον ΠΑΟ η ΕΠΟ!

Με επιστολή του στη Super League και τον ομόλογό του, Γιώργο Μποροβήλο, έκανε λόγο για αγανάκτηση από πλευρά τους, για κλίμα εκφοβισμού και προειδοποιεί τους "πράσινους" με αποβολή από το πρωτάθλημα αν, τελικά, προσφύγουν στη δικαιοσύνη!

H επιστολή του Γιώργου Γκιρτζίκη προς τον Γιώργο Μποροβήλο:

«Σας κοινοποιούμε επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σας δηλώνουμε την αγανάκτηση και τη μηδενική ανοχή μας σε τέτοιου είδους ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες.

Αξιώνουμε να δράσετε άμεσα ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έναντι της ΠΑΕ - μέλους σας.? ?Η συγκεκριμένη ΠΑΕ, παραβιάζοντας και καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει των ισχυόντων κανονισμών, υπηρετεί πιστά μια στρατηγική εκφοβισμού, απειλών και κατασυκοφάντησης της διοίκησης της ΕΠΟ.

Είναι πλέον βέβαιο ότι επιδιώκει την προνομιακή μεταχείρισή της από τα θεσμικά όργανα, έναντι των υπολοίπων μελών του Συνεταιρισμού σας, στρεφόμενη κατ’ ουσίαν εναντίον του. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν εκβιάζεται, δεν ανέχεται απειλές, παρεμβάσεις και υποδείξεις που με την επίφαση της «κάθαρσης» εξυπηρετούν ιδιοτελείς στοχεύσεις.

Αυτές οι πρακτικές που έχουν επικοινωνιακούς σκοπούς πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού εντός και εκτός γηπέδων.Τέλος και με αφορμή αυτή την επιστολή, σας καλούμε να καταστήσετε σαφές στο σύνολο των μελών σας, ότι από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε τέτοιου είδους ενέργειες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιέγκο Κόστα: «Εγώ δεν είμαι κλαψιάρης»


Μπορεί να θεωρείται «βρώμικος» παίκτης, όμως ο Ντιέγκο Κόστα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αλλάξει το πώς αγωνίζεται. «Κι εγώ δέχομαι πολλές κλωτσιές, αλλά δεν είμαι κλαψιάρης» αναφέρει.

Ντιέγκο Κόστα: «Εγώ δεν είμαι κλαψιάρης»
Δεν είναι από τα αγαπημένα παιδιά του ποδόσφαιρου. Πολλές φορές ο Ντιέγκο Κόστα έχει κατηγορηθεί –και δικαίως- για το «βρώμικο» και αντιαθλητικό παιχνίδι του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα όσα είχαν συμβεί με την Άρσεναλ όπου είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές.

Ο Ισπανός όμως ξεκαθαρίζει πως απ’ τη στιγμή που έχει την πλήρη στήριξη όλων στην Τσέλσι (προπονητή, διοίκησης, κόσμου), τότε δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται, υπογραμμίζοντας πως και ο ίδιος συχνά-πυκνά πέφτει «θύμα» σκληρού παιχνιδιού.

«Πολλές φορές οι αντίπαλοί μου ρίχνουν κλωτσιές, αλλά εγώ δεν είμαι κλαψιάρης. Δεν θα γυρίσω να γκρινιάξω, το αντιμετωπίζω στο γήπεδο. Έχω στο 100% τη στήριξη του προπονητή μου, της ομάδας μου, του κόσμου μας, οπότε η γνώμη των άλλων δεν με ενδιαφέρει. Δεν πρόκειται να αλλάξω, εκτός κι αν μου το ζητήσει κάποιος από την Τσέλσι» είπε χαρακτηριστικά ο Ντιέγκο Κόστα που παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για ανατροπή της κατάστασης σε βάρος των μπλε.

«Ξέρουμε πως μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γυρίσουμε την κατάσταση στην Πρέμιερ Λιγκ», τα λόγια του διεθνούς φορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπαν με Μπερτομέου οι Αγγελόπουλοι!!

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας είχαν την Παρασκευή (23/10) οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τα είπαν με Μπερτομέου οι Αγγελόπουλοι
Μία πολύωρη, αλλά παράλληλα εποικοδομητική συνάντηση είχαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον Τζόρντι Μπερτομέου το μεσημέρι της Παρασκευής (23/10).

Συγκεκριμένα, οι τρεις άνδρες μίλησαν για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της Ευρωλίγκας, καθώς επίσης για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για το παρόν και το μέλλον τόσο της διοργάνωσης, όσο και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΣΑΤ προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός!!

Την έντονη διαμαρτυρία του προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την εξώδικη επιστολή προς το συνδρομητικό κανάλι με αφορμή την περιγραφή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε μέσω επιστολής του ο ΠΣΑΤ.

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΣΑΤ προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Ενέργεια αντίθετη με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης, χαρακτήρισε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας του ο ΠΣΑΤ το εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς το συνδρομητικό κανάλι Novasports για την περιγραφή και το σχολιασμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

«Κύριο

Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Πρόεδρο ΚΑΕ Ολυμπιακός

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξώδικη επιστολή σας προς το συνδρομητικό κανάλι NOVASPORTS σχετικά με την περιγραφή και το σχολιασμό του πρόσφατου αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Πέραν των όποιων αντιρρήσεων μπορείτε να έχετε, τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης και στοχοποιούν δημοσιογράφους, ειδικά αυτή την περίοδο που πολλοί συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα επιθέσεων.

Πάγια θέση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου είναι να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης καταδικάζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια λογοκρισίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και τούτο θα συνεχίσουμε προς πάσα κατεύθυνση.

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε το σκοπό της παρέμβασής μας και για οποιαδήποτε έντασή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση του θέματος
».

Ελπίδες για Βίτορ ενόψει Παναθηναϊκού!!


Σε αντίθεση με την περίπτωση του Κάτσε, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα για τον Βίτορ, ο οποίος διατηρεί πιθανότητες να αγωνιστεί στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ελπίδες για Βίτορ ενόψει Παναθηναϊκού
Παράθυρο να είναι έτοιμος για την μάχη με τον Παναθηναϊκό αφήνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Βίτορ.

Ο Πορτογάλος αμυντικός αποχώρησε «λαβωμένος» από τον χθεσινό αγώνα με την Κράσνονταρ, αλλά το μυϊκό πρόβλημα στην περιοχή του θώρακα δε φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό.

Το αν τελικά θα τον κρατήσει εκτός από το κυριακάτικο ντέρμπι είναι κάτι που θα κριθεί αύριο όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Δεδομένα νοκ-άουτ έχει βγει ο Εργκούς Κάτσε, ο οποίος θα μείνει ένα μήνα εκτός δράσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχονται ριζικές αλλαγές στη Μακάμπι!!

Πολύ κρίσιμη είναι η εβδομάδα που έρχεται για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς σύμφωνα με τον Τύπο του Ισραήλ, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Βίτορ Φαβεράνι, ενώ τρίζει η… καρέκλα του Γκάι Γκούντες.

Έρχονται ριζικές αλλαγές στη Μακάμπι
Με το… αριστερό έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μπορεί στο εγχώριο πρωτάθλημα να μην έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής (2/2), ωστόσο στην Ευρωλίγκα μετρά δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές και μάλιστα… εύκολες. Συνεπώς, οι άνθρωποι της «ομάδας του λαού» ετοιμάζονται να προβούν σε ριζικές αλλαγές.

Μία από αυτές αναμένεται να γίνει στο ρόστερ, καθώς ο Βίτορ Φαβεράνι δεν έχει πείσει με την απόδοσή του και έτσι είναι πολύ πιθανό να λύσει τη συνεργασία του εντός των προσεχών ημερών. Ούτως ή άλλως η Μακάμπι είχε πάρει ρίσκο με την απόκτησή του το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο Βραζιλιάνος σέντερ είχε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο να παίξει μπάσκετ, λόγω προβλημάτων στα γόνατά του.

Από ‘κει και πέρα, το… καμπανάκι χτυπάει δυνατά και για τον Γκάι Γκούντες. Ο Ισραηλινός κόουτς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μετριότητα που κινείται η ομάδα του, όχι μόνο φέτος, αλλά και για την εικόνα της περσινής σεζόν. Έτσι, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας ακούγονται ήδη δύο ονόματα για να τον αντικαταστήσουν, με το ένα να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ερέζ Εντελστάιν και το άλλο ο Νταν Σαμίρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με σημαντικά προβλήματα ο Παναιτωλικός!!


Την αποστολή για το ματς κόντρα στον Πλατανιά ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης, σε ένα ματς το οποίο ο έμπειρος τεχνικός θα κάνει το… ντεμπούτο του σε εντός έδρας ματς της ομάδας του.

Με σημαντικά προβλήματα ο Παναιτωλικός
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το ματς κόντρα στον Πλατανιά, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να ανακοινώνει την αποστολή για τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα ως προπονητής της ομάδας του Αγρινίου.

Σε αυτή συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και τους Μύγα και Κουτρομάνο που είχαν απουσιάσει από τη χθεσινή προπόνηση, αλλά όχι τους τραυματίες Μάρκος Πάουλο και Κόρσιενς και τον τιμωρημένο, Ντιέγκο Μπεχαράνο.

Η αποστολή της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη: Ντάνι Μπεχαράνο, Κάπελ, Κέβιν, Κυριακίδης, Κούσας, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρουμπουλάκου, Ρουσκουσέδα, Στεφανάκος, Βασιλείου, Βιγιαφάνιες, Ζαρκάδας, Καμαρά, Ρομέρο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα, Μάκος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η εμπιστοσύνη του Αμπντούν στον Λε Ταλέκ για γκολ στον Ολυμπιακό!!

Ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια θα είναι αυτό για τον Ατρόμητο κόντρα στον Ολυμπιακό όπως δήλωσε ο Λε Ταλέκ, με τον καλό του φίλο Αμπντούν να εκφράζει την εμπιστοσύνη για τον Γάλλο επιθετικό.

Η εμπιστοσύνη του Αμπντούν στον Λε Ταλέκ για γκολ στον Ολυμπιακό
Μία από τις πιο ιδιαίτερες μίνι-συνεντεύξεις του παραχώρησε ο Αντονί Λε Ταλέκ στην κάμερα της NOVA, κληθείς να σχολιάσει το ερχόμενο ματς του Ατρόμητου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος τη στιγμή των δηλώσεών του, έδωσε… χώρο και στον καλό του φίλο, Τζαμέλ Αμπντούν, με τον οποίο αναμετρήθηκαν την περασμένη αγωνιστική στο ματς Βέροια-Ατρόμητος και ο Αλγερινός, αφού τόνισε τη σιγουριά του ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, πρόσθεσε ότι παρά το δύσκολο έργο που θα έχει ο Λε Ταλέκ, μπορεί να σκοράρει.

Αρχικά, ο άσος του Ατρόμητου δήλωσε: «Είναι πιο εύκολο για εμάς, γιατί ερχόμαστε από νίκη κόντρα στη Βέροια. Είναι εύκολο για μια ομάδα να παίζει εναντίον τους, γιατί είναι το φαβορί. Κερδίζουν συνεχώς, αλλά με την ομάδα που διαθέτουμε, νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι!».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο καλός φίλος του Λε Ταλέκ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζαμέλ Αμπντούν: «Θα είναι δύσκολο για τον Ατρόμητο να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Επτά νίκες σε επτά παιχνίδια. Είναι η κορυφαία ομάδα. Έχουν κερδίσει ήδη το πρωτάθλημα…», πρόλαβε να πει ο άσος της Βέροιας για να τον διακόψει ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ατρόμητου, διαφωνώντας μαζί του: «Μπορούμε να κερδίσουμε».

Τότε, μετά τα σχετικά πειράγματα ο Αμπντούν τόνισε: «Θα είναι δύσκολο, αλλά τον εμπιστεύομαι γιατί έπαιζε στη Λίβερπουλ! Μπορεί να σκοράρει! Θα συμβούλευα τον Ατρόμητο να μείνει στην άμυνα και να κάνει αντεπιθέσεις! Είναι η μοναδική τους ευκαιρία να σκοράρουν!». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρίχνεται και στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός!!

Παράλληλα με τις υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Champions League, ο Ολυμπιακός θα ριχτεί και στη μάχη του Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά στο «Καραϊσκάκη» (28/10). Πότε κυκλοφορούν τα εισιτήρια.

Ρίχνεται και στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός
Η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ:

«H Π.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα της 1ης Αγωνιστικής της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΠΛΑΤΑΝΙΑ που θα διεξαχθεί στο στάδιο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Τετάρτη 28/10/2015 και ώρα 19:30, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του σταδίου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 25, από τη Δευτέρα 26/10 έως την Τρίτη 27/10 με ώρες διάθεσης 10:00-18:00 και την Τετάρτη 28/10 από τις 10.00 έως την έναρξη του αγώνα.
Εισιτήρια θα διατεθούν και μέσω Internet (www.olympiacos.org) από το Σάββατο 24/10 από τις 10:00 έως την εξάντλησή τους. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται ή με την λειτουργία Print@home (παραλαβή των εισιτηρίων στο email) ή από τα εκδοτήρια του σταδίου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και του επιβεβαιωτικού email συναλλαγής, με τις ανωτέρω ώρες λειτουργίας.

Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ΜΟΝΟ εφόσον προσκομίσει ταυτότητες, κάρτες φιλάθλου και βάσει του νέου αθλητικού νόμου να έχει υποχρεωτικά και το ΑΜΚΑ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10 €, 15 €, 20 €, 30 €, 40 €, 80 € & 150 € (VVIP)

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπενθυμίζει στους φιλάθλους ότι για να προμηθευτούν εισιτήριο για τα παιχνίδια της ομάδας μας θα πρέπει να έχουν την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» που ο φίλαθλος θα προμηθεύεται καταβάλλοντας 10 € ετησίως, ποσό που θα πηγαίνει εξ ολοκλήρου στο ταμείο του Ερασιτέχνη, ώστε να συνεχίσουν οι ομάδες μας να πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» από το γραφείο του τμήματος μελών/φιλάθλων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που βρίσκεται στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης (κάτω από θύρα 19 – Εμπορική Στοά).

Επίσης θα μπορούν να προμηθεύονται την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» και από το Internet (www.osfp.gr)
Για πληροφορίες σχετικά με την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» μπορείτε να καλείτε στον Ερασιτέχνη Ο.Σ.Φ.Π στο 2104190902-4 και 2111007060.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα επίσημα σημεία πώλησης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Μπαρόχα: «Εκδίκηση για τους εαυτούς μας»

Να αφήσουν οριστικά πίσω τους το τραυματικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, με τον Μπαρόχα να ευχαριστεί τον Δέλλα και να δίνει σύνθημα νίκης επί του Ηρακλή.

Μπαρόχα: «Εκδίκηση για τους εαυτούς μας»

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα της Nova για το προσεχές παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή, που αποτελεί μια ευκαιρία για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του προκειμένου να πάρουν ρεβάνς από τους… εαυτούς τους για την εικόνα που είχαν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Τραϊανό Δέλλα για όσα προσέφερε στην ομάδα εκ μέρους όλων των παικτών της «Ένωσης».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα ήθελα πρώτα απ' όλα να πω ένα ευχαριστώ στον προηγούμενο προπονητή μας γιατί η ομάδα τα πήγαινε καλά και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ένα ευχαριστώ από τους παίκτες κι εμένα προσωπικά. Σκεφτόμαστε πλέον το παιχνίδι του Σαββάτου και θα δούμε πλέον με τον νέο προπονητή πως θα συνεχίσουμε.

Αυτό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι το γεγονός ότι έμειναν λίγες μέρες προετοιμασίας μέχρι το επόμενο παιχνίδι με έναν διαφορετικό προπονητή. Το πρώτο που μας απασχολεί είναι να έχουμε καλή απόδοση στον αγώνα με τον Ηρακλή που ακολουθεί.

Να δούμε τι θέλει ο νέος προπονητής και να ανταποκριθούμε, αλλά το μόνο που μπορεί να μας επηρεάσει είναι το γεγονός ότι είχαμε λίγες μέρες για προετοιμασία με τον νέο μας προπονητή. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό θέλουμε να πάρουμε μια εκδίκηση για τους εαυτούς μας. Αυτό τον τίτλο θα έδινα ενόψει του επόμενου αγώνα.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα δεν έβαλα "ταβάνι" για την απόδοσή μου. Αισθάνομαι ότι βελτιώνομαι συνεχώς, αλλά δεν έχω θέσει όρια. Το σημαντικό είναι κάνω περήφανη την ομάδα μου και τους ανθρώπους που με επέλεξαν και φυσικά τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να είμαι όλο και καλύτερος
».