Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γερμανική επέλαση!


Έπειτα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, η Σάλκε ήταν αυτή που χαμογέλασε επί της Βαλένθια και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέφερσον Φαρφάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Προηγήθηκαν οι «νυχτερίδες» με τον Ριοκάρντο Κόστα.

Πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολουθήσαμε στη Βεστφαλία. Το πρώτο ημίχρονο είχε φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται και να αναζητούν το γρήγορο γκολ που αυτόματα θα τους έδινε αβαντάζ πρόκρισης.

Οι «νυχτερίδες» ήταν αυτές που αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, καθώς στο 17ο λεπτό ο Ρικάρντο Κόστα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μεχμέτ Τοπάλ νίκησε το Νόιερ για το 0-1. Η Σάλκε δεν είχε παρά να πιέσει. Με τον Φαρφάν κύριο εκφραστή προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά η αμυντική λειτουργία των Ισπανών ήταν πολύ καλή.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Έμερι θα πάνε με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια. Ο Τζέφερσον Φαρφάν όμως ήταν που έδωσε στην ομάδα του το δικαίωμα να μπει επί ίσοις όροις στην επανάληψη, καθώς με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Γκουαίτα στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή και… λίγη περιπέτεια (η μπάλα χτύπησε και στα δύο δοκάρια) έδωσε το προβάδισμα.

Με το 2-1 αυτό εξαλείφθηκαν οι όποιες πιθανότητες παράτασης, αλλά η Βαλένθια με ένα γκολ θα βρισκόταν στον επόμενο γύρο, λόγω των εκτός έδρας τερμάτων. Ο Χοακίν ήταν εκπληκτικός και προσπαθούσε να βγάλει μπροστά τους συμπαίκτες του, αλλά η Σάλκε ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Γκαβράνοβιτς, ο οποίος στο 82’ εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Ματιέ και βρήκε χώρο για σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γκουαίτα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Βαλένθια έδειχνε να απογοητεύεται και να μην μπορεί να ισοφαρίσει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Τζέφερσον Φαρφάν να κάνει ένα κλέψιμο στο κέντρο, να φύγει «σφαίρα» στην αντεπίθεση και με όμορφο πλασέ να νικήσει για τρίτη φορά τον Γκουαίτα για να δώσει πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη αυτή πρόκριση!

Ακονίζει «σπιρούνια» για τα προημιτελικά!

Η Τότεναμ ολοκλήρωσε τον άθλο και προκρίθηκε επί της Μίλαν, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το 0-1 του «Σαν Σίρο» και σε συνδυασμό του 0-0 του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πολύ ανώτερη η Μίλαν, είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι και την τύχη με το μέρος της.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έδειχναν να ψάχνουν το γκολ από την αρχή. Εξαιρουμένου ενός δεκαλέπτου στην αρχή, στο οποίο η Τότεναμ μπήκε «φορτσάτη», η Μίλαν είχε τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς έλεγχε το ρυθμό, είχε τις ευκαιρίες, ενώ είχε και την αύρα της «μεγάλης ομάδας».

Οι «ροσονέρι» απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο ο Γκόμες έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ και εν συνεχεία όταν ο Πάτο βρέθηκε στα αριστερά, σύγκλινε, πέρασε και τον Γκόμες, για να πασάρει στον επερχόμενο Ρομπίνιο, ο οποίος σούταρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Γκαλάς πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, αντί να πέσει ο ρυθμός, έγινε ακόμα καλύτερος. Η Τότεναμ είχε κρατήσει μια πιο παθητική στάση, αλλά έκανε δύο πολύ καλές αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στην επανάληψη, η Μίλαν μπήκε και πάλι δυνατά, αλλά η Τότεναμ υποψιασμένη από όσα… είχε δει στο πρώτο μέρος, είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία. Λίγο μετά το 60ο λεπτό, οι «ροσονέρι» απώλεσαν ακόμα μία τεράστια ευκαιρία για να πάνε την αναμέτρηση σε σκορ παράτασης.

Ο Ρομπίνιο συνεργάστηκε ωραία με τον Φλαμινί, ο Βραζιλιάνος σούταρε, με τον συμπατριώτη του Γκόμες να αποκρούει σε πρώτο χρόνο, την άμυνα να αδρανεί και τον Ρομπίνιο να σουτάρει εκ νέου, αλλά τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα που βρίσκονταν πάνω στη γραμμή!

Η Τότεναμ δεν απειλούσε και οι παίκτες του Αλέγκρι επιτίθονταν συχνά και απειλούσαν την αντίπαλη εστία. Ακόμα μια καλή στιγμή «γράφτηκε» στο 75ο λεπτό, όταν ο Μέρκελ που είχε περάσει ως αλλαγή βρήκε τον Πάτο, ο οποίος από το όριο της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι μαζεμένες αλλαγές έριξαν κάπως τον ρυθμό, κάτι που βόλευε τα «σπιρούνια». Η είσοδος του Μπέιλ έδωσε πνοή στην αριστερή πτέρυγα, αλλά δεν ήταν αρκετή για να δώσει το κάτι παραπάνω για να «κλειδωθεί» η πρόκριση. Η Μίλαν άρχιζε και έκανε σπασμωδικές κινήσεις, συνεχίζοντας όμως να έχει το πάνω χέρι, τόσο στην κατοχή, όσο και στις ευκαιρίες.

Ο Ρομπίνιο στο 91’ έχασε ακόμα μία ευκαιρία όταν συνεργάστηκε με τον Ιμπραΐμοβιτς και σούταρε στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε και το τελικό σφύριγμα του Ντε Μπλέκερ βρήκε την Τότεναμ να ολοκληρώνει τον άθλο και να προκρίνεται επί της Μίλαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης στην παρθενική της συμμετοχή σε αυτό το επίπεδο.

Υπέρ της Λίβερπουλ ο Χόντγκσον

Την άποψη ότι η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ εξέφρασε ο πρώην προπονητής της Ρόι Χόντγκσον. Παράλληλα, ο νυν τεχνικός της Γουέστ Μπρομ δήλωσε την υποστήριξή του στον Κένι Νταλγκλίς, που τον διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων».
 

Επί Χόντγκσον, η Λίβερπουλ ήταν αήττητη σε δέκα ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά οι δρόμοι του Αγγλου τεχνικού και της ομάδας χώρισαν κοινή συναινέσει τον περασμένο Ιανουάριο.  Τώρα, με ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι «κόκκινοι» θα αντιμετωπίσουν την Μπράγκα στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη.
 
«Μπορώ να δω τη Λίβερπουλ να φτάνει μέχρι το τέλος στην Ευρώπη - και ειλικρινά ελπίζω να τα καταφέρει», δήλωσε ο Χόντγκσον στην «Daily Mirror». «Οι πιο έμπειροι παίκτες της έχουν επιστρέψει από τους τραυματισμούς και θα είναι έτοιμοι να την οδηγήσουν πιο ψηλά, στα προημιτελικά. Πιστεύω ότι η ομάδα πήγε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ επί των ημερών μου. Αυτά τα δέκα παιχνίδια που δώσαμε ήταν πολύ δύσκολα, εναντίον ισχυρών αντιπάλων. Πρακτικά, μία ή δύο από τις ομάδες που αντιμετωπίζεις πριν είναι δυνατότερες από εκείνες που συναντάς στους «32», συμπλήρωσε ο Αγγλος τεχνικός.

«Σκέφτομαι σοβαρά να μείνω»

Με δήλωση του στη γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας «goal.com» ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε «σκέφτομαι σοβαρά να μείνω στον Παναθηναϊκό»…
«Σκέφτομαι σοβαρά να μείνω»
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Σκέφτομαι σοβαρά να μείνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Θα δούμε τι θα γίνει…», είπε ο Γάλλος φορ του «τριφυλλιού».

Πολύ Πανάθα και λίγο... Ολυμπιακός!

Παναθηναϊκός από μικρό παιδί είναι η Όλγα Γερακίδου, παρόλα αυτά είχε για χρόνια είχε σχέση με τον Γιώργο Αμανατίδη…
Πολύ Πανάθα και λίγο... Ολυμπιακός! (ΦΩΤΟ)
Το μοντέλο με καριέρα στην τηλεόραση κ.λπ., είχε λάβει μέρος στα Playmate του 2002, κατακτώντας τον τίτλο του Super Star. Και το 2008 κέρδισε τον τίτλο «Πρόσωπο της Χρονιάς» στο διαγωνισμό Mrs Globe 2008.
Για περίπου 1,5 χρόνο η πανέμορφη Όλγα είχε σχέση με τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού, με τον οποίο όμως χώρισαν πριν από μερικούς μήνες. Η ίδια, πάντως, έχει σχολιάσει ότι από μικρή υποστήριζε τον Παναθηναϊκό. Είναι… Πανάθα, όπως λέει η ίδια. Αν και κάτι μας λέει ότι ο Γιώργος την έκανε έστω και για λίγο να δει με συμπάθεια το κόκκινο χρώμα…

Βίκτορ Βιτόλο,-«Μόνο νίκη με Ολυμπιακό»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Εργοτέλη εμφανίστηκε ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος ζήτησε τρίποντο και με Ολυμπιακό.
«Μόνο νίκη με Ολυμπιακό»
Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με τον Εργοτέλη: «Όλα τα παιχνίδια, όπως και το σημερινό, είναι δύσκολα. Οι αντίπαλοί μας σήμερα δεν κάνανε πολλές ευκαιρίες. Η ομάδα έδειξε δύναμη μέχρι το τέλος και αυτό είναι που μετράει.»

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα: «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από αύριο. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ότι θα κερδίσουμε και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.»

Για το πως αισθάνεται παιχνίδι με το παιχνίδι: «Κάθε παιχνίδι αισθάνομαι καλύτερα και πιο άνετα. Εγώ πρέπει να δίνω το 100% σε κάθε αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά μου σήμερα και κυρίως με το αποτέλεσμα.»

Συμφώνησαν Άρης και Τσιώλης!

Δεν χρειάστηκαν πάνω από μισή ώρα Άρης και Σάκης Τσιώλης για να δώσουν τα χέρια! Ο Θεσσαλός προπονητής βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης στις 20:40 και αφού τα είπε σε θετικό κλίμα με τον πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη έδωσαν τα... χέρια.

Από τη μια κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιστάσεις που κρατούσαν τον Τσιώλη διστακτικό να πει το «ναι» από τώρα (υπήρχε ήδη συμφωνία για συνεργασία από το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν ομάδα και προπονητής να πορευτούν μαζί για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για την νέα αγωνιστική περίοδο, όταν και ο 52χρονος τεχνικός θα αναλάβει τη δημιουργία της νέας προσπάθειας.

Απέμειναν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, οι οποίες εφόσον ξεπεραστούν, εκτός απροόπτου αύριο Πέμπτη αναμένεται να μπουν και οι υπογραφές στα συμβόλαια συνεργασίας.

Για τον λόγο αυτό άλλαξε και η ώρα προπόνησης της ομάδας, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί αντί για τις 10 το πρωί στο Νέο Ρύσιο, στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 4 το απόγευμα.

Ποιος είναι ο Σάκης Τσιώλης

Ο Σάκης Τσιώλης γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 30 Ιουνίου του 1959. Ως ποδοσφαιριστής έκανε σημαντική καριέρα στη Λάρισα, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος (1985) και το πρωτάθλημα (1988).

Επίσης αγωνίστηκε σε Ιωνικό και Πανηλειακό. Έχει τέσσερις εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Την προπονητική του καριέρα άρχισε από τον Αστέρα Αμαλιάδας κι ακολούθως δούλεψε σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Ναυπακτιακό Αστέρα, Πανιώνιο (βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ), Πανηλειακό, Πανελευσινιακό, Πατραϊκό, Καλαμάτα, Ιωνικό, Λεβαδειακό και Θρασύβουλο.

Το 2009 ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο οδήγησε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά αποχώρησε μετά από. ασυμφωνία με τον Αχιλλέα Μπέο. Είχε δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα αναλάβει ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, αλλά όπως ομολόγησε και ο ίδιος «η πρόκληση του Άρη ήταν πολύ μεγάλη».

«Να διαψεύσει άμεσα ο Μπέος!»


 
«Ρίξτε τους! Κερδίστε τους!»,  ήταν κάποια από τα λόγια του Αχιλλέα Μπέου την Τρίτη, στα αποδυτήρια του Πανιωνίου για τον αγώνα με την Λάρισα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΛ που ζητούν από τον γνωστό επιχειρηματία να διαψεύσει άμεσα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο , αφού δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται κάποιος με δύο ομάδες στην Ελλάδα. 

¨Μamma mia..¨

Gilberto Silva in North London.jpgΣτον ΠΑΟ θέλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους τον αγώνα στην¨AEL FC ARENA¨,Κάτι που σχολίασε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μέσω Twitter:¨Λάρισα-Παναθηναικός 2-0 όποις το είδε..Mamma mia,είναι ένα παιχνίδι για να το ξεχάσεις¨,με τον Νίνη που έγινε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο να περιγράφει την Κυριακή ώς ¨τη χειρότερη του Κυριακή¨.Από την άλλη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εξήγησε τι φταίει στον ΠΑΟ:¨Η ομάδα υποφέρει από ψυχολογική ανισορροπία και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.Υπήρξε απογοήτευση μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό¨και κατέληξε:¨Δέν υπήρξε καμία αλληλεγγύη στην ομάδα¨.Στις τάξεις της ΑΕΛ δεν χάνουν την πίστη τους για το θαύμα.Κάτι που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Κωστένογλου¨΄εχουμε ιερή υποχρέωση να είμαστε εκεί που αξίζει σε μία ομάδα όπως η Λάρισα¨και τους Κουζέν,Πανκράτ να συμπληρώνουν ότι¨το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι τελικός¨

Σάκης Ρεκουντίνης

Χάβος: «Νικήσαμε και το άγχος»

Χάβος: «Νικήσαμε και το άγχος»Αγχολυτική χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Εργοτέλη (2-0) ο Μάκης Χάβος, τονίζοντας ωστόσο πως η αποστολή των παικτών του στο πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε.

«Εκτός του Εργοτέλη είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το άγχος το οποίο ήταν εμφανές ότι υπήρχε, αφού οι ποδοσφαιριστές ήξεραν ότι έπρεπε να κερδίσουν. Ευτυχώς ανταποκριθήκαμε και φτάσαμε σε μια νίκη μετά από καιρό. Φάνηκε μετά το δεύτερο γκολ ότι λύθηκαν τα πόδια των παικτών», δήλωσε ο βραχνιασμένος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Η εικόνα της ομάδας ξέρω ποια είναι, είναι αυτή που δείξαμε με την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία. Κάποιες φορές η εικόνα μας προβληματίζει αλλά παίζει ρόλο και η ψυχολογική κούραση».

Όσο για τη στάση του κόσμου του ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα, είπε: «Καταλαβαίνουμε την δυσαρέσκεια των φιλάθλων αλλά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο τούς έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό είπε: «Φυσικά δεν εφησυχάζουμε, έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να ανταποκριθούμε. Κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι, βήμα-βήμα, ο ψυχολογικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας έχει δώσει πάρα πολλά παιχνίδια, προσπαθούμε να δίνουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες χωρίς να αλλοιώνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των παικτών».

Ζανέτι καλεί Μόντριτς

Ζανέτι καλεί ΜόντριτςΜετά τα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Λούκα Μόντριτς, ο Χαβιέ Ζανέτι δεν έχασε χρόνο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το μέσο της Τότεναμ.

«Αντιμετωπίσαμε δύο φορές τον Μόντριτς μέσα στη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μας δώσει άλλη διάσταση από άποψη τεχνικής. Είναι και αρκετά νέος. Τα λέω μάλιστα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι συνήθως μιλάω μόνο για τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στην ομάδα», τόνισε ο Αργεντινός άσος.

Ο 25χρονος Κροάτης μέσος των «σπιρουνιών» άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και φαντάζει στους ανθρώπους των «νερατζούρι» ως ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Εδώ..ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ!

Ήξεραν οι <<αντικειμενικοί>>να μας πούν για τα γεγονότα στο Καραισκάκη,εκεί που έβγαλαν και τον τίτλο<<το ντέρμπι της νροπής>>.Για την προχθεσινή ΝΤΡΟΠΗ στο ΟΑΚΑ και στο¨Κλ.Βικελίδης¨όμως,που ΓΙΟΥΧΑΡΑΝΕ στην ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς,ΤΙΠΟΤΑ,ΚΟΥΒΕΝΤΑ!Και εγώ δεν κρίνω ποιός ήταν ο νεκρός!Κρίνω ότι ήταν ΝΕΚΡΟΣ!Οπότε οφείλεις και αν θεωρείσαι άνθρωπος,τουλάχιστοντην στιγμή αυτή να σιγήσεις!
Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ.

Σάκης Ρεκουντίνης

Χώρισαν Καρεμπέ-Σκλεναρίκοβα!

Χώρισαν Καρεμπέ-Σκλεναρίκοβα!Ένα από τα πιο γνωστά και επώνυμα ζευγάρια δεν είναι πια μαζί. Ο πρώην ποδοσφαιριστής –μεταξύ άλλων και του Ολυμπιακού- Αντριάν Καρεμπέ και το εντυπωσιακό (τουλάχιστον) μοντέλο, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, χώρισαν και όπως αποκάλυψε η πανέμορφη Σλοβάκα, από το 2005 και μετά, οι σχέσεις τους ήταν απλά τυπικές.

Η είδηση-βόμβα στο χώρο της showbiz δόθηκε από την ίδια την Σκλεναρίκοβα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Paris Match».

«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν ζούμε μαζί. Από το 2005 βλεπόμαστε ελάχιστα. Ας πούμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική απ΄ ό,τι περιμέναμε. Δεν έχουμε πλέον τις ίδιες ανάγκες. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Δεν θέλω να αμαυρώσω τις όμορφες αναμνήσεις», είπε η 39χρονη Αντριάνα, που πρόσθεσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που δημοσίευσαν φωτογραφίες της με άλλους άνδρες, χαρακτηρίζοντάς τους ως «συντρόφους» της.

Να θυμίσουμε απλά πως η 39χρονη -πλέον- Αντριάνα έχει ψιλοτέλειες αναλογίες (89-55-90) και τα… ατελείωτα πόδια της έχουν μήκος 1 μέτρο και 24 εκατοστά!

O Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με 77-49

«Ερυθρόλευκο» πάρτιΧωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με 77-49 , για την 20ή αγωνιστική της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν χρειάστηκε να φουλάρουν τις μηχανές, διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα με χαρακτηριστική άνεση και παρά τις αρκετές απουσίες με τις οποίες παρατάχθηκαν (Παπαλουκάς, Μπορούσης, Κέσελ, Βασιλόπουλος).

Προβλήματα είχε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» που δεν κατάφερε να φανεί –τουλάχιστον- ανταγωνιστικός, ωστόσο παρέμεινε στην τρίτη θέση μαζί με το Μαρούσι αφού κι αυτό ηττήθηκε από τον Πανελλήνιο.

Έρτσεγκ και Σπανούλης οι κορυφαίοι των Πειραιωτών, ο Μάρσαλ ξεχώρισε για τους γηπεδούχους

Τσουκαλάς: «Στόχος η έξοδος στο Champions League»



TSOUKALAS
Στόχος η έξοδος στο Champions League είναι για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος Σταύρο Τσουκαλά. Ο νεαρός μέσος που μπήκε σαν αλλαγή στο ματς και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου τόνισε συγκεκριμένα:
«Υπηρχε άγχος σήμερα. Τελικά πήραμε την νίκη η οποία είναι πολύ σημαντική για να μπούμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ

Ακριβώς 7 παιχνίδια είχε να βρεί δίχτυα ο Μάρκο Πάντελιτς μετά τα δύο τέρματα που είχε πετύχει στο παιχνίδι με τον Πανσερραικό.Ο Σέρβος επιθετικός ήθελε πώς και πώς να σκοράρει στο ματς με τον Εργοτέλη και να σταματήσει την γκίνια του.Και για αυτό όταν τα κατάφερε,το πανηγύρισε με την καρδιά του,οστόσο ο 32χρονος δεν απέφυγε τα πειράγματα των συμπαικτών του στα αποδυτήρια,όταν έφτασε η κουβέντα για το σύνολο των τερμάτων του.Ο ίδιος υποστήριζε ότι έχει 9 γκολ στο πρωτάθλημα,καθώς μετράει και το αμφισβητούμενο στην Κέρκυρα.Μάλιστα όταν κάποιοι τόλμησαν να αντιμιλήσουν,τους έβαλε στην θέση τους:<<Γιατί 8?Εγώ 9 ξέρω ότι έχω βάλει...>>!

Σάκης Ρεκουντίνης

«Κερδίστε τους! Ρίξτε τους!


Στα αποδυτήρια του Πανιωνίου βρέθηκε χθες ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να προτρέψει τους παίκτες των «κυανέρυθρων» να νικήσουν τη Λάρισα την προσεχή αγωνιστική!
«Κερδίστε τους! Ρίξτε τους!»
Μιλάμε για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου και όχι κάποιον παράγοντα της ομάδας της Νέας Σμύρνης, έστω κι αν υπηρέτησε και αυτήν στο παρελθόν.

«Ρίξτε τους! Κερδίστε τους!», ήταν η παρότρυνση του Μπέου προς τους παίκτες του Πανιωνίου για τον αγώνα της Κυριακής με τη Λάρισα στη Νέα Σμύρνη.
Ένα αποτέλεσμα που ο Πανιώνιος «καίγεται» έτσι κι αλλιώς να πάρει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και ένα αποτέλεσμα που θα δώσει την χαριστική βολή στην ΑΕΛ. Κάτι που φυσικά θέλει πολύ ο Μπέος, λόγω της γνωστής αντιπαλότητας Βόλου - Λάρισας, που εντάθηκε ακόμα περισσότερο στην πρόσφατη επίσκεψή του στην "AEL FC Arena", από την οποία ο Ολυμπιακός έφυγε με το "διπλό".Πηγη sportdog.gr

Νίκη για Καβάλα 90-85 τον Άρη

Η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της έδρας της και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε από την αρχή του αγώνα, φτάνοντας στην νίκη με 90-85 και κορυφαίους τους Καραποστόλου και Παλάσιο, ενώ από τους «κίτρινους» Χαραλαμπίδης και Τσαιρέλης ξεχώρισαν.

Η Καβάλα κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, απέναντι σε έναν Άρη που πελαγοδρομούσε και αυτό φαίνεται από τους δύο πόντους με βολές του Μπορόβνιακ που πέτυχε στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν απόλυτα τον ρυθμό τους και με κορυφαίο τον Σίμονς προηγήθηκαν με 17-2. Η είσοδος των Χαραλαμπίδη, Τσαιρέλη και Τόμας άλλαξε τα δεδομένα και την απόδοση του Άρη με αποτέλεσμα να αρχίσει να πέφτει η διαφορά, αρχικά στους επτά πόντους (24-17 στο 9ο λεπτό) και στην συνέχεια στους τρεις (36-33 στο 15ο λεπτό).
Μάλιστα οι «κίτρινοι» πλησιάσαν και σε απόσταση αναπνοής (41-40) στο 18ο λεπτό μετά από τρίποντο του Μπράουν. Οι γηπεδούχοι όμως πήγαν στα αποδητήρια με διαφορά οχτώ πόντων μιας και ο Στεφανίδης ευστόχησε σε δύο τρίποντα, το ένα έξι δυετερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο στην εκπνοή από το κέντρο (52-44). Η Καβάλα με την ενέργεια που τις έδωσαν τα δύο τρίποντα του Στεφανίδη διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ και η διαφορά έφτασε στους έντεκα πόντους (59-48) και στους 13 (63-50) στο 27ο λεπτό, με τους «κίτρινους» να μην μπορούν να αντιδράσουν μιας και ο Χαραλαμπίδης περιορίστηκε.
Η Καβάλα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 74-61. Στην τέταρτη περίοδο η άνοδος του Μπράουν σε συνδυασμό με την επιστροφή στο σκοράρισμα του Χαραλαμπίδη βοήθησαν τον Άρη να μειώσει εκ νέου την διαφορά, ακόμα και στον έναν πόντος (82-81) στο 38ο λεπτό. Ο Παλάσιο έκανε το 83-81, ο Χατζηβρέττας αστόχησε σε τρίποντο στα 45΄΄ με τον Καραποστόλου να κάνει το 86-81 και ουσιαστικά να δίνει την... χαρισιτκή βολή στον Άρη, με την Καβάλα να επικρατεί με 90-85.
Τα δεκάλεπτα: 26-19, 52-44, 74-61. 90-85.

ΚΑΒΑΛΑ: ΜακΊντος 10 (2), Παλάσιο 15, Κοστόβ, Ντεντιγιέρ, Στεφανίδης 20 (3), Σίμονς 11 (15ρ.), Γιόροβιτς 17 (1), Καραποστόλου 15 (2), Αγγελόπουλος 2.

ΑΡΗΣ: Μπράουν 12 (3), Γουίντερς 9 (1), Ταπούτος, Χαραλαμπίδης 24 (4), Μπρόβνιακ 9, Σλούκας 10, Τόμας 7, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης,

Σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ έκανε ο ΠΑΟΚ,


Σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ  έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Με γκολ των Πάμπλο Κοντρέρας στο 17' και Σταύρου Τσουκαλά στο 86', ο "δικέφαλος του βορρά" όχι μόνο μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα (σ.σ. στον -1 βαθμό), αλλά κατάφερε να δώσει και ένα τέλος στην "κατάρα" που τον ήθελε να μην έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 22 Ιανουαρίου, στην νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης στην "Τούμπα".
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια για περαιτέρω απώλειες (σ.σ. βαθμολογικές), όφειλε να μπει δυνατά και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη αλλά και η αμυντικογενής τακτική, του έδωσαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει με αξιώσεις το γρήγορο γκολ. Στο 17' ο Κοντρέρας με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 36' ο Κουτσιανικούλης απείλησε με το 2-0, αλλά ο Δασκαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα 30 λεπτά που απέμεναν (σ.σ. μαζί με τα 2 των καθυστερήσεων) μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με μοναδική εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπούντιμιρ στα τελευταία δευτερόλεπτα που ανάγκασε τον Κρέσιτς να επέμβει και να απομακρύνει με τις γροθιές του σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50' προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Λεάλ, αλλά ο Ουρουγουανός ανεκόπη εντός περιοχής από "άγαρμπο" μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ, με τον διαιτητή όμως να δείχνει "παίζεται" και τους ανθρώπους των Κρητικών να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες.

Ο Τσουκαλάς σφράγισε την νίκη στο 86' με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το τελικό 2-0, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες και να "χαμογελά" για την κατάκτηση των τριών βαθμών σε έναν από τους εναπομείναντες "τελικούς" μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε τα ρέστα του προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά εισόδου στην πεντάδα των πλέι οφ, καθώς γνώριζε ότι με ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα παρέμενε σε απόσταση 4 πόντων από τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Εργοτέλης ήθελε να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από το ματς, προκειμένου να αποφύγει τις... περιπέτειες, σιγουρεύοντας την παραμονή του στην κατηγορία.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Χωρίς τον Αντελίνο ΒιεΪρίνια στη σύνθεσή της και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος. Ο Κρέσιτς ξεκίνησε στην εστία, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ.

Οι κεντρικοί χαφ ήταν οι Βιτόλο και Φωτάκης, με τον Ίβιτς να κινείται μπροστά τους. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Κουτσιανικούλης, στο δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.

Ο Νίκος Καραγεωργίου "κατέβασε" τους Κρητικούς στον αγωνιστικό χώρο της "Τούμπας" με 4-3-3, τον Δασκαλάκη στην εστία και μπροστά του τους Βίσιο (αριστερά), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι και Ρουμπάκη (δεξιά). Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Τζούνιορ και Κυριακίδης, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ρομάνο.

Την επιθετική τριπλέτα συνέθεταν οι Λεάλ (δεξιά), Φραγκουλάκης (αριστερά) και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

Α' Ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης έδειχνε περισσότερο επιθετικός από τον Εργοτέλη και στο 7' δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του ματς. Ο Φωτάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στη μεσαία γραμμή, προώθησε την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να επιχειρεί δυνατό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, με την προσπάθειά του όμως να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

Ο Εργοτέλης... πελαγοδρομούσε στο κέντρο στα πρώτα 15 λεπτά, δεν είχε ξεμυτίσει από την άμυνά του, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κερδίζει έδαφος και να πιέζει ολοένα και περισσότερο για το γρήγορο γκολ. Και στο 17΄ο Κοντρέρας έσπασε την "κατάρα" της επιθετικής... ανομβρίας που κρατούσε από τις 22 Ιανουαρίου (σ.σ 2-1 την Ξάνθη στην Τούμπα).

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο εκτέλεσε, ο προωθημένος Κοντρέρας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά μεταξύ του σημείου του πέναλτι και της μικρής περιοχής, την έστειλε να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Δασκαλάκη.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, αλλά κάποιες ενέργειες του Λεάλ και ένα σουτ του Ρομάνο δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν μπορούσε κανείς να παραβλέψει ότι από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Εργοτέλης βρήκε το κίνητρο προκειμένου να εγκαταλείψει το δικό του μισό του γηπέδου.

Ο "δικέφαλος του βορρά" είχε σωπάσει επιθετικά από τη στιγμή της επίτευξης του "1-0", μέχρι όμως το 36' όταν ο Κουτσιανικούλης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Δασκαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση, παραχωρώντας κόρνερ. Η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ του Μπούντιμιρ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τις... γροθιές του Κρέσιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Β' Ημίχρονο

Με τα πατήματα να είναι πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο για τους παίκτες του Εργοτέλη, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι με τη συμπλήρωση 5 λεπτών προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Λεάλ, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κρέσιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση καθώς έπεσε κάτω από μαρκάρισμα του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ωστόσο ο διαιτητής έδειξε "παίζεται", με τους ανθρώπους του Εργοτέλη να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες για την απόφασή του.

Με τον "δικέφαλο" να παραμένει... παθητικός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Κρέσιτς. Στο 59' ο εξαιρετικός Λεάλ έκανε ωραίο γύρισμα από τα δεξιά, ο Βερπακόφσκις με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα προς την εστία όμως αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Κοντρέρας, φεύγοντας κόρνερ.

Στο 66' ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης με τον Κουτσιανικούλη να αποφεύγει τον Ρουμπάκη να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το σουτ του με το αριστερό κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπούντιμιρ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο... ηρωικός Κοντρέρας με προβολή στα πόδια του "έκοψε" τη δύναμη της μπάλας, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς.

Ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα έπεφτε δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιάζουν να κάνουν αγγαρεία. Άλλωστε οι ευκαιρίες και οι περίτεχνες ενέργειες είχαν δώσει τη θέση τους στα πολλά φάουλ και τα ακόμα περισσότερα λάθη...

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καθαρίσει το ματς στο 86' με τον Σταύρο Τσουκαλά. Ο νεαρός επιθετικός αξιοποίησε την έξυπνη κάθετη πάσα του Μουσλίμοβιτς και με δυνατό δεξί σουτ... τίναξε τα δίχτυα του Δασκαλάκη, σημειώνοντας το 2-0. Ο Μουσλίμοβιτς είχε τη δυνατότητα να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ, με το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου να βρίσκει τους γηπεδούχους νικητές με σκορ 2-0.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (73' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (57' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87' Έτο), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Εργοτέλης: (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74' Γιαλούσης), Ρουμπάκης, Ρομάνο (88' Καρέλης), Λεάλ, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (41' Βερπακόφσκις), Σασιασβίλι.

Ανησυχεί ο Ριμπερί

Το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει η Μπάγερν είναι πολύ πιθανό να της στοιχίσει και το "εισιτήριο" για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, όπως τόνισε ο Φρανκ Ριμπερί.

"Παίζουμε τόσο άσχημα, που αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό θα χάσουμε τα πάντα, ακόμη και την πρόκρισή μας στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου", είπε χαρακτηριστικά ο Ριμπερί, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αποχώρηση του Λουίς Φαν Γκάαλ από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου στο τέλος της χρονιάς.

"Είναι κάτι που μας ανησυχεί, όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για την πορεία μας στην Μπουντεσλίγκα", είπε ο Ριμπερί.

Η Μπάγερν έχει τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την έκτη Νυρεμβέργη, με την οποία και θα παλέψει για την έξοδό της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.

Τα πέντε 9άρια του «Ψηλού»

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική ισοπαλία που απέσπασε ο Παναθηναϊκός στην Αγγλία από την Έβερτον με 1-1, με τον Αντώνη Αντωνιάδη να πρωταγωνιστεί στην ιστορία με τα… εννιάρια!

Ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πέτυχε το «τριφύλλι» σαν σήμερα το 1971.  Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν στο Γκούντισον Παρκ την Έβερτον στο πρώτο ματς των προημιτελικών για το κύπελλο Πρωταθλητριών και πήραν σημαντική ισοπαλία 1-1, όπου εν τέλει σε συνδυασμό με το 0-0 στο δεύτερο ματς στην Αθήνα «χάρισε» την ιστορική πρόκριση στο «τριφύλλι».

Τι και αν η Αγγλική ομάδα ήταν το μεγάλο φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση, η αρμάδα του Φέρεντς Πούσκας πέρασε αλώβητη σε μια από τις δυσκολότερες ευρωπαϊκές έδρες, αποδεικνύοντας το τεράστιο μέγεθος του… Panathinaikos.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι ήταν έξυπνα στημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κινδύνευσαν μόνο στο 43΄ όταν ο Οικονομόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μορισέι.

Το δεύτερο ημίχρονο προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις ενώ στο 81΄ σημειώθηκε μια φάση όπου έμεινε στην ιστορία ως το γκολ με τα πέντε εννιάρια! Συγκεκριμένα  στις 9 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, 9 λεπτά πριν το φινάλε, το νούμερο 9 του Παναθηναϊκού, ο Αντώνης Αντωνιάδης, πετύχαινε το 9ο του γκολ στο κύπελλο Πρωταθλητριών και έβαζε τα θεμέλια για την πρόκριση στα ημιτελικά του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της ΈΒερτον ήταν να ισοφαρίσουν στο 90΄ με γκολ του Τζόνσον έπειτα όμως από επιθετικό φάουλ που είχε προηγηθεί στον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και δεν δόθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:

ΕΒΕΡΤΟΝ: Ράνκιν, Ράιτ, Νιούτον, Κένταλ, Κένιον, Χάρβει, Χάσμαντ, Μπολ, Ρόιλ, Χαλστ,  Μορισέι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Σούρπης, Βλάχος, Καψής, Ελευθεράκης, Δομάζος, Γραμμός, Αντωνιάδης, Φυλακούρης

Για «τεράστιο σκάνδαλο» λένε οι Ούγγροι

Το γύρο της Ευρώπης έχει κάνει το θέμα με τις περιβόητες κασέτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ουγγρική ιστοσελίδα έχει πρώτο θέμα το σκάνδαλο στη Σούπερ Λιγκ και το παρομοιάζει με το ιταλικό Calciopolis!

Η ιστοσελίδα «nemzetisport.hu» αναφέρει πως το «δικό μας» Calciopoli αποκαλύφθηκε και πως προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση η κυβέρνηση της χώρας θα πάρει σοβαρά μέτρα για να μην επαναληφθεί…

Και η Πολιτεία κοιμάται!

Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο βομβαρδίζεται από αποκαλύψεις-σκάνδαλα που μπορούν να το τινάξουν στον αέρα, η Πολιτεία κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!
Και η Πολιτεία κοιμάται!
Και γιατί το λέμε αυτό; Μα, φυσικά, επειδή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτζαξής, αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό για τα όσα κατήγγειλε πριν από λίγο ο Αλέξης Κούγιας.

Ψάχνει προπονητή και επιθετικό

Σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις αναμένεται να προβεί η διοιήκηση της Σεβίλλης.  Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας ενδιαφέρεται για την απόκτηση των Κλόντ Πιέλ και Λισάντρο Λόπεζ από τη Λιόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι διοικούντες τον ισπανικό σύλλογο, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις της ομάδας. Η Σεβίλλη βρίσκεται στην όγδοη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν και έχει αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Μανθανό ο ισπανικός σύλλογος ήδη αναζητεί τον προπονητή που θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας, με τον προπονητή των «λιονέ», Κλοντ Πιέλ να φαντάζει ο επικρατέστερος.

Την πόρτα της εξόδου, αναμένεται να δει και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Λουίς Φαμπιάνο. Η Σεβιγιάνοι, ήδη αναζητούν τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του, στην κορυφή της επίθεσης των Ισπανών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Ισπανίας, ο Λισάντρο Λόπεζ είναι η καλύτερη περίπτωση.

Σημαντική νίκη για Φωκικό

 Στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου της Γ` Εθνικής (Football League 2) πλασαρίστηκε ο Φωκικός. Με πέναλτι-γκολ του Σκαρίμπα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη επικράτησε 3-2 εκτός έδρας του Εθνικού Φιλιππιάδας και έφτασε τους 41 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής (είχε ρεπό) και δύο περισσότερους από την Καλλονή (αγωνίζεται το Σάββατο με τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας), αλλά και την Αναγέννηση Γιαννιτσών, η οποία σήμερα ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την ΑΕ Ποντίων.

Τα αποτελέσματα της 26ης ημέρας στον 2ο όμιλο της Γ` Εθνικής:


ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ 2-3 
(63' πεν Φλορένσιο, 65' Μπασιούκας σουτ - 38' Καλέργης σουτ, 85΄ Τζέκος σουτ, 94΄ Σκαρίμπας πέναλτι) 

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-1  
(34' Μαχαιρούδης κεφ, 42' Παπαποστόλου σουτ- 85΄ Παναγιωτίδης σουτ)

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 1-0  
(17' Λαφαζανίδης κεφ)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1 
(8' Νάστος σουτ)

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤ. - ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-0 
(61΄ Κομβολίδης σουτ)

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ 0-1 
(1' Kωστέλλος σουτ)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΚΟΖΑΝΗ 4-1 
(51' Κοσμάς σουτ, 61' Τριανταφυλλάκος σουτ, 79' και 85΄ Κυριακίδης σουτ - 33' Λάλος σουτ)

* Το ματς ΑΕΛ Καλλονής-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου στις 15:00.

Δαλούκας: «Δεν συναντήθηκα με Μαρινάκη»

Οποιαδήποτε ανάμειξη με το θέμα που έχει προκύψει με τις περιβόητες... κασέτες, αρνείται ότι έχει ο Γιώργος Δαλούκας. Ο Θεσσαλός διαιτητής εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει ότι έχει ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τις εις βάρος του απειλές και ζήτησε να μην εμπλέκεται το όνομά του σε παρόμοιες ιστορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Δαλούκα:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου και την αναφορά σε ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης, ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Θέλω να παρακαλέσω τα Μ.Μ.Ε να μην αναμειγνύουν το ονομά μου σε οποιεσδήποτε ιστορίες παρόμοιας μορφής με αυτές που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς σε όλα μου τα χρόνια υπήρξα έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις μου, οικογενειακές, επαγγελματικές και αγωνιστικές.

Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΑΛΟΥΚΑΣ»

Πατέρας: Ουδέν σχόλιο

Από την δική του πλευρά, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου που τον υποδεικνύουν ως συνομιλητή του. Το ThePlayer προσπάθησε να επικοινώνησει μαζί του, αλλά η γραμματέας του, μας απάντησε ότι αν θελήσει να μιλήσει ο κ. Πατέρας, θα σας ειδοποιήσουμε.

Ιδιαίτερη αντίδραση για το όλο θέμα δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» απλά να σχολιάζουν: «Έχουμε επιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα επιληφθεί του θέματος».

«Απέναντί μου ο Πατέρας»

«Απέναντί μου ο Πατέρας»
«Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας. Τα υπόλοιπα αύριο». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχετικά με όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας για τις περίφημες κασέτες.

Αναλυτικά:

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη αντί της Παρασκευής για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θα τα μάθετε όλα αύριο. Πόσα χρόνια είχε να βγει στο «Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας. Τα υπόλοιπα αύριο». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχετικά με όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας για τις περίφημες κασέτες.

Αναλυτικά:

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη αντί της Παρασκευής για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θα τα μάθετε όλα αύριο. Πόσα χρόνια είχε να βγει στο προσκήνιο ο κ. Κούγιας; Του δόθηκε τώρα η ευκαιρία. Λέτε αν είμαι εγώ στην κασέτα. Είμαι σίγουρος ότι την έχετε ακούσει στο youtube. Αν και δεν είμαι καλός χρήστης του ίντερνετ, το άκουσα κι εγώ. Ξαφνικά βγήκα από το Δαφνί και μιλάω μόνος μου σε ένα τοίχο; Όχι μόνο μονταρισμένο είναι, αφήστε τα, θα τα πούμε όλα αύριο. Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας. Τα υπόλοιπα αύριο».

Μασεράνο: «Πάντα με διαιτησία νικά η Μπαρτσελόνα»

Μασεράνο: «Πάντα με διαιτησία νικά η Μπαρτσελόνα» Με ειρωνική διάθεση αντιμετώπισε ο Χαβιέρ Μασεράνο όσους αποδίδουν σε διαιτητική εύνοια την πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Άρσεναλ για τους «16» του Champions League.

«Πώς γίνεται η Μπαρτσελόνα να νικά με τη βοήθεια της διαιτησίας, όταν έχει 19 σουτ στο τέρμα και έχει τόσο πολλή κατοχή; Για κάποιους η Μπαρτσελόνα πάντα νικά λόγω της διαιτησίας, όχι λόγω της ποιότητάς της», δήλωσε ο Αργεντινός μεσοαμυντικός.

Παράλληλα απάντησε στον Αρσέν Βενγκέρ που χαρακτήρισε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα την αποβολή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. «Ο καθένας έχει δικαίωμα της γνώμης του και σίγουρα μία ήττα είναι σκληρή, αλλά και ο ίδιος ο Αρσέν Βενγκέρ ξέρει πως θα ήταν άδικο να προκριθεί η ομάδα του έχει μόνο ένα σουτ στην εστία. Το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν το 5-1 ή 6-1», ανέφερε.

Όσο για τις περιορισμένες συμμετοχής του στην «Μπάρτσα», ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής είπε: «Θα ήμουν ανόητος αν διαμαρτυρόμουν και γκρίνιαζα για να παίζω περισσότερο. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες όπως ο Τσάβι, ο Μπουσκέτς και ο Ινιέστα. Θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάποια πράγματα από αυτά που κάνουν εκείνοι, αλλά ξέρω ποια είναι τα όριά μου».

Φάμπρεγκας: «Εγώ φταίω για την ήττα…»

Barcelona v Arsenal - UEFA Champions League
Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγκας, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά τον αποκλεισμό των «κανονιέρηδων» από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, και με δήλωσή του του στο «Twitter» ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη προσπάθεια πρόκρισης στους «8″ του θεσμού.
O Φάμπρεγκας, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο «Καμπ Νου» εναντίον της ομάδας, στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του, έγραψε στο «Twitter»: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα μου και ζητάω συγγνώμη».
Ο 23χρονος Ισπανός άθελά του δημιούργησε το γκολ, με το οποίο προηγήθηκαν οι Καταλανοί, αφού, στην προσπάθεια του να πασάρει με τακουνάκι στον Γουίλσιρ, «έστρωσε» την μπάλα στον Ινιέστα και εκείνος με την σειρά του στον Μέσι, που «έγραψε» το 1-0.

Κούγιας: «Προσπάθεια δωροδοκίας του Δαλούκα»

Για προσπάθεια δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε πως ο Αχιλλέας Μπέος είχε μεσολαβήσει ανάμεσα στον Έλληνα διαιτητή και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός. Ο Κούγιας τόνισε πως δεν του έστειλε τις κασέτες ο Νικόλας Πατέρας, τον οποίο συνάντησε μετά την παραλαβή τους.
Επίσης, άφησε σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ υπογράμμισε πως όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δικαιοσύνη. Ο Κούγιας υπογράμμισε πως υπάρχει κύκλωμα στημένων παιχνιδιών και παράνομου στοιχήματος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε και για τον «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, που δέχεται η ομάδα του για να μην ανέβει στην Β' Εθνική, ενώ μίλησε και για την κόντρα του με την Ηλιούπολη και τον κ. Τσακογιάννη. Αναλυτικά, ο Κούγιας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Παναχαϊκής.

Αναλυτικά, ο Κούγιας δήλωσε: «Σαν σήμερα γεννήθηκε ο γιός μου. Είναι σημαντική ημέρα για εμένα. Επέλεξα αυτό το γήπεδο για ιστορικούς λόγους. Η Παναχαϊκή είναι η ιστορικότερη ομάδα της επαρχίας. Ελπίζω οι φορείς της Πολιτείας να δώσουν προσοχή στα όσα θα πω. Η Παναχαϊκή μου είναι η υγιέστατη οικονομικά και διοικητικά ομάδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, η οποία δεν έχει ούτε μια προσφυγή εις βάρος, βολοδέρνει στο βόθρο της Γ' Εθνικής, γιατί προωθούνται ομάδες στη Β' Εθνικής για να αποτελούν τετράγωνο στο στοίχημα. Δε με θέλουν στο ΔΣ της Super League και για αυτό δεν αφήνουν την Παναχαϊκή να ανέβει.

Στο γραφείο μου έφτασαν δυο cd πριν 15 ημέρες και τα έδωσα σήμερα στην κ. Ράικου και στην ελληνική δικαιοσύνη. Η κ. Ράικου ανταποκρίθηκε ταχύτητα και τα στοιχεία αυτά θα σχηματίσουν ξεχωριστεί δικογραφία και δε θα συσχετιστεί με την υπόθεση για τα στημένα ματς, που υπάρχει ήδη στην εισαγγελία Αθηνών. Υπάρχει ένα σύστημα που καθορίζει τους διαιτητές που θα παίξουν στα πρωταθλήματα, προκαθορίζει τις ομάδες που θα ανέβουν από κάθε κατηγορία. Μέχρι σήμερα είχα καταγγείλει τα όσα είχαν γίνει, όπως για παράδειγμα την υπόθεση της Ηλιούπολης. Πέρυσι στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, οριζόντουσαν Αθηναίοι διαιτητές, οι οποίοι μας κατακρεουργούσαν. Εφέτος ζητήσαμε από την αρχή του πρωταθλήματος να μη μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Την επόμενη αγωνιστική θα μας παίξει ο Καλογερόπουλος του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών. Το μήνυμα το πήρα, εκτός και αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, Πολιτεία και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς

Ο Αχιλλέας Μπέος ορίζει τους διαιτητές στο πρωτάθλημα και προσπάθησε να δωροδοκήσει τον διαιτητή Δαλούκα για τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Επίσης, προσπάθησε να κάνει τα ίδια και για τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να πλησίασε τον διαιτητή και να του πρόσφερε 200 χιλιάδες ευρώ.

Στην συνέχεια υπάρχουν συνομιλίες για το τι ακολούθησε τους αγώνες Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός. Επίσης, ο Μπέος διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός με το κινητό του τηλέφωνο, στο τηλέφωνο του Δαλούκα. Ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα τον είχε απειλήσει, λίγες ημέρες πριν το ματς της Θεσσαλονίκης. Πριν του είχε προτείνει χρήματα και στην συνέχεια του είπε πως αν δε σφυρίξει σωστά, τότε θα έρθουν Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Το κορυφαίο σημείο είναι η αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, δυστυχώς ο Μπέος δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κόσμος.

Υπάρχουν υπάλληλοι στην ΕΠΟ, για τους οποίους έχω μιλήσει και οι οποίοι θέλουν μόνο να στήνουν αγώνες. Είχα να δω τον Πατέρα δέκα χρόνια και είμαι ένας άνθρωπος που έχω χάσει λεφτά στο ποδόσφαιρο. Όταν μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στον Πατέρα, γιατί νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, τις παρέλαβαν οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν και πήγα στον Νίκο Πατέρα. Του είπα ότι έχω Cd και νομίζω πως μου τα έστειλε αυτός. Το αρνήθηκε με έκδηλη έκπληξη. Στην συνέχεια τις ακούσαμε μαζί και του είπα ότι την ίδια στιγμή, ως πρώην πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κάνει μια συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες ημέρες με απογοήτευσε. Δεν έκανε τίποτα. Πήγα στον Πιλάβιο, χωρίς να του πω την συνάντησή μου με τον Πατέρα. Με ενημέρωσαν πως υπάρχει και άλλη κασέτα για παράγοντα του ποδοσφαίρου και εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Για εμένα είναι ήττα να το δημοσιεύει αυτά τα στοιχεία ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και όχι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή της Σούπερ Λιγκ. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έχουμε χορηγό ΟΠΑΠ και είμαστε περήφανοι για αυτό το πράγματα.

Στην συνέχεια, ο Κούγιας διάβασε την απομαγνητοφωνημένη πρώτη κασέτα.

Η δεύτερη κασέτα είναι χυδαιότερη και αποκαλύπτει με τι επικίνδυνους ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας είναι αυτός που εσείς αποκαλείτε ως επιτυχημένο και με χαρακτηρίζεται εμένα ως αποτυχημένο.

Επίσης, ο Κούγιας διάβασε και τη δεύτερη κασέτα.


Κανονικά πρέπει να σταματήσει να υπάρχει από εδώ και στο εξής ΚΕΔ και Μπέος. Ο ρόλος μου τελείωσε, δε θα ξαναμιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα ξανά. Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και αυτή θα αποφασίσει. Όσο για την ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου, παρόμοια είχε βγάλει και κατά το παρελθόν ο κ. Τσακογιάννης, καθώς επίσης και μερικοί από εδώ από την Πάτρα που θέλουν να κάνουν αυτό το γήπεδο εμπορικό κέντρο.
Ο κ. Δαλούκας με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει τι θα πω. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει κάνει αίτημα στην ασφάλεια για να τον προστατέψουν. Πήρατε και μια απάντηση σχετικά με τα όσα είχαν πει οι κ. Μαρινάκης και Μπέος για τον κ. Δαλούκα. Μέχρι εχθές το βράδυ, σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να μη δώσω αυτή την συνέντευξη. Όλα τα έγγραφα και οι κασέτες έχουν πάει στη δικαιοσύνη. Μόνο το δικαστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κασέτα. Αν με μηνύσει ο Μπέος θα προσκομίσω την κασέτα για να αποδείξω πως όσα υποστηρίζω, είναι αλήθεια.

Αυτή την στιγμή γίνεται ανάκριση από τη δικαιοσύνη και ελπίζω να βγει κάποια άκρη από όλα αυτά. Η Παναχαϊκή ήταν διαλυμένη το 2005 και πιστεύω πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει άλλη θέση από αυτή που έχει τώρα στον ελληνικό αθλητισμό. Και την προηγούμενη φορά με την «παράγκα» ήμουν σίγουρος πως κάτι θα γίνει, όμως ο φάκελος άνοιξε μετά από τρία χρόνια, όταν πήγε σε έναν τακτικό ανακριτή».

Συνέντευξη Τύπου ο Μπέος

Συνέντευξη Τύπου ο Μπέος Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, «με αφορμή τα όσα υποστηρίζουν οι κ. κ. Κούγιας και Πατέρας και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 14:00, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, (Συγγρού 115, Αθήνα), στην αίθουσα «Αίγινα-Ύδρα», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τους κ.κ. Κούγια και Πατέρα καθώς και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής».

Αναλαμβάνει Σάλκε ο Ρεχάγκελ(;)

Μετρημένες είναι όπως φαίνετε οι μέρες του Φέλιξ Μάγκατ στην τεχνική ηγεσία της Σάλκε... Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει πως ο τεχνικός των «βασιλικών μπλε» θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από τον σύλλογο του Γκελζενκίρχεν... Μάλιστα, σύμφωνα με την «Bild» ένα σενάριο που εξετάζει η διοίκηση της Σάλκε είναι η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Ότο Ρεχάγκελ. Ο πρωην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, γεννημένος στο γειτονικό Έσεν, φέρεται να έχει δώσει το ΟΚ και να έχει συμφωνήσει για τρέξει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Η διοίκηση της Σάλκε, εκτιμά πως με τον 72χρονο τεχνικό στον πάγκο, μπορεί να σωθεί η χρονιά για την ομάδα του Γκέλζενκιρχεν.
Από εκεί και έπειτα, το όνομα που ακούγεται έντονα για νέος προπονητής της Σάλκε από το καλοκαίρι και μετά είναι ο Ντουτ της Φράιμπουργκ.
Ο Φέλιξ Μάγκατ, από την πλευρά του υποστήριξε πως δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το καλοκαίρι θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Αμβούργου, με δεδομένη και επιβεβαιωμένη την αποχώρηση του Άρμιν Φε.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Χθες περασε το OVER 3,5 της Μπαρτσελονα και σημερα περιμενουμε το OVER 2,5 της Τοτεναμ για να περασει η (ΒΑΣΙΚΟΙ) δυαδα μας. Υπαρχει και το (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ) το Χ της Σαλκε που το δωσαμε απο εχθες γιατι πυστευαμε οτι θα ριξουν την αποδοση, οπως και εγινε. Σημερα θα κανω δυο ακομα προτασεις, περιμενοντας και τις δυο προτασεις απο χθες...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΣΑΛΚΕ : G-G (1,65)
ΤΟΤΕΝΑΜ : OVER 3,5 (3,15)
ΒΕΤ 60€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 5,20)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΣΑΛΚΕ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ : 2-2 (15,50)
ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΙΛΑΝ : 4-2 (80,00)
ΒΕΤ 9€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2, επι 10 φορες)
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο με το ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +27,40€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -292,20€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -70,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -50,57€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ +100,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -24,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -309,37€"

Πάει Θεσσαλονίκη ο Τσιώλης

Στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας ο Σάκης Τσιώλης για μιλήσει με τους διοικούντες τον Άρη το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κιτρίνων».

Ο Έλληνας προπονητής δεν αναλαμβάνει τώρα τους Θεσσαλονικείς, όπως υποστηρίζει, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται, αφού επιθυμία του είναι να κάτσει στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι.

Ακόμη κρατείται ο Μπραντάο

Σε σοβαρές περιπέτειες με το νόμο έμπλεξε ο Μπραντάο. Ο 30χρονος επιθετικός της Μαρσέιγ κρατείται για δεύτερη συνεχή μέρα από τις γαλλικές αρχές, καθώς κατηγορείται πως βίασε μία 23χρονη γυναίκα που ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει σπίτι της μετά από συνεύρεση σε νυχτερινό κλαμπ την Παρασκευή.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλική επαφή με την καταγγέλουσα, όχι όμως δια της βίας όπως ισχυρίζεται εκείνη, αλλά με δική της συναίνεση, όπως υποστήριξε η δικηγόρος του, Πατρίσια Κλουζάν.

Ο Μπραντάο και η συνήγορός του αναμένεται να έχουν εντός της ημέρας συνάντηση με το φερόμενο ως θύμα και τη δικηγόρο της.

Κίνδυνος τιμωρίας για Άρσεναλ

Τις εκθέσεις του διαιτητή Μάσιμο Μπουσάκα και του παρατηρητή Ντέιν Τζοστ περιμένει η UEFA για να αποφασίσει αν θα καλέσει σε απολογία την Άρσεναλ για τη συμπεριφορά μελών της στον επαναληπτικό αγώνα των «16» του Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, και ο επιθετικός Ρόμπιν Φαν Πέρσι, επέκριναν δημοσίως τον Ελβετό ρέφερι για τα σφυρίγματά του και κυρίως την αποβολή του Ολλανδού φορ. Μάλιστα ο Αλσατός τεχνικός φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στο διαιτητή με τη λήξη του αγώνα, αλλά και καθ’ οδόν για τα αποδυτήρια.

Μαντσίνι: «Ένα μικρό Champions League»

Επιπέδου Champions League χαρακτήρισε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τις ομάδες που έχουν απομείνει στη φάση των «16» του Europa League. Ο Ιταλός τεχνικός καλείται να οδηγήσει την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας την Ντιναμό Κιέβου, την οποία αντιμετωπίζει αύριο την Ουκρανία.

«Το Europa League είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν μεγάλες ομάδες. Αυτές που έχουμε απομείνει, είναι ομάδες επιπέδου Champions League. Είναι ένα μικρό Champions League πλέον» δήλωσε ο προπονητής της αγγλικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία, ο Νταβίντ Σίλβα υπογράμμισε: «Είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο. Οι αντίπαλοί μας έχουν δυνατή ομάδα και σκληρή έδρα, αλλά είμαστε εκστασιασμένοι από την πιθανότητα να περάσουμε στα προημιτελικά».

Ο Κακά πωλείται!

Την απόφαση να βάλει πωλητήριο στον Κακά το καλοκαίρι έχει πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα η «As» που έχει και το θέμα αναφέρει ότι στην «βασίλισσα» έχουν απογοητευτεί από τους συνεχόμενους τραυματισμούς του Βραζιλιάνου αλλά και απο τις μέτριες εμφανίσεις που κάνει με αποτέλεσμα να θέλουν να τον παραχωρήσουν.

Απο εκεί και πέρα οι «Μερένγκες» σε πρώτη φάση θέλουν να πάρουν σίγουρα ένα μέρος πίσω απο τα 67 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν για να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή απο την Μίλαν, χωρίς όμως να έχουν αποφασίσει τιμή πώλησης.
Τον Κακά ήδη έχουν στο «στόχαστρο» τους οι: Μίλαν, Ίντερ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι!

Διαψεύδουν στην Ζενίτ για Βιεϊρίνια

Κατηγορηματικά διαψεύδουν στην Ζενίτ , το ενδιαφέρον της ρωσικής ομάδας για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα. Αυτό τουλάχιστον έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ιγκορ Κορνέεφ.

Τα μεταγραφικά σενάρια που πηγάζουν κυρίως από την Πορτογαλία έκαναν τους ανθρώπους της Ζενίτ να ξεκαθαρίσουν ότι δεν τίθεται θέμα απόκτησης του Βιεϊρίνια, αλλά και κανενός άλλου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ .

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, Ιγκόρ Κορνέεφ φάνηκε να είναι ενοχλημένος σε ερώτηση που του έγινε από ρώσους δημοσιογράφους και ξεκαθάρισε :
Ειλικρινά, έχω αρχίσει να κουράζομαι λιγάκι. Στην αρχή υπήρχε μία φήμη, μετά όλο και περισσότερες. Τώρα, ας μιλήσουμε για οτιδήποτε ακούγεται 15 φορές.Δεν μας ενδιαφέρει κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ..".

Με τη πλάτη στον τοίχο...

Μόνο τυπικού χαρακτήρα δεν είναι το σημερινό , παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη. Πρόκειται για το εξ αναβολής  ματς της 23ης αγωνιστικής, που είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. 


 Έτσι  όπως τα… κατάφεραν  οι γηπεδούχοι, με τέσσερις συνεχείς ήττες στα τελευταία παιχνίδια τους,  η σημερινή (17:15-Novasports -2) αναμέτρηση  είναι καθοριστική  για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Για τους Κρητικούς το σημερινό παιχνίδι προστίθεται σε μία σειρά δύσκολων αγώνων αφού προηγήθηκαν  οι ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε Ηράκλειο και «Καραϊσκάκης» αντίστοιχα. 


Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ουσιαστικά δεν απειλείται με υποβιβασμό  αφού βρίσκεται 9η  με 31 βαθμούς ωστόσο ο προπονητής της , σωστά, επιμένει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί αφού πολλά μπορεί να αλλάξουν στις αγωνιστικές που υπολείπονται.  Μάλιστα  με θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα ο Εργοτέλης μπαίνει με αξιώσεις στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, οπότε έχει κάθε λόγο να «χτυπήσει» το παιχνίδι  



Η σύντομη προϊστορία των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ και Εργοτέλη είναι σαφώς υπέρ των γηπεδούχων με τον Εργοτέλη να έχει πετύχει μόλις μια νίκη το 2004 με 2-0 και έκτοτε να έχει μόνο ήττες σε Τούμπα και Ηράκλειο. Στο ματς του πρώτου  γύρου ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει δύσκολα, 2-1, με σκόρερ τους Σαλπιγγίδη και Κοντρέρας, με το νικητήριο τέρμα να σημειώνεται στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! 



Η αποστολή του ΠΑΟΚ:    Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Ελ Ζαρ, Ετό, Κοντρέρας, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτνσερ, Βιτόλο. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Γκαρσία, Τσιρίλο και ο τραυματίας Βιερίνια.



Η αποστολή του Εργοτέλη: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Αλεξόπουλος, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Χρυσοφάκης, Τζούνιορ, Σαρρής, Ολίσε, Ορφανός, Βίσιο, Ρουμπάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Χαντί, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Μπούντιμιρ και Λεάλ.

Ο Άρης δεν ανησυχεί για τις... απειλές της Λα Κορούνια

Δεν προκαλούν ανησυχία τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν... περιπέτειες για τον Άρη στην υπόθεση της μεταγραφής του Χαβίτο στην Λα Κορούνια. Η μεταγραφή του Ισπανού από τους κίτρινους στην ομάδα της Γαλικίας δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Θέζαρ Λεντόριο, που είδαν το φως της δημοσιότητας αν δεν υπάρξει εξέλιξη άμεσα τότε θα κινηθεί εναντίον του συλλόγου της Θεσσαλονίκης με την παρέμβαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστήριου, του CAS.

Το βασικό επιχείρημα των Ισπανών έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διοίκηση της Ντεπορτίβο έχει καταβάλει στον Άρη το συμφωνηθέν ποσό των 150.000 ευρώ για τον 27χρονο χαφ έως το καλοκαίρι.

Από την πλευρά τους οι κίτρινοι δηλώνουν ότι: «δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία» και αυτό γιατί όπως υποστηρίζεται: «υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση της ΦΙΦΑ, ότι η ΠΑΕ Άρης δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το κώλυμα της μεταγραφής».

Παρέδωσε τις κασέτες ο Κούγιας

Στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Έλενα Ράικου, παρέδωσε τις κασέτες και το απομαγνητοφωνημένο υλικό ο Αλέξης Κούγιας. Σε αυτές φέρεται να μιλάει ο Αχιλλέας Μπέος, στη μία για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και στην άλλη για το Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά το Πρωτοδικείο αναχώρησε για την Πάτρα, όπου στις 15:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στις καταγγελίες του περί ύπαρξης νέας “παράγκας”, ενώ θα παραδώσει στους εκπροσώπους του τύπου μέρος των απομαγνητοφωνημένων συνομιλίων.

Ίντερ: Μια αγάπη ζωής 103 ετών…

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ σαν σήμερα… 9 Μαρτίου του 1908 γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ορισμένα μέλη της τότε διοίκησης της Μίλαν διαφώνησαν κάθετα με την αλαζονική συμπεριφορά που εξέπεμπε ο σύλλογος και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «σχίσμα», ιδρύοντας τη μεγάλη Ίντερ.
Ένα μείγμα Ιταλών και Ελβετών συναντήθηκαν για δείπνο σε ένα εστιατόριο κοντά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου και πήραν την ιστορική απόφαση να ιδρύσουν έναν σύλλογο, ο οποίος θα επιχειρούσε παγκόσμιο άνοιγμα και δεν θα ήταν ένα κλειστό κύκλωμα Ιταλών. Έτσι ακριβώς προέκυψε και το όνομα της ομάδας, Internazionale, που φυσικά σημαίνει παγκόσμια.
Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, όμως με σκληρή δουλειά και συνεχείς αγώνες, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να κερδίσουν δύο πρωταθλήματα, το 1910 και το 1920. Μάλιστα ο τότε αρχηγός της ομάδας, Βιρτζίλιο Φοσάτι, σκοτώθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την περίοδο της φασιστικής διακυβέρνησης μάλιστα ο σύλλογος δέχθηκε εντονότατο «πόλεμο» και αποφασίστηκε –με συνοπτικές διαδικασίες- να συνενωθεί με ομάδα του Μιλάνου και μετονομάστηκε μάλιστα Αμπροσιάννα SS Μιλάνο.
Λίγα χρόνια αργότερα όμως, οι πιέσεις των οπαδών ήταν τεράστιες και αποφασίστηκε η ομάδα να μετονομαστεί σε Internazionale FC Milano, όνομα που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στο μεταξύ όμως, η ομάδα με φυσικό της ηγέτη τον Τζιουζέπε Μεάτσα, ο οποίος μετέπειτα έδωσε το όνομα του στην έδρα της Ίντερ, είχε ήδη κατακτήσει το κύπελλο Ιταλίας το 1939 και μέχρι το 1954 είχε φτάσει στην κατάκτηση επτά πρωταθλημάτων.
Η εποχή της μεγάλης Ίντερ
Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν τα κορυφαία της ιστορίας της Ίντερ, καθώς οι «νερατζούρι» υπό την καθοδήγηση του Ελένιο Ερέρα, κατάφεραν να κατακτήσουν τρία πρωταθλήματα (1963, 1965, 1966), αλλά αυτό που πραγματικά έβαλε την ομάδα στις καρδιές όλων των φιλάθλων ανά τον κόσμο ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου δύο συνεχόμενες χρονιές.
Πρώτα το 1964, η Ίντερ κατάφερε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας της κραταιάς Ρέαλ Μαδρίτης και την επόμενη σεζόν –εντός έδρας ουσιαστικά- δεν είχαν πρόβλημα να κερδίσουν την πολύ σπουδαία Μπενφίκα της εποχής. Οι «νερατζούρι» έφτασαν και στον τελικό του 1966, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 από τη Σέλτικ στη Λισαβόνα και έχασαν την ευκαιρία να επαναλάβουν για τρίτη χρονιά έναν σπουδαίο θρίαμβο. Είναι χαρακτηριστικό πως η δεκαετία του ’60 θεωρείται η «χρυσή εποχή» της Ίντερ, η οποία έναν χρόνο αργότερα (1971) κατέκτησε το ενδέκατο της πρωτάθλημα.
Την επόμενη σεζόν όμως, η Ίντερ αντιμετώπισε στον τελικό του Ευρωπαϊκού τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ και γνώρισε την ήττα με 2-0. Τα επόμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς η ομάδα –ελέω των κακών επιλογών- έμεινε μακριά από τους τίτλους, αλλά το 1989 η Ίντερ κατάφερε να επανέλθει στους τίτλους, κατακτώντας το Ιταλικό πρωτάθλημα με ηγέτες τους Γερμανούς Μπρέμε και Ματέους, τον Αργεντινό Ραμόν Ντίαζ και προπονητή τον Τζιοβάνι Τραπατόνι.
Τα χρόνια της «φαγούρας»
Η εποχή όμως που ακολούθησε ήταν πραγματικά η χειρότερη στην ιστορία της Ίντερ, καθώς οι «νερατζούρι» έμειναν στη σκιά των μεγάλων τους αντιπάλων, Μίλαν και Γιουβέντους, οι οποίες τα πήγαιναν εξαιρετικά όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Η πορεία της Ίντερ ήταν τόσο απογοητευτική στο Campionato που τη σεζόν 1993-94 τερμάτισε μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν φάνηκε να εμποδίζει τους «νερατζούρι» από το να κατακτήσουν τρεις φορές το Κύπελλο UEFA (1991, 1994 και 1998). Η ημερομηνία-σταθμός όμως στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, δεν ήταν άλλη από το καλοκαίρι του 1995, όταν ο Μάσιμο Μοράτι ανέλαβε την προεδρία της ομάδας, διαδεχόμενος τον Ερνέστο Πελεγκρίνι. Ο Μοράτι είχε υποσχεθεί πολλά πριν αναλάβει, αλλά στις πράξεις έκανε… περισσότερα. Επί των ημερών του η Ίντερ απέκτησε παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Βιέρι και ο Κρέσπο, με την Ίντερ να είναι η ομάδα που δύο φορές μάλιστα έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ της εποχής.
Όμως τα χρήματα δεν έφερναν την ευτυχία, μιας και ο Μοράτι δεν ήταν γραφτό να δει την ομάδα του να κατακτάει ούτε καν ένα πρωτάθλημα στη δεκαετία του ’90. Η κατάσταση φαινόταν να έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι οπαδοί δεν ήξεραν ποιον να πρωτοκατηγορήσουν. Τους παίκτες, τους προπονητές, ή τον ίδιο τον Μοράτι που τους άλλαζε όλους σαν τα πουκάμισα;
Τη σεζόν 1999-2000 ο Μοράτι αποφάσισε να προβεί σε τεράστιες αλλαγές, δίνοντας τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στον Μαρτσέλο Λίπι και προχωρώντας σε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ούτε εκείνη τη σεζόν η Ίντερ κατάφερε να κερδίσει κάτι. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμη…
Την επόμενη σεζόν η ομάδα ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup Ιταλίας από τη Λάτσιο και σαν να μην έφτανε αυτό κατάφερε να αποκλειστεί στα προκριματικά του Champions League από την Χέλσινμποργκ! Το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε τον προπομπό της αποχώρησης Λίπι, ο οποίος απολύθηκε από την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, που συνδυάστηκε με ήττα από τη Ρετζίνα. Ούτε όμως η πρόσληψη του Μάρκο Ταρντέλι έμελλε να αλλάξει τα πράγματα.
Η Ίντερ μάλιστα έγινε αντικείμενο «καζούρας» από τη συμπολίτισσα της Μίλαν, οι φίλαθλοι της οποίας επινόησαν σύνθημα, με το οποίο χαρακτήριζαν τους «νερατζούρι» περιπαικτικά πρωταθλητές Ιουλίου και Αυγούστου, με βάση τις ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες όμως έπεφταν στο κενό.
Η «κατάρα» της 5ης Μαΐου 2002
Την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2002, η Ίντερ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά πάλι το… έχασε μέσα από τα χέρια της. Συγκεκριμένα, οι «νερατζούρι» χρειάζονταν μόλις ένα γκολ διαφορά επί της Λάτσιο στο Ολίμπικο για να κερδίσουν τον τίτλο, με τους οπαδούς των «λατσιάλι» μάλιστα να υποστηρίζουν την Ίντερ προκειμένου να μην πάρει τον τίτλο η Ρόμα.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Μιλανέζους, καθώς στο 24’ κέρδιζαν με 2-1, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο η Λάτσιο ισοφάρισε. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ίντερ «κατάφερε» να δεχτεί δύο γκολ στην επανάληψη και να ηττηθεί με 4-2 κι έτσι ο τίτλος κατέληξε στη μισητή Γιουβέντους, η οποία κέρδισε 2-0 την Ουντινέζε. Αυτή η ημερομηνία, η 5η Μαΐου του 2002, αποτελεί μέχρι και σήμερα μια βαθιά «μαχαιριά» στους φίλους της Ίντερ που την θεωρούν… καταραμένη.
Ο… ανυπόμονος Μοράτι
Το πλήγμα της απώλειας του τίτλου –με αυτόν τον τρόπο- ήταν τεράστιο για την Ίντερ, η οποία όμως την επόμενη χρονιά κατετάγη εύκολα δεύτερη και έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Champios League, αλλά ηττήθηκε από τη μισητή Μίλαν, παρότι ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια απέναντι στη συμπολίτισσα.
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά ο Μοράτι φάνηκε… ανυπόμονος και προχώρησε σε δραστικές αλλαγές. Ο Κρέσπο πουλήθηκε μετά από έναν μόλις χρόνο παρουσίας και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ απολύθηκε μετά από μερικές αγωνιστικές για να έρθει στη θέση του ο Αλμπέρτο Τζακερόνι. Ο τελευταίος ήταν μάλιστα ο προπονητής της Λάτσιο στο αλησμόνητο παιχνίδι της 5ης Μαΐου του 2002!!
Εκμεταλλεύτηκε το «Moggiopoli»
Την 1η Ιουλίου του 2004, η Ίντερ ανακοίνωνε την πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο «τιμόνι» της, με τον οποίο οι «νερατζούρι» την πρώτη σεζόν είχαν μόλις δύο ήττες σε όλη τη χρονιά. Την επόμενη σεζόν, η Ίντερ κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας κερδίζοντας τη Ρόμα και λίγους μήνες αργότερα, κέρδισε και τη Γιουβέντους στον τελικό του Super Cup Ιταλίας. Η σεζόν ήταν εξαιρετική για την Ίντερ, όμως οι διαιτητές είχαν διαφορετική άποψη και το πρωτάθλημα πήγε στη Γιουβέντους.
Στις 14 Ιουλίου του 2006 όμως το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απένειμε το πρωτάθλημα στην Ίντερ, καθώς οι Λάτσιο, Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Ρετζίνα και Μίλαν αποδείχθηκε πως είχαν… περίεργες επαφές με τους διαιτητές. Την επόμενη χρονιά η Ίντερ έκανε «περίπατο» στο πρωτάθλημα, όταν και μάλιστα σημείωσε το εκπληκτικό σερί των 17 συνεχόμενων νικών στη Serie A, το οποίο παραμένει ακόμη το κορυφαίο ρεκόρ στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Στις 22 Απριλίου 2007 η Ίντερ στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πρωταθλήτρια, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική τη Σιένα με 1-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι», με… ήρωα τον Μάρκο Ματεράτσι, που σημείωσε δύο γκολ.
Τα… ερωτηματικά για τον Μαντσίνι
Η Ίντερ ήταν πλέον το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία και άρχισε να θέτει υψηλούς στόχους και στο Champions League. Τη σεζόν 2007-08 στόχος δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του νταμπλ σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως οι «νερατζούρι» απέτυχαν παταγωδώς. Ο πρόωρος αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την κακή πορεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, άρχισε να θέτει τα πρώτα ερωτηματικά για την επάρκεια του Μαντσίνι στον πάγκο.
Στο πρωτάθλημα, η Ίντερ κατάφερε να απωλέσει διαφορά 11 βαθμών από τη Ρόμα και να φτάσει να παίζει τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική, όταν και ευτυχώς κατάφερε να επικρατήσει της Πάρμα και να κατακτήσει το τρίτο της συνεχόμενο Scudetto. Παρ’ όλα αυτά, στις 29 Μαΐου ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, με αφορμή φυσικά τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ.
Το… μαγικό ραβδί του «εκλεκτού» Μουρίνιο
Λίγες μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ίντερ γνωστοποιήθηκε πως νέος τεχνικός της ομάδας αναλαμβάνει ο Πορτογάλος Ζοσέ Μουρίνιο, που είχε θητεύσει σε Πόρτο και Τσέλι με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο “special one” της Ίντερ φρόντισε από την αρχή να κάνει τη διαφορά, καθώς δεν έβαλε το δάκτυλο στο… βάζο με το μέλι του Μοράτι, πραγματοποιώντας μόλις τρεις μεταγραφές (Μουντάρι, Μαντσίνι, Κουαρέσμα). Ο Πορτογάλος διατήρησε την πρώτη σεζόν τα κεκτημένα (πρωτάθλημα και Super Cup), όμως στο Champions League αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η σεζόν που έμοιαζε με… όνειρο
Η επόμενη σεζόν όμως έμελλε να αποτελέσει πραγματικό «σταθμό» στη σύγχρονη ιστορία των «νερατζούρι». Ο Μουρίνιο αποφάσισε να διώξει τον Ιμπραίμοβιτς από το Μιλάνο και στη θέση του απέκτησε παίκτες όπως οι Ετό, Μιλίτο, Λούσιο και Σνάιντερ, οι οποίοι έμελλε να τον δικαιώσουν πανηγυρικά για την επιλογή του. Η Ίντερ πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό. Στους «16» κατάφερε να αποκλείσει την Τσέλσι με δύο νίκες, στα προημιτελικά δεν είχε προβλήματα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έφτασε στα ημιτελικά να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.
Το φανταστικό κοουτσάρισμα του Μουρίνιο στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο έφερε την Ίντερ μπροστά με 3-1 και στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου», παρά την εντελώς άδικη αποβολή του Τιάγκο Μότα στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό. Εκεί βρήκαν μπροστά τους την Μπάγερν Μονάχου, η οποία αποτέλεσε έρμαιο των ορέξεων των οπαδών της Ίντερ, αλλά και του Ντιέγκο Μιλίτο, που με δύο προσωπικά τέρματα οδήγησε στη νίκη την ομάδα του με 2-0 και οι «νερατζούρι» αναδείχθηκαν για πρώτη φορά κατακτητές του Champions League.
Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και η Ίντερ εξασφάλισε το πρωτάθλημα παρά την προσπάθεια της Ρόμα, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας, επικρατώντας και πάλι με 1-0 των Ρωμαίων, γεγονός που σηματοδότησε ένα υπέροχο τρεμπλ και έκανε την Ίντερ την πρώτη Ιταλική ομάδα που το καταφέρνει!
Ο καταστροφέας Μπενίτεθ…
Αμέσως μετά το τρεμπλ, ο Μουρίνιο αποφάσισε να αφήσει την Ίντερ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι φίλοι των «νερατζούρι» δεν του κράτησαν κακία, παρά μόνο μια θέση μια για πάντα στην καρδιά τους. Δυστυχώς όμως, ότι έχτισε ο Πορτογάλος σε δύο χρόνια, κατάφερε να διαλύσει μέσα σε μερικούς μόνο μήνες ο Ράφα Μπενίτεθ που ανέλαβε αμέσως μετά, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα και το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό την παντελώς άσημη Μαζέμπε.
Η Ίντερ όμως παρουσιαζόταν τραγική και η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη, επομένως ο Μοράτι πήρε την σωστή απόφαση να απολύσει τον Ισπανό τεχνικό στις 23 Δεκεμβρίου προκειμένου να σώσει ότι προλάβει, αν και ήδη η ομάδα βρισκόταν 13 βαθμούς πίσω από τη Μίλαν. Την επόμενη ημέρα τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Λεονάρντο, ο οποίος προσπαθεί μέχρι και σήμερα να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα και τα έχει εν μέρει καταφέρει, καθώς έβαλε την Ίντερ ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ στο Champions League εκκρεμεί ο επαναληπτικός απέναντι στη Μπάγερν, με τους Γερμανούς πάντως να έχουν το προβάδισμα.
103 χρόνια Ίντερ!
Σήμερα, η Ίντερ γίνεται 103 χρόνων. Η αλήθεια είναι πως ο σύλλογος πέρασε από πολλές κακουχίες, αλλά άντεξε και συνεχίζει να προσφέρει στιγμές χαράς, πάθος και ευχαρίστησης σε εκατομμύρια φίλους στην Ιταλία και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας της Ίντερ, πέρασαν πολλά ονόματα, από τη διοίκηση, από τον πάγκο της, ακόμη και ποδοσφαιριστές.
Αυτοί όμως που πραγματικά αξίζουν μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας είναι λίγοι. Η οικογένεια Μοράτι, που αγαπά παθολογικά αυτή την ομάδα, ο κόσμος που έμεινε δίπλα σε πολύ δύσκολες εποχές και φυσικά προσφάτως ο Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν έχει αποκλείσει ποτέ την επιστροφή του στο Μιλάνο… Όσα χρόνια πάντως κι αν περάσουν, η Ίντερ δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αυτό που πρεσβεύει και διατρανώνει μέσω του ονόματος της, δηλαδή διεθνής και ανοικτή σε όλους όσους μπορούν να την αγαπήσουν. Με τα ελαττώματα της…Πηγη Metrosport

Προτιμάει το εξωτερικό ο Αμπντούν

Σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός της Καβάλας τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι «αιώνιοι», οι οποίοι φέρονται να τον έχουν εντάξει στη μετεγγραφική τους λίστα, ενώ συμπλήρωσε πως για να αποχωρήσει από το «Ανθή Καραγιάννη», θα χρειαστεί η συναίνεση της διοίκηση της ομάδας.
Ο Αμπντούν τόνισε στην «elheddaf»: «Δεν με ενδιαφέρουν ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Θέλω να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά τα πράγματα δεν θα κυλήσουν χωρίς τη συναίνεση από τη διοίκηση της Καβάλας».

Σέλουκ: "Δε θέλει να πουλήσει τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ"

Την εκτίμησή του, ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, εξέφρασε ο Ντιμίτρι Σέλουκ.Ο μάνατζερ του Πορτογάλου μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" για τη φημολογούμενη προσφορά (σ.σ. για συμφωνία είχε κάνει λόγο η "O' Jogo") της Ζενίτ καθώς και για την πρόταση από άλλη ομάδα, την οποία είχε μεταφέρει ο ίδιος στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


"Δε νομίζω ότι θέλουν να τον πουλήσουν. Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η πραγματική αξία του αυτή του στιγμή στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Εγώ προσωπικά είχα φέρει πρόταση στον ΠΑΟΚ από ομάδα, πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν είδα διάθεση από την πλευρά του κλαμπ.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω ποια ομάδα τον ήθελε και ίσως να μην έχει σημασία ποια ήταν αυτή, από τη στιγμή που το θέμα δεν προχώρησε. Όσον αφορά τα χρήματα που έδινε, ήταν κοντά σε αυτή την πρόταση της Ζενίτ που μου λέτε, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ακριβώς το ποσό. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ κι άλλο σε αυτό το ζήτημα".

1… 2… 3… γκολ

Βοηθοί στις θέσεις τους, τέταρτος σε εγρήγορση, οι παίκτες στη σέντρα και φύγαμε... σέντρα. 1… 2… 3… γκολ και πάλι στη σέντρα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναμέτρηση μεταξύ Αλ Χιλάλ και Αλ Σοαλάχ για το πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας, με τον Ναγουάφ Αλ Αμπέντ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με το «καλημέρα».

Δείτε το ταχύτατο γκολ και τους πανηγυρισμούς διήρκεσαν περισσότερο χρόνο απ’όσο χρειάστηκε ο επιθετικός της Αλ Χιλάλ να σκοράρει:

Σήμερα ξεκαθαρίζει του Τσιώλη

Σήμερα θα δώσει την οριστική απάντηση του ο Σάκης Τσιώλης στην πρόταση του Άρη να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.
Οι διοικούντες τον Άρη περίμεναν χθες την απάντηση του Έλληνα τεχνικού αλλά μάταια καθώς ζήτησε και πήρε λίγο χρόνο να το σκεφτεί. Ωστόσο οι «κίτρινοι» του έδωσαν τελεσίγραφο για σήμερα το πρωί αφού όπως του είπαν πιέζονται από τις ημερομηνίες. Είναι γεγονός ότι ο Καρδιτσιώτης προπονητής προτιμά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας από το καλοκαίρι διότι όπως δήλωσε, έχει ηθική δέσμευση απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακό Βόλου. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να πει το «ναι», μια και δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να εργαστεί στον Άρη. Αν δεν ευδοκιμήσει η περίπτωση του τότε οι Θεσσαλονικείς θα στραφούν σε ξένο τεχνικό.

Φωτο ημερας

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γυναικείο... american football

Στο CAS για Χαβίτο

Στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) προτίθεται να προσφύγει η Λα Κορούνια για την υπόθεση "Χαβίτο".  Οι Ισπανοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα απαραίτητα έγγραφα από τον Αρη και ο Ισπανός μέσος δεν μπορεί να αγωνιστεί με την "Ντεπόρ".
«Περιμένουμε την FIFA να αποφασίσει και αν η απάντηση είναι αρνητική για εμάς τότε θα πάμε στο CAS», τόνισε ο πρόεδρος, Σέζαρ Λεντόριοo Λεντόριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της Ντεπορτίβο έχει καταβάλει προ πολλού στον Άρη το συμφωνηθέν ποσό των 150.000 ευρώ για τον δανεισμό του 27χρονου χαφ έως το καλοκαίρι.

Και η Record για Βιεϊρίνια-Ζενίτ

Μετά την O Jogo και η εφημερίδα Record έγραψε για πρόταση της Ζενίτ στον ΠΑΟΚ για τον Βιεϊρίνια. Εκτός από τα έξι εκατομμύρια ευρώ, που φέρεται να είναι η πρόταση της ρωσικής ομάδας στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο ΠΑΟΚ έδωσε το ΟΚ και ο παίκτης θα μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη.
Η «Record» αποκαλύπτει ότι ο Βιεϊρίνια θα εισπράξει πέντε εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Η μεταγραφική περίοδος στην Ρωσία έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται ο Βιεϊρίνια να μεταβεί από τώρα στην Ζενίτ. Από το ποσό της μετεγγραφή η Πόρτο δικαιούται το 33-35%.