Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ακονίζει «σπιρούνια» για τα προημιτελικά!

Η Τότεναμ ολοκλήρωσε τον άθλο και προκρίθηκε επί της Μίλαν, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το 0-1 του «Σαν Σίρο» και σε συνδυασμό του 0-0 του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πολύ ανώτερη η Μίλαν, είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι και την τύχη με το μέρος της.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έδειχναν να ψάχνουν το γκολ από την αρχή. Εξαιρουμένου ενός δεκαλέπτου στην αρχή, στο οποίο η Τότεναμ μπήκε «φορτσάτη», η Μίλαν είχε τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς έλεγχε το ρυθμό, είχε τις ευκαιρίες, ενώ είχε και την αύρα της «μεγάλης ομάδας».

Οι «ροσονέρι» απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο ο Γκόμες έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ και εν συνεχεία όταν ο Πάτο βρέθηκε στα αριστερά, σύγκλινε, πέρασε και τον Γκόμες, για να πασάρει στον επερχόμενο Ρομπίνιο, ο οποίος σούταρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Γκαλάς πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, αντί να πέσει ο ρυθμός, έγινε ακόμα καλύτερος. Η Τότεναμ είχε κρατήσει μια πιο παθητική στάση, αλλά έκανε δύο πολύ καλές αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Στην επανάληψη, η Μίλαν μπήκε και πάλι δυνατά, αλλά η Τότεναμ υποψιασμένη από όσα… είχε δει στο πρώτο μέρος, είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία. Λίγο μετά το 60ο λεπτό, οι «ροσονέρι» απώλεσαν ακόμα μία τεράστια ευκαιρία για να πάνε την αναμέτρηση σε σκορ παράτασης.

Ο Ρομπίνιο συνεργάστηκε ωραία με τον Φλαμινί, ο Βραζιλιάνος σούταρε, με τον συμπατριώτη του Γκόμες να αποκρούει σε πρώτο χρόνο, την άμυνα να αδρανεί και τον Ρομπίνιο να σουτάρει εκ νέου, αλλά τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα που βρίσκονταν πάνω στη γραμμή!

Η Τότεναμ δεν απειλούσε και οι παίκτες του Αλέγκρι επιτίθονταν συχνά και απειλούσαν την αντίπαλη εστία. Ακόμα μια καλή στιγμή «γράφτηκε» στο 75ο λεπτό, όταν ο Μέρκελ που είχε περάσει ως αλλαγή βρήκε τον Πάτο, ο οποίος από το όριο της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι μαζεμένες αλλαγές έριξαν κάπως τον ρυθμό, κάτι που βόλευε τα «σπιρούνια». Η είσοδος του Μπέιλ έδωσε πνοή στην αριστερή πτέρυγα, αλλά δεν ήταν αρκετή για να δώσει το κάτι παραπάνω για να «κλειδωθεί» η πρόκριση. Η Μίλαν άρχιζε και έκανε σπασμωδικές κινήσεις, συνεχίζοντας όμως να έχει το πάνω χέρι, τόσο στην κατοχή, όσο και στις ευκαιρίες.

Ο Ρομπίνιο στο 91’ έχασε ακόμα μία ευκαιρία όταν συνεργάστηκε με τον Ιμπραΐμοβιτς και σούταρε στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε και το τελικό σφύριγμα του Ντε Μπλέκερ βρήκε την Τότεναμ να ολοκληρώνει τον άθλο και να προκρίνεται επί της Μίλαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης στην παρθενική της συμμετοχή σε αυτό το επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: