Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι Γουόριορς!!


Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι Γουόριορς

Οι Γουόριορς νίκησαν τη Θάντερ 121-106 και με 44 σερί εντός έδρας νίκες ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ του ΝΒΑ, ενώ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην κατάρριψη του 72-10 των Μπουλς.

Ο Στεφ Κάρι επέστρεψε… αγριεμένος μετά από απουσία ενός αγώνα λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. Ο περσινός MVP είχε 33 πόντους και οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν 121-106 της Θάντερ και ισοφάρισαν το ρεκόρ των Μπουλς για 44 σερί εντός έδρας νίκες. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι «ταύροι» σημείωσαν την επίδοση αυτή τη σεζόν 1997/98, όταν και έκαναν ρεκόρ με 72-10 και οι «πολεμιστές» με 55-5 βρίσκονται πλέον όλο και πιο κοντά στην κατάρριψη της.

Μετά από 22 σερί ήττες στο Ντάλας, οι Κινγκς επικράτησαν για πρώτη φορά μετά τις 27 Φεβρουαρίου του 2003 των Μάβερικς εκτός έδρας, 104-101. ΝτεΜάρκους Κάζινς με 22 και Ραζόν Ρόντο με 18 πόντους ξεχώρισαν από τους «βασιλιάδες», ενώ ο Κώστας Κουφός σε 11:45 είχε 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα, χωρίς να πάρει σουτ.

Ο Καουάι Λέοναρντ δεν είχε μόνο 30 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά και ένα τρίποντο που «καθάρισε» για τους Σπερς το ματς στη Νέα Ορλεάνη, 94-86 επί των Πέλικανς.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς πέτυχε 25 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, ο Ντουέιν Γουέιντ πρόσθεσε άλλους 27 και το Μαϊάμι δεν είχε πρόβλημα να «υποτάξει» τους Σανς με 108-92.

Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 121-106 Κάρι 33, Τόμπσον 21, Γκριν 14, Μπαρνς 14, Λίβινγκστον 11, Σπέιτς 10-Ντουράντ 32 (10 ριμπ., 9 ασίστ), Γουέστμπρουκ 22, Ιμπάκα 20, Ρόμπερσον 4 (11 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Φίνιξ Σανς 108-92 Γουέιντ 27, Ντράγκιτς 25, Ντενγκ 12, Γουάιτσαϊντ 9 (11 ριμπ.)-Μπούκερ 34, Λεν 12 (13 ριμπ.), Τελέτοβιτς 11, Τάκερ 10, Γκούντγουιν 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σαν Αντόνιο Σπερς 86-94 Γκόρντον 23, Ντέιβις 17 (13 ριμπ.), Χόλιντεϊ 13, Κόουλ 11-Λέοναρντ 30 (11 ριμπ.), Όλντριτζ 26, Γκριν 11, Μιλς 9.

Ντάλας Μάβερικς-Σακραμέντο Κινγκς 101-104 Πάρσονς 28, Νοβίτσκι 16, Γουίλιαμς 15, Λι 12 (11 ριμπ.)-Κάζινς 22 (13 ριμπ.), Ρόντο 18 (12 ασίστ), Μπελινέλι 16, Κόλισον 14, ΜάκΛεμορ 10. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε πάρτι με μοντέλα ο Τζόνσον, λίγο πριν την δίκη!!


Σε πάρτι με μοντέλα ο Τζόνσον, λίγο πριν την δίκη

Μέρες πριν βρεθεί στο εδώλιο με την κατηγορία για ασέλγεια σε ανήλικη, ο Άνταμ Τζόνσον διασκέδαζε με παρέα μοντέλων στο Ντουμπάι σε μπάτσελορ πάρτι.

Όλο και περισσότερες καυτές λεπτομέρειες από την άτακτη ζωή του Άνταμ Τζόνσον αποκαλύπτονται όσο περνάει ο καιρός.

Μεταξύ άλλων, στην δίκη για την αποπλάνηση ανηλίκου, κατατέθηκε πως ο (πρώην πλέον) ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ, διασκέδαζε σε μπάτσελορ μπάρτι στο Ντουμπάι παρέα με πολλές αιθέριες υπάρξεις.

Μήπως όμως όλα αυτά ήταν απλά κουτσομπολιά; Όχι, γιατί ο 28χρονος παίκτης φρόντισε να βγάλει και φωτογραφίες αγκαλιά με το μοντέλο Τζούντι Χολ και ενώ η γυναίκα του παιδιού του βρισκόταν μίλια μακριά.

Βέβαια, αυτή ήταν ακόμα μια περίπτωση απιστίας του Τζόνσον σε βάρος της Στέισι Φλάουντερς, μιας και ο ίδιος έχει παραδεχθεί –στην ίδια αλλά και δημοσίως- ως την έχει απατήσει πολλάκις.

Θυμίζουμε πως ο Τζόνσον για την υπόθεση ασέλγειας κρίθηκε ένοχος και περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του εντός των ημερών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό για Κοντονή!!


«Βράζουν» στον Ολυμπιακό για Κοντονή

Οργή στον Ολυμπιακό για την απόφαση Κοντονή να ματαιώσει το Κύπελλο. Φόβοι για διακοπή ΚΑΙ του πρωταθλήματος, που θα στερήσει το νταμπλ και θα έχει συνέπειες για την Ευρώπη. Κίνδυνος για… Ηρακλή.

Έξω φρενών είναι στον Ολυμπιακό με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει το Κύπελλο. Στην ανακοίνωση των πρωταθλητών γίνεται λόγος για εξίσωση θυτών και θυμάτων και για… δικαίωση του βασικού υπαίτιου για όσα έγιναν στην Τούμπα, δηλαδή του ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μιλούσαν για πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά απόφαση της κυβέρνησης, που μαρτυρά την αδυναμία της να διοργανώσει έναν θεσμό.

Πρόσθεταν, δε, πως ο Ολυμπιακός δίχως να φέρει ευθύνη για τα έκτροπα στα ελληνικά γήπεδα θα στερηθεί ένα ακόμη νταμπλ, ενώ εκφράζεται βάσιμη ανησυχία μήπως δρομολογείται ανάλογη απόφαση ΚΑΙ για το πρωτάθλημα, με όποιες προεκτάσεις μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση και για τη συμμετοχή της ομάδας στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Στον Ολυμπιακό δήλωναν άγνοια (μιας και δεν έχουν επίσημη ενημέρωση) για τη φημολογία περί πρόθεσης της κυβέρνησης να αναβάλει τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» υπό το φόβο επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, αλλά τόνιζαν μεταξύ σοβαρού και αστείου πως «… λίγο έλειψε η κυβέρνηση να αναβάλει και την Τσικνοπέμπτη».

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», η Super League απέρριψε αίτημα της αστυνομίας για αναβολή του αγώνα με τον Ηρακλή, ωστόσο το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι τον Σταύρο Κοντονή και τη ΔΕΑΒ, με οριστικές αποφάσεις να αναμένονται πιθανότατα σήμερα.

Μέσα σε όλα αυτά ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τις προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για το ματς. Ο Πορτογάλος προπονητής-εφόσον τελικά γίνει το ματς-αναμένεται να προχωρήσει σε μερικό rotation.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Βόκολο για τις ακαδημίες ο Αλαφούζος!!


Θέλει Βόκολο για τις ακαδημίες ο Αλαφούζος

Τον Λεωνίδα Βόκολο προορίζει για τη θέση του διευθυντή ακαδημιών ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού φαίνεται πως ο Γιάννης Σαμαράς θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ακαδημία του Παναθηναϊκού, στην οποία αναμένεται να γίνουν αρκετές αλλαγές.

Ο Γιάννης Σαμαράς όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη των «πράσινων» ακαδημιών, τη θέση του οποίου θα πάρει μέχρι το καλοκαίρι άνθρωπος εκ των έσω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζο για τη θέση του διευθυντή ακαδημιών, είναι ο Λεωνίδας Βόκολος, με τον οποία μάλιστα έχει γίνει και σχετική κουβέντα στις αρχές του προηγούμενου μήνα, όταν αποχώρησε από την ομάδα.

Παράλληλα παίζει και το όνομα του Έβας Παυλόπουλου που έχει την αντίστοιχη θέση στον Πανιώνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε η ώρα του Λέτο!!


Έφτασε η ώρα του Λέτο

Η ώρα που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έφτασε, αφού ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι πανέτοιμος για το ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στους «πράσινους», κόντρα στον Ατρόμητο.

Στον Παναθηναϊκό περίμεναν πως και πως το ντεμπούτο του Σεμπάστιαν Λέτο στη δεύτερη θητεία του στους «πράσινους», κάτι που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή.

Στο δίτερμα της Πέμπτης, ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε τον Αργεντινό σε θέση φορ, αλλά και αριστερού επιθετικού, ενώ για ένα διάστημα αγωνίστηκε με τους βασικούς.

Μάλιστα ο προπονητής των πρασίνων τόνισε πως ο παίκτης είναι έτοιμος να παίξει, ενώ ο Λέτο ανυπομονεί να παίξει, κάτι που αναμένεται να συμβεί, παρόλο που δεν προορίζεται όπως είναι λογικό για την αρχική 11άδα.

Από εκεί και πέρα, ο Στραματσόνι δοκίμασε με τους βασικούς και τον Βιγιαφάνιες, δείχνοντας την πρόθεση του να τον ξεκινήσει απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου. Το πιο πιθανό είναι ο Αργεντινός να πάρει τη θέση του Καλτσά στο αρχικό σχήμα, για να εκμεταλλευτεί το «τριφύλλι» την ικανότητα του στο «ένας με έναν» αλλά και την κάθετη πάσα του.

Επιπλέον ο Νίκος Μαρινάκη θα είναι όπως όλα δείχνουν αυτός που θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, παίρνοντας τη θέση του τιμωρημένου Μέστο, ενώ ο Πράνιτς θα βρίσκεται στα αριστερά, αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει άλλος παίκτης για τη θέση, με τον Νάνο να βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην Ισπανία.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Μολέδο, με τον κεντρικό αμυντικό να αποχωρεί με ενοχλήσεις από την χθεσινή προπόνηση. Μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, όμως ο Στραματσόνι δεν σκοπεύει να ρισκάρει.

Η κατάσταση του θα κριθεί σήμερα, αλλά μάλλον δεν θα βρίσκεται στην αποστολή, με τον Κουτρουμπή να είναι εκείνος που θα παίξει δίπλα στον Τελάντερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθαρση εδώ και τώρα θέλει η ΑΕΚ!!


Κάθαρση εδώ και τώρα θέλει η ΑΕΚ

«Τώρα ή ποτέ» γενναίες αποφάσεις που θα αλλάξουν το ελληνικό, η θέση της ΑΕΚ. Σύμφωνη στο βέτο για Γκιρτζίκη η «Ένωση», αλλά φέρεται να είπε «όχι» σε αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ πλήττεται από την απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου, καθώς χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο, ωστόσο η στάση της δείχνει την αποφασιστικότητα που υπάρχει για αποφάσεις που θα αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» αποδέχτηκαν την απόφαση του Σταύρου Κοντονή, όπως ανέφεραν στη χθεσινή τους ανακοίνωση, αλλά κάνουν σαφές πως θα απαιτηθούν σημαντικές αποφάσεις από την πολιτεία και το πρόβλημα δεν λύνεται με διακοπές, αναβολές ή ματαιώσεις αγώνων ή διοργανώσεων.

Από το βράδυ της Τετάρτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης επικοινώνησε με τον Γιάννη Αλαφούζο και οι δυο τους είναι σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για να χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης. Σύμφωνα με τη Live Sport, αν και Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έδειχναν έτοιμοι ακόμη και να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, η πλευρά της ΑΕΚ δεν ήταν σύμφωνη σε αυτό.

Πάντως η «Ένωση» θεωρεί πως τώρα είναι η ώρα για… δράση και αποφάσεις που θα αλλάξουν τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να συμφωνούν με τη θέση του Παναθηναϊκού που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την πολιτεία την άμεση αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη. Κάτι που πάντως δεν είναι εύκολο, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι σε πόλεμο με τον Σταύρο Κοντονή, δεν δείχνουν καμία διάθεση παραίτησης και μάλιστα προσέφυγαν στην UEFA ζητώντας βοήθεια και καταγγέλλοντας κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γκουστάβο Πογέτ βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο Ουρουγουανός προπονητής καλείται πλέον να προετοιμάσει την ΑΕΚ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά με διαφορετικά δεδομένα. Κι αυτό γιατί στο ματς αυτό δεν είναι διαθέσιμοι (πέραν του τραυματία Σουκουλίνι) οι τιμωρημένοι Ντίντακ και Μάνταλος, που λογίζονταν βασικοί εφόσον γινόταν το ματς με τον Ατρόμητο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλο το βάρος στον Αθανασιάδη!!


Όλο το βάρος στον Αθανασιάδη

Ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης επέστρεψε κόντρα στον Ολυμπιακό στη δράση ύστερα από τον τραυματισμό του και πλέον καλείται να τραβήξει σχεδόν μόνος του… κουπί στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Από τα ελάχιστα ευχάριστα για τον ΠΑΟΚ (αν όχι το μοναδικό) στο ματς της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η επιστροφή του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη. Ο 27χρονος φορ υπέστη θλάση στις 11 Φεβρουαρίου στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο (τη θέση του πήρε ο Γκολάσα) και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Τετάρτη. Μπήκε στο 81’ αντί του Μυστακίδη.

Πλέον, πέφτει σχεδόν όλο το βάρος πάνω του στη γραμμή κρούσης. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του Απρίλη και ο θα λείψει για αρκετό καιρό, καθώς κινδυνεύει με βαριά καμπάνα, λόγω της συμπεριφοράς του στο ματς του Κυπέλλου. Θα λείψει σίγουρα από την αναμέτρηση της Κυριακής (06/03, 17:15) με τον Πανθρακικό λόγω της κάρτας που δέχθηκε και είναι πιθανόν να χάσει 4-6 ματς.

Ο Παππάς έγραψε στο φύλλο αγώνα για το φτύσιμο του (άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος στα όσα αναφέρει μέσω της ιστοσελίδας του) και έκανε λόγω και για εξύβριση. Αν θεωρηθούν δύο ξεχωριστές… παραβάσεις θα γίνει συμψηφισμός και το 4+4 θα γίνει έξι. Αν θεωρηθεί μια, τότε εκτός από την αναμέτρηση στην Κομοτηνή θα απουσιάσει σε ακόμη τρία ματς.

Η ουσία είναι ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει μείνει μόνο με τον Έλληνα φορ στη γραμμή κρούσης και ο Μυστακίδης που πλαισίωσε τον Σλοβάκο στα τελευταία ματς, δεν είναι «καθαρή» λύση και δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί μόνος του στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα προπονείται σε φουλ ρυθμούς κι ο Γκάρι Ροντρίγκες πλέον εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του για ένα ημίχρονο κόντρα στον Πανθρακικό και εφόσον κατέβει για να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βέτο Παναθηναϊκού για Γκιρτζίκη!!


Βέτο Παναθηναϊκού για Γκιρτζίκη!

Αναγκαία συνθήκη για να καθίσει με την πολιτεία στο ίδιο τραπέζι αναζητώντας λύσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο θέτει ο Παναθηναϊκός την άμεση αποχώρηση Γκιρτζίκη από την ΕΠΟ. Στο πλευρό του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Σε διαρκείς επαφές με τις διοικήσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι εκείνη του Παναθηναϊκού μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουν φέρει σε οριακό σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόθεση των «πράσινων» είναι να αντιδράσουν δυναμικά και για το λόγο αυτό έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αναμένεται να οριστεί και σύσκεψη όπου σε συνεννόηση με τα νομικά τους επιτελεία θα πάρουν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέστρεψε χθες βράδυ από το εξωτερικό, είναι ενήμερος για όλα όσα έχουν συμβεί και αναμένονται εξελίξεις.

Όπως αναφέρει η «Πράσινη», στο «τριφύλλι» είναι διατεθειμένοι ακόμη και να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους με τον Σταύρο Κοντονή και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την πολιτεία αναζητώντας μια λύση για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά υπό μία προϋπόθεση: να αποχωρήσει άμεσα ο Γιώργος Γκιρτζίκης από την ΕΠΟ. «Πρώτα θα αποχωρήσει ο Γκιρτζίκης και μετά συζητάμε», είναι η θέση του Παναθηναϊκού, που φέρεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι ακόμη και να ανακοινώσουν την άμεσή τους αποχώρηση από το πρωτάθλημα για να «ταρακουνήσουν» το σύστημα, παραβλέποντας ότι επρόκειτο για μια απόφαση με σοβαρές συνέπειες. Όμως η πλευρά της ΑΕΚ δεν ήθελε να προβεί σε κάτι τόσο ακραίο.

Τέλος, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ να καταθέσει αγωγή κατά του διαιτητή Ανδρέα Παππά διεκδικώντας πάνω από 1 εκατ. ευρώ, λόγω της διαφορετικής του στάσης στα ντέρμπι του Ολυμπιακού σε Λεωφόρο και Τούμπα, καθώς το πρώτο το διέκοψε και το δεύτερο έκανε το παν για να διεξαχθεί κανονικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουσλίμοβιτς: «Αυτοί πληρώνουν διαιτητές και εμείς την πληρώνουμε για τα υπόλοιπα»


Μουσλίμοβιτς: «Αυτοί πληρώνουν διαιτητές και εμείς την πληρώνουμε για τα υπόλοιπα»

Αιχμηρό μήνυμα για τον Ολυμπιακό και στήριξης προς τον ΠΑΟΚ έκανε ο πρώην φορ του «δικεφάλου του Βορρά», Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Θέση για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, το οποίο διεκόπη στο 89’ με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 2-1 πήρε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Η απόδοση του Ανδρέα Παππά συζητήθηκε πολύ και ο Βόσνιος σχολίασε μέσω Facebook τη διαιτησία του και αυτήν που θεωρεί πως έχει γενικότερα η ομάδα του Πειραιά.

«Αυτοί πληρώνουν τους διαιτητές και εμείς την πληρώνουμε για όλα τα υπόλοιπα κάθε χρόνο. Θα πέσουμε εκατό φορές, αλλά θα σηκωθούμε άλλες εκατό γιατί, ΠΑΟΚ είμαστε!!!», αναφέρει ο 34χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην Κόπερ από τη Σλοβένια και ενώ ήταν στον ΠΑΟΚ από το 2008 έως το 2011.

They pay refferee's and we pay for all the rest , year after year ... we will fall 100 times but we will also raise 100 times , 'cose PAOK WE ARE !!!
Δημοσιεύτηκε από Zlatan Alani Muslimovic στις Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ηρακλής θέλει να παίξει την Κυριακή»

Απαντώντας σε πληροφορίες περί πιθανής αναβολής του αγώνα του με τον Ολυμπιακό ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει την επιθυμία του να παίξει την Κυριακή.

«Ο Ηρακλής θέλει να παίξει την Κυριακή»
Μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα οι υπεύθυνοι σκέφτονται την αναβολή του αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει ο Σπορ FM 94,6 νωρίτερα.

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση και υπογραμμίζει την επιθυμία του να γίνει κανονικά το παιχνίδι.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης τονίζει την ότι τα όσα έγιναν στην Τούμπα είναι ντροπιαστικά αλλά η ματαίωση των αγώνων σκοτώνει το ποδόσφαιρο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και όχι να τιμωρεί τους αληθινούς οπαδούς του ποδοσφαίρου. Άλλωστε το να ματαιώνεις τους αγώνες είναι σα να βάζεις τσιρότο σε μια ανοικτή πληγή που αιμορραγεί», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ο Ηρακλής θέλει να παίξει την Κυριακή. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι ντροπιαστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλα η λύση είναι να αντιμετωπιστεί η βία και η διαφθορά και όχι να σταματά να προχωρά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να προσπαθεί να αναπτυχθεί.

Ένα από τα όνειρα μας είναι να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσεων, αυτό άλλωστε είναι ευθύνη της κάθε ομάδας, των θεσμών του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας.

Η ματαίωση των αγώνων σκοτώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το σκοτώνει σε εθνικό επίπεδο και παράλληλα δεν του επιτρέπει να ξεχωρίσει.

Η αντιμετώπιση των θεμάτων της διαφθοράς και της βίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις και να λάμψεις σε διεθνές επίπεδο.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και όχι να τιμωρεί τους αληθινούς οπαδούς του ποδοσφαίρου. Άλλωστε το να ματαιώνεις τους αγώνες είναι σα να βάζεις τσιρότο σε μια ανοικτή πληγή που αιμορραγεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ για Ολυμπιακό: «Δεν βρέχει, να κλείσουν την ομπρέλα»


ΠΑΟΚ για Ολυμπιακό: «Δεν βρέχει, να κλείσουν την ομπρέλα»

Δεν άφησε ασχολίαστη ο ΠΑΟΚ την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, στην οποία τον χαρακτήριζε υπαίτιο των επεισοδίων στην Τούμπα. Με ειρωνική διάθεση και αιχμές απάντησαν από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Την αντίδραση του ΠΑΟΚ -έστω και με ανεπίσημο τρόπο- προκάλεσε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» υποδέχθηκαν με σκωπτική διάθεση τους ισχυρισμούς ότι είναι υπαίτιοι για τα επεισόδια και ότι ευνοούνται από την απόφαση Κοντονή να μη συνεχιστεί η διοργάνωση.

Σε εμφανώς ειρωνικό τόνο λοιπόν, η απάντησή τους μέσω κύκλων ήταν η εξής: «Συγκινητική η προσπάθεια υπεράσπισης του… ανταγωνισμού από τον υπαίτιο της εξάλειψης κάθε ίχνους. Συμφωνούμε όμως. Θέλουμε την ίδια σκληρή τιμωρία που τους επιβλήθηκε πέρυσι όταν τραυματιζόταν ο Γλύκος και αλλάζαμε πλευρά προθέρμανσης. Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά να συγκρίνουμε και τι γράφτηκε στα φύλλα αγώνα Αρετόπουλου τότε και Παππά χθες. Σοβαρότερα δεν μπορούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν βρέχει, να κλείσουν την ομπρέλα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξάνθη: «Οι ιδιοκτήτες των ομάδων να αποφασίσουν αν θα κλείσουν το μαγαζί»


Ξάνθη: «Οι ιδιοκτήτες των ομάδων να αποφασίσουν αν θα κλείσουν το μαγαζί»

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε η Ξάνθη. Με ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες όλων των ομάδων της Super League πρέπει να αποφασίσουν αν θα κλείσουν το μαγαζί ή όχι.

Να κάτσουν όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League σε ένα τραπέζι και να σταματήσουν να κρύβονται, είτε πίσω από προσωπικά συμφέροντα, είτε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα για να αποφασίσουν αν θα κλείσουν το... μαγαζί ή όχι, είναι η λύση που προτείνει η Ξάνθη, μέσω ανακοίνωσής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί και αναλογούν σε όλους ευθύνες, μη εξαιρουμένης της ομάδας μας. Είναι MUST, το να βρεθούν ΧΘΕΣ σε ένα τραπέζι ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ομάδων της Super League και να αποφασίσουν εάν θα το κλείσουν το μαγαζί ή όχι. Αν δεν το κλείσουν ποιοι θα είναι οι όροι της συνέχισής του. Θα πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε, είτε πίσω από προσωπικά συμφέροντα, είτε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε από χόμπι. Πίσω από όλους εμάς υπάρχει ένα φίλαθλο κοινό για τη συμπεριφορά του οποίου έχουμε τεράστια ευθύνη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Έτοιμος για το ματς με τον Ατρόμητο ο Λέτο»


Στραματσόνι: «Έτοιμος για το ματς με τον Ατρόμητο ο Λέτο»

Βελτίωση στα τελειώματα των φάσεων χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος υποστήριξε, επίσης, πως έχει αρχίσει ήδη να χτίζει την ομάδα για τη νέα σεζόν.

Έτοιμος για το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Σεμπάστιαν Λέτο, σύμφωνα με όσα είπε στη NOVA ο Αντρέα Στραματσόνι. Παράλληλα, ο τεχνικός των «πρασίνων» υποστήριξε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο, σχεδιάζοντας μαζί την ομάδα της νέας σεζόν, που θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού
Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Χάσαμε αυτό το ματς πρώτα απ’ όλα γιατί κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Κάναμε ένα δώρο στη φάση του φάουλ, κι όταν λέω κάναμε αναφέρομαι συνολικά στην ομάδα γιατί έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Ωστόσο κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ειδικά όταν παίζεις ένα ντέρμπι οφείλεις να τελειώνεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι γενναιόδωρο και πρέπει να “σκοτώνεις” το παιχνίδι όταν μπορείς να το κάνεις».

Για το πόσο τον προβληματίζει η μη εκμετάλλευση των ευκαιριών: «Υπάρχουν δύο όψεις. Η μία δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στα τελευταία ματς, εδώ και ένα μήνα περίπου, οπότε θα πρέπει να βελτιωθούμε στα τελειώματα, να είμαστε πιο “αγριεμένοι” μπροστά στο τέρμα και να κατανοήσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις σαν να μην υπάρχει άλλη. Η δεύτερη όψη είναι η θετική με την έννοια ότι η ομάδα φτάνει στο σημείο να δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε τον τρόπο να τις αξιοποιούμε με καλύτερα ποσοστά».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στις νίκες στο γήπεδό μας. Είναι ένα διαφορετικό ματς από τα προηγούμενα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όχι μόνο σ’ ένα κομμάτι του αγώνα όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, αλλά σε ολόκληρο τον αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής με εξαίρεση το ματς με την Ξάνθη που δεν παίξαμε καλά και ήμασταν νευρικοί ίσως επειδή αγωνιστήκαμε και με παίκτη λιγότερο, σε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας κάναμε ευκαιρίες. Οπως για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ που κερδίζαμε 2-0, συνεπώς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε μία καλύτερη διαχείριση του αγώνα».

Εάν το ματς της Κυριακής αποτελεί μία άτυπη ρεβάνς για το Κύπελλο: «Ο Ατρόμητος μας απέκλεισε από το Κύπελλο, αυτό είναι μία πραγματικότητα. Θέλουμε μία ρεβάνς αλλά πάνω απ΄ όλα θέλουμε μία νίκη γιατί πολύ απλά πρέπει να νικήσουμε. Ωστόσο ξέρουμε ότι για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε πρέπει πιο ώριμοι, πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ολοι ξέρουν ότι είναι διαφορετικό ματς απ όλα τ’ άλλα, όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό το ντέρμπι, όμως εμάς σε αυτή τη φάση πρέπει να μας απασχολεί μόνο το επόμενο ματς με τον Ατρόμητο. Οι καινούριοι παίκτες της ομάδας πρέπει να μπουν στο κλίμα και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα σε όλα τα ματς κι όχι μόνο στα ντέρμπι, με τη βοήθεια των παλαιότερων. Και να το δείξουν στο γήπεδο διότι στα τελευταία δύο ματς έχουμε πάρει μόνο ένα βαθμό, αντί για έξι βαθμούς που έπρεπε».

Για την επιστροφή των τραυματιών Σάντσεθ και Μπουμάλ: «Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά θετικό σημάδι το να βλέπεις σε μία ομάδα, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, γιατί βάζω φυσικά μέσα και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν και να βοηθήσουν το γρηγορότερο! Αυτό δείχνει ότι το γκρουπ είναι ενωμένο και όλοι επιθυμούν να αγωνιστούν άμεσα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιες φορές συμβαίνει το αντίθετο όταν βρίσκεσαι σε μία περίοδο που δεν έχεις καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τώρα, ο Σάντσεθ και ο Μπουνμάλ είναι σίγουρα καλύτερα, δείχνουν μεγάλη ανυπομονησία, αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι και όχι βιαστικοί μαζί τους. Ο Πέτριτς πηγαίνει καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμα οκ. Ο “Σέμπα" είναι πολύ χαρούμενος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και είμαι κι εγώ χαρούμενος. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής!».

Για τις δηλώσεις του Αλαφούζου και την ανάληψη της ευθύνης της φετινής σεζόν: «Με τον πρόεδρο μιλάω κάθε μέρα μαζί του για τα θέματα της ομάδας και είμαστε προσηλωμένοι για το πως θα φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα από τώρα αλλά και για την επόμενη χρονιά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια που καταβάλλει για να το πετύχουμε. Εκανε μία έντιμη ανάλυση, μίλησε για τα λάθη και τα σωστά κι αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει το γρηγορότερο εκεί που ανήκει, να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο που το αξίζει, αλλά και να ανταποδώσουμε την αγάπη του προέδρου για τον Παναθηναϊκό».

Σκέψεις για αναβολή του Ηρακλής-Ολυμπιακός!


Σκέψεις για αναβολή του Ηρακλής-Ολυμπιακός

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στο πρωτάθλημα το μέτρο της μη πραγματοποίησης αγώνων εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση. Υπάρχουν σκέψεις να αναβληθεί το ματς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό για λόγους ασφαλείας

Προεκτάσεις και στο πρωτάθλημα ενδέχεται να έχει το μέτρο της μη πραγματοποίησης αγώνων.

Μετά την απόφαση για οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την αναβολή -όχι όλων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας, αλλά ενός απ’ αυτούς της προσεχούς αγωνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται σοβαρά από την Πολιτεία το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο για λόγους ασφαλείας της αποστολής των Πειραιωτών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζητάει διακοπή πρωταθλήματος και απομάκρυνση Γκιρτζίκη ο ΠΑΟΚ!!!


Ζητάει διακοπή πρωταθλήματος και απομάκρυνση Γκιρτζίκη ο ΠΑΟΚ!

Ο Λιούμπος Μίχελ ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη για όλες της εξελίξεις τόσο στο Δ.Σ του ΠΑΟΚ όσο και για τις αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Μετά την σύσκεψη αλλά και την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Λιούμπος Μίχελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για τη συναίνεση της συνόδου κορυφής της ομάδας ως προς τις αποφάσεις του αλλά και για την αναβολή –μόνο- του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου του Βορρά» ζήτησε από τον Μίχελ να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσει τον Σταύρο Κοντονή να σταματήσει και τη Σούπερ Λίγκα, ώστε να ικανοποιηθούν έτσι τα αιτήματα της ΠΑΕ. Παράλληλα το αφεντικό της ομάδας εμμένει στην απαίτησή του για παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ.

Πάντως, ο Ιβάν Σαββίδης και μετά τις δηλώσεις του έπειτα από την διακοπή του ματς στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό αλλά και από τη σημερινή του στάση δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γραμμένος προς ΕΠΟ: «Είστε ανίκανοι και ανεπιθύμητοι από όλη την Ελληνική Κοινωνία»


Γραμμένος προς ΕΠΟ: «Είστε ανίκανοι και ανεπιθύμητοι από όλη την Ελληνική Κοινωνία»

«Βολές» κατά της ΕΠΟ από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένο.

Εντονότατη κριτική με ευθείες βολές κατά της ΕΠΟ από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένο σε γραπτή του δήλωση.

«Ως εδώ και μη παρέκει πλέον. Φτάνει πια ο βιασμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από ανίκανους και επικίνδυνους. Κατάντησαν περίγελο του κόσμου, διεθνώς, το λαοφιλέστερο άθλημα και ακόμη χαμογελούν και σαρκάζουν», αναφέρει ο κ.Γραμμένος και προσθέτει:

«Κύριοι της ΕΠΟ, τα έργα και οι ημέρες σας δεν μπορούν να συγχωρεθούν. Μια και μόνο χρήσιμη υπηρεσία μπορείτε να προσφέρετε στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, μήπως και σας αναγνωρίσει ο κόσμος ένα ελαφρυντικό».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Γραμμένου:

«Φαίνεται πως κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν πως η παρουσία τους στο Ποδόσφαιρο είναι επιβλαβής. Σκάβουν, κάθε μέρα, για να το στείλουν ακόμη βαθύτερα, να ξεπεράσουν το πάτο. Θέτουν σε κίνδυνο κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές με «τα έργα και τις ημέρες τους». Δολοφονούν συνειδητά το Ποδόσφαιρο, διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία και, κάθε φορά που τελειώνουν το έργο τους, ως αυθεντικοί και γνήσιοι αλαζόνες, χαμογελούν στο καθρέπτη τους γεμάτοι ικανοποίηση.

Ως εδώ και μη παρέκει πλέον. Φτάνει πια ο βιασμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από ανίκανους και επικίνδυνους. Κατάντησαν περίγελο του κόσμου, διεθνώς, το λαοφιλέστερο άθλημα και ακόμη χαμογελούν και σαρκάζουν.

Δεν περιμέναμε τα αίσχη του κάθε Παππά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Τα γνωρίζουμε, τα φωνάζουμε και τα καταγγέλλουμε χρόνια τώρα, όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει και θυμόσοφος λαός. Έχει και η ανοχή τα όριά της και αυτοί τα ξεπέρασαν.

Όλοι αυτοί έχουν όνομα. ΕΠΟ. Ένα όνομα που προκαλεί, πλέον, αποστροφή και αγανάκτηση σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ένα όνομα που πυροδοτεί τη Βία.

Κύριοι της ΕΠΟ, τα έργα και οι ημέρες σας δεν μπορούν να συγχωρεθούν. Μια και μόνο χρήσιμη υπηρεσία μπορείτε να προσφέρετε στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, μήπως και σας αναγνωρίσει ο κόσμος ένα ελαφρυντικό. Όσο παραμένετε στη γλυκιά εξουσία, κομπάζοντας αυτάρεσκα για το θεάρεστο έργο σας, τόσο περισσότερη ζημιά θα προκαλείτε στο κοινωνικό σύνολο.

Είστε πλέον ανίκανοι και ανεπιθύμητοι από όλη την Ελληνική Κοινωνία.

Για το Δ.Σ. της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεοδωρίδης: «Να μαζέψει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ κι αν θέλει να φύγει, ας φύγει»


Θεοδωρίδης: «Να μαζέψει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ κι αν θέλει να φύγει, ας φύγει»

Για κλίμα τρομοκρατίας στην Τούμπα έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Αν δεν τιθασεύσει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ δεν θα δει προκοπή», τόνισε. «Αν θέλουν να φύγουν από το πρωτάθλημα, η ώρα η καλή», πρόσθεσε.

Για επεισόδια από τα οποία κινδύνεψε σοβαρά η αποστολή του Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης. Παράλληλα χαρακτήρισε ανεξέλεγκτο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει πέσει στην παγίδα να τους… «υποθάλπει», ενώ για τις απειλές περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα δεν έδειξε να ιδρώνει το αυτί του.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γενικός αρχηγός της ομάδας τόνισε πως αν πρέπει να έχει κάποιος παράπονα από τη διαιτησία είναι ο Ολυμπιακός, ενώ κατηγόρησε τον Ιγκόρ Τούντορ για προκλητική συμπεριφορά, την ώρα που εξήρε εκείνη του Γιώργου Τζαβέλλα. Τέλος ύψωσε ασπίδα προστασίας στον γιο του κι όσους κατηγορούν το υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA για ευνοϊκή μεταχείριση του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το «ΦΩΣ», ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για:

-τη διαιτησία: «Τους προκαλώ να δουν το βίντεο, η διαιτησία δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ πουθενά! Ο Μακ έκανε χέρι στη φάση που ζητάνε πέναλτι. Και δεν μας έδωσε ένα πέναλτι στον Φορτούνη ο διαιτητής. Η προπαγάνδα τους οργίασε στα ΜΜΕ που ελέγχουν, οι ίδιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο και τα λούζονται μετά. Ο Σαββίδης πήγε και έλεγε πριν από το ματς ότι θέλει να καταστρέψει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και ότι θέλει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι από τη Θεσσαλονίκη. Τι περιμένει μετά να κάνει ο κόσμος; Τα φάουλ που δόθηκαν ήταν όλα φάουλ! Εκτός και αν απαιτούν στην Τούμπα να αλλάζουν με τρομοκρατία οι κανονισμοί, να κάνουν φάουλ και να μη δίνονται».

-τη φάση με τον Μακ: «Δεν απορείτε που δύο διαιτητές -ο διαιτητής γραμμής μάλιστα ήταν πολύ έμπειρος και πολύ κοντά στη φάση- δεν έδωσαν το πέναλτι στον Μακ; Δεν το έδωσαν και οι δύο διότι δεν ήταν πέναλτι! Δηλαδή τι θα πάθαιναν άμα το έδιναν; Το 1-2 θα γινόταν 2-2. Δεν θα περνούσε και πάλι ο Ολυμπιακός; Τι ήθελαν, να διακινδυνέψουν τη ζωή τους; Αποδείξανε οι διαιτητές ότι δεν ήθελαν να διακοπεί το ματς, δεν ήθελαν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ. Το πέναλτι δεν δόθηκε, διότι έτσι το είδαν οι διαιτητές και σωστά το είδαν. Και σε μας δεν έδωσαν πέναλτι, τι έπρεπε να κάνουμε, να χαλάσουμε το παιχνίδι; Εδώ έχει φτάσει η κατάσταση πλέον σε μία προπαγάνδα που λέει: ""Επειδή δεν μπορούμε να νικάμε τον Ολυμπιακό, θα χαλάμε το παιχνίδι. Δεν αντέχουμε πλέον να μας νικάει συνεχώς ο Ολυμπιακός και έτσι θα χαλάμε το παιχνίδι". Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

-τα επεισόδια στην Τούμπα: «Αν δεν υπήρχε η αστυνομία δεν θα φεύγαμε ζωντανοί από το γήπεδο! Μετά την εισβολή που έγινε, στο τσακ προλάβαμε να μπούμε στα αποδυτήρια, θα μας κλαίγατε τώρα. Η αστυνομία έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια. Οι γιατροί του Ολυμπιακού περιέθαλψαν τραυματίες αστυνομικούς, ως και μιάμιση ώρα μετά το ματς ακούγαμε βαρελότα και εκρήξεις που έκαναν τα τζάμια να τρίζουν, κλαίγαμε από τα δακρυγόνα, ο αγωνιστικός χώρος έγινε πεδίο μάχης. Ασφαλώς και φοβηθήκαμε. Είναι θέαμα να βλέπουν ξένοι παίκτες τα ΜΑΤ να έρχονται μέσα από τα αποδυτήρια περνώντας από εκεί τους συλληφθέντες; Ένα μπουκάλι γυάλινο που πετάξανε στο τέλος πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Σιόβα ο οποίος ήταν έτοιμος να μπει αλλαγή αλλά δεν πρόλαβε. Επίσης ένα δίκιλο μπουκάλι με κρασί! Και Μαλαματίνες! Ο Σαββίδης διαμαρτυρήθηκε σε δηλώσεις του μετά το ματς στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα ότι τον έβρισαν 4-5 φορές. Τι να πω εγώ που με έβριζαν στην Τούμπα επί 4 ώρες! Προσωπικά και ονομαστικά. Αλλά εγώ γελούσα. Να ξέρουν όσο πιο πολύ με βρίζουν, τόσο πιο πολύ θα τους νικάει ο Ολυμπιακός!».

-τον Τούντορ και το αντικείμενο στον Σίλβα: «Ο Τούντορ ήταν απαράδεκτος και προκλητικός. Δίδαξε ήθος ο δικός μας προπονητής ο οποίος θα μπορούσε να κάνει αυτά που έκανε ο Αναστασίου στο Καραϊσκάκη αλλά δεν τα έκανε. Έπαθε σοκ ο Σίλβα με το αντικείμενο που δέχθηκε πισώπλατα, αμέσως όμως σηκώθηκε. Το χάρηκα τον προπονητή μας ο οποίος δεν έκανε και καμία αμυντική αλλαγή, δεν κώλωσε καθόλου στο ματς».

-τη διακοπή: «Παρακαλούσανε στα αποδυτήρια κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να μη διακοπεί το ματς και μου έλεγαν "δεν έχετε ανάγκη, δείξατε ότι είστε καλύτερη ομάδα"! Τη δεύτερη φορά ήρθαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ και με πήρανε να πάμε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Διότι εγώ ήμουν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Λέγανε ότι δεν είναι σωστό για 50 αληταράδες να τιμωρηθεί σκληρά ο ΠΑΟΚ. Αυτό προσέξτε -το τονίζω- ήταν θέμα του ΠΑΟΚ και των διαιτητών, όχι δικό μας. Ο Ολυμπιακός ό,τι έλεγαν οι διαιτητές θα έκανε. Ο Ολυμπιακός ούτε ζητάει ούτε αποφασίζει. Ο ΠΑΟΚ ζητούσε γιατί καιγόταν με την τιμωρία, και ο διαιτητής αποφασίζει θεσμικά».

-τη συμπεριφορά του Τζαβέλλα: «Οφείλω να το πω, εκείνος που είχε την καλύτερη συμπεριφορά ήταν ο Τζαβέλλας και ας φανεί αυτό παράξενο σε πολλούς Ολυμπιακούς».

- τη συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια: «Είχα μια συζήτηση με τον Σαββίδη στα αποδυτήρια, αλλά υπό εκνευρισμό δεν μπορείς να συζητήσεις σοβαρά. Εγώ ήμουν ευγενέστατος, του λέω "ηρέμησε, θα δεις το βίντεο και θα καταλάβεις πόσο λάθος είστε, μόνοι σας καταστρέφετε την ομάδα σας". Ο άνθρωπος ακούει αυτά που του λένε και ακολουθεί το ρεύμα, έχει πέσει στην παγίδα. Τις δηλώσεις Σαββίδη μετά το ματς δεν θα τις σχολιάσω διότι εκτίθεται μόνος του με αυτά που λέει».

-την εικόνα του αγώνα: «Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη πανάξια και έδειξε τι μέταλλο ομάδας είναι. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον χάνοντας με γκολ από τα αποδυτήρια. Όχι μόνο δεν μας έκοψε τα πόδια το γκολ, αλλά αμέσως παίξαμε μπαλάρα στο πρώτο ημίχρονο και τους πατήσαμε ποδοσφαιρικά εκεί μέσα. Χάρηκα τους παίκτες μας διότι έδειξαν ψυχή και τσαμπουκά, μου θύμισε παλιές εποχές ο Ολυμπιακός. Τους είχαμε κάνει τούρμπο ψυχολογικά εγώ και ο Γεωργάτος. Τι να μας πούνε για το ποδόσφαιρο οι του ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε στο κέντρο Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και αυτοί είχαν κάτι παιδιά που δεν θυμάμαι ούτε τα ονόματά τους! Τους πήραμε ολοκληρωτικά το κέντρο».

-τους Φουστέρ και Καμπιάσο: «Κακά τα ψέματα, πράγματι με Φουστέρ και Καμπιάσο θα ήμασταν πιο ενισχυμένοι απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο Φουστέρ είναι ένα διαμάντι που πέρασε από τον Ολυμπιακό, ένας στρατιώτης, ένα καταπληκτικό παιδί, υπόδειγμα για όλους τους παίκτες. Και το έχει το γκολ στην κωλότσεπη! Βγαίνει σε θέση κυνηγού. Και παίζει με ολυμπιακή ψυχή. Δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ, πάντα θέλει ο Ολυμπιακός να κερδίζει, γι’ αυτό το έλεγα ότι εγώ ήθελα 11 Φουστέρ. Ο Καμπιάσο έκανε το καλύτερο ματς του στον Ολυμπιακό. Έδειξε πόσο ολοκληρωμένος παίκτης είναι που δρα και σαν δάσκαλος στο γήπεδο. Ένα κόσμημα. Και αυτός δεν δημιούργησε πρόβλημα που δεν έπαιζε, ίσα-ίσα που εμψυχώνει τους παίκτες. Παράδειγμα προς μίμηση».
-τη στάση του Ολυμπιακού: «Αποφύγαμε τις δηλώσεις ενώ μπορούσαμε να πούμε χίλια δυο. Εμείς θέλουμε να γίνονται ματς Champions League στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει ματς Champions League, τελεία και παύλα! Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι το φίλαθλο κοινό του. Ο Σαββίδης μην ψάχνει αλλού δικαιολογίες, να κοιτάξει να νοικοκυρέψει αυτήν την αναρχία που κυριαρχεί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο οποίος καταστρέφει την ομάδα του. Εμείς τα καταφέραμε με κόπο εδώ και χρόνια και κάναμε τον Ολυμπιακό να έχει κόσμο με συμπεριφορά ευρωπαϊκή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να τιθασεύσει τον κόσμο του. Όσο είναι έτσι ανεξέλεγκτοι δεν θα μπορέσει η ομάδα τους να βρει προκοπή. Και μη μας απειλούν συνέχεια ότι θα φύγουν από το πρωτάθλημα. Αν θέλουν να φύγουν, ώρα τους καλή».

-τον γιο του, Θόδωρο Θεοδωρίδη: «Τον Θόδωρο, τον γιο μου, να μην τον πιάνουν στο στόμα τους. Αυτή τη στιγμή αφού ο Ινφαντίνο πήγε στη FIFA, ο Θόδωρος είναι ο No1 στην UEFA. Και ενδιαφέρεται για όλες τις ελληνικές ομάδες και έχει βοηθήσει όλες τις ελληνικές ομάδες, το λένε και οι ίδιοι οι παράγοντες όλων των ελληνικών ομάδων. Ο Θόδωρος είναι χρυσό παιδί και κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βοήθεια από την UEFA ζητά ο Γκιρτζίκης!!


Βοήθεια από την UEFA ζητά ο Γκιρτζίκης

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε την UEFA για την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου του υφυπουργού αθλητισμού.

Όπως είχε διαφανεί και από την ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΠΟ ενημέρωσε σήμερα κιόλας τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου για την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή να βάλει τέλος στον εφετινό θεσμό του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ενημέρωσε τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον νέο-εκλεγμένο πρόεδρο της FIFA για τις σημερινές εξελίξεις.

Πρόκειται για μια κίνηση της ΕΠΟ, η οποία αποτελεί αρχή της μεγάλης κόντρας που ξέσπασε με τον υφυπουργό. Σκοπός της είναι να βρει συμμάχους την Ευρωπαϊκή αλλά και την Παγκόσμια ομοσπονδία και φυσικά να ασκήσει μεγάλη πίεση για την αλλαγή της απόφασης.

Πώς; Επαναφέροντας το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει τις ίδιες τις ομάδες στην απόφαση να πιέσουν τον υφυπουργό να αλλάξει άποψη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Τα επεισόδια έχουν δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, να συνεχιστεί το Κύπελλο»

Εναντίον της απόφασης για διακοπή του Κυπέλλου τάχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες αναφέρουν ότι εξισώνονται οι θύτες με τα θύματα, τονίζουν ότι ευνοείται ο ΠΑΟΚ και ζητούν να συνεχιστεί η διοργάνωση.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Τα επεισόδια έχουν δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, να συνεχιστεί το Κύπελλο»Την αντίθεσή του με την απόφαση Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε ο Ολυμπιακός.

Με ανακοίνωσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν για μέτρο που δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας και «εξισώνει τους θύτες με τα θύματα».

Αφού αναφέρουν λοιπόν ότι τα χθεσινά επεισόδια «έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ» και τονίζουν ότι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοείται ο ΠΑΟΚ, ζητούν να ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να γίνει ο τελικός «σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.

Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται απο το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα Δημοκρατία για διακοπή Κυπέλλου: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»


Νέα Δημοκρατία για διακοπή Κυπέλλου: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»

Θέση για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, πήρε η Νέα Δημοκρατία μέσω της υπεύθυνης Αθλητισμού, Άννας Καραμανλή.

Δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για διακοπή του Σταύρου Κοντονή. Η υπεύθυνη τομέα αθλητισμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Άννα Καραμανλή σχολίασε τα εξής:

«Η καταπολέμηση της βίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρακτικές ‘’πονάει δόντι, κόβει κεφάλι. Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά όλων μας, και πρέπει να βασίζεται στις αυτονόητες αρχές της Δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αποτελεσματικότητας.

Το ποδόσφαιρο δεν θα εξυγιανθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα κενά περιεχομένου και επιβολή ποινών κατόπιν εορτής. Απαιτείται ειλικρινής βούληση για την πάταξη του φαινομένου με έμφαση στα μέτρα πρόληψης. Η ΝΔ θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια που θα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα σταθεί απέναντι σε ενέργειες εντυπωσιασμού που τελικά οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση του ελληνικού αθλητισμού».

Τι αλλάζει η διακοπή του Κυπέλλου στις θέσεις της Ευρώπης!!


Τι αλλάζει η διακοπή του Κυπέλλου στις θέσεις της Ευρώπης

Επίπτωση στον τρόπο που θα δοθεί ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια -και όχι στον αριθμό τους- θα έχει η διακοπή του Κυπέλλου. Δείτε τι αλλάζει στη διαδικασία και τις ομάδες που αδικούνται ή ευνοούνται.

Μια από τις προεκτάσεις της απόφασης να διακοπεί το Κύπελλο Ελλάδας είναι και οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν.

Σε πρώτη φάση αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα έχει αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού ο αριθμός τους θα παραμείνει ο ίδιος. Εκείνο όμως που θα αλλάξει θα είναι ο τρόπος που θα διανεμηθούν.

Δεδομένου ότι ο Κυπελλούχος προβλεπόταν να πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Europa League, το συγκεκριμένο δικαίωμα θα μεταβιβαστεί στην ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση των πλέι-οφ (σ.σ. η πρώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League).

Αυτό λοιπόν θα έχει ως συνέπεια να κερδίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο όλες οι ομάδες που θα παίξουν στα πλέι-οφ. Κάτι που -όπως είναι εύλογο- αδικεί τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και είχε στηρίξει όλες τις ελπίδες του για να παίξει και την προσεχή σεζόν στην Ευρώπη στο Κύπελλο.

Αντίθετα, κερδισμένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη βγαίνει η ομάδα που θα μπει ως πέμπτη στα πλέι-οφ, με όποιον εκ των Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης τελικά την κατακτήσει να εξασφαλίζει αυτόματα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Επίθεση» ΕΠΟ σε Κοντονή!!


«Επίθεση» ΕΠΟ σε Κοντονή!

Η ΕΠΟ απάντησε στην ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή με την οποία έκανε γνωστή την διακοπή του Κυπέλλου.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπολύει η ΕΠΟ στον Σταύρο Κοντονή.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του υφυπουργείου στην υπάρχουν σαφείς αιχμές κατά της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και γίνεται γνωστή η οριστική διακοπής του Κυπέλλου, δηλαδή, μιας διοργάνωσης της οποίας έχει εκείνη την ευθύνη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία απάντησε στην απόφαση του Σταύρου Κοντονή. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον υφυπουργό ότι αποτελεί «ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου», όπως αναφέρει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Κατόπιν της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει στην οριστική διακοπή τής διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα ακόλουθα.

«Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή:

• καταργεί χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση

• δικαιώνει τους ενόχους των επεισοδίων κάθε χρώματος και στρέφεται εναντίον των υγιών φιλάθλων, των ομάδων και τελικά του ιδίου αθλήματος

• επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα έτσι όπως ο κ. Κοντονής και οι κάθε είδους σύμβουλοί του τον αντιλαμβάνονται

Είναι μια απόφαση που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ που κόπτονται, δήθεν, για την εξυγίανση.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Κοντονής:

• προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου
• παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ενοχοποιώντας την ΕΠΟ ως δήθεν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά
• αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο

Την απόφαση αυτή η ΕΠΟ θα την προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Ο κύριος Κοντονής ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.

Ουδέποτε επέλεξε τη συνεργασία ως μέθοδο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Έδειξε καθαρά από την αρχή, ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η άλωση της ΕΠΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο του ποδοσφαίρου, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και επιδιώξεων, τους οποίους η ελληνική κοινωνία και ποδοσφαιρική οικογένεια αντιλαμβάνεται».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέμα και με τη ρήτρα του ΟΤΕ TV!!


Θέμα και με τη ρήτρα του ΟΤΕ TV

Πολλά είναι τα θέματα που προκύπτουν από την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στη συζήτηση θα μπει άμεσα και το συμβόλαιο του ΟΤΕ TV με την ΕΠΟ.

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομάδες, ωστόσο θέμα αναμένεται να προκύψει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπάρχει ανάμεσα στον ΟΤΕ ΤV και την ΕΠΟ για τα δικαιώματα του θεσμού.

Από το συνδρομητικό κανάλι τονίζεται ότι υπάρχουν ρήτρες που προβλέπουν αποζημιώσεις κλπ., ωστόσο μένει να διευκρινιστεί κατά πόσο αυτές αφήνουν έκθετη την ΕΠΟ ή το γεγονός ότι η διακοπή οφείλεται σε υπουργική απόφαση καλύπτει την Ομοσπονδία.

Από την άλλη πλευρά, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ρήτρες που να την αναγκάζουν να πληρώσει οποιαδήποτε είδους αποζημίωση στον ΟΤΕ TV.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Θα πάμε μέχρι τέλους, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μένει στα χέρια των καταστροφέων του»

Υπέρ της ρήξης με το υπάρχον καθεστώς του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε η ΑΕΚ. Αν και θίγεται από τη ματαίωση του Κυπέλλου, η «Ένωση» δήλωσε αποφασισμένη για αγώνα ώστε «να πάρουμε πίσω τις Κυριακές μας».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Θα πάμε μέχρι τέλους, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μένει στα χέρια των καταστροφέων του»Τον δρόμο της σύγκρουσης με το υπάρχον καθεστώς στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου -έστω κι αν αυτό έχει κόστος για την ίδια- διαλέγει η ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή της, η «Ένωση» σημειώνει ότι αποδέχεται την απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου -παρόλο που δεν έχει καμία ευθύνη και της στερείται η δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο.

Τονίζει ωστόσο ότι οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν και επαναλαμβάνει ότι μόνη λύση «για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει» είναι η ανατροπή της τωρινής ηγεσίας της ΕΠΟ και η μη παραμονή του ποδοσφαίρου «στα χέρια των καταστροφέων του».


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία».

Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: Να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του»!

Επανεξέταση της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου ζητά ο Ατρόμητος!

Απόλυτα κατανοητό χαρακτηρίζουν στον Ατρόμητο το σκεπτικό για τη σημερινή αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με την απόφαση περί ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επανεξέταση της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου ζητά ο ΑτρόμητοςΤην αναβολή του σημερινού αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ λίγο-πολύ την περίμεναν όλοι στον Ατρόμητο, ωστόσο αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν είναι ότι ο Σταύρος Κοντονής θα έκανε πράξη τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί οριστικής ματαίωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά και την επίσημη γνωστοποίηση της απόφασης από το υπουργείο Αθλητισμού, η αντίδραση της ΠΑΕ Ατρόμητος ήταν άμεση, καθώς οι διοικούντες θεωρούν ότι πρόκειται για μια απόλυτα άδικη απόφαση που πλήττει τα συμφέροντα της ομάδας χωρίς μάλιστα να υπάρχει πουθενά ευθύνη της ίδιας.

Συγκεκριμένα, στον Ατρόμητο τονίζουν ότι κατανοούν απόλυτα το σκεπτικό της σημερινής αναβολής του ματς κόντρα στην ΑΕΚ με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Τούμπας, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο τη λογική της οριστικής ματαίωσης της διοργάνωσης και για αυτό το λόγο θα ζητήσουν την επανεξέταση της συγκεκριμένης απόφασης.

Όπως λέγεται, μάλιστα, είναι μια απόφαση που έχει παρθεί εν θερμώ που την ίδια ώρα αδικεί τον Ατρόμητο που διεκδικούσε όχι απλά ένα τρόπαιο που είναι το προφανές, αλλά τόσο την πρόκρισή του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και περισσότερα έσοδα από τη στιγμή που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Παράλληλα, πρόθεση της «κυανόλευκης» διοίκησης είναι να ζητήσει άμεση σύσκεψη όλων των φορέων (Πολιτεία, ΕΠΟ) με τους ιδιοκτήτες –όχι απλά τους προέδρους- των ομάδων της Super League, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις και να προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, γυρίζοντας άμεσα σελίδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους κινδύνους μπορεί να φέρει ένας τελικός που θα πρέπει εκ των πραγμάτων να υπάρχουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, από τον Ατρόμητο έχουν έτοιμες προτάσεις που θα τις καταθέσουν στη σύσκεψη που ζητούν να γίνει, όπως να δοθούν εισιτήρια σε παιδιά, ονομαστικά εισιτήρια σε χορηγούς κλπ. και όχι σε οργανωμένους, ενώ δεν λένε «όχι» να γίνει ο τελικός σε γήπεδο της Περιφέρειας.

Από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ πλέον αναμένουν φυσιολογικά και αντίδραση της ΕΠΟ, καθώς και εκείνη χάνει σημαντικά έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπάρχει σε ισχύ για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ: «Τυφλός και οπαδός του Ολυμπιακού ο Παππάς»

Μύδρους εναντίον του Παππά και του Ολυμπιακού εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος χαρακτήρισε τον διαιτητή τυφλό και οπαδό των Πειραιωτών και τον χαρακτήρισε βασικό υπαίτιο για όσα έγιναν στην Τούμπα.

Μακ: «Τυφλός και οπαδός του Ολυμπιακού ο Παππάς»Έξαλλος με όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό -αλλά και γενικά όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο- παρουσιάστηκε ο Ρόμπερτ Μακ.

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σλοβάκος επιτέθηκε στον διαιτητή Παππά, χαρακτηρίζοντάς τον «τυφλό», «οπαδό του Ολυμπιακού» και «υπαίτιο των όσων συνέβησαν στο γήπεδο».

Σημείωσε, δε, ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα είναι άνευ προηγουμένου και αφού τόνισε ότι ο Ολυμπιακός «κερδίζει σε κάθε αγώνα πέναλτι και εκατομμύρια ευρώ από το Champions League», εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις από την ΕΠΟ για να αλλάξει η κατάσταση.

Όσο για το μέλλον του, είπε χαρακτηριστικά ότι με όλα αυτά που βλέπει «δεν πάει άλλο», ωστόσο σημείωσε ότι στον ΠΑΟΚ ξαναβρήκε τη χαρά του ποδοσφαίρου και έχει δεθεί με τον κόσμο του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μακ

Για όσα έγιναν στο ματς: «Φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ήρθαμε αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολα, πάντα οι αναμετρήσεις μας μαζί τους είναι ντέρμπι. Το γήπεδο μας ήταν κατάμεστο και οι οπαδοί μας δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπως κάνουν συνήθως. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που πανηγύριζα.

Στο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας ισοφάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Ένας άνθρωπος (εννοεί τον Παππά) δεν μας άφησε να παίξουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Προς το τέλος του παιχνιδιού δέχτηκα μία μακρινή μπαλιά από την άμυνα και έβλεπα ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας έβγαινε και ήθελα να τον περάσω, κάτι που κατάφερα. Εκείνος έπεσε πάνω στο πόδι μου και έπεσα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο διαιτητής πιθανότατα ήταν τυφλός, γιατί έκανε λες και δε συνέβη τίποτα. Από τη στιγμή που δεν υπέδειξε το φάουλ δεν ξέρω γιατί δε μου έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο! Ο Παππάς αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στη συνέχεια έγινε αυτό που έγινε».


Για την αποβολή του: «Όπως ανέφερα και πριν, θα είχα αποβληθεί αν όντως έκανα θέατρο. Εκείνη τη στιγμή είχα ήδη μία κίτρινη κάρτα και αν έπαιρνα και δεύτερη θα αποβαλλόμουν με κόκκινη κάρτα. Κάτι που δεν έγινε. Όλοι είδαν το φάουλ που μου έγινε στην περιοχή. Μόνο ο διαιτητής δεν το είδε. Είχα πάρει την πρώτη κίτρινη στο 75’. Είχα πάρα πολλά νεύρα με όσα έκανε ο διαιτητής μετά το πρώτο ημίχρονο.

Στο τέλος μετά από το φάουλ που δε μου δόθηκε στην περιοχή, κανείς δεν μπορούσε να με σταματήσει. Πρώτα πήγα στον διαιτητή και του ζήτησα να μιλήσει με τον βοηθό του, θεωρώντας ότι έχει δει καλύτερα εκείνος τη φάση. Δεν το έκανε και πήγε στον άλλο διαιτητή, τον Μήτσιο και του είπα ότι αν δεν είδε το πέναλτι δεν έχουν πλέον καμία δουλειά να κάνουν στο γήπεδο, λέγοντας του να πάει στο σπίτι του με την οικογένεια του να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Συνέχισε εκείνος λέγοντας μου ότι δεν ήταν φάουλ και ήταν θέατρο και μάλιστα με άγγιξε. Ήταν πολλά τα νεύρα μου, πήγα προς αυτόν και έφτυσα προς το μέρος του κοντά στα πόδια του. Μου είπε ότι αν το ξανακάνω, θα πάρω κόκκινη κάρτα. Εγώ έφτυσα ξανά και πήρα κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια πήγα να σφίξω το χέρι του διαιτητή για να τον… συγχαρώ για το δίκαιο παιχνίδι. Όταν ο διαιτητής δε σου δίνει το χέρι, αυτό δείχνει κάτι. Στη συνέχεια άρχισε η κόλαση στο γήπεδο μας. Παρά τα όσα έγιναν δεν μπορώ να μην καταλάβω τους οπαδούς μας. Για όσα έγιναν στο γήπεδο ένας είναι ο βασικός φταίχτης. Ο διαιτητής του παιχνιδιού, που ήταν οπαδός του Ολυμπιακού».


Για τον Ολυμπιακό: «Συντάσσομαι με τον πρόεδρο μας κ. Σαββίδη ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίζει μόνος του στη διοργάνωση με τον δικό του διαιτητή. Αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο!!! Και δεν τα αναφέρω όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίχτες και ανταγωνισμός. Το μόνο πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός!

Το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου επηρεάζεται από τον Ολυμπιακό. Δείτε ότι μετά από 17 αγώνες έχουν 17 νίκες. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και καλούς παίκτες. Αλλά σίγουρα γίνεται κάτι, όταν για παράδειγμα σε κάθε παιχνίδι παίρνει τόσα σφυρίγματα σε φάουλ, είναι τροφή για σκέψη όλο αυτό. Την τελευταία δεκαετία πήραν 10 πρωταθλήματα, ξεκίνησαν στους ομίλους του Champions League και μπήκαν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ. Και σπάνε πλάκα με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι ενοχλητικό να κερδίζουν με αυτό τον τρόπο. Μετά το βράδυ της Τετάρτης άνθρωποι από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που είναι ανταγωνιστές μας έγραψαν πως ό,τι συνέβη ξεπερνάει τα όρια και μας ενθάρρυναν. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Και ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός. Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη εβδομάδα γιόρτασε το πρωτάθλημα που πήρε σε μισοάδειο γήπεδο. Εγώ νομίζω πως αυτό δείχνει πως και οι δικοί τους οπαδοί δεν το απολαμβάνουν. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να συνειδητοποιήσει η ελληνική ομοσπονδία τι ακριβώς συμβαίνει και να πάρει μέτρα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη βοήθεια των διαιτητών. Αν την Τετάρτη το παιχνίδι έληγε με δίκαιο τρόπο θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σκορ για να διεκδικήσουμε κάτι στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα. Αλλά για εμάς όλο αυτό τελείωσε όπως ένας πόλεμος. Πλέον είναι αφελές να ασχολούμαστε και να μας ενδιαφέρει αυτό όλους εμάς και τους οπαδούς μας. Για ό,τι συνέβη χτες στο γήπεδο φταίει ένας άνθρωπος και πρέπει ο επικεφαλής δικαστής να κρίνει τον Παππά για όσα έγιναν, για τους τραυματισμένους οπαδούς».


Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για ακόμα δύο χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η ομάδα μου έχει δώσει πολλά πράγματα, ξανάνιωσα στον ΠΑΟΚ την χαρά του ποδοσφαίρου. Αγαπάω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και λατρεύω να παίζω παντού μαζί τους σε γεμάτα γήπεδα. Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν πάει άλλο.

Αφήστε τα υπεύθυνα άτομα να παραιτηθούν από την ελληνική ομοσπονδία, ό,τι και αν κάνουν και ας παραμείνουν άνθρωποι που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους. Μην κάντε την ελληνική λίγκα τη λίγκα του Ολυμπιακού. Στους μόνους που έχω να απολογηθώ είναι στην ομάδα και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έκανα πιο αδύναμη την ομάδα μου παρότι θα χάσει με 3-0 το παιχνίδι και δε θα συνεχίσει στο Κύπελλο Ελλάδας. Τελειώσαμε την παρουσία μας στη διοργάνωση, αλλά κερδίσαμε δίκαια. Και έτσι έπρεπε να κάνουμε. Και πρέπει να ζητήσω συγγνώμη σους οπαδούς μας για αυτό που έγινε χτες. Δε θα μπορούσα να μη ζητήσω συγγνώμη. Δεν είμαι χούλιγκαν, είμαι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτές τις λέξεις αποφάσισα να γράψω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει καθαρό για τον ΠΑΟΚ γιατί αυτό του αξίζει».

Ενημέρωση της ΑΕΚ για τα εισιτήρια του Κυπέλλου!


Ενημέρωση της ΑΕΚ για τα εισιτήρια του Κυπέλλου

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πάρουν πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω ανακοίνωσης.

Τη δυνατότητα με την οποία θα μπορέσουν οι φίλοι της ΑΕΚ να λάβουν πίσω τα χρήματά τους από την αγορά των εισιτηρίων για το ματς κόντρα στον Ατρόμητο γνωστοποίησε και επίσημα η «Ένωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τον αναβληθέντα αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος ότι οι επιστροφές των χρημάτων των εισιτηρίων τους θα γίνει ως εξής:

Για τους αγοραστές των e-tickets (αγορές ίντερνετ) θα γίνει ακύρωση όλων των συναλλαγών από την ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς να χρειάζεται να γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια από τους ίδιους τους φιλάθλους.

Όσοι είχαν αγοράσει τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια, θα μπορούν από τη Δευτέρα 07/03 να έρχονται στα γραφεία της ΠΑΕ στο ΟΑΚΑ (κάτω από τη θύρα των επισήμων) με το απόκομμα του εισιτηρίου τους και να τους επιστρέφονται τα χρήματα, σε ημέρες και ώρες εργασίας Δευτέρα-Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 16:00.

Οι ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 5 Απριλίου».

Απόφαση- παρωδία: Διέκοψαν (μόνο) το Κύπελλο!!


Απόφαση- παρωδία: Διέκοψαν (μόνο) το Κύπελλο!

Όπως σας είχε ενημερώσει το sportfm.gr η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από τα χθεσινά γεγονότα της Tούμπας.

Στην ανακοίνωση Κοντονή εξαπολύονται ευθείες βολές κατά της του διαιτητή Παππά ο οποίος επιχείρησε επανειλημμένα να παραβιάσει τον κανονισμό της ΕΠΟ, δείχνοντας αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά με αυτή που είχε επιδείξει στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τους προκλητικούς ορισμούς διαιτητών.

Επιπλέον ο υφυπουργός Αθλητισμού αφήνει αιχμές κατά του Ιβάν Σαββίδη και των υπολοίπων παραγόντων που εκφράζουν την αντίθεση τους με τη σημερινή τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο κατηγορώντας τους για δημιουργία περιβάλλοντος διάλυσής του!

Την ίδια στιγμή όμως ο Κοντονής μιλάει για αναξιοπιστία που έχει ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία με υπεύθυνη την ΕΠΟ!

Ωστόσο παρότι ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει λόγο για ανισονομία που είναι η βασική αιτία των βιαιοτήτων στα γήπεδα αποφασίζει να διακόψει ΜΟΝΟ το θεσμό του Κυπέλλου λες και έτσι λύνει κάποιο πρόβλημα.

Προφανώς το πρωτάθλημα θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού χώρος ανάπτυξης... υγιούς ανταγωνισμού και άμιλλας και για αυτό δεν υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στο συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του ποδοσφαίρου καμία απόφαση μέχρι στιγμής. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία απόφαση και όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΠΟ.

Καμία θεσμική παρέμβαση, καμία σοβαρή πρωτοβουλία, καμία τομή, καμία ρήξη από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό της, που αρκούνται σε ρόλο παρατηρητών και… σχολιαστών της επικαιρότητας και απλώς κάνουν καταγραφή όσων εξωφρενικών συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς να λαμβάνουν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την επαναφορά της νομιμότητας και της αξιοπιστίας στον χώρο!

Όλα δείχνουν ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση διακοπής του Κυπέλλου είναι γιατί η πολιτεία είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη και την νομιμότητα και να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου με πιθανούς διεκδικητές την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Aναλυτικά η σχετική ανακοίνωση Κοντονή:

1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ήξερε τίποτα ο Σιδηρόπουλος, έψαχνε ΑΕΚ και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ!!


Δεν ήξερε τίποτα ο Σιδηρόπουλος, έψαχνε ΑΕΚ και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ!

Για γέλια και για κλάματα είναι αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν ενημερώθηκε για την αναβολή του ΑΕΚ-Ατρόμητος και αφού πήγε στο ΟΑΚΑ, έψαχνε εκεί τις ομάδες!

Μπέρδεμα -για το αν πρέπει να λυπάσαι ή να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με αυτά που συμβαίνουν- δημιουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν φτάνει που κοντέψαμε να φτάσουμε στη σέντρα για να μάθουμε αν θα γίνει τελικά το ΑΕΚ-Ατρόμητος (με την απόφαση της αναβολής του να γίνεται γνωστή δυο ώρες πριν το ματς) οι προβληματικοί χειρισμοί είχαν ως αποτέλεσμα άλλη μια κωμικοτραγική κατάσταση.

Χωρίς να έχει λοιπόν την παραμικρή ενημέρωση από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έφτασε κανονικά στο ΟΑΚΑ και… έψαχνε τις ομάδες! Εκεί ενημερώθηκε κι εκείνος ότι τελικά δεν θα γίνει το παιχνίδι, την ώρα που το Υπουργείο δεν έχει ενημερώσει ακόμα επισήμως για την τύχη του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο δρόμο για το ΟΑΚΑ έμαθαν για την αναβολή στον Ατρόμητο!!


Στο δρόμο για το ΟΑΚΑ έμαθαν για την αναβολή στον Ατρόμητο

Την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ επιβεβαίωσε και επίσημα ο Ατρόμητος που τελικά θα κάνει προπόνηση.

Και από πλευράς Ατρόμητου επιβεβαιώθηκε η ενημέρωση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η αποψινή αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων οι Περιστεριώτες έκαναν… αναστροφή και επέστρεψαν στο αθλητικό κέντρο για προπόνηση.

Αναλυτικά:

«Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή δεν θα πραγματοποιηθεί ο Α’ ημιτελικός αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος να γίνει σήμερα στις 7.30 το βράδυ.

Η αποστολή ενημερώθηκε σχετικά πηγαίνοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο κι επέστρεψε στο αθλητικό κέντρο.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί πρωινή προπόνηση».

Η ΠΑΕ Aτρόμητος Αθηνών ενημερώνει τους φιλάθλους για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.
Δημοσιεύτηκε από Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών 1923 - Atromitos F.C. (Official) στις Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Το τερμάτισε ο Γκιρτζίκης: «Δεν είδα το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός»!


Το τερμάτισε ο Γκιρτζίκης: «Δεν είδα το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός»!

Απίστευτη ατάκα ξεστόμισε ο Γιώργος Γκιρτζίκης! Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο πρόεδρός της είπε ότι… δεν παρακολούθησε τον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Την ώρα που η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται να ξεφεύγει και τα πάντα βρίσκονται «στον αέρα», ο Γιώργος Γκιρτζίκης… δεν έχει ιδέα για τα συμβάντα που οδήγησαν στην τελευταία «έκρηξη». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος στο πλαίσιο του σημερινού Δ.Σ. της ΕΠΟ!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λοιπόν και όταν τέθηκε επί τάπητος το θέμα των όσων συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, είπε ότι δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε στη Θεσσαλονίκη, διότι δεν είδε το παιχνίδι και περιμένει τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Με λίγα λόγια, ισχυρίστηκε ότι δεν παρακολούθησε τον ημιτελικό της διοργάνωσης που υπάγεται στην ομοσπονδία της οποίας προδρεύει!

Όσο για τα άλλα θέματα που έθεσε ο Γκιρτζίκης, αυτά ήταν η εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο ως πρόεδρος της FIFA και η παραίτηση του προέδρου της ΕΠΣ Κέρκυρας, Παναγιώτη Ποζίδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίχελ: «Δεν θα κατέβουμε. Απαιτούμε την παραίτηση Γκιρτζίκη»


Μίχελ: «Δεν θα κατέβουμε. Απαιτούμε την παραίτηση Γκιρτζίκη»

Την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη απαίτησε εκ νέου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ. «Όλα έγιναν από τις αποφάσεις ενός διαιτητή», τόνισε ο Λιούμπος Μίχελ.

Να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ απαίτησε από τον Γιώργο Γκιρτζίκη ο Λιούμπος Μίχελ. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ επιβεβαίωσε πως ο «δικέφαλος» δεν θα κατέβει στο Φάληρο για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως ηθικός αυτουργός για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα ήταν ο διαιτητής, Ανδρέας Παππάς.

Αναλυτικά:

«Είχαμε μία έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ, γιατί υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να συζητήσουμε μετά τα όσα έγιναν χθες. Αποφασίσαμε ότι σαν ΔΣ υποστηρίζουμε και συμφωνούμε απόλυτα με τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η ομάδα δε θα κατέβει στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Και επιπλέον απαιτούμε την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ και από τη νέα σεζόν ζητάμε να δοθεί το δικαίωμα στις ομάδες να επιλέγουν ξένους διαιτητές για τους εντός έδρας αγώνες και μάλιστα με δικά τους έξοδα»

Για τη χθεσινή διαιτησία του Παππά: «Θα κάνω ένα σχόλιο, παρά το γεγονός ότι δεν μου αρέσει σαν πρώην διαιτητής, να σχολιάζω άλλους διαιτητές. Θα ξεκινήσω από το ότι με λύπησε το γεγονός ότι οι παίκτες έκλεγαν στα αποδυτήρια. Είδα συλλήψεις, είδα φιλάθλους να κλαίνε επειδή βρέθηκαν στην κατάσταση αυτή και αντέδρασαν για τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Χάνουμε κόσμο έτσι, ο κόσμος θα φοβάται να έρθει στο γήπεδο. Δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος, αλλά φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να κοστίσει πάνω από μισό εκατομύριο. Μία κατάσταση που προκλήθηκε από τις αποφάσεις ενός ανθρώπου. Θέλουμε διεθνείς διαιτητές για να αποφύγουμε τέτοιες διαιτησίες».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Θέλω να πω ότι σήμερα ήμουν στη Μεσήμβρια. Είναι πολύ άσχημη η εικόνα, να κάθονται απογοητευμένοι νεαροί, διεθνείς παίκτες στα αποδυτήρια και στην ουσία να δείχνουν μία εγκατάληψη. Τους είπα ότι εμείς είμαστε εδώ και σίγουρα και οι φίλαθλοι μας θα είναι πίσω από την ομάδα. Αφού περάσει αυτή η ένταση, ίσως σε μία, δύο ημέρες θα σηκώσουν το κεφάλι, θα είμαστε πιο δυνατοί και θα δείξουμε σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει πράγματα με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και υπό οποιαδήποτε συνθήκη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κυβέρνηση: Κύπελλο τέλος!!


Κυβέρνηση: Κύπελλο τέλος!

Οριστικοποιήθηκε η απόφαση ότι το ΑΕΚ-Ατρόμητος δεν θα γίνει. Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση αποφάσισε ματαίωση της διοργάνωσης.

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα, μπορεί να πλησιάσαμε (κυριολεκτικά) στο παρά πέντε, αλλά τελικά ελήφθη απόφαση για την τύχη του ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Όπως ανακοινώθηκε από την «Ένωση» δυο ώρες πριν τη σέντρα, είναι οριστικό πλέον ότι ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου δεν θα διεξαχθεί σήμερα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μιλάμε απλώς για αναβολή, αλλά για οριστική ματαίωση τόσο του αγώνα, όσο και ολόκληρης της διοργάνωσης.

Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί η Όλγα Γεροβασίλη κατά την έξοδο από το υπουργικό συμβούλιο. Δημοσιογράφος λοιπόν που είναι γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του, την ρώτησε: «Τι θα γίνει, θα σηκώσω το Κύπελλο»; Και τότε η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπα. Ούτε εσύ, ούτε εγώ θα το σηκώσω. Γενικά Κύπελλο δεν βλέπω να υπάρχει».

Μένει να μάθουμε με επίσημο τρόπο τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης και ποια θα είναι η απόφαση και για το πρωτάθλημα, αφού δεν γίνεται να θεωρείται ότι το κύπελλο παράγει βία και το πρωτάθλημα όχι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα, αλλά πέρασε η Μαρσέιγ στα ημιτελικά!!


Δύσκολα, αλλά πέρασε η Μαρσέιγ στα ημιτελικά

Ένα γκολ του Μπατσουαγί ήταν αρκετό για να στείλει την Μαρσέιγ στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γαλλίας μετά το εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Γκρανβίλ.

Mετά τις Σοσό, Λοριάν και Παρί Σεν Ζερμέν, η Μαρσέιγ ήταν η 4η ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας, μετά την επικράτηση της με 1-0 απέναντι στην Γκρανβίλ. Ένα γκολ του Μπατσουαγί ήταν αρκετό για τους Φωκαείς ώστε να πάρουν την πρόκριση για την τελική τετράδα. Ο Βέλγος σέντερ-φορ σκόραρε μετά από ασίστ του Μεντί στο 50ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση και στο 68ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λεμονιέ ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση, σε μία φάση που ο Ματαντά έγινε έξαλλος με την άμυνα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός Euro 2016 οι Πίρλο και Ντε Ρόσι!!


Εκτός Euro 2016 οι Πίρλο και Ντε Ρόσι

Ο Αντόνιο Κόντε δεν φαίνεται να έχει στα καλοκαιρινά του πλάνα τους δύο παίκτες.

Από τον καναπέ θα δουν το Euro 2016 ο Αντρέα Πίρλο και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Αντόνιο Κόντε δεν δείχνει να έχει συμπεριλάβει στα πλάνα του τους δύο παίκτες.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Ντε Ρόσι που ταλαιπωρείται από συχνούς τραυματισμούς δεν θα είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής, Πίρλο, παίζει στην Αμερική και όπως είναι λογικό υπάρχει θέμα συντονισμού με το MLS καθώς έχει εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από τους αντίστοιχους διεθνείς που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην ίδια μοίρα, φαίνεται πως είναι και ο Μάριο Μπαλοτέλι και θα μείνει εκτός αποστολής. Αντίθετα ένα εισιτήριο θα την Γαλλία είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν οι Μπερναρντέσκι και Ινσίνιε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δένει Ντοναρούμα η Μίλαν!!


Δένει Ντοναρούμα η Μίλαν

Η Μίλαν φροντίζει να κρατήσει στην ομάδα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τερματοφυλάκων που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν τους πάρουν τον τερματοφύλακα, του ανανεώνουν το συμβόλαιο. Με αυτή την σκέψη οι ιθύνοντες της Μίλαν θα συναντηθούν με τους μάνατζερ του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα προκειμένου να συζητήσουν την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο 17χρονος πορτιέρο, με την φετινή εξαιρετική του επίδοση, όχι μόνο κέρδισε επάξια την θέση του βασικού αλλά έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Γι’ αυτό και οι «ροσονέρι» έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να παραμείνει στον σύλλογο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, θα συναντηθεί εντός των ημερών με τους μάνατζερ του παίκτη, Μίνο και Έντσο Ραϊόλα. Σύμφωνα με τον νόμο, ο σύλλογος δεν μπορεί να προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερο των 3 ετών, μέχρι ο παίκτης να κλείσει τα 18 χρόνια.

Έτσι ο Ντοναρούμα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με ισχύ έως το 2019 ενώ του χρόνου, θα τον περιμένει μία 5ετή συμφωνία με την ομάδα. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι απαιτήσεις του νεαρού τερματοφύλακα θα φτάσουν το 1 εκ. ευρώ τον χρόνο συν τα μπόνους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλαν-Γιουβέντους: Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντρα!!

Η Γιουβέντους είδε την Ίντερ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να οδηγεί μία φαινομενικά δική της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Μίλαν-Γιουβέντους: Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντραΗ Γιουβέντους είδε την Ίντερ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να οδηγεί μία φαινομενικά δική της πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, ωστόσο η ψυχραιμία των παικτών της και το δοκάρι στην εκτέλεση του Παλάσιο για τους «νερατζούρι», της χάρισαν την πρόκριση στον τελικό.

«Ήταν ο χειρότερός μας αγώνας σε όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα», τα λόγια του αρχηγού των «μπιανκονέρι» χθες, Λεονάρντο Μπονούτσι.

«Για 70 λεπτά δεν παίζαμε. Αφού δεχτήκαμε το τρίτο γκολ αρχίσαμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Μετά τα παιδιά ήταν πολύ καλοί, κέρδισαν στα πέναλντι και πέτυχαν τον στόχο. Έσφαλα κι εγώ στο να προετοιμάσω σωστά τον αγώνα», τα λόγια του προπονητή της «Juve» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που μετά την αναμέτρηση φαινόταν εμφανώς ανακουφισμένος αναλαμβάνοντας το μερίδιο που του αναλογούσε για την άσχημη εμφάνιση.

Το «μενού» περιελάμβανε και λίγο από... Ελλάδα. Ο ποδοσφαιριστής της «Μεγάλης Κυρίας» Κλαούντιο Μαρκίσιο ανέβασε ένα tweet σχολιάζοντας αρνητικά τα σχόλια της περιγραφής του αγώνα από την Rai!

Γιουβέντους και Μίλαν ή Μίλαν και Γιουβέντους αν προτιμάτε, θα αναμετρηθούν στις 21 Μαΐου στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης για τον τίτλο.

Θα είναι το 4ο μεταξύ τους «ραντεβού» στην ιστορία του κυπέλλου με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το προβάδισμα με 2-1 στις προηγούμενες τρεις συναντήσεις.

Για την πρώτη φορά χρειάζεται να γυρίσουμε στο 1942 και στην διπλή αναμέτρηση που είχε σαν πρωταγωνιστή του γηπέδου τον Αλβανό Ρίτζα Λούστα ο οποίος με 3 τέρματα στον επαναληπτικό του Τορίνο (1-1 το πρώτο), στο γήπεδο που τότε ονομαζόταν «Μπενίτο Μουσολίνι», χάρισε το τρόπαιο στη Γιουβέντους (4-1 το τελικό σκορ).

Πέρασαν 30 χρόνια για να πάρει η Μίλαν τη ρεβάνς. Σε μονό τελικό που διεξήχθη στη Ρώμη(!), τον Ιούλιο του '73, οι «ροσονέρι» θριάμβευσαν στα πέναλτι των αντιπάλων τους, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση.

Τελευταία μονομαχία στον τελικό κυπέλλου της σεζόν 1989-90. Πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο 0-0 στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα πάντα κρίθηκαν στο «Σαν Σίρο» στις 25 Απριλίου εκεί όπου η Γιούβεντους έκανε την «έκπληξη» κερδίζοντας με 1-0 τη μεγάλη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*