Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μακ: «Τυφλός και οπαδός του Ολυμπιακού ο Παππάς»

Μύδρους εναντίον του Παππά και του Ολυμπιακού εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος χαρακτήρισε τον διαιτητή τυφλό και οπαδό των Πειραιωτών και τον χαρακτήρισε βασικό υπαίτιο για όσα έγιναν στην Τούμπα.

Μακ: «Τυφλός και οπαδός του Ολυμπιακού ο Παππάς»Έξαλλος με όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό -αλλά και γενικά όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο- παρουσιάστηκε ο Ρόμπερτ Μακ.

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σλοβάκος επιτέθηκε στον διαιτητή Παππά, χαρακτηρίζοντάς τον «τυφλό», «οπαδό του Ολυμπιακού» και «υπαίτιο των όσων συνέβησαν στο γήπεδο».

Σημείωσε, δε, ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα είναι άνευ προηγουμένου και αφού τόνισε ότι ο Ολυμπιακός «κερδίζει σε κάθε αγώνα πέναλτι και εκατομμύρια ευρώ από το Champions League», εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις από την ΕΠΟ για να αλλάξει η κατάσταση.

Όσο για το μέλλον του, είπε χαρακτηριστικά ότι με όλα αυτά που βλέπει «δεν πάει άλλο», ωστόσο σημείωσε ότι στον ΠΑΟΚ ξαναβρήκε τη χαρά του ποδοσφαίρου και έχει δεθεί με τον κόσμο του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μακ

Για όσα έγιναν στο ματς: «Φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ήρθαμε αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολα, πάντα οι αναμετρήσεις μας μαζί τους είναι ντέρμπι. Το γήπεδο μας ήταν κατάμεστο και οι οπαδοί μας δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπως κάνουν συνήθως. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που πανηγύριζα.

Στο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας ισοφάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Ένας άνθρωπος (εννοεί τον Παππά) δεν μας άφησε να παίξουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Προς το τέλος του παιχνιδιού δέχτηκα μία μακρινή μπαλιά από την άμυνα και έβλεπα ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας έβγαινε και ήθελα να τον περάσω, κάτι που κατάφερα. Εκείνος έπεσε πάνω στο πόδι μου και έπεσα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο διαιτητής πιθανότατα ήταν τυφλός, γιατί έκανε λες και δε συνέβη τίποτα. Από τη στιγμή που δεν υπέδειξε το φάουλ δεν ξέρω γιατί δε μου έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο! Ο Παππάς αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στη συνέχεια έγινε αυτό που έγινε».


Για την αποβολή του: «Όπως ανέφερα και πριν, θα είχα αποβληθεί αν όντως έκανα θέατρο. Εκείνη τη στιγμή είχα ήδη μία κίτρινη κάρτα και αν έπαιρνα και δεύτερη θα αποβαλλόμουν με κόκκινη κάρτα. Κάτι που δεν έγινε. Όλοι είδαν το φάουλ που μου έγινε στην περιοχή. Μόνο ο διαιτητής δεν το είδε. Είχα πάρει την πρώτη κίτρινη στο 75’. Είχα πάρα πολλά νεύρα με όσα έκανε ο διαιτητής μετά το πρώτο ημίχρονο.

Στο τέλος μετά από το φάουλ που δε μου δόθηκε στην περιοχή, κανείς δεν μπορούσε να με σταματήσει. Πρώτα πήγα στον διαιτητή και του ζήτησα να μιλήσει με τον βοηθό του, θεωρώντας ότι έχει δει καλύτερα εκείνος τη φάση. Δεν το έκανε και πήγε στον άλλο διαιτητή, τον Μήτσιο και του είπα ότι αν δεν είδε το πέναλτι δεν έχουν πλέον καμία δουλειά να κάνουν στο γήπεδο, λέγοντας του να πάει στο σπίτι του με την οικογένεια του να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Συνέχισε εκείνος λέγοντας μου ότι δεν ήταν φάουλ και ήταν θέατρο και μάλιστα με άγγιξε. Ήταν πολλά τα νεύρα μου, πήγα προς αυτόν και έφτυσα προς το μέρος του κοντά στα πόδια του. Μου είπε ότι αν το ξανακάνω, θα πάρω κόκκινη κάρτα. Εγώ έφτυσα ξανά και πήρα κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια πήγα να σφίξω το χέρι του διαιτητή για να τον… συγχαρώ για το δίκαιο παιχνίδι. Όταν ο διαιτητής δε σου δίνει το χέρι, αυτό δείχνει κάτι. Στη συνέχεια άρχισε η κόλαση στο γήπεδο μας. Παρά τα όσα έγιναν δεν μπορώ να μην καταλάβω τους οπαδούς μας. Για όσα έγιναν στο γήπεδο ένας είναι ο βασικός φταίχτης. Ο διαιτητής του παιχνιδιού, που ήταν οπαδός του Ολυμπιακού».


Για τον Ολυμπιακό: «Συντάσσομαι με τον πρόεδρο μας κ. Σαββίδη ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίζει μόνος του στη διοργάνωση με τον δικό του διαιτητή. Αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο!!! Και δεν τα αναφέρω όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίχτες και ανταγωνισμός. Το μόνο πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός!

Το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου επηρεάζεται από τον Ολυμπιακό. Δείτε ότι μετά από 17 αγώνες έχουν 17 νίκες. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και καλούς παίκτες. Αλλά σίγουρα γίνεται κάτι, όταν για παράδειγμα σε κάθε παιχνίδι παίρνει τόσα σφυρίγματα σε φάουλ, είναι τροφή για σκέψη όλο αυτό. Την τελευταία δεκαετία πήραν 10 πρωταθλήματα, ξεκίνησαν στους ομίλους του Champions League και μπήκαν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ. Και σπάνε πλάκα με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι ενοχλητικό να κερδίζουν με αυτό τον τρόπο. Μετά το βράδυ της Τετάρτης άνθρωποι από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που είναι ανταγωνιστές μας έγραψαν πως ό,τι συνέβη ξεπερνάει τα όρια και μας ενθάρρυναν. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Και ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός. Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη εβδομάδα γιόρτασε το πρωτάθλημα που πήρε σε μισοάδειο γήπεδο. Εγώ νομίζω πως αυτό δείχνει πως και οι δικοί τους οπαδοί δεν το απολαμβάνουν. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να συνειδητοποιήσει η ελληνική ομοσπονδία τι ακριβώς συμβαίνει και να πάρει μέτρα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη βοήθεια των διαιτητών. Αν την Τετάρτη το παιχνίδι έληγε με δίκαιο τρόπο θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σκορ για να διεκδικήσουμε κάτι στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα. Αλλά για εμάς όλο αυτό τελείωσε όπως ένας πόλεμος. Πλέον είναι αφελές να ασχολούμαστε και να μας ενδιαφέρει αυτό όλους εμάς και τους οπαδούς μας. Για ό,τι συνέβη χτες στο γήπεδο φταίει ένας άνθρωπος και πρέπει ο επικεφαλής δικαστής να κρίνει τον Παππά για όσα έγιναν, για τους τραυματισμένους οπαδούς».


Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για ακόμα δύο χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η ομάδα μου έχει δώσει πολλά πράγματα, ξανάνιωσα στον ΠΑΟΚ την χαρά του ποδοσφαίρου. Αγαπάω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και λατρεύω να παίζω παντού μαζί τους σε γεμάτα γήπεδα. Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν πάει άλλο.

Αφήστε τα υπεύθυνα άτομα να παραιτηθούν από την ελληνική ομοσπονδία, ό,τι και αν κάνουν και ας παραμείνουν άνθρωποι που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους. Μην κάντε την ελληνική λίγκα τη λίγκα του Ολυμπιακού. Στους μόνους που έχω να απολογηθώ είναι στην ομάδα και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έκανα πιο αδύναμη την ομάδα μου παρότι θα χάσει με 3-0 το παιχνίδι και δε θα συνεχίσει στο Κύπελλο Ελλάδας. Τελειώσαμε την παρουσία μας στη διοργάνωση, αλλά κερδίσαμε δίκαια. Και έτσι έπρεπε να κάνουμε. Και πρέπει να ζητήσω συγγνώμη σους οπαδούς μας για αυτό που έγινε χτες. Δε θα μπορούσα να μη ζητήσω συγγνώμη. Δεν είμαι χούλιγκαν, είμαι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτές τις λέξεις αποφάσισα να γράψω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει καθαρό για τον ΠΑΟΚ γιατί αυτό του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: