Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Βαυαρότητες!!

Η Μπάγερν συνεχίζει να φέρεται… βάρβαρα στους αντιπάλους της. Οι Βαυαροί πέρασαν με 3-0 από την έδρα της Μάιντς για την 20η αγωνιστική. Ήττα-σοκ για Σάλκε. Επιστροφή με νίκη για Μαλεζά.

Βαυαρότητες
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπάγερν. Για την 20η αγωνιστική επικράτησε εύκολα της Μάιντς εκτός έδρας με 3-0. Οι Βαυαροί αύξησαν στους 14 και τους 15 βαθμούς αντίστοιχα τη διαφορά της από Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ που αναμετρώνται την Κυριακή. Ο Μάριο Μάντζουκιτς σκόραρε δις για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες φτάνοντας τα πέντε γκολ σε τρία ματς του δευτέρου γύρου και συνολικά τα 14 στη σεζόν.

Ο Μισέλ Μπάστος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Σάλκε, αλλά η ομάδα του υπέστη ήττα-σοκ από την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ με 2-1, δεχόμενη το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις.

Ο Στέλιος Μαλεζάς επέστρεψε από μακρά απουσία (τελευταία του συμμετοχή στις 6 Οκτωβρίου) και η Φορτούνα επικράτησε της Στουτγκάρδης στο Ντίσελντορφ με 3-1.

Νίκη που αυξάνει τις ελπίδες της για σωτηρία πέτυχε με ανατροπή η Χόφενχαϊμ απέναντι στη Φράιμπουργκ, ενώ η Βόλφσμπουργκ έμεινε στο 1-1 με την προτελευταία Άουγκσμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 1/2

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 2-0
(85’, 88’ Πέτερσεν)

Σάββατο 2/2

Σάλκε-Γκρόιτερ Φιρτ 1-2
(47’ Μπάστος-52’ Κλάους , 92’ Τζούρτζιτς)

Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-1
(23’ Νάλντο-25’ Μόραβεκ)

Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 2-1
(10’, 26’ Φόλαντ-4’ Κρούζε)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(41’ Μίλερ, 50’, 57’ Μάντζουκιτς)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη 3-1
(10’, 37’ Κρούζε, 76’ Φινκ-60’ Γκέντνερ)

Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30

Κυριακή 3/2

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 16:30
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 9/2

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 16:30
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 16:30
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 16:30
Γκρόιτερ Φιρτ-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 18:30
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 19:30

Κυριακή 10/2

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 16:30
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 18:30



πηγή: sport-fm.gr

Με κόσμο στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός!!

Τη συμπαράσταση περίπου 700 φίλων του θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Με κόσμο στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός

Η μέχρι τώρα κίνηση στις πωλήσεις δείχνει πως 700 οπαδοί του Παναθηναϊκού θα δώσουν το «παρών» στην Τρίπολη, ενώ οι φίλαθλοι των «πρασίνων» θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται «μαγικά χαρτάκια» μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης έξω από τη θύρα 4 του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον αγώνα.


πηγή: sport-fm.gr
 

«Παράδεισος η Τρίπολη»

Παράδεισο χαρακτήρισε την Τρίπολη και όλα όσα περνά φέτος στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Τσαμπούρης.

«Παράδεισος η Τρίπολη»

Διαβάστε όσα είπε ο Σάββας Τσαμπούρης στην εφημερίδα «Επενδυτής»:

Δεύτεροι στην βαθμολογία, δεύτεροι σε επίθεση και άμυνα. Μήπως τελικά η δεύτερη θέση αποτελεί εφικτό στόχο για τον Αστέρα φέτος;

«Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά θα είναι πολύ τιμητικό αν τα καταφέρουμε. Βέβαια, ακολουθούν και τα play off, που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι πιο ηλίθιο υπάρχει. Δεν μπορεί να κρίνεται μια σεζόν σε έξι αγώνες στο τέλος και όχι από τη διάρκεια μιας ομάδας».

Μα αν ήταν μια δίκαιη διαδικασία, θα έβαζε στην μάχη και τον 1ο της βαθμολογίας.

«Ακριβώς, ας κρινόταν και ο πρωταθλητής εκεί! Θυμάμαι την χρονιά που τερμάτισε ο ΠΑΟΚ 2ος στο πρωτάθλημα και 2ος ο Παναθηναϊκός στα play off. Και πόσες άλλες».

Ούτως ή άλλως, πάντως, στόχος σας είναι η είσοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι από την... πόρτα.

«Ναι, πέρυσι τερματίσαμε 6οι και πήραμε τη θέση της ΑΕΚ. Φέτος είπαμε για "πεντάδα", αλλά στην κατάσταση που βρίσκονται πολλές μεγάλες ομάδες μπορούμε και πιο ψηλά».

Τελικά, το καλό ποδόσφαιρο που παίζετε μπορεί να συνδυαστεί και με θετικά αποτελέσματα επί ισχυρών αντιπάλων;

«Το "επιθετικό" ποδόσφαιρο δηλαδή; Ναι, μπορεί. Δεν είναι εύκολο, αλλά το προσπαθούμε. Είναι φορές όμως που πρέπει να παίξεις για το αποτέλεσμα. Χρειάζεται ισορροπία. Στην Ελλάδα όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Εκτός φυσικά από τον Ολυμπιακό, που απομάκρυνε τον προπονητή του, ενώ ήταν αήττητος».

Στην Τρίπολη δεν πρέπει να σας λείπει τίποτα. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα...

«Είμαστε τυχεροί, είναι παράδεισος. Αυτό που θα θέλαμε είναι να βλέπουμε περισσότερο κόσμο. Το καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι απλό πράγμα να δώσει ένας γονιός 40 ευρώ για να δει ένα ματς με το γιο του. Τουλάχιστον τώρα, που παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, θέλουμε το γήπεδο γεμάτο από τη δική μας πλευρά. Πέρυσι, που είχε έρθει ο κόσμος με τον Ατρόμητο στον ημιτελικό του Κυπέλλου, μας είχε βοηθήσει πολύ να ανατρέψουμε το παιχνίδι».

Σε προσωπικό επίπεδο, κάνεις μια γεμάτη χρονιά. Η θέση του δεξιού μπακ πώς προέκυψε στην καριέρα σου;

«Οι απαιτήσεις μεταξύ της Β' και της Α' Εθνικής είναι διαφορετικές. Σε αυτήν την θέση με καθιέρωσε πριν από δύο χρόνια ο Σάκης Τσιώλης».

Πριν από πέντε χρόνια έλεγες ότι στόχος είναι "να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να πάρω το πτυχίο μου" (σ.σ. τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ). Το πρώτο το έχεις καταφέρει...

«Ναι, αλλά θέλω να καταφέρω και το δεύτερο που σου είχα πει. Με πέτυχες, μάλιστα, σε μέρα διαβάσματος, δίνω μάθημα την άλλη εβδομάδα».

Πόσα έμειναν;

«Οκτώ».

Προφανώς συμφωνείς ότι χρειάζονται και δικλείδες ασφαλείας στα μέτρα ενάντια στους "αιώνιους φοιτητές".

«Εννοείται! Αν θέλουν να πάρουν μέτρα, αυτά θα πρέπει να είναι ενάντια στα "κομματόσκυλα", όχι ενάντια σε όλους τους φοιτητές. Προσωπικά δεν δικαιούμαι πάσο, πληρώνω τα βιβλία μου και δεν επιβαρύνω σε τίποτα τη σχόλη μου. Άσε εμένα, όμως, που κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Υπάρχουν και άνθρωποι που εργάζονται για εντελώς βιοποριστικούς λόγους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Τα διάφορα κόμματα είναι αυτά που επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια».

Μασάντο: «Να δείξω τι αξίζω»

Στην αλλαγή του συστήματος που παίζει ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο Πάουλο Μασάντο, τονίζοντας πως από το καινούριο του πόστο μπορεί να δείξει τις ικανότητες του.

Μασάντο: «Να δείξω τι αξίζω»
Στη θέση που παίζει υπό τις οδηγίες του Αντώνη Νικοπολίδη αναφέρθηκε ο Πάουλο Μασάντο, τονίζοντας πως η θέση του εσωτερικού μέσου είναι αυτή που του ταιριάζει περισσότερο. Ο άσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως πλέον μπορεί να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» τον Φεβρουάριο, επισημαίνοντας πως οι μεγάλες ομάδες που έχουν στόχους είναι προετοιμασμένες για να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τη θέση που αποδίδει καλύτερα:
«Η θέση του αμυντικού μέσου μου αρέσει περισσότερο να παίζω, καθώς ξεκινάω με την μπάλα από πιο πίσω και έχω την δυνατότητα να βοηθήσω όλη την ομάδα. Όπως και να πλησιάσω την εστία για να σκοράρω».

Για τον κόσμο και την υποστήριξή του:
«Όταν είχα ξεκινήσει να παίζω σε άλλη θέση, ξέρω πως δεν ήταν ότι καλύτερο για εμένα. Ο κόσμος δεν ήταν ικανοποιημένος. Τώρα, μπορώ να δείξω στον κόσμο τι θέλω και τι μπορώ να κάνω».

Για τις αλλαγές στην ομάδα με τον Νικοπολίδη:
«Αυτή τη στιγμή σίγουρα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με πριν. Η ομάδα παίζει με διαφορετικό τρόπο. Και ο Αντώνης και η ομάδα θέλουμε ν' αποδείξουμε την αξία μας και να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας».

Για τον Μίτσελ και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκεται ο Ολυμπιακός:
«Δεν το γνωρίζω καθόλου. Το πιο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι καλά, να πηγαίνει πάντα καλά και να κερδίζει τίτλους».

Για τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο:
«Ο Ατρόμητος είναι μία καλή ομάδα. Κάθε φορά πηγαίνει όλο και καλύτερα. Βελτιώνεται συνεχώς. Σίγουρα απέναντι σε εμάς θα προσπαθήσει για το καλύτερο και να πάρει βαθμούς».

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου:
«Πιστεύω ότι η ομάδα είναι προετοιμασμένη από όλες τις πλευρές. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλά τι αλλαγές πρέπει να κάνει, έτσι ώστε όλοι να είναι σε ετοιμότητα. Έτσι είναι τα πράγματα. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και όταν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για να αντεπεξέλθουμε στο πρόγραμμα».

Ένα δυνατό παιχνίδι περιμένει ο Λόρενς!

Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανυπομονεί ο Λιαμ Λόρενς, ο οποίος τόνισε πως δουλεύουν σκληρά για να μην επαναλάβουν λάθη που τους στέρησαν βαθμούς σε προηγούμενες αγωνιστικές.

Ένα δυνατό παιχνίδι περιμένει ο Λόρενς

Ακόμη, ο ακραίος επιθετικός του «Δικέφαλου του Βορρά» δήλωσε πως περιμένει μία δυνατή αναμέτρηση κόντρα στους «κίτρινους», ενώ επισήμανε πως δεν φοβάται τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα, μετά τις νέες μεταγραφές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την απόδοση της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Είμαστε καλά. Γνωρίζουμε πως πρέπει ν' ανασυγκροτηθούμε, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, ν' ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να παίξουμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα και να τον κερδίσουμε. Προφανώς είμαστε απογοητευμένοι από την εντός έδρας ήττα μας στην Τούμπα, όμως αυτά συμβαίνουν και πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να συνεχίσουμε παρά το συγκεκριμένο γεγονός».

Για την αλλαγή της απόδοσης του ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες μεταξύ του παιχνιδιού του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος:
«Δεν ξέρω παρότι το σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, οι συμπαίκτες μου, όλοι μιλούσαν γι' αυτό το γεγονός. Ξέρετε προσπαθούμε να το διορθώσουμε κι αυτήν την εβδομάδα, στις προπονήσεις δουλεύουμε πάνω σε τρόπους που δε θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο».

Για τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα μετά τις νέες μεταγραφές:
«Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στις ίδιες θέσεις με μένα κι εγώ μπορώ να παίξω σε πολλές. Συνεπώς δεν είναι κάτι που με ανησυχεί. Οι ομάδες διαρκώς αναζητούν τρόπους για να ενισχυθούν. Ήρθαν νέοι παίκτες, νέος τερματοφύλακας ελπίζω ν' αποδειχτούν θετικές προσθήκες».

Για τον αγώνα κόντρα στον Άρη:
«Είναι σημαντικός αγώνας αφού προερχόμαστε από ήττα στον πλέον πρόσφατο που δώσαμε. Ξέρω πολλά για τον Άρη από τον πρώτο αγώνα. Περιμένω μια αναμέτρηση γεμάτη από πάθος κι ανυπομονούμε γι' αυτήν. Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και στο στόχο μας που είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Έξω ο Κάρολ, μέσα ο Ιμπαγάσα!

Στη διάθεση του Αντώνη Νικοπολίδη για τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο τέθηκε ο Ιμπαγάσα, όμως ο Κάρολ δεν είναι στην αποστολή λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Έξω ο Κάρολ, μέσα ο Ιμπαγάσα

Ο Ρόι Κάρολ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν κατάφερε να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του.

Από την πλευρά του, ο Αριέλ Ιμπάγασα γυμνάστηκε κανονικά, όπως και οι Μάρκο Πάντελιτς και ο Χοσέ Χολέμπας.

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο άρχισε θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον προσαγωγό.

Το σημερινό πρόγραμμα χωρίστηκε σε τρία μέρη. Αρχικά οι Πειραιώτων έκαναν ζέσταμα, με τρέξιμο και «κορόιδο».

Στη συνέχεια, έκαναν ασκήσεις επάνω στη γρήγορη και ακριβή μεταβίβαση της μπάλας και τα σουτ προς την εστία. Ολοκλήρωσαν την προπόνησή τους με δίτερμα, σε χώρο ίσο με το μισό γήπεδο.

Την «ερυθρόλευκη» αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Ντιακιτέ, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Βλαχοδήμος, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Σιόβας, Χολέμπας.

Όσοι έμειναν εκτός αποστολής, καθώς και οι τραυματίες, θα γυμναστούν αύριο το πρωί στις 10:30, στο Ρέντη.


πηγή: sport-fm.gr
 

Με τα ίδια προβλήματα ο Πανθρακικός!

Τις ίδιες απουσίες που είχε και στο Κύπελλο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης θα έχει ο Πανθρακικός την Κυριακή απέναντι στη Βέροια.

Με τα ίδια προβλήματα ο Πανθρακικός
Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2013 θα επιδιώξει ο Πανθρακικός στην αυριανή αναμέτρηση στη Βέροια με την τοπική ομάδα για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (Κυριακή, 17:15, Novasports 3), προκειμένου να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτός πλάνων του Παύλου Δερμιτζάκη έμειναν οι τραυματίες Μελίσσης, Μιχαλόπουλος, Νουκ, Στάθης, Καθάριος, Βρονταράς και Ντιόγκο.

Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής: Κουτσόπουλος, Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Μίνγκας, Κάσελαν, Μακρυδημήτρης, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Μπαϊκαρά, Σερφά, Σαρακατσάνος, Κοντογουλίδης, Μουνάφο, Λαδάκης, Γωνιάδης, Λουσέρο, Χρήστου και Τζάνης.


πηγή: sport-fm.gr
 

Τριάρα και αποκλεισμός για Ρέιντζερς!

Εκτός συνέχειας στο κύπελλο Σκωτίας έμεινε η Ρέιντζερς, που ηττήθηκε 3-0 εκτός έδρας από τη Νταντί Γιουνάιτεντ στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της φάσης των «16».

Τριάρα και αποκλεισμός για Ρέιντζερς

Στο δρόμο της βρέθηκε η Νταντί Γιουνάιτεντ, που νίκησε εύκολα με σκορ 3-0 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Δύο γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Ράσελ και ένα ο Ντέιλι. Οι «Τζερς» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν στα τελευταία λεπτά οι Νέισμιθ και Μπλακ.

Το πρόγραμμα της φάσης των "16":

Σάββατο 02/02
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς 3-0
(1’, 79’ Ράσελ, 36’ Ντέιλι)

Ντανφέρμλιν-Χάμιλτον (17:00)
Φόλκερκ-Φόρφαρ (17:00)
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές (17:00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17:00)

Κυριακή 03/02
Ρέιθ Ρόβερς-Σέλτικ (14:45)
Νταντί-Μόρτον (17:00)
Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν (17:30)



πηγή: sport-fm.gr