Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κι ο Μπενζεμά στον... καναπέ!! (pic)

Ένας τραυματισμός κράτησε τον Μπενζεμά στη Μαδρίτη και εκτός του ματς της Ρεάλ με την Παρί στη Γαλλία. Ο ίδιος ανέβασε μια φωτο του στο Instagram να βλέπει τον αγώνα στην TV και να φωνάζει... Vamos.

Κι ο Μπενζεμά στον... καναπέ (pic)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάλτο ρε πίτμπουλ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον φετινό Ευρωπαίο Ολυμπιακό στο φινάλε του α΄ γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, ο τίτλος στο κομμάτι μου για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ματς στην Κροατία ήταν, «περνάει μόνο με 10-11, άρα την Τρίτη όλα τα λεφτά!».
Απλά υπενθύμιζα ότι ο Ολυμπιακός ιστορικά όποτε προκρίνεται από τους ομίλους, προκρίνεται με 10 η, 11 βαθμούς κι άρα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει την Ντινάμο και στα δύο παιχνίδια, ώστε να παίξει την πρόκριση τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ. Και χθες το πρωί εξέφραζα την ξεκάθαρη άποψη ότι ο Βενγκέρ θα πάρει ένα τρίποντο από τον Γκουαρντιόλα στα δύο παιχνίδια της Άρσεναλ με την Μπάγερν. Ας πούμε πως είχα έμπνευση. Καλύτερη, πάντως, από του Γκουαρντιόλα, που χθες στο 71’ με το αποτέλεσμα 0-0, έβγαλε τις δύο κολόνες της ομάδας του, τον Τσάβι Αλόνσο και τον Βιδάλ και πέρασε μία ρεζέρβα, τον 20χρονο Κίμιχ και τον δεξιό μπακ Ραφίνια.
Και να λοιπόν που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί 10 η, 11 βαθμούς για να περάσει. Πάλι! Η Άρσεναλ έχει ήδη ουσιαστικά 6 (με τους τρεις που θα πάρει εντός έδρας με την Ντινάμο). Άρα, ακόμη και να χάσει στο Μόναχο, αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, μπορεί να περάσει αυτή-με λογικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού, δηλαδή νίκη μέσα με την Ντινάμο κι ήττα έξω από την Μπάγερν. Θα μου πείτε, σε ένα τέτοιο σενάριο ο Ολυμπιακός περνάει και με ήττα 0-1 η, 1-2 από την Άρσεναλ. Οκ, αλλά όταν χάνεις σε ένα ματς με ένα γκολ, ακόμη κι από στραβοκλοτσιά μπορείς να φας κι ένα ακόμη στο τέλος και να αποκλειστείς (φτου φτου φτου).
Άσε που ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα το φέρουν ισοπαλία Μπάγερν-Άρσεναλ στο Μόναχο την άλλη αγωνιστική! Με το σκεπτικό, ότι έτσι πάει η Μπάγερν στους 7 κι η Άρσεναλ στους 4, κερδίζουν μετά Ολυμπιακό και Ντινάμο, πάνε στους 13 και στους 10 και περνάνε κι οι δύο…
Γι΄ αυτό μου έρχεται στο μυαλό το ίδιο πράγμα από το 3-2 με την Άρσεναλ κι έπειτα: βάλτο ρε Σαλίνο εκεί στο 83’ με την Μπάγερν να κάνεις το 1-1. Βάλτο ρε πίτμπουλ! Ένα απλά καλό πλασέ χρειάζονταν φάτσα με το Νόϊερ. Βάλτο να ήταν τώρα η βαθμολογία Ολυμπιακός 7 και Μπάγερν 4! Να έχει μία άλλη πίεση η Μπάγερν για το ματς της 4ης αγωνιστικής με την Άρσεναλ. Και κυρίως να μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει με 10 πόντους στο ματς με την Άρσεναλ.
Αλλά δεν πειράζει. Το έχουμε συνηθίσει, 20 χρόνια τώρα, ο Ολυμπιακός όποτε προχωράει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να προχωράει με 10 η, 11 βαθμούς. Ποτέ δεν του χαρίστηκε κανείς, ποτέ δεν ήρθε σε κρίσιμο παιχνίδι τρίτων, αποτέλεσμα που να τον βόλευε. Και τώρα, αν τα καταφέρει, έτσι θα τα καταφέρει. Για να μην σας πω ότι και 10 μπορεί να μην φτάσουν!!!
Το ζητούμενο, έτσι, για τον Ολυμπιακό είναι ένα: να συνεχίσει να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Όπως κάνει μέχρι τώρα, είτε χάνει από την Μπάγερν, είτε κερδίζει την Άρσεναλ η, την Ντινάμο. Παιχνίδι με παιχνίδι να το πάει.
Πρώτα με την Ντινάμο εδώ. Μεγάλο ματς! Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Αν οι Κροάτες έρθουν και κερδίσουν, πάνε αυτοί για μίνιμουμ την τρίτη θέση! Μην το γελάτε καθόλου. Όλα ανοικτά είναι. Κι η Ντινάμο είναι καλή ομάδα. Όποιος δεν το είδε χθες, δεν βλέπει μπάλα.
Μετά στην Μπάγερν. Να πάει κι εκεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.  Βεβαίως. Και μέσα στο Μόναχο! Όταν μπορείς και κάνεις 3-2 στο Έμιρεϊτς, μπορείς να διεκδικήσεις και στην Μπάγερν!
Και στο τέλος με την Άρσεναλ. Μάχη μεγάλη κι εκεί. Ομαδάρα είναι η Άρσεναλ. Μετά το 2-3 από τον Ολυμπιακό, έχει 3-0 τη Γιουνάϊτεντ και 2-0 την Μπάγερν!
Αλλά ένα ένα τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός και στο 100% όλα! Κι ό,τι κάτσει. Μπορεί να κάτσει και Γιουρόπα Λιγκ. Και μπορεί να βγει και σε καλό, να πάει για πολύ ψηλά εκεί. Γιατί φέτος ο Ολυμπιακός προσέχει πολύ και την άμυνά του, κάτι σημαντικό στα διπλά ματς.
Όμως πρώτα πρέπει να εξαντλήσει τις, άλλωστε καλές, πιθανότητές του για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πρέπει να παλέψει ο Ολυμπιακός μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τα θηρία της Ευρώπης!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δίλημμα πολυτελείας!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την αναγεννημένη Γκλάντμπαχ και το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αντρέ Σούμπερτ στον πάγκο.
Πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει η μέρα της κρίσης για την Γκλάντμπαχ. Ο Μαξ Έμπερλ είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του Λουσιέν Φαβρ την ώρα που έκανε βόλτα τον σκύλο του το πρωί και ενώ είχε μείνει με την εντύπωση ότι οι δύο πλευρές θα συνέχιζαν μαζί. Ο κόσμος της Μπορούσια είχε καταρρεύσει. Μέσα σε λίγες ώρες ο τεχνικός διευθυντής έπρεπε να λάβει αποφάσεις, που δε θα έβαζαν σε κίνδυνο το πρότζεκτ και όλα αυτά που με τόσο κόπο εκείνος και ο Ελβετός τεχνικός είχαν χτίσει τα τελευταία χρόνια.
Τελικά, βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του Αντρέ Σούμπερτ, του προπονητή της ομάδας U23. Η επιλογή ήταν προσωρινή. Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου με 5 ήττες στις 5 πρώτες αγωνιστικές, έχει ακολουθήσει ένα εκπληκτικό σερί 4 νικών. Από τους 0 βαθμούς και τα 2-12 τέρματα στο απόλυτο με 14-4. Τελευταία νίκη εκείνη επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με το εντυπωσιακό 5-1. Η μεγαλύτερη εκτός έδρας από το 1987!

Ξαφνικά, μία ομάδα που έμοιαζε να μην έχει αρχή και τέλος, παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Τι άλλαξε; Σχεδόν τίποτα! «Είναι τρελό. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να εξηγήσεις αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γιάντσκε. «Δεν παίζουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο», όπως είχε πει ο Σούμπερτ μετά τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ.
Ο 44χρονος τεχνικός μας έπιασε όλους στον ύπνο. Αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος για την Μπορούσια την κατάλληλη στιγμή. Καμιά φορά είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τέσσερα ματς, τέσσερις νίκες. Δεν γίνεται κανένας να τα πάει καλύτερα. «Αμέσως αναλύσαμε τα προβλήματα στο παιχνίδι μας. Τελευταία, παίζαμε πολύ αμυντικά και αυτό μας έκανε να είμαστε παθητικοί. Τα τελευταία χρόνια το πλάνο δούλευε, όμως φέτος για κάποιον λόγο όχι. Η συμπεριφορά μας δεν ήταν σωστή, όταν κερδίζαμε την μπάλα», αποκάλυψε ο Σούμπερτ σε συνέντευξή του στο επίσημο site της Bundesliga.
«Το θέμα ήταν πώς η ομάδα θα έβρισκε ξανά αυτοπεποίθηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για εμάς ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να παίξουμε και πάλι επιθετικά και δυναμικά. Το δεύτερο αφορά το transtion», ολοκλήρωσε. Μετά το παιχνίδι με την Άιντραχτ η ίδια ερώτηση έγινε από τους δημοσιογράφους: είναι μόνιμη λύση ή προσωρινή; Ο Σούμπερτ, πλέον, είναι πολύ επιτυχημένος για να την αποφεύγει. «Αυτή η ιστορία είναι δική σας», ήταν η απάντησή του.

Μέχρι τη χειμερινή διακοπή θα είναι εκτός απροόπτου στη θέση του. Το θέμα είναι φυσικά, αν πρέπει να παραμείνει εκεί και στη συνέχεια. «Τι τον χρειαζόμαστε τον νέο προπονητή;», αναρωτήθηκε δημόσια ο Σάκα μετά τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, χαρακτηρίζοντας ως  «τεράστια διασκέδαση» αυτό που βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες εκείνος και οι συμπαίκτες του.
Ο Νόρντβαϊτ ανοίγει το σκορ με τους Λύκους και ο Σούμπερτ βρίσκεται στον αέρα, πανηγυρίζοντας. Η ομάδα του είναι επιτομή του ροκ ποδοσφαίρου. Όλη η πίεση έχει φύγει. Ένας μικρός μάγος στο πράσινο φούτερ του. Αυτή είναι πάνω-κάτω η εικόνα. Η αντίληψη του τι μπορεί να έχει συμβεί στην Μπορούσια. Κάτι μαγικό. Πλέον, θα βρείτε αυτό το τυχερό φούτερ ακόμη και στην μπουτίκ του συλλόγου. Ίσως κάποια μέρα να κοσμεί και το μουσείο. Άλλωστε, ο Γερμανός τεχνικός έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία της Γκλάντμπαχ. Τρεις νίκες στα τρία πρώτα ματς δεν είχε ποτέ κανένας άλλος. Τώρα, μοιάζει απλά να το βελτιώνει, ώστε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Σούμπερτ έβαλε τέλος στη μιζέρια, στην «εσωτερική» αμφισβήτηση. Πήρε μία αποπροσανατολισμένη ομάδα και της έδωσε ξανά σκοπό. Την αναγέννησε. Τα πουλάρια παίζουν με περισσότερο θάρρος, μεγαλύτερο πάθος, δίψα. Όλα εκείνα που έμοιαζαν να έχουν χαθεί μια και καλή στο ξεκίνημα της σεζόν. Τελικά, όχι μόνο υπάρχει ζωή μετά τον Φαβρ, αλλά αυτή η ζωή αποδεικνύεται πολύ πιο διασκεδαστική από την προηγούμενη.
«Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά. Μας έχει δώσει κίνητρο και έχει φέρει τη διασκέδαση και τη χαλαρότητα», αποκάλυψε ο Χαν, που σκόραρε δύο γκολ για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το ματς με την Άιντραχτ. «Ποτέ δεν είπα ότι δε θέλω τη δουλειά. Απλά είπα ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Ζω στη στιγμή και απολαμβάνω τον χρόνο με τους παίκτες», τόνισε ο Σούμπερτ.
«Το θέμα δεν είμαι εγώ. Είναι η ομάδα. Και πρέπει να πω ότι αυτό που κάνουν τα παιδιά είναι εκπληκτικό», είχε πει πριν λίγες ημέρες. Για πρώτη φορά όλα τα φώτα είναι πάνω του, όμως το διαχειρίζεται άψογα. Η μέθοδός του είναι απλή: «Spielt einfach Fußball!», «απλά παίξτε ποδόσφαιρο!».
Ίσως το γεγονός ότι το τελευταίο feedback από την Ζανκτ Πάουλι, στης οποίας τον πάγκο είχε κάτσει για τελευταία φορά να έχει βάλει την Γκλάντμπαχ σε σκέψη. «Δύσκολο χαρακτήρα» τον είχαν χαρακτηρίσει. Η χημεία, όμως, είναι εδώ. Και το μόνο που έχει να σκεφτεί ο Έμπερλ είναι αν ο Σούμπερτ είναι κάτι παραπάνω από «ψυχολόγος». Ότι στη χειμερινή προετοιμασία μπορεί να δουλέψει στην τακτική και στη δική του ιδέα. Το «τώρα» δικαιώνει τον Γερμανό τεχνικό. Το «αύριο» είναι κάτι που απασχολεί τον τεχνικό του διευθυντή.

«Μιλάμε ανοιχτά», είπε ο Έμπερλ, που ακόμα δεν έχει πάρει την απόφασή του, όμως τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με άλλους προπονητές. Δεν έχει λόγο άλλωστε αυτή τη στιγμή να το κάνει. Ο παράγοντας της Γκλάντμπαχ βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις σχετικά με το προσωρινό της σχέσης με τον Σούμπερτ. Ξεκάθαρη απάντηση δεν έδωσε. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε να δώσει. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα. Τα καλά αποτελέσματα μας δίνουν την ηρεμία να κάνουμε την καλύτερη επιλογή», σχολίασε τη Δευτέρα (19/10) στην Rheinische Post.
Ο Έμπερλ βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο μπροστά σε ένα δίλημμα πολυτελείας. Σε ένα δίλημμα που δεν περίμενε καν να υπάρχει, όταν έδινε τη θέση στον Σούμπερτ. Ο χρόνος, όμως, είναι μαζί του σε μία σπάνια συνθήκη. Απέφυγε το λάθος μετά την παραίτηση του Φαβρ και δεν βιάστηκε. Είχε τη νηφαλιότητα να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις. Στην ουσία δεν πήρε τη σωστή απόφαση, όμως είναι πολύ κοντά στο να αποδειχθεί τέτοια. «Το φθινόπωρο οι καλοί προπονητές δεν πέφτουν από τα δέντρα», είχε πει πριν από περίπου ένα μήνα. Μάλλον έπεσε στην εξαίρεση... Ο Σούμπερτ μοιάζει με ένα δώρο από το πουθενά.





*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρόεδροι για τα... σίδερα!!

Είναι... τρελοί αυτοί οι πρόεδροι! Ο Τσελίνο... αναστατώνει το Νησί με τις επιλογές του, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι που έκαναν άνω - κάτω την Ευρώπη! Ατάκες, προσβολές, φυλακή και δεκάδες απολύσεις στο βιογράφικό τους!
Ο Μάσιμο Τσελίνο τρελαίνει το Νησί! Ο ιδιοκτήτης της Λιντς θέλει να ανεβάσει τα «Παγόνια» στην Premier League, αλλά τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για το όνειρο είναι ο... χαρακτήρας του! το απόγευμα της Δευτέρας, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είπε αντίο στον Ούβε Ρέσλερ και προσέλαβε τον Στίβι Εβανς. Αυτή ήταν η πέμπτη απόλυση προπονητή σε λιγότερο από δυο χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ο Τσελίνο είναι στον... κόσμο του. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο κόσμος του φωνάζει διαρκώς «Πούλα και φύγε», κάτι όμως δεν δείχνει να τον ανησυχεί!  Βέβαια, η παράδοση που είχε στην Κάλιαρι δεν... ξεχνιέται, 36 διαφορετικοί σε 22 χρόνια. Υπάρχουν όμως και άλλοι αμφιλεγόμενοι πρόεδροι στην ιστορία του ποδοσφαίρου!
Κριστιάν Κονσταντίν (Σιόν): Ίσως ο πιο ιδιόρρυθμος πρόεδρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρώην γκολκίπερ της Λουγκάνο, ανέλαβε την ομάδα το 1992 και μέχρι το 1997 τα πήγε περίφημα με δυο τίτλους, τρία κύπελλα. Ωστόσο... οικονομικά την διέλυσε, αφού χρειάστηκαν 130 μεταγραφές! Ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση κι αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η Σιόν βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης και το 2003 αποφάσισε να επιστρέψει. Στόχος του ήταν να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ελβετίας.  Όμως βρήκε μπροστά του τον... κακό του εαυτό και μέσα σε 12 χρόνια έχουν γίνει περισσότερος από 30 απολύσεις προπονητών, ενώ το ρεκόρ του είναι επτά σε μια σεζόν! Μάλιστα, δυο φορές ανέλαβε ο ίδιος την τεχνική ηγεσία, χωρίς όμως να τα καταφέρει! Η Σιόν έχει κατακτήσει τέσσερα κύπελλα, ενώ έχει... προλάβει να μπει και στη μαύρη λίστα της UEFA. Ο λόγος; Μα φυσικά ο πρόεδρός της, μιας και ο Κονσταντίν τα έβαλε με τον Μισέλ Πλατινί και φυσικά είδε την ομάδα του να τιμωρείται. Ποιος θα ξεχάσει το ξύλο σε διαιτητές, αλλά και τις συγκρούσεις του με τους οργανωμένους! Οσο περνούν τα χρόνια όμως δείχνει να σοβαρεύεται, αφού η τελευταία του αλλαγή προπονητή ήταν τον Δεκέμβριο του 2014!

Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι (Παλέρμο): Ναι, είναι... ιδιόρρυθμος! «Είναι τρελός ο πρόεδρος...» φωνάζουν οι οπαδοί της Παλέρμο και έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους! Αγόρασε την ομάδα το 2002 και μέσα σε 13 χρόνια έχει αλλάξει 30 προπονητές! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2008, πρόλαβε να προσλάβει και να... απολύσει τέσσερις φορές συνολικά τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν. «Θα κόψω τα αρχ.... τους και θα τα φάω στη σαλάτα μου» είχε πει το 2003 ο Τζαμπαρίνι για τους παίκτες του! Προπονητές αποθέωσαν τον Τσαμπαρίνι, αλλά αργότερα είδαν την... σκοτεινή του πλευρά. Αλμπέρτο Τζακερόνι, Τζαμπιέρο Βεντούρα, Λουτσιάνο Σπαλέτι, Στέφανο Κολαντουόνο και Ντέλιο Ρόσι... διασύρθηκαν από τον πρόεδρο της Παλέρμο! Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κάτι αλλάζει, ο Τζαμπαρίνι πέρασε τα 70 και βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά! Ο Μπέπε Ιακίνι όμως άντεξε, από το 2013 βρήκε το κλειδί της παραμονής! Ο ισχυρός άνδρας της Παλέρμο δεν αποκλείεται σύντομα να ανοίξει την πόρτα της αποχώρησης...
Ζντράφκο Μάμιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ): Ο πρόεδρος... φόβητρο της Κροατίας, τον οποίο και οι οπαδοί άλλων ομάδων κατηγορούν πως «ελέγχει» τα πάντα, ακόμα και την Εθνική ομάδα της χώρας! Μάλιστα, μέσα από τα Social Media τον κατηγορούσαν πως αυτό ευθύνεται για την απόλυση του Νίκο Κόβατς από τη Χρβάτσκα! Ο ίδιος κατηγορείται και για υπεξαίρεση, αλλά και απάτη! Το πόρισμα κάνει λόγο για υπεξαίρεση κοντά στα 15 εκατ. ευρώ από παράνομες συναλλαγές, πλαστά συμβόλαια, μίζες, αλλά και φοροδιαφυγή!  «Είναι μία ύποπτη διαδικασία που έχει σαν στόχο την εξαφάνιση μου, αλλά και του Ζόραν από την αθλητική ζωή του τόπου» είχε τονίσει ο ισχυρός άνδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα για την ομάδα του. Πρωτάθλημα τα δέκα τελευταία χρόνια και κανείς δεν πιστεύει πως είναι έργο ενός προπονητή! Στα 13 τελευταία έτη έχει αλλάξει 22 μάνατζερ (προπονητές και αθλητικούς διευθυντές), έχει πλακωθεί με τον Τύπο, ενώ απέναντί του έχει μια μεγάλη μερίδα των Ultras! «Είσαι ένα βρώμικο τέρας, βρωμάς, δεν πλένεσαι ποτέ» είχε τονίσει σε δημοσιογράφο, όταν του έκανε μια ερώτηση σχετικά με τις κατηγορίες φοροδιαφυγής. Τον έχουν χαρακτηρίσει ομοφοβικό, έχει πλακωθεί με αντίπαλους παίκτες, έχει χαιρετήσει ναζιστικά... Ενας δημοσιογράφος κρύφτηκε σε ένα θάμνο, ένας δέχθηκε θανατικές απειλές και ένας δέχθηκε βάζο όταν τον διέκοψε από τις δηλώσεις του. Φόβος και τρόμος ο Μάμιτς... Ο αδελφός του, Ζόραν Μάμιτς είναι στον πάγκο της Ντιναμό και απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του!
Τζίτζι Μπέκαλι (Στεάουα Βουκουρεστίου): Πρόεδρος που προκαλεί... τρόμο στη Ρουμανία! Οι αλλαγές προπονητών είναι το λιγότερο, αρκετοί έφυγαν, λίγοι κατάφεραν να πείσουν, με τον Ρουμάνο παράγοντα να τραβά τα βλέμματα για τα όσα έχει πει! Το 2011 σε μια τεράστια συνέντευξη ζήτησε συγγνώμη από Μουσουλμάνους, Gay, γυναίκες, Ρομά, αντίπαλες ομάδες, αφού οι ατάκες του όλα αυτά τα χρόνια ήταν φαρμακερές! «Ζητώ συγγνώμη από τους gay, αυτό είναι τους δικό τους πρόβλημα, είναι δική τους ασθένεια, όχι δική μου. Φυσικά είναι και μια αμαρτία». Εχει κράξει όλους τους μη Καθολικούς, ενώ τονίζει πως είναι μια πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ατάκα που... εξόργισε: «Η γυναίκα δεν έχει καμία αξία μετά τη γέννα» είχε πει, ενώ σωματοφύλακές του είχαν... χτυπήσει γυναίκα δημοσιογράφο! Ο ίδιος βρέθηκε στη φυλακή για φοροδιαφυγή, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να είναι πρόεδρος της Στεάουα, της ισχυρότερης ομάδας στη Ρουμανία!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην ΕΕΑ ο Μαρινάκης!


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει κληθεί από την Ε.Ε.Α προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το αν ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ.

Στην ΕΕΑ ο Μαρινάκης
Mε την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα ασχοληθεί αύριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει κληθεί από την Ε.Ε.Α προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το αν ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ, μετά τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι για τα μέλη της Επιτροπής υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του προέδρου της <ερυθρόλευκης> ΠΑΕ από τον Μαρινάκη, καθώς ο Ανδρεάδης του απαγόρευσε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Για τον ανακριτή πάντως ο 48χρονος εφοπλιστής μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Την… ξερίζωσε!!

Οδυνηρή η επιστροφή της ΑΕΚ στις ρίζες. Η «Ένωση» δεν βλεπόταν, κι όχι μόνο από τους φίλους της στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο γήπεδο, και συνετρίβη με 89-65 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη.

Την… ξερίζωσε
Δεν βλεπόταν η ΑΕΚ στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Όχι από τους πάνω από 400 φίλους της, στους οποίους για λόγους ασφαλείας δεν επετράπη η είσοδος στο γήπεδο, αλλά… μεταφορικά. Παρουσιάζοντας κάκιστο πρόσωπο και με μοναδική έκλαμψη ένα υποφερτό διάστημα στις αρχές του ματς κι ένα πραγματικά καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, γνώρισε τη συντριβή από την πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ με 89-65 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Κάκιστη και στις δύο πλευρές του παρκέ η «Ένωση», προβλημάτισε με την εικόνα της κι έδειξε πως απέχει πολύ ακόμη από το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και ότι χρειάζεται αλλαγές. Διασώθηκαν επιθετικά Μαυροκεφαλίδης και Σάκοτα, που είχαν από 20 πόντους, αποβλήθηκε για αγκωνιά ο Χέρστον. Ο άλλοτε άσος του Πανιωνίου, Έρικ ΜακΚόλουμ, με 25 πόντους και 5 ασίστ ξεχώρισε από τους νικητές.

inner

Το ματς

Γουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Σάκοτα και Μαυροκεφαλίδης άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, ενώ στον αντίποδα παρατάχθηκαν οι Γκιουλέρ, Σιλμπ, Μίτσοβ, Γκριν και Λάσμε. Χτυπώντας κατά κανόνα από το «ζωγραφιστό», οι γηπεδούχοι είχαν εξ αρχής τον έλεγχο και με πρωταγωνιστή τον Γκριν προηγήθηκαν με 11-5, ενώ με την άμυνά τους μπλόκαραν την «Ένωση» στο φινάλε της πρώτης περιόδου και ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0 έφτασαν σε διπλό σκορ, 22-11. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για σχεδόν έξι λεπτά χωρίς σκορ και στο διάστημα αυτό η Γαλατά έκανε… πάρτι ανεβάζοντας τη διαφορά στους 20 (31-11). Τα δύο τρίποντα του Σάκοτα (33-19) δεν αρκούσαν για να σημάνουν την αντεπίθεση, καθώς Κοκσάλ και ΜακΚόλουμ εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά (44-19).

inner

Άλλη… ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια και κρατώντας τους Τούρκους άποντους για πέντε λεπτά πλησίασε στους έντεκα (48-37). Σύντομα, ωστόσο, επέστρεψε στην κάκιστη εικόνα του πρώτου μέρους. Στο 9-0 της «Ένωσης» η Γαλατά απάντησε με ένα 16-0 στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και απομακρύνθηκε ξανά (64-37). Για ανατροπή, ούτε λόγος πλέον και βασικό μέλημα των «κιτρινόμαυρων» ήταν να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους. Ούτε αυτό όμως κατέστη εφικτό, ο εκνευρισμένος Χέρστον αποβλήθηκε για αγκωνιά εκτός φάσης και μοναδικό κέρδος ήταν το θετικό ντεμπούτο του 18χρονου Άτιτς.

Δεκάλεπτα: 22-11, 48-27, 64-37, 89-65.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σιλμπ 10, ΜακΚόλουμ 25 (5 ασίστ), Μίτσοβ 2, Ντόρσεϊ 9 (12 ριμπ.), Αράρ 3, Τουρκγιλμάζ, Λάσμε 4, Τσαντεκίν, Γκριν 10 (10 ριμπ.), Γκιουλέρ 5, Κοκσάλ 21.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 2 (5 ασίστ), Σάκοτα 20, Άτιτς 2, Χέρστον 8, Μιλόσεβιτς 3, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 20 (10 ριμπ.), Κάρτερ 5 (7 ριμπ.), Καλαμπόκης, Γουόρεν 5.

Διαιτητές: Σούλγκα (Ουκρανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο), Μπαλάκ (Ισραήλ).*Πηγή: sport-fm.gr*

Τη γλίτωσε με πρόστιμο η ΑΕΚ!


Πρόστιμο 5.000 ευρώ κι όχι τιμωρία έδρας επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τη ρίψη αντικειμένων στον αγώνα με την Κράσνι. Άλλα τόσα θα πληρώσει ο Ντι Τζέι Κούπερ για απόπειρα να επιτεθεί σε φίλαθλο.

Τη γλίτωσε με πρόστιμο η ΑΕΚ
Φθηνά τη γλίτωσε η ΑΕΚ για τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί της στον πάγκο της Κράσνι αντιδρώντας στις προκλήσεις του προέδρου-παίκτη της ρωσικής ομάδας, Ντμίτρι Γερασιμένκο.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας την τιμώρησε με πρόστιμο 5.000 ευρώ την ΚΑΕ, ενώ το ίδιο ποσό θα κληθεί να πληρώσει και ο Ντι Τζέι Κούπερ, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ της ρωσικής ομάδας (κι άλλοτε του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού) αποπειράθηκε να χτυπήσει φίλαθλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοκρατορικός Άρης!!


Ύστερα από 3,5 χρόνια, το Nick Gallis Hall φόρεσε τα γιορτινά του σε ευρωπαϊκό ματς κι ο Άρης παρέσυρε την Μπουντούτσνοστ με 75-57, κάνοντας σεφτέ. Εντυπωσιακός Γουάιτ,λαϊκή απαίτηση για νίκη με ΠΑΟΚ.

Αυτοκρατορικός Άρης
Για πρώτη φορά μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2012, ο Άρης έδωσε ευρωπαϊκό ματς στο Παλέ και συνδύασε το comeback με... στιλ!

Οι κίτρινοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην κακή Μπουντούτσνοστ και όντας αφεντικό απ' την αρχή της αναμέτρησης, έφτασαν στο εμφατικό 75-57, κάνοντας παράλληλα σεφτέ στο φετινό Eurocup, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Τραμπζονσπόρ.

Ο Γουάιτ με 15 πόντους κι άλλα τόσα ριμπάουντ(!) ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Πρίφτη, με τον ΜακΝίλ να προσθέτει 17 και τον Χάγκινς να 'χει 12. Λαϊκή απαίτηση απ' τον κόσμο, που γέμισε το Nick Gallis Hall, για νίκη στο αιώνιο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το προσεχές Σάββατο για την Α1.

inner

Το ματς

Με τον Χάγκινς να μπαίνει με τη.. γνωστή του διάθεση (5 σερί πόντους), με τους υπόλοιπους να εκμεταλλεύονται το 1v1 και την Μπουντούτσνοστ να βρίσκει (σχεδόν) μόνο σίδερο, ο Άρης προηγήθηκε νωρίς με 11-2. ΜακΝίλ και Γουάιτ πήραν τη... σκυτάλη (με τον δεύτερο να 'ναι αυτοκρατορικός και στους αιθέρες) και κράτησαν τους Θεσσαλονικείς σε θέση ισχύος, προτού ο Ξανθόπουλος φέρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά, 19-8. Ο «κρύος» Ζάρας με το... καλημέρα ευστόχησε σε τρίποντο κι έγραψε το 24-10, προτού ο Μάριτς επωφεληθεί την προς στιγμήν απουσία του Χάγκινς για να διαμορφώσει το 25-12.

inner

Με τον Γουότερς να μοιράζει -προσωρινά- το παιχνίδι και τους Ζάρα-Χάγκινς να τελειώνουν τις φάσεις, ο Άρης -μέσα σε αποθέωση- έφτασε και στο +17 (31-14) κόντρα στους κακούς και άστοχους Μαυροβούνιους. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μια μίνι αντεπίθεση, βρίσκοντας το χέρι τους από μακριά (με τρία συνεχόμενα τρίποντα), όμως οι παίκτες του Πρίφτη δεν «κλονίστηκαν» και με τον ίδιο τρόπο (δύο σουτ απ' τα 6,75 των Γουότερς-Κοέν) κράτησαν τη διαφορά, για το 37-27 στο 17'. Ο Ισραηλινός έδινε πολύτιμες λύσεις, ο ΜακΝίλ ήταν σε πολύ καλό βράδυ όσον αφορά το σκοράρισμα, ο Γουάιτ έκανε όλες τις δουλειές κι εν τέλει ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με ασφάλεια (44-30).

Ο Τσούπκοβιτς έστειλε ξανά τους Θεσσαλονικείς στο +17 (47-30), αλλά γρήγορα-γρήγορα η Μπουντούτσνοστ το... μάζεψε και μείωσε στο 23' σε 47-37. Ο Γουάιτ ήταν απολαυστικός και στις δύο άκρες του παρκέ και χάρη σ'αυτόν, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρέμενε το απόλυτο αφεντικό στο Παλέ (52-37), ενώ όταν ο ΜακΝίλ έδειξε ξανά το επιθετικό του ένστικτο, ο Άρης... εξαφανίστηκε με 58-40, προτού οι βολές του Ζάρα φέρουν για πρώτη φορά τους γηπεδούχους στο +21 (62-41). Οι Μαυροβούνιοι δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στους Αμερικανούς των κίτρινων και Σέχοβιτς, Μάριτς πάλευαν... χωρίς αντίκρισμα (62-45 στο 30').

inner

Με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, λίγο-πολύ οι δύο αντίπαλοι... χαλάρωσαν. Τα καλάθια έρχονταν με το σταγονόμετρο και μοιραία σε περίπου τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο, το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 6-3 (68-48). Καθαρά τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά -με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στις εξέδρες και στον κόσμο του Άρη που ζητούσε με... πάθος νίκη επί του ΠΑΟΚ το Σάββατο-, με τον Ντραγκίσεβιτς να προσπαθεί να μειώσει το εύρος της ήττας για την ομάδα του και τους ΜακΝίλ -Ξανθόπουλο να διαμορφώνουν σε πολύ... χαλαρό τέμπο το τελικό κι άνετο 75-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 44-30, 62-45, 75-57

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 4 (4 κλεψίματα), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 3, Γουάιτ 15 (15 ρ.), Γουότερς 4 (4 ασίστ), Δίπλαρος, Ζάρας 8, Χάγκινς 12, Κοέν 6, Μούρτος 4 (5 ρ.), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17

Μπουντούτσνοστ (Γιόβοβιτς): Σ. Σέχοβιτς 8, Γιαραμάζ, Σούμποτιτς 2, Σε. Σέχοβιτς 6, Τσάραπιτς 1, Κουκ 4, Μπάκοβιτς 2, Ίλιτς, Ντραγκίσεβιτς 16 (2), Μάριτς 13, Ρίκιτς, Τζόσεφ 3 (1). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιντέγε: «Η ανταμοιβή μας»

Ως επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά της ομάδας αντιμετωπίζει ο Ιντέγε Μπράουν την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού μιλώντας στο UEFA.com. Πώς περιέγραψε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Ντιναμό.

Ιντέγε: «Η ανταμοιβή μας»
Τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει και για το οποίο έχει δουλέψει σκληρά φέτος δεν εισπράττει ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Ιντέγε Μπράουν μετά τη νίκη επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

«Το κλειδί; Έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά και αυτή είναι η ανταμοιβή. Τώρα είμαστε ισόβαθμοι με την Μπάγερν και θέλουμε να πάμε στον επόμενο γύρο», ανέφερε ο σκόρερ των Πειραιωτών.

Όσο για το απίθανο τέρμα που πέτυχε κι έκρινε την αναμέτρηση στο «Μάξιμιρ», είπε: «Προσπάθησα να βγω γρήγορα στην αντεπίθεση όταν είδα τον Πάρντο. Στο τέλος κατάφερα να πετύχω ένα πολύ δύσκολο γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήξερα πως έπρεπε να σκοράρω. Δεν είναι έκπληξη που κερδίσαμε δύσκολα. Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι. Η Ντιναμό έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, όπως κι αυτοί, αλλά εμείς καταφέραμε να βάλουμε γκολ και αξίζαμε τη νίκη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουΐς Ενρίκε: «Του χρόνου υποψήφιος για το… Χρυσό Αγγούρι»!


Ελάχιστη σημασία έχει για τον Λουΐς Ενρίκε το αν θα κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή για το 2015, όπως φάνηκε από την αποστομωτική απάντησή του σε σχετική ερώτηση.

Λουΐς Ενρίκε: «Του χρόνου υποψήφιος για το… Χρυσό Αγγούρι»!

Ωστόσο, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» δεν έδειξε να συγκινείται ιδιαίτερα από το ενδεχόμενο και η απάντηση σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε ήταν ξεκάθαρη: «Η Χρυσή Μπάλα; Ίσως του χρόνου θα είμαι υποψήφιος για το… Χρυσό Αγγούρι! Ελάχιστα με απασχολούν οι ατομικές διακρίσεις και προτιμώ να κατακτώ τίτλους με την ομάδα», τόνισε ο προπονητής των Καταλανών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήθος κόσμoυ στο τελευταίο αντίο στον «Βούδα» (pics)

Ο κόσμος του μπάσκετ, αλλά και όσοι γνώρισαν κι αγάπησαν τον Μάκη Δενδρινό, τον συνόδευσαν την Τετάρτη στην τελευταία του κατοικία.

Πλήθος κόσμoυ στο τελευταίο αντίο στον «Βούδα» (pics)

inner

Εκατοντάδες κόσμου, άνθρωποι του δικού του χώρου αλλά όχι μόνο, συνόδευσαν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία. Ανάμεσά τους, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ και πρώην διαιτητής Σταύρος Δουβής, πλήθος εκπροσώπων άλλων ομάδων, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων Κώστας Μίσσας, αλλά και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Κώστας Χαλκιάς.

Στεφάνια έστειλαν πολλές ομάδες, με αυτή του Πανιωνίου, με τον οποίο συνδέθηκε περισσότερο, να ξεχωρίζει.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με 500 οπαδούς η Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ!!

Τη δική της εξέδρα θα έχει η Καρσίγιακα στον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 οπαδοί της ομάδα της Σμύρνης θα είναι στις κερκίδες.

Με 500 οπαδούς η Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ!
Περίπου 500 οπαδούς της θα έχει στο πλευρό της η Καρσίγιακα στον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (22:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φίλοι της ομάδας της Σμύρνης, που είναι από τους πιο πιστούς στην Τουρκία, έχουν προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα και θα είναι μαζικά στο ΟΑΚΑ.

Η Καρσίγιακα, που προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχε νικήσει στην πρώτη αγωνιστική την Μπαρτσελόνα και τώρα θα προσπαθήσει, με τη βοήθεια του κόσμου του, να κάνει τη δεύτερη έκπληξη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θυμήθηκε τη γκολάρα η Premier και ο Κασάμι!! (video)

Δυο χρόνια πέρασαν από την γκολάρα του Κασάμι με την φανέλα της Φούλαμ, με την Premier League να ανεβάζει το σχετικό video και τον Ελβετό να το μοιράζεται με τους «διαδικτυακούς» φίλους του.

Θυμήθηκε τη γκολάρα η Premier και ο Κασάμι (video)
Πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, ο Παϊτίμ Κασάμι είχε προλάβει να δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής με την φανέλα της Φούλαμ στην Αγγλία.

Και μεταξύ άλλων να πετύχει ένα υπέροχο γκολ με απίθανο βολέ σε ματς με την Κρίσταλ Πάλας, που ήταν υποψήφιο στα δέκα καλύτερα της χρονιάς το 2014.

Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια, αλλά η Premier League φρόντισε να φρεσκάρει τη μνήμη ανεβάζοντάς το σήμερα στο twitter. Και ο Ελβετός δεν έχασε την ευκαιρία να το μοιραστεί (με retweet) με τους «διαδικτυακούς» φίλους του.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «κουφή» ερώτηση στον Λουίς Ενρίκε!! (video)

Μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της ΜΠΑΤΕ, Λευκορώσος δημοσιογράφος έκανε μια απίθανη ερώτηση, που καμία σχέση δεν έχει με ποδόσφαιρο, στον Λουίς Ενρίκε.

Η «κουφή» ερώτηση στον Λουίς Ενρίκε (video)

Μετά τη νίκη με 2-0 επί της ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, ένας δημοσιογράφος αφού χάρισε στον προπονητή της Μπαρτσελόνα ένα πιάτο (προφανώς για να τον καλοπιάσει), έκανε την ακόλουθη ερώτηση: «Δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς ανύπαντρους παίκτες, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια γυναίκα για να παντρευτεί έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας σας;».

Ο Λουίς Ενρίκε αρχικά εξεπλάγη, εν συνεχεία χαμογέλασε και απάντησε: «Να έχει κατανόηση».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Χριστόπουλος: «Τεράστια τιμή η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στο sport-fm.gr για την επικείμενη συμμετοχή του με την εθνική Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του στην προπονητική.

Χριστόπουλος: «Τεράστια τιμή η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Είναι από τους Έλληνες προπονητές που το φετινό καλοκαίρι μάς έκαναν περήφανους εκτός συνόρων διεκδικώντας και παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Εθνική μπάσκετ της Κίνας. Επιπλέον είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα συμμετέχει στο μεγάλο αυτό γεγονός όντας προπονητής μιας ξένης ομάδας. Αναφερόμαστε στο Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος μίλησε στοwww.sport-fm.gr για την εμπειρία του, την αναγνώριση, τον τρόπο προσέγγισης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, τα άμεσα σχέδιά του και το αν θα επέστρεφε κάποια στιγμή σε πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά τον Παναγιώτη Γιαννάκη που του άνοιξε το δρόμο για την Εθνική Κίνας και που παρά την αποχώρηση του ίδιου από εκεί τον παρότρυνε να παραμείνει και να συνεχίσει το έργο του.

-Κόουτς, συγχαρητήρια για τη φετινή σας επιτυχία. Θα θέλαμε αρχικά να σας ρωτήσουμε πώς μπορεί να νιώθει ένας Έλληνας προπονητής ο οποίος πετυχαίνει στο εξωτερικό και ειδικά εργαζόμενος σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με την Ευρώπη; «Η χαρά είναι τρομερή γιατί καταφέρνεις να είσαι μέλος μιας ομάδας η οποία με την επιτυχία αυτή εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες που είναι η πιο μεγάλη επιθυμία κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τον αθλητισμό. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι μέσω του αθλητισμού δίνεις χαρά σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων, όπως είναι ο λαός της Κίνας. Από εκεί και πέρα νιώθω περήφανος και ως Έλληνας προπονητής καθώς με τη συμμετοχή μου αυτή αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες προπονητές είναι ικανότατοι και μπορούν να τα καταφέρουν σε οποιοδήποτε επίπεδο και σε οποιαδήποτε πρόκληση».

-Πόσο σημαντικό λοιπόν, για να συνεχίσω τα όσα μόλις μας ανέφερες, είναι για τους Έλληνες προπονητές να ανοίγουν τα φτερά τους στο εξωτερικό; Και ταυτόχρονα πόσο δύσκολο να αναγνωριστεί η αξία τους; «Είναι θετικό το ότι καταφέρνεις ως Έλληνας προπονητής να "παντρέψεις" δύο διαφορετικούς κόσμους, δύο διαφορετικές αθλητικές και μπασκετικές φιλοσοφίες με πολλή επιτυχία. Αυτό είναι ακόμα ένα γεγονός που με χαροποιεί. Το ότι καταφέραμε να "παντρέψουμε" αυτές τις δύο φιλοσοφίες, δηλαδή την αμυντική φιλοσοφία και την ομαδικότητα, στοιχεία τα οποία ως λαός τα εκφράζουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο στις ελληνικές μας ομάδες. Αυτό έγινε και στη φετινή παρουσία της Εθνικής Κίνας η οποία παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο τουρνουά αυτό σε σχέση με ό,τι είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια. Στηριζόμενοι στην ενέργεια, στην άμυνα, χωρίς προσωποκεντρικό χαρακτήρα αλλά με ομαδικότητα και αγωνιστική πειθαρχία. Καλώς ή κακώς η αναγνωσιμότητα των προπονητών προέρχεται από τα καλά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να προσθέσω ότι η διάρκεια κάποιων ανθρώπων που εργάζονται σωστά και υπηρετούν αυτό που κάνουν τους κάνει να πετυχαίνουν».

-Τι σας λένε συνάδελφοι σας από το εξωτερικό και την Ελλάδα; Μιλήσατε με κάποιον από αυτούς; «Ναι. Καταρχήν υπάρχουν συνάδελφοι από την Ελλάδα που επικοινώνησαν αμέσως μαζί μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει σύμπνοια και συμπάθεια μεταξύ μας και είναι εξίσου σημαντικό ο καθένας μας να αναγνωρίζει την επιτυχία του άλλου. Να επισημάνω ότι το ασιατικό πρωτάθλημα προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών σε παγκόσμιο επίπεδο. Άνθρωποι που είτε δεν τους γνώριζα είτε δεν περίμενα να επικοινωνήσουν άμεσα ή έμμεσα μαζί μου, το έκαναν και με εξέπληξαν ευχάριστα δίνοντας μου συγχαρητήρια».

-Μετά την επιτυχία σας με την Εθνική Κίνας ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας; «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση για τη συμμετοχή της Εθνικής Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι το οποίο περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Κινέζοι όσο και η Ομοσπονδία. Σαφώς θα υπάρξει συγκεντρωτική προσπάθεια ως προς αυτό το στόχο. Και από οργανωτικής άποψης όπως επίσης και από αγωνιστικής άποψης η ομάδα στοχεύουμε να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε με γνώμονα τα όσα σας ανέφερα στο κομμάτι του προγραμματισμού. Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα σχέδιά μου είναι άρρηκτα δεμένα με την Κινεζική Ομοσπονδία».

-Η συμμετοχή σας σε Ολυμπιακούς αγώνες θα είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της επαγγελματικής ζωής σας; «Είναι ένα παιδικό όνειρο που θα πραγματοποιηθεί. Είναι η υπέρτατη τιμή για οποιονδήποτε εμπλέκεται με τον αθλητισμό. Και για μένα προσωπικά είναι σημαντικό παρά το ότι έρχεται με τη συμμετοχή μου μέσω μιας άλλης χώρας».

-Τέλος, θα θέλατε να επιστρέψετε σε κάποιο πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας ή ομάδας από την Ελλάδα; «Σκοπός του κάθε επαγγελματία προπονητή είναι να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να προπονεί ομάδες που έχουν στόχους και όνειρα είτε αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα είτε εκτός αυτής. Για να αναλάβεις λοιπόν μια ομάδα, όπως προανέφερα, πρέπει οι στόχοι και των δύο να είναι αλληλένδετοι. Από εκεί και πέρα αξιολογείς την εκάστοτε πρόταση και αποφασίζεις έχοντας πάντα ως γνώμονα την προσωπική και οικογενειακή σου κατάσταση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βουγιόσεβιτς: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τόμιτς»

Σαφή θέση υπέρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην κόντρα με τον Μίλαν Τόμιτς πήρε ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Ο πρώην προπονητής της Παρτιζάν έκανε λόγο για «κλοπή» του Μιλουτίνοφ από τον Ολυμπιακό.

Βουγιόσεβιτς: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τόμιτς»

«Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι βαριές κουβέντες, αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι. Δεν είναι άγιοι! Όταν είσαι σε τέτοια ένταση μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε ήδη δύο φορές τον Ολυμπιακό. Είμαι 100% στο πλευρό του Σάλε. Πιστεύω πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με τέτοια θέματα και με τον τρόπο αυτό επιρρίπτουν αλλού τις ευθύνες για την ήττα και παρουσιάζονται σαν θύματα. Κι αν μιλάμε για ανάγκη να απολογηθεί κάποιος, αυτός είναι ο Τόμιτς, που έκλεψε τον Μιλουτίνοφ από την Παρτιζάν», τόνισε στον σερβικό Τύπο ο πρώην προπονητής της Παρτιζάν, που είχε εξαπολύσει επίθεση στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι, μετά την απόκτηση του 21χρονου σέντερ από τους «ερυθρόλευκους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεργασία ΕΣΚΑΝ με UEFA!


Υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας UEFA και ΕΣΚΑΝ μετά από συνάντηση του ΓΓΑ και του Δ.Σ του ΕΣΚΑΝ με τον επικεφαλής του τμήματος αντιντόπινγκ της UEFA

Συνεργασία ΕΣΚΑΝ με UEFA

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΓΓΑ:

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και του Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ με τον επικεφαλής του Ιατρικού τμήματος Αντιντόπινγκ της UEFA, κ. Marc Vouillamoz.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των φορέων και μετά από μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, ανάμεσα στο ΕΣΚΑΝ και το Ιατρικό Τμήμα Αντιντόπινγκ της UEFA, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας με σκοπό τον συντονισμό των ελέγχων ντόπινγκ στους αθλητές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
».

Επίθεση Τζόρτζεβιτς σε Σφαιρόπουλο!!

Συνέχεια στη διαμάχη που ξεκίνησε τη Δευτέρα δίνει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.«Είχαν νεύρα γιατί έχασαν δεύτερη φορά. Δεν επιτρέπω στον Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί ό,τι έγινε για να αποφύγει ερωτήσεις»,είπε.

Επίθεση Τζόρτζεβιτς σε Σφαιρόπουλο!

«Δεν έγινε τίποτα άξιο αναφοράς. Καταλαβαίνω τα νεύρα τους, γιατί έχασαν για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες από μας, αλλά δεν επιτρέπω στον Σφαιρόπουλο να στρέφει την προσοχή σε ό,τι έγινε μεταξύ του Τόμιτς και εμού. Πρόκειται για ξεκάθαρο αποπροσανατολισμό, γιατί είναι πιο εύκολο να αποφεύγεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις για την ήττα της ομάδας σου και δίνεις προτεραιότητα σε μια διαφωνία που είχα εγώ με τον Τόμιτς», τόνισε ο Σάλε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσαν ονόματα χρηματοδοτών για τους δύο τόνους ηρωίνης του Noor 1!!

Ποιοι πλήρωσαν τα €15 εκ. για το «Νοοr 1» και η λύση του «μυστηρίου του Σουέζ»

Έδωσαν ονόματα χρηματοδοτών για τους δύο τόνους ηρωίνης του Noor 1

Αν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες -ήδη εξετάζονται-, θα πρόκειται για την πλέον σημαντική εξέλιξη στην πολυσυζητημένη υπόθεση που εκδικάζεται τις τελευταίες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (η δίκη στεγάζεται προς το παρόν στο αμφιθέατρο του Εφετείου της Αθήνας) με περισσότερους από 30 κατηγορουμένους. Και αυτό διότι έτσι ίσως μπορεί να δοθεί απάντηση σε ένα κεντρικό ερώτημα που απασχολούσε από την αρχή τις διωκτικές και δικαστικές αρχές σχετικά με τα άτομα που πλήρωσαν την αγορά του φορτίου ηρωίνης που εμφανίζεται να φορτώθηκε -καταμεσής του Περσικού Κόλπου- στο δεξαμενόπλοιο «Noor 1», με το δεδομένο ότι η «ταυτότητα» του χρηματοδότη είχε δημιουργήσει διάφορους υπαινιγμούς αλλά και σχετικές έρευνες για «εμπλοκή ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και την ίδρυση μίας σχετικής off shore εταιρείας». Τώρα φέρεται να ανακύπτουν στοιχεία για πρόσωπα εντελώς άσχετα με τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι όταν υπήρξε ο εντοπισμός των δύο τόνων ηρωίνης ύστερα από ενέργειες κυρίως του Λιμενικού Σώματος, είχαν συλληφθεί άτομα τουρκικής καταγωγής, ενώ είχε διαπιστωθεί διασύνδεση επίσης με τούρκους υπηκόους στην Ολλανδία που θα υποβοηθούσαν τη μεταφορά και διανομή της ναρκωτικής ουσίας σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, «από αυτόν τον κύκλο των προσώπων και των διασυνδέσεων προέρχονται και οι αλλοδαποί χρηματοδότες του πλοίου» και όχι από την ομάδα των ελλήνων κατηγορουμένων ή άλλων ημεδαπών.

Το «κόλλημα» στο Σουέζ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσω του ίδιου διαύλου ενημέρωσης των αρχών αναμένεται να απαντηθεί και ένα δεύτερο κύριο ερώτημα για το ταξίδι του επονομαζόμενου «ναρκωπλοίου» από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα. Δηλαδή «γιατί ενώ είχαν δοθεί τεράστια ποσά για το ταξίδι του και τη μεταφορά ηρωίνης από τον Περσικό στην Ελλάδα, το πλοίο "κόλλησε" για πολλές εβδομάδες στο Σουέζ με επίκληση ότι δεν είχε να πληρώσει λίγες χιλιάδες ευρώ για τη διέλευσή του από τη διώρυγα».

Όπως φαίνεται τώρα, δίνεται μια εξήγηση ότι η «καθυστέρηση στο Σουέζ» οφειλόταν σε προστριβές εμπλεκομένων στη μεταφορά της ηρωίνης. Τα άτομα αυτά αρχικά είχαν προγραμματίσει την άφιξη του δεξαμενόπλοιου «Noor 1» σε περιοχή της Αχαΐας και είχαν καταστρώσει ειδικό σχέδιο για την ασφαλή «υποδοχή» του πλοίου και τη μεταφορά του φορτίου σε πρώτη φάση στην Αττική. Μάλιστα πιθανόν στη διεξαγόμενη δίκη να παρουσιασθούν και χάρτες αυτού του σχεδίου για τον ελλιμενισμό του «Noor 1» στη συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου.

Όμως σε εκείνο το σημείο πιθανολογείται τώρα ότι υπήρξε αλλαγή του σχεδίου επειδή, όπως υποστηρίζεται τώρα, οι οργανωτές της διακίνησης συνεκτίμησαν ότι «ο επιχειρηματίας που περίμενε στην Αχαΐα να δρομολογήσει το "Noor 1" για ταξίδι στην Λιβύη θα αιφνιδιαζόταν. Παράλληλα φέρεται να ανέκυψαν και άλλα προβλήματα που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη της μεταφοράς ηρωίνης. Έτσι η καθυστέρηση στο Σουέζ συνέβη προκειμένου οι οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης να βρουν εναλλακτικό σχέδιο».

Το πλοίο τελικώς κατέληξε στην Ελευσίνα…

Υπόθεση με ανατροπές και σύγκρουση συμφερόντων

Πάντως ερευνητές της υπόθεσης μιλούν για «μία υπόθεση με εμφάνιση νέων δεδομένων, με συνεχείς ανατροπές, με πολλά απρόοπτα και με "σύγκρουση συμφερόντων" αλλά και παιχνίδια τακτικής. Όπου πολλοί από τους κατηγορούμενους εμπλέκονταν και σε λαθρεμπόριο καυσίμων, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε και το "Noor 1", έτσι ώστε να μην μπορεί να διαχωριστεί ποιοι από αυτούς γνώριζαν και τη μεταφορά από το ίδιο πλοίο των δύο τόνων ηρωίνης».

Σημειώνεται ότι για τη διάσταση του λαθρεμπορίου πετρελαίου με το «Noor 1» αλλά και όσα σχετικά αναφέρονται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες σε άλλους δικαστικούς φακέλους, έχει διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα από την Εισαγγελία Πειραιά.

Πηγή: tovima.gr

Ο Μιλιβόγεβιτς καμαρώνει για τους θριάμβους!!

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς πόσταρε στο Instagram ένα φωτο-κολάζ από τα μάτριξ στους τέσσερις σερί θριάμβους του Ολυμπιακού, επί Άρσεναλ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Μιλιβόγεβιτς καμαρώνει για τους θριάμβους











Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Luka Milivojevic (@luka_milivojevic05) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστόπουλος, Γκούμας, Παφίλης στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ!!

Οι κ.κ. Αναστόπουλος, Γκούμας και Παφίλης κληρώθηκαν να διευθύνουν στον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Αναστόπουλος, Γκούμας, Παφίλης στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ
Η τριάδα των κ.κ. Αναστόπουλου, Γκούμα και Παφίλη κληρώθηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, που θα γίνει το Σάββατο στις 21:00 για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Αλεξάνδρειο 21.00 Άρης-ΠΑΟΚ Αναστόπουλος, Γκούμας, Παφίλης
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17.00 ΑΕΝ Κηφισιάς-Λαύριο Φούφης, Σώμος, Καλδίρης
ΟΑΚΑ 16.00 ΑΕΚ-Τρίκαλα Γκόντας, Πουρσανίδης Γ, Κατραχούρας
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Κόροιβος Πηλοϊδης, Μητσόπουλος, Τσώνος Β
ΚΓ Απόλλωνα 17.00 Απόλλων Π.-Κολοσσός Ρ. Σχινάς, Παπαπέτρου, Θεονάς

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Μ. Μερκούρη 16.30 Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου, Διαμαντής, Σκούτας

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
ΣΕΦ 18.30 Ολυμπιακός-Αρκαδικός Μπήτης, Γεωργιάδης, Κωσταντινόπουλος *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρετόπουλος στην Τούμπα!!

Ο Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Αρετόπουλος στην Τούμπα
Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός αυτή την Κυριακή, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δημητρόπουλος στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός στο Περιστέρι και Τριτσώνης ΑΕΚ-Ηρακλής στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, όλοι οι ορισμοί:

Σάββατο, 24/10

Καλλονή - Λεβαδειακός (15.00)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Λάμπρου (Αν. Αττικής)
4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Παναιτωλικός - Πλατανιάς (17.15)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Κουρέντας (Τρικάλων)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΑΕΚ - Ηρακλής (19.30)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κυριακή, 25/10

Ατρόμητος - Ολυμπιακός (15.00)
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Πανιώνιος - Βέροια (17.15)
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη (17.15)
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Καμπούρης (Ευβοίας), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
4ος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (17.15)
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας)
Βοηθοί: Μεσσήνης (Αχαΐας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Τίκας (Καρδίτσας)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19.30)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Σέρζι Ρομπέρτο για «Μπάρτσα»!

Εκτός δράσης για 7-10 μέρες με τράβηγμα στους προσαγωγούς θα μείνει ο Σέρζι Ρομπέρτο προβληματίζοντας κι άλλο την Μπαρτσελόνα.

Πρόβλημα με Σέρζι Ρομπέρτο για «Μπάρτσα»
Η κακοδαιμονία συνεχίζεται για την Μπαρτσελόνα. Οι τραυματισμοί είναι συνεχείς, με κυριότερο αυτόν του Λιονέλ Μέσι, ενώ τελευταίο θύμα ήταν ο Σέρζι Ρομπέρτο.
Ο Καταλανός μεσοαμυντικός, που εσχάτως είχε κερδίσει θέση βασικού, υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς στον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και θα μείνει εκτός δράσης για 7-10 μέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντελινινκάιτις: «Έχω πρόταση από την ΑΕΚ»

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις αποκάλυψε πως η ΑΕΚ του έκανε πρόταση για να επιστρέψει και το σκέφτεται σοβαρά.

Ντελινινκάιτις: «Έχω πρόταση από την ΑΕΚ»
Πρόταση από την ΑΕΚ για να επιστρέψει έχει στα χέρια του ο Τόμας Ντελινινκάιτις, όπως δήλωσε ο Λιθουανός γκαρντ στο Krepsinis.net. Την περασμένη περίοδο είχε 9,4 πόντους, 1,5 ασίστ και 1,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

«Θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου σε ομάδα της Λιθουανίας, γιατί πουθενά δεν είναι καλύτερα από το σπίτι σου. Όμως οι προτάσεις που έχω είναι μόνο από το εξωτερικό. Έχουν ενδιαφερθεί για μένα οι πρώην ομάδες μου, η ΑΕΚ και η Κόνιασπορ. Στην ΑΕΚ ήμουν πέρυσι, ενώ στην Τουρκία είχα παίξει παλιότερα. Και οι δύο ομάδες μου χρωστάνε κάποια χρήματα, αλλά η ΑΕΚ άρχισε να με αποπληρώνει. Θα ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ, η πρότασή της είναι καλή, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την ομάδα. Μπορεί να πάω, μπορεί και όχι», τόνισε ο 33χρονος άσος.

Ο Μάρκο Σίλβα δείχνει τον δρόμο…!!


Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sportfm.gr για την ταπεινότητα του Μάρκο Σίλβα, με την οποία πρέπει να πορευτεί ο Ολυμπιακός στον δρόμο για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Ο Μάρκο Σίλβα δείχνει τον δρόμο…

Του Τάσου Νικολόπουλου

Πάμε και στα ειδικά… Οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και ανάλογα με την απόδοσή τους έρχονται τα αποτελέσματα, αλλά αν δεν υπάρχει σωστή καθοδήγηση, οι προσπάθειες μπορεί να πάνε στράφι. Και για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλά και την αγωνιστική συμπεριφορά του, μεγάλο μερίδιο έχει και ο προπονητής, Μάρκο Σίλβα.

Αυτός, τον οποίο περίμενε καρτερικά η διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι μέχρι να λύσει τις οικονομικές διαφορές του με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και να μείνει ελεύθερος. Αυτός, ο οποίος στους πρώτους μήνες παραμονής του στην Ελλάδα έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή την προετοιμασία της ομάδας, την τακτική και την διαχείριση των αγώνων απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την συμπεριφορά. Και στα δύο, ο Μάρκο Σίλβα παίρνει Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Α!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο διπλό, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός το αντιμετώπισε σαν να επρόκειτο για ένα παιχνίδι της σειράς. Για μια ακόμη φορά ήταν σοβαρός και μετρημένος σε αυτά που είπε και πάνω από όλα Τ-Α-Π-Ε-Ι-Ν-Ο-Σ! Για άλλη μια φορά μίλησε για δουλειά και βελτίωση, ότι η ομάδα του πρέπει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ότι το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Και παρότι έγινε άλλο ένα βήμα για την πρόκριση, εκείνος έχρισε φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, όχι μόνο την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και την Άρσεναλ.

Και πολύ καλά έκανε! Είμαι σίγουρος ότι αυτό πιστεύει και το ίδιο θέλει να μεταδώσει και στους παίκτες του. Δεν χρειάζονται ούτε υπερβολές, ούτε τίποτε. Άλλωστε, μιλάμε για μπάλα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η σοβαρότητα και η ταπεινότητα με την οποία πορεύεται ο ίδιος, πρέπει να είναι οδηγός του Ολυμπιακού και για την συνέχεια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Μια πρόκριση, η οποία, όπως φαίνεται, θα κριθεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Στις 9 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός μπορεί να πηγαίνει ακόμη και για δύο αποτελέσματα απέναντι σε μια ομάδα, την οποία έχει νικήσει τρεις φορές σε ισάριθμα παιχνίδια στο Φάληρο. Όλα ήταν στο φινάλε της φάσης των ομίλων, αλλά η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι «κανονιέρηδες» για πρώτη φορά δεν θα έρθουν όντας βαθμολογικά αδιάφοροι. Το αντίθετο μάλιστα. Θα «καίγονται»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαλεζάς: «Να κάνουμε αυτό που πρέπει»


Την υποχρέωση του ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη κόντρα στην Κράσνονταρ και να μην… σκέφτεται οτιδήποτε άλλο αύριο, τόνισε ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του Τούντορ όποτε τον χρειαστεί.

Μαλεζάς: «Να κάνουμε αυτό που πρέπει»
Υπομονετικά περιμένει την ευκαιρία του από τον Ιγκόρ Τούντορ ο Στέλιος Μαλεζάς. Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ εμφανίστηκε έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον «Δικέφαλο» και εξήγησε γιατί η ομάδα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη μόνο στον αγώνα της Πέμπτης στην Τούμπα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Έλληνας αμυντικός:

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μίνιμουμ 4 βαθμούς στα ματς με την Κράσνονταρ ώστε να προκριθεί: «Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε πρώτα αύριο κι όχι στη διάρκεια των δύο παιχνιδιών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το καλύτερο δηλαδή οι 3 πόντοι. Το μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο σε αυτό το ματς και θα διαχειριστούμε το δεύτερο παιχνίδι αργότερα».

Για το αν επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα ο τρόπος που χάθηκε η νίκη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Όντως το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ περίεργο για εμάς για πολλούς λόγους και για τον λόγο πως δεν κερδίσαμε. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις και επειδή έχουμε γρήγορα ένα επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό και όχι στο τι συνέβη στο προηγούμενο».

Για τα «φθηνά» γκολ που δέχεται ο «Δικέφαλος»: «Δε νομίζω ότι είμαι εγώ κατάλληλος για να κρίνω τον τρόπο που δεχτήκαμε τα γκολ και θεωρώ πως δεν είναι επαγγελματικό επειδή δεν έχω παίξει εγώ και έχουμε δεχτεί κάποια γκολ να μπω εγώ στη διαδικασία να το κρίνω αυτό. Από εκεί και πέρα είμαι επαγγελματίας, είμαι εδώ περίπου 2 μήνες και θα προσπαθήσω όταν μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω όχι μόνο στον προπονητή, αλλά και στον εαυτό μου κάποια πράγματα, τα οποία είναι και για να παίζω και για να βοηθάω τον εαυτό μου και την ομάδα».

Η αποχώρηση του Δέλλα από την ΑΕΚ!! (pics)

Τους τίτλους τέλους στην παρουσία του στην ΑΕΚ έριξε ο Τραϊανός Δέλλας. Δείτε στιγμές από τον αποχαιρετισμό του «Κολοσσού» στους ποδοσφαιριστές του και τη φορτισμένη αποχώρησή του από τα Σπάτα.

Η αποχώρηση του Δέλλα από την ΑΕΚ (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*