Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο Μάρκο Σίλβα δείχνει τον δρόμο…!!


Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sportfm.gr για την ταπεινότητα του Μάρκο Σίλβα, με την οποία πρέπει να πορευτεί ο Ολυμπιακός στον δρόμο για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Ο Μάρκο Σίλβα δείχνει τον δρόμο…

Του Τάσου Νικολόπουλου

Πάμε και στα ειδικά… Οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και ανάλογα με την απόδοσή τους έρχονται τα αποτελέσματα, αλλά αν δεν υπάρχει σωστή καθοδήγηση, οι προσπάθειες μπορεί να πάνε στράφι. Και για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, αλλά και την αγωνιστική συμπεριφορά του, μεγάλο μερίδιο έχει και ο προπονητής, Μάρκο Σίλβα.

Αυτός, τον οποίο περίμενε καρτερικά η διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι μέχρι να λύσει τις οικονομικές διαφορές του με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και να μείνει ελεύθερος. Αυτός, ο οποίος στους πρώτους μήνες παραμονής του στην Ελλάδα έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή την προετοιμασία της ομάδας, την τακτική και την διαχείριση των αγώνων απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την συμπεριφορά. Και στα δύο, ο Μάρκο Σίλβα παίρνει Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Α!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο διπλό, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός το αντιμετώπισε σαν να επρόκειτο για ένα παιχνίδι της σειράς. Για μια ακόμη φορά ήταν σοβαρός και μετρημένος σε αυτά που είπε και πάνω από όλα Τ-Α-Π-Ε-Ι-Ν-Ο-Σ! Για άλλη μια φορά μίλησε για δουλειά και βελτίωση, ότι η ομάδα του πρέπει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ότι το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Και παρότι έγινε άλλο ένα βήμα για την πρόκριση, εκείνος έχρισε φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, όχι μόνο την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και την Άρσεναλ.

Και πολύ καλά έκανε! Είμαι σίγουρος ότι αυτό πιστεύει και το ίδιο θέλει να μεταδώσει και στους παίκτες του. Δεν χρειάζονται ούτε υπερβολές, ούτε τίποτε. Άλλωστε, μιλάμε για μπάλα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η σοβαρότητα και η ταπεινότητα με την οποία πορεύεται ο ίδιος, πρέπει να είναι οδηγός του Ολυμπιακού και για την συνέχεια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Μια πρόκριση, η οποία, όπως φαίνεται, θα κριθεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Στις 9 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός μπορεί να πηγαίνει ακόμη και για δύο αποτελέσματα απέναντι σε μια ομάδα, την οποία έχει νικήσει τρεις φορές σε ισάριθμα παιχνίδια στο Φάληρο. Όλα ήταν στο φινάλε της φάσης των ομίλων, αλλά η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι «κανονιέρηδες» για πρώτη φορά δεν θα έρθουν όντας βαθμολογικά αδιάφοροι. Το αντίθετο μάλιστα. Θα «καίγονται»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: