Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Όταν ο Θρύλος... «αλώνει» (videos)


Ακόμη μία μαγική βραδιά έζησε ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ και τo sport-fm.gr θυμίζει τις προηγούμενες φορές που οι ερυθρόλευκοι «άλωσαν» δυο ευρωπαϊκές έδρες μέσα στην ίδια σεζόν.

Όταν ο Θρύλος... «αλώνει» (videos)
Με «λυτρωτή» τον Ιντέγε Μπράουν και το γκολ που πέτυχε ο Νιγηριανός, στο οποίο κατάφερε να περάσει τη μπάλα από το μάτι της βελόνας, ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από το «Μάξιμιρ», καταγράφοντας ακόμα μια σπουδαία ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή βραδιά.

Η νίκη απέναντι στη Ντιναμό, σε συνδυασμό με το διπλό κόντρα στην Άρσεναλ, έρχεται να προστεθεί στις δύο φορές που ο Ολυμπιακός, καταφέρει να κάνει δύο εκτός έδρας νίκες την ίδια σεζόν στην Ευρώπη.

Ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει φέτος η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, θυμίζει εν πολλοίς τον Ολυμπιακό των μεγάλων ευρωπαϊκών διπλών στο Champions League της περιόδου 2007-2008, όταν και τότε είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων, έχοντας πετύχει δύο εκτός έδρας νίκες στην πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης.

Τότε ήταν οι εκτός έδρας νίκες επί της Βέρντερ Βρέμης (1-3) και της Λάτσιο (1-2), που είχαν οδηγήσει, με μικρή παρένθεση την ήττα από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, τον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή στην επόμενη φάση του θεσμού. Ήταν η χρονιά που ο Ολυμπιακός ισοβαθμούσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του 3ου ομίλου με 11 βαθμούς και έπαιρνε την πανηγυρική πρόκριση στους 16 του Champions League.

Μετά τη νίκη στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός μάλιστα πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό διπλό, κάτι που έχει να σημειώσει από τη σεζόν 2011-2012, όταν για το Europa League τότε, είχε κερδίσει εκτός έδρας την Ρούμπιν Καζάν με 0-1 για τη φάση των «32» και στη συνέχεια τη Μέταλιστ στην Ουκρανία, με το ίδιο σκορ.

Στη Μόσχα, απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, με τον Νταβίντ Φουστέρ στο 72ο λεπτό, να γίνεται ο παίκτης που χάρισε το «διπλό» στην ομάδα του. Ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ένα μήνα μετά τη νίκη στη Ρωσία, οδηγούσε με το γκολ του απέναντι στη Μέταλιστ τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα σημαντικό «διπλό» το οποίο πάντως δεν κατέστη αρκετό να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, που ηττήθηκε με 2-1 στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το sport-fm.gr σας θυμίζει τις ονειρεμένες ερυθρόλευκες ευρωπαϊκές βραδιές.

Σεζόν 2007-2008 (Champions League)

Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-3
(32' Αλμέιδα - 72' Στολτίδης, 82' Πατσατζόγλου, 87' Κοβάσεβιτς)



Λάτσιο - Ολυμπιακός 1-2
(30' Πάντεφ - 35' Γκαλέτι, 64' Κοβάσεβιτς)




Σεζόν 2011-2012 (Europa League)

Ρούμπιν Καζάν - Ολυμπιακός 0-1 (Φάση 32)
(72' Φουστέρ)



Μέταλιστ Χάρκιβ - Ολυμπιακός 0-1 (Φάση 16)
(50' Φουστέρ)




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: