Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και όλες σας οι ευχές να πραγματοποιηθούν!

Χρόνια Πολλά στην κουμπαριά!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον κουμπάρο του Βοσκάκη, Σιδηρόπουλο, σε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές όλων των εποχών.
Ο πρώτος γύρος τελείωσε, ο ΑΡΗΣ είναι τελευταίος και φυσικά πληρώνει πρώτιστα τα δικά του λάθη. Σήμερα στα Γιάννενα, όμως γιόρταζαν οι… κουμπάροι. Ο κουμπάρος του Βοσκάκη, ο Σιδηρόπουλος που βάφτισε το γιο Βοσκάκη στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά στην κυριολεξία «εκτέλεσε» τον ΑΡΗ.
Πέναλτι στο 9 που δεν το βλέπει σε χέρι του Κοροβέση, κόκκινη στον Βίλα που χτυπάει τον Παπαδόπουλο και ξεκινάει η σύρραξη και δεν βγάζει καν κίτρινη, ενώ αποβάλει εκτός από τον Ντάσιο που ρίχνει σφαλιάρα στον Τάτο και τον παίκτη του ΑΡΗ που δεν κάνει τίποτα.
Ο καλύτερος ΑΡΗΣ με 6 τελικές έναντι 2 του ΠΑΣ χάνει τον καλύτερό του παίκτη (και από το ματς με τον Απόλλωνα). Στο δεύτερο ημίχρονο δίνει ανύπαρκτο πέναλτι για το 1-0, δεν αποβάλει το Ντε Βινσέντι σε φάση για απευθείας κόκκινη και ενώ έχει ήδη κίτρινη για χτύπημα στον Οικονομόπουλο, δίνει ανύπαρκτο φάουλ για το 2-1. Τι άλλο αλήθεια πρέπει να κάνει ο… κουμπάρος για να του πάρουν την σφυρίχτρα;
Ή μήπως επειδή ακριβώς τα βλέπει… σωστά έγινε διεθνής και σφυρίζει με την ανοχή των Καραμελίδηδων;
Η εικόνα του ΑΡΗ στο ντεμπούτο του Σούλη άφησε ελπίδες, αλλά ο ΑΡΗΣ χρειάζεται επειγόντως βαθμούς και ενίσχυση. Εκτός από Βλαχοδήμο και Παπαστεριανό, χωρίς τους… κουμπάρους ή μάλλον με τους κουμπάρους απέναντι, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
ΥΓ1 Μανιάς, Παπαδόπουλος με τέτοιες εμφανίσεις μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στον δεύτερο γύρο για την ολική ανατροπή. Τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο και αν ορισμένοι το έχουν βάλει σκοπό να αποτελειώσουν τον ΑΡΗ.
ΥΓ2 Πολλά μπράβο στην ομάδα μπάσκετ που σε ένα καυτό Αλεξάνδρειο υπέταξε τον Πανιώνιο που έχει 5πλάσιο μπάτζετ. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επιλογή της διοίκησης, εγώ για πολλούς και διάφορους λόγους θα έφερνα (αν είναι εφικτό οικονομικά) τον Δράκο!
ΥΓ3 Εύχομαι στο 2014 ο ΑΡΗΣ να πάρει όσα του έκλεψαν στο 2013 και αντίστοιχα να λειτουργήσει το θέμα και στις υπόλοιπες ομάδες. Τότε θα δούμε και την αληθινή βαθμολογία, αλλά μάλλον αυτή η ευχή στην Ελλάδα των,,, Δωδεκανήσιων Σιδηρόπουλων που ζουν στο Ωραιόκαστρο, είναι όσο υπαρκτός είναι ο Άγιος Βασίλης.
ΥΓ4 Ελπίζω να κατάλαβε σήμερα και ο τελευταίος υποστηρικτής… προσώπων στον ΑΡΗ ότι το θέμα της διαιτησίας δεν μπορεί να το λύσει κανένας Σκόρδας και κανένας Ηλιάδης. Όποιος και αν βρίσκεται στην θέση του Προέδρου του ΑΡΗ αν δεν γίνει κομμάτι του συστήματος, θα έχει σφαγές σαν την σημερινή…
ΥΓ5 Σε γενικές γραμμές ο ΑΡΗΣ ήταν καλός μεσοαμυντικά. Δυστυχώς ο ΠΑΣ με μία ευκαιρία έκανε δυο γκολ και στο δεύτερο παρά το ανύπαρκτο φάουλ είναι ευθύνη του ΑΡΗ το γκολ που πετυχαίνει ο Λίλα. Ο Διούδης είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας με αντανακλαστικά και πιάνει τα άπιαστα, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά στις εξόδους. Ο Σούλης πρέπει να κάνει προσεκτική επιλογή για τον προπονητή τερματοφυλάκων. Για την δουλειά στην άμυνα δεν τον φοβάμαι, είναι το δυνατό του σημείο. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα συγκρατείται με τους…κουμπάρους!
YΓ6 "Μούγκα" ο Καραγεωργίου για το κανονικό γκολ που του ακυρώθηκε στο 79 με το σκορ στο 1-0 κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του. Αν γινόταν με τον ΑΡΗ (λέμε τώρα) θα είχε φυσικά αποβληθεί για 27η φορά σε 26 ματς (δεν είναι λάθος δίκην υπερβολής το σημειώνω).
Πηγή: gazzetta.gr

Πράσινο πάθος και... 6 φορές κόκκινο λάθος!! (video)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου παρουσιάζει μέσω video την κίνηση ματ του Πεδουλάκη στο φινάλε και γράφει για τη μαγική λέξη που κάνει τη διαφορά σε τέτοια ματς...
Σπάνια αξίζει να δώσει κανείς βάση στις δηλώσεις αθλητών πριν τα μεγάλα παιχνίδια γιατί πολύ απλά ακόμα πιο σπάνια θα πουν κάτι ενδιαφέρον. Ο Τζέιμς Γκιστ... πρωτοτύπησε ελαφρώς. Μιλώντας στην κάμερα της ΔΤ δήλωσε πως «η στρατηγική δεν θα παίξει ρόλο. Θα νικήσει αυτός που το θέλει περισσότερο». Είπε αλήθεια, αλλά... μισή. Διότι πράγματι ο Παναθηναϊκός, που ήταν και πάλι αργοκίνητο καράβι επιθετικά, νίκησε γιατί απ' το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο μάτωσε για κάθε μπάλα, πήρε όλες τις διεκδικήσεις και δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε 15 παραπάνω ριμπάουντ (42-27).
Μόνο που στο τέλος δεν έφτανε αυτό. Χρειαζόταν... κάτι ο Παναθηναϊκός για να ξεκολλήσει. Με το σκορ 54-53 στο 35:30, φαινόταν πως το ματς θα κριθεί στη λεπτομέρεια, σε ένα σουτ. Δεν συνέβη. Ο Πεδουλάκης διόρθωσε το λάθος με τον Παππά που ήταν ωσεί παρών μετά το καλό του ξεκίνημα, ρίχνοντας στο παρκέ τον Μασιούλις. Ήταν μια αλλαγή σαν αυτές του ποδοσφαίρου, που ο προπονητής ρίχνει στο 80' έναν παίκτη στο γήπεδο και εκείνος πετυχαίνει το χρυσό γκολ.
Ο Διαμαντίδης εφάρμοσε έξι σερί φορές το ίδιο «play» κι ο Μασιούλις – έχοντας μόλις μια προπόνηση - τέλειωσε τη δουλειά. Πώς; Δείτε εδώ το video.




Πήγε στο λόου ποστ έχοντας αντίπαλο τον κοντύτερο (και σκιά του εαυτού του) Λο στις πέντε εξ αυτών, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα λέι απ και ελεύθερα τρίποντα, και πόνεσε τον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας άργησε να αντιδράσει, επέλεξε αρχικά το ένας-ένας χωρίς καμία βοήθεια, δεν έκλεισε την άμυνα, επέμεινε με τον Περπέρογλου στο «4». Αυτό ήταν το δικό του λάθος. Διότι το μεγαλύτερο ήταν των παικτών του που κατέβηκαν ξεχνώντας ότι απέναντί τους δεν είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Ζιέλονα Γκόρα, αλλά ένα ματς που κρίνεται στην επιθυμία!
Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ανύπαρκτη, δηλαδή στο κομμάτι του παιχνιδιού που είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο Σπανούλης ήταν εγκλωβισμένος, η μπάλα δεν πήγε ποτέ στο ποστ (ο Περπέρογλου είναι η μόνη αξιόπιστη λύση) και απέμειναν τα τρίποντα που για κάθε ομάδα είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 10 τρίποντα και 11 δίποντα! Πώς να κερδίσει;
Επέδειξε χαλαρότητα για τέτοιου είδους παιχνίδι και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη ακόμα και στις λίγες φορές που προηγήθηκε. Είχε τον Λοτζέσκι αλλού για αλλού, τον Πρίντεζη μετρίως μέτριο και μοναδικούς διακριθέντες τους Σλούκα και Περπέρογλου, που στο τέλος πήγε να πάρει μόνος του το παιχνίδι, σε ένα ακόμα μεγάλο ματς μέσα στο μήνα που διανύουμε.
Εν τέλει, ναι, η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Και η στρατηγική όμως, παίζει πάντα ρόλο. Ο Πεδουλάκης τελείωσε το ματς, όπως το άρχισε, δηλαδή με μια σημαντική κίνηση. Η απόφασή του να ρίξει τον κορυφαίο αμυντικό στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή Γκιστ στον Σπανούλη και οι αλλαγές στο πικ εν ρολ έβγαλαν τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη εκτός ρυθμού εξ αρχής. Μετά τις αλλαγές, ο Λάσμε πήγαινε πάνω στον Vspan, του έδιναν χώρο μόνο για σουτ και ποτέ για διείσδυση-δημιουργία. Κανένας σέντερ του Ολυμπιακού δεν έχει παιχνίδι με πλάτη,  οπότε οι ερυθρόλευκοι ένιωθαν το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα να γίνεται απόλυτο μειονέκτημα. Τελικά, ο κάπτεν του Ολυμπιακού έκλεισε το ματς με 5 λάθη, 2 ασίστ και 3/10 σουτ. Όλεθρος.
Ο Παναθηναϊκός πέρασε στον τελικό, λογικά δεν χάνει το Κύπελλο, αλλά αυτός ήταν μόλις ο πρώτος (και πιο ασήμαντος) στόχος. Τα σπουδαία έρχονται.
ΥΓ. Η διαιτησία είναι αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιων αγώνων. Ο Σχοινάς ήταν ακριβοδίκαιος ακόμα και... πριν το παιχνίδι με την προειδοποίηση εκκένωσης, τους έβαλε όλους στις θέσεις τους. Ο Αναστόπουλος είναι άδικα στοχοποιημένος γιατί είναι μεγάλος διαιτητής κι ήταν πιο εύστοχος στα σφυρίγματά του απ' ότι οι... παίκτες στα σουτ. Ο Τανατζής έπαιξε έδρα, όπως αναμενόταν. Όχι τόσο ώστε να κρίνει το ματς, αλλά... όσο για να φωνάζει ο Ολυμπιακός.
ΥΓ2. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Οπότε καλώς το ΕΣΚΑΝ παίρνει και ούρα και αίμα από όλους τους αθλητές. Τώρα έγινε με εντολή του Ολυμπιακού, πέρυσι του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνουν άραγε οι διοικούντες των δύο ομάδων τι κάνουν; Τι σκιές αφήνουν στους αθλητές που εκείνοι πληρώνουν αδρά; Κι αν βγουν, όπως πέρυσι, όλοι καθαροί και φέτος, μετά ποιος πρέπει να περάσει ντόπινγκ κοντρόλ; Οι προπονητές; Οι διαιτητές; Άλλοι;
Πηγή: gazzetta.gr

Οι ομάδες που αξίζει να παρακολουθείς!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει πίσω στον πρώτο γύρο της Superleague και γράφει για τις ομάδες που παρουσιάζουν ποδόσφαιρο που αξίζει να βλέπει κανείς.
Πολύ πρόσφατα έτυχε να με ρωτήσουν δύο ξένοι συνάδελφοί μου ποια ελληνική ομάδα έχει θέση σε μια “αξίζει να την παρακολουθείς” λίστα που συναρμολογούν για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το παράδειγμα, για να συνεννοηθούμε, ήταν απλό: μη μου πεις την πρωτοπόρο, ειδικά αν αυτή είναι περσινή πρωταθλήτρια ή/και παίζει στο Champions League, διότι αυτή δεν χρειάζεται κανείς συστάσεις για να την παρακολουθήσει. Μίλα μου για μια ομάδα από τις επόμενες.
Μου ήταν πολύ κατανοητή η εισαγωγή, διότι αυτή η λίστα είναι πολύ ενεργή στο μυαλό μου για κάθε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, προτείνω ανεπιφύλακτα το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με την Εβερτον, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια “αξίζει να την παρακολουθείς” ομάδα κι ας μην βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στην Ισπανία ευχαριστιέμαι περισσότερο τα παιχνίδια της Ατλέτικο, κι ας μην φορά φανέλα ίδιου βάρους με αυτή της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Στη Γερμανία με “τραβάει” περισσότερο το εντός έδρας παιχνίδι της Γκλάντμπαχ συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια της Ντόρτμουντ ή τα περισσότερα παιχνίδια της Λεβερκούζεν. Στην Ιταλία βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση της εξέλιξης της Ρόμα που φτιάχνει ο Ρούντι Γκαρσία συγκριτικά με το ενδιαφέρον που έχει η Γιουβέντους, που δεν εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό που είχε πέρσι η ωρίμανση και η αναβάθμιση της ποιότητας του ποδοσφαίρου της.
Για παρόμοιους λόγους βλέπω παραπάνω την Νιουκασλ και την Μπιλμπάο συγκριτικά με την Τσέλσι και την Ρεάλ, κι ας μην είναι ίδια τα μεγέθη. Μπορεί να σε τραβούν λιγότερο τα ονόματα, αλλά είναι το ίδιο το ποδόσφαιρό τους που σε τραβάει, το οποίο μάλιστα σε εντυπωσιάζει περισσότερο ακριβώς επειδή το βλέπεις από πιο “φτηνά” πόδια και από λιγότερο “εμπορικές” ομάδες.
Αφού μπήκες στο νόημα, έλα τώρα να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε την “αξίζει να την παρακολουθείς” λίστα από το ελληνικό πρωτάθλημα, αφήνοντας στην άκρη τον Ολυμπιακό, με την γενική παραδοχή ότι το δικό του ποδόσφαιρο είναι το πιο ποιοτικό και ελκυστικό. Για τον Ατρόμητο αρκεί η σύσταση ότι έχει ολοκληρώσει τον πιο παραγωγικό σε βαθμούς πρώτο γύρο στην ιστορία του, μαζί με τη διαπίστωση ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ανεβάζει την ποιότητα του θεάματος που παρουσιάζει και βγάζει κότσια και κυβισμό ομάδας με βαριά φανέλα. Για τον Παναθηναϊκό αρκεί η σύσταση ότι πρόκειται για την φτηνότερη – σε κόστος σχηματισμού ρόστερ – έκδοσή του στην ιστορία, η οποία παίζει ανοιχτό, επιθετικό ποδόσφαιρο και φτάνει να παρουσιάζει την πιο νεαρή ενδεκάδα στο πρωτάθλημα την ίδια ώρα που βελτιώνει το θέαμα και μεγαλώνει την προσωπικότητά της.
Η λίστα όμως δεν κλείνει εκεί. Διότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον το επιθετικό μέρος του παιχνιδιού της Ξάνθης. Εχει το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος παιχνιδιού του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Εχουν ενδιαφέρον και θέαμα τα παιχνίδια του ΠΑΣ, όταν αυτός παίζει σε κανονικό ποδοσφαιρικό τερέν. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ο τρόπος της ανάπτυξης του παιχνιδιού του Εργοτέλη. Εχουν παρουσιάσει ενδιαφέρον αρκετά παιχνίδια και αρκετοί παίκτες του Πανθρακικού. Εχει παρουσιάσει ενδιαφέρουσες εκλάμψεις ποιότητας ο Πανιώνιος, που έχει ρόστερ που του αναλογεί μια καλύτερη πορεία.
Δεν είναι και λίγο που τουλάχιστον οι μισές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν ενδιαφέρον και βάζουν τον εαυτό τους στην κουβέντα για μια “αξίζει να την παρακολουθείς” λίστα. Θυμάμαι χρονιές με πολύ μικρότερο ενδιαφέρον, λιγότερη ποιότητα, λιγότερη ψυχαγωγία. Και μάλιστα χρονιές στις οποίες τα ρόστερ κόστιζαν – σε χρήμα – πολύ περισσότερο συγκριτικά με τα σημερινά. Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται, τουλάχιστον ως στιγμής, ένα πρωτάθλημα με θέαμα υψηλότερο των αρχικών προσδοκιών μας. Δεν είναι λίγο αυτό. Και πρέπει να το εκτιμήσουμε. Κι ας μην έχει τόσο ενδιαφέρον η υπόθεση τίτλος.
Πηγή: gazzetta.gr

Με διαφορά... Βρετανικού στήθους! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να είναι κοντούλα (1,57) η Melissa Debling, αλλά έχει κερδίσει με το... σπαθί της τον τίτλο του πιο καυτού και σέξι στήθους!

















Πηγή: sportdog.gr

Το πήρε ο ΠΑΟ ή το έχασε ο Ολυμπιακός;

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την πράσινη κατάληξη του ημιτελικού, ψάχνει… τον Λοτζέσκι και τα ατού-φαντάσματα του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί το κόκκινο χριστουγεννιάτικο δέντρο έμεινε από… στολίδια αλλά φύλαξε στη φάτνη το γιορτινό δώρο του Πεδουλάκη Ηττημένος στους αιθέρες, εκεί όπου μέχρι να πατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ και ως απόρροια του εντυπωσιακού νικηφόρου σερί του στην Ευρωλίγκα, είχε αποδειχθεί ότι ο δαπανηρός μεταγραφικός σχεδιασμός της ΚΑΕ απέφερε τα προσδοκώμενα στις μάχες των ριμπάουντ.

Χαμένος στην επιβολή ρυθμού και κυριαρχίας και κατά συνέπεια, εγκλωβισμένος στις προθέσεις του Παναθηναϊκού, που τον κράτησε στο χαμηλότερο επίπεδο σκοραρίσματος της σεζόν. Αυτό στο οποίο κατ’ εξοχήν οφειλόταν το περιβόητο «23-0» που τον συνόδεψε στη «ρώσικη ρουλέτα» του ημιτελικού του Κυπέλλου (αλλά τότε ο πρωταθλητής Ευρώπης έβαζε 20 και 22 πόντους παραπάνω)…

Δίχως την παραμικρή βοήθεια του «πολυβόλου» του, Ματ Λοτζέσκι, που είχε το… απόλυτο σε άσφαιρα πυρά, ενδεδυμένος με… σεντόνι φαντάσματος του «κανονικού εαυτού» του.
Χωρίς τις αναμενόμενες βοήθειες από τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη - που έμοιαζε συχνά «φυλακισμένος» από το μαρκάρισμα του Γκιστ - αλλά και από τον Γιώργο Πρίντεζη, με την ανετοιμότητα να ξεχειλίζει από τα κορμιά των ταλαιπωρημένων από τους τραυματισμούς, Λο και Πέτγουι και τον Σίμονς φορτωμένο με φάουλ από νωρίς, να αφήνει μονάχο του τον Ντάνστον να μάχεται στον αέρα.
Όλα αυτά αθροιστικά, μαζεμένα και συνολικά, ήταν οι αιτίες που… ξεστόλισαν το λαμπρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα «ερυθρόλευκα» στολίδια δόξας με τα οποία ήταν φορτωμένο από την αρχή της σεζόν, κάνοντας ένα από τα ωραιότερα δώρα της καριέρας του Αργύρη Πεδουλάκη.
Για τον οποίο όχι ο κόσμος του Παναθηναϊκού που τον αμφισβητεί (γιατί θαρρώ πως αυτό εξακολουθεί να ισχύει και δεν αλλάζει, καθώς ο αξιόλογος Έλληνας κόουτς κουβαλάει τη βαριά και «άχαρη» κληρονομιά των συγκρίσεων με τον Ομπράντοβιτς) μα… και οι πέτρες γνώριζαν ότι δεν θα άλλαζε χρόνο στον «πράσινο» πάγκο.
Του «έκλεψε» την ψυχολογία
Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟ – η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων παραπέμπει και στον πρώτο τίτλο της περιόδου – των παικτών του και, βεβαίως, του προπονητή του.
Προς τιμή του, ο πρωταθλητής Ελλάδας, «καβατζάρισε» το…miss match ψυχολογίας έναντι του Ολυμπιακού, δείχνοντας με τα πατήματά του από το πρώτο τζάμπολ ως τη λήξη του αγώνα, ότι μια ομάδα τίτλων δεν παραδίδεται, δεν καταθέτει όπλα.
Γυάλιζε το μάτι των «πράσινων» οι οποίοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας σε μια νοκ άουτ αντιπαράθεση, που εκφράζεται κύρια από το στοιχείο του «τζόγου».
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, επικράτησε σε όλους τους τομείς και πήρε δίκαια τη νίκη.
Τονίζω όμως αυτό που εκ προοιμίου γνωρίζαμε όλοι. Μέχρι και οι φίλοι του «τριφυλλιού»: Εφόσον προκρινόταν ο ΠΑΟ, πρωτίστως θα είχε χάσει ο Ολυμπιακός και δευτερευόντως θα είχαν πάρει το ματς οι «πράσινοι», είτε τους κολακεύει είτε όχι, είτε το θέλουν είτε όχι.
Κι αυτό γιατί με το πλήρες φετινό ρόστερ τους, τη φόρμα που διανύουν, το γρήγορο και με πολλές εναλλαγές σε επίθεση και άμυνα μπάσκετ που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι», το συγκεκριμένο momentum τους ευνοούσε και δεν αμφισβητείται το ότι οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά υπέρ των ανώτερων, εφόσον η πρόκριση παιζόταν σε δύο ματς.
Στη «μια κι έξω» κόντρα τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και συνέβησαν, ως αποτέλεσμα της «πληθωριστικής συγκυρίας» διαφόρων αρνητικών καταστάσεων, οι οποίες περιγράφηκαν κατά την άποψη μου στον πρόλογο του κειμένου.
Μέχρι και το γεγονός ότι οι άρτι αποθεραπευθέντες του ΠΑΟ, Παππάς και Ματσιούλις αποδείχθηκαν «λίρες 100» για το νικητή – εν αντιθέσει, όπως είπαμε, με τις αντίστοιχες περιπτώσεις των Πέτγουι, Λο – και μαζί με τον Μπράμο, τον Κάρι (!), καθώς και τη σφραγίδα του διαχρονικού «πράσινου» ηγέτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, κυρίως στην 4η (καθοριστική στην έκβαση) περίοδο, πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο…
Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι και η βραχεία κεφαλή στην εξέλιξη του σκορ σημάδεψε όλο τον ημιτελικό, καθώς ακόμα και αυτή η τελική διαφορά των 8 πόντων κατακτήθηκε από τον ΠΑΟ στο φινάλε.
Ποιοτικά το μπάσκετ των «αιωνίων», για ακόμα μια φορά, δεν διεκδικεί δάφνες και αυτό προκύπτει και από το σκορ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που το ζούμε συχνά σε τέτοια παιχνίδια όπου η πίεση και το άγχος κάνουν… υπέρβαρους τους αθλητές των δύο μεγάλων μονομάχων.
Υ.Γ.: Με τις εξαιρετικά πολλαπλάσιες βολές που εκτέλεσε (πάλι) ο Παναθηναϊκός δεν θα ασχοληθώ. Γιατί αφενός είναι ένα μόνιμο ζήτημα αυτών των ματς (…) και αφετέρου δεν έκριναν σε καμία περίπτωση – αυτή τη φορά τουλάχιστον – την έκβαση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας νίκησε γιατί σ’ αυτό τον αγώνα ήταν ανώτερος του πρωταθλητή Ευρώπης. Ξεκάθαρα!
Υ.Γ.1: Για τις «εκρήξεις» και τις ασχήμιες της εξέδρας επίσης δεν θα… χαλάσω μελάνι. Κλασικά στο ΟΑΚΑ, κλασικά και στο ΣΕΦ. Ποιοι οπαδοί έχουν κάνει – ή θα κάνουν – τα περισσότερα ή τα λιγότερα, ουδεμία σημασία έχει.
Αφού τα κάνουν και θα εξακολουθούν να τα κάνουν. Κυκλοφορεί μπόλικη παράνοια στις κερκίδες. Δυστυχώς!
Πηγή: sportdog.gr

Με τις φανέλες δεν σώζεται κανένας!!

«Ντου από Παντού» για τη νέα ήττα του Άρη που τον κρατάει αλυσοδεμένο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το φινάλε του A’ γύρου. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Άρης δεν πάλεψε. Και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα δώσανε οι παίκτες του για να πάρουν αποτέλεσμα από τον ΠΑΣ. Δεν τα κατάφεραν, όμως.
Πολεμιστής
Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης, που διαμαρτύρεται για την διαιτησία, παρουσιάστηκε πιο πολεμιστής στα Ιωάννινα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του. Η ήττα, όμως, δεν αποφεύχθηκε.
Στο τέλος…
Κι εδώ πρέπει να πούμε κάτι άλλο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι «έλα μωρέ που θα πέσει ο Άρης, στο τέλος θα γλιτώσει όπως πέρυσι».
Το σλόγκαν για ΑΕΚ
Θυμίζω, όμως, ότι ίδιο ήταν το σλόγκαν και για την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. «Δεν πέφτει, δεν πέφτει» και τελικά υποβιβάστηκε, αφού δεν κατάφερε να μαζέψει τους απαιτούμενους βαθμούς. Δεν την έσωσε η φανέλα της, όπως ίσως περίμεναν κάποιοι αφελώς.
Να κερδίζει!
Ο Άρης πέρυσι σώθηκε. Φέτος το έργο του είναι δυσκολότερο. Όπως και να έχει, όμως, δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό μόνο και μόνο επειδή έχει βαριά φανέλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αρχίζει και να κερδίζει κιόλας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει πάνω από τρείς – τέσσερις ευκαιρίες ανά παιχνίδι.

Χαμηλότερα
Και να πω και κάτι τελευταίο; Με το ρόστερ που έχει ο Άρης και με το ποδόσφαιρο που (δεν) παίζει, αν δεν είχε και την φανέλα που έχει, θα ήταν ακόμα χαμηλότερα σε βαθμολογική συγκομιδή. Θα την είχε αποχαιρετήσει ήδη την κατηγορία. Αν τον κρατάει κάτι, δηλαδή, αυτό είναι ο κόσμος του, η δυναμική του και η ιστορία του.Πηγή: sportdog.gr

"Είμαστε Παναθηναϊκός... Μην το ξεχάσει κανείς"

Ο Κώστας Γκόντζος θυμίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι... Ζιελόνα και γράφει για τον νόμο του ΟΑΚΑ, το πάθος του Ματσιούλις και την φανέλα που παίζει μεγάλο ρόλο! Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που απεύθυνε έκκληση στον κόσμο του Παναθηναϊκού να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ανάλογη της ιστορία της ομάδας τελείωνε με την φράση "Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός... Ας μην το ξεχάσει κανείς".
Μπορεί να γράφτηκε για άλλο λόγο αλλά ταιριάζει γάντι στην περίπτωση καθώς οι πράσινοι επέβαλλαν για μια ακόμα φορά τον νόμο του ΟΑΚΑ και υπενθύμισαν σε όσους τους είχαν ξεγραμμένους … ότι είναι Παναθηναϊκός και με απίστευτο πάθος πήραν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι που μάλλον είναι και το καλύτερο φετινό της ως τώρα την στιγμή που έπρεπε. Σε ένα παιχνίδι που πιθανότατα έκρινε τίτλο (υπάρχει και ο τελικός για να μην ξεχνιόμαστε) έδειξε γιατί …είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.
Παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τον Ούκιτς, ότι είχε τόσους τραυματισμούς και δεν έχει παίξει καλά έως τώρα νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό 67-59 και προκρίθηκε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς οπαδών και παικτών του, στο καμίνι του ΟΑΚΑ, στον τελικό του 39ου τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Παναθηναϊκός την μεγάλη ώρα... την ώρα της αλήθειας, την ώρα που κρίνονταν ένας τίτλος φώναξε παρών! Με τους προερχόμενους από τραυματισμό Μασιούλις και Παππά να παίζουν και να τα δίνουν όλα παρά την αποχή από αγώνες και προπονήσεις. Με απίστευτο πάθος ο Λιθουανός ήταν συγκινητικός και αρκεί να δει κανείς τον τρόπο που πανηγύρισε σο τέλος για να καταλάβει.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι κάθε ντέρμπι των δύο ομάδων δεν κρίνεται από την φόρμα του ενός ή του άλλου. Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία. Οι πράσινοι έδειχναν ότι έχουν κακή ψυχολογία, προβλήματα, απουσίες. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ζιελόνα φίλοι μου για να γυρίσει το παιχνίδι για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα στο κάστρο του ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε σε όλο το παιχνίδι τον ρυθμό του έπαιξε εκπληκτική άμυνα με όλους τους πράσινους να καταθέτουν ψυχή στο παρκέ μέσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ, αποδιοργανώνοντας τον αντίπαλο του κρατώντας τον σε χαμηλό σκορ για μια ακόμα φορά. Θωράκισε την ρακέτα του κα αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις με το περιφερειακό σουτ η πλάστιγγα έγειρε προς την ομάδα του Πεδουλάκη. Χαρακτηριστική και η κυριαρχία του τριφυλλιού στα ριμπάουντ όπου είχε συντριπτική υπεροχή με 42-27 ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, σε κρίσιμο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του. Αυτή την φορά δεν την πάτησε όπως στο ΣΕΦ στην επίθεση και έτσι δίκαια επικράτησε.
Τώρα πλέον ο μεγάλος νικητής του ελληνικού "έλ κλάσικο" στο μπάσκετ είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το 15ο κύπελλο της ιστορίας του έχοντας πετάξει έξω από τον θεσμό τον μεγάλο του αντίπαλο. Παράλληλα σταμάτησε και το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στο 23-0, σε ένα παιχνίδι που όπως είπαμε έκρινε κατά πάσα πιθανότητα έναν τίτλο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Μπράμος, ο οποίος πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο (59-53 στο 37') και έγειρε οριστικά το μομέντουμ υπέρ της ομάδας του.
Θα αφήσω τις ειδικές αναλύσεις στου ειδικούς και θα κλείσω το άρθρο επαναλαμβάνοντας το …"Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός... Ας μην το ξεχάσει κανείς"…παίζει ρόλο το ρημάδι το μέταλλο όπως και η φανέλα και η ιστορία.
Πηγή: sportdog.gr

Λες και έβλεπες τους περυσινούς τελικούς!!

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να προσφέρει θέαμα. Ηθελε τη νίκη και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν ήταν απλά κερδισμένος, αλλά θριαμβευτής. Αλήθεια, υπάρχει ακόμα θέμα αντικατάστασης του Αρτζι; Ο προπονητής των πρασίνων αχρήστευσε τον Σπανούλη βάζοντας πάνω του τον Γκιστ και τον Φώτση από την εκκίνηση του αγώνα και όλα τα άλλα πήραν το δρόμο τους.
Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλούς πόντους από βολές (19 από τους 67 που πέτυχε ήρθαν από τη γραμμή), αλλά κυρίως από τις δεύτερες επιθέσεις. Μάζεψε 15 επιθετικά ριμπάουντ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.
Ηταν σαν μια επανάληψη των περυσινών τελικών του πρωταθλήματος το σκηνικό. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε αλλαγές στα πικ στον Σπανούλη και τον εξουδετέρωσε. Μόλις 8 πόντους είχε ο φορμαρισμένος αρχηγός του Ολυμπιακό, μόνο έναν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι σούταραν 22 δίποντα και 31 τρίποντα κι αυτό δίνει μία εξήγηση στη διαφορά στις βολές, που ήταν χαωτική. 28 σούταρε ο Παναθηναϊκός, 9 ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, οι πράσινοι επιχείρησαν 39 δίποντα και οι ερυθρόλευκοι 22. Οχι ότι έλειψαν τα σφυρίγματα έδρας (πολλά τα φάουλ που δεν ήταν σε προσπάθεια για σουτ), αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να τα βάλει με τον εαυτό του και μετά με τον Τανατζή.
Ο Παναθηναϊκός το ήθελε περισσότερο, το μάτι του γυάλιζε. Ο Μπράμος και ο Ματσιούλις ήταν οι καλύτεροί του, μαζί με τον Λάσμε που πήτε 7 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Ολυμπιακός δεν έτρεξε, ήταν στατικός στην επίθεση και παρότι είχε 17 ασίστ, δεν είχε την κυκλοφορία της μπάλας που ήθελε. Οι περισσότερες τελικές πάσες ήταν στο τρίποντο, με τους Σλούκα, Περπέρογλου και Μάντζαρη να δίνουν λύσεις.
Αντίθετα οι... ρούκις στο ΟΑΚΑ δεν τα κατάφεραν. Ο Λοτζέσκι πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν η απογοήτευση του ματς. Το ίδιο και οι ψηλοί του Ολυμπιακού, ίσως να χρειαζόταν πιο πολύ ο Καββαδάς και όχι ο Κατσίβελης στη 12αδα. Ο Μπέγκιτς και ο Ντάνστον δεν υπήρχαν τα 4αρια ήταν σε κακή βραδιά. Τελικά ο Περπέρογλου ως πάουερ φόργουορντ έδωσε λύσεις, αλλά αυτό το σχήμα ήταν εναλλακτικό.
Οπως και να έχει ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει, αφού έχει ήδη το Κύπελλο στο τσεπάκι του. Θα το βάλει στην τροπαιοθήκη του και όταν κερδίσει στον τελικό τον Αρη, εκτός κι αν γίνει η μεγάλη έκπληξη στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: sportdog.gr

Αυτή η Αρμάνι δεν φοβίζει!!

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχασε με 87-72 από την Καντού και δεν… ανησυχεί τους «αιώνιους».

Αυτή η Αρμάνι δεν φοβίζει
Παρουσιάζοντας πρόσωπο με το οποίο δεν μπορεί να πάει… πουθενά στο Top 16, η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχασε με 87-72 από την Καντού στο τελευταίο ματς της ενδέκατης αγωνιστικής της ιταλικής λίγκας και πλέον μετρά πέντε ήττες.

Για την εκ των αντιπάλων των «αιωνίων» και πρώτη αντίπαλο του Παναθηναϊκού στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας διασώθηκαν οι Αλεσάντρο Τζεντίλε και Κιθ Λάνγκφορντ με 28 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Κυριακή 22/12

Μπρίντιζι-Μοντεγκρανάρο 76-80
Καζέρτα-Βαρέζε 86-80
Πιστόια-Βενέτσια 81-62
Κρεμόνα-Πέζαρο 80-82
Βίρτους Μπολόνια-Αβελίνο 74-78
Ρόμα-Ρέτζιο Εμίλια 72-67
Σάσαρι-Σιένα 60-62

Δευτέρα 23/12

Καντού-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 87-72

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

«Να παραιτηθεί η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ»

Την παραίτηση της προέδρου του ΕΣΚΑΝ ζήτησε ο αθλητίατρος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Χάντζος, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με το ντόπινγκ κοντρόλ που πέρασαν οι παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Να παραιτηθεί η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ»
Ο κ. Χάντζος κατήγγειλε πως η κ. Σπηλιοπούλου τον κατηγόρησε για παρεμπόδιση του ελέγχου.

Αναλυτικά: «Καταγγέλλω την πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ, κα Σπυροπούλου, η οποία τόλμησε να μου πει πως εμποδίζω τον έλεγχο, όταν ζητάει ούρα και αίμα σήμερα τέτοια ώρα, ενώ θα μπορούσε να το κάνει χθες. Πρέπει να παραιτηθεί, η Πολιτεία πρέπει να την παραιτήσει, που είδε να εμποδίζω τον έλεγχο; Δεν έχω κανένα πρόβλημα να περάσουν από έλεγχο, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο».

Κέρασαν τη… Λίβερπουλ!!

Γιατί να χαλάνε τις καρδιές τους χριστουγεννιάτικα; Άρσεναλ και Τσέλσι δεν ρίσκαραν να χάσουν (πολύ) έδαφος στη μάχη του τίτλου και σέρβιραν μια σούπα (0-0) που βρήκε νοστιμότατη μόνο η… Λίβερπουλ!

Κέρασαν τη… Λίβερπουλ!
Αν έχανε η Άρσεναλ θα έμενε τέταρτη. Αν έχανε η Τσέλσι θα έμενε πέμπτη. Οπότε, αντί να «σκοτωθούν» μεταξύ τους, σκότωσαν το… θέαμα που περιμέναμε όλοι στο «Emirates».

Ψάχνοντας επιφυλακτικά τη νίκη που θα τις έφερνε στην κορυφή και συμβιβαζόμενες όσο περνούσε η ώρα με την ισοπαλία (που κρατούσε τους μεν πρωτοπόρους και τους δε σε απόσταση βολής), «κανονιέρηδες» και «μπλε» μοιράστηκαν τα ημίχρονα.

Αφού λοιπόν η υπεροχή της ομάδας του Μουρίνιο στο πρώτο δεν έφερε κάτι παραπάνω από ένα δοκάρι του Λάμπαρντ κι εκείνη των γηπεδούχων στο δεύτερο δεν παρήγαγε κάτι περισσότερο από δυο (όντως καλές) ευκαιρίες του Ζιρού στο τέλος, έμειναν σε ένα ωραιότατο 0-0.

Ωραιότατο για τη Λίβερπουλ, που εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες αμφοτέρων και θα κάνει Χριστούγεννα -έστω και με συγκάτοικο- στην κορυφή. Αλλά εξίσου βολικό και για τις Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον, οι οποίες επίσης στριμώχνονται στο χαμό που γίνεται στις πρώτες θέσεις και… απειλούν να πιάσουν το ρετιρέ!


Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/12

Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1
(25', 45' Σουάρες, 42' Στέρλινγκ - 58' Ματς)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 0-3
(25’ Καμπάιγ, 39’ αυτ. Γκάμπιντον, 86’ πεν. Μπεν Αρφά)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4
(50’ Ρίτσαρντσον, 69’ αυτ. Κομπανί - 23’ Τουρέ, 43’ Κομπανί, 78’ Νάβας, 73’ Κομπανί)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 3-1
(26’ Γουέλμπεκ, 36’ Γιανουζάι, 72’ Γιανγκ - 81’ Κόουλ)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(51’ Άνταμ, 70’ Κράουτς - 66’ Κόζακ)

Σάντερλαντ-Νόριτς 0-0

Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-1
(86’ Βίντρα - 28’ Λίβερμορ)

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-3
(13’ Λαλάνα, 60’ Λάμπερτ - 25’, 64’ Αντεμπαγιόρ, 55’ Χόιφελντ)

Σουόνσι-Έβερτον 1-2
(71’ Τιεντάλι - 66’ Κόουλμαν, 84’ Μπάρκλεϊ)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Πέμπτη, 26/12 (17:00)

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας
Κάρντιφ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Σουόνσι
Έβερτον-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Στόουκ
Νόριτς-Φούλαμ
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30) Πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης: «Κίνητρο για τη συνέχεια…»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Άρη, εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρώην ομάδα του, που δίνει τη δική της «μάχη».

Τσιώλης: «Κίνητρο για τη συνέχεια…»
Η νίκη θα δώσει ώθηση για τη συνέχεια στον ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στο τρίποντο αλλά και την σημασία του, που πήρε η ομάδα του, ενώ σχολίασε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Ο Άρης είναι ένας ιστορικός σύλλογος, υπάρχει ακόμα ο χρόνος για να μπορέσει να ανακάμψει η ομάδα. Εύχομαι να βρουν τα πατήματα τους. Είναι μια δύσκολη περίοδος, στην οποία ο κόσμος πρέπει να δει πως θα βοηθήσει τους παίκτες. Αυτή είναι μια σπουδαία βαθμολογικά νίκη, που μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια, ώστε να είμαστε και κοντά στις πρώτες θέσεις. Μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια και ενθουσιασμό στον κόσμο. Το ότι δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, φταίει το γήπεδο, που ήταν ακατάλληλο για μπάλα».

«Ο Παναθηναϊκός πάντα διψάει για νίκες και τίτλους»

Ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο τη νίκη με τον Ολυμπιακό και την πήρε όπως υποστήριξε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, τονίζοντας ότι η ομάδα πάντα διψά για τίτλους.

«Ο Παναθηναϊκός πάντα διψάει για νίκες και τίτλους»
Διψασμένος για νίκες και τίτλους είναι πάντα ο Παναθηναϊκός και αυτό έδωσε ώθηση στους παίκτες της ομάδας στη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

«Αυτά τα παιχνίδια τα παίρνει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Φανήκαμε να το θέλουμε εμείς περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός πάντα διψάει για νίκες και τίτλους», είπε ο νεαρός φόργουορντ και πρόσθεσε για τον αν αυτή η νίκη δίνει ώθηση για τη συνέχεια εντός και εκτός συνόρων:

«Το ελπίζουμε. Είμαστε μία ομάδα που διψάμε για νίκες και είναι σημαντική η νίκη. Θέλουμε να μπούμε και να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε».

Το τρένο έπεσε σε πράσινο τείχος!!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια, γιατί ήταν πιο ομάδα. Το λένε και οι αριθμοί, που δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αυτή τη φορά αποτυπώνουν την πραγματικότητα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Το τρένο έπεσε σε πράσινο τείχος
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κρίνουν το παιχνίδι, όλα είναι υπέρ των πράσινων, που έστησαν το τείχος τους στο ΟΑΚΑ και σταμάτησαν το τρένο του Ολυμπιακού, που έχασε για πρώτη φορά στη σεζόν στις 23 Δεκέμβρη!
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν...

1. Επιβάλλει το ρυθμό του, κάτι που είναι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ελέγξει τις κατοχές και το έκανε, μειώνοντας τον αριθμό των επιθέσεων του Ολυμπιακού.

2. Σταματάει το πάσινγκ γκέιμ του Ολυμπιακού, χάρη στις αλλαγές που κάνει στα πικ εντ ρολ. Ο Γκιστ αποδιοργανώνει τον Σπανούλη, είναι καθοριστική η συμβολή του Αμερικανού στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Εκτός από τον Σπανούλη, καταφέρνει να σταματήσει και τον Λοτζέσκι, που μένει άποντος στο πρώτο του ματς στο ΟΑΚΑ.

3. Χάρη στο ρυθμό και την άμυνα, κρατάει τον Ολυμπιακό στους 59 πόντους. Εκεί κρίθηκαν όλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις να νικήσουν μέσα στο ΟΑΚΑ σκοράροντας μόνο 59 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο ορθολογικά, είχε πάθος, καρδιά, θέληση και συγκέντρωση.

4. Κτυπάει στο ζωγραφιστό, εκμεταλλεύεται τα μις ματς. Κυρίως το κάνει με τον Ματσιούλις, που ποστάρει όποτε υπάρχει απέναντι ο κατάλληλος αντίπαλος. Ειδικά όταν βρήκε απέναντί του τον Λο. Οι πράσινοι επέμειναν εκεί και ο Ολυμπιακός δεν είχε τα αντισώματα, απέναντι στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

5. Παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ, που είναι ίσως το πιο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης. Ειδικά ο Λάσμε πήρε 7 κι έτσι οι πράσινοι διόρθωσαν τα λάθη τους, είχαν δεύτερες ευκαιρίες και συνάμα αποδιοργάνωσαν τον Ολυμπιακό. Οποιος πηδάει πιο ψηλά και τρέχει πιο γρήγορα, έχει το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα αυτά σε καλύτερο βαθμό.

6. Από την άλλη ο Ολυμπιακός προτιμά τα τρίποντα, κάνει περισσότερα σουτ από την περιφέρεια, δεν φθείρει τον Παναθηναϊκό. Κάνει 31 τρίποντα, βάζει τα 10. Μόνο ο Σλούκας και ο Περπέρογλου είναι εύστοχοι, αλλά δεν γίνεται με δύο παίκτες να κερδίσεις τέτοιο ματς.

Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι πιο βασικοί λόγοι της επικράτησης του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρώτου τίτλου της χρονιάς, όμως ακόμα είμαστε στου δρόμου τα μισά για όλους...

Πηγή: Superbasket.gr

Επέμβαση για Κουτσόπουλο!!

Δεν γλιτώνει την επέμβαση στον Πανθρακικό ο Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Επέμβαση για Κουτσόπουλο
Ο 34χρονος γκολκίπερ της ομάδας της Κομοτηνής, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα, φάνηκε πως θα πρέπει να εισαχθεί στο χειρουργείο, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Η επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

«Μόνιμος» στην Τότεναμ!!

Από υπηρεσιακός σε… «μόνιμος» προπονητής της Τότεναμ έγινε ο Τιμ Σέργουντ, ο οποίος συμφώνησε με τα «σπιρούνια» για 1,5 χρόνο, μετά τη νίκη της ομάδας επί της Σαουθάμπτον.

«Μόνιμος» στην Τότεναμ!
Η νίκη της Τότεναμ επί της Σαουθάμπτον άνοιξε τον δρόμο για την παραμονή του υπηρεσιακού Τιμ Σέργουντ στο πάγκο της ομάδας για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο 44χρονος Άγγλος συναντήθηκε σήμερα με τον Ντάνιελ Λεβί και συμφώνησαν για «μονιμοποίηση» της συνεργασίας τους, αφού η ομάδα έχει δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στις δύο αγωνιστικές που αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του.

Έτσι, ο πρώην προπονητής των ακαδημιών της Τότεναμ αντικατέστησε τον Αντρές Βίλας Μπόας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2015.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Καραμάνος και το... «δώρο»

Είδε τους κόπους του να ανταμείβονται και το χαίρεται δεόντως. Ο Τάσος Καραμάνος, λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ατρόμητο, ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς του φίλους.

Ο Καραμάνος και το... «δώρο»
Τις τελευταίες αγωνιστικές, ο Τάσος Καραμάνος πήρε ευκαιρίες από τον Γιώργο Παράσχο, στον Ατρόμητο και τον δικαίωσε. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, είχε πολύ καλή απόδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, ενώ σημείωσε και δύο τέρματα κόντρα στον Πανθρακικό.

Η ανταμοιβή δεν άργησε να έρθει από την διοίκηση του Ατρόμητου. Την Δευτέρα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο, μέχρι το 2017 με τους «κυανόλευκους», κάτι το οποίο ήταν το δικό του… δώρο Χριστουγέννων. Αυτό, τουλάχιστον, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Το ποστάρισμα του ταλαντούχου επιθετικού: «Η πιο ευχάριστη εξέλιξη και το πιο όμορφο δώρο γι’ αυτά τα Χριστούγεννα! Να είσαι όλοι καλά για να μηνύματα και τις ευχές σας. Καλές γιορτές σε όλους σας»! Πηγή: sport-fm.gr

Τα εισιτήρια για το TOP 16!!

Η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας ξεκινά στις 2 Γενάρη και στον Ολυμπιακό περιμένουν να υποδεχτούν τους φιλάθλους τους στο ΣΕΦ.

Τα εισιτήρια για το TOP 16
Έτσι, τη Δευτέρα εξέδωσαν ανακοίνωση για τα εισιτήρια των εντός έδρας αναμετρήσεων των «16»της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενημερώνοντας για τα σημεία πώλησης και τις τιμές των.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε την έναρξη της πώλησης των πακέτων EUROLEAGUE PASS των επτά εντός έδρας αγώνων της ομάδα μας για τη φάση του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Η πώληση των πακέτων θα ξεκινήσει στα γραφεία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και στο www.olympiacosbc.gr την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00.

Οι φίλαθλοι που έχουν ήδη κάνει τηλεφωνική κράτηση και έχουν επιλέξει να πληρώσουν με μετρητά, παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της ΚΑΕ το αργότερο έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 (ώρες λειτουργίας 10:00-18:00) για την πληρωμή και παραλαβή των πακέτων εισιτηρίων.

Όσοι από τους φιλάθλους έχουν κάνει κράτηση στα γραφεία της ΚΑΕ, δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα πακέτα εισιτηρίων μέσω του ΙΝTERNET.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας των γραφείων την εβδομάδα των Χριστουγέννων:

ΤΡΙΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 10:00-18:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 10:00-18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 10:00-15:00

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των πακέτων είναι οι ακόλουθες:

305/327 10€ 52,5€ (από 70€)
308/324 15€ 77€ (από 105€)
125 20€ 105€ (από 140€)
123 25€ 133€ (από 175€)
206/210 30€ 157,5€ (από 210€)
107 40€ 210€ (από 280€)
VIP/BASELINE 2ησειρά 70€ 367,5€ (από 490€)
Court Seats 2η σειρά 80€ 420€ (από 560€)
Baseline 1η σειρά 90€ 472,5€ (από 630€)
Court seats 1η σειρά 100€ 525€ (από 700€)

Τα πακέτα εισιτηρίων για τα τμήματα 107, VIP, BASELINE 1 και 2, COURT SEATS 1 και 2 πωλούνται ΜΟΝΟ από τα γραφεία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις:
210 45 27 600
210 45 27 471
210 45 27 473

Όλοι οι κάτοχοι των πακέτων Euroleague Pass θα έχουν έκπτωση 10% στα επίσημα προϊόντα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ΣΕΦ.

Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων για τo Euroleague Pass είναι περιορισμένο, οπότε όσοι φίλαθλοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να σπεύσουν έγκαιρα!

Σημειώνεται επίσης ότι, όσοι από τους φιλάθλους αγοράσουν τα πακέτα εισιτηρίων μέσω του www.olympiacosbc.gr, έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης των εισιτηρίων τους με το σύστημα "PRINT AT HOME"».

Επιβαρυντικό το φύλλο αγώνα του ντέρμπι!!

Οι διαιτητές κατέγραψαν μεταξύ άλλων την 20λεπτη καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε το ντέρμπι των «αιωνίων», αλλά και την ρίψη αντικειμένων.

Επιβαρυντικό το φύλλο αγώνα του ντέρμπι
Επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το φύλλο αγώνα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, για το Κύπελλο.

Οι διαιτητές αναφέρουν σε αυτό την 20λεπτη καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε το ματς λόγω της ρίψης κροτίδας στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», επίσης τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων (όχι αυτής που έπεσε στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα), τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια του αγώνα, τις σειρήνες, αλλά και τους πυρσούς που άναψαν οι «πράσινοι» οπαδοί.
Πηγή: sport-fm.gr

Ματσιούλις: «Παίξαμε με περισσότερη δύναμη και πάθος»

Μεγαλύτερη θέληση και ενέργεια από τον Ολυμπιακό, έβγαλε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και αυτόν τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη, σύμφωνα με τον Γιόνας Ματσιούλις.

Ματσιούλις: «Παίξαμε με περισσότερη δύναμη και πάθος»
Πιο δυνατά και με περισσότερο πάθος αγωνίστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός και με τη βοήθεια του κόσμου έφτασε στη νίκη, όπως υποστήριξε ο Γιόνας Ματσιούλις.

«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλαμε πολύ τη νίκη. Παίξαμε με περισσότερη δύναμη και πάθος από τον αντίπαλό μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας τα καταφέραμε», είπε ο Λιθουανός φόργουορντ και συνέχισε αναφερόμενος στον τραυματισμό του:

«Είχα μόνο μία προπόνηση, αλλά ένιωσα πολύ καλά και σήμερα ο κόσμος μας βοήθησε με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε».

Όσο για τον τελικό με τον Άρη; «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Είναι μία ομάδα που έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο. Εμείς ελπίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση εκείνη την περίοδο και να μην έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών».

Ο Ματσιούλις ιδιαίτερα ευδιάθετος μάλιστα, ευχήθηκα στα ελληνικά στους εκπροσώπους του Τύπου λέγοντάς τους: «Καλά Χριστούγεννα Όλοι!»


Μπράμος: «Η άμυνα έκανε τη διαφορά…»

Στην καλή άμυνα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός και κράτησε τον Ολυμπιακό σε χαμηλά επίπεδα, στην επίθεση, στάθηκε ο Μάικ Μπράμος, μετά το τέλος του αγώνα.

Στην άμυνα που έπαιξε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, αλλά και στις δύσκολες επιθέσεις που έφεραν πόντους για τον Παναθηναϊκό, στάθηκε μετά το τέλος του ματς, ο Μάικ Μπράμος. Ο ομογενής φόργουορντ των «πράσινων» αναφέρθηκε στη νίκη που έφερε την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και στην επόμενη μέρα του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά: «H άμυνα ήταν το "κλειδί". Οι αντίπαλοί μας ευστόχησαν σε μερικές δύσκολες προσπάθειες, αλλά εν τέλει η άμυνα έκανε τη διαφορά, όπως και τα καλάθια μας στο τέλος. Αγωνιστήκαμε με καρδιά και πάθος. Κυνηγήσαμε πολλές μπάλες, πήγαμε πρώτοι στο ριμπάουντ. Η τακτική έπαιξε ρόλο, αλλά περισσότερο η καρδιά», τόνισε αρχικά ο Μπράμος.

«Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι κι υγιείς. Πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σ' αυτή τη νίκη. Δε θέλαμε τη νίκη τόσο, ώστε μας βοηθήσει, όσο να επουλώσουμε τις πληγές μας. Ακόμα υπάρχει ο τελικός του θεσμού. Έχουμε πολλούς μαχητές στην ομάδα, παρότι δεν αγωνιστήκαμε όπως θα θέλαμε. Η επιθυμία μας είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κι όχι δύο πίσω».

Άλλαξε look ο Φώτσης!! (pic)

Είναι άγνωστο αν ο Αντώνης Φώτσης… πλήρωσε με το μούσι του κάποιο στοίχημα πάντως μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε με νέο look.

Άλλαξε look ο Φώτσης (pic)
Ανανεωμένος εμφανίστηκε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση των «πράσινων» στον τελικό του Κυπέλλου ο Αντώνης Φώτσης.

Ο «Μπάτμαν» άλλαξε look ξυρίζοντας μέρος από το πλούσιο μούσι του…

Άγνωστο παραμένει αν ήταν στο πλαίσιο κάποιου… στοιχήματος!


Το νέο look του Φώτση αμέσως μετά το τέλος του αγώνα


Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν μπορώ να πω ποιος μας κέρδισε»

223934
Την πίστη του ότι ο Αρης δεν θα υποβιβαστεί , εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά το 2-1 από τον ΠΑΣ ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Μίλησε για παράγοντες…που δεν άφησαν την ομάδα του να κερδίσει σήμερα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:
«Σήμερα ήμασταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε πάθος για τη νίκη, αλλά δεν την πήραμε λόγω άλλων παραγόντων. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ποιος μας κέρδισε σήμερα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Αρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και φυσικά δεν πρόκειται να πέσει.Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ανεβούμε βαθμολογικά και να σώσουμε την ομάδα. Και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και η ομάδα θα σωθεί».

Τα «βαφτίσια» στην πλάτη του Άρη!

Σαν να μην έφτανε στον Άρη το γεγονός ότι αντικρύζει τη βαθμολογία από την τελευταία θέση, σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι το ρόστερ εμφανίζει τραγικές ελλείψεις σε ποιότητα και βάθος, οι «κίτρινοι» πρέπει να έρχονται κάθε αγωνιστική αντιμέτωποι με πολλούς μικρούς «Βοσκάκηδες» οι οποίοι κάνουν το παν για να τους στερήσουν τον ιδρώτα τους στον αγωνιστικό χώρο.Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Με τη Βέροια ήταν ο Βοσκάκης, σήμερα έμελλε να είναι ο Σιδηρόπουλος. Πρόθυμοι θα υπάρχουν πάντα. Τυχαίο προφανώς το γεγονός ότι ο δεύτερος ήταν κουμπάρος στα περίφημα βαφτίσια του πρώτου στον Πλατανιά των Χανίων. Ο περίφημος ρέφερι με σπίτι στο Ωραιόκαστρο αλλά «πολιτογραφημένος» στο σύνδεσμο Δωδεκανήσων που έχει στο -πολύ πρόσφατο- παρελθόν «στιγματίσει» τα παιχνίδια του Άρη με τις τραγικές του διαιτησίες, εμφάνισε σήμερα το γνωστό του «αγγελικό» πρόσωπο.

Καθυστέρησε να φανερώσει τις πραγματικές του προθέσεις για περίπου 43 λεπτά, αλλά μόλις του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, το έκανε με απίστευτη προθυμία και θέληση. Και δεν ήταν μόνος, είχε και «συνεργούς». Από τον 4ο Κάκο που δεν είδε τίποτα στη φάση της αποβολής, αλλά και από τον παρατηρητή Δημήτρη Γκρούτση, ο οποίος του έβαλε καλό βαθμό!!!

Είναι να «τρελαίνεσαι» με τα όσα συνέβησαν σήμερα στα Γιάννινα. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά, μπας και αντιληφθούμε το μέγεθος της «σφαγής»...

-Χέρι του Βίλα στο 7' μετά από κόρνερ του Τάτου «πνίγεται»

-Κόκκινη κάρτα στον Βίλα στο 44' που σπρώχνει εκτός φάσης τον Γιάννη Παπαδόπουλο, «πνίγεται».

-Παίκτης που δέχεται γροθιά (Τάτος), τιμωρείται το ίδιο με αυτόν που την έδωσε (Βίλα).

-Πέναλτι για το οποίο δεν διαμαρτύρεται κανείς παίκτης (!) της ομάδας που το κερδίζει και το βλέπει μόνο ο αετομάτης Σιδηρόπουλος. Κανονισμός που προφανώς υφίσταται μόνο για τον Άρη στην Ελλάδα, από την ανάλογη περίπτωση Καλόπουλου πριν μερικά χρόνια, στο χέρι (;) του Νέτο.

-Δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αγκωνιά του Ντε Βινσέντι στον Οικονομόπουλο στο 65' «πνίγεται».

-Τέταρτο ανύπαρκτο φάουλ γύρω από την περιοχή του Διούδη, φέρνει το 2-1 για τον ΠΑΣ.

Συμπέρασμα; Για «ανύπαρκτος, πεσμένος και τελειωμένος» αυτός ο Άρης, σαν πολύ δεν υπολογίζεται από τους διαιτητές ρε παιδιά;

Υ.Γ. Ποιος θα περίμενε ότι η περίφημη φωτογραφία από τα βαφτίσια του παιδιού του Μιχάλη Βοσκάκη, με κουμπάρο τον Σιδηρόπουλο θα μας χρησίμευε τόσο γρήγορα; Πηγή: metrosport.gr

Ανάρτηση-«μήνυμα» στο Facebook!!

Ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook πραγματοποίησε η ΠΑΕ Άρης, με αφορμή φυσικά τη σημερινή τραγική διαιτησία του Σιδηρόπουλου στους «Ζωσιμάδες». Πιο συγκεκριμένα, στο λογαριασμό αναγράφηκε:

«O ΑΡΗΣ άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και είναι προφανές ότι ενόχλησε. Σύντομα θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα και θα ενοχλήσει κι άλλο. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ξανασυστηθούμε...».

Κατσαβάκης: «Παραμένει στόχος μας η γρήγορη παραμονή»

Περιχαρής, και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου, Μάκης Κατσαβάκης. Ο Σερραίος προπονητής που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εξαιρετική πορεία της ομάδας δεν παρέλειψε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, κάνοντας εκ νέου αναφορά για γρήγορη παραμονή και επουδενί για συμμετοχή στα πλέι οφ. Αν και τα αποτελέσματα και η βαθμολογία δείχνουν ξεκάθαρα άλλα…

«Θέλω αρχικά να ευχηθώ σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, με υγεία και κάθε ευτυχία. Οσον αφορά τον αγώνα ο Απόλλων μπήκε δυνατά, με πρέσινγκ, συνέπεια του οποίου ήταν να ανοίξει το παιχνίδι. Εμείς αξιοποιήσαμε τις κάθετες πάσες, είχαμε ηρεμία, και πραγματοποιήσαμε μία από τις καλές μας φετινές εμφανίσεις. Πετύχαμε γρήγορα το γκολ, αν έμπαινε και το γκολ στη φάση με το δοκάρι θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο προβάδισμα.

Από μία εξαιρετική ενέργεια του Σωτήρη πήραμε τη νίκη, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας και να είμαστε πιο αισιόδοξοι.
Συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά στο Σωτήρη ο οποίος έδωσε ηρεμία και ποιότητα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Απόλλωνα στο δεύτερο γύρο και να υλοποιήσει τους στόχους του.

Ο Απόλλων ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, ήταν από τις καλές ομάδες που πέρασαν από εδώ και δικαιούται και αγωνιστικά και ιστορικά να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Για εμάς ο στόχος δεν αλλάζει, παραμένει η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και πιστεύω ότι πάμε πολύ καλά».

Παντζιαράς: «Δεν είναι οι γιορτές που θα θέλαμε»

Μόνο ικανοποιημένος δε θα μπορούσε να είναι από το αποτέλεσμα με τον Εθνικό Γαζώρου ο τεχνικός του Απόλλωνα, Ανδρέας Παντζιαράς. Οι «κοκκινόμαυροι» υπέστησαν ακόμη μία ήττα, παρέμειναν στη μέση της βαθμολογίας και δεν μπόρεσαν (ξανά) να πλησιάσουν στην πρώτη τετράδα.

Ο Έλληνας τεχνικός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της ομάδας, δηλαδή στην παρουσία της στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τονίζοντας: «Για εμάς δε θα είναι οι γιορτές όπως θα θέλαμε μετά από άσχημο αποτέλεσμα. Ηρθαμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη, κλείσαμε καλά τους διαδρόμους αλλά βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά ισοφαρίσαμε άμεσα και είχαμε μία- δύο ευκαιρίες να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο και από ένα τακτικό λάθος δικό μας και μία όμορφη επινόηση του Κωνσταντινίδη βρεθήκαμε να κυνηγάμε σκορ.

Προσπαθήσαμε να πλαγιοκοπήσουμε, δεν κάναμε όμως την κλασική ευκαιρία, αφού αμύνθηκε σωστά και ο αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε στο δεύτερο γύρο με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας μαζί με τις προσθήκες που θα έρθουν στη μεταγραφική περίοδο. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία».

Τέλος ο Ογκουνσότο!!

Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα του Αχαρναϊκού ο Πάτρικ Ογκουνσότο, μετά την συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές όπου αποφασίστηκε να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Τέλος  ο Ογκουνσότο
Ούτε στον Αχαρναϊκό όπου πήγε το καλοκαίρι, κατάφερε να στεριώσει ο Πάτρικ Ογκουνσότο καθώς οι δυο πλευρές έλυσαν την συνεργασία τους, την Δευτέρα (23/12).

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον Νιγηριανό επιθετικό, ωστόσο το «διαζύγιο» αποτελούσε κοινή απόφαση. Επίσης τον ευχαριστεί θερμά και του εύχεται καλή συνεχεία στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λύνεται κοινή συναινέσει η συνεργασία της ΠΑΕ Αχαρναϊκός με τον ποδοσφαιριστή Πάτρικ Ογκουνσότο. Η Διοίκηση του Αχαρναϊκού ευχαριστεί θερμά τον κ. Πάτρικ Ογκουνσότο για την μέχρι τώρα συνεργασία που είχε με την ομάδα και του εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνει στο μέλλον! Να τονίσουμε πως η συνεργασία λύθηκε δίχως να προκύψει κανένα άλλο πρόβλημα».

Πεδουλάκης: «Κλειδί η άμυνα και η διάθεση»

Στην αποτελεσματική άμυνα της ομάδας του και το πάθος των παικτών του απέδωσε την υπεροχή απέναντι στον Ολυμπιακό ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Κλειδί η άμυνα και η διάθεση»
Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου.

«Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Κλειδί ήταν η άμυνά μας, ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας είναι πολύ καλός. Είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Όσον αφορά τα φάουλ, η μπάλα πέρασε πολλές φορές μέσα. Ο Ματσιούλις πόσταρε συνέχεια. Δεν παρασυρθήκαμε, βάλαμε την μπάλα μέσα και στην άμυνα ρισκάραμε δίνοντας σουτ στον Ολυμπιακό. Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να σπάσει την άμυνα, μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Θέλω να αναφερθώ σε δύο παιδιά που επιστρατεύτηκαν, τον Ματσιούλις και τον Παππά, χωρίς προπόνηση και ήταν και οι δύο εξαιρετικοί. Βοήθησαν και οι δύο σημαντικά. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Οι ομάδες αυτές κυνηγούν τον τίτλο κι εμείς κάναμε ένα πολύ σοβαρό βήμα για να πάρουμε τον τίτλο. Έχουμε κάποια θέματα που ελπίζουμε μετά τις γιορτές να μην τα έχουμε», ανέφερε.

Κάρι: «Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη»

Στη σπουδαιότητα της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στάθηκε ο Ραμέλ Κάρι, τονίζοντας ότι εξίσου σημαντικό είναι ότι κανείς δεν… τραυματίστηκε.

Κάρι: «Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη»
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Κυπέλλου και ο Ραμέλ Κάρι στάθηκε στη σπουδαιότητα αυτής της νίκης. Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στο… ευχάριστο γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε...

«Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη και δεν τραυματίστηκε κανένας. Είναι ένα ματς με τρελή αντιπαλότητα. Ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε καλά και το κάναμε σε αρκετά καλό βαθμό», ήταν τα λόγια του Αμερικανού γκαρντ.


«Ανταγωνισμός και στα… φιλικά με Ολυμπιακό»
 
Μια νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, όπου κι αν σημειωθεί, έχει πάντα μεγάλη αξία. Κι αυτό υπογράμμισε μετά τη μεγάλη νίκη των «πράσινων», ο Νίκος Παππάς.

Στη σημασία που έχει μια νίκη επί του «αιωνίου» αντίπαλου -σε οποιεσδήποτε συνθήκες και για οποιονδήποτε θεσμό- στάθηκε ο Νίκος Παππάς.

«Ακόμα και σε φιλικό να παίζουμε με τον Ολυμπιακό, πάντα είναι τεράστιος ανταγωνισμός. Πόσω μάλλον όταν τον αντιμετωπίζουμε σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού λίγο μετά το ντέρμπι.

Τόνισε λοιπόν ότι «ήμασταν πολύ σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα» και ότι αυτό ήταν ο κυριότερος λόγος που «καταφέραμε τελικά να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό ματς που θα μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια».

Μπαρτζώκας: «Ο γνωστός κύριος Τανατζής»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματα του κ. Τανατζή μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό.

Μπαρτζώκας: «Ο γνωστός κύριος Τανατζής»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του, αλλά και τη διαιτησία μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Πήγε πιο διψασμένος στις διεκδικίσιμες μπάλες. Δεν έγινε καλό παιχνίδι, υπήρχαν πολλά λάθη, χαμένα σουτ. Είχαμε πολλούς παίκτες που υστέρησαν. Κάποιοι ξένοι μας που είδαν πρώτη φορά αυτή την ατμόσφαιρα φάνηκαν επηρεασμένοι, αλλά και κάποιοι παίκτες μας με εμπειρία. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο αντίπαλος και ο γνωστός κύριος Τανατζής. Ένα λεπτό πριν λήξει το ματς οι βολές ήταν 25-4. Πήρε και σφυρίγματα του κυρίου Σχινά. Εμείς όποτε κάναμε ντράιβ δεν παίρναμε βολές», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εδώ...»

«Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εδώ», τόνισε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. «Άσχημη ήττα γιατί κρινόταν τίτλος», είπε.

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εδώ...»
Απογοήτευση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Σλούκας, αναφέρθηκε σε ακριβώς αυτό, στην συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς.

Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης, έδωσε, παράλληλα στο σύνθημα για την επόμενη μέρα, καθώς όπως τόνισε, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάει μπροστά και να μην μείνει σε ένα παιχνίδι.

«Περιμέναμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε τη χειρότερη ήττα σήμερα, επειδή κρινόταν ένας τίτλος. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ, έχουμε δύο βασικούς στόχους και κοιτάμε την επόμενη μέρα», ήταν τα λόγια του νεαρού άσου.


Πρίντεζης: «Δεν χρειάζεται καταστροφολογία»

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο και ο Ολυμπιακός ακόμα δύο στόχους, για αυτό και ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟ, τόνισε ότι δεν χρειάζεται καταστροφολογία.

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο δεν θα πρέπει να αναιρέσει την μέχρι τώρα φετινή πορεία των «ερυθρολεύκων», αλλά ούτε και να φέρει την… καταστροφολογία υποστήριξε ο Γιώργος Πρίντεζης, εξηγώντας ότι η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα.

«Δεν μπορώ να πω ότι μπήκαμε χαλαροί στο παιχνίδι όμως εμείς δεν βγάλαμε την ενέργεια που συνήθως βγάζουμε ως ομάδα. Κι αν τα ριμπάουντ αποτελούν το κριτήριο για τη διάθεση μιας ομάδας σε αυτό φαίνεται πως υστερήσαμε», είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και απάντησε για το αν ο Ολυμπιακός έχει… πρόβλημα στο ΟΑΚΑ:

«Εγώ προσωπικά το συγκεκριμένο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το αντιμετωπίζω σαν ένα οποιοδήποτε εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι της Euroleague όπως με την Mπαρτσελόνα και τη Φενέρ. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο εδώ (στο ΟΑΚΑ) γιατί πιθανώς να χρειαστεί να κερδίσουμε εδώ τουλάχιστον μια φορά για να πάρουμε το πρωτάθλημα, ίσως και στην Euroleague».

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό τον αποκλεισμό; «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του στην ομάδα όλοι ξέρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Η ήττα αυτή δεν αναιρεί την πορεία που κάναμε μέχρι τώρα και ξέρουμε ότι η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και θα παίξουμε πολλές φορές ακόμα με τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται καταστροφολογία. Μένουμε ενωμένοι και συνεχίζουμε».

Παπαδόπουλος: «Ο Άρης… αγωνιστικά δεν θα πέσει»

Σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του Άρη αλλά και απογοητευμένος από τη διαιτησία που συνάντησε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Ο Άρης… αγωνιστικά δεν θα πέσει»
Απογοητευμένος από την ήττα του Άρη στα Γιάννενα και από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο νέος τεχνικός των «κίτρινων», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης, στάθηκε στην αποβολή του Τάτου αλλά και στο πέναλτι που κέρδισαν οι παίκτες του ΠΑΣ για το 1-0.

Επίσης δεν θέλησε να πάρει θέση για την υπόθεση του Ουντότζι και για τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Βγαίναμε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Αν και είμαστε λίγες μέρες μαζί, τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο Τάτος ήταν ο συνδετικός κρίκος για εμάς. Η αποβολή του λειτούργησε αρνητικά για εμάς και θετικά για τον αντίπαλο,, ενώ δεν μας δίνει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε αυτό που έδωσε στον ΠΑΣ. Συνεχίσαμε αν και δεν είχαμε πολλές λύσεις από τον πάγκο. Ισοφαρίσαμε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μανιά και ο ΠΑΣ στη συνέχεια έκανε το 2-1, χωρίς ευκαιρίες.Αν θέλουμε να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Για τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου: «Αν ήθελε να αποβάλει κάποιον, ας το έκανε με τον Ντε Βινσέντι. Έκανε λάθος με τον Τάτο. Με ό,τι όμως και αν δίνει ο διαιτητής, είδατε ο ΑΡΗΣ ότι αγωνιστικά δεν πρόκειται να πέσει. Τα παιδιά έχουν αδικήσει τους εαυτούς, όπως και τα έχουν αδικήσει. Η ομάδα θα μπορούσε να έχει 16 βαθμούς».

Για την εικόνα του ΑΡΗ: «Είχαμε μια καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Ένα πράγμα έχω μετανιώσει. Που δεν ήμουν στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Πιστεύω ότι θα το είχαμε κερδίσει. Αλλά λόγω κάποιων πραγμάτων, δεν μπορούσε να γίνει αυτό».

Για τον κόσμο: «Ξέρω ότι ο κόσμος είναι πικραμένος, αλλά θα βλέπει μια ομάδα μέσα στο γήπεδο, που θα τα δίνει όλα».

Για τις μεταγραφές: «Πολλοί καλοί παίκτες θέλουν να έρθουν στον ΑΡΗ, αν και είναι τελευταίος. Έχουν βγει πολλά ονόματα. Αυτοί που θα έρθουν, θα μας βοηθήσουν πραγματικά και θα κάνουν τον ΑΡΗ μια καλή ομάδα, που θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία».

Για το θέμα του Ουντότζι: «Ξέρω ότι ο πρόεδρος κάνει προσπάθειες, αλλά θέλω να επικεντρωθώ στην προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και είναι άξια συγχαρητηρίων. Θα μπορούσαμε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή στη φάση του δεύτερου γκολ».

Ποιος είναι χειρότερος; Βοσκάκης ή Σιδηρόπουλος;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναρωτιέται, μέσω του sport-fm.gr, ποιος απ' τους δυο είναι χειρότερος διαιτητής.

Ποιος είναι χειρότερος; Βοσκάκης ή Σιδηρόπουλος;
Ακούγοντας πολλούς από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι ο μοναδικός. Καιρό τώρα προβληματίζομαι ποιος είναι τελικά χειρότερος: Ο Βοσκάκης ή ο Σιδηρόπουλος;

Αν ήμουν ο μοναδικός, θα ανησυχούσα. Θα έκανα μια δεύτερη, τρίτη ανάγνωση και ίσως σκεφτόμουν ότι για όσα βλέπω, με ξεγελούν τα μάτια μου.

Το ρεσιτάλ με τις κάρτες του Βοσκάκη σε εκείνο τον αγώνα (Βέροια- Αρης) που απέβαλε και τα σημαιάκια του κόρνερ επειδή του αντιμίλησαν δεν ήταν επαρκές δείγμα για όσους τον τοποθετούν ακόμη σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ήρθε λοιπόν και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και στο 0-4 αποβάλει τον Κανακούδη, που δεν είναι το καλύτερο παιδί, αλλά, δεν υπήρχε λόγος να του δείξει δυό κίτρινες.

Αφήστε που δεν εννοεί να συντονιστεί με το πνεύμα του νόμου, που δεν θα απέβαλε -εκτός αν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι- ποδοσφαιριστή ομάδας που έχει χάσει από τα αποδυτήρια και παίζει ίσα ίσα για να μη μηδενιστεί. Ο δε Σιδηρόπουλος δεν έχει κάνει τόσο ευτράπελα όσο ο συνάδελφός του, αλλά, φροντίζει να μένει στην… κορυφή των προτιμήσεων με πολλές αφορμές.

Σήμερα, για παράδειγμα, ξεχνά από πού ξεκίνησε το κακό σε μια σύρραξη ΠΑΣ- Αρης. Δεν αποβάλει τον Λίλα που επιτέθηκε στον ανύποπτο Παπαδόπουλο, τρώει μπουνιά από τον Ντάσιο ο Τάτος και την πληρώνουν οι δυό τελευταίοι. Ποιος είναι ο χαμένος, ποιος είναι ο κερδισμένος; Προφανώς ο ΠΑΣ.

Στη συνέχεια δε, επειδή είναι ελαφρώς άγαρμπος στις κινήσεις, κόβει μια πολλά υποσχόμενη επίθεση του Άρη, μια κάθετη πάσα του Αγάνθο. Διακρίθηκε και για τα αμυντικά του καθήκοντα…

Θα μου πείτε ότι αυτό το πρωτάθλημα, σαν το ελληνικό, δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερους διαιτητές. Δεν έχετε άδικο. Κάπως έτσι είναι. Θα πρέπει πάντως να σημειώσω, με όση αμεροληψία με διακρίνει (όχι αντικειμενικότητα και κουραφέξαλα) ότι τον Άρη τον κάνουν καζούρα οι διαιτητές.

Τον «σφυρίζουν» σαν να τους έχει κάνει μεγάλο κακό. Δεν παίρνει σφύριγμα ούτε για αμφισβητούμενο πλάγιο.
Και αυτό βέβαια έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη δυναμική των διοικήσεών του καθώς και με το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη στιγμή που τέθηκε εν αμφιβόλω το μέλλον του στη μεγάλη κατηγορία, λόγω των χρεών.

Κακώς βέβαια, αλλά, οι διαιτητές- φωστήρες, αντιμετωπίζουν τις ομάδες με βάση το πόσο ισχυρή δείχνει κι όχι αν τελικά δικαιούται να επικρατήσει του αντιπάλου.Πηγή: sport-fm.gr

Παθιασμένος Παναθηναϊκός, αγνώριστος Ολυμπιακός!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr τα αγωνιστικά συμπεράσματα του νοκ άουτ «αιώνιου» ημιτελικού, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει και τον Ολυμπιακό να προβληματίζει.

Παθιασμένος Παναθηναϊκός, αγνώριστος Ολυμπιακός
Το σκηνικό που είχε στηθεί πριν τον νοκ άουτ ημιτελικό του κυπέλλου, θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τον περυσινό τελικό των δύο ομάδων στο «ελληνικό». Ο Παναθηναϊκός έχοντας κακή εικόνα μέχρι τώρα στη σεζόν, έπαιζε μεγάλο μέρος της εσωτερικής του ηρεμίας στο ματς με τον Ολυμπιακό, που προερχόμενος από 23 νίκες, είχε θεωρητικά το πάνω χέρι. Μόνο που στον αθλητισμό οι παράγοντες «πάθος», «διάθεση» και «θέληση», πολλές φορές διαγράφουν όλα τα αγωνιστικά δεδομένα. Οι «πράσινοι», όπως και με την κατάκτηση του κυπέλλου πέρυσι, έτσι και με την πρόκριση απόψε, εξαργύρωσαν όλα τα παραπάνω, με μία νίκη που μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τον ρου της φετινής τους ιστορίας.

Σε ένα κακό ποιοτικά, αλλά πλούσιο τακτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πήρε καλύτερο βαθμό σχεδόν σε όλες τις λεπτομέρειες που κρίνουν τις μεγάλες αναμετρήσεις και κυρίως, επέβαλε σε ένα ακόμα ντέρμπι τον δικό του ρυθμό. Ακόμα και ο πιο αδαής, θα του έδινε προβάδισμα νίκης αν το παιχνίδι πήγαινε στους 120-125 πόντους και είχε αργό τέμπο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, σχεδίασε ένα άριστο αμυντικά πλάνο αντιμετώπισης των ατού του Ολυμπιακού, που αναλώθηκε σε διαγωνισμό -άστοχων- τριπόντων, μη μπορώντας να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και περισσότερο, να παίξει το αγαπημένο του run n’ gun παιχνίδι, αφού οι «πράσινοι» κατέβαζαν τα επιθετικά ριμπάουντ με περισσή ευκολία.

Ο Παναθηναϊκός, πήρε τη νίκη λόγω της ομαδικής δουλειάς, επειδή «γυάλιζε» το μάτι του και κατάφερε να χαλάσει στον μέγιστο βαθμό την άριστη κυκλοφορία μπάλας που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Θωράκισε σωστά τη ρακέτα του, έπαιξε επιθετική άμυνα και πήγαινε με τόλμη και θάρρος σε κάθε μπάλα. Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι», έχαναν αμυντικά ριμπάουντ μέσα από τα χέρια τους, έκαναν λάθη σε σπλιτ άουτ πάσες και εξαιρουμένου του Σλούκα, δεν είχαν άλλο παίκτη απόλυτα συγκεντρωμένο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο τεχνικός των «πράσινων» πήρε κάτι σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε, με τον πανέτοιμο όπως αποδείχθηκε Παππά να δίνει το έναυσμα και τον επίσης έτοιμο Ματσιούλις να εκτελεί άριστα μαζί με τον Μπράμο το πλάνο. Μαζί με τις πολύτιμες «ανάσες» που έδωσαν Κάρι και Διαμαντίδης, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν ατομικά οι νικητές.

Οι «πράσινοι» επεδίωκαν καταστάσεις ένας εναντίον ενός με αποτέλεσμα να πάρουν επαφές και περισσότερες βολές, την ώρα που ο Ολυμπιακός συνέχιζε εκνευριστικά να απειλεί και να μένει κοντά στο σκορ με κάποια μεγάλα σουτ. Όταν ζεις και… πεθαίνεις με το τρίποντο σε μία τόσο δύσκολη έδρα όμως, οι πιθανότητες νίκης μειώνονται αισθητά. Ο Σπανούλης και η όποια προσπάθειά του να παίξει πικ εν ρολ, εγκλωβίστηκε άριστα από την άμυνα του Παναθηναϊκού –και το τρικ με το 4αρι να τον μαρκάρει-, ο Λο ήταν φανερά ανέτοιμος για να προσφέρει, ενώ ο Λοτζέσκι και γενικότερα όλοι οι «νεοφερμένοι» ξένοι κακοί. Έτσι, ο πιο δημιουργικός συνολικά Ολυμπιακός, εγκλωβίστηκε λόγω της μονοδιάστατης επιθετικής του λειτουργίας και φυσικά λόγω των χαμένων ριμπάουντ.

Ακόμα και στα τελευταία λεπτά όπου η υπόθεση νίκη ήταν ανοικτή, ο Παναθηναϊκός είχε πιο καθαρό μυαλό, «διάβασε» το μις ματς Ματσιούλις-Λο και έδωσε την χαριστική… βολή. Ο Μπαρτζώκας «χαμήλωσε» το σχήμα για να έχει καλύτερη κυκλοφορία, αλλά το πλήρωσε με αλλεπάλληλα χαμένα «σκουπίδια», αφού ανεξήγητα ο Πρίντεζης έμεινε μέχρι το 38΄ στον πάγκο και στο «4» ήταν ο Περπέρογλου, την ώρα που το δίδυμο ψηλών του Πεδουλάκη αποτελούνταν από τους Γκιστ και Λάσμε. Οι δύο τους μπορεί μα μην σκόραραν αρκετά, αλλά βοήθησαν σημαντικά στους αφανείς τομείς του παιχνιδιού, όπως και ο Φώτσης.

Ο απόηχος του ματς, βρίσκει τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από ένα ακόμα κύπελλο, αφού ο Άρης έχει λογικά πιάσει… ταβάνι με την πρόκριση του στον τελικό. Η νίκη του κόντρα στον αήττητο μέχρι σήμερα Ολυμπιακό, έχει μεγάλη αξία για ψυχολογικούς λόγους και για το πρεστίζ, αλλά ενόψει του δύσκολου Top 16 που ακολουθεί, δεν θα πρέπει να καμουφλάρει τις αδυναμίες που δεδομένα έχει ακόμα ως ομάδα. Με την πλήρη αποθεραπεία των τραυματιών, ο χρόνος δουλεύει για τους «πράσινους», που δεν έγιναν μέσα σε μία νύχτα υπερομάδα.

Όπως και για τους «ερυθρόλευκους» ισχύει το ότι μία ήττα δεν καταστρέφει ο,τι ωραίο έχει προηγηθεί. Ίσως μάλιστα να αποδειχθεί χρήσιμη. Κάποια στιγμή θα ερχόταν, για να αναδείξει αυτό που και οι ίδιοι οι συντελεστές του παραδέχονταν, για τον βαθμό ετοιμότητάς τους σε συνάρτηση με αυτά που μπορούν να κάνουν όταν φτάσουν στο 100%. Ο εγωισμός μπορεί να πληγώθηκε σημαντικά από την απώλεια του πρώτου τίτλου, όμως η μεγάλες ομάδες οφείλουν να προβληματίζονται, αλλά να μένουν όρθιες και στα δύσκολα.

Υ.Γ.: Ο Σχινάς, με την κίνησή του να πάρει τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια στην πρώτη κροτίδα που έπεσε, εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή του στη συνέχεια και έδειξε για μία ακόμα φορά διαιτητική μαγκιά. Το κακό είναι ότι του την «χάλασε» -σε ένα ματς που δεν κρίθηκε από τη διαιτησία- με τα λανθασμένα σφυρίγματά του ο Τανατζής… Ελπίζω στο επόμενο ντέρμπι η ΚΕΔ να μην κρίνει φορμαρισμένο τον συγκεκριμένο ρέφερι, διότι θα «ξεγυμνωθεί», για πολλοστή φορά, από μόνη της. Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί δεν γλυτώνει κανείς!!

Τι Μπερναμπέου, τι Καμπ Νου... Στην έδρα του Εθνικού Γαζώρου δεν γλυτώνει κανένας! Η ομάδα των Σερρών λύγισε 2-1 και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς κι έφτασε τις έξι νίκες σ' επτά παιχνίδια στο σπίτι της.

Εκεί δεν γλυτώνει κανείς!
Το αήττητο στην έδρα του κράτησε για άλλη μια αγωνιστική ο Εθνικός Γαζώρου! Αυτή τη φορά κατάφερε και νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και μπήκε στην πρώτη τριάδα του βορείου ομίλου της Football League.

Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 8΄με τον Νατσέφσκι. Όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (1-1) στο 19΄με τον Αθανασιάδη.

Ωστόσο ο Γαϊδαρτζής στο 70΄έκανε το 2-1 και σφράγισε την έκτη νίκη σε επτά εντός έδρας παιχνίδια με την οποία ο Εθνικός εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του Αντρέα Παντζιαρά παρέμειναν στην 9η θέση και έκλεισαν την χρονιά με 16 βαθμούς.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Βόρειος όμιλος

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ζάκυνθος - Ηρακλής 0-0

Δόξα Δράμας - Βατανιακός 2-1
(56' Διαμαντόπουλος,90+2΄Κάσσος-52' Ζαγοριανός)

Καβάλα – Αιγινιακός 1-0
(34' Γκαρακλίδης)

Τύρναβος - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(28΄Γεωργίου)

Πιερικός – Κέρκυρα 0-2
(70', 77΄, Μπαλντοβαλίεφ)

Αν. Καρδίτσας - Νίκη Βόλου 0-0

Δευτέρα 23/12 (18:00)

Εθνικός Γαζώρου - Απόλλων 1926 2-1
(8' Νατσέφσκι, 70' Γαϊδαρτζής - 19' Αθανασιάδης)

Νότιος όμιλος

Παρασκευή 20/12

Αχαρναϊκός - Πανηλειακός 3-1
( 58΄,90+1΄Νεόφυτος , 81΄πεν. Ντάλας- 94΄Μπιτάνγκ)

Κυριακή 22/12 (15:00)

Ηρακλής Ψαχνών - Φωστήρας 2-1
(35' πεν., 63΄ Πατσατζόγλου-44' Σεχολάρι)

Φωκικός - Αστ. Μαγούλας 0-2
(23' Κοτίτσας,97' Έβερετ)

Παναχαϊκή - ΑΟ Γλυφάδας 2-1
(58' Κοντογουλίδης, 83΄ Μπόζιτς- 85΄ Νικολιάς)

Ολυμπιακός Βόλου - Βύζας Μεγάρων 4-1
( 11΄Δεινόπαπας, 13΄, 22΄Καπετάνος, 60' Πινδώνης- 84΄ Νικολέτος)

Δευτέρα 23/12 (16:00)

ΑΟ Χανιά - Καλλιθέα 2-0
(70' Κονσταντίνοφ,71' Μπουντόπουλος)

Επισκοπή - Παναιγιάλειος 2-0
(2' Γκονζάλες, 56΄αυτ. Σανδραβέλης)

Επόμενη αγωνιστική 14η

Βόρειος Όμιλος

Ζάκυνθος - Αν. Καρδίτσας
Νίκη Βόλου - Δόξα Δράμας
Ηρακλής – Καβάλα
Βατανιακός – Τύρναβος
Αιγινιακός - Εθνικός Γαζώρου
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Κέρκυρα
Απόλλων 1926 – Πιερικός

Νότιος Όμιλος

ΑΟ Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών
Φωστήρας – Επισκοπή
Καλλιθέα – Φωκικός
Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός
Αστ. Μαγούλας – Παναχαϊκή
Πανηλειακός - Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Γλυφάδας - Ολυμπιακός Βόλου Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι από έλεγχο ντόπινγκ!!

Το αίτημα του Ολυμπιακού, που είχε βρει σύμφωνο τον Παναθηναϊκό, για πλήρη αντι- ντόπινγκ κοντρόλ ικανοποιήθηκε και έτσι όλοι οι παίκτες (και οι 24) περνούν από έλεγχο.

Όλοι από έλεγχο ντόπινγκ!
Από πλήρη έλεγχο ντόπινγκ παίρνουν αυτή την ώρα και οι 24 παίκτες που συνέθεταν τις αποστολές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μεταξύ τους ντέρμπι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Το αίτημα του Ολυμπιακού, το οποίο είχε βρει σύμφωνους και τους «πράσινους» ικανοποιήθηκε και έτσι από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ περνούν οι αποστολές και των δύο ομάδων.

Ειδική άδεια πήραν Σλούκας και Κάρι προκειμένου να δώσουν το "παρών" στην συνέντευξη Τύπου.Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού, επί του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ»
Ικανοποίηση αλλά και τα κεφάλια κάτω, ενόψει του τελικού με τον Άρη, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Μοιρώτσο για την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «ισχυρός» άνδρας των «πρασίνων» αναφέρθηκε και στα του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως την Δευτέρα πήρε στα χέρια του στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ για να τα αξιολογήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Μοιρώτσο:

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Ήταν θέμα χρόνου να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Έχουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά μας, το ματς με τον Άρη για το Κυπέλλου Ελλάδας και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ο Άρης είναι ο αυτοκράτορας, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας του μπάσκετ. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να νικήσουμε τον Άρη και να κατακτήσουμε το τρόπαιο», τόνισε στην αρχή.

Αναφερόμενος στην συνέχεια και αν τα τρόπαια που ο Παναθηναϊκός διεκδικεί θα βαφτούν «πράσινα», είπε: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα όλα τα τρόπαια σαν στόχο. Ελπίζουμε να νικήσουμε και τον Άρη και μετά θα δούμε. Κάνουμε ένα βήμα την φορά».

Ερωτηθείς για τον η νίκη είναι «απάντηση» του Πεδουλάκη: «Η απάντηση δόθηκε από την ομάδα, τον κόσμο την διοίκηση, την ομάδα και φυσικά τον Αργύρη».

Επίσης, αναφέρθηκε και στα του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας: «Γίνεται καλή προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Έβαλε το κεφάλι του εκεί που δεν μπορεί κανένας. Σήμερα πήρα τα στοιχεία, θα τα δω και θα δούμε. Αυτό που θα πρέπει ο κόσμος να κάνει είναι να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα».

Τέλος, μίλησε και για την ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει στο γήπεδο: «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Ξοδεύουμε λεφτά σε σεκιούριτι και ασφάλεια. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να κουμαντάρεις 20.000 ανθρώπους».

Πικρή νίκη…!!

Έδειξε θετική εικόνα η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών κόντρα στην Τουρκία.

Πικρή νίκη…
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 3-2 σετ το αντίστοιχο της γειτονικής χώρας στην Άγκυρα, στην πρώτη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση, όμως ο Σωτήρης Δρίκος «πονοκεφαλιάζει» με τον τραυματισμό του Νίκου Σμαραγδή.

Ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα σε προσπάθεια του για μπλοκ στο πέμπτο σετ και δεν θα αγωνιστεί στο δεύτερο φιλικό την Τρίτη, ώστε να προφυλαχθεί και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, κάτι που ισχύει στην περίπτωση του Μενέλαου Κοκκινάκη, που έμεινε εκτός αποστολής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Ανδρέα Φράγκο.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τόνισε πως: «Από ένα φιλικό προετοιμασίας που παίχθηκαν πέντε σετ, υπάρχουν πολλά συμπεράσματα, θετικά και αρνητικά, τα οποία ευλόγως δεν είναι οριστικά. Σημαντική είναι η διαδικασία βελτίωσης της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι, ενώ δεν έχει χρόνο προπόνησης, κάτι που συμβαίνει και στα τουρνουά που θα παίξει».


Το ματς της Τρίτης θα ξεκινήσει στις 15.00, ενώ αμέσως μετά η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.


Τα σετ: 19-25, 17-25, 27-25, 25-20, 13-15

Τουρκία (Ζανίνι): Κιγιάκ 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Τσαπκίνογλου 9 (5/12 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Αϊβάζογλου 7 (3/18 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 31% υπ. – 31% άριστες), Σούμπασι 17 (14/32 επ., 3 μπλοκ, 58% υπ. – 45% άριστες), Τσοσκούν 20 (18/34 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τέκελι 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ), Γεσιλμπουντάκ –λ (37% υπ. – 33% άριστες) / Ντογκάν 4 (4/11 επ.), Τόι 3 (3/6 επ.), Κοτς 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Γκουλμέζογλου 1

Ελλάδα (Δρίκος): Πετρέας 10 (6/18 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Προύσαλης 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 14 (9/20 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ, 50% υπ. – 34% άριστες), Κουμεντάκης 13 (8/25 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 56% υπ. – 33% άριστες), Σουλτανόπουλος 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 20 (19/34 επ., 1 άσο), Παπαδημητρίου –λ (53% υπ. – 35% άριστες) / Στεφάνου –λ (67% υπ. – 33% άριστες), Τζιουμάκας 11 (10/18 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ, Δαλακούρας 2 (2/3 επ., 29% υπ. – 14% άριστες), Σμαραγδής 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ)
Πηγή: sport-fm.gr