Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το τρένο δεν θα περιμένει κανέναν!!

O Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στον sportdog για τη βαριά φανέλα της ΑΕΚ και για την αηδία που ένιωσαν όσοι παρακολούθησαν το ματς με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ γυναικών. Αναμενόμενα πράγματα το Σαββατοκύριακο για όποιον παρακολουθεί. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε τουλάχιστον ένα ημίχρονο στο ποδόσφαιρο, οι διαιτητές έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό στο γυναικείο βολεϊ όπως είχε γίνει και στο αντρικό, και στο χάντμπολ η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια χειμώνα φυσικά αήττητη.
Αυτό που έγινε στο βόλεϊ πραγματικά έγραψε ιστορία. Δεν είναι είναι ότι δόθηκε ένας πόντος ανάποδα π.χ, όπως έγινε στο αντρικό που βέβαια δεν ήταν απλός αλλά ο κρισιμότερος πόντος του αγώνα. Εδώ μιλάμε πως στο τέταρτο σετ παραλίγο να πετύχουν περισσότερους πόντους του Ολυμπιακού οι …διαιτητές παρά οι παίκτριες. Οριακά το …χάσανε το σετ. Μια πραγματική αηδία, ένα αίσχος που ακόμη κι αν δεν έχεις τη διάθεση να βρίσεις δύσκολα τη γλυτώνεις την …κόλαση.
Οσοι το είδαν φρίκαραν και είναι πάρα πολύ και όχι μόνο ΑΕΚτζήδες βέβαια. Είναι από τις σπάνιες φορές σε ντέρμπι που αναγνωρίζεται σε τέτοιο βαθμό μια αδικία σε βάρος της μίας από τις δύο ομάδες από όλα τα ΜΜΕ εκτός βέβαια από αυτά που ηδονίζονται περισσότερο με τέτοιες νίκες. Ακόμη κι ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε το αυτονόητο. Αλλά βέβαια υπάρχει αντίλογος και γι΄ αυτό. Το …δακρυγόνο, τα φώτα και το πέναλτι του Μανωλά, όχι του Κωστάκη, με τη Λάρισα. Το κεφάλι στην άμμο και …όλα καλά.

Το Σαββάτο η ΑΕΚ έδειξε πάλι αδυναμίες, αυτή τη φορά αμυντικά και σίγουρα είναι ένα στοιχείο προβληματισμού το ότι στα έξι πρώτα ματς η ομάδα είχε δεχτεί ένα γκολ και στα τελευταία τέσσερα έχει δεχτεί πέντε. Κι άλλα στοιχεία προβληματισμού υπάρχουν και νομίζω πως σε αυτά πρέπει να εστιάσει περισσότερο ιδίως τώρα που πήρε διαφορά και με τον αγώνα λιγότερο θα έχει εξασφαλίσει από το τέλος του πρώτου γύρου αυτό που ήταν βέβαιο από τον Απρίλιο όταν ο Μελισσανίδης αποφάσισε να μπει μπροστά.
Είχα γράψει πριν λίγες μέρες πως του χρόνου πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα επιπέδου τριάδας Σούπερ Λιγκ για να είναι όλα σίγουρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Γιατί σε κάθε περίπτωση η φανέλα είναι βαριά αλλά όπως και ο τελευταίος κατάλαβε πέρυσι η φανέλα πρέπει να έχει μέσα και τα κατάλληλα …άτομα αλλιώς μόνη της δεν φτάνει. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει. Γιατί η ΑΕΚ έχει αλλάξει και ας μην το καταλαβαίνουν ακόμη και μέσα στην ομάδα κάποιοι. Θα το καταλάβουν σίγουρα. Το τρένο έχει ξεκινήσει. Και δεν θα περιμένει κανέναν που δεν θα είναι …συνεπής, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αυτό που πάντα λεγόταν αλλά σπάνια ίσχυε τώρα είναι ο πρώτος νόμος. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ΄ όλα. Και η ΑΕΚ θα γίνει αυτή που πρέπει ό,τι κι αν γίνει. Το με ποιούς είναι δευτερεύον θέμα για την ομάδα. Οποιος μπορεί… 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: