Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Έκπληξη με το καλημέρα!

Η Όλντενμπουργκ επικράτησε της Βαρέζε με 79-74 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των προκριματικών της Ευρωλίγκας στο Βίλνιους και κράτησε ζωντανό το όνειρο πρόκρισης στους ομίλους.

Έκπληξη με το καλημέρα
Συνεχίζει στη διεκδίκηση του τελευταίου εισιτηρίου για την Ευρωλίγκα η Όλντενμπουργκ, καθώς επιβλήθηκε 79-74 της Βαρέζε και πέρασε στα ημιτελικά των προκριματικών, που διεξάγονται στο Βίλνιους.

Ο Τζούλιους Τζένκινκς με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος της γερμανικής ομάδας, ενώ από 15 είχαν οι Κράμερ και Πόλντινγκ. Ο Ακίλε Πολονάρα με 18 και ο Κίκι Κλαρκ με 15 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τη Βαρέζε που θα συνεχίσει στο Eurocup, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα έμεινε στους 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 τάπα και 2 λάθη σε 15:11.

Στον ημιτελικό της Πέμπτης η Όλντενμπουργκ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αποψινού Λιέτουβος Ρίτας-Ρίγα.

Από αυτό το άτυπο Final 8 θα προκύψει η ομάδα που θα πλαισιώσει στον τέταρτο όμιλο τους Παναθηναϊκό, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ερυθρό Αστέρα

Δεκάλεπτα: 17-23, 35-31, 51-52, 74-79.

Το πρόγραμμα των προκριματικών:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου
Βαρέζε – Όλντενμπουργκ 74-79
Λιέτουβος Ρίτας – Ρίγα 20:30

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Χίμκι – Οστάνδη 18:00
Νίμπουρκ – Μπάνβιτ 20:30

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου
Nικητές της Τρίτης 18:00
Nικητές της Τετάρτης 20:30

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Νικητές της Πέμπτης 20:30
Πηγή: sport-fm.gr

«Πέταξε» για Βραζιλία ο Ολυμπιακός! (Ρics)

Για το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας με ενδιάμεση στάση το Παρίσι αναχώρησε στις 19:00 το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού. Στην Αθήνα έμειναν Λο, Παπαπέτρου και Μαυροειδής.

«Πέταξε» για Βραζιλία ο Ολυμπιακός (Ρics)
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ήταν εμφανώς ευδιάθετοι και… μπολιασμένοι με υπομονή –θα την χρειαστούν καθώς το ταξίδι θα είναι πολύωρο- πέρασαν τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων και κατευθύνθηκαν προς το αεροπλάνο.

inner

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει στη διάθεσή του δεκατρείς παίκτες, καθώς στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Λο και Μαυροειδής, αλλά και ο Παπαπέτρου που έχει γαστρεντερίτιδα και προτιμήθηκε να μην ταξιδέψει στην Βραζιλία για να μην ταλαιπωρηθεί.

inner

Ως γνωστό οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν σε διπλή αναμέτρηση την Πινέιρος της Βραζιλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) και την Κυριακή (17:30).

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τα εκατομμύρια δεν... παίζουν μπάλα!!

Όσο κοστίζει η Αούστρια Βιέννης, πιθανώς να κάνει το ένα πόδι του Χουλκ. Τι να το κάνει, όμως, η Ζενίτ όταν δεν μπορεί να νικήσει τους Αυστριακούς και μένει στο 0-0;

Τα εκατομμύρια δεν... παίζουν μπάλα!
Ακόμη μια απόδειξη πως από μόνα τους τα εκατομμύρια... δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο! Η ζάμπλουτη Ζενίτ αν κι έπαιζε εντός έδρας, αν και διαθέτει αστέρες του ποδοσφαίρου, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Αούστρια Βιέννης, με το τελικό 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πολύ πιο ορεξάτοι τον αγώνα, με τον Χουλκ να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και να βρίσκεται με... κλειστά μάτια με τον Ντάνι. Αφού λοιπόν ο Λοντίγκιν επενέβη σωτήρια μια φορά στην αρχή, στη συνέχεια ηρέμησε, με τους συμπαίκτες του να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να πιέζουν για το γκολ. Παρά τις προσπάθειες του Χουλκ και του Κερζάκοφ, η ομάδα του Σπαλέτι δεν έβρισκε δίχτυα με κανένα τρόπο, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ.

Και τα ζόρια για τους γηπεδούχους έγιναν μεγαλύτερα όταν στο 44’ ο Βίτσελ αποβλήθηκε –πολύ αυστηρά- αφήνοντας την Ζενίτ με δέκα παίκτες να «παλέψει» για τη νίκη. Όπως φάνηκε στο δεύτερο μέρος, αυτή η κόκκινη που αντίκρισε ο Βέλγος, δημιούργησε προβλήματα στους Ρώσους, ούτως ώστε να βρουν διαδρόμους και να γίνουν πιο επιθετικοί. Τα λεπτά περνούσαν, το ματς γινόταν πιο νευρικό, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν υπήρχαν, ενώ ο Χουλκ ήταν η μόνη πηγή κινδύνου, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τους δύο αντιπάλους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και κυρίως η Ζενίτ έχασε σημαντικό έδαφος για πρόκριση στους «16».

Αποτελέσματα 7ου ομίλου:

Ζενίτ-Αούστρια Βιέννης 0-0

Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μ. 3 (3-1)
2. Πόρτο 3 (1-0)
3. Αούστρια Βιέννης 1 (0-1)
4. Ζενίτ 1 (1-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (22/10)
Αούστρια-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο-Ζενίτ
Πηγή: sport-fm.gr

Δώδεκα φορές... «ατσάλινος» Μέσι!!

Δώδεκα τραυματισμούς έχει υποστεί κατά καιρούς ο Λιονέλ Μέσι και παρότι πάντα επιστρέφει «σιδερένιος», η ευχή που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν φαίνεται να «πιάνει» τον τελευταίο καιρό.

Δώδεκα φορές... «ατσάλινος» Μέσι
Τα... πόδια του έχουν κάνει τον Λιονέλ Μέσι ένα απ' τα πιο δημοφιλή πρόσωπα παγκοσμίως.

Και όταν αυτά υποφέρουν, οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, «συμπάσχουν».

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αφού οι συχνοί τραυματισμοί του -6 μέσα σε λίγους μήνες- έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους 12 τραυματισμούς του Λιονέλ Μέσι, τον χρόνο αποθεραπείας του, αλλά και τους ανησυχητικούς τελευταίους τραυματισμούς, με τον τελευταίο να του στερεί τη συμμετοχή στο σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σέλτικ.

5 Φεβρουαρίου 2006
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (46')

Θλάση στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού του. (Δύο εβδομάδες έξω).

inner

Ο πρώτος τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι ήρθε στις 5 Φεβρουαρίου 2006, όταν αντικαταστάθηκε στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Υπέστη τράβηγμα του δικέφαλου στο δεξί πόδι και έμεινε δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

7 Μαρτίου 2006 (25')
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι

Θλάση στο μηριαίο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. (Δυόμιση μήνες έξω)

inner

Στις 7 Μαρτίου του 2006 ο... έφηβος, τότε, Μέσι αποχώρησε με έντονους πόνους στο δεξί πόδι απ' τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Τσέλσι, για τους «16» του Champions League. Το πρόβλημα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού θα τον κρατήσει 2,5 μήνες εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να μη δώσει το παρών στα τελευταία ματς της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και του Champions League.

12 Νοεμβρίου 2006
Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα (22')

Κάταγμα του πέμπτου μεταταρσίου του αριστερού ποδιού (Τρεις μήνες έξω)

inner

O πιο σοβαρός τραυματισμός του Λίο έγινε 6 περίπου μήνες μετά την επιστροφή του, στο 22ο λεπτό του ματς κόντρα στην Σαραγόσα. Το κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού τον έκανε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τρεις μήνες αργότερα.

14 Σεπτεμβρίου 2007
Αυστραλία – Αργεντινή

Σύσπαση οπίσθιων μηριαίων στο δεξί πόδι. (Μια βδομάδα έξω)

inner

15 Δεκεμβρίου 2007
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (45')

Θλάση στο άνω αριστερό μηριαίο δικέφαλο. (Ένα μήνα εκτός)

inner



Ξαπλωμένο στο... χορτάρι βρήκε τον Λιονέλ Μέσι το ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στην Βαλένθια τον Δεκέμβρη του 2007. Στο 44ο λεπτό ο Αργεντινός υπέστη θλάση στο δικέφαλο και αποχώρησε απ' τον αγωνιστικό χώρο μένοντας εκτός για έναν μήνα.


4 Μαρτίου 2008
Μπαρτσελόνα – Σέλτικ (37')

Θλάση στο μηριαίο δικέφαλο του αριστερού μηρού. (Ενάμιση μήνα εκτός)

inner

Αντίστοιχο τραυματισμό υπέστη και ένα μήνα αργότερα, στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Σέλτικ, για την φάση των «16» του Champions League. Παρότι στο 28' ένιωσε ενοχλήσει στον αστράγαλο, συνέχισε να παίζει, με αποτέλεσμα να αποχωρίσει δέκα λεπτά αργότερα σφαδάζοντας απ' τους πόνους.

19 Σεπτεμβρίου 2010
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Διάστρεμμα στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου, χωρίς πρόβλημα στο κόκκαλο. (Δύο εβδομάδες έξω)

inner



Ο πιο φρικιαστικός τραυματισμός του Αργεντινού ήρθε δια χειρός... Ουιφαλούσι. Ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον δεξί αστράγαλο του ταχύτατου επιθετικού της Μπαρτσελόνα, τον έβγαλε νοκ άουτ. Δεν ήταν αρκετό όμως για να τον κρατήσει καιρό εκτός δράσης, αφού η διάταση που υπέστη τον κράτησε εκτός δύο εβδομάδες.

5 Δεκεμβρίου 2012 (29')
Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα
Αιμάτωμα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού γονάτου

inner



Ως αλλαγή πέρασε στο ματς κόντρα στην Μπενφίκα ο Λιονέλ Μέσι και... αποχώρησε 29 λεπτά αργότερα με τραυματισμό στο γόνατο. Όχι αρκετά σοβαρό για να του στερήσει άλλο ματς, αλλά ικανό για να τον σταματήσει απ' το να βρει δίχτυα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να «τρομάξει» τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

2 Απριλίου 2013 (45')
Παρί σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
Θλάση στο δεξί πόδι. (Ενάμισι παιχνίδι εκτός)

inner



Με θλάση αποχώρησε απ' το ματς για τους «8» του Champions League κόντρα στην Παρί την περασμένη σεζόν, όμως 15 μέρες μετά ήταν παρών στις προπονήσεις της ομάδας του.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν ο πρώτος από μια σειρά μυικών προβλημάτων που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράσης και... ανησύχησαν τον κόσμο, αφού συνδυάστηκε με τον απουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα.

12 Μαΐου 2013 (70')
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

Τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο. (Ενάμιση μήνα εκτός)

inner

Tράβηγμα τον ανάγκασε να αποχωρήσει απ' το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αφήνοντας μάλιστα την Μπερτσελόνα με 10 παίκτες αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές. Ο Αργεντινός δεν επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, αφού για 1,5 μήνα έμεινε εκτός. Το ματς της επιστροφής του έγινε με την Εθνική Αργεντινής κόντρα στην Κολομβία, για 30 λεπτά.

21 Αυγούστου 2013 (45')
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Αιμάτωμα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού του. (εκτός για ένα παιχνίδι)

inner



Στο μισό... Σούπερ Καπ Ισπανίας αγωνίστηκε ο Μέσι, αφού στο ημίχρονο αποχώρησε με αιμάτωμα στον αριστερό δικέφαλο. Απουσίασε στο επόμενο ματς κόντρα στην Μάλαγα, όμως στον δεύτερο τελικό του σούπερ Καπ αγωνίστηκε κανονικά.

28 Σεπτεμβρίου 2012 (28')
Αλμέρια – Μπαρτσελόνα
Θλάση στο δεξί δικέφαλο. (Δύο με τρεις εβδομάδες εκτός)

inner



Το τελευταίο σοκ ήρθε στο ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Αλμέρια, όταν εφτά λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε, αποχώρησε λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, με αποτέλεσμα να μη δώσει το παρών στο σημερινό ματς κόντρα στην Σέλτικ. Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασε «καυγάς» στον Άρη!!

Άρχισαν τα... όργανα στον Άρη μετά και τη νέα γκέλα και αναμένεται μεγάλη μάχη. Ποιον κατηγορούν για την τελευταία θέση και γιατί; Η απάντηση στον sportdog!
Η νέα γκέλα του Άρη και το γεγονός πως η ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση, έχουν φέρει μεγάλη «γκρίνια» στον σύλλογο. Και σαν να μην έφταναν οι αποδοκιμασίες από την εξέδρα, τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει και μία «μάχη» στο εσωτερικό του συλλόγου ανάμεσα σε δύο... στρατόπεδα.
Από τη μία είναι το νυν τεχνικό επιτελείο που προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα και από την άλλη αυτοί που έκαναν την προετοιμασία και «χρεώνονται» τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Γιατί μπορεί ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς σε όλες τις συνεντεύξεις του μέχρι τώρα να αποφεύγει πολύ έξυπνα να πει κάτι δημόσια για τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ωστόσο όταν κλείνουν οι κάμερες, όλα είναι διαφορετικά.
Οι πρώην κατηγορούν τους νυν πως τον Σεπτέμβρη έκαναν μίνι προετοιμασία και «έκαψαν» τους παίκτες και οι άλλοι ισχυρίζονται ότι παρέλαβαν την ομάδα αγύμναστη.
Την αλήθεια ακόμα δεν την γνωρίζουμε, ωστόσο αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως οι παίκτες του Άρη πέφτουν... σαν τα κοτόπουλα στο χορτάρι σε κάθε ματς λόγω κούρασης και μυικών τραυματισμών, κάτι που σημαίνει πως κάποιος έχει κάνει λάθος.
Για αυτό και κάποιοι στην Θεσσαλονίκη, όσο προχωράει το πρωτάθλημα, λένε όλο και πιο έντονα πως ο Άρης θα είναι η...ΑΕΚ της φετινής Super League!
Πηγή: sportdog.gr

«Χωρίς φόβο με Αλκμαάρ»

haan
Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρι Χάαν, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον «δικέφαλο», την Eυρωπαϊκή αναμέτρηση με την Αλκμάαρ, ενώ έκανε και έναν απολογισμό από το δικό του πέρασμα.
Στην αρχή είπε:
«Πέρασα υπέροχα στον ΠΑΟΚ αλλά δεν με ζήτησε κάποια άλλη ομάδα για να έρθω να δουλέψω στην υπέροχη Ελλάδα. Και στην Κίνα έκανα καλή δουλειά. Όσο καλύτερη μπορούσα. Ήρθαν και διάσημοι παίκτες όπως ο Ντρογκμπά,αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις μπάλα εκεί. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό. Έχει καλούς παίκτες αλλά πρέπει να μάθουν να παίζουν σαν σύνολο»
Για τον ΠΑΟΚ και τον Στέφενς:
«Ήμουν δύο φορές στον ΠΑΟΚ. Ήταν πραγματικά δύο υπέροχα χρόνια. Τώρα υπάρχουν πολλά λεφτά. Με τον Στέφενς ήμασταν συμπαίκτες στην Αϊντχόφεν την τελευταία χρονιά πριν σταματήσω την καριέρα μου. Ήταν μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα στην άμυνα. Πολύ δυνατός και δεν μπορούσε να τον περάσει κανείς. Τώρα κάνει καλή δουλειά παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και θα δούμε. Έκανε καλή δουλειά όπου και αν πήγε. Και στην Σάλκε πέτυχε  διότι είναι ισχυρή προσωπικότητα, και επειδή ήταν πολύ καλός αμυντικός δημιουργεί ομάδες με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Είναι φίλος μου και πολύ καλόςμ προπονητής»
Για τον ίδιο που ήταν συμπαίκτης με τον Κρόιφ και άλλους θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:
«Τότε παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο .Τώρα το χρήμα έχει μεγάλη σημασία. Τότε ήταν πιο εύκολο για μία μικρή χώρα να αναδειχθεί εάν είχε ποιοτικούς παίκτες, τώρα πλέον θέλεις το χρήμα για να προχωρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ολυμπιακού που έχει συνέχεια τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα»
Για τον Σαββίδη:
«Είναι το πιο σημαντικό που έχει έναν πολύ ισχυρό μεγαλομέτοχο ο ΠΑΟΚ. Αλλά όταν έχεις το χρήμα πρέπει να κάνεις και καλές επιλογές. Πολλές ομάδες έχουν λεφτά αλλά δεν κάνουν καλές επιλογές. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει τις σωστές κινήσεις θα φτάσει ψηλά»
Για το γκολ που πέτυχε στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν ήταν παίκτης του Άγιαξ:
«Ναι το θυμάμαι. Το άλλο γκολ το πέτυχε ο Σαράφης. Αυτό που μας έμεινε στην μνήμη ήταν η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά τέτοια κοινό όπως των φίλων του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα σε φιλικό. Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Απίστευτος κόσμος. Το συζητούσαμε για πολύ καιρό μετά. Εννοώ την ατμόσφαιρα που ζήσαμε στη Τούμπα. Την ίδια εβδομάδα είχαμε αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό και τον κερδίσαμε»
Για τον αγώνα με την Μπενφίκα:
«Ήμασταν άτυχοι σε εκείνο το ματς με την Μπενφίκα του Χάινκες. Χάσαμε στην Τούμπα όπου μείναμε με 10 παίκτες. Νικήσαμε στην Πορτογαλία αλλά αποκλειστήκαμε στα πέναλτι λόγω ατυχίας»
Για το δικό του πέρασμα από τον ΠΑΟΚ:
«Η πρώτη φορά που ήρθα ήταν με τον κύριο Βουλινό  του πρότεινα κάποιους παίκτες αλλά διάλεγε πάντα τους φθηνότερους. Το ένιωσα ότι δεν είχε τις δυνατότητες να κάνει μεγάλη ομάδα. Και γι’ αυτό έφυγα. Την δεύτερη φορά ήταν δύσκολα είχαμε ξεκινήσει καλά είχαμε φτιάξει καλή ομάδα όμως ήταν να γίνουν κάποιες αλλαγές ξένες προς το ποδόσφαιρο τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω»
Μετά αναφέρθηκε στα τελευταία νέα της Αλκμάαρ:
«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την απομάκρυνση του προπονητή Φέερμπεκ. Οι παίκτες δεν ήταν ικανοποιημένοι γιατί τους έβαζε να προπονούνται πολύ σκληρά και δεν συμφωνούσαν μ’ αυτό. Παρότι ήταν πετυχημένος είναι περίεργο που απομακρύνθηκε. Τώρα ο ΠΑΟΚ  έχει μία επιπλέον δυσκολία γιατί οι παίκτες της Αλκμάαρ πρέπει να αποδείξουν ότι ήταν σωστή η απόφαση να φύγει ο προπονητής. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει δικαιωθεί η επιλογή τους. Συνεπώς θα τα δώσουν όλα για να αποδείξουν ότι ήταν σωστό το αίτημα τους»
Ποιος είναι το πιο δυνατό σημείο της Αλκμάαρ:
«Η ομάδα είναι ολοκληρωμένη. Δεν έχει κάποια γραμμή που να είναι καλύτερη από την άλλη. Νίκησε ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν. Αν βρει τον ρυθμό της είναι δύσκολο για τον αντίπαλο. Είδα όμως και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Σάλκε. Φοβήθηκε λίγο το ματς αλλά έχει καλούς παίκτες και μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι»
Τι ομάδα είναι η Αλκμάαρ σε σχέση με την Σάλκε:
«Η Σάλκε είναι κλασσική γερμανική ομάδα που της αρέσει να παίζει από πίσω, έβαλε και τα δύο γκολ με αντεπιθέσεις ενώ η Αλκμάαρ είναι οργανωμένη παίζει επιθετικά και δεν αγωνίζεται  με αντεπιθέσεις»
Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά καλός και δεν ήταν μακριά από την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο Ντράξτλερ έκανε την διαφορά με δυο φαντασικές ενέργεις. Στον αγώνα με την Αλκμάαρ ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Να μην φοβηθεί. Όταν παίζεις με Ολλανδικές ομάδες πρέπει να επιτίθεσαι εσύ και όχι να τις αφήνεις να κάνουν παιχνίδι αυτές»
Τέλος ανέφερε:
«Επειδή έμεινα πολύ καιρό στην Κίνα θεωρούν ότι έχασα την ικανότητα και την εμπειρία μου. Όμως εκεί κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά με πολύ ανταγωνισμό και μάλιστα χάσαμε στον τελικό από την Ιαπωνία. Θέλω να επιστρέψω στην Ευρώπη. Πέρασα πολύ καλά στην Ελλάδα και θα ήθελα βεβαίως να έρθω . Είναι μια χώρα στην οποία έχω πολλούς φίλους, όπως τον Σταύρο τον Σαράφη. Ο ήλιος το φαγητό και όχι μόνο την κάνουν να ξεχωρίζει, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιρικοί λόγοι που σε ελκύουν στην Ελλάδα»
Πηγή: arenafm.gr

Τσάκας: «Το έπαιξα 3-1»!

tsakas
Ο  Βλάσης Τσάκας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην χθεσινή νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή.
Στην αρχή είπε:
«Δόξα τω Θεό πήγε ακριβώς όπως το σχεδιάζαμε. Για 3-1 το πηγαίναμε αλλά μας το χάλασαν. Τα έπαιξα και στο στοίχημα να τελειώσει 3-1 ο αγώνας της Καβάλας με τον Ηρακλή. Κακό είναι; Εσείς δεν έχετε εμπνεύσεις; Το χάσαμε. Το κάλυψα όμως γιατί το έπαιξα για πάνω από τρία γκολ. Έδωσα και πριμ. Τα λεφτά πολλά-λίγα δώσαμε πάντως».
Για την μεγάλη αισιοδοξία που είχε και τον οδήγησε να στοιχηματίσει ακριβές σκορ 3-1:
«Ήμουν σίγουρος για τους δικούς μου. Είδα τον Ηρακλή με την Ξάνθη. Είδα που έμπαζε. Είναι αρχή βέβαια είχε περισσότερη προετοιμασία αλλά εμείς είχαμε μία ομάδα με πάθος και παίκτες φιλόδοξους. Η φιλοσοφία μου είναι 22 υπό μεταγραφή παρά 32 και σύνταξη»
Για τον Καπνίδη που πέτυχε το δεύτερο γκολ και είχε και μία ασίστ:
«Ο Αντώνης είναι παίκτης με πολύ ταλέντο. Έπαιξε μία θέση που έπαιξε κατ ανάγκη και τα κατάφερε μία χαρά. Το γκολ ήταν όλα τα λεφτά αλλά Τζιοβάνι. Η λόμπα ήταν όλα τα λεφτά»
Για την υποδοχή στην διοίκηση και στον κόσμο του Ηρακλή:
«Η αποστολή του Ηρακλή και οι φίλαθλοι του φιλοξενήθηκαν μία χαρά. Τους στεναχωρήσαμε όμως»
Στον δεύτερο γύρο ο Ηρακλής θα έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς:
«(Γέλια) Στο Καυτατζόγλειο; Θα δούμε»
Για την Φουτμπολ Λιγκ:
« Είναι μακρύς ο δρόμος για να σοβαρευτούμε λίγο. Μία νίκη πήραμε όμως μία νίκη μεγάλης αξίας γιατί είναι με έναν αντίπαλο πολύ μεγάλο. Ο Ηρακλής είναι το φαβορί μετά από εμάς για άνοδο. Με αυτόν τον προπονητή ήμασταν μόνο 8 μέρες οι παίκτες 22 μέρες και αυτό παίρνει μεγάλη αξία»
Τέλος είπε:
«Όταν κατέληξα στην επιλογή του Χαραλαμπίδη είχα πει ότι έχει όλο το πακέτο και επιμένω ότι είναι αυτός που θα έχει τον Απρίλη τον ΑΟΚ στα πλέι οφ. Αν μπούμε στα πλέι οφ εκεί είναι εύκολα. Είναι ευκαιρία να πάω και στον Βόλο και στην Επισκοπή. Όταν καθαρίσουμε αυτούς τους δύο τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Η Επισκοπή κάνει καλή δουλειά. Λεφτά υπάρχουν εκεί πέρα. Όχι ότι το χρήμα είναι το παν αλλά είναι βασικός παράγοντας. Τώρα περιμένουμε  να δούμε αν γίνει το Ζάκυνθος-Καρδίτσα. Κανονικά έπρεπε να μην γίνει και να μην υπάρχει Ζάκυνθος στον όμιλο μας. Παραβιάστηκαν προθεσμίες. Είναι μακρύ και άβολο ταξίδι και πρέπει να πάμε εκεί στην δεύτερη αγωνιστική. Είναι 10-12 ώρες. Δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση και το τσάρτερ βγαίνει πολύ ακριβό»
Πηγή: arenafm.gr

«Περιμένουμε την ΝΕΧΙΑ»

stefanidhs
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη , Πάνος Στεφανίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέλευση του φορέα όπως και στα αγωνιστικά θέματα.
Στην αρχή είπε:
«Ήταν άσχημος ο Σεπτέμβρης αλλά οφείλουμε να παλέψουμε. Έγιναν λάθη στο αγωνιστικό αλλά ελπίζω οι διορθωτικές κινήσεις να ήταν αυτές που έπρεπε. Το νέο προπονητικό τιμ μου εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη και ελπίζω σε καλύτερο μέλλον και βελτίωση της ομάδας. Για την ώρα υπάρχει αισθητή βελτίωση στο αγωνιστικό. Έχουμε προβλήματα δηλαδή αυτό με τις κράμπες ήταν ανησυχητικό, φτάσαμε να παίζουμε με 8 παίκτες αλλά αν κάποιος άξιζε την νίκη ήταν ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο».
Για την χθεσινή συνέλευση όπου ένας φίλαθλος ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης:
«Λάθη γίνονται το θέμα είναι να τα διορθώνεις. Αυτό που με ενόχλησε είναι δύο γεγονότα. Έχει γίνει ολόκληρο θέμα γιατί υπήρξε μία άποψη από ένα μέλος που αμφισβήτησε την διοίκηση,  και το κάναμε ένταση . Είμαστε στον Άρη που έχει χιλιάδες οπαδούς και ένα μέλος εξέφρασε μία άποψη, λίγο αιρετική, μην το κάνουμε ένταση. Ένας είναι» για να συνεχίσει:
«Ο λόγος των συνελεύσεων είναι για να ενημερωθούν τα μέλη για τις εξελίξεις και για να συζητήσουμε πως μπορούμε ως λέσχη να βοηθήσουμε την ομάδα. Και καλό είναι να έρχεται ο κόσμος γιατί ετοιμάζουμε και το νέο καταστατικό, όπου θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο ρόλος της ΚΜΑ».
Για την προσέλευση του κόσμου στις συνελεύσεις:
«Ο κόσμος υποστηρίζει τον Άρη, δεν υποστηρίζει κάποιο χωριό έχει μάθει στις επιτυχίες αλλά τώρα έχουμε τις ήττες. Αλλά τα πράγματα στον Άρη έτσι είναι και πρέπει να πορευτούμε με το δεδομένο ότι είναι όμηρος των αδειοδοτήσεων των δεσμεύσεων των  μεταγραφών και δεν έχει την ευκαιρία να φέρνει 10 παίκτες, που δεν πειράζει άμα δεν βγουν και οι τρείς. Έχει περιορισμούς στους Έλληνες στους ξένους που δεν μπορούν να είναι παραπάνω από τρεις και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Αυτή είναι η ομάδα αυτοί είναι οι παίκτες και πρέπει να τους στηρίξουμε. Και εφόσον βλέπουμε μία προσπάθεια αξίζει να στηρίξουμε. Δεν θέλουμε η ΚΜΑ να είναι ένας χώρος που μαζεύονται οι Αρειανοί για να κράξουν τους παίκτες και την διοίκηση. Πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα» για να προσθέσει:
«Φυσικά ανησυχώ όταν μετά από έξι αγώνες δεν έχουμε νίκη. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς. Αλλά θα ανησυχούσα ακόμη περισσότερο αν  έβλεπα ότι δεν αλλάζει τίποτα. Η ομάδα έχει μαζευτεί έχει βελτιώσει την άμυνα και από την εικόνα που έχω ο Άρης έχει καλύτερο υλικό από πολλές ομάδες της Σουπερλιγκ. Με προσοχή μπορεί να φτάσει πιο ψηλά. Αλλά δεν θέλει άγχος».
Για τις επαφές του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη:
«Με τον κύριο Ηλιάδη μίλησα χθες. Αλλά δεν συζητήσαμε για τις επαφές του στην Αμερική και δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αυτό που ζήτησα είναι όταν θα είναι έτοιμο να έρθει και να το ανακοινώσει. Προβληματισμένο τον είδα στην διάρκεια του αγώνα αλλά υπάρχει μία αισιοδοξία ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».
Για τις επιλογές του καλοκαιριού:
«Όπως φαίνεται στο θέμα των προπονητών δεν έγινε σωστή επιλογή. Περισσότερο του Μούτα. Με δηλώσεις του  έδειξε ότι ήταν ακατάλληλος. Έχει κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για ποδοσφαιριστές και χθες θέλησε να το συνεχίσει το συγκεκριμένο τροπάριο. Στην πορεία και ο Τάτος και ο Αγκάνθο θα τον διαψεύσουν. Δεν μπορεί όμως να μιλάει τόσο απαξιωτικά και να προσβάλει περιουσιακά στοιχεία μίας ομάδας που δούλεψε και πληρώθηκε. Κανονικά πρέπει να αφήνεις τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό στους αρμόδιους, η επιλογή όμως αυτών των ανθρώπων αποδείχθηκε λανθασμένη. Και δυστυχώς ο Άρης πάντα πληρώνει τα λάθη. Θα μπορούσε να έχει οχτώ ή έξι βαθμούς. Πάλι θα υπήρχε γκρίνια αλλά δεν θα υπήρχε αυτό το άγχος».
Για την ΝΕΧΙΑ και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
«Για τον  έλεγχο της ΝΕΧΙΑ ήταν να την έχουμε πάρει χθες με ένα περιθώριο να πάει μέχρι 15 Οκτώβρη. Υπήρξε αλληλογραφία και μας είπαν ότι θα παραδοθεί στα χρονικά περιθώρια που μας είπαν. Οπότε την περιμένουμε σε αυτό το διάστημα. Θα το μελετήσουμε το πόρισμα και θα πάμε σίγουρα στο διοικητικό συμβούλιο να δούμε τι ευθύνες προκύπτουν. Και σίγουρα θα υπάρχει ενημέρωση του κόσμου. Για την αύξηση είμαστε σε καθημερινή επαφή με την Αθήνα δεν θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Όταν θα είναι έτοιμο θα το ανακοινώσουμε».
Πηγή: arenafm.gr

Κούγιας: «Ο Ψωμιάδης δεν έγινε ποτέ νταβατζής του ποδοσφαίρου»

«Καταπέλτης» για Μπέο, Μητρόπουλο και Γκαγκάτση, ήταν ο Αλέξης Κούγιας κατά την εξάωρη κατάθεσή του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, για την υπόθεση των "στημένων".

Αποσπάσματα από την κατάθεση:

«Για τον Διαγόρα μου είπε ο Ρούσεφ πως του είχαν πει πως θα πληρώνονται μόνο αν στήνουν παιχνίδια. Για τον Αγγελή του ΠΑΣ γνωρίζω πως είναι άκρως διεφθαρμένος στο ποδόσφαιρο. Ο Ζαβαντίας και Τότσης επίσης. Για το ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας αυτό που έχω να πω είναι πως αν θες να χάσεις, χάνεις δεν σημαίνει πως εμπλέκεται και ο ΠΑΣ σε αυτό.

Ο Μητρόπουλος από το 1996 και μετά κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Υπήρχε παράγκα που ήταν ιδέα κι έμπνευση του Θωμά Μητρόπουλου, ενώ ακόμη και σήμερα στην ΕΠΟ υπάρχουν τέτοια άτομα.

Το 2002 αυτός που κρυβόταν πίσω από την παράγκα, αντικατέστησε τον Θωμά με τον Γκαγκάτση που ήταν ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι φτάσαμε στις εγκληματικές οργανώσεις. Το να χάνει η Καβάλα από την Καρδίτσα είναι σαν να χάνει η Ρεάλ από τον Άρη Πετρούπολης. Το στήσιμο έγινε καθεστώς από το 1996 και σήμερα. Αυτά που βλέπετε με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Ο Χριστοβασίλης δεν έχει σχέση με αυτά τα πράγματα. Είχε φίδι κολοβό στον κόρφο του, τον Βαγγέλη Αγγελή. Δεν μπορώ να καταθέσω πως έστηνε παιχνίδια ο Χριστοβασίλης, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί είχε έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα του. Ο Αγγελής είναι το απόλυτο εργαλείο του στησίματος.

Ο Τσακογιάννης είναι ένα ταλαιπωρημένο παιδί.

Η συνομιλία Μπέου-Πιλάβιου είναι βρώμικη και πιο βρώμικος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ που παίρνει εντολές σαν να είναι υπάλληλος του Μπέου. Ο Πιλάβιος μιλούσε και με τον Τσακογιάννη. Όταν άκουσα πως ο Τεροβίτσας είναι μάρτυρας είπα καλύτερα να κατεβούν οι δικαστές ως κατηγορούμενοι. Ο Μπέος είχε κακή σχέση με τον Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης δεν έγινε ποτέ νταβατζής του ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπήρχε οργάνωση που είχαν συστήσει ο Ψωμιάδης, ο γιος του και ο Παπακώστας. Τον Παπακώστα να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση το βλέπω κωμικό, ενώ ο Σταυράκης ρωτάει για τα πάντα τον πατέρα του. Ο Ιωαννίδης μου είπε «με τον Μαρινάκη τα έχεις καλά;», όταν πήγα να του πω για το γεγονός πως κυνηγούσαν την Παναχαϊκή. Για τον Ψωμιάδη δεν ακούστηκε ποτέ παρά μόνο όταν ήταν στην Καβάλα πως στήνει παιχνίδια.

Δεν πιστεύω πως ο Χριστοβασίλης συμμετέχει σε αυτά. Τον Ντε Βινσέντι τον πήρε τον κύκλωμα. Τον πήρε τον κύκλωμα τον ποδοσφαιριστή αυτόν». Πηγή: metrosport.gr

Πέντε ΠΑΕ σε απολογία!!

Σε απολογία κλήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague οι ΠΑΕ Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΑΕΛ Καλλονής και ΟΦΗ, ενώ θα απολογηθούν και οι Γιάννης Μαντζουράκης και Γιώργος Σπανός.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 03/10/2013 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 6η αγωνιστική.Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, κ.Ι.Ματζουράκη (προπονητή): διότι: «Ο αγώνας ξεκίνησε με έξι (6) λεπτά καθυστέρηση διότι τρεις (3) ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης δεν ήταν σύμφωνα με τον κανονισμό κατάλληλα εξοπλισμένοι (διπλή κάλτσα διαφορετικού χρώματος) καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή κ.Ι.Ματζουράκη στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ, κ.Γ.Σπανό (πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά του προέδρου κ.Γ.Σπανού στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 13 του ΚΑΠ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Αστ.Τρίπολης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.»

Μπακούρας στο Metropolis: «Δεν υπάρχει η λέξη Γ' Εθνική για τον Άρη»

Ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΕΠΑ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και γνωστός φίλος του Άρη, Λεωνίδας Μπακούρας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», μιλώντας για πρώτη φορά σε αθλητικό ραδιόφωνο για την μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, αλλά και ποια οδό θα πρέπει να ακολουθηθεί από τεχνοκρατικής άποψης για να βγει ο Άρης από το αδιέξοδο.

Ο κ. Μπακούρας είπε αρχικά:

«Ο Άρης την εποχή που έπαιζε στην Ευρώπη ήταν σαν το πανηγύρι που κάποιος ξοδεύει 100 ευρώ το βράδυ και την άλλη μέρα χρωστάει 1.000. Η κρίση δεν ήρθε το 2010 και το 2011, αλλά οι προβλέψεις γίνονταν από το 2008. Όταν ακούς κουβέντες από όσους διοικούσαν τότε ότι το 2011 ήρθε η κρίση και δεν ήξεραν πώς να την αντιμετωπίσουν, σημαίνει απλά ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διοικούν ανώνυμες εταιρίες όπως οι ΠΑΕ, που είναι ιδιαίτερες, διότι έχουν κόσμο και έσοδα που δεν έχουν άλλες εταιρίες. Άρα πρέπει να διοικούν άνθρωποι ειδικοί».

Για την προσπάθεια ένταξης της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 ο κ. Μπακούρας ήταν κατηγορηματικός:

«Όταν ξεκινάς με χρέη από 4 εκ. ευρώ και τα φτάνεις στα 32 εκ. και περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα, θα έχεις μόνο προβλήματα. Το μέλλον είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να μπούμε στο άρθρο 99, θα είναι καταστροφικό για τον Άρη να μην μπει και να μην μένει στη Σούπερ Λιγκ. Για τον Άρη δεν υπάρχει η λέξη Γ' Εθνική. Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προσέλκυση επενδυτή. Για να έρθει, πρέπει κάποιος να του επεξηγήσει τα υπέρ και τα κατά. Εμείς τα προηγούμενα χρόνια αντί για να κάνουμε παραγωγή παικτών παράγαμε παράγοντες.

Όποιος ήθελε γινόταν παράγοντας, γινόταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα μέσω του Άρη και δεν μπορέσαμε να έχουμε αξιοπρέπεια. Τα υπέρ είναι το γήπεδο που έχει ο ΑΣ και που έχει μεγάλη αξία και φυσικά υπέρ είναι ο κόσμος που διψά για επιτυχίες και που θέλει να βλέπει την ομάδα να βελτιώνεται. Για να γίνει σεβαστός και στην Αθήνα ο Άρης, πρέπει κάποιος άνθρωπος να εκεί. Ο κ. Ηλιάδης είναι άξιος για αυτό που έκανε με το άρθρο 99, αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Αθήνα και ποιοι στηρίζουν με διπλωματία τα συμφέροντα του Άρη».

Για το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου για τον Άρη και αν είναι… ταμπού τόνισε:

«Γιατί είναι ταμπού; Θα μείνεις στη δεκαετία του ?50; Θα υπάρχει μιζέρια; Μπορεί στο Χαριλάου να μείνει ο ερασιτέχνης, το κολυμβητήριο, να φύγει εκτός το γήπεδο του Άρη όπου θα μπορεί να παρκάρει ο κόσμος, να υπάρχει εμπορικό κέντρο και να ξέρει κάποιος που θα έρθει ότι μπορεί να επενδύσει. Αν κάποιοι δεν το θέλουν σημαίνει ότι θέλουν όλη μέρα να βρίσκονται στο γήπεδο, να προβάλλονται και δεν ξέρω εγώ τι άλλα συμφέροντα έχουν».

Για το αν ποτέ μετέφερε τις απόψεις του στις διοικήσεις του Άρη:

«Με τον κ. Ηλιάδη συναντηθήκαμε μετά την ανάληψη της προεδρίας του. Όσον αφορά τη διαχείριση της ΠΑΕ έχει αυτά στο νου του. Όσο για το αγωνιστικό, έγιναν λάθη, αλλά στο ξέρει τι πρέπει να γίνει. Χωρίς επενδυτή μέχρι Δεκέμβριο ή Ιανουάριο δε γίνεται. Δε θα πλησιάσει κανένας αν δεν τελεσιδικήσει η απόφαση, να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 και μετά να δούμε ποιος θα μπει και θα επενδύσει στον Άρη».

Για τη στάση των φιλάθλων του Άρη:

«Κι αυτοί κουράστηκαν. Πας στο γήπεδο και μετά νομίζεις ότι έσκαβες δέκα μέρες. Όλοι αγαπάμε την ομάδα, αλλά θέλει ο κόσμος να βλέπει και μια επιτυχία, να ξεκουράζεται το μυαλό του. Ο φίλος του Άρη συζητάει πιο πολύ για τα οικονομικά, παρά για τα αγωνιστικά. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα διότι νομίζω ότι η επιλογή του Σέρβου προπονητή ήταν καλή και πρέπει να στηριχθεί μέχρι τέλος της χρονιάς. Πρέπει όλοι να στηρίξουν τον προπονητή και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Μέχρι να δούμε τι θα γίνει και με το 99. Αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και να μη ρίχνουμε λάσπη ο ένας στον άλλον. Να μη σκέφτεται κανείς ότι ο Άρης πρέπει να πάει στη Γ' Εθνική. Αν πάει, καταστράφηκε. Δε με πειράζει που ο ΠΑΟΚ θα γίνει δυνατός, θα γίνει και ο Άρης δυνατός, όπως είχε και στο μπάσκετ. Με νοιάζει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να είναι ψηλά». Πηγή: metrosport.gr

Έτσι θα παίξει ο ΠΑΟΚ στο Άλκμααρ!

Ο Στέφενς δοκίμασε σήμερα σχήμα και μάλιστα η ίδια η ΠΑΕ μέσω μιας φωτογραφίας αποκάλυψε και την ενδεκάδα! Είναι η συγκεκριμένη φωτογραφία που ανέβηκε ανάμεσα στις άλλες από την σημερινή προπόνηση στην ιστοσελίδα. Ο Λόκχοφ μιλά στους έντεκα ποδοσφαιριστές που θα αρχίσουν την αναμέτρηση.

Ο συνεργάτης του Στέφενς θα είναι στον πάγκο αφού ο Ολλανδός είναι τιμωρημένος και θα βρίσκεται στην κερκίδα. Ο Λόκχοφ βρέθηκε το Σάββατο στο Άλκμααρ και είδε το ματς της προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν. Έτσι ανέλυσε το παιχνίδι της σε πρώτη φάση στους έντεκα παίκτες που προορίζονται να αρχίσουν την αναμέτρηση. Ο Χακόμπο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Κίτσιου στα δεξιά και ο Τζαβέλλας αντί του Λίνο στα αριστερά. Ο Βιτόρ με τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, ο Τζιόλης με τον Λάζαρ στα χαφ, ο Νίνης πίσω από τον Αθανασιάδη με τους Στοχ και Λούκας στα άκρα.
Πηγή: metrosport.gr

Νέα συνάντηση Ηλιάδη-τεχνικού τιμ!

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Δημήτρη Ηλιάδη και το τεχνικό τιμ των κίτρινων έγινε χθες με αφορμή την αγωνιστική πορεία της ομάδας, αλλά και το φαινόμενο των συνεχών τραυματισμών.

Το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε και νέα συνάντηση, με γεύμα «εργασίας» προκειμένου να αναλυθούν όλες εκείνες οι καταστάσεις που έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη νέα συζήτηση με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, τον Ζόραν Λόντσαρ και τον Ραντιβόι Ραντάκοβιτς, αφού εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον προβληματισμό του για τους πολλαπλούς τραυματισμούς παικτών, αναφέρθηκε και στην άμεση ανάγκη «να βγει η ομάδα από την κρίση, να μαζέψει βαθμούς και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας». Πηγή: metrosport.gr

Το πρόγραμμα του Άρη για τον Οκτώβριο!

Μ΄ ένα ωραίο γράφημα η ΠΑΕ Άρης θέλησε να υπενθυμίσει στους φίλους της ομάδας τις υποχρεώσεις των «κίτρινων» μέσα στον Οκτώβριο.

Έτσι, λοιπόν, ο Άρης δοκιμάζεται το ερχόμενο Σάββατο (5/10) στη Νέα Σμύρνη (20.30) κόντρα στον Πανιώνιο (7η αγωνιστική).

Δύο εβδομάδες μετά, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ελέω Εθνικών ομάδων, οι «κίτρινοι» φιλοξενούνται στη Βέροια αυτή τη φορά στις 16.00 (8η αγωνιστική).

Μία εβδομάδα αργότερα και στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ο Άρης υποδέχεται τον Πλατανιά (27/10) στις 15.00, ενώ το τελευταίο παιχνίδι του μήνα είναι αυτό για τη φάση των «32» του κυπέλλου Ελλάδας, όταν και οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τέλος, στο γράφημα αποτυπώνονται και οι παίκτες των «κίτρινων», που έχουν γενέθλια τον μήνα Οκτώβριο. Πρόκειται για τους δύο τερματοφύλακες, Ντιν Μπουζάνη (2/10) και Μάριο Γκελή (9/10), τον Μιχάλη Κύργια (14/10) και τον Αλέξανδρο Καραγιάννη (25/10). Πηγή: metrosport.gr

Τελευταία προπόνηση και... αποστολή! (video)

O ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο την Άλκμααρ στην Ολλανδία, με στόχο τη δεύτερη νίκη στους ομίλους, που θα τον διατηρήσει και στην κορυφή. Δείτε πλάνα από την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ επί Ελληνικού εδάφους, έτσι όπως τα ανέβασε στην ιστοσελίδα της η ΠΑΕ.




Πηγή: metrosport.gr

Ζήτησε εισιτήρια ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης, έχει ανεβασμένη ψυχολογία, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» την Κυριακή θα δοκιμαστούν στην Τούμπα ενάντια στον ΠΑΟΚ και βλέποντας πως ένα ενδεχόμενο «διπλό» θα τους φέρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τους έφερε την ιδέα να έχουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Έτσι, η Αθηναϊκή ΠΑΕ ζήτησε εισιτήρια από τον Δικέφαλο για να μετακινηθεί κόσμος στη Θεσσαλονίκη αλλά κάτι τέτοιο προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτό, όχι τόσο από τον ΠΑΟΚ αλλά από την Αστυνομική Διεύθυνση η οποία όπως πάντα έχει τον τελευταίο λόγο… Πηγή: metrosport.gr

Χωρίς Βούκιτς και Σκόνδρα στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ!!

Ο Λούκας δεν έχει πλέον καμία ενόχληση από τη μόλυνση στο μηρό και συμμετέχει κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με την Αλκμάαρ. Αντίθετα, εκτός, για αγωνιστικούς λόγους, έμειναν οι Γκαρσία, Βούκιτς, Σκόνδρας και Κατσικάς.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (1/10) επικεντρώθηκε στην τακτική, με ασκήσεις για την κατοχή και μεταβίβαση της μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτο διπλό σε ολόκληρο το γήπεδο. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Χουμπ Στέφενς ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους:

Χακόμπο, Γλύκο, Γιακουμή, Κίτσιου, Κωνσταντινίδη, Τζαβέλλα, Λίνο, Λόπεθ, Βίτορ, Κατσουράνη, Τζιόλη, Λάζαρ, Λόρενς, Νινή, Ολίσε, Γεωργιάδης, Λούκας, Στοχ, Νέτσιντ, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει για την Ολλανδία το πρωί της Τετάρτης (02/10).Πηγή: metrosport.gr

«Ίδιου επιπέδου Άντερλεχτ-Ολυμπιακός»

Ο Ντένις Πρετ θεωρεί πως ο Ολυμπιακός είναι στα μέτρα της Άντερλεχτ.

«Ίδιου επιπέδου Άντερλεχτ-Ολυμπιακός»
Ομάδες ανάλογης δυναμικότητας, που θα διεκδικήσουν τη δεύτερη ή την τρίτη θέση χαρακτήρισε ο Ντένις Πρετ Ολυμπιακό και Άντερλεχτ εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

«Πρέπει να νικήσουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του δικού μας επιπέδου. Δεν σκεφτόμαστε την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά τη δεύτερη ή την τρίτη. Όλα είναι ακόμη ανοικτά», ανέφερε ο 19χρονος μέσος. Πηγή: sport-fm.gr

Θερμή υποδοχή στον Ολυμπιακό!

Με τραγούδια και συνθήματα υποδέχτηκαν την αποστολή του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες οι φίλοι της ομάδας.

Θερμή υποδοχή στον Ολυμπιακό
Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στην αποστολή της ομάδας που ταξίδεψε στις Βρυξέλλες ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, στην οποία θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ.

Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και τους υποδέχτηκαν με τραγούδια και συνθήματα, θέλοντας να τους εμψυχώσουν για την αυριανή (Τετάρτη, 2/10) αναμέτρηση.Πηγή: sport-fm.gr

Ζέτερμπεργκ: «Πενήντα - πενήντα την Τετάρτη»

Αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παρ Ζέτερμπεργκ στον βελγικό Τύπο.

Ζέτερμπεργκ: «Πενήντα - πενήντα την Τετάρτη»
«Σκούρα» θα τα βρει η Άντερλεχτ κόντρα στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παρ Ζέτερμπεργκ σε Μέσο του Βελγίου.

Ο Σουηδός χαφ έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέτερμπεργκ στην «Lavenir»

Την Τετάρτη η Άντερλεχτ παίζει με τον Ολυμπιακό. Δυο πρώην ομάδες σου. Τα συναισθήματα θα είναι ιδιαίτερα. Τι αναμνήσεις έχεις κρατήσει από την Ελλάδα;

«Ήμουν τρεις σεζόν στον Ολυμπιακό και κατέκτησα τίτλους πρωταθλήματος, αλλά δεν ήταν εύκολο. Τους πρώτους δεκαέξι μήνες εκεί ήταν περίπλοκα. Ο προπονητής που με έφερε απολύθηκε γρήγορα και δεν είχα παίξει καλά παιχνίδια. Έλειπε η εμπιστοσύνη και δεν μπορούσα να βρω ρυθμό σε ένα διαφορετικό είδος ποδοσφαίρου. Λίγους μήνες αργότερα, έγινε και πάλι αλλαγή προπονητή. Βρήκα σταδιακά το επίπεδο μου. Δούλεψα περισσότερο από το συνηθισμένο, ειδικά μετά την προπόνηση».

Αισθανόσουν κάπως που έφυγες από την Άντερλεχτ, που ήσουν βασιλιάς;

«Όχι. Το είχα μελετήσει καλά με την οικογένειά μου. Τα χρήματα ήταν επίσης αρκετά καλά. Μου άρεσε που πήγα στον Ολυμπιακό. Δέθηκα γρήγορα με την ομάδα, έστω και αν δεν έπαιζα από την αρχή. Πήγα σε έναν τεράστιο σύλλογο με σημαντικό ρόλο επίσης σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος σύλλογος από την Άντερλεχτ σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος (σημείωση: μετράει 40 πρωταθλήματα και 26 Κύπελλα Ελλάδος).Το 75% του πληθυσμού υποστηρίζει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα».

Για την πίεση;

«Δεν έχει να κάνει με τίποτα από ό,τι γνωρίζουμε στο Βέλγιο. Λέγεται συχνά ότι η Άντερλεχτ είναι απαιτητικός σύλλογος και δεν συγχωρεί. Αλλά σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό, αυτό είναι για διασκέδαση. Προσωπικά, ποτέ δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι από τους φιλάθλους. Είναι πολύ ένθερμοι γιατί παραδοσιακά προέρχονται από την εργατική τάξη σε σχέση με τον αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Στα μειονεκτήματα είναι πως δεν διστάζουν να αποδοκιμάσουν όταν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα ήταν δύσκολα στην αρχή στον Ολυμπιακό. Στα 30 μου έφυγα αγαπημένος από την Άντερλεχτ και έπρεπε να ξεκινήσω κάτι νέο. Έχω μάθει να ζω όμως έτσι. Η 3η μου χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν και η πιο όμορφη. Κατάφερα να κερδίσω την καρδιά των φιλάθλων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό, αν και η Άντερλεχτ είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Θα είμαι στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" την Κυριακή με την Κόρτραϊκ. Δεν θα μπορέσω όμως να δω το ματς της Τετάρτης (σ.σ. μένει στην Σουηδία όπου διδάσκει ποδόσφαιρο σε ιδιωτικό σχολείο) με τον Ολυμπιακό. Θα το παρακολουθήσω από την τηλεόραση».

Πως βλέπεις το ματς της Τετάρτης;

«Είδα το Ολυμπιακός-Παρί και στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 2-0. Αυτό είναι απόδειξη για το πόσο καλή ομάδα είναι ακόμη και αν η Παρί νίκησε με 4-1. Ο Ολυμπιακός έχει έναν εξαιρετικό πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο ο σύλλογος αισθάνεται καλύτερα σε σχέση με την κρίση που επικρατεί στην χώρα. Θα είναι 50/50 την Τετάρτη σε όλα τα επίπεδα».

Η τρίτη θέση είναι ο στόχος;

«Σε μεγάλο βαθμό για την Άντερλεχτ. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσει, αφού Παρί και Μπενφίκα είναι ανώτερες από αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη να νικήσει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Για να το κάνει θα πρέπει να ελέγξει το παιχνίδι. Σίγουρα θα χρειαστεί προσοχή στην άμυνα. Οι Σαβιόλα, Βάις σκόραραν το Σάββατο κόντρα στον Πανιώνιο και είναι μεγάλοι παίκτες τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός».Πηγή: sport-fm.gr

Προβλέπει νίκη από τη «στενή»

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, προέβλεψε μέσα από την… κλούβα νίκη της ομάδας του επί της Τσέλσι απόψε για το Champions League.

Προβλέπει νίκη από τη «στενή»
Ο Τζίτζι Μπεκάλι δεν θα είναι απόψε στις κερκίδες για τον αγώνα της Στεάουα με την Τσέλσι για το Champions League. Θα είναι στη φυλακή, καθώς εκτίει ποινή τριετούς κάθειρξης για υπόθεση διαφθοράς.

Όμως ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης της ρουμανικής ομάδας δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πρόβλεψη για το ματς. Από την αστυνομική κλούβα, που τον μετέφερε στο κελί του, σχημάτισε με τα χέρια του το σκορ που «βλέπει»: 2-0.Πηγή: sport-fm.gr

Γιώργος Ξενίδης στο Metropolis: «Κάποιοι θησαύρισαν στον Άρη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο εκπρόσωπος του Νέρι Κστίγιο, Γιώργος Ξενίδης για το θέμα του διακανονισμού με τον Μεξικανό πρώην ποδοσφαιριστή των «κιτρίνων», κάνοντας παράλληλα και το προσωπικό του σχόλιο για την χθεσινή πρεμιέρα του Ηρακλή.

Αναλυτικά:

«Ο Άρης έχει την καταληκτική ημερομηνία της 25ης Οκτωβρίου και μέχρι τότε πρέπει να είναι τυπικός. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι όταν επιχειρήσαμε να κάνουμε τους διακανονισμούς είδα κάτι το διαφορετικό από τους ανθρώπους του Άρη. Το ότι μπορεί να καθυστερούν είναι λογικό, όλοι καθυστερούν. Είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο και θα βρούμε μια λύση για να μην έχουμε πρόβλημα. Έχουμε συναινέσει στην υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 λόγω των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί. Αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές οι συμφωνίες τηρούνται και είμαστε μέσα στις ημερομηνίες. Θα μπορούσα να πω πως ο Άρης είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Ο Ηλιάδης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον συνεννοούμαι. Άλλοι κρύβονταν και αυτός μου τηλεφώνησε από τις ΗΠΑ προκειμένου να συνεννοηθούμε για το θέμα της δεύτερης δόσης του Καστίγιο».

Για τον πρώην πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη: «Όταν είσαι άσχετος, είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε παγίδες που μπορεί να σε βάλουν οι μάνατζερ. Όταν φτάνεις να μην έχεις να πληρώσεις τότε καταλαβαίνεις το λάθος που έκανες. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι παράγοντες που κινούνται με δόλο και οι άσχετοι. Στη δεύτερη κατηγορία βάζω τον Αθανασιάδη. Είχε την "ατυχία" να είναι οπαδός της ομάδας του».

Για την κατάσταση που επικρατούσε στον Άρη: «Κάποιοι θησαύρισαν στον Άρη. Όταν λείπουν τα λεφτά κάπου πήγαν. Είναι απλή λογική αυτό. Δεν γίνεται τη χρονιά της Ευρώπης που είχε τόσα έσοδα να έχει μπει μέσα».

Για τον χθεσινό αγώνα του Ηρακλή στην Καβάλα: «Είδα το πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσα να δω το δεύτερο. Ειδικά το πρώτο γκολ ήταν απίστευτο λάθος. Δεν αντέχει ο κόσμος του Ηρακλή, ούτε μια πίκρα. Μετά το καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ξάνθη, ήρθε αυτή η ψυχρολουσία και μας προσγείωσε ανώμαλα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πέρσι, φέτος ο Ηρακλής έχει το καλύτερο ρόστερ και οφείλει να ανεβεί. Αν δεν ανεβεί ο Ηρακλής θα αφανιστεί. Υπάρχει ένα άνοιγμα από πέρσι, και θα γίνει μεγαλύτερο φέτος. Επομένως αν δεν ανεβεί δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν και μοιραία θα πάει χαμηλότερα». Πηγή: metrosport.gr

Κώστας Ορφανός στο Metropolis: «Κάτω τα χέρια από τον Στέφενς»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον Γιώργο Μπατατούδη που πλέον είναι ελεύθερος: «Χαίρομαι που τέλειωσε η περιπέτεια του Γιώργου Μπατατούδη, γιατί ήμουν από τους ανθρώπους που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στη βαλκανική επιδιώκοντας να πάρει κάποια έργα. Παρότι μεγάλωσε το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ένστικτό του δεν ατόνησε. Πέρασε μια τεράστια περιπέτεια την οποία δεν την φόρτωσε στον ΠΑΟΚ. Ξέρει ότι έχει κι αυτός τις ευθύνες του και πως ο ΠΑΟΚ ήταν απλά η αφορμή για την περιπέτεια που είχε. Το άσχημο είναι πως αυτοί που ανακίνησαν το θέμα της δίωξής του ήταν μέσα από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να έκανε λάθη όμως έχασε πολλά λεφτά από την υπόθεση ΠΑΟΚ και δεν του άξιζε αυτό».

Για την κριτική στην ομάδα, η οποία πλέον άρχισε να αγγίζει και τον Στέφενς: «Ο Στέφενς από την πρώτη στιγμή που ήρθε κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και με βάση του δουλειά με εμπνέει ως προπονητής. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να μπει αμέσως στη νοοτροπία που έχει ο Έλληνας για να μπορέσει να καταλάβει τί θέλει ο κόσμος από αυτόν. Εμείς θέλουμε μια γρήγορη επιτυχία και να αποκτήσουμε άμεσα αυτό που έχουμε στοχεύσει. Όσον αφορά το θέμα διαχείρισης έμψυχου υλικο, όταν αφήνει Τζαβέλλα, Νίνη και Γκαρσία εκτός 18άδας δημιουργείται μια αίσθηση στον κόσμο και προκαλούνται απορίες. Γνώμη μου είναι πάντως πως πρέπει να προστατεύσουμε τον Στέφενς. Αν αυτόν τον προπονητή τον αφήσουμε να φθαρεί θα είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να κάνουμε στον ΠΑΟΚ. Η αίσθηση που έχω είναι πως δεν είχε συμμετοχή στις επιλογές των παικτών που αποκτήθηκαν και θα ήταν επιθυμία μου οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο να είναι δικές του επιλογές ώστε να έχει άποψη σε αυτό που θα προστεθεί στην ομάδα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Θα μπορούσε ο καθένας μας να διαφωνήσει σε κάποια θέματα τακτικής, απλά θα πρέπει να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτή την μεγάλη προσωπικότητα. Θα πρέπει να την περιφρουρήσουμε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Γκαρσία γνωρίζει πως σε μία ομάδα που έχει στόχους δεν μπορεί να παίρνει συνεχώς ευκαιρίες, καθώς και ότι το ρόστερ μπορεί να αντικαταταστήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Από τη στιγμή που ο Τζιόλης είναι ντεφορμέ και δεν υπάρχει Κάτσε πιστεύω πως μπορεί να πάρει ευκαιρία ο Γκαρσία. Ο προπονητής, όμως, μπορεί να θεωρεί ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνει».

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα φέτος γιατί έχει διαφορά στη νοοτροπία σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός εδώ και 40 και πλέον χρόνια έχει μάθει να παίζει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε πολλά χρόνια για να μπούμε σε αυτή τη λογική. Πρέπει να αλλάξει στο μυαλό όλων η νοοτροπία και να συναισθανθούν ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει για να πάρει το πρωτάθλημα. Όταν συμβεί αυτό ο ΠΑΟΚ θα έχει μπορεί να ελπίζει. Πηγή: metrosport.gr

Άγγελος Σπυρίδων στο Metropolis: «Αδύναμος κρίκος ο Άρης»

Καταπέλτης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Άγγελος Σπυρίδων, αναφέρθηκε με πολύ βαριές εκφράσεις για την κατάσταση στον Άρη, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όλος ο αρειανός κόσμος είναι αγανακτισμένος και προσβεβλημένος. Η κατάσταση στην ομάδα είναι σαν να ρίχνουμε πετονιά χωρίς δόλωμα στη θάλασσα. Έχουμε την χειρότερη άμυνα των τελευταίων 45 χρόνων. Είναι όλοι τους άμπαλοι. Ακόμη και οι δύο πιο έμπειροι παίκτες Τάτος και Πουλίδο, βρίσκονται στα κακά τους χάλια, κάνοντας λάθη επί λαθών μη μπορώντας έτσι να προσφέρουν ούτε αυτοί. Τα νέα παιδιά, ούτως ή άλλως δεν μπορούν από μόνα τους και εμείς ζητάμε πράγματα από αυτούς. Δεν μπορείς να έχει απαιτήσεις από τον Σταυρόπουλο και τα άλλα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο τα καίμε. Αν είχαν και κάποιους έμπειρους συμπαραστάτες θα είχαν μεγαλύτερη θέληση και δυνατότητες».

Για το τί φταίει για αυτήν την κατάσταση: «Έγινε το ίδιο λάθος με πέρσι. Αντί να πάρεις 4-5 παίκτες και να κρατήσεις και 4-5 από πέρσι, κάναμε πάλι αχρείαστες μεταγραφές. Είμαστε ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος».

Για τους Ίμπε, Έλσνερ: «Εδώ δεν μπορούν να κάνουν διαφορά στον εαυτό τους, θα κάνουν στην ομάδα; Αυτοί οι παραπανίσιοι παίκτες όχι μόνο δεν διευκολύνουν την ομάδα, αλλά κάνουν και κακό. Γνωρίζω ότι υπάρχει αυτός ο περιορισμός ο μεταγραφικός, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαν να κάνουν καλύτερες επιλογές. Η ομάδα είναι πολύ αργή στην ανάπτυξη, ειδικά στο Χαριλάου που πρέπει να παίξει γρήγορα και να πνίξει τον αντίπαλο. Είναι πολλά τα κακά και όχι ένα και δύο».

Για τον Μιλίνκοβιτς: «Ο προπονητής πράττει ανάλογα με ό,τι έχει. Με αυτό το υλικό που έχει, με αυτούς θα παλέψει. Δεν μπορείς να φτιάξεις μακαρονάδα, χωρίς μακαρόνια».

Για τον Αγκάνθο: «Είναι σακατεμένος, και τα δυο του πόδια είναι σε άσχημη κατάσταση. Ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με μίνιμουμ δέκα παιχνίδια τη σεζόν. Εμείς του είπαμε ότι πρέπει να παίξει τουλάχιστον 24. Μπορεί να βοηθήσει, είναι έμπειρος και ξέρει να ελίσσεται. Προχθές αγωνίστηκε και αυτός μετά από έξι μήνες και δεν βοήθησε και αυτός ιδιαίτερα». Πηγή: metrosport.gr

Ο Ιβάν περιμένει Αλκμααρ, ΠΑΟ για να αντιδράσει!

Προβληματισμένος σε σημείο απογοήτευσης ήταν χθες ο Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με όσα αναφέρουν άνθρωποι από το στενό κύκλο του. Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, αλλά και ορισμένα επιμέρους θέματα (όπως η ευκολία με την οποία δέχεται ο ΠΑΟΚ κάρτες) τον αποκάρδιωσαν και τον έβαλαν σε περισυλλογή για το τι πρέπει να κάνει από ?δω και στο εξής.
Άμεσα δεν πρόκειται να γίνει κάτι, αφού για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ έχει πολύ μεγάλη σημασία το παιχνίδι στην Ολλανδία κόντρα στην Αλκμααρ. Θέλει να δει ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας τόσο στο ματς της Πέμπτης, όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή.

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να δει και τα δύο παιχνίδια από κοντά. Να μεταβεί απευθείας από το Ροστόφ στην Ολλανδία και στη συνέχεια να έρθει στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι της Κυριακής. Όπως και να ΄χει αναμένονται εξελίξεις με την έλευσή του στην Ελλάδα σε διάφορα θέματα. Αν, όμως, το παιχνίδι με την Αλκμααρ δεν εξελιχθεί όπως το θέλει τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε αλλαγές.

Ο Σαββίδης γνωρίζει, άλλωστε, πώς φέτος μία ενδεχόμενη αγωνιστική αποτυχία θα τη χρεωθεί ο ίδιος πρώτος απ? όλους, καθώς η ομάδα έγινε με τις δικές του κατευθύνσεις και τελικές επιλογές. Γι? αυτό και αν δει ότι η κατάσταση δεν αλλάζει θα πάρει το παιχνίδι στα χέρια του


Ο Νέτσιντ γίνεται ΠΑΟΚάρα

Πριν λίγες μέρες ο Τόμας Νέτσιντ δήλωσε πώς δεν σκέφτεται να γυρίσει στην ΤΣΣΚΑ, αφού τον ενδιαφέρει πώς θα παίξει περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο πώς το δέσιμό του με το «Δικέφαλο» μεγαλώνει και απόδειξη είναι πώς μεταξύ των hashtag που χρησιμοποιεί στην τελευταία ανάρτησή του στο instagram υπάρχει και η λέξη paokara.


Το παράδοξο με τον Στοχ

Όταν ο Μίροσλαβ Στοχ ήταν σε σούπερ φόρμα ο Γιαν Κόζακ δεν τον είχε καλέσει στην Εθνική Σλοβακίας. Το κάνει τώρα που είναι σε μέτρια κατάσταση δίνοντάς του προφανώς τη δυνατότητα να εξαργυρώσει το εντυπωσιακό ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ. Ας ελπίσουμε αυτή η επιστροφή στην Εθνική της χώρας του να κάνει τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να πάρει και πάλι τα πάνω του γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τόσο το εκρηκτικό του ταλέντο, όσο και την έφεσή του στο σκοράρισμα.


Δεν γίνεται δουλειά με e-mail…

Ο Μάλαμας Τεβεκέλης πρόσφατα ανέλαβε πόστο υπεύθυνου για θέμα διαιτησίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μία από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να στείλει e-mail στους διαιτητές για τους ευχηθεί καλή σεζόν και έτσι να ενημερώσει για τα νέα καθήκοντά του. Λέγεται, όμως, ότι μόλις το πληροφορήθηκε η ηγεσία της ΕΠΟ ζήτησε από όλους τους ρέφερι να μην απαντήσουν προκειμένου να μην ανοίξουν γραμμή επικοινωνίας με την πλευρά του ΠΑΟΚ. Προφανώς , μ? αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να πάψει να υφίσταται το 24-4 στις κίτρινες με τον Ολυμπιακό.


Η απουσία φανέρωσε την αξία του

Εκτιμάς κάποιον όταν σου λείπει κι αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση Λούκας στον ΠΑΟΚ. Το κενό του Ισπανού φάνηκε έντονα στην Κρήτη, με συνέπεια η είδηση της επιστροφής του στις προπονήσεις λίγες μέρες πριν τα ματς με Αλκμααρ και Παναθηναϊκό να σκορπίσει χαρά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ


Ο κόφτης που λείπει από τον ΠΑΟΚ

Το πόρισμα στο οποίο καταλήγουν εντός και εκτός ΠΑΟΚ και κυριάρχησε στα πηγαδάκια στην Κρήτη: Λείπει από την ομάδα ένας κόφτης τύπου Βιτόλο. Ο παίκτης που όταν η αντίπαλη ομάδα κέρδιζε τη μπάλα έστηνε το πρώτο εμπόδιο για να φρενάρει τις επιθέσεις. Έτσι δικαιολογείται πώς στα τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ δέχεται διψήφιο αριθμό επιθέσεων. Πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Βραδιά Champions League η σημερινή με την 2η αγωνιστική των ομίλων 5-8. Ξεκινώντας από το σπουδαίο ματς Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγο φαβορί οι Ισπανοί που δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση πρέπει να «φτύσεις αίμα» για να την κερδίσεις, προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου, θα έχει όμως μεγάλη απουσία αυτή του Ντιέγκο Κόστα (είναι τιμωρημένος), ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη της, δύσκολη η πρόβλεψη θεωρώ όμως ότι θα έχουμε εκατέρωθεν γκολ. Στο Λονδίνο η Άρσεναλ υποδέχεται την Νάπολι, δυό ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ειδικά οι Ιταλοί εκτός έδρας είναι «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις, θα πάω και εδώ με εκατέρωθεν γκολ. Στην Ελβετία η Βασιλεία (που κέρδισε μέσα στην  Τσέλσι) υποδέχεται την Σάλκε, φύσει επιθετικά ομάδες και εδώ θα πάω με εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στην Ολλανδία ο Άγιαξ υποδέχεται την Μίλαν, παρουσιάζουν πολλά αμυντικά προβλήματα ακόμα και με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς (ειδικά η Μίλαν ήταν τυχερή που δε δέχτηκε γκολ στην πρεμιέρα με την Σέλτικ), οπότε βλέπω γκολ και όβερ.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΣΑΛΚΕ   G/G(1.57)
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΑΠΟΛΙ  G/G(1.61)
ΑΓΙΑΞ-ΜΙΛΑΝ  OVER(2.5) (1.80)
ΠΟΡΤO-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  G/G(1.83)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Milica Dabovic)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Λούτσο-Μπεργκ, δύο «κανόνια» στο ίδιο παζλ!!

Μπεργκ και Φιγκερόα δείχνουν με το καλημέρα ότι χωράνε στην ίδια ενδεκάδα, ενώ δεν διστάζει ο ένας να αποθεώνει τον άλλο, δείχνοντας την εξαιρετική τους συνύπαρξη.
Στους... επτά ουρανούς ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μετά το καθοριστικό γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δείχνει από νωρίς πόσο χρήσιμος θα είναι για τους «πράσινους». Μπορεί μάλιστα να αποθέωσε τον Μπεργκ μετά το κυριακάτικο ματς, δεν δίστασε ωστόσο να κάνει το ίδιο και ο Σουηδός για τον «Λούτσο», μιλώντας στο περιβάλλον του.
Ο Αργεντινός στράικερ εκφράζει παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι θέλει να το... ξεπληρώσει, ενώ δείχνει και την προσμονή του για τον... Ολυμπιακό! «Απ' την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα ένιωθα πολύ δυνατός και περίμενα τη ευκαιρία να το αποδείξω. Κερδίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ξέρω την ομάδα και με ξέρουν καλά. Θέλω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν φέτος, αλλά κυρίως πέρυσι που προερχόμουν από τραυματισμό και μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω πως δεν έχω τελειώσει σαν παίκτης», τονίζει ο Αργεντινός στο περιβάλλον του, όπως αναφέρει το «Goal».
Παράλληλα ο Φιγκερόα έλεγε ότι: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να τα πάμε πιο καλά από πέρυσι», ενώ για τον ίδιο σημείωνε πως:
«Ακόμα είναι νωρίς, δεν είμαι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας. Περιμένω κι εγώ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι προηγούνται άλλα πολύ σημαντικά ματς. Η αλήθεια είναι πως πάντα με φτιάχνουν τα ντέρμπι».
«Μέλι» Μπεργκ για Λούτσο
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μπεργκ και το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε μετά το τέλος του αγώνα με τους Αρκάδες, αλλά δεν δίστασε να κάνει το ίδιο και ο 26χρονο φορ για τον Αργεντινό. «Είναι επιθετικός μεγάλης κλάσης. Είναι πολύ καλό που τον έχουμε στην ομάδα και μας βοηθάει όλους πολύ. Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή στο διάστημα που παίξαμε μαζί και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Θα μας βοηθήσει πολύ. Και οι δύο κάνουμε αυτό που πρέπει, βοηθάμε την ομάδα», έλεγε ο Μπεργκ στους δικούς του ανθρώπους, ενώ για τον Παναθηναϊκό συμπλήρωνε ότι:
«Είναι πραγματικά υπέροχο να παίζεις μπροστά σ' ένα τέτοιο κοινό και η ζεστασιά και η δύναμη που μου δίνει ο κόσμος με ανεβάζει άλλο 50% μέσα στο γήπεδο. Γενικά η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και πιστεύω ότι αγώνα με τον αγώνα δείχνουμε μέσα στο γήπεδο την ποιότητά μας».
«Τρελάθηκα στο γκολ»!
Επιπλέον ο Μπεργκ αναφέρθηκε και στο τεράστιας κλάσης γκολ που σημείωσε απέναντι στον Αστέρα, τονίζοντας πως ήταν από τα καλύτερα της καριέρας του. «Ήταν ένα από τα καλύτερα της καριέρας μου. Τρελάθηκα στο γκολ, είχα χρόνια να πετύχω τέτοιο τέρμα και η ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή είναι στα ύψη. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα, αυτή είναι η δουλειά μου, όμως όλα τα παιδιά και το τεχνικό τιμ κάνουν καταπληκτική δουλειά και σιγά-σιγά το δείχνουμε στο παιχνίδι μας», έλεγε στο περιβάλλον του ο Σουηδός.
Πηγή: gazzetta.gr