Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Λίγες κουβέντες για το περιβάλλον Σαββίδη!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τους γύρω-γύρω του μεγαλομετόχου, για βλάκες (!) που έχει μαζέψει, τον συμβουλεύει να μπει στο κλίμα της εποχής και κάνει μια απαραίτητη διευκρίνιση για τη διαιτησία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ανθρώπους όπως ο Σαββίδης είναι το περιβάλλον τους. Συνήθως, έχοντας μία διάθεση για αγαθοεργία, μαζεύουν γύρω τους φελλούς που δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα σε βάθος χρόνου. Μάλλον να του δημιουργήσουν προβλήματα θα καταφέρουν.
Η κλασική εικόνα ενός πολιτικού που προχωρά μπροστά και από πίσω έχει καμιά δεκαπενταριά Μίστερ Μπιν που περιμένουν ένα νεύμα για να τον γλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Προσωπικότητες που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του και θα τον αποθεώσουν όταν θα τον ακούσουν να λέει φράσεις του στυλ «από πού κλάνει το μπαρμπούνι»;
Έχει μαζέψει τέτοιους βλάκες και ο Σαββίδης πολλούς. Μέσα αλλά και έξω από τον ΠΑΟΚ. Είναι αυτοί που μεταφέρουν για παράδειγμα κλίμα Σαββίδη. Παίρνεις τηλέφωνο π.χ. τον βλάκα που στέκεται δίπλα στον Σαββίδη και τον ρωτάει ο ακόμη πιο βλάκας συνάδελφος.
«Πως είναι ο πρόεδρος μετά την ισοπαλία»; Και η απάντηση αντί να είναι «πώς να είναι ρε μαλάκα» είναι «έξαλλος» ή «εκνευρισμένος». Αυτό το παίρνουν και ξεκινάει το γαίτανάκι της μαλακίας. «Έξαλλος ο Σαββίδης» «Παίρνει σκούπα ο Σαββίδης» και διάφορες άλλες παπαριές στον βωμό του βλαχολαϊκισμού που κάνει τον αναγνώστη – οπαδό να αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να είναι έξαλλος ο Σαββίδης και με ποιον αφού αυτός έστησε τον μηχανισμό της ΠΑΕ, άρα την ομάδα.
Ο Σαββίδης χτίζει το προφίλ του μέσα από διανοητικά καθυστερημένους και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξει. Απορώ πως είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να έχει επικοινωνιακό επιτελείο και να γίνονται τόσα λάθη.
Αλήθεια, ποιοι οδήγησαν τον Σαββίδη στο να εμπιστευτεί πολιτικά πρόσωπα για συνεργασία, σε μία εποχή που τα πολιτικά πρόσωπα είναι ανεπιθύμητα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και μιλάμε πως αυτή η επιλογή γίνεται σε μία πόλη που ο δήμαρχός της – ο πρώην – άκουσε την λέξη ισόβια στο δικαστήριο, ο περιφερειάρχης έχει κάτι εκκρεμότητες και ο Πατριάρχης είναι πιο γραφικός από τα Ζαγοροχώρια. Και μιλάμε επίσης για μία πόλη που απέβαλε την πολιτική της αύρα, επιλέγοντας ως δήμαρχο έναν πρώην αλκοολικό, αλλά ταυτόχρονα οικονομικό παράγοντά της όπως ο Γιάννης Μπουτάρης.
Η Θεσσαλονίκη την ώρα που δίνει τη μάχη της ενάντια στον συντηρητισμό που την κατακεραύνωσε όλα αυτά τα χρόνια, ο Σαββίδης έρχεται να την κατακτήσει επιχειρηματικά ψάχνοντας συμμαχίες στους… νεκρούς. Και δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να του πει πως κάνει λάθος. Μάλλον βρίσκονται πολλοί που τον οδηγούν σε λάθη.
Ο Σαββίδης δεν είναι κακός άνθρωπος. Όσοι παρατηρούν τις λεπτομέρειες καταλαβαίνουν πως ναι μεν είναι μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα με διαφορετική κουλτούρα που μας παραξενεύει κάπως, αλλά κάνει πράγματα που δείχνουν πως έχει ποιότητα χαρακτήρα.
Για παράδειγμα, η επιλογή του ΠΑΟΚ να δίνει το 10% των εσόδων του από τα εντός έδρας παιχνίδια σε οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, είναι κάτι που πρέπει να χειροκροτηθεί και μάλιστα ακόμη περισσότερο λόγω του ότι ο ΠΑΟΚ δεν προβάλει το γεγονός. Μόνοι τους αυτοί που πήραν τα χρήματα βγαίνουν για να μιλήσουν για αυτό. Όχι ο ΠΑΟΚ.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που εμφανίζουν έναν διαφορετικό Σαββίδη από αυτόν που προβάλουν οι μέτριοι του στενού τους περιβάλλοντος. Όμως θα πρέπει και αυτός να καταλάβει πως για να κερδίσει τη μάχη που καλείται να δώσει επιχειρηματικά, θα πρέπει να μπει και στο κλίμα της εποχής.
Και η εποχή της Θεσσαλονίκης αυτή τη περίοδο θέλει ρεαλισμό, θέλει ουσία, θέλει να απομακρυνθεί από τα όσα την έφτασαν εδώ που την έφτασαν.
ΥΓ Ενημερωτικά, επειδή διάβασα κάτι που με εκνεύρισε, θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι. Ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαρροή για την διαιτησία. Δεν λέει τίποτα σε βαθμό εκνευριστικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όσοι λοιπόν προσπαθούν να χρεώσουν τον ΠΑΟΚ με μία προσπάθεια να καλύψει μέσα από την διαιτησία τις αδυναμίες του μηχανισμού του, είναι ανενημέρωτοι ή αν δουλεύουν σε έντυπο που πηγαίνει τζάμπα αποστολές προετοιμασίας με συγκεκριμένη ομάδα, είναι στημένοι. Το τι γράφω εγώ ή οι φίλοι μας οι Σουηδοί, ουδεμία σχέση έχει με τον επίσημο ΠΑΟΚ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: