Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«Χωρίς φόβο με Αλκμαάρ»

haan
Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρι Χάαν, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον «δικέφαλο», την Eυρωπαϊκή αναμέτρηση με την Αλκμάαρ, ενώ έκανε και έναν απολογισμό από το δικό του πέρασμα.
Στην αρχή είπε:
«Πέρασα υπέροχα στον ΠΑΟΚ αλλά δεν με ζήτησε κάποια άλλη ομάδα για να έρθω να δουλέψω στην υπέροχη Ελλάδα. Και στην Κίνα έκανα καλή δουλειά. Όσο καλύτερη μπορούσα. Ήρθαν και διάσημοι παίκτες όπως ο Ντρογκμπά,αλλά δεν είναι εύκολο να παίζεις μπάλα εκεί. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό. Έχει καλούς παίκτες αλλά πρέπει να μάθουν να παίζουν σαν σύνολο»
Για τον ΠΑΟΚ και τον Στέφενς:
«Ήμουν δύο φορές στον ΠΑΟΚ. Ήταν πραγματικά δύο υπέροχα χρόνια. Τώρα υπάρχουν πολλά λεφτά. Με τον Στέφενς ήμασταν συμπαίκτες στην Αϊντχόφεν την τελευταία χρονιά πριν σταματήσω την καριέρα μου. Ήταν μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα στην άμυνα. Πολύ δυνατός και δεν μπορούσε να τον περάσει κανείς. Τώρα κάνει καλή δουλειά παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και θα δούμε. Έκανε καλή δουλειά όπου και αν πήγε. Και στην Σάλκε πέτυχε  διότι είναι ισχυρή προσωπικότητα, και επειδή ήταν πολύ καλός αμυντικός δημιουργεί ομάδες με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Είναι φίλος μου και πολύ καλόςμ προπονητής»
Για τον ίδιο που ήταν συμπαίκτης με τον Κρόιφ και άλλους θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:
«Τότε παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο .Τώρα το χρήμα έχει μεγάλη σημασία. Τότε ήταν πιο εύκολο για μία μικρή χώρα να αναδειχθεί εάν είχε ποιοτικούς παίκτες, τώρα πλέον θέλεις το χρήμα για να προχωρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ολυμπιακού που έχει συνέχεια τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα»
Για τον Σαββίδη:
«Είναι το πιο σημαντικό που έχει έναν πολύ ισχυρό μεγαλομέτοχο ο ΠΑΟΚ. Αλλά όταν έχεις το χρήμα πρέπει να κάνεις και καλές επιλογές. Πολλές ομάδες έχουν λεφτά αλλά δεν κάνουν καλές επιλογές. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει τις σωστές κινήσεις θα φτάσει ψηλά»
Για το γκολ που πέτυχε στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν ήταν παίκτης του Άγιαξ:
«Ναι το θυμάμαι. Το άλλο γκολ το πέτυχε ο Σαράφης. Αυτό που μας έμεινε στην μνήμη ήταν η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά τέτοια κοινό όπως των φίλων του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα σε φιλικό. Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Απίστευτος κόσμος. Το συζητούσαμε για πολύ καιρό μετά. Εννοώ την ατμόσφαιρα που ζήσαμε στη Τούμπα. Την ίδια εβδομάδα είχαμε αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό και τον κερδίσαμε»
Για τον αγώνα με την Μπενφίκα:
«Ήμασταν άτυχοι σε εκείνο το ματς με την Μπενφίκα του Χάινκες. Χάσαμε στην Τούμπα όπου μείναμε με 10 παίκτες. Νικήσαμε στην Πορτογαλία αλλά αποκλειστήκαμε στα πέναλτι λόγω ατυχίας»
Για το δικό του πέρασμα από τον ΠΑΟΚ:
«Η πρώτη φορά που ήρθα ήταν με τον κύριο Βουλινό  του πρότεινα κάποιους παίκτες αλλά διάλεγε πάντα τους φθηνότερους. Το ένιωσα ότι δεν είχε τις δυνατότητες να κάνει μεγάλη ομάδα. Και γι’ αυτό έφυγα. Την δεύτερη φορά ήταν δύσκολα είχαμε ξεκινήσει καλά είχαμε φτιάξει καλή ομάδα όμως ήταν να γίνουν κάποιες αλλαγές ξένες προς το ποδόσφαιρο τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω»
Μετά αναφέρθηκε στα τελευταία νέα της Αλκμάαρ:
«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την απομάκρυνση του προπονητή Φέερμπεκ. Οι παίκτες δεν ήταν ικανοποιημένοι γιατί τους έβαζε να προπονούνται πολύ σκληρά και δεν συμφωνούσαν μ’ αυτό. Παρότι ήταν πετυχημένος είναι περίεργο που απομακρύνθηκε. Τώρα ο ΠΑΟΚ  έχει μία επιπλέον δυσκολία γιατί οι παίκτες της Αλκμάαρ πρέπει να αποδείξουν ότι ήταν σωστή η απόφαση να φύγει ο προπονητής. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει δικαιωθεί η επιλογή τους. Συνεπώς θα τα δώσουν όλα για να αποδείξουν ότι ήταν σωστό το αίτημα τους»
Ποιος είναι το πιο δυνατό σημείο της Αλκμάαρ:
«Η ομάδα είναι ολοκληρωμένη. Δεν έχει κάποια γραμμή που να είναι καλύτερη από την άλλη. Νίκησε ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν. Αν βρει τον ρυθμό της είναι δύσκολο για τον αντίπαλο. Είδα όμως και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Σάλκε. Φοβήθηκε λίγο το ματς αλλά έχει καλούς παίκτες και μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι»
Τι ομάδα είναι η Αλκμάαρ σε σχέση με την Σάλκε:
«Η Σάλκε είναι κλασσική γερμανική ομάδα που της αρέσει να παίζει από πίσω, έβαλε και τα δύο γκολ με αντεπιθέσεις ενώ η Αλκμάαρ είναι οργανωμένη παίζει επιθετικά και δεν αγωνίζεται  με αντεπιθέσεις»
Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά καλός και δεν ήταν μακριά από την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο Ντράξτλερ έκανε την διαφορά με δυο φαντασικές ενέργεις. Στον αγώνα με την Αλκμάαρ ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Να μην φοβηθεί. Όταν παίζεις με Ολλανδικές ομάδες πρέπει να επιτίθεσαι εσύ και όχι να τις αφήνεις να κάνουν παιχνίδι αυτές»
Τέλος ανέφερε:
«Επειδή έμεινα πολύ καιρό στην Κίνα θεωρούν ότι έχασα την ικανότητα και την εμπειρία μου. Όμως εκεί κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά με πολύ ανταγωνισμό και μάλιστα χάσαμε στον τελικό από την Ιαπωνία. Θέλω να επιστρέψω στην Ευρώπη. Πέρασα πολύ καλά στην Ελλάδα και θα ήθελα βεβαίως να έρθω . Είναι μια χώρα στην οποία έχω πολλούς φίλους, όπως τον Σταύρο τον Σαράφη. Ο ήλιος το φαγητό και όχι μόνο την κάνουν να ξεχωρίζει, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιρικοί λόγοι που σε ελκύουν στην Ελλάδα»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: