Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Έλαμψε» ο Λάζαρ!!

Πράγματα και… θαύματα από τον Κοστίν Λάζαρ στην απογευματινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος πέτυχε τρία υπέροχα γκολ και έδειξε για μία ακόμα φορά την ποιότητά του.

«Έλαμψε» ο Λάζαρ
Η ποιότητα του Κοστίν Λάζαρ είναι γνωστή… Στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής όμως ο Ρουμάνος μέσος φρόντισε να κάνει… επίδειξη. Στο μίνι-τουρνουά που έγινε, πέτυχε τρία υπέροχα γκολ και δέχθηκε όπως είναι λογικό τα εύσημα όλων στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ των εννέα και ανάλογα με τις εμφανίσεις τους, ήταν οι εξής ομάδες: Στους "μαύρους" οι Γιακουμής, Κατσικάς, Βίτορ, Ποζατζίδης, Δεληγιαννίδης, Τζανδάρης, Λόρενς, Ολίσε και Αθανασιάδης.

Στους "κόκκινους" οι Γλύκος, Λίνο (Τζιώλης), Λούκας, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Σκόνδρας, Κάτσε, Λόπεθ και Πόποβιτς και στους "μπλε" Χακόμπο, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Γκαρσία, Σαββίδης, Πόζογλου, Γιάννου, Γεωργιάδης και Βούκιτς.
Νικητές του τουρνουά αυτού ήταν οι «κόκκινοι» με μία νίκη και μία ισοπαλία…
Πηγή: sport-fm.gr

«Στέλνουν» Μεντζανί στον Ολυμπιακό!!

Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του αμυντικού της Μονακό, Καρλ Μεντζανί, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο.

«Στέλνουν» Μεντζανί στον Ολυμπιακό
Ο Καρλ Μεντζανί πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στη Μονακό, λόγω των πολλών αστέρων που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας από τους επόμενους -πιθανούς- προορισμούς του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «footmercato.net». Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, ο 28χρονος αμυντικός βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους Μονεγάσκους προκειμένου να λύσει τη συνεργασία του, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να φέρονται «ζεστοί» για τον δανεισμό του.

Ο Μεντζανί μετακόμισε το φετινό Ιανουάριο στη Μονακό, από την Αζαξιό, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Στο πρώτο μισό της σεζόν με τους Κορσικανούς, ο Αλγερινός αμυντικός μέτρησε 19 συμμετοχές και ένα γκολ στη Ligue 1, ενώ στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με την ομάδα του πριγκιπάτου αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια.
Πηγή: sport-fm.gr

Γεμίζει η Τούμπα!

Το φράγμα και των 8.000 εισιτηρίων διαρκείας έσπασε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΠΑΟΚ.

Γεμίζει η Τούμπα
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζει η πώληση των καρτών διαρκείας του ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έσπασε το απόγευμα της Παρασκευής και το φράγμα των 8.000 καρτών.

Οι φίλαθλοι της ομάδας δείχνουν την επιθυμία να στηρίξουν την ομάδα του Χουμπ Στέφενς και κλείνουν θέση από πολύ νωρίς στην Τούμπα.

Όπως αναφέρει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τους τρόπους διάθεσης των διαρκείας:

«Η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, ενώ η επόμενη περίοδος θα αρχίσει από την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου, διάστημα στο οποίο θα ισχύουν οι ίδιες τιμές και οι ίδιες προσφορές. Η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία θα ανοίξουν ξανά την προσεχή Δευτέρα (15/7) με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά».

Άρης κατά Αβάνογλου!!

Οι δηλώσεις του Τάσου Αβάνογλου κατά της ΠΑΕ Άρης δεν έμειναν ασχολίαστες από τη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων».

Άρης κατά Αβάνογλου
Έτσι, οι Θεσσαλονικείς εξέδωσαν την Παρασκευή ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν τον πρώην παράγοντα ως «Δούρειο Ίππο» της ηρεμίας του συλλόγου στην προσπάθεια για εξυγίανση, χρεώνοντάς του οικονομικές ατασθαλίες την περίοδο που ήταν υπεύθυνος του τμήματος και πως εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο κ. Αναστάσης Αβάνογλου κάνει φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να χρεωθεί το ρόλο του ‘Δούρειου Ίππου’ της ηρεμίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και των ενεργειών της διοίκησης για την εξυγίανσή της.

Εάν δεν έχει ‘δεσμεύσεις’ σε ανθρώπους που φόρτωσαν αναίτια με ζημίες το ταμείο της εταιρείας και εάν πραγματικά αγωνιά για το μέλλον του ΑΡΗ, θα του συνιστούσαμε να σιωπήσει.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει διοίκηση που, αποδεδειγμένα μέσα στις 40 ημέρες της θητείας της, απέδειξε εμπράκτως τις προθέσεις της. Αυτές είναι η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ και η αγωνιστική ισχυροποίηση της ομάδας.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Αβάνογλου επανέρχεται με λεκτικές απειλές και ‘άσφαιρα πυρά’, επειδή δε του επετράπη να καταστρέψει τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, οδηγώντας τον με τις διοικητικές του πολιτικές στον υποβιβασμό. Είναι ολοφάνερο, πάντως, ότι κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δε πρόκειται να τον παρακολουθήσει στην προσπάθεια διασάλευσης της ηρεμίας της ομάδας, γιατί, εκτός των άλλων, έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει. Τον παραδίδουμε στην κρίση του κόσμου του ΑΡΗ, του οποίου την κρίση εμπιστευόμαστε».

«Όργια» στην προπόνηση της Φιορεντίνα!! (video)

Σε μεγάλα κέφια με το… καλημέρα φαίνεται πώς είναι ο Χοακίν και ο Τζουζέπε Ρόσι, οι οποίοι… χάζεψαν τους υπόλοιπους στην προπόνηση με τα… κόλπα που έκαναν.

«Όργια» στην προπόνηση της Φιορεντίνα (video)
Η αλήθεια είναι πώς χαίρεσαι να τους βλέπεις.

Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για δύο εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν δραματικά προς το καλύτερο την ομάδα του.

Η Φιορεντίνα έχει τη χαρά και την… πολυτέλεια να έχει στο ρόστερ της τον Χοακίν και τον Τζουζέπε Ρόσι.

Οι δυο τους αποφάσισαν να… χαζέψουν τους υπόλοιπους στην προπόνηση των «βιόλα» με τα… κόλπα που έκαναν, αφήνοντας αν μη τι άλλο υποσχέσεις για… μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Δείτε τα… όργια του Ρόσι και του Χοακίν




Πηγή: sport-fm.gr

Ρίχνει το κασέ του για την Ίντερ!!

Έτοιμος να μειώσει σημαντικά τις απολαβές του ώστε να προχωρήσει η μετακίνησή του στην Ίντερ από τη Γιουβέντους παρουσιάζεται ο Μαουρίτσιο Ίσλα.

Ρίχνει το κασέ του για την Ίντερ
Ο Χιλιανός μπακ, που δεν βρήκε όσο χρόνο θα περίμενε στην πρώτη του χρονιά στους «μπιανκονέρι», σε επικοινωνία που είχε με τον Βάλτερ Ματζάρι τον διαβεβαίωσε πως θα ρίξει της οικονομικές του απαιτήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Ίντερ.

Έτσι, οι «νερατζούρι» αναμένεται να αυξήσουν τις πιέσεις τους στη Γιουβέντους προκειμένου να καλύψουν το κενό του τραυματισμού του Χαβιέ Ζανέτι με την απόκτηση του Ίσλα. Πηγή: sport-fm.gr

Ήθελαν να στήσουν ακόμη και τον τελικό του Πρωταθλητριών!!

Για όσα έγιναν επί προεδρίας Ταπί η Μαρσέιγ πλήρωσε ακριβά στη Γαλλία καθώς υποβιβάστηκε, όμως ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς επαναλαμβάνει πως σκιές υπήρξαν μέχρι και σε τελικό του Πρωταθλητριών.

Ήθελαν να στήσουν ακόμη και τον τελικό του Πρωταθλητριών
Δυο χρόνια πριν τελικά καταφέρει το 1993 να γίνει η πρώτη και η μόνη γαλλική ομάδα που κατακτά Champions League, η Μαρσέιγ είχε αγγίξει το «ιερό δισκοπότηρο» -τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών- κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ένας από τους τότε ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων», ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, σε συνέντευξή του στο «Associated Press» δήλωσε πως στον ίδιο και τους συμπαίκτες του προσφέρθηκαν 500.000 μάρκα για να έχουν μειωμένη απόδοση.

«Δεν αποτελεί μυστικό. Το έχω ξαναπεί και ουδέποτε το αρνήθηκα. Προσπάθησαν να μας δωροδοκήσουν, όλοι το ξέρουν. Ρωτήστε τον Στογιάνοβιτς και τον Προσινέτσκι. Δεν δεχτήκαμε γιατί δεν ήταν του χαρακτήρα μας να το κάνουμε», τόνισε ο παλιός ποδοσφαιριστής και σήμερα πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου.

Ο Σαβίσεβιτς και οι συμπαίκτες του τελικά νίκησαν στα πέναλτι (5-3) σε εκείνο το ματς στο Μπάρι, για το οποίο δεν αποδείχθηκε κάτι, ενώ το 1994 κατέκτησε το Champions League ως παίκτης της Μίλαν στο εμφατικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Εθνική ο Μάντζαρης!!

Eπικοινωνία με τον Βαγγέλη Μάντζαρη είχε ο Αντρέα Τρινκιέρι έτσι ώστε να μάθει αν μπορεί να βοηθήσει την Εθνική στην προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ λόγω της... απουσίας του Νικ Καλάθη.

Στην Εθνική ο Μάντζαρης
Το σίριαλ με τον Νικ Καλάθη θα έχει επεισόδια αλλά ο Αντρέα Τρινκιέρι θέλει να είναι έτοιμος και να έχει την ομάδα του απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο.

Για αυτόν τον λόγο όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήρθε σε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μάντζαρη για να μάθει τις προθέσεις του και την κατάσταση του έτσι ώστε να βοηθήσει την Εθνική στην προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ του 2013. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την... απουσία του Νικ Καλάθη από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο άσος του Ολυμπιακού όμως δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και φυσιολογικά θα αρνηθεί την συγκεκριμένη κλήση.
Πηγή: sport-fm.gr

Απέσυρε την προσφυγή η ΕΠΣ Ηρακλείου!!

Απέσυρε την προσφυγή η ΕΠΣ Ηρακλείου
Μετά την ΕΠΣ Κιλκίς και η ΕΠΣ Ηρακλείου αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή που είχε κάνει στο Ειρηνοδικείο κατά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.


Σε αυτή η ΕΠΣ Ηρακλείου αναφέρεται στον κίνδυνο αποβολής των ομάδων της από τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Το ΔΣ της ΕΠΣΗ, αφού έλαβε υπόψη του τη διαμορφούμενη κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όχι για αγωνιστικά η αθλητικά θέματα, αλλά για θέματα που άπτονται του Καταστατικού της ΕΠΟ:

Την «μοναχική» μας πορεία όσον αφορά θεμιτές ενέργειες μας, που μόνο στόχο είχαν την σωστή λειτουργία του ποδοσφαίρου, των θεσμών του, αλλά και το συμφέρον του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.

Την απόσυρση και από την ΕΠΣ Κιλκίς της εν λόγω προσφυγής

Την επαπειλούμενη αποβολή μας από την ΕΠΟ, έστω για μικρό διάστημα και συνεπώς την ταλαιπωρία των Ομάδων και των Διαιτητών της ΕΠΣΗ. Προκρίνουμε και επιθυμούμε, ομαλή πορεία, συνοχή και ηρεμία των παραγόντων, των στελεχών και φορέων της ΕΠΣΗ.

Την αναμενόμενη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για αναβολή της Γ.Σ. της ΕΠΟ και ανεξαρτήτως του οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Τον ενδεχόμενο κίνδυνο επιβολής ποινών στις Εθνικές μας ομάδες και στις ΠΑΕ που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την FIFA, η οποία αφ ενός μεν θεωρεί ότι έχουμε δίκιο αλλά αφ ετέρου δεν δέχεται προσωρινές η διορισμένες διοικήσεις.

Τις δεσμεύσεις των οργάνων της ΕΠΟ ότι εφ εξής θα λειτουργούν δίκαια και ισόνομα ως προς τα δικαιώματα της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Για τους παραπάνω λόγους η Διοίκηση της ΕΠΣΗ, με πρόταση του προέδρου της

αποφάσισε:

Να υποβάλει στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο αίτημα μη έκδοσης απόφασης αποσύροντας άμεσα την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση μας, είχε η επέτειος για το ιστορικό γεγονός των 100 χρόνων (1913-2013) από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Για αυτή την περίοδο και παρά τις σύννομες ενέργειες μας, δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε ούτε θέλουμε να είμαστε εμείς η αφορμή, μιας παράλογης αποβολής από την ΕΠΟ, την στιγμή που αυτή η Αποβολή φαντάζει ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, για όσους καλά γνωρίζουν η καταλαβαίνουν τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει, ένα τέτοιο γεγονός.

Ηράκλειο 12 Ιουλίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΑΠ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ»

«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τη νέα αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο Γιόνας Ματσιούλις.

«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»
Η περίπτωση του Γιόνας Ματσιούλις για τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως δεν έχει λήξει οριστικά. Μπορεί οι «πράσινοι» να έκριναν πως οι οικονομικές απαιτήσεις του Λιθουανού ήταν υπερβολικές αλλά όσο εκείνος δεν βρίσκει ομάδα τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να παραμείνει στους νταμπλούχους.

Η Sportday επικοινώνησε με τον Ματσιούλις, ο οποίος δήλωσε:

«Δεν έχω δεχθεί κάποια πρόταση είτε από τον Παναθηναϊκό είτε από κάποια άλλη ομάδα. Είμαι ανοιχτός για προτάσεις. Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ήταν μια υπέροχη χρονιά με την κατάκτηση του νταμπλ και πέρασα εξαιρετικά. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Ωστόσο από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι τελικοί στο ΣΕΦ, έμεινα ελεύθερος. Θα δούμε τι θα γίνει. Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω δουλειά με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας».

Εκτός του Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός για να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του χρειάζεται έναν σέντερ και πάντα στα υπόψη βρίσκεται ο Μάικ Μπατίστ.

«Γλυκοκοιτάζει» Μοντόγια η Ίντερ!!

Την περίπτωση του νεαρού αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Μαρτίν Μοντόγια, φαίνεται πως εξετάζει η Ίντερ, εφόσον «ναυαγήσει» η μεταγραφή του Μαουρίσιο Ίσλα.

«Γλυκοκοιτάζει» Μοντόγια η Ίντερ
Πολύ ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Ίντερ βρίσκεται ο Μαρτίν Μοντόγια της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Οι «νερατζούρι» έχουν θέσει ως προτεραιότητα για τη θέση του δεξιού μπακ την απόκτηση του Μαουρίσιο Ίσλα, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τους ανθρώπους της Γιουβέντους.

Ωστόσο, σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η μεταγραφή του Χιλιανού αμυντικού, τότε η Ίντερ θα κινηθεί για την αγορά του Μοντόγια που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο τεχνικός του ιταλικού συλλόγου, Βάλτερ Ματσάρι. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Ρούνεϊ δεν πωλείται, καταλάβετέ το»

Ενοχλημένος από νέα ερώτηση για το μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ παρουσιάστηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες. «Ο Ρούνεϊ δεν πωλείται, εκτός αν μιλάω Ολλανδικά και δεν καταλαβαίνετε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σκωτσέζος.

«Ο Ρούνεϊ δεν πωλείται, καταλάβετέ το»
Καλούμενος να απαντήσει ακόμη μία φορά για το μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ και τα σενάρια περί αποχώρησής του, που αναθερμάνθηκαν μετά τον τραυματισμό και την επιστροφή του στο Μάντσεστερ, ο Ντέιβιντ Μόγιες απάντησε με σχετικό εκνευρισμό σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Έχω απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις για τον Γουέιν και αρχίζει να γίνεται κουραστικό» ανέφερε αρχικά ο Σκωτσέζος και πρόσθεσε: «Ο Ρούνεϊ δεν πωλείται, εκτός αν μιλάω κάποια ολλανδική διάλεκτο και δεν μπορείτε να με καταλάβετε. Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό το θέμα κάθε ημέρα». Πηγή: sport-fm.gr

Απαγωγή για να (μην) πάει στην Τσέλσι!!

Απόπειρα απαγωγής κατά του 18χρονου Πορτογάλου άσου Μπρούμα έγινε από οπαδούς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή μετακίνηση του στην Τσέλσι.

Απαγωγή για να (μην) πάει στην Τσέλσι!
Ο νεαρός άσος που στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της Τουρκίας πέτυχε πέντε τέρματα είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τον πορτογαλικό σύλλογο, παρακαλώντας τη διοίκηση να αποδεχθεί την πρόταση ύψους 12 εκατομμυρίων της Τσέλσι.

Η εξέλιξη αυτή λέγεται πως εκνεύρισε τους οπαδούς της Σπόρτινγκ και κάποιοι από αυτούς οργάνωσαν διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να κρατήσουν τον παίκτη στη Λισσαβώνα, απαγάγοντας τον.

Όπως κατήγγειλε ο μάνατζερ του Μπρούμα, μέλη του συνδέσμου «Juve Leo» προσπάθησαν να απαγάγουν τον νεαρό άσο από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει. «Κάναμε μήνυση στην αστυνομία και ενημερωθήκαμε πως έγινε κατόπιν εντολής της διοίκησης της Σπόρτινγκ» τόνισε ο μάνατζερ, ο οποίος δήλωσε πως θα προσφύγουν στη FIFA προκειμένου να λήξει το συμβόλαιο με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Ωστόσο, κάποιοι δεν αποκλείουν το γεγονός η απόπειρα να οργανώθηκε από τον μάνατζερ ώστε να πετύχει την αποδέσμευση του παίκτη απο την Σπόρτινγκ ώστε να μετακινηθεί στην Τσέλσι.

Πηγή: www.england365.gr

Χωρίς Σουνά και Αγκάνθο!!

Με απόντες του Νταβίντ Αγκάνθο και Δημήτρη Σούνα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του Άρη στο Πράβετς όπου και πραγματοποιεί την προετοιμασία του.

Χωρίς Σουνά και Αγκάνθο
Με πολύ τρέξιμο και έμφαση στις ασκήσεις αντοχής συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ετοίμασε πρόγραμμα με πολλά άλματα και καθίσματα, ασκήσεις ταχυδύναμης και αντοχής για τους παίκτες του και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εξαντλητικό.

Απόντες από την προπόνηση ήταν ο Νταβίντ Αγκάνθο και ο Δημήτρης Σουνάς ενώ επέστρεψαν και προπονήθηκαν κανονικά ο Αλέξανδρος Καραγιάννης και ο Μπάμπης Οικονομόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

«Ψήνει» Κολοβό η ΑΕΚ!

Μπορεί η περίπτωση της μεταγραφικής υπόθεσης του Δημήτρη Κολοβού να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ΑΕΚ αλλά το «ψηστήρι» έχει ξεκινήσει προκειμένου ο νεαρός άσος να πειστεί να συνεχίσει στην Ένωση.

«Ψήνει» Κολοβό η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει βάλει στο… στόχαστρο της τον Δημήτρη Κολοβό αλλά η περίπτωση του νεαρού άσου είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Κυρίως γιατί η Ένωση θα αγωνίζεται στην Football League 2. Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα για τον «Δικέφαλο» αφού τόσο ο παίκτης όσο και ο Πανιώνιος μπορούν να καλυφθούν.

Το θέμα είναι καθαρά ο υποβιβασμός της ΑΕΚ αλλά ο ενδοιασμός του 20χρονου Κολοβού να συνεχίσει την καριέρα του με τη φανέλα της Ένωσης μεν αλλά στο πρωτάθλημα της Football League 2. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τις προσπάθειες τους για να «ψήσουν» τον Κολοβό, εξηγώντας του το σχέδιο της νέας ΑΕΚ και θεωρείται βέβαια πως δεν θα τα παρατήσουν εύκολα οι «κιτρινόμαυροι».

Τέλος, στην ΑΕΚ σκέφτονται και το τι θα κάνουν με την μεταγραφή επιθετικού. Στη λίστα των υποψηφίων μεταγραφικών στόχων μπήκε ο Χριστιάν Κιρόφσκι , ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή και πέρυσι σε 25 συμμετοχές σημείωσε 12 γκολ. Βέβαια, η υπόθεση του δεν είναι εύκολο αφού έχει προτάσεις από άλλες ομάδες του εξωτερικού.
Πηγή: sport-fm.gr

Το… δωράκι του Παράσχου!!

Το ρόστερ του Ατρομήτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά ο Γιώργος Παράσχος περιμένει ακόμα ένα… δωράκι από τον Γιώργο Σπανό. Σουμπίνιο ή Τάτος τα υποψήφια «δώρα»

Το… δωράκι του Παράσχου
Το καλό για τον Ατρόμητο είναι πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το ρόστερ είναι ολοκληρωμένο και έτσι ο Γιώργος Παράσχος θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του κομπλέ. Βέβαια, δεν θα έλεγε όχι σε ακόμα μία προσθήκη. Ιδιαίτερα αν αυτή η προσθήκη είναι ή ο Σουμπίνιο ή ο Τάτος.

Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει πώς και πώς ένα «δωράκι» τέτοιου βεληνεκούς καθώς το ενδιαφέρον του Ατρομήτου είναι δεδομένο και απλά είμαστε στην αναμονή για να μάθουμε αν τελικά κάποιος από τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού επιστέψει στο Περιστέρι.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Παράσχος:

«Το ρόστερ έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό κι αυτό είναι κάτι που μας επιτρέπει να δουλεύουμε καλύτερα. Εμένα δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου από την πρώτη μέρα. Εν μέρει είμαστε εντάξει, εκτός αν θέλει ο πρόεδρος να μας κάνει κάποιο δώρο. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω κάποια πράγματα».

Αυτά τα πράγματα αφορούν τη θέση του επιθετικού χαφ;

«Ναι, κυρίως εκεί θα μας ενδιέφερε».

Είναι ο Σουμπίνιο, δηλαδή, ένας παίκτης που θα θέλατε;

«Ναι, είναι ένας παίκτης που θα τον ήθελα στην ομάδα, μπορεί να δώσει λύσεις στο παιχνίδι μας, αλλά υπάρχουν πολλές δυσκολίες».

Θα ήταν κι ο Τάτος μια λύση που θα σας ικανοποιούσε;

«Και ο Τάτος θα μπορούσε να μας βοηθήσει πολύ».

Επιχειρηματίας για τον Πανιώνιο!!

Για την απόκτηση των μετοχών του Πανιωνίου ενδιαφέρεται επιχειρηματίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους ανθρώπους της ομάδας.

Επιχειρηματίας για τον Πανιώνιο
Για την απόκτηση των μετοχών του Πανιωνίου ενδιαφέρεται επιχειρηματίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους ανθρώπους της ομάδας.

Η έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες και αργότερα άτομα της ΠΑΕ επιβεβαίωναν τις πληροφορίες, διαρρέοντας και μια μικρή αισιοδοξία.

Ο οικονομικός διευθυντής της ομάδα, Βαγγέλης Σουφλέρης συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του υποψήφιου αγοραστή και τους ενημέρωσε για τα οικονομικά δεδομένα στην ΠΑΕ.

Οι διοικούντες περιμένουν να διαπιστώσουν εάν το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί σε μια επίσημη πρόταση.
Πηγή: sport-fm.gr

Η καλή μέρα για την ΑΕΚ…!!

…από την πρώτη μέρα διάθεσης εισιτηρίων φαίνεται. Μεγάλη ικανοποίηση των ανθρώπων της Ένωσης από την ανταπόκριση του κόσμου. Super deal με Puma.

Η καλή μέρα για την ΑΕΚ…
Η αρχή έγινε. Η ΑΕΚ μπορεί να υποβιβάστηκε στην Football League 2 αλλά όπως όλα δείχνουν μπορεί όλο αυτή η… περιπέτεια να της βγει σε καλό. Αρχικά, είναι το γήπεδο. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει ξανά ζωή και μάλιστα σε «κιτρινόμαυρο» φόντο. Για να γίνει όλο αυτό εκτός της βοήθειας και της στήριξης του έργου από τον Δημήτρη Μελισσανίδη χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου.

Οι φίλοι της Ένωσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Τίγρη» από την πρώτη μέρα διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας και έδειξαν την διάθεση τους να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Κάτι που θα βοηθήσει την ΑΕΚ είναι και η φανέλα με την οποία θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναλάβει και αυτή την ευθύνη. Ο «Τίγρης» πήρε την απόφαση να ντύνει την ομάδα η Puma, πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αυτή θα έχει ισχύ για ένα χρόνο όπως ανακοίνωσε και η ΑΕΚ και μάλιστα το υλικό θα βρεθεί στα χέρια των μελών της ΑΕΚ απευθείας από τη Γερμανία. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η φανέλα που θα έχει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική θα έχει αρκετές παραπομπές με τις εμφανίσεις που οι παίκτες της «Ένωσης» φορούσαν τη δεκαετία του 1990, οπότε και κατακτούσαν τίτλους.


Πηγή: sport-fm.gr

«Να ωφεληθώ κι εγώ και ο Άρης»

Το κοινό συμφέρον βάζει μπροστά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην Sportday.

«Να ωφεληθώ κι εγώ και ο Άρης»
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Άρη και ελπίζει να επανέλθει όσο το δυνατόν καλύτερος στην Σούπερ Λίγκα. Ο Έλληνας μέσος πιστεύει πως όσο καλύτερα παίζει εκείνος τόσο καλύτερα θα πάει και ο Άρης, οπότε υπάρχει κοινό συμφέρον.

Διαβάστε όσα είπε στην Sportday ο Γιάννης Παπαδόπουλος:

«Έλειπα δύο χρόνια και ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω. Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο μέχρι να τους πιάσει η επιθυμία να επιστρέψουν. Ο Άρης φέτος κάνει μια σοβαρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για να κάνει μια καλή ομάδα. Τόσο από τη διοίκηση όσο και από το τεχνικό τιμ. Κατάλαβα ότι με θέλουν πολύ στην ομάδα και αποφάσισα να έρθω.

Ως άνθρωπος κέρδισα πιο πολλά γιατί η νοοτροπία στη Γερμανία είναι διαφορετική. Είδα την οργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα. Εκεί είναι η διαφορά. Ως Γιάννης, θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Να ενταχθώ στο σύνολο και να μην ωφεληθώ μόνο εγώ από τη συνεργασία, αλλά και ο Άρης. Και ο Άρης και εγώ έχουμε προσδοκίες. Απλώς χρειάζομαι λίγο χρόνο για να βρω τα πατήματά μου, να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου. Αυτά θα έρθουν μέσα από τα φιλικά της προετοιμασίας».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα πανεπιστήμιο για κάθε νέο παίκτη. Το να περνάς από μια τέτοια ομάδα δεν είναι λίγο και δεν το μετάνιωσα. Δε θέλω όμως να σκέφτομαι το παρελθόν. Είμαι παίκτης του Άρη πλέον».

Μέρα Μαρίνου!!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Στέργο Μαρίνο βρίσκεται ο Παναιτωλικός και όλα θα κριθούν σήμερα, Παρασκευή (12/7).

Μέρα Μαρίνου
Ο Στέργος Μαρίνος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον Παναιτωλικό εδώ και λίγες ημέρες και όπως όλα δείχνουν θα επέλθει τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι Αγρινιώτες θέλουν να ενισχυθούν με την απόκτηση του Μαρίνου αλλά η σημερινή μέρα είναι η πιο κρίσιμη για το αν θα απαντήσει ο παίκτης θετικά στην πρόταση που του έχει κάνει ο Παναιτωλικός.

Στα υπόλοιπα, Ποπάρα και Μπράνκοβιτς σταμάτησαν τις προπονήσεις ενώ νέο πρόσωπο σε αυτές είναι ο Νικολιάς, ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Τέλος, η ομάδα του Αγρινίου καλοβλέπει και τις περιπτώσεις των Ρομπέρ και Σπαντάτσιο.Πηγή: sport-fm.gr

Σπανός στο Metropolis: «Ήταν η καλύτερη πρόταση της Nova»

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη χθεσινή κλήρωση της Σούπερ Λιγκ, τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και… τον Σουμπίνιο, που απασχολεί τον Άρη.

Αρχικά για το θέμα της ανανέωσης της συμφωνίας με τη Nova και το αν εγκυμονεί κίνδυνο η διαφωνία του Παναθηναϊκού, είπε:

«Δεν χρειαζόταν να το σκεφτούμε το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας με Nova. Ήταν η καλύτερη πρόταση που θα μπορούσε να υπάρξει, οπότε συμφωνήσαμε εύκολα. Η διαφωνία του Παναθηναίκού πιστεύω ότι είχε να κάνει με το χρόνο που αποφασίσαμε την επέκταση της συμφωνίας και δεν πιστεύω ότι θα σπάσει την κεντρική διαχείριση».

Για την πρόταση της Ξάνθης να ανεβαίνουν δύο ομάδες και να υποβιβάζονται δύο από τη Φούτμπολ Λιγκ, είπε:

«Δεν είναι κακή ιδέα της Ξάνθης να πέφτουν δύο και να ανεβαίνουν δύο, θα τη συζητήσουμε».

Για την ανανέωση της προεδρίας από το Γιάννη Μώραλη:

«Η ομοφωνία με την οποία ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο Γιάννη Μώραλη δείχνει ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι για τη δουλειά που κάνει και θα παραμείνει για να τη συνεχίσει».

Για την περίπτωση του Σουμπίνιο, που θέλει ο Άρης:

«Είναι πολύ καλός παίκτης ο Σουμπίνιο, αλλά ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Όλα κινούνται σε συνάρτηση με ποιους άλλους παίκτες έχει η ομάδα».

Τέλος, για τον Ατρόμητο υπογράμμισε:

«Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό που κάναμε την περασμένη σεζόν, να πάμε καλά στην Ευρώπη, να κάνουμε καλή πορεία στο κύπελλο και να έχουμε εξίσου καλή θέση στο πρωτάθλημα». Πηγή: metrosport.gr

Με εκείνο το... πόρισμα, τι γίνεται; Όλα καλά;

Καλές, δεν αντιλέγει κανείς, οι προσδοκίες να γίνει ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, ο… Μανιάς της γειτονιάς. Αγαστές οι προθέσεις του Χατζηνικολάου και των συνεργατών του να «χτίσουν» έναν Άρη, που ουδεμία σχέση θα έχει με τον περσινό. Το ίδιο κι αυτές της διοίκησης Ηλιάδη, που πορεύεται προς το παρόν απαρέγκλιτα στις ράγες του συνθήματος της επανεκκίνησης, που η ίδια έδωσε προεκλογικά. Σίγουρα, αυτές οι εποχές, όπως κάθε καλοκαίρι, προσφέρονται ως επί το πλείστον για ποδοσφαιρικές αναλύσεις, μεταγραφικές συζητήσεις και... ενθουσιασμό, δεδομένης δίψας του κόσμου να δει την ομάδα του ξανά στο… χορτάρι. Γράφει ο Κώστας Γιαλαμάς

Από πότε όμως στον Άρη, λύθηκαν όλα τα προβλήματα, ούτως ώστε να μπορεί ο Αρειανός να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αγωνιστικό; Μήπως είδε κανείς να δημοσιεύεται το πολυθρύλητο πόρισμα διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ Άρης;

Ήταν Τρίτη 9 Οκτωβρίου του 2012, όταν το τότε συμβούλιο της ΚΜΑ, ανέθετε στην εταιρεία NEXIA, τον εν λόγω έλεγχο. Από τότε, καθένας μπορεί να μετρήσει το χρόνο που μεσολαβεί κι όμως, το πόρισμα… αγνοείται. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία στην εξεύρεση των απαραίτητων –γι? αυτήν- εγγράφων. Όμως πλέον το πράγμα, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί… κοροϊδία. Πόρισμα που αναζητείται επί 9 μήνες, θα μπορούσε να έχει εκδοθεί για το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κρίση, όχι για το τι έγινε στον Άρη σε αυτό το διάστημα των οκτώ ετών διοίκησης συγκεκριμένων προσώπων.

Ενημέρωση; Καμία… Λες και όλα τα προβλήματα είναι λυμένα, λες και ο Αρειανός πήρε τις απαντήσεις που έψαχνε για το τι συνέβη την οκταετία 2004-12 και η ομάδα του από εκεί κάποιοι μιλούσαν με στόμφο στα ραδιόφωνα για «30 στα 30» στο πρωτάθλημα, βρέθηκε να πανηγυρίζει για την παραμονή στην κατηγορία και να παλεύει με κάθε μέσο να υπαχθεί στο άρθρο 99 για να γλιτώσει από την λαίλαπα των τεράστιων χρεών σε όποιον μιλάει γλώσσες, που έχουν ανακαλυφθεί στον πλανήτη. «Χρωστάμε σε 106 παίκτες» είπε σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο νομικός Στάθης Τσομίδης, εξαιρώντας προπονητές, μάνατζερ και λοιπούς πιστωτές της ΠΑΕ Άρης. Εύλογο λοιπόν το ερώτημα. «Πού πήγαν τα λεφτά;»

Επαναλαμβάνω. Καλές οι συζητήσεις για τα φιλικά προετοιμασίας, καλή η προσμονή και η δίψα του κόσμου να πάει στη Ριζούπολη την πρώτη αγωνιστική, για την πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα. Αλλά προέχει το σημαντικότερο προτού ξεχαστεί οριστικά και μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ανακάλυψη της αλήθειας. Ο Αρειανός πρέπει να μάθει ποιοι ήταν αυτοί που τον κορόιδεψαν και τον έστειλαν να ακροβατεί με το ένα πόδι στον γκρεμό. Οι μεταγραφές και το πρωτάθλημα; Μπορούν να περιμένουν… Άλλωστε είναι γνωστό και πανθομολογούμενο στο πέρασμα του χρόνου πως «λαός που ξεχνά την ιστορία, δεν έχει μέλλον». Και ο Αρειανός, αν δεν ξεκαθαρίσει μια και καλή με το παρελθόν της… μαύρης οκταετίας, δυστυχώς δεν μπορεί να κοιτάξει ανακουφισμένος στο μέλλον.Πηγή: metrosport.gr

«Ξέρω για Άρη»

Στον  Arenafm 89.4  τοποθετήθηκε ο Σουμπίνιο αναφορικά με το σήριαλ  της μετεγγραφής του στον Άρη.
Ο βραζιλιανός ποδοσφαιριστής ήταν λακωνικός στα λεγόμενα  του, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Άρη, αλλά όπως τόνισε όλα εξάρτιονται από τον Ολυμπιακό.
«Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό αλλά περιμένουμε τον Άρη. Πρώτα πρέπει να μιλήσω με τον Ολυμπιακό και μετά θα αναφερθώ για τον Άρη. Η ομάδα μου θα πάρει την απόφαση για το μέλλον μου. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Άρη αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες».
Οι πληροφορίες του Arenafm.gr  κάνουν λόγο για γερμανική ομάδα από την δεύτερη κατηγορία που θέλει να εντάξει τον λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της.
Πηγή: arenafm.gr

«Τρεις θα πέσουν»

Όπως ακριβώς έχει προβλεφτεί θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα στην Σουπερ Λίγκ και την Φουτμπολ Λίγκ. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ  Γιώργος Σαρρής  με όσα είπε στον Arenafm.gr
«Δεν τιθεται τέτοιο θέμα. Τα πρωταθλήματα θα γίνουν κανονικά και όπως ήδη έχουν προβλεφτεί. Τρεις θα  υποβιβαστούν και τρεις θα προβιβαστούν από την Φουτμπολ Λίγκ».
Έτσι  το αίτημα που θα υπάρξει  από την Σούπερ Λίγκ  στην συνέλευση της Κυριακής στην ΕΠΟ θα  πέσει στο «κενό» και δεν θα υπάρξουν αλλαγές
Πηγή: arenafm.gr

«Ζω το όνειρο μου»

Για την εμπειρία του στους κιτρινόμαυρους μίλησε ο Νίκος Γκόλιας που αποτελεί ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για την νέα του ομάδα και δήλωσε έτοιμος να τα δώσει όλα.
-Πως νιώθεις που έκανες ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα σου, μια μεταγραφή πριν τα 20 χρόνια σου στον Άρη και ποια είναι η εμπειρία σου από την προετοιμασία μέχρι στιγμής;
«Το είπα κι όταν ήρθα, ότι πλέον ανήκω σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος κι αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία το να προπονείσαι στο Ρύσιο και είναι ούτως ή άλλως οι εγκαταστάσεις εκπληκτικές. Κι εδώ όμως είναι υπέροχα τα πράγματα και νομίζω ότι το περιβάλλον βοηθάει για να χτίσουμε μια σπουδαία ομάδα».
-Η προσαρμογή σου ήταν γρήγορη στο νέο σου περιβάλλον;
«Σαν άνθρωπος είμαι λίγο κλειστός και ντροπαλός, όμως στην ομάδα μας αυτήν τη στιγμή υπάρχουν νέα παιδιά κι αυτό με βοηθάει πολύ».
-Σε ποια θέση παίζεις και που σου αρέσει να παίζεις;
«Κυρίως παίζω ως στόπερ και αμυντικό χαφ κι εκεί μου αρέσει περισσότερο, όμως ο προπονητής ξέρει που μπορώ να προσφέρω καλύτερα και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όπου χρειαστεί».

-Όταν ήρθε η πρόταση από τον Άρη πως ένιωσες;

«Μόλις έμαθα για την πρόταση του Άρη, ένιωσα πως ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να δείξω το ταλέντο μου και να κάνω αυτό το βήμα παραπάνω. Δεν το σκέφτηκα καν και πλέον ζω το όνειρό μου».
-Το να υπογράψεις μονοετές συμβόλαιο στην Αναγέννηση πως προέκυψε;
«Ήταν ένα ρίσκο και ήταν καθαρά δική μου επιλογή, ώστε να παίξω μια χρονιά και να μπορώ έπειτα να διαπραγματευτώ με μια καινούρια ομάδα. Τελικά μου βγήκε σε καλό».
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου φέτος;
«Ο βασικός στόχος είναι να ξεχάσουμε την περυσινή σεζόν, διότι δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας να κινδυνεύει και πλέον φέτος πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή. Σε ατομικό επίπεδο όλοι θέλει να παίζουν και μακάρι να μπορέσω να τα καταφέρω και να είμαι κι εγώ ενεργός».
-Είναι αλήθεια ότι είσαι δυναμικός σαν παίκτης, ποια είναι η φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού σου;
«Είτε είναι προπόνηση, είτε αγώνας θέλω να δίνω το 100% και δεν διαλέγω αντίπαλο, αν δηλαδή αυτός είναι μικρός, μεγάλος ή όνομα. Νομίζω αυτό είναι το πλεονέκτημα μου, η δύναμη και το πάθος που βγάζω και πάνω σε αυτό πατάω για να καθιερωθώ».
-Σου έχουν δώσει κάποια συμβουλή ο Κουλουχέρης και ο Ρόβας, με τους οποίους κατάγεσαι από το ίδιο μέρος κι έπαιξαν κι αυτοί στον Άρη;
«Ναι μιλάμε και με συμβουλεύουν διαρκώς.  Τους ακούω γιατί με βοηθάει η εμπειρία τους και για μένα είναι μεγάλη βοήθεια αυτό».
-Η περυσινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη. Φέτος να ελπίζει ο κόσμος σε κάτι διαφορετικό;
«Το μέγεθος του Άρη είναι τεράστιο και δεν μπορεί να περάσει ξανά τα ίδια η ομάδα. Δεν αρμόζει σε αυτόν τον κόσμο να στεναχωριέται. Ο Άρης είναι για ψηλά. Άλλωστε το πρώτο πράγμα που μου είπανε όταν ήρθα στην ομάδα, ήταν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα περυσινά. Ο Άρης έχει μεγάλη πίεση το ξέρουμε και νομίζω πως όλοι θα γίνουμε πιο ώριμοι μέσα από αυτό, γιατί όλα τα παιδιά ξέρουν που παίζουν».
-Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που έχεις έρθει πιο κοντά;
«Ο Πουλίδο αυτήν τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην ομάδα και ο άνθρωπος που μας βοηθάει συνεχώς. Κάνει πλάκα με όλους, μας συμβουλεύει και γενικά μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Πάντως από την αρχή δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα και έχω ήδη δημιουργήσει σχέσεις με όλους, αφού ούτως ή άλλως όλοι είμαστε μια παρέα».
Πηγή: arenafm.gr

“Είναι πολλές οι 18 ομάδες”

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος , μίλησε στον Arena fm 89,4 για την χθεσινή συνεδρίαση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Η ομάδα ετοιμάζεται για τα Ευρωπαία παιχνίδια από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες κάνουν τον σχεδιασμό τους για να είναι καλύτερες από πέρσι , κάτι το οποίο θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ευελπιστούμε βάση της περσινής μας απόδοσης αλλά και τις εμπειρίες που πήραμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία».
 Για τη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ και την κλήρωση του πρωταθλήματος:
«Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπει σε νέα τροχιά, πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα προκειμένου να εξυγιανθούν  και μένει να δούμε αν το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα αντέξει 18 ομάδες».
Για την πρόταση που έγινε για την αλλαγή του αριθμού των ομάδων που ανεβαίνουν και θα πέφτουν από την Σούπερ Λιγκ:
«Η Φούντμπολ Λιγκ δεν είναι έτοιμη να δώσει τρεις ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει μία μεγάλη απόσταση στις 2 κατηγορίες σε οικονομικούς τομείς. Είναι υποδεέστερες σε οικονομικό επίπεδο και υπάρχει μεγάλο χάσμα. Τα έσοδα των ομάδων που αγωνίζονται στην Φούτμπολ Λιγκ είναι κατά πολύ μειωμένα από αυτές που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία. Σίγουρα πάντως και του χρόνου θα έχουμε 18 ομάδες και θα δούμε κατά πόσο θα αντέξει το πρωτάθλημα τόσες πολλές ομάδες, Εγώ πάντως θεωρώ ότι είναι πολλές».
Για την μείωση του ΟΠΑΠ στο 45 %:
«Μια τέτοια μείωση θα είναι εις βάρος της ποιότητας του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτή την άποψη την δήλωσαν όλες οι ομάδες. Είναι μεγάλη η μείωση και ελπίζουμε και ο ΟΠΑΠ να αναθεωρήσει την στάση του. Είναι ο οργανισμός που βοηθάει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και βοηθιέται από αυτό για τα τελευταία 54 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει  η λογική και το ποσοστό μείωσης θα είναι μικρότερο».
Για την επέκταση τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την Νόβα:
«O ΠΑΟΚ επί της ουσίας δεν διαφώνησε αλλά εκείνο που κατέθεσε ο κ.Βρύζας είναι μια ανακατανομή του μοιράσματος της πίτας από εκεί και πέρα επιφυλάχτηκε να απαντήσει και πήρε προθεσμία 48 ώρες. Μόνο ο Παναθηναϊκός εξέφρασε από τις 18 ομάδες τις αντιρρήσεις του».
Πηγή: arenafm.gr

“Καψώνι” σε Κάτσε! (vid)

Ο Χουμπ Στέφενς έδειξε για ακόμη μια φορά με πόση πειθαρχία γίνονται οι προπονήσεις του και πως δεν θέλει να παραβαίνονται οι κανόνες που βάζει στους παίκτες.
Ο Εργούς Κάτσε έκανε το λάθος να ακουμπήσει τη μπάλα με το χέρι σε μια άσκηση με κατοχή μπάλας και το πλήρωσε από τον προπονητή του.


Δείτε πως:




Πηγή: arenafm.gr

Καραγιάννης: “Καλύτερη οργάνωση φέτος”

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Άρη Αλέξανδρος Καραγιάννης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του δοθεί φέτος.
Αναλυτικά είπε:
Για την μέχρι τώρα παρουσία του ΑΡΗ στο Πράβετς: «Υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για προπονήσεις και δουλειά. Ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή και ελπίζω όλα να πάνε καλά».
Για τη δεύτερη προετοιμασία του με τον ΑΡΗ κα τις απαιτήσεις που υπάρχουν: «Όντως είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις. Φέτος είναι η δεύτερη μου προετοιμασία και ελπίζω όλα να πάνε καλά».
Για τις ευκαιρίες που περιμένει να πάρει φέτος: «Δούλεψα σκληρά όλο το καλοκαίρι. Ο προπονητής πιστεύω θα με πιστέψει και θα μου δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες».
Για το γεγονός ότι είναι από τις λίγες επιλογές όσον αφορά τα πλάγια: «Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες για τα πλάγια. Η ομάδα ψάχνει, αλλά μακάρι εγώ να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό».
Για τους πολλούς νεαρούς παίκτες της ομάδας: «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είμαστε όλοι ισάξιοι και μακάρι να παίξουν όσοι περισσότεροι νεαροί γίνεται».
Για τον ίδιο και τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Πρέπει να βελτιώσω την ταχύτητα μου, την αυτοπεποίθηση μου και γενικά πολλά μέρη του παιχνιδιού μου».
Για το τι πρέπει αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Πέρυσι δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από τον κόσμο, αλλά όλα πήγαν καλά. Φέτος πρέπει να είμαστε δεμένοι και να υπάρχει ηρεμία».
Για την οργάνωση που υπάρχει στον φετινό ΑΡΗ: «Υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση. Όλοι, μας στηρίζουν απόλυτα και μας εμπιστεύονται».

Προστασία του σήματος του ΠΑΟΚ!

Η επωνυμία, το σήμα και τα συνοδευόμενα με αυτό λογότυπα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αυτής , είναι κατοχυρωμένα και ως εκ τούτου η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινικές και αστικές κυρώσεις, τόσο για τους παραχαράκτες – κατασκευαστές των προϊόντων, όσο και για τους πωλητές.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις;
Τα προϊόντα με πλαστό ή παραποιημένο σήμα, τα αποκαλούμενα στην καθομιλουμένη ως «μαϊμού – προϊόντα», είναι το κυριότερο όπλο εξαπάτησης των καταναλωτών από τους επιτήδειους.
Τη στιγμή που κάποιος αγοράζει ένα προϊόν που έχει την παραποιημένη ή πλαστογραφημένη σφραγίδα του ΠΑΟΚ, νομίζοντας ότι είναι αυθεντικό, δεν γνωρίζει ότι αυτό πιθανότατα δεν έχει ελεγχθεί ούτε για την ποιότητά του ούτε φυσικά για τις συνθήκες κατασκευής του.  Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, αρκετά απ’ αυτά τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να αποδειχθούν ακόμη και επιβλαβή για τον καταναλωτή!
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο ΠΑΟΚ θέλοντας να προστατεύσει τους φίλους της ομάδας είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την καταπολέμηση του εμπορίου προϊόντων με πλαστογραφημένο ή παραποιημένο το σήμα του συλλόγου. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ συνεργάζεται με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Όταν και όπου εντοπίζονται τέτοια προϊόντα οι υπεύθυνοι θα διώκονται και για αυτόν τον λόγο στηριζόμαστε και στη βοήθεια των πιστών οπαδών μας προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτές τις παράνομες δράσεις. Άλλωστε μιλάμε για την προστασία του σήματος του ΠΑΟΚ.
Θεωρούμε πολύτιμη κάθε βοήθεια προς την κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου και του εξοστρακισμού εκείνων που δρώντας παράνομα θέτουν τον αγαπημένο μας σύλλογο σε κίνδυνο λειτουργώντας αποκλειστικά προς δικό τους όφελος.
Με το αρμόδιο τμήμα της ΠΑΕ μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με απόλυτη εμπιστευτικότητα αποστέλλοντας email στο brandprotection@paokfc.gr
ή στη διεύθυνση:
ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Τμήμα προστασίας σήματος
Μικράς Ασίας 1,
Γήπεδο Τούμπας
Θεσσαλονίκη
ΤΚ 54351
Τηλ. +30 2310 954050
Φαξ. +30 2310 951000


Οι συνεργαζόμενες με τον ΠΑΟΚ εταιρείες είναι οι εξής (τελευταία ενημέρωση 04/07/2013):
Εταιρεία
Αδειοδοτημένα προϊόντα
ΙΓΝΑΤΙΟΣ (A) Πετσέτες, σωσίβια (μπρατσάκια), παιχνίδια, σταχτοδοχεία, μαγνήτες, φυλαχτά, αυτοκόλλητα, θήκες κινητού, κορνίζες, κουμπαράδες, μπρελόκ, πορτοφόλια.
ΙΓΝΑΤΙΟΣ (B) Καπέλα, σκούφοι, γάντια, κασκόλ, σημαίες, λάβαρα
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ – STARBALL Μπάλες θαλάσσης
ELECTRONIC ARTS Ηλεκτρονικά παιχνίδια
KONAMI DIGITAL Ηλεκτρονικά παιχνίδια
CARTOTECNICA Στυλό , αναπτήρες , φακοί
ΛΙΒΑΡΔΑΣ  – SOL’S Ρούχα
ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Σχολικά είδη και είδη γραφείου
OSCAR S.A. Σοκολάτες
ELBA – LEONTOPOULOS Παιδικά ρούχα
πηγή:paokfc.gr

Μετά το ρεπό… τρέξιμο!!

Μετά το χθεσινό (11/7) απογευματινό ρεπό που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, σήμερα τους περίμενε αρκετό τρέξιμο στην προπόνηση…
Συγκεκριμένα, ο Χούμπ Στέφενς ετοίμασε μια αρκετά δυνατή προπόνηση με αρκετό τρέξιμο στα πλαίσια της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Βέβαια το σημερινό πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε και ασκήσεις κατοχής της μπάλας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κιόσε για ακόμη μια μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Γλύκος προπονήθηκε κανονικά.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν ήθελα τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα»

Ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε μεταξύ άλλων για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ξάνθης με την Λίντφιλντ:
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε πανέτοιμοι, παίζοντας 1,5 φιλικό δεν γίνεται καμία ομάδα να είναι έτοιμη, μπορεί να μην παίζουμε με καμιά φοβερή ομάδα αλλά έχει συνεχής παρουσίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ενώ η Ξάνθη έχει παίξει 2 φορές στην ιστορίας της. Είναι η πιο ιστορική ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μας.
Εμείς δεν είμαστε ούτε ΠΑΟΚ ούτε Ολυμπιακός, κάνουμε την προσπάθεια μας για να καταφέρουμε ότι καλύτερο. Θα δώσουμε την μάχη μας για να καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Είναι στόχος σας οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ;
«Στόχος μας είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι.
Θέλαμε να κάνουμε τρεις μεταγραφές και δεν έχουμε κάνει ακόμα καμία, τουλάχιστον έχει μείνει ο βασικός κορμός και αυτό είναι αισιόδοξο, αλλά δεν φτάνει, πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα».
Για την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ
«Εγώ δεν ήθελα να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ αλλά η κληρωτίδα μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Δεν θα παίξει ο Ντιέ ο όποιος είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα, και θα χάσει τις δυο πρώτες αγωνιστικές, και είναι πλήγμα για μας. Εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα που έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει όποιον παίκτη θέλει».
Για τον Χουμπ Στέφενς:
«ΤΙ να πω για τον Στέφενς , όλοι τον ξέρουνε, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο όνομα. Πιστεύω ότι θα δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί».
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, πάλι ο πρωταθλητής θα είναι ο ίδιος και από νωρίς, κατά τα άλλα όλες οι άλλες ομάδες κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος».
Για τον αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει πρωτάθλημα:
«Μπορεί να γίνει πράξη άμα κάνει σωστές κινήσεις και ενισχυθεί εκεί που πρέπει, νομίζω ότι άμα κινηθεί όπως πρέπει θα μπορέσει άνετα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο προπονητής όποιος και να είναι δεν είναι μάγος, δεν μπορεί να κάνει κάποια τεράστια διαφορά, ο κάθε τεχνικός χρειάζεται χρόνο στην ομάδα και αυτό είναι το πιο βασικό. Αν ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να ξοδέψει χρόνο πρέπει να κοιτάξει να ενισχυθεί περισσότερο».
Πηγή: arenafm.gr

«Αίσωπος, ο… Στεφανίδης»!!

Ο Αναστάσης Αβάνογλου φιλοξενήθηκε στον Αrena fm 89,4 και μίλησε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ακόμα δεν έχει γίνει, παρομοίασε τον κ.Στεφανίδη με τον Αίσωπο, ενώ έκανε  επίθεση  στον Δημήτρη Μούτα  που τον χαρακτήρισε φίλαθλο του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Πριν από 2,5 μήνες είχαμε ξαναμιλήσει εδώ στο ραδιόφωνο για το ίδιο ακριβώς θέμα και τότε η αύξηση θα γινόταν την επόμενη βδομάδα, αλλά όπως βλέπετε καμία αύξηση δεν έχει γίνει».
Για τον Στεφανίδη:«Ο Στεφανίδης   είναι σαν τον Αισωπο. Παραμύθιασε τον κόσμο  αναφορικά  με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πριν από 2,5 μήνες συζητούσαμε πάλι για το ίδιο θέμα, και σας παρακαλώ μην βγάλετε τον κ.Στεφανίδη να σας πει γιατί καθυστερεί το όλο θέμα, η ΚΜΕ έχει και άλλα μέλη, βγάλτε τον κ.Ταμπακούλη τον οποίο όλοι οι φίλαθλοι του Άρη τον ψηφίσανε για να γίνει πρόεδρος και βγήκε πρώτος με διαφορά από τον δεύτερο αλλά δεν έγινε πρόεδρος για προσωπικούς λόγους.
Όσο καθυστερούμε τόσο κινδυνεύουμε να πετάξει το πουλάκι, και πιστέψτε με ότι αυτοί θέλουν να πετάξει το πουλάκι γιατί άμα έρθει ο επενδυτής αυτοί θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό το χρονοντούλαπο έχει χερούλι μόνο απ΄έξω, όσοι μπουν μέσα δεν θα μπορούν να ξαναβγούν».
Για τον Μούτα: «Ο Μούτας  είναι άρρωστος ΠΑΟΚτσής , είναι γραμμένος και σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Γερμανία, ο όποιος βγήκε και είπε ότι ο Άρης θα παλέψει για την σωτηρία, και αντί να τον πετάξουν έξω, κάνει και κουμάντο στην ομάδα, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά.
Πρέπει να γίνει αύξηση για να έρθει επενδυτής, τα ίδια πράγματα λέγαμε και πριν από καιρό. Χωρίς αύξηση και χωρίς να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί επενδυτής, και το καθυστερούν επίτηδες για να συνεχίσουν να διοικούν τον Αρούλη, γιατί την Αριανάρα δεν μπορούν να την διοικήσουν αυτοί, πρέπει να έρθουν πιο μεγάλοι. Και όσο συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία της αύξησης, δυστυχώς ούτε επενδυτής θα έρθει αλλά θα πάμε στην Γ εθνική και ούτε που θα το καταλάβουμε»
Σε αυτό το σημείο  υπήρξε παρέμβαση απο τον Παναγιώτη Στεφανίδη που θέλησε να τοποθετηθεί λέγοντας  χαρακτηριστικά:
«Είναι όντως κοροϊδία αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έχει πολλούς Αίσωπους η ιστορία, γιατί είναι μια αύξηση που έγινε από τις 27 Μαρτίου με άλλη διοίκηση στην οποία τότε ήταν στην ΠΑΕ ο κ.Αβάνογλου και την κάνανε και λάθος. Άμα έχει πρόβλημα ο κ.Αβάνογλου που δώσαμε την συγγραφή του πρακτικού σε κάποιον πιο έμπειρο τον οποίο τυχαίνει να μην τον γνωρίζει αλλά είναι μέλος της οικογένειες του Άρη. Τα πάντα προχωράνε κανονικά και η αύξηση θα γίνει».
Η απάντηση  του  Αβάνογλου ήταν η εξής :  «Ο κ. Στεφανίδης αυτά που λέει τώρα τα έλεγε και τότε, παραμυθιάζουν τον κόσμο με την αύξηση, έχουν καταντήσει τον Άρη να παλεύει κάθε χρόνο για την σωτηρία. Εγώ θέλω τον Άρη να τον δω ψηλά δεν θέλω να είμαι εγώ πρόεδρος, όπως θέλετε εσείς και τον Άρη χαμηλά . Ξυπνήστε Αρειανοί…!»
Πηγή: arenafm.gr

“Να ξεκινήσουμε με νίκη”

Δηλώσεις σχετικά με την χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς στο επίσημο σαιτ της ΠΑΕ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
“Η αλήθεια είναι ότι την κλήρωση πάντα την αποδέχεσαι και δεν την σχολιάζεις ποτέ. Eίναι σημαντικο για τους φιλάθλους μας, που νιώθω ότι περιμένουν με ενθουσιασμό τη νέα χρονιά που ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στην Τούμπα και θα δουν νωρίς νωρίς για πρώτη φορά την ομάδα από κοντά σε επίσημο ματς.
Δεν ξέρω την Ξάνθη, όπως και τις περισσότερες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες για τον τρόπο παιχνιδιού τους.
Το Πρωτάθλημα ξεκινάει σχετικά νωρίς και ίσως αυτό είναι καλό για τις ομάδεςου έχουν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά αυτά είναι απλώς σενάρια. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και όταν έρθει η ώρα θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα”

Ανησυχεί ο Αβάνογλου για την ΑΜΚ!!

Την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης εξέφρασε ο Αναστάσης Αβάνογλου. Με γραπτή δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:
«Μετά το γεφύρι της Άρτας και το γεφύρι του Καρόλου της Πράγας, έχουμε το τρίτο γεφύρι, του ΑΡΗ… και είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που το μεσημέρι την καθαρογράφουν και τη στέλνουνε,το πρωί της επομένης τη διορθώνουν και τη ξαναστέλνουνε και ξανά τα ίδια… Εδώ και τρεις μήνες η υπόθεση «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» ανοίγει, διορθώνεται, στέλνεται, μετά ξανανοίγει, ξαναδιορθώνεται, ξαναστέλνεται και ούτω καθ´εξής μέχρις ώτου η τυχόν επενδυτική άφιξις στον ΑΡΗ να μην πραγματοποιηθεί ποτέ.
Επειδή λοιπόν έφθασε ο κόμπος στο κτένι, Κε Πρόεδρε της Κ.Μ.Α., της ΠΑΕ και του Α.Σ. Άρης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας πιέσω να μας δώσετε τα αληθή στοιχεία της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΑΡΗ μας σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να δώσετε ένα τέλος στη μεταξύ σας » συνεργασία» που αποσκοπεί στην καθυστέρηση -για άγνωστους λόγους για τον κόσμο- της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο ΑΡΗΣ μας, οφείλει να βγει από αυτό το αδιέξοδο, βρισκόμαστε ήδη στο χείλος του γκρεμού αλλά έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την ….αναστροφή! Οδηγοί είστε εσείς… Αποφασίστε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αναστάσιος Αβάνογλου
Μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη

Η γιορτή ξεκίνησε!!

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς, τοποθετήθηκε με αφορμή την έναρξη των του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Ηλίας Ζυγούρης, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.
«Εφθασε η ώρα για την έναρξη των αγώνων. Μετά από μια διαδικασία ανάληψης της διοργάνωσης που κράτησε αρκετά χρόνια, ο ΣΒΚΘ και όλοι οι φορείς που βοήθησαν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να ιδρώνουμε τις φανέλες. 176 ομάδες από 33 χώρες με 3800 περίπου αθλητές θα συμμετάσχουν. Είναι τεράστια τα νούμερα αλλά θα αντεπεξέλθουμε. Ευχαριστώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων για την εμπιστοσύνη της και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ όπως την ονειρευόμαστε. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή», είπε ο Πάρης Πετράς.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, o Αργεντίνος Ruben Rodriguez Lamas, ήταν στο πάνελ και συμπλήρωσε για τους αγώνες: «Ευχαριστώ όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους. Είμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε που η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αγώνες να έχουν ξεχωριστή επιτυχία. Δεν έχει ξανασυμβεί να συμμετέχουν τόσοι πολλοί αθλητές σε διοργάνωση στην ίδια πόλη. Εύχομαι να περάσουν καλά και να είναι χαρούμενοι όπως εμείς τώρα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και στον τουρισμό».
Σε ερώτηση για το αν επηρέασε την απόφαση για την ανάληψη της διοργάνωσης η οικονομική κρίση τόνισε: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την Οργανωτική Επιτροπή και τον κόσμο της πόλης και της χώρας. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση καθώς οι χιλιάδες αφίξεις θα τονώσουν την τοπική οικονομία».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIMBA, ο Φινλανδός Juha Vettanen, υπογράμμισε: «Ολοι εσείς που βρίσκεστε εδώ, δείχνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός. Είναι ξεχωριστή τιμή η ανάληψη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η γνωριμία όλων με την Ελλάδα. Εχουμε έρθει εδώ αρκετές φορές στο παρελθόν για την προετοιμασία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι τώρα. Φροντίζουμε σε κάθε εκδήλωση που κάνουμε να συνδυάζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες με τον τουρισμό και την ψυχαγωγία. Η Ελλάδα έχει μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και είναι χώρα με μεγάλη Ιστορία. Τέλος θέλω να δηλώσω ότι είμαι ενθουσιασμένος με τον αριθμό των εθελοντών. Εύχομαι τα καλύτερα για την επιτυχία της διοργάνωσης».
Η στήριξη του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι σημαντική. Ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου πήρε το λόγο: «Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστά στελέχη με ξεχωριστή διαδρομή. Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη που έχει κατακτήσει πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η πόλη που ένωσε τους Ελληνες λόγω του αθλήματος. Πολλοί ήταν οι αθλητές της που με λαμπρή πορεία κράτησαν το μπάσκετ ψηλά. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στήριξε από την αρχή την διοργάνωση που ήταν πόλος έλξης και είχε επίκεντρό την πόλη. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Σύνδεσμο Βετεράνων και πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρών στα αθλητικά και τα κοινωνικά δρώμενα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν τους αγώνες που θα μετατραπούν σε γιορτή του αθλητισμού».
Εν όψει της αυριανής έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλωσορίζει με μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της. Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που διαχρονικά  αγαπά και τιμά το μπάσκετ, θα γίνει για ένα δεκαήμερο το επίκεντρο της συνάντησης κορυφαίων αθλητών και ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα προσφέρουν στους φιλάθλους μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών από μία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην πολυδιάστατη σημασία τους. Εύχομαι το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013 να στεφθεί με την επιτυχία που αρμόζει σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς και να βάλει «τρίποντο» στην καρδιά του κόσμου. Ελπίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και θα γεμίσουν τα γήπεδα, αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τις μοναδικές ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Καλώς ορίσατε στη Θεσσαλονίκη και καλή επιτυχία στη διοργάνωση».
Σχετικά με τη διοργάνωση του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης δήλωσε τα εξής:
«Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το μπάσκετ, αλλά το μεγαλύτερο του είδους που διεξάγεται υπό την αιγίδα αιρετής Περιφέρειας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευχαριστούμε τη FIMBA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, για την εμπιστοσύνη της απέναντι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη και τους φορείς της πόλης, για τη διοργάνωση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί από τους αθλητές και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Thessaloniki Maxibasketball 2013 έχουν «δεινοπαθήσει» στο παρελθόν από τους αθλητές και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Θα χαρούμε να τους ξαναδούμε στο παρκέ και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και καλή διαμονή στους αθλητές από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Είναι μια σημαντική διοργάνωση για τη πόλη και ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη. Θα βοηθήσει σημαντικά τους Δημότες που θα το καταλάβουν τις επόμενες ημέρες. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους εθελοντές. Η συνεργασία όλων των φορέων δείχνει το δρόμο για μια λαμπρή διοργάνωση».
Ο πρώην άσος του Αρη, Μάριο Μπόνι, που θα συμμετάσχει στους αγώνες, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση. Αγαπώ την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα καθώς θα συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Βετεράνων. Δήλωσα στην κατηγορία 50+ γιατί θα είναι πιο εύκολα για μένα. Εύχομαι καλή επιτυχία».
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Βετεράνων για την δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε για έρθει η διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία».
 Μεγάλη δόξα του Αρη, ο Χάρης Παπαγεωργίου, είχε να πει: «Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη. Είναι μια διοργάνωση με διεθνής ακτινοβολία και διεξάγεται στη Μητρόπολη του αθλήματος. Η πόλη χρειαζόταν μια τέτοια μεγάλη συνάντηση πολλών αθλητών από όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή και τον Σύνδεσμο Βετεράνων για την προσπάθεια χρόνων που κατέβαλλαν. Είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία».
Μια από τις μεγάλες μορφές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, ο 80χρονος και ενεργός βετεράνος Βύρωνας Αλεξιάδης, ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς η προβολή της χώρας και της πόλης στο εξωτερικό θα είναι τεράστια όπως και στους φορείς για την οικονομική συνεισφορά. Είμαι 80 χρονών και συστήνω σε όλους να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό».
Επίσης, ο καλαθοσφαιριστής του Αρη, Σωτήρης Καραποστόλου, θα συμμετάσχει στους αγώνες με την ομάδα των 35+. «Θα  είναι σίγουρα ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή μου στην μικρότερη ηλικιακά ομάδα. Θέλουμε την πρωτιά στην κατηγορία», δήλωσε.
Τέλος, εκ μέρους των γυναικών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες μίλησε η Σοφία Σταυρίδου που ανέφερε: « Είναι τιμή για όλους η εμπειρία της συμμετοχής σε μια τέτοια διοργάνωση. Ελπίζω να επιτύχει και να πάνε όλα καλά».
Εκτός από τους προαναφερθέντες το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Αριστοτέλης Ζουρνατζίδης, ο Μηνάς Τουκμενίδης, ο Στέργιος Γούσιος εκπροσωπώντας τον ΣΠΑΚΕ (βετεράνοι Αθήνας), ο Λάκης Τσάβας, η Βιβή Διαβολεμένου, η Μαρίτσα Παπαγεωργίου.
Εκπρόσωπος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας (Σ. Γιαννόπουλος), ο βετεράνος Νίκος Παναγιωτίδης, ο Τάκης Λάμπρος, ο Τάκης Καρατζουλίδης, ο Νίκος Χασόπουλος κι ο Μηνάς Τουκμενίδης, μέλη του δ.σ. του ΣΒΚΘ και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής, ο Δημήτρης Νικηφόρος, μέλη της διοίκησης της FIMBA.
Πηγή: arenafm.gr

Κρούση σε ΜακΓκραθ, «βλέπει» Μονρό!!

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για βασικό πλέι μέικερ και χτύπησε την πόρτα του Ντόνι ΜακΓκραθ! Ο Αμερικανοϊρλανδός άσος αποχώρησε στα μέσα της περασμένης σεζόν από τον «Δικέφαλο» για να πάει στη Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία όμως δεν ενεργοποιεί την οψιόν για τη δεύτερη σεζόν.
Το κασέ του ΜακΓκραθ, πάντως, έχει ανέβει αρκετά και ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα τον ξανακάνει κάτοικο Πυλαίας. Έτσι, ο Σούλης Μαρκόπουλος εξετάζει «ζεστά» την υπόθεση του Κρις Μονρό. ο Αμερικανός γκαρντ φόρεσε πριν από τρία χρόνια τη φανέλα της ομάδας και ο έμπειρος κόουτς τον ξέρει και τον εμπιστεύεται. Πάντως ο Μονρό δεν είναι καθαρός «άσος» και θα χρειαστεί η προσθήκη ακόμα ενός ικανοί χειριστή. Στο στόχαστεο παραμένει ο Μανόλης Παπαμακάριος.
Πηγή: arenafm.gr

Επεμβαίνει η Σιένα για Αντετοκούνμπο!!

Δυσκολεύει η μετακίνηση του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Άρη, καθώς μετά τις απαιτήσεις του Φιλαθλητικού έρχεται και το ενδιαφέρον της Σιένα να περιπλέξει την υπόθεση.
Ο νεαρός φόργουορντ ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό τον Άρη αλλά η πρόταση της Σιένα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους “κιτρινόμαυρους” που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση.
Ο Άρης θέλει να είναι καλυμένος από όλες τις πλευρές και έτσι κατέθεσε πρόταση στον έμπειρο γκαρντ μετά από επιθυμία του προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου.
Πηγή: arenafm.gr

«Μεγάλη τιμή για την Θεσσαλονίκη»

Και ο Χάρης Ππαπαγεωργίου μίλησε στον Arena fm 89,4 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου ο οποίος θα είναι και αυτός ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης δήλωσε:
«Ο αθλητής είναι πάντα αθλητής, ανεξάρτητα  με την ηλικία, η συγκίνηση είναι η ίδια, συνάντησα και πολλούς φίλους από το παρελθόν και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που εμπιστεύτηκαν την Θεσσαλονίκη να διοργανώσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός, για μια πόλη που πρωτοστατούσε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι μεγάλη η ευκαιρία να μπει ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με αυτή την τεράστια διοργάνωση».
Πηγή: arenafm.gr

«Να ξεφύγουμε από το παρελθόν»

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων το οποία θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη αρχίζει αύριο.Στον Arena fm 89,4 μίλησεί Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο  Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος έχει αφήσει την δική του ιστορία, θα συμμετέχει για πρώτη φορά και δήλωσε τα εξής:
«Είμαι παλαίμαχος και είμαι περήφανος για αυτό, ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, ζούμε κάποιες στιγμές οι οποίες μας κάνουνε να νιώθουμε ζωντανούς. Πλέον παίζουμε με διαφορετική σκέψη και διαφορικό τρόπο, καθώς το κάνουμε για να περνάμε καλά, όποιος κουράζεται, όποιος δεν μπορεί βγαίνει μόνος του έξω».
Είναι το 12ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων, 500 ομάδες 4000 άνθρωποι, μία πολύ σημαντική εκδήλωση για την πόλη:
«Το μπάσκετ υπάρχει στην Θεσσαλονίκη, είναι πολύ καλό για τον κόσμο, για την πόλη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Ό κόσμος ασχολείται αλλά δυστυχώς έχουνε μάθει να ζουν με το παρελθόν και τις τεράστιες επιτυχίες που είχαν γίνει από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε να ενισχύσουμε τώρα της ομάδες και να στηρίξουμε τους παίκτες που αγωνίζονται τώρα για να έχουμε και μέλλον».
Πηγή: arenafm.gr

Ετοιμάζει εκπλήξεις η ΚΑΕ!!

Μπορεί η καινούργια χρονιά να είναι μια χρονιά εξυγίανσης και προσπάθειας λύτρωσης της ΚΑΕ, από τα παρελθόντα «αμαρτωλά» διοικητικά χρόνια, μπορεί οι προκλήσεις σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο να είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης δεν ξεχνά ότι πλησιάζουν τα 100α γενέθλια του Συλλόγου. Και φυσικά, εκφράζοντας την ναυαρχίδα του Άρη διοικητικά, δηλαδή το τμήμα μπάσκετ, δεν θα μπορούσε να μην κάνει τις δικές της ετοιμασίες για να τιμήσει τον έναν αιώνα ζωής της ιδέας που λέγεται Άρης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΚΑΕ Άρης ετοιμάζει κάποιες πολύ σημαντικές εκπλήξεις αναφορικά με τα 100α γενέθλια του Συλλόγου. Όπως την επετειακή φανέλα που ετοιμάζεται και θα ενταχθεί στην επίσημη ενδυμασία του αγωνιστικού τμήματος, η οποία πραγματικά αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακή και να κάνει θραύση στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.
Παράλληλα, επετειακό χαρακτήρα θα έχουν και τα εισιτήρια διαρκείας της ΚΑΕ Άρης για την νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά για τον κόσμο της ομάδας και να αποκτήσουν συλλεκτικό χαρακτήρα, θα συνδυάζουν με έναν… μαγικό τρόπο τα 100α γενέθλια του Συλλόγου και τον μεγάλο Νίκο Γκάλη!
Πηγή: arenafm.gr

Ο Στακιάς στην ΚΑΕ!!

Στο τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ Άρης, θα δραστηριοποιείται από εδώ και στο εξής ο Νίκος Στακιάς. Ο πρώην υπεύθυνος μάρκετινγκ και εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, συμφώνησε με τον Λευτέρη Αρβανίτη και ήδη, έχει αναλάβει να «τρέξει» τα νέα χορηγικά πακέτα της ΚΑΕ Άρης για την καινούργια αγωνιστική περίοδο.
Ειδικά φέτος, όπου το άρθρο 99 και οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ απαιτούν εύρεση νέων εσόδων, στην διοίκηση θεώρησαν ότι πρέπει να αναδιοργανώσουν το χορηγικό τμήμα και να φέρουν ανθρώπους που – αποδεδειγμένα – έχουν δείξει ότι έχουν ικανότητες στο εμπορικό κομμάτι. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η ΚΑΕ ενέταξε τον Νίκο Στακιά στο δυναμικό της και ο τελευταίος έπιασε ήδη δουλειά.
Άλλωστε, το τεράστιο brand name του μπασκετικού Άρη, η δυναμική του και η εμπορικότητά του, αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία για το νέο και ανανεωμένο εμπορικό τμήμα της ΚΑΕ. Και αυτό έχει φανεί από τις πρώτες κιόλας επαφές με υποψήφιους χορηγούς που έχουν γίνει, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν σύντομα γνωστά.
Πηγή: arenafm.gr

Επιστροφή Κουρόγλου στο Δ.Σ.!!

Στις 23 του περασμένου Απρίλη, ο Θόδωρος Κουρόγλου υπέβαλλε την παραίτησή του από την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης. Ο, τότε, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, δεν είχε κάνει γνωστούς τους λόγους της παραίτησής του, ενώ και ο Λευτέρης Αρβανίτης δεν είχε κάνει το παραμικρό σχόλιο για την αιφνιδιαστική – για κάποιους – παραίτηση ενός εκ των στενότερων συνεργατών και φίλων του.
Την θέση του Θόδωρου Κουρόγλου είχε πάρει τότε στην διοίκηση ο Παύλος Ζουλιάμης ως απλό μέλος και χορηγός της ΚΑΕ. Ωστόσο, η αποχώρηση του τελευταίου από τα διοικητικά κοινά του μπασκετικού Άρη, φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο της επιστροφής του Κουρόγλου στην διοίκηση της ΚΑΕ Άρης. Και ίσως αυτό το γεγονός να «δείχνει» και την πραγματική αιτία της αποχώρησής του, τον περασμένο Απρίλιο, από το Δ.Σ. της ομάδας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του arenafm.gr, ο Λευτέρης Αρβανίτης σκεφτόταν εδώ και έναν περίπου μήνα την επαναδραστηριοποίηση του Θόδωρου Κουρόγλου στην διοίκηση της ΚΑΕ. Άλλωστε, είχε πάντα καλές σχέσεις μαζί του και σε επίπεδο συνεργασίας διοίκησης – μεγαλομετόχου, αφού ο Κουρόγλου είναι πρόεδρος της ΓΕΝΕΣΙΣ, υπήρχαν πάντα καλές προθέσεις και συνεννόηση.
Τον τελευταίο καιρό, η ιδέα της επιστροφής του Θόδωρου Κουρόγλου στην διοίκηση της ΚΑΕ ωρίμασε, ειδικά μετά την τελείως διαφορετική φιλοσοφία που διαπιστώθηκε να υπάρχει μεταξύ διοίκησης και Ζουλιάμη, σε σχέση με το άρθρο 99 και την εξυγίανση της ΚΑΕ. Μάλιστα, οι μέτοχοι της ΚΑΕ Άρης, μετά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν περίπου μήνα, είχαν ζητήσει από τον κ. Αρβανίτη την επαναπροσέγγιση και επαναδραστηριοποίηση του Θόδωρου Κουρόγλου στα διοικητικά πράγματα.
Ο Αρβανίτης έχει ήδη μιλήσει στον Κουρόγλου ζητώντας του να επιστρέψει στο διοικητικό σχήμα, ειδικά σε μια περίοδο που οι ζυμώσεις για το άρθρο 99 κορυφώνονται.  Ο Κουρόγλου έχει αφήσει ανοικτή την πόρτα της επιστροφής του, αφού δέχθηκε τηλεφωνήματα παρότρυνσης και από τους μετόχους της ΚΑΕ, καθώς θέλει να βοηθήσει την ομάδα και την διοίκησή της σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η επιστροφή Κουρόγλου στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης είναι θέμα ημερών. Πολύ σύντομα θα οριστικοποιηθεί και επίσημα, με τον ίδιο τρόπο (με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ δηλαδή) που είχε γίνει αποδεκτή η παραίτησή του πριν από τρεις περίπου μήνες.
Πηγή: arenafm.gr

Χαρίσης: «Μένουν λεπτομέρειες»

Η παραμονή του Κώστα Χαρίση στο Αλεξάνδρειο, αποτελούσε από την πρώτη στιγμή βασική παράμετρο στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο Άρης κατέθεσε προ ημερών την πρότασή του για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ο Έλληνας σέντερ δεν έχει ακόμη δώσει τα χέρια με την ομάδα, αλλά όπως αποκαλύπτει στο arenafm.gr, πολύ δύσκολα να μην είναι παίκτης του Άρη και για τα επόμενα δυο χρόνια.
«Είμαστε πολύ κοντά. Μένουν μόνο οι λεπτομέρειες» μας είπε χαρακτηριστικά ο Χαρίσης, όταν ζητήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την πρόταση του Άρη. «Θέλουμε και οι δυο να συνεχίσουμε μαζί και πιστεύω ότι τελικά αυτό θα γίνει, αλλά πρέπει να οριστικοποιήσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε στο arenafm.gr, προϊδεάζοντας ουσιαστικά για τις υπογραφές που – ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας – σφραγίσουν την παραμονή του στον Άρη.
Αυτό περιμένουν και οι άνθρωποι της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, ώστε να πάνε στο επόμενο βήμα του αγωνιστικού σχεδιασμού που «τρέχει». Ο Βαγγέλης Αγγέλου, μόλις οριστικοποιηθεί η παραμονή Χαρίση, θα εντείνει τις προσπάθειές του για την προσθήκη ενός ακόμη παίκτη πρώτης γραμμής για την ενίσχυση της φροντ λάιν της ομάδας. Που όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο «αντι – Σαρικόπουλος» και θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός δυνατού και ευέλικτου ψηλού.
Πηγή: arenafm.gr

Συνεχίζει ακάθεκτη!!

Η ουραγός Γεωργία προέβαλε αντίσταση, αλλά η Εθνική Νέων έφτασε στο 3-0 (75-61) στο Eurobasket της Εσθονίας και θα αναμετρηθεί με την επίσης αήττητη Λιθουανία για την πρώτη θέση του α' ομίλου.
Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες για περισσότερο από ένα ημίχρονο (28-38 στο 17'), αλλά ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν και μετέτρεψε το 47-49 του 26' σε 57-49 στο 28'. Ο Μιχάλης Καμπερίδης με 1/2 βολές έκανε την αρχή στο 10-0 σερί, πριν αναλάβουν δράση οι Μποχωρίδης, Αγραβάνης κι Αντετοκούνμπο, οι οποίοι με διαδοχικά τρίποντα την έθεσαν επικεφαλής της αναμέτρησης μέχρι τέλους. Η διαφορά έφτασε και στους 14 πόντους με την έναρξη της τρίτης περιόδου (66-52), όπου κι έκλεισε (75-61) γι' ακόμη μία νίκη στον α' ομιλο της διοργάνωσης.
Το 3-0 έστειλε την Εθνική Νέων να πιάσει τη Λιθουανία στην κορυφή, για το μονοπώλιο της οποίας θα αναμετρηθούν στο πέσιμο της αυλαίας της πρώτης φάσης.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-41, 64-52, 75-61
Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 10 (1/2δίπ., 2/6τρίπ., 2/2β., 4ρ., 8ασ., 2λ. σε 34:25), Παπαπέτρου 15 (6/8δίπ., 1/6τρίπ., 3ρ., 2ασ., 1κλ., 1κοψ., 2λ. σε 30:02), Καραμαλέγκος 13 (2/2δίπ., 2/3τρίπ., 3/4β., 2ρ., 2ασ., 1κλ., 1λ. σε 30:27), Καλογιαννίδης 2 (1/1δίπ., 0/1τρίπ., 1ρ. σε 13:21), Σλαφτσάκης 4 (1/2δίπ., 2/3τρίπ., 2ρ., 1ασ., 1κοψ. σε 9:14), Μήτσιαλος 1 (1/2δίπ., 1ρ., 1λ. σε 2:37), Αντετοκούνμπο 5 (1/5δίπ., 1/3τρίπ., 0/1β., 7ρ., 6ασ., 2κοψ., 3λ. σε 32:46), Μελισσαράτος 2 (1/1δίπ., 2ρ., 1λ. σε 7:13), Αγραβάνης 13 (3/4δίπ., 1/3τρίπ., 4/5β., 5ρ., 1κλ., 2κοψ., 1λ. σε 15:53), Καμπερίδης 10 (4/6δίπ., 0/1τρίπ., 2/4β., 7ρ., 1κοψ., 2λ. σε 23:23)
Γεωργία (Ουστιασβίλι): Ορμοτσάντζε (1ρ. σε 14:26), Πχακάντζε Ο. 11 (4/6δίπ., 1/5τρίπ., 1ρ., 3ασ., 1κλ. σε 26:26), Μικελάντζε 12 (1/4δίπ., 2/8τρίπ., 4/4β., 3ρ., 4ασ., 2λ. σε 31:46), Κβανταλιάνι 2 (0/1δίπ., 0/1τρίπ., 2/4β., 2ρ., 1λ. σε 15:48), Τσικερίντζε 21 (3/6δίπ., 4/5τρίπ., 3/4β., 4ρ., 1ασ., 3λ. σε 28:00), Ρογκάβα 5 (0/3δίπ., 1/1τρίπ., 2/4β., 2ρ., 1ασ., 2κλ., 1λ. σε 25:47), Γκελαζόνια 8 (4/7δίπ., 8ρ., 1κλ., 4λ. σε 36:12), Γιντκαράντζε 2 (1/6δίπ., 2ρ., 1ασ., 2κλ. σε 21:35)
ΕUROBASKET 2013 (9-21/7, Ταλίν)
Α' ΟΜΙΛΟΣ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/7)
Ελλάδα-Γεωργία 75-61
Σερβία-Γερμανία 18:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λιθουανία 3-0 6
2. Ελλάδα 3-0 6
3. Γερμανία 1-2 4
4. Γεωργία 0-3 3
5. Σερβία 0-2 2*
* Έχει ένα αγώνα λιγότερο
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/7)
Γεωργία-Σερβία 13:30
Λιθουανία-Ελλάδα 13:30
Πηγή: gazzetta.gr

Στον ΠΑΟ δείχνει μπόι ο ΠΑΣ με CAS!!

Για το τι κρύβει το θράσος Χριστοβασίλη να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ο Αλαφούζος, γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Τα βάζω κάτω και δεν μου βγαίνει. Τα τουμπάρω να ψάξω όσο γίνεται την άλλη πλευρά και πάλι φώς δεν βλέπω. Τι μπορεί να έχει γίνει. Με ποιες αβάντες ο Χριστοβασίλης των Ιωαννίνων την βγαίνει από δεξιά και με θράσος επαρχιώτη ζητάει να παίξει στην Ευρώπη, σε πείσμα της κόκκινης κάρτας που του έδειξε η UEFA; Αυτά είναι φοβερά πράγματα.
Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Αλαφούζου. Να είμαι Παναθηναϊκός, να έχω στο οπλοστάσιο μου Παναγόπουλο, πρώην άρχοντα της ΕΡΤ, Σία Κοσιώνη, Νίκο Ευαγγελάτο, Σιωπήλη, συνεργάτες άξιους και εκλεκτούς και πλήρη φάκελλο και να μην κοντράρω την απόφαση της ΟΥΕΦΑ που αρνήθηκε να με αδειοδοτήσει. Και να προσφεύγει στο CAS, αυτό κι αν είναι σκάνδαλο, ο Χριστοβασίλης ποντάροντας στον Λίβα, τον πρώην συνεργάτη του Θωμά Μητρόπουλου.
Κάτι γίνεται. Κάτι έχει γίνει. Είναι αδύνατον να ξεκινήσει μόνος του ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννενα. Κάποιος του είπε «προχώρα». Δεν είναι λίγα και τα έξοδα, άλλωστε. Μόνον τα φανερά να υπολογίσεις είναι αρκετά. Εισιτήρια, ξενοδοχεία, δικηγόροι, άσε τα δικαιώματα να δικαστείς. Ξαφνικά έγινε Χαρτοβασίλης ο Χριστοβασίλης.
Κι αν τη Δευτέρα από τη Λωζάνη τα νέα είναι ευχάριστα για τον ΠΑΣ Γιάννενα, ποιος θα πονέσει περισσότερο; Ο Πανόπουλος που θα χάσει την Ευρώπη ή, ο Αλαφούζος που θα του φύγει όλος ο τσαμπουκάς;

Ο Πλατινί στη Μύκονο, η βόλτα με το κότερο Μαρινάκη και το καψόνι σε Αλαφούζο. Γράφει ο apodytiriakias.gr

Τελικά, την Κυριακή(!) συζητείται στη Λωζάνη η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννενα, που σε πείσμα της αρνητικής απόφασης της ΟΥΕΦΑ να τον αδειοδοτήσει, ζητάει από το CAS να τον δικαιώσει, να συμμετάσχει στο γιουρόπα ληγκ αυτή της Ξάνθης.

Η αποκάλυψη από το site του αποδυτηριάκια ήταν επόμενο να αιφνιδιάσει το κύκλωμα. Πρώτον, διότι στο CAS δεν κατέφυγε ο Παναθηναϊκός όπως απειλούσε μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Και, δεύτερον, διότι κυριαρχεί το ερώτημα πού ποντάρει ο ΠΑΣ Γιάννενα αναμένοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Οπωσδήποτε το CAS έχει δικαιώσει κάποιες ομάδες, οι οποίες πράγματι είχαν αδικηθεί από την ΟΥΕΦΑ. Αλλά! Ορισμένες απ’ αυτές κατέφυγαν τελικά στο CAS αφού προηγουμένως είχαν πάρει την σιωπηρή «έγκριση» αξιωματούχων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να συζητηθεί η υπόθεση τους στο αρμόδιο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο.

«Ψήθηκε» ο Πλατινι στη Μύκονο από τον Μαρινάκη. Λέγεται. Δεν είναι απίθανο. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ήταν προσκεκλημένος στο γάμο του στενού του φίλου εδώ και 15 χρόνια και συνεργάτη του Θόδωρου Θεοδωρίδη, που έγινε στο νησί. Κι εκεί βρήκε την ευκαιρία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με το σκάφος του να πάει μια βόλτα τον Γάλλο κάποτε παικταρά.

Γιατί να ξηγηθεί έτσι ο Μαρινάκης; Γιατί να ανοίξει το δρόμο του CAS στον Χριστοβασίλη και ο ΠΑΣ να μην πηγαίνει στην Λωζάνη για το θεαθήναι. Μια εξήγηση είναι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κάνει επίδειξη δύναμης, Στους Χριστοβασίληδες και Πανόπουλους. Ότι επηρεάζει. Ότι μπορεί να προστατεύει μια «φιλική» ΠΑΕ, τον ΠΑΣ. Γιατί όχι να κάνει καψόνι στον Αλαφούζο.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις. Κουβέντες καφενείου. Σίγουρα δεν δίνουν απαντήσεις στο γιατί και πως ο Χριστοβασίλης από το πουθενά έφθασε μέχρι το CAS.


Πηγή: gazzetta.gr

Τα ξενύχτια που αξίζουν!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για το Κόπα Λιμπερταδόρες.
Είναι ωραία τα ξενύχτια το καλοκαίρι. Και τα αθλητικά ξενύχτια, επίσης. Τον Ιούνιο, τα χαλάλισα στους τελικούς του ΝΒΑ. Δεν μετάνιωσα. Όταν το πράγμα είναι αληθινά καλό, δεν κοιτάζεις ρολόι. Δεν καταλαβαίνεις την ώρα. Το έκτο παιγνίδι, Μαϊάμι-Σαν Αντόνιο, με την παράταση τελείωσε…επτά και τέταρτο το πρωί. Τώρα, τον Ιούλιο, τα ξενύχτια αξίζουν για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Όταν κοίταξα το ρολόι στο κλείσιμο του ημιτελικού Ατλέτικο Μινέιρο-Νιούελ’ς Ολντ Μπόις, ήταν έξι και είκοσι πέντε. Τα επόμενα, πλέον στους τελικούς. Την επόμενη Τετάρτη. Δηλαδή, Πέμπτη. Και τη μεθεπόμενη.
Όπως με το ΝΒΑ όταν έχει προηγηθεί θέαση Ευρωλίγκας, έτσι και με το Λιμπερταδόρες όταν είσαι γεμάτος από Τσάμπιονς Λιγκ, ένας άλλος κόσμος. Δεν λέω, καλύτερος. Δεν λέω, χειρότερος. Λέω, άλλος. Κι ακριβώς αυτό είναι το ελκυστικό. Ενας κόσμος, διαφορετικός. Στη Νότια Αμερική το ποδόσφαιρο, η ομάδα, παραμένει μια υπόθεση για πολύ περισσότερο πάθος απ’ όσο (δεν) χωρεί σήμερα στις λίγο-πολύ παγκοσμιοποιημένες κερκίδες της Βαρκελώνης, του Μάντσεστερ, του Μονάχου, του Μιλάνου, του Παρισιού, της Μαδρίτης. Εδώ, στο τζετ-σετ της Ευρώπης, κατά κόρον συντελείται ποδοσφαιρικός τουρισμός. Μαζεύεται στην εξέδρα κάθε καρυδιάς καρύδι. Απ’ όπου γης. Εκεί, μικρούς-μεγάλους, άντρες-γυναίκες, μαύρους ή λευκούς, κατ’ εξοχήν τους ενώνει το να συμπάσχουν ως τα μύχια. Κάθε ματς, μια λιτανεία. Μια ντόπια λιτανεία.
Ένα πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση, βλέποντας τους τέσσερις ημιτελικούς, ήταν η υπερεξάρτηση της απόδοσης των ομάδων απ’ την παράμετρο-έδρα. Ενώ στην Ευρώπη κανείς πια δεν φοβάται κανένα και πουθενά, πηγαίνουν όλοι και παίζουν εκεί που είναι να παίξουν αυτό που είναι να παίξουν, παίρνουν εκτός έδρας ισοπαλία και δεν το λες θετικό αποτέλεσμα, μόνο το λες ουδέτερο αποτέλεσμα, απεναντίας στη Νότια Αμερική η αυξομείωση είναι δραματική. Νύχτα και μέρα. Παρακολουθείς τα πρώτα παιγνίδια, 2-0 και 2-0. Λες, δεν γυρίζουν ποτέ. Υστερα, παρακολουθείς και τις ρεβάνς. Δεν απορείς πώς το γύρισε η Ατλέτικο Μινέιρο στους Νιούελ’ς Ολντ Μπόις. Απορείς πώς δεν το γύρισε και η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στην Ολίμπια Ασουνσιόν. Από σύμπτωση, μονάχα.
Είτε ομάδες δουλεμένες όπως οι Νιούελ’ς είτε ομάδες δίχως καθαρό σχέδιο όπως η Ατλέτικο, η αγωνιστική συμπεριφορά δεν αλλάζει. Άλλες εντός, άλλες εκτός. Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι 54 σερί ματς αήττητη, εντός. Ούτ’ η Μπαρτσελόνα, τόσα! Όλα, φυσικά, ακόμη είναι μες στο μυαλό τους. Το δικό τους μυαλό δεν τα ‘χει προσπεράσει. Τις ιδεοληψίες. Δεν παίζουν καν, να πεις, στα κολαστήρια της παλιάς εποχής. Εκεί που δεν υπήρχε περίπτωση φιλοξενούμενος να εκτελέσει κόρνερ, αν δεν τον προστάτευαν καμιά δεκαριά αστυνομικές ασπίδες. Τέτοια εικόνα, μία είδα όλη κι όλη. Στο Ροσάριο, με τον Ροναλντίνιο. Όχι πως έπεφτε η βροχή των αντικειμένων. Προληπτικά περισσότερο, δυο ασπίδες τον φυλούσαν. Στην ουσία, στη στενωσιά του χώρου τον ενοχλούσαν. Πάσχιζε να τις απομακρύνει, για να κάνει τη δουλειά του. Ηταν ολοφάνερο ότι δεν ένιωθε φόβο. Απειλή.
Το δεύτερο είναι πως ό,τι έχουν να σου δείξουν, είναι το δικό τους. Το αυθεντικό δικό τους. Η Ατλέτικο Μινέιρο, ένα ρόστερ με καμιά τριανταριά ποδοσφαιριστές, είναι όλοι Βραζιλιάνοι. Μόνο Βραζιλιάνοι. Οι Νιούελ’ς, σχεδόν όλοι. Αργεντινοί. Εχουν ένα απ’ το Περού κι ένα απ’ την Παραγουάη. Σε 36 παίκτες ημιτελικού, οι 34 να είναι απ’ τις δύο χώρες που οι ομάδες εκπροσωπούν, αυτό στο Τσάμπιονς Λιγκ «δεν υπάρχει». Υπήρξε, δεκαετίες πίσω. Όταν έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο Ουέμπλεϊ με έντεκα Ελληνες. Κι ο Αγιαξ, με δέκα Ολλανδούς και τον Βάσοβιτς. Στη Νότια Αμερική, θα δεις «το δικό τους». Είτε τους νέους τους, που ονειρεύονται την Ευρώπη. Είτε τους παλιννοστούντες τους, που την έζησαν και γύρισαν πίσω. Το όνειρο, άλλωστε, του κάθε Νοτιοαμερικανού είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά δεν είναι όνειρο του κάθε Ευρωπαίου…το Κόπα Λιμπερταδόρες!
Τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα, σε Αργεντινή και Βραζιλία, ευνοούν την παλιννόστηση. Οσοι παλιννοστούν, οι οκτώ ή οι εννέα στους δέκα, δεν είναι «αυτοί που ήταν» στην Ευρώπη. Και οι δέκα είναι όμως, για εκεί όπου επιστρέφουν, καθοριστικοί. Καθορίζουν την απόσταση ανάμεσα στην επιτυχία και στην αποτυχία. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Ζοσουέ, ο Ροναλντίνιο, ο Ζο, ο Ντιέγκο Ταρντέλι. Ο Χάιντσε, ο Ματέο, ο Μπερνάρδι, ο Σκόκο, ο Μάξι Ροδρίγες. Ο Ροναλντίνιο κινείται στην ελάχιστη ακτίνα. Αντιλαμβάνεται κανείς, γιατί δεν γίνεται να είναι στην Εθνική. Αλλά τον πληρώνουν για τις στιγμές του. Τις δίνει. Τους αρκούν. Επίσης, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξοικονομεί ενέργεια βρίσκοντας τη θέση του, όχι στους χαφ, πιο πίσω, στους στόπερ. Σ’ αυτή τη θέση όμως, είναι λύση. Όχι πρόβλημα. Τους αρκεί.
Θα δεις, αναφέραμε, και τους νέους τους. Ο Βίκτορ, ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μινέιρο, μόλις…30 ετών, στη σωστή ηλικία για τη θέση δηλαδή, είναι σπουδαίος. Για μια δεκαετία μπροστά, πολύ άνετα τον φαντάζεσαι στην εστία οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας συμβαίνει να ψάχνει τερματοφύλακα. Ο Μάρκος Ρόσα, 25 ετών, τυπικός δεξιός μπακ «σχολής Καφού», αμέσως προξενεί ενδιαφέρον. Ο Ρέβερ, σέντερ-μπακ ή/και αμυντικός μέσος, ήδη είναι στη Σελεσάο. Όπως είναι και το διαμάντι του φυτωρίου τους, ο Μπέρναρντ, 21 ετών, ένας κοντός που σώθηκε απ’ τον Καιάδα στον οποίον το ποδόσφαιρο έχει σήμερα την τάση να πετά τους κοντούς…
Οι Νιούελ’ς έχουν τον Βερχίνι, ένας στόπερ με προσωπικότητα, 25 ετών, ψηλός, γρήγορος, πάντοτε με επεμβάσεις to-the-point, μ’ ένα μυαλό που φαίνεται πως δεν ιδρώνει ποτέ. Γενικώς οι Νιούελ’ς, εδώ και 40 χρόνια ένα εθνικό πρότυπο υποδομών για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, δεν θα πάψουν ποτέ να «έχουν». Το πρότζεκτ-Γκρίφα, απ’ το όνομα εκείνου που το οραματίστηκε και το θεμελίωσε, εξακολουθεί να είναι το ιερό ευαγγέλιο του σωματείου. Όχι παραγωγή. Ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση. Στην Ελλάδα, το πρότζεκτ-Γκρίφα πρόσφερε ένα Ρότσα. Θα μπορούσε να έχει προσφέρει κι ένα Αλφάρο, Ρόκε Αλφάρο, επιθετικός-παικτάρα, ο περίφημος «Μπιστάκης» που αργότερα πήρε Λιμπερταδόρες και Διηπειρωτικό με τη Ρίβερ Πλέιτ. Αλλ’ ήταν το βίτσιο του Καπετάνιου τότε, να εννοεί να τους κάνει όλους…Ελληνες. Ένα βίτσιο που «έκλεισε» στο σίριαλ-φιάσκο με τον Χάτζι!
Στη Νότια Αμερική, βλέπεις ακόμη και τους δικούς τους διαιτητές. Ανώτερης, πολύ ανώτερης, κλάσης απ’ τους Ευρωπαίους. Ιδίως απ’ την εποχή που όλη εκείνη η καλή τάξη με τον Κολίνα, τον Φρισκ, τον Μίχελ, τον Μερκ, τον Μεχούτο Γκονθάλεθ βγήκε, μονοκοπανιά, στη σύνταξη. Οι Νοτιοαμερικανοί διαιτητές εξασκούνται να διαχειρίζονται «άλλα κόλπα». Κόλπα ζόρικα. Σφυρίζουν, στην πραγματική ζωή. Σκληραγωγούνται, ενόσω οι Ευρωπαίοι εθίζονται να διαιτητεύουν σε «αποστειρωμένες» συνθήκες. Σκληραγωγούμενοι, οι Νοτιοαμερικανοί, αναπτύσσουν προσωπικότητα. Δεν φοβούνται το παιγνίδι. Αφήνουν το παιγνίδι. Ξέρουν, πότε είναι η στιγμή να επέμβουν. Εν τέλει, συνεισφέρουν στο παιγνίδι. Το βοηθούν. Δεν το δυναστεύουν.
Ο νικητής του Λιμπερταδόρες, όποιος κι αν είναι, θα πάρει την τιμή και την ευθύνη να παραβγεί, τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο, στη Μπάγερν. Δύσκολο να σκεφτεί κανείς, ακόμη κι αν πρόκειται για μόνον ένα ματς, ότι θα τα καταφέρουν. Η επιτυχία των Κορίνθιανς, πέρυσι με την Τσέλσι στη Γιοκοχάμα, ήταν μία σαφής εξαίρεση. Αλλ’ αυτό με το οποίο θα πάνε σε τούτο τον πόλεμο, είτε η Ατλέτικο Μινέιρο είτε η Ολίμπια Ασουνσιόν, σημειώσαμε ποιο θα είναι. Το δικό τους.
Πηγή: gazzetta.gr