Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κάποτε στο Γκρατς!!

Ο Σταύρος Κόλκας εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του ΠΑΟΚ, έκανε μια βόλτα στο Γκρατς και... θυμάται κάτι από τα παλιά! ΛΕΟΜΠΕΝ, αποστολή: Σταύρος Κόλκας 
Ξύπνησα το πρωί στο Λέομπεν με βροχή μετά από μία εβδομάδα που είχε να βρέξει και αναρωτιόμουν τι στράβωσε. Μα φυσικά το ότι είχαμε ελεύθερο το απόγευμα λόγω ρεπό για να πάμε καμιά βόλτα στο Γκρατς.
Το Γκρατς, ιστορική πόλη για τον ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που την επισκέφτηκε ήταν όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Το παιχνίδι με την Κέρντεν αναβλήθηκε, ο Μπάγεβιτς έξαλλος όπως και ο Καραδήμος που βγαίνοντας στο κέντρο της πόλης έκανε ζέσταμα και σπριντ μπροστά στους Αυστριακούς που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε.
Επίσης, είχε κάποιες μικρές κολώνες, από αυτές που δε σε αφήνουν να παρκάρεις και έκανε σλάλομ, ενώ έψηνε και έναν παππού να πηδήξει από το μπαλκόνι που καθόταν και καλά πως δεν τρέχει τίποτα και πως θα τον πιάσει.
ΠΑΟΚ φίλοι μου, μια ιστορία για να συνθέσεις το απόλυτο σενάριο και να κλαίνε γενιές μετά. Να σε βραβεύσουν στις Κάννες, στα Όσκαρ, όπου γουστάρεις. Μία ομάδα που πάντα έχει κάτι να σου θυμίσει.
Στο Γκρατς είχαμε κάνει μία διανυκτέρευση επί Αναστασιάδη, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της ιστορίας που η ομάδα έμεινε κάπου το βράδυ στα μέσα της διαδρομής.
Την επομένη ξεκινήσαμε να πάμε σε ένα χωριό ονόματι Άνφελντ αν θυμάμαι καλά και στο δρόμο ο οδηγός χάθηκε. Ο Αναστασιάδης φώναζε μέσα στο πούλμαν πως δεν αντέχει να βλέπει άλλα τούνελ και οι παίκτες έξαλλοι περίμεναν να φτάσουν για να δώσουν το φιλικό και να γυρίσουν.
Όταν έφτασαν μετά από πέντε ώρες στο χωριό, τους περίμενε μία μπάντα με τρομπόνια, πιατίνια και διάφορα άλλα – μία κανονική ηχορύπανση – όμως οι παίκτες έψαχναν τα κρεβάτια να ξαπλώσουν μία ώρα να ξεκουραστούν.
Ο μάνατζερ που είχε κλείσει το φιλικό όταν είδε πως ο ΠΑΟΚ αργούσε, ακύρωσε τα δωμάτια και ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που δεν ήταν και τέρας ψυχραιμίας τον άρπαξε από τον λαιμό. Και είπε στον Αναστασιάδη «Αυτά σιγά μη γινόντουσαν με τον Μπάγεβιτς». Μαχαιριά στον λαιμό κανονικά.
Στο φιλικό κερδίσαμε 5-4 με το χωριό να έχει έναν σέντερ φορ 90 κιλά σίγουρα, ο οποίος απ όπου σούταρε η μπάλα πήγαινε στις αράχνες. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, έκανα μετάδοση και προσπαθούσα να πείσω τον Αμπονσά που ήταν δίπλα μου γιατί ήταν τραυματίας να κάνει σχόλιο.  Ήμουν μικρός τότε, μυαλό δεν είχα καθόλου.
Η βάση του ΠΑΟΚ σε εκείνη την προετοιμασία ήταν στο Άρτα Τέρμε, περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από το Ούντινε. Το πώς κλείσαμε φιλικό στα βάθη της Αυστρίας δεν το κατάλαβα ποτέ, όμως κυκλοφορούσε ο παπάς τότε πως με Άγγελο δεν πληρώνουμε τις προετοιμασίες. Τις κάνουμε τζάμπα. Και αυτοί που αυτόμαστιγώνονται, τζάμπα το κάνουν. Δε νομίζω να πληρώνουν κανέναν.
Σήμερα στο Λέομπεν ένα ακόμη όνομα σχολιαζόταν με αρκετό γέλιο από τους ρεπόρτερ. Αυτό του Λούτσο Γκονζάλες. Γράφτηκε και αυτό μετά τους Μαλουντά και Γκιουρκίφ χωρίς καμία ντροπή.
Είχαν προηγηθεί βέβαια των Αϊμάρ, Μισίμοβιτς που γελούσαν και οι πέτρες και ευτυχώς που έκλεισε νωρίς ο Αρσάβιν.
ΥΓ Βγήκε το πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ παίζει ντέρμπι την 11η και την 28η αγωνιστική.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: