Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

“Είναι πολλές οι 18 ομάδες”

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος , μίλησε στον Arena fm 89,4 για την χθεσινή συνεδρίαση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Η ομάδα ετοιμάζεται για τα Ευρωπαία παιχνίδια από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες κάνουν τον σχεδιασμό τους για να είναι καλύτερες από πέρσι , κάτι το οποίο θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ευελπιστούμε βάση της περσινής μας απόδοσης αλλά και τις εμπειρίες που πήραμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία».
 Για τη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ και την κλήρωση του πρωταθλήματος:
«Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπει σε νέα τροχιά, πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα προκειμένου να εξυγιανθούν  και μένει να δούμε αν το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα αντέξει 18 ομάδες».
Για την πρόταση που έγινε για την αλλαγή του αριθμού των ομάδων που ανεβαίνουν και θα πέφτουν από την Σούπερ Λιγκ:
«Η Φούντμπολ Λιγκ δεν είναι έτοιμη να δώσει τρεις ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει μία μεγάλη απόσταση στις 2 κατηγορίες σε οικονομικούς τομείς. Είναι υποδεέστερες σε οικονομικό επίπεδο και υπάρχει μεγάλο χάσμα. Τα έσοδα των ομάδων που αγωνίζονται στην Φούτμπολ Λιγκ είναι κατά πολύ μειωμένα από αυτές που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία. Σίγουρα πάντως και του χρόνου θα έχουμε 18 ομάδες και θα δούμε κατά πόσο θα αντέξει το πρωτάθλημα τόσες πολλές ομάδες, Εγώ πάντως θεωρώ ότι είναι πολλές».
Για την μείωση του ΟΠΑΠ στο 45 %:
«Μια τέτοια μείωση θα είναι εις βάρος της ποιότητας του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτή την άποψη την δήλωσαν όλες οι ομάδες. Είναι μεγάλη η μείωση και ελπίζουμε και ο ΟΠΑΠ να αναθεωρήσει την στάση του. Είναι ο οργανισμός που βοηθάει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και βοηθιέται από αυτό για τα τελευταία 54 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει  η λογική και το ποσοστό μείωσης θα είναι μικρότερο».
Για την επέκταση τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την Νόβα:
«O ΠΑΟΚ επί της ουσίας δεν διαφώνησε αλλά εκείνο που κατέθεσε ο κ.Βρύζας είναι μια ανακατανομή του μοιράσματος της πίτας από εκεί και πέρα επιφυλάχτηκε να απαντήσει και πήρε προθεσμία 48 ώρες. Μόνο ο Παναθηναϊκός εξέφρασε από τις 18 ομάδες τις αντιρρήσεις του».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: