Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Εύκολα η Μπαρτσελόνα!!

Άνετη κι ωραία έκλεισε τις υποχρεώσεις της για το 2014! Με τον Σουάρες να ανοίγει λογαριασμό και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, η Μπάρτσα νίκησε 5-0 την Κόρδοβα και ασκεί -όσο μπορεί- πίεση στη Ρεάλ.

Εύκολα η Μπαρτσελόνα (video)
Στο -1 απ’ τη Ρεάλ (με ματς λιγότερο βέβαια) βρίσκεται εκ νέου η Μπαρτσελόνα. Μπροστά σε περίπου 60.000 φίλους τους, οι «μπλαουγκράνα» δεν βρήκαν ιδιαίτερη αντίσταση απ’ την «τίμια» Κόρδοβα και επικράτησαν εύκολα 5-0 για την 16η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στο πρώτο μέρος είναι αλήθεια πως οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δεν έπιασαν και ιδιαίτερη απόδοση. Παρά λοιπόν το γκολ του Πέδρο στο 2’, υπήρξε και μια μίνι δυσφορία του κόσμου για την εμφάνιση, με τους φιλοξενούμενους να ‘χουν και 2-3 καλές στιγμές για να απειλήσουν.

Στο δεύτερο, όμως, τα πάντα άλλαξαν και οι γηπεδούχοι καθάρισαν μια και καλή το ματς, προσφέροντας και γκολ στους οπαδούς τους. Με τον Σουάρες να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση στο 53’ (πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στο ισπανικό πρωτάθλημα), με τον Πικέ στο 80’ να χρίζεται εξίσου σκόρερ και τη… γιορτή να ολοκληρώνει… εις διπλούν ο Μέσι (82’, 90’), διαμορφώνοντας το 5-0 στο… κύκνειο άσμα των Καταλανών για το 2014!

Ο αστέρας, λοιπόν, της Μπάρτσα κλείνει το έτος με 58 γκολ και 22 ασίστ σε σύνολο 66 αγώνων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα-Αλμερία 0-1
(17' Χέμεντ)

Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα-Κόρδοβα 5-0
(2' Πέδρο, 53' Σουάρες, 80' Πικέ, 82', 90' Μέσι)

Λεβάντε-Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπάρ-Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη

Η επόμενη (17η, 4/1) αγωνιστική:

Κόρδοβα-Γρανάδα
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο
Έλτσε-Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο
Μάλαγα-Αλμερία
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη-Θέλτα Βίγκο
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο δύσκολο από ντέρμπι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, για να μην πάθει ό,τι έπαθαν μόλις προχθές οι άλλοι δύο…
Αρέσει δεν αρέσει η διαπίστωση, το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι από τα πιο δύσκολα που έχει δώσει στον α΄γύρο! Νομίζω πιο δύσκολο π.χ. κι από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με υποτίμηση των πράσινων, για τους οποίους άλλωστε εγώ έχω την άποψη ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.
Όμως, είναι ένα ματς που έρχεται στο τέλος ενός πολύ φορτωμένου για τον Ολυμπιακό πρώτου μισού της σεζόν, με τέσσερα απίστευτα σκληρά παιχνίδια με Ατλέτικο και Γιουβέντους, αλλά κι άλλα δύο δύσκολα ματς με την Μάλμε. Με την ομάδα όχι μόνο κουρασμένη, αλλά και με απουσίες τριών-τεσσάρων βασικών παικτών της (κι η Καλλονή θα έχει κι αυτή ανάλογες ελλείψεις). Και κύρια με μία παρουσία του Ολυμπιακού φτωχή σε ανάλογα παιχνίδια.
Με αντιπάλους που έχουν καλά οργανωμένες άμυνες, ειδικά στο σπίτι τους, ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει τεράστιο πρόβλημα επιθετικά. Εξ ου και το 0-1 στο Περιστέρι, το 0-0 στην Τρίπολη και το 1-1 στο Αγρίνιο. Ακόμη και στη Λιβαδειά το σκορ ήταν 1-1 ως το 90’…Μιλάμε για πολύ μικρό ενεργητικό γκολ, σε τέσσερα δύσκολα εκτός έδρας ματς. Αλλά ακόμη κι εντός έδρας ο Ολυμπιακός στα πιο σημαντικά παιχνίδια του, παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στο γκολ: 1-0 τον Παναθηναϊκό, 1-2 με τον ΠΑΟΚ…Ακόμη και με τη Βέροια το σκορ ως το 88’ ήταν 1-0…
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, πώς να μην χαρακτηρίσω πιο δύσκολο κι από ντέρμπι το ματς με την Καλλονή, που ακόμη δεν έχει φάει ούτε ένα γκολ μέσα στο γήπεδό της…Μία ομάδα που είναι πολύ καλά δουλεμένη από ένα πολύ έμπειρο και καλό προπονητή (Ματζουράκη). Κι αν η Καλλονή είχε μία μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, σας υπογράφω ότι θα ήταν βασική υποψήφια για να μπει στα πλέϊ οφς! Όχι ότι τώρα δεν το διεκδικεί!
Ομάδα πολύ οργανωμένη πίσω, σκληρή, πολύ ψηλή, με ορθόδοξη ανάπτυξη, μεγάλη επιτυχία στις στημένες φάσεις και καλούς παίκτες. Ο Λεοζίνιο, τον οποίο ο Ριβάλντο είχε φέρει για τον Ολυμπιακό και πάντα σκίζεται όποτε παίζει εναντίον του Ολυμπιακού, είναι μεσοκυνηγός που παίζει κάθετα, είναι καλός στις στατικές φάσεις και στο ρόλο του κρυφού κυνηγού κι αν τον αφήσεις να σουτάρει περιμένοντας το ριμπάουντ, την έβαψες!
Οι επιθετικοί της, ο Μανούσος, ο Μίνγκας κι ο Ναβάρο (πρώην Αστέρα) είναι γρήγορα παιδιά κι ο πρώτος σουτάρει καλά από παντού!
Στη μεσαία γραμμή ο Καλτσάς κι ο Στεπάνοβιτς κάνουν καλή δουλειά, με τον δεύτερο να έχει καλό πόδι.
Οι ακραίοι μπακ έχουν αράουτ σαν κόρνερ (!) κι ο αριστερός, ο Γιορέντε, βγαίνει με επιτυχία μπροστά. Στο κέντρο της άμυνας ο Αναστασιάδης κι ο Μπαριέντος είναι σταθεροί και καλοί, ο δε γκολκίπερ Χογκ πρέπει να είναι ο καλύτερος στον α΄γύρο της ελληνικής Λίγκας!
Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να την κερδίσει την Καλλονή. Έστω με μεγάλη δυσκολία, μπορεί το διπλό σε ένα γήπεδο που θα έχει τόσους Ολυμπιακούς. Με τη διαφορά ότι και ο Μίτσελ και προπάντων οι παίκτες πρέπει να το δουλέψουν πολύ καλά το παιχνίδι. Αν μπουν όπως στη Λιβαδειά και στο Περιστέρι και φάνε γκολ, χαιρέτα μου τον πλάτανο! Τέτοια ματς θέλουν αποφασιστικότητα, πάθος, πειθαρχία και καλό διάβασμα. Να είσαι από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι κι όχι να σου φάει 10-15 λεπτά να προσπαθείς να προσαρμοστείς στις καιρικές και γηπεδικές συνθήκες.
Γιατί είδαμε πολύ καλά τι έκανε ο Ολυμπιακός στις άλλες αήττητες έδρες από τις οποίες πέρασε: έχασε στο Περιστέρι όπου ο Ατρόμητος έχει 5-3-0 και γκολ 10-4 σε οκτώ ματς κι έφερε 0-0 στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας (των 10 παικτών σε όλο το β΄μημίχρονο) έχει 3-3-0 και γκολ 7-3 σε έξι ματς. Η δε Καλλονή έχει 4-3-0 και γκολ 6-0 σε εφτά ματς…
Ο Ολυμπιακός πρέπει να μαζέψει σήμερα όλες τις δυνάμεις του, να αποφύγει τα λάθη και να βγάλει ενέργεια, αλλά κι εξυπνάδα μέσα στο παιχνίδι, αν θέλει πρώτα να αποφύγει την ήττα και στη συνέχεια να κάνει το διπλό. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Είδαμε, άλλωστε, και τι έπαθαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μόλις προχθές. Αν δεν θέλει να πάθουν κι αυτοί τα ίδια, πρέπει Μίτσελ και παίκτες να είναι πραγματικά πολύ αποφασιστικοί απόψε…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Φορτώνει την επίθεση ο Μίτσελ!

Με τους Μήτρογλου και Μπενίτες μαζί στο αρχικό σχήμα, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Καλλονή ο Ολυμπιακός (19:30). Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ.

Φορτώνει την επίθεση ο Μίτσελ
Με δύο σέντερ φορ, τους Κώστα Μήτρογλου και Χόρχε Μπενίτες παρατάσσεται ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καλλονή, στο ματς που του δίνεται η ευκαιρία (τουλάχιστον προσωρινά) να περάσει και πάλι στην κορυφή.

Ο Μίτσελ επιλέγει να τους χρησιμοποιήσει στην αρχή, με τον Τσόρι πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο, ενώ στο κέντρο της άμυνας -δεδομένων και των απουσιών του Μποτία και του Αυλωνίτη- ξεκινά τους Σιόβα, Αμπιντάλ, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι στην καριέρα του Γάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός έχουν μείνει ακόμα ο Μιλιβόγεβιτς (επανέρχεται από τραυματισμό), ο Ντουρμάζ (που δεν είναι έτοιμος, αλλά ούτως ή άλλως βρίσκεται κοντά στην έξοδο), ο Φουστέρ (που είχε λείψει και από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο λόγω ίωσης) και ο Αφελάι (υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Ολλανδό).

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου, Μπενίτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν μπορούν τα παλικάρια…!! (video)

Ούτε στη Βρέμη ήρθε η προσδοκώμενη από πολλούς ανάσταση της Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια ηττήθηκε 2-1 από τη Βέρντερ και παρέμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Γκέλες για Σάλκε και Λεβερκούζεν.

Δεν μπορούν τα παλικάρια… (video)
Ουδείς φανταζόταν στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Βέρντερ Βρέμης και τη Ντόρτμουντ θα ήταν ντέρμπι ουραγών. Όμως η πορεία των δύο ομάδων στη φετινή Μπουντεσλίγκα είναι τέτοια, με αποτέλεσμα να βολοδέρνουν αμφότερες στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φίλοι (και όχι μόνο) της Ντόρτμουντ, μάταια περίμεναν την ανάσταση της ομάδας στη Βρέμη! Η Μπορούσια δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ούτε σε αυτό το παιχνίδι και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1. Αυτή ήταν η 10η ήττα των Βεστφαλών σε 17 αγωνιστικές και το τέλος του πρώτου γύρου της Μπουντεσλίγκα, τους βρίσκει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Αν, μάλιστα, η Φράιμπουργκ νικήσει αύριο το Αννόβερο, θα βρεθεί στην τελευταία (!) θέση της βαθμολογίας.


All Goals [ Werder Bremen 2-1 Dortmund ] - 20... από Bundes2014


Γκέλες επιφύλαξε η αυλαία του πρώτου γύρου και στις ομάδες που βρίσκονται από την τρίτη ως την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η Γκλάντμπαχ ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από την Άουγκσμπουργκ, η οποία μπήκε σφήνα στην πεντάδα, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία της ιστορίας της.

Η Σάλκε σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι δεν πήρε τους τρεις βαθμούς, μένοντας στο 0-0 με το αποδεκατισμένο Αμβούργο, ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι «ασπιρίνες» μάλιστα ισοφάρισαν στο τέλος το γκολ του Μάιερ, ο οποίος σκόραρε για μια ακόμη αγωνιστική, φτάνοντας τα 14 γκολ, με τα οποία έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Τέλος, η Στουτγάρδη απέτυχε να κερδίσει για μια ακόμη φορά στην έδρα της, αφού παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Πάντερμπορν.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/12
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(21’ Σότο - 24’ Σβαϊνστάιγκερ, 90’ Ρόμπεν)

Σάββατο 20/12
Σάλκε-Αμβούργο 0-0

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(83’ Μπελαράμπι - 37’ πεν. Μάιερ)

Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1
(20’ Φόιλνερ, 51’ Μπομπαντίγια - 3’ πεν. Κρούζε)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 2-1
(3’ Ζέλκε, 62’ Μπάρτελτζ - 69’ Χούμελς)

Στουτγκάρδη-Πάντερμπορν 0-0

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία (19.30)

Κυριακή 21/12
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (16.30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (18.30)

Η επόμενη (18η)αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1 (21.30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 31/01 (16.30)
Σάλκε-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19.30)

Κυριακή 01/02
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου (16.30)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε τους φίλους του Ολυμπιακού»

Χαρά σε μικρούς φίλους του Ολυμπιακού έδωσαν Αμπιντάλ, Ρομπέρτο και Μέγιερι σήμερα στη Μυτιλήνη, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Καλλονή.

«Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε τους φίλους του Ολυμπιακού»
Χθες ο Ολυμπιακός έτυχε θερμής υποδοχής στη Μυτιλήνη. Και σήμερα το βράδυ θέλει να το ανταποδώσει, κατακτώντας τη νίκη κόντρα στην Καλλονή. Νωρίτερα, όμως φρόντισε να δώσει χαρά σε μικρά παιδιά, με τους Ερίκ Αμπιντάλ, Ρομπέρτο και Μπάλαζ Μέγιερι να περνούν χρόνο μαζί τους και να τους μοιράζουν δώρα. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στη σχέση των παικτών με τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» και ιδιαίτερα τους λιλιπούτειους φίλους της ομάδας.

«Είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε τους φιλάθλους μας από κοντά. Το ζήσαμε και στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή μας εδώ, όπου οι φίλαθλοι ήταν πάρα πολλοί! Νιώθουμε πάρα πολύ έντονα την αγάπη του κόσμου και είναι μία μεγάλη ευκαιρία και για τους νικητές να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε, μέσω αυτού του διαγωνισμού. Εύχομαι ό,τι το καλύτερο.

Είναι σημαντικό, ειδικά για τα παιδιά, να βλέπουν τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές από κοντά, να έχουν μία γεύση από τον Ολυμπιακό και την εμπειρία του να γνωρίζουν τους παίκτες που αγαπούν. Μέσω της Forthnet - NOVA δεν έχουν μόνο τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, του Ολυμπιακού, αλλά και να βλέπουν συνεντεύξεις, ή ακόμη και να μας βλέπουν από κοντά»
, ήταν τα λόγια του.

Ρονάλντο, ο μοναδικός… διπλός!!

Ιστορία θα γράψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο αν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Ρεάλ, καθώς θα γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα έχει πάρει όλους τους τίτλους με δύο ομάδες.

Ρονάλντο, ο μοναδικός… διπλός!
Κοντά σε ένα μοναδικό επίτευγμα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο συλλογικό και ατομικό τίτλο με δύο διαφορετικές ομάδες.

Ο Πορτογάλος σταρ της «βασίλισσας» είναι έτοιμος να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία, καθώς σε περίπτωση που οι «μερένχες» επικρατήσουν της Σαν Λορέντζο το βράδυ του Σαββάτου και στεφθούν Πρωταθλητές Κόσμου, τότε ο 29χρονος άσος θα συμπληρώσει τη συλλογή τροπαίων του για… δεύτερη φορά καθώς θα έχει πάρει τα πάντα και με τους Μαδριλενούς.

inner

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κατακτήσει με τη Γιουνάιτεντ πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ καπ Αγγλίας, το Τσάμπιονς Λιγκ, το ευρωπαϊκό σούπερ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ατομικά, στα χρόνια του στο Μάντσεστερ, είχε κατακτήσει το «Χρυσό Παπούτσι» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αλλά και τη «Χρυσή Μπάλα».

Αντίστοιχα, με τη φανέλα της Ρεάλ πήρε συλλογικά κάθε διαθέσιμο εγχώριο και ευρωπαϊκό τίτλο, ατομικά κατέκτησε επίσης «Χρυσό Παπούτσι» τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, όπως και τη «Χρυσή Μπάλα». Του λείπει μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για να έχει κατακτήσει τα πάντα και με τους δύο συλλόγους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια στα Περιβόλια!

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων ανάμεσα στους φιλάθλους του ΟΦΗ και του Πλατανιά, λίγο πριν την έναρξη του κρητικού ντέρμπι για την 16η αγωνιστική της Super League.

Επεισόδια στα Περιβόλια
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Πλατανιά με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Ο σύλλογος των Χανίων δεν είχε επιτρέψει μετακίνηση φιλάθλων στους Ηρακλειώτες, όμως οι οπαδοί των «μελανόλευκων» αγόρασαν μεμονωμένα εισιτήρια και βρέθηκαν έξω από το γήπεδο.

Η αστυνομία όμως, αντί να τους συγκεντρώσει και να τους πάει κατευθείαν στη θύρα των φιλοξενουμένων, τους έκανε κύκλο μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στους φίλους του ΟΦΗ και στους οργανωμένους οπαδούς του Πλατανιά αλλά και μεταξύ των VIP και των Ηρακλειωτών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασίλισσα και… χωρίς στέμμα!!

Ούτε το ότι δεν ήταν σε καλή μέρα, ούτε και ότι έμεινε με δέκα στο τέλος λύγισαν την Βέροια. Αν και ο Πανθρακικός ήταν αγκαλιά με τη νίκη, ο Καλτσάς (90’) έκλεψε τον βαθμό στην Κομοτηνή (1-1).

Βασίλισσα και… χωρίς στέμμα!
Μπορεί να πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της και να έμεινε με 10, όμως η Βέροια δεν μάσησε. Ο Πανθρακικός βρισκόταν αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς χάρη στο τέρμα του Τζάνη από το 10’, όμως ο Καλτσάς στο 90’ «χάλασε» τις… γιορτές των γηπεδούχων, 1-1.

Οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς την ζημιά, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Αν και το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό, δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα της Κομοτηνής εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός πως η «βασίλισσα του Βορρά» έμεινε με 10 παίκτες στο 80’ –λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο- και έμοιαζε να κλειδώνει το τρίποντο. «Μισή» φάση για τους φιλοξενούμενους αποδείχτηκε αρκετή και μάλιστα σε σημείο, που πονάει. Ο Καλτσάς με κοντινή κεφαλιά στο 90’ έκανε το 1-0 και έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του.


Το ματς:


Ορεξάτες έδειξαν οι δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά στην Κομοτηνή. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός με την Βέροια να δείχνει να πατάει σχετικά καλύτερα, με αποτέλεσμα να πλησιάζει πιο εύκολα την περιοχή του Αθανασιάδη. Για τον Πανθρακικό αρκούσε μία τελική προσπάθεια για να κάνει την ζημιά. Ο Τζάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από ωραίο γύρισμα του Κάσες και μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το γρήγορο γκολ, ανέβασαν στροφές και πίεσαν αρκετά τον Καντιμοίρη και τους αμυντικούς του.

inner

Παρότι ζορίστηκε στα μετόπισθεν, η «βασίλισσα του Βορρά» κατάφερε να ανεβάζει τις γραμμές τις και να πάρει ανάσες. Πάντως, η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα και τα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του, εξουδετερώνονταν χωρίς δυσκολίες από την άμυνα του Πανθρακικού. Το ημίχρονο έκλεισε με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο, αλλά τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων τους έκανε πιο προσεκτικούς από το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Οι παίκτες του Ρόκα, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, έδωσαν έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία, με το επιθετικό κομμάτι να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη πλευρά, η Βέροια αν και είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην βγάζει φάσεις.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών, η ομάδα της Κομοτηνής ανέβασε τις γραμμές «κερδίζοντας» χρόνο. Η αποβολή του Ραούλ Μπράβο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90’, έμοιαζε πως θα κλείδωνε τη νίκη των γηπεδούχων. Τελικά, το φινάλε δεν ήταν γλυκό για την ομάδα του Ρόκα, καθώς ένα … κενό στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να κάνει το 1-1 και να «κλέψει» στο φινάλε τον βαθμό.



Οι συνθέσεις:


Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (46’ Χρήστου), Κάσες (40’ Μορένο), Παπαγεωργίου, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης (90+1' Αράμπα), Ποτουρίδης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Οκάτσι, Χασομέρης, Ρομέου

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μπράβο, Αραγονές (68’ Μάντζεκ), Όστοϊτς, Κάλι, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (78' Κάμπορα), Παυλίδης (59’ Μπαργκάν)

Στον πάγκο: Τζινάρ, Βάσκες, Εσπάρθα, Άρτσε

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Σίτι… εξπρές!!

Ασταμάτητο συνεχίζει το «τρένο» της Μάντσεστερ Σίτι! Η φορμαρισμένη ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι καθάρισε και την Κρίσταλ Πάλας (3-0) και με την έκτη σερί νίκη της, έπιασε την Τσέλσι στην κορυφή.

Σίτι… εξπρές!
Τον αντίπαλο που θ’ ανακόψει την ξέφρενη πορεία της προς την κορυφή της Premier League συνεχίζει ν’ αναζητά η Μάντσεστερ Σίτι.

Ακόμα κι αν δυσκολεύτηκαν κάπως απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, οι «πολίτες» τη λύγισαν 3-0 και (έστω και με παιχνίδι περισσότερο) έπιασαν την Τσέλσι στην πρώτη θέση.

Μετά από ένα ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν (εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες των Αγουέρο και Τζέκο) ο Νταβίντ Σίλβα πήρε πάνω του την κατάσταση.

Πρώτα λοιπόν με σουτ που κόντραρε (49’) κι έπειτα με πλασέ από γύρισμα του Κολάροφ (61’) καθάρισε μόνος του το παιχνίδι. Επέτρεψε, έτσι, στον Τουρέ να βάλει το κερασάκι στην τούρτα (81’) της έκτης συνεχόμενης νίκης, με την οποία η Σίτι θα περιμένει πλέον απώλεια της Τσέλσι στο Στόουκ -είτε για να μείνει μαζί της, είτε για να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.




Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 20/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 3-0
(49', 61' Σίλβα, 81' Τουρέ)

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Χαλ-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Έβερτον
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Λέστερ

Κυριακή 21/12

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15:30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 22/12

Στόουκ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η )

Παρασκευή 26/12 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Μπέρνλι-Λίβερπουλ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Στόουκ
Λέστερ-Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Χαλ
Σουόνσι-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ-ΚΠΡ *Πηγή: sport-fm.gr*

Και ο Μαρινάκης στη Λέσβο!!

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το Σάββατο το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εξέφρασε την πίστη ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει γιορτές στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Και ο Μαρινάκης στη Λέσβο
Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι έφτασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Μυτιλήνη, καθώς θα παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την τοπική Καλλονή.

Κατά την άφιξή του στο νησί ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ρωτήθηκε αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κάνουν γιορτές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας και εκείνος, απάντησε: «Βέβαια…».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το lesvosnews.gr


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο.Κ.» για Σαν Λορέντσο ο Χάμες!

Στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στη Σαν Λορέντσο τίθεται ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος δίνει άλλη μία λύση στον Ιταλό τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο.Κ.» για Σαν Λορέντσο ο Χάμες
Έτοιμος να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με αντίπαλο τη Σαν Λορέντσο είναι ο Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τη Θέλτα στις αρχές του μήνα και τότε είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα προλάβει να αγωνιστεί στη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στο Μαρόκο.

Ο διεθνής άσος, όμως, ακολούθησε κανονικά την αποστολή του ισπανικού συλλόγου και από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τίθεται στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι.

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Σέρχιο Ράμος, δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, αλλά ο Ιταλός προπονητής σκοπεύει να προφυλάξει τον διεθνή στόπερ για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμπιντάλ: «Σας ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου»

Ο Ερίκ Αμπιντάλ ευχαρίστησε μέσω του twitter τους ανθρώπους γύρω απ’ τον χώρο του ποδοσφαίρου με τους οποίους συνεργάστηκε στα 15 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.

Αμπιντάλ: «Σας ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου»
Λιόν Ντουσέρ, Μονακό, Λιλ, Λιόν, Μπαρτσελόνα, πάλι Μονακό και Ολυμπιακός. Ο Ερίκ Αμπιντάλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βάζει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, της οποίας η αρχή έγινε το 1999 και το Σάββατο ευχαρίστησε μέσω του twitter τ’ άτομα με τα οποία συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

«Ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου τα’ άτομα με τα οποία με συνόδεψαν κατά τη διάρκειας της καριέρας μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τονίζοντας ότι έκλεισε ένα κεφάλαιο για τον ίδιο.

Στο ποστάρισμα ανέβασε το κολάζ φωτογραφιών που έφτιαξε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον αποχαιρετήσει.

View image on Twitter
Merci du fond du a ttes les personnes m'ayant accompagné durant ma carrière. Chapitre AE22

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» Αθανασιάδη και Εμπόου ο ΠΑΟΚ!

Τις περιπτώσεις δύο ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού, του Γιώργου Αθανασιάδη και του Πάπε Εμπόου, φέρονται να έχουν ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ.

«Βλέπει» Αθανασιάδη και Εμπόου ο ΠΑΟΚ
Μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτη Γλύκου, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, στον ΠΑΟΚ κινούνται για την απόκτηση και ενός τερματοφύλακα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο Γιώργος Αθανασιάδης του Πανθρακικού φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» του «Δικεφάλου του Βορρά» για να καλύψει το κενό του διεθνούς γκολκίπερ τον Γενάρη.

Την ίδια ώρα, εκτός από τον 21χρονο πορτιέρο υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων και για τον Σενεγαλέζο αμυντικό του ακριτικού συλλόγου, Πάπε Εμπόου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ, αλλά… χαμένος ο Θανάσης!

Η εξαιρετική εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν έσωσε την ομάδα του στο NBDL από μια ακόμη ήττα.

Σούπερ, αλλά… χαμένος ο Θανάσης
Οι Γουέσττσεστερ Νικς ως θυγατρική της ομάδας της Νέας Υόρκης στο ΝΒΑ, δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη πορεία… Ηττήθηκαν με 113-96 από τους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς στο NBDL και πλέον μετρούν μόλις πέντε νίκες σε 13 παιχνίδια.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, πάντως, συνεχίζει να ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του και τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους (2/4 βολές, 8/11 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε 26 λεπτά.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πόι: «Είναι ψέματα»

Ο Μάουρο Πόι διέψευσε μέσω δηλώσεων του ότι θέλει να φύγει απ’ τον Άρη, τονίζοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους».

Πόι: «Είναι ψέματα»
Στο μυαλό του Μάουρο Πόι είναι το πώς θα βοηθήσει την ομάδα του και όχι το να αποχωρήσει απ’ αυτήν, όπως δήλωσε. Την Παρασκευή κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Αργεντινός εξτρέμ θέλει να φύγει από τον Άρη και ο ίδιος διέψευσε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Είμαι και θα είμαι παίκτης του Άρη. Είναι ψέματα οτιδήποτε άλλο ακούγεται. Αισθάνομαι δικαιωμένος από την απόφασή μου να έρθω στον Άρη και το όνο που σκέφτομαι είναι το πως θα βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της», ανέφερε στην εφημερίδα «Goal».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το δις εξαμαρτείν των πρωταθλητών!!

Για δεύτερο συνεχές ματς, οι Σπερς έχασαν σε τρίτη παράταση στο «σπίτι» τους, αυτή τη φορά από τους Μπλέιζερς. Άλωσαν το Μέμφις οι Μπουλς, ξεπέρασε τον Μπάρκλεϊ ο Λεμπρόν.

Το δις εξαμαρτείν των πρωταθλητών
Μετά τους Γκρίζλις, ήταν η σειρά των Μπλέιζερς να νικήσουν τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο μετά από τρεις παρατάσεις. Με πρωταγωνιστή τον Ντέμιαν Λίλαρντ που είχε 43 πόντους, η ομάδα του Πόρτλαντ επικράτησε 129-119 και πήρε μια μικρή ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους στους περσινούς ημιτελικούς της Δύσης με 4-1. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 32 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που έπαιξαν και πάλι χωρίς Πάρκερ και Λέοναρντ, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα μετά το 1951 που παίζει διαδοχικά ματς με τρεις παρατάσεις.

Οι Μπουλς χωρίς τον Ντέρικ Ρόουζ πήραν μεγάλη νίκη με 103-97 στο Μέμφις με τον Νίκολα Μίροτιτς να έχει 27 πόντους (ατομικό ρεκόρ) με 6/6 τρίποντα και τον Τζίμι Μπάτλερ άλλους 31. Ο Μάικ Κόνλεϊ ξεχώρισε με 21 πόντους από τους Γκρίζλις, που πήραν λίγα πράγματα από Μαρκ Γκασόλ και Ζακ Ράντολφ. Ο Κώστας Κουφός είχε 4 πόντους (2/6 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 17:43, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 6:53 είχε 3 πόντους (1/1 βολή, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 1 ασίστ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 22 πόντους και ξεπέρασε τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ανεβαίνοντας στην 23η θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών, αλλά ο Μάικ Μίλερ με 21 πόντους και επτά τρίποντα έκανε τη διαφορά στη νίκη των Καβαλίερς επί των Νετς με 95-91.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στους 9 πόντους με 3/15 σουτ και η Θάντερ παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ υποχρέωσε τους Λέικερς στη 18η ήττα τους σε 26 ματς, 104-103 στο Λος Άντζελες. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 31 πόντους (και 10 ασίστ) μαζί με το καθοριστικό καλάθι στα 38’’ πριν το τέλος.

Εντυπωσιακοί ξανά οι Ράπτορς, ανάγκασαν τους Πίστονς στη δωδέκατη σερί ήττα τους στο Ντιτρόιτ, 110-100, ενώ το αδιόρθωτο Μαϊάμι έχασε με 105-103 από τους Ουίζαρντς. Στο πρώτο τους ματς στη μετα-Ρόντο εποχή, οι Σέλτικς συνέτριψαν με 114-98 τους αποδεκατισμένους Τίμπεργουλβς.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Γιούτα Τζαζ 94-101 Χάρις 24, Φουρνιέ 21, Βούτσεβιτς 16, Πέιτον 11 (11 ασίστ)-Φέιβορς 23 (10 ριμπ.), Χέιγουορντ 20, Καντέρ 11, Μπερκ 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σάρλοτ Χόρνετς 91-109 Κόβινγκτον 19, Ρότεν 19, Κάρτερ-Ουίλιαμς 14 (10 ασίστ), Εμπά α Μουτ 10-Γουόκερ 30, Τζέφερσον 20 (12 ριμπ.), Χέντερσον 11, Νιλ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 114-98 Όλινικ 21, Γκριν 18, Σάλιντζερ 14 (10 ριμπ.), Μπράντλεϊ 14, Ζέλερ 14, Τέρνερ 10-Μουχάμαντ 26, Μπάντιντζερ 19, Γιανγκ 13.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπρούκλιν Νετς 95-91 Τζέιμς 22, Μίλερ 21, Ίρβινγκ 16, Λοβ 6 (14 ριμπ.), Τόμπσον 9 (10 ριμπ.)-Τζόνσον 26, Πλάμλι 14, Τζακ 13, Καράσεφ 12, Γκαρνέτ 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Τορόντο Ράπτορς 100-110 Τζένινγκς 22, Κάλντγουελ-Πόουπ 18, Μονρό 17, Μπάτλερ 11, Σμιθ 10, Ντράμοντ 7 (11 ριμπ.)-Βαλαντσιούνας 17, Λάουρι 15, Ουίλιαμς 15, Τζόνσον 12, Ρος 11, Πάτερσον 11.

Μαϊάμι Χιτ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-105 Ουέιντ 28, Ντενγκ 19, Τσάλμερς 14, Χάσλεμ 11-Γουόλ 20 (10 ασίστ), Νενέ 20, Μπιλ 16, Πιρς 14.

Μέμφις Γκρίζλις-Σικάγο Μπουλς 97-103 Κόνλεϊ 21, Ούντριχ 15, Γκασόλ 13 (10 ριμπ.), Κάρτερ 10, Ράντολφ 8 (12 ριμπ.)-Μπάτλερ 31 (10 ριμπ.), Μίροτιτς 27, Μπρουκς 17, Νοά 10 (13 ριμπ.), Γκασόλ 6 (11 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 119-129 (97-97, 104-104, 112-112) Ντάνκαν 32 (10 ριμπ.), Γκριν 27 (10 ριμπ.), Σπλίτερ 14, Τζινόμπιλι 11, Μπελινέλι 10, Τζόζεφ 10-Λίλαρντ 43, Όλντριτζ 32 (16 ριμπ.), Μάθιους 16, Ράιτ 12, Μπλέικ 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 109-106 Ρόμπινσον 20, Τσάντλερ 16, Φαρίντ 14, Μοζγκόφ 13, Αφλάλο 12, Λόσον 10 (14 ασίστ), Γκαλινάρι 10-Γκρίφιν 32 (12 ριμπ.), Κρόφορντ 20, Πολ 17 (15 ασίστ), Μπαρνς 16, Τζόρνταν 11 (14 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 103-104 Ντέιβις 18, Μπούζερ 14, Γιανγκ 14, Λιν 10, Χιλ 10, Γιανγκ 10, Μπράιαντ 9-Γουέστμπρουκ 31 (10 ασίστ), Τζάκσον 25, Ιμπάκα 16, Ρόμπερσον 10, Άνταμς 9 (10 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήτρογλου: «Στον Ολυμπιακό παίζουμε για το πρωτάθλημα»

Ξεκάθαρος όσον αφορά τον φετινό στόχο του Ολυμπιακού ήταν ο Μήτρογλου, ο οποίος εν όψει του αγώνα με την Καλλονή τόνισε ότι κάθε χρόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί το «Νο1» προτεραιότητα.

Μήτρογλου: «Στον Ολυμπιακό παίζουμε για το πρωτάθλημα»
Τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η νίκη στον αποψινό αγώνα στην έδρα της Καλλονής, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, εξήγησε ο Κώστας Μήτρογλου.

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να το κερδίσουμε για να πάμε διακοπές με την ησυχία μας. Να πάρουμε δυνάμεις και να γυρίσουμε πίσω πολύ δυνατά», υπογράμμισε ο διεθνής επιθετικός και απάντησε στην ερώτηση αν μπορούν εκείνος και οι συμπαίκτες του να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση στο πρωτάθλημα:

«Ναι, πιστεύω πως ναι. Αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα γιατί είναι μεγάλη η χρονιά. Απλά, εμείς εδώ στον Ολυμπιακό παίζουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως κάθε χρόνο. Δε θέλω να πω τι θα γίνει στο τέλος. Υπάρχει ακόμη δρόμος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι».

Πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους!!

Αποφασισμένοι να αποχωρήσουν από τη Νίκη Βόλου, ύστερα από τη χθεσινή εξέλιξη με τον μηδενισμό της ομάδας στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, παρουσιάζονται ο κ. Τζαναβάρας και οι παίκτες.

Πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους
Έτοιμη να γράψει ιστορία εξαιτίας αρνητικού λόγου είναι η Νίκη Βόλου, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση της Σούπερ Λίγκας να μην ορίσει τον προγραμματισμένο για αύριο αγώνα με τον Παναιτωλικό και να μηδενίσει τους Θεσσαλούς.

Εφόσον τελικά οι «κυανόλευκοι» αποχωρήσουν, τότε θα είναι η πρώτη στην ιστορία της Α’ Εθνικής, που ομάδα θα αποχωρήσει πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, πρωτοφανές είναι και το γεγονός του μη ορισμού αγώνα λόγω χρεών (αν και υπάρχει ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα το 2003, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, όμως).

Από την πλευρά τους, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο ενημερώθηκαν σχετικά μετά το τέλος της προπόνησης.

Όλα δείχνουν ότι οι τίτλοι τέλους πλησιάζουν, καθώς ο Έλληνας τεχνικός ετοιμάζει τα πράγματά του για να αποχωρήσει, κάτι που θα κάνουν σύντομα και οι παίκτες. Πλέον εκείνο που απομένει να αποσαφηνιστεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εν αναμονή του… δώρου!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του ΟΦΗ για την έκβαση των συζητήσεων με την πλευρά των Ιταλών επενδυτών, οι οποίοι επέστρεψαν στη βάση τους.

Εν αναμονή του… δώρου
Στην Ιταλία βρίσκονται οι Ιταλοί επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Πλέον οι Κρητικοί αναμένουν στο… ακουστικό τους, καθώς οι Λορέντζο Ντελισάντι (μάνατζερ) και Πιέρο Μπάφα (οικονομολόγος) επέστρεψαν στην πατρίδα του με την οικονομική έκθεση του ορκωτού λογιστή για τα χρέη του συλλόγου (προσδιορίζονται στα 12 εκατ. ευρώ).

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι επιθεώρησαν το ΒΑΚ, καθώς και το γήπεδο της ομάδας, ενώ πήραν γεύση από τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Στις συζητήσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, εκτός από τον Τζενάρο Γκατούζο, πήραν μέρος και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, κ. Βασιλάκης, και ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, κ. Διαλυνάς.

Με το 1 εκατ. ευρώ θα καλύψουν οφειλές σε Δημόσιο και ποδοσφαιριστές, ενώ θα ζητήσουν από την ΕΠΟ να επιστραφεί η αδειοδότηση στην κρητική ΠΑΕ, η οποία θα αποσύρει την προσφυγή της στο άρθρο 99 ούτως ώστε να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάχες» σε Βορρά και Κρήτη!!

Εκτός από τον αγώνα του Ολυμπιακού στην έδρα της Καλλονής, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ξεχωρίζουν οι αγώνες του Πανθρακικού με τη Βέροια και του Πλατανιά με τον ΟΦΗ.

«Μάχες» σε Βορρά και Κρήτη
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη με την οποία θα μπορέσουν στο ενδεχόμενο που κάνουν νέες γκέλες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός να εδραιωθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά τους, οι νησιώτες – αν πάρουν το «τρίποντο» - θα πλησιάσουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι δύο σημαντικοί αγώνες: το Πανθρακικός-Βέροια και Πλατανιάς-ΟΦΗ που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και οι τέσσερις βαθμούς χρειάζονται τους βαθμούς με τους οποίους θα καταφέρουν να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού για να κάνουν… καλές γιορτές.

Αναλυτικά

Σάββατο (20/12)

Πανθρακικός-Βέροια (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας), βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιάς). Τέταρτος ο Γεώργιος Κομίνης.

Πλατανιάς-ΟΦΗ (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), βοηθοί Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας). Τέταρτος ο Ηλίας Σπάθας.

Καλλονή-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου), βοηθοί Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος ο Στέφανος Μαντάκης.

Κυριακή (21/12)

Πανιώνιος-Ατρόμητος (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, βοηθοί Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας). Τέταρτος ο Ιωάννης Καμπαξής.

Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας), βοηθοί οι Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς). Τέταρτος ο Γεώργιος Κύζας.

Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης, βοηθοί οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρήστος Ακρίβος (Αθήνων). Τέταρτος Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, βοηθοί οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ο Σταύρος Μάνταλος

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) βοηθοί Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών). Τέταρτος ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.

Δευτέρα (22/12)

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (19:30, Novasports1)
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), βοηθοί οι Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Χασάν Κούλα (Ξάνθης). Τέταρτος Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.

Η επόμενη (17η) αγωνιστική

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2014

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 1)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπιακός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Βέροια-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 4)
Λεβαδειακός-Εργοτέλης (17:15, Novasports 3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2014

Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Με άλλη άμυνα ο Παναθηναϊκός!

Δεν θα αγωνιστεί στο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κέρκυρα, ο Νάνο, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Εκτός λόγω καρτών και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Τα πλάνα του Αναστασίου.

Με άλλη άμυνα ο Παναθηναϊκός
Ο Νάνο δεν είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το ματς του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (22/12, 19:30). Ο Ισπανός αριστερός μπακ υπέστη τράβηγμα στην αναμέτρηση με τη SKODA Ξάνθη της περασμένης Πέμπτης. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του στην αναμέτρηση στα Πηγάδια πήρε ο Διαμαντής Χουχούμης στο 64ο λεπτό.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τους «Φαίακες» θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς την Παρασκευή.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν δύο αλλαγές στην άμυνα, συγκριτικά με το ματς στα Πηγάδια. Εκτός του Νάνο εκτός είναι και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στον προσεχή αγώνα. Θέση διεκδικούν οι Κουτρουμπής, που δεν ήταν καν στον πάγκο με την Ξάνθη, αλλά και ο Τριανταφυλλόπουλος, που επίσης δεν έπαιξε την Πέμπτη.

Περισσότερα από αυτά που σχεδιάζει ο 41χρονος τεχνικός θα φανούν μετά το πρόγραμμα του Σαββάτου και μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί ο Μάρκους Μπεργκ, που λόγω ίωσης έμεινε εκτός από το ματς της 16ης αγωνιστικής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα!

Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα ασχοληθούν στον ΠΑΟΚ πιο «ζεστά» με την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, αφού εκείνο που προέχει είναι η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας το 2015.

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα
Πρώτα ο Λεβαδειακός, μετά η ενίσχυση. Έτσι αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ τα θέματα που αφορούν τις μεταγραφές που επρόκειτο να γίνουν τον Γενάρη.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» τονίζουν ότι προέχει ο αγώνας στη Λειβαδιά, αφού όλοι θέλουν η ομάδα να ολοκληρώσει ως πρωτοπόρα το πρώτο μισό της σεζόν.

Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται από τη Δευτέρα και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μεταγραφικά ζητήματα.

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι τελικά οι Θεσσαλονικείς θα κινηθούν για περισσότερες από τις τρεις προσθήκες τον Γενάρη (πέρα από στόπερ, μέσο και ακραίο φορ).

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζουν και οι υποθέσεις του Κατσικά, του Τζανδάρη (που δεν έχουν υπογράψει τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους) και του Γλύκο (που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ).

Από την πλευρά του, ο Ζήσης Βρύζας φέρεται να έχει καταθέσει τη λίστα με τους υποψήφιους στόχους που θα απασχολήσουν στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει την τελική απόφαση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προβάδισμα ο Ροντρίγκες, «ζεστός» ο Λέτο!!

Φουλάρει για στόπερ ο Παναθηναϊκός. Πρώτη επιλογή ο Ροντρίγκες, ενώ κρίνονται υψηλές οι απαιτήσεις του Στάνκοβιτς. Επιστρέφει ο Μαρινάκης. Θέλει να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα ο Λέτο.

Προβάδισμα ο Ροντρίγκες, «ζεστός» ο Λέτο
Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε την Πέμπτη την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση, γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει από τον ΠΑΣ και ότι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο και αυτό οφείλεται αρκετά και στην άμυνα του.

Η εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» στα μετόπισθεν αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την απόκτηση ενός στόπερ και συνεχίζουν το ψάξιμο για να πάρουν έναν ποδοσφαιριστή, που θα έχει τα προσόντα για να ηγηθεί στην άμυνα.
Χθες συναντήθηκαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Αλαφούζος, Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε από την πλευρά του ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις τον Ιανουάριο για να καλυφθούν τα κενά και να «χτυπήσει» η ομάδα το πρωτάθλημα.

Γίνονται προσπάθειες ώστε να έχει στη διάθεση του το συντομότερο δυνατόν ο 41χρονος τεχνικός τον στόπερ. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Ροντρίγκες της Βερόνα, αλλά το γεγονός ότι έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του τον τελευταίο καιρό, μειώνει τις πιθανότητες να αποκτηθεί. Ο Στάνκοβιτς κρίνεται «αλμυρός», ενώ ο Λεωνίδας Βόκολος θα δει σήμερα την αναμέτρηση της Νουμάνθια με τη Λούνγκο, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του πάνω στον Χουάνμα.

Φημολογείται ότι στον Παναθηναϊκό τσεκάρουν τον δεξιό μπακ της Κέρκυρας, Γκόμες, αλλά πρόκειται για φιλολογικό ενδιαφέρον τη δεδομένη στιγμή.

Θεωρείται δύσκολο να αποκτηθεί και επιθετικός. Δεν έχει εγκαταλειφθεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι τρίτη προτεραιότητα. Πρώτη είναι ο στόπερ και δεύτερη ο δεξιός μπακ. Μάλιστα για αυτή τη θέση δεν θα γίνει κάποια μεταγραφή. Θα επιστρέψει ο Νίκος Μαρινάκης, που έχει δοθεί δανεικός στη Νίκη Βόλου.

Είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί σε κάποια ομάδα με τη μορφή δανεισμού ο Σπύρος Ρισβάνης, καθώς δεν παίζει αρκετά φέτος.

Θέλει ο Λέτο

Στην υπόθεση Λέτο κρατούν χαμηλούς τόνους στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι είναι ένας ξεχωριστός παίκτης για τον σύλλογο. Πάντως, ο Αργεντινός, που αγωνίζεται στην Κατάνια, θέλει να επιστρέψει και ίσως να υπάρξει επαφή μετά τις γιορτές.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζει» δυνατά του Κατσουράνη!

Άμεσα είναι πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις στην ΑΕΚ όσον αφορά το φημολογούμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη. Ποια τα δεδομένα για την επιστροφή του διεθνούς χαφ στην «Ένωση».

«Παίζει» δυνατά του Κατσουράνη
Με καθυστέρηση έξι μηνών είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει τελικά στην ΑΕΚ ο Κώστας Κατσουράνης.

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του έμπειρου μέσου, πόσω μάλλον μετά τον τραυματισμό του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Μάλιστα, θετική άποψη για τον 36χρονο χαφ έχει και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος θεωρεί ότι ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα και θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να σημειωθούν άμεσα και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η όλη ιστορία «σίριαλ».

Δεν θα πρέπει μάλιστα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία αυτή να αφορά συμβόλαιο για 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. Όσον αφορά τις φήμες για τον Μάκο, είναι μία υπόθεση που δεν φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες να προχωρήσει.

Το ταξίδι… αστραπή του Μιλοβάνοβιτς

Εσπευσμένα για το εξωτερικό αναχώρησε την Τετάρτη ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, με την «Ώρα των σπορ» να υποστηρίζει ότι πιθανότερος προορισμός του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ ήταν η Πορτογαλία.

Μάλιστα, ο παράγοντας της «Ένωσης» φέρεται να είχε επαφή για μεταγραφική υπόθεση για το καλοκαίρι και πρόκειται για μία από τις δύο σούπερ-μεταγραφές που ετοιμάζεται να κάνει ο σύλλογος στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από τη Μυτιλήνη στην… κορυφή!

Ο «λαβωμένος» στα μετόπισθεν Ολυμπιακός ψάχνει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Καλλονής, αλλά πρόθεση όλων είναι να κλείσουν τη χρονιά με μία καλή εμφάνιση.

Από τη Μυτιλήνη στην… κορυφή
Τη νίκη με την οποία θα αξιοποιήσει τις γκέλες που έκαναν μεσοβδόμαδα ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καλλονή στη Μυτιλήνη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Άλλωστε, αν οι Πειραιώτες επικρατήσουν σήμερα της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη και οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου έχουν εκ νέου απώλειες, τότε το 2015 θα τους βρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πραγματοποιήσουν και μία πειστική εμφάνιση, με την οποία δεν θα δώσουν περιθώρια αμφισβήτησης για τη δυναμική τους και θα αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Σιόβα και Μασουακού. Στον άξονα θα είναι ο Εντινγκά και ο Μανιάτης, με τον Ντοσεβί και τον Κασάμι στα πλάγια.

Ο Ντομίνγκες θα έχει οργανωτικό ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μήτρογλου. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Φορτούνης, ώστε να δώσει περισσότερες λύσεις στον Μίτσελ στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπενίτες, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Γιαννούλης, Γκαζαριάν και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μποτία και Αυλωνίτης, μαζί με τους επίσης τραυματίες ή προερχόμενους από προβλήματα Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Σαλίνο και Φουστέρ.

Στη Μυτιλήνη αναμένεται να είναι σήμερα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει εμπράκτως ότι είναι κοντά στην ομάδα, περνώντας το μήνυμα σε όλους για τη σημασία που έχει ο κάθε αγώνας στο πρωτάθλημα.

Προϊστορία

Μόλις μία φορά έχουν έρθει αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός με την Καλλονή στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, με το περσινό αποτέλεσμα να είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Την περσινή σεζόν οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ που είχε πετύχει ο Μανιάτης στο 61’.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

19/08/13 Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για δύο 2+1 μεταγραφές!

Στο προφίλ του κεντρικού αμυντικού που θα αποκτηθεί τον Γενάρη έχουν καταλήξει στον Ολυμπιακό, στον οποίο πλέον κινούνται και για δεύτερο εξτρέμ (λόγω Αφελάι;).

Πάει για δύο 2+1 μεταγραφές
Εν όψει του αποψινού αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, παράλληλα στον Ολυμπιακό ασχολούνται και με την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Εκείνο που προκύπτει τις τελευταίες ώρες είναι ότι οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν σίγουρα έναν κεντρικό αμυντικό και δύο ακραίους επιθετικούς.

Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως προκύπτει από το γεγονός ότι ο Μίτσελ δεν κατάφερε να βρει λύσεις από τους Κασάμι και Αφελάι που χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη θέση.

Εν τω μεταξύ, με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικός φαίνεται πως υπάρχει «θέμα», ύστερα από το χθεσινό του αποκλεισμό από την «ερυθρόλευκη» αποστολή για τον αγώνα στη Λέσβο.

Όσον αφορά τον στόπερ, εκείνο που ψάχνουν είναι ένας παίκτης που θα είναι 29 με 30, δηλαδή έμπειρος, και δεν θα είναι στη δύση της καριέρας του. Άρα ίσως να μην τίθεται πλέον θέμα Άλβες ή Λουγκάνο, όπως και των νεαρών Μιρίν και Ρέγες.

Για την υπόθεση του εξτρέμ, η υπόθεση του Κάμπελ παραμένει δύσκολη, ενώ εκείνη του Μπεν Αρφά δεν προχωράει. Στο προσκήνιο έχει επιστρέψει η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μεταγραφικά θέματα θα συζητηθούν μετά το αποψινό παιχνίδι στην έδρα της Καλλονής, με την ελπίδα όλων στην ομάδα το νέο έτος να βρει τους πρωταθλητές Ελλάδας στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟ-Μακάμπι, Μάλαγα-ΟΣΦΠ στην πρεμιέρα!!

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Μακάμπι στις 30 Δεκεμβρίου και ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Ουνικάχα στη Μάλαγα στις 2 Ιανουαρίου, στην πρεμιέρα του Top 16. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

ΠΑΟ-Μακάμπι, Μάλαγα-ΟΣΦΠ στην πρεμιέρα
Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο μεν Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στις 30 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ο δε Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Ουνικάχα του Κώστα Βασιλειάδη στη Μάλαγα στις 2 Ιανουαρίου.

To πλήρες πρόγραμμα στον όμιλο του Παναθηναϊκού

inner

inner

To πλήρες πρόγραμμα στον όμιλο του Ολυμπιακού

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η επιμονή Ανδριανού και ο κίνδυνος αποκλεισμού του ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πίεση του Υφυπουργού προς την ΕΠΟ, το λάθος με την UEFA, αλλά και το σενάριο να παίζει μπάλα η Ελλάδα μόνο εντός των συνόρων της.
Οσα συμβαίνουν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ επιβεβαιώνουν αυτό που είχε γίνει προηγουμένως αντιληπτό: ο Γιάννης Ανδριανός δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση απέναντι σε μια διοίκηση, την οποία δεν εμπιστεύεται και με την οποία δεν είναι διατεθειμένος να γίνει ανεκτικός αν αυτή δεν τον πείσει προηγουμένως με πράξεις ότι σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της και κυρίως ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο των εκλογών της και τον τρόπο ελέγχου και διοίκησης της διαιτησίας. Μέρα με την μέρα γίνεται και πιο αντιληπτό ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού σκοπεύει να στριμώξει παντοιοτρόπως την διοίκηση της ΕΠΟ ώστε να την πείσει για την απαίτηση αυτή να αλλάξει.
ADVERTISEMENT
Ας αφήσουμε στην άκρη το σενάριο των εθνικών εκλογών, το οποίο μπερδεύει πολύ αυτή την υπόθεση και αφαιρεί τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας αυτής της προσπάθειας που κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Στην περίπτωση εκλογών άλλωστε είναι προφανές ότι θα μπει μια άνω τελεία, η οποία θα μετατραπεί σε τελεία αν ο Ανδριανός δεν είναι στο υφυπουργείο μετά από τις εκλογές. Αφήνοντας όλο αυτό το σενάριο στην άκρη, ποια είναι τα επόμενα βήματα μιας κυβέρνησης που θέλει να αναγκάσει το ποδόσφαιρο να αυτοκαθαρθεί;

Το λάθος με την UEFA

Σε όλη αυτή την προσπάθειά του ο Ανδριανός έκανε ένα λάθος, το οποίο ήταν σοβαρό. Δεν ακολούθησε την προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων πανευρωπαϊκά στις προσπάθειες που κάνουν για αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Δεν πήγε εκ των προτέρων στην UEFA για να ζητήσει τη συνεργασία – καθοδήγησή της ώστε να επιτύχει τις δομικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο δίχως να απειλεί με τον νέο νόμο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Εγραψε ένα σχέδιο νόμου δίχως να συμβουλευτεί την UEFA, με συνέπεια να “την βάλει απέναντι” και να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Ανδριανός μπορεί να έδειξε εκ των υστέρων διάθεση μιας συνάντησης με την UEFA και την FIFA προκειμένου να αντιληφθεί τα τι και τα πώς προκειμένου να μην παραβιάζει ο νόμος το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά ο εκνευρισμός της UEFA δεν εκτονώθηκε. Τα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μένουν πίσω από την “δεν γίνεται η UEFA να κάνει πίσω και να δημιουργήσει δεδικασμένο για τις άλλες 53 ομοσπονδίες – μέλη της” θέση, από την οποία πολύ δύσκολα θα μετακινηθούν.

Οι επιλογές του Ανδριανού

Ποιες είναι τώρα οι τακτικές επιλογές του Ανδριανού; Η πρώτη ήταν το “ΕΠΟ άλλαξε μόνη σου καταστατικό εκ των προτέρων και εγώ θα αποσύρω τα επίμαχα κομμάτια από τον νόμο” μήνυμά του προς την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η δεύτερη θα είναι να επιχειρήσει να πείσει την UEFA σε μια συνάντηση ότι το ζήτημα είναι η ουσία, δηλαδή οι αλλαγές και όχι το ποιος θα πιστωθεί τις αλλαγές, δηλαδή το αν αυτές θα εμπεριέχονται στον νόμο. Δηλαδή η δέσμευσή του προς την UEFA ότι θα αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις από τον νόμο αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υποχρεώσει την ΕΠΟ να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές. Και η τρίτη επιλογή θα είναι να επιχειρήσει να περάσει τον νόμο δίχως αλλαγές, δηλαδή να χρεωθεί την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι διαρκής μέχρι την αλλαγή ή την ακύρωση του νόμου. Τι σημαίνει πρακτικά το τελευταίο; Οτι η κυβέρνηση θα περάσει αυτό τον νόμο, με τον οποίο θα υποχρεώσει την ΕΠΟ να αλλάξει καταστατικό. Στις επόμενες εκλογές θα εκλεγεί μια νέα διοίκηση, και εκ των υστέρων, κι ενώ το καταστατικό θα έχει αλλάξει και θα έχει πάει προς την κατεύθυνση του νόμου, η κυβέρνηση θα αποσύρει τις σχετικές διατάξεις από τον νόμο ή θα εξαιρέσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία από αυτές. Και τότε η UEFA και η FIFA θα άρουν τον αποκλεισμό.
Πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η διαδικασία; Ουδείς μπορεί να το εκτιμήσει με ασφάλεια, αλλά είναι βέβαιο ότι συζητάμε για ένα διάστημα μακρύ, έτους ή και ετών, κατά του οποίου τη διάρκεια η Ελλάδα θα παίζει ποδόσφαιρο μόνο εντός των συνόρων. Φυσικά σε αυτό το διάστημα η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ θα αναγκαστεί να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να ξεγαντζωθεί από τις καρέκλες ακόμη και αν έχει ξεμπερδέψει με τις εισαγγελικές διώξεις, διότι ο αποκλεισμός θα φέρει οικονομική καταστροφή και θα δημιουργήσει καθεστώς πλήρους αδυναμίας της ΕΠΟ να αυτοσυντηρηθεί.
Δεδομένης της διάθεσης του Ανδριανού και της στήριξης που απολαμβάνει από τον Πρωθυπουργό, όλα τα παραπάνω, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί παρά μόνο ως σενάρια είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να συμβαίνουν μετά τον Ιανουάριο. Οι παρατηρητές της υπόθεσης που γνωρίζουν και μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα εκτιμούν ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απαίτηση για αλλαγές προς την ΕΠΟ και καταφέρει να συνεννοηθεί με την UEFA θα καταφέρει να φέρει την σημερινή διοίκηση Σαρρή σε πολύ δύσκολη θέση και τελικώς να την αναγκάσει να κάνει τις αλλαγές και να αποχωρήσει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην Ξάνθη και τα Γιάννενα με δύο παπούτσια πάνινα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί δεν μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη, από τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού κόντρα στην Skoda και του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ... Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ την 1η Σεπτεμβρίου θα διακρίνει ότι διέκρινε και στις αναμετρήσεις αμφότερων κόντρα σε Ξάνθη και ΠΑΣ. Στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ήταν εμφανέστατη μία αμηχανία σχετικά με την επιλογή του Μπούρμπου για το δεξί άκρο της άμυνας κι' έναν σοβαρό προβληματισμό για την μην απόκτηση αντι- Αμπέιντ και ενός κεντρικού αμυντικού.
Την ίδια ώρα οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ κατέγραφαν τον μεγάλο προβληματισμό τους για την μη απόκτηση τουλάχιστον ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού, αλλά και για την έλλειψη από το ρόστερ ενός παίκτη που θα μπορούσε να παίξει ως αριστερό εξτρέμ.
Οι ελλείψεις αυτές από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα δεν είναι μόνο αριθμητικές, αλλά και ποιοτικές. Στις συγκεκριμένες θέσεις οι δύο ομάδες “πονούν” όλη τη σεζόν και απλώς κάποιες φορές καταφέρνουν και μακιγιάρουν τα προβλήματα, ενώ κάποιες άλλες ο εκάστοτε αντίπαλος δεν τα εντοπίζει ώστε να τα εκμεταλλευτεί ή δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί όταν μιλάμε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.
Βεβαίως στην Ελλάδα συνήθως μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Αναστασίου και Αγγελος ανέλαβαν λέει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τις βαριές ήττες. Για πιο λόγο αναρωτιέμαι; Οσο κι' αν δουλέψει ο Αναστασίου, ο Μπούρμπος θα είναι αυτός που είναι και ο Τριανταφυλλόπουλος δεν θα γίνει ποτέ δεξί μπακ. Και ο Μουρίνιο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό αυτό δεν αλλάζει.
Το ίδιο ισχύει και για τον Αγγελο. Οσο κι' αν δουλέψει ο ίδιος τα δεδομένα παραμένουν ίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλο στόπερ στο ρόστερ πλην του Βίτορ (μετά και το θέμα με τον Κατσικά) και εξακολουθεί να μην έχει αριστερό εξτρέμ. Χώρια που πλέον έχει και μικρό ρόστερ το οποίο παίζει ασταμάτητα ματς και η κούραση βγαίνει.
Αλλωστε για τα δύο ματς δεν χρειάζεται να σχολιάσεις και πολλά. Για τον μεν Παναθηναϊκό φτάνει να δεις το δεύτερο γκολ της Ξάνθης! Τέσσερις τελικές οι παίκτες της Ξάνθης στην ίδια φάση, μέσα σε διάστημα 20 δευτερολέπτων και όλες επειδή κανείς μα κανείς αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν βγήκε πάνω στην μπάλα. Σε όλες μας όλες τις τελικές έβγαινε πρώτος ο Στιλ και όχι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Από τις πιο σπάνιες φάσεις κακής αμυντικής λειτουργίας που μπορεί να βρει κανείς.
Για τον δε αγώνα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα ακόμη κι' αν δεν τον έχεις δει, ξέρεις τι έχει συμβεί, αν έχεις δει το ματς με την Ξάνθη, ή το εντός έδρας ματς με την Γκινγκάμπ ή ακόμη και αυτό της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα με την Κέρκυρα κι' ας νίκησε ο ΠΑΟΚ. Ο τρόπος με τον οποίο τρώει τις κόντρα επιθέσεις στην πλάτη της άμυνάς του ο ΠΑΟΚ είναι σε κάθε ματς τόσο ίδιες που νομίζεις ότι βλέπεις ριπλέι από τον προηγούμενο αγώνα. Και επειδή πολλά μπορείς να προσάψεις στον Αναστασιάδη, αλλά ότι δεν βλέπει τι γίνεται στο γήπεδο, είναι
μάλλον υπερβολικό να το κάνεις, το πιθανότερο είναι ότι ο ίδιος το έχει εντοπίσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει από τους παίκτες του να το προσέξουν, να το διορθώσουν και αυτοί δεν μπορούν.
Με άλλα λόγια οι ομάδες είναι αλήθεια ότι βελτιώνονται μέσα από την δουλειά, αλλά μέχρι ένα σημείο αυτό έχει αποτέλεσμα. Από ένα σημείο και μετά μετράει και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, οι δυνατότητές τους και τα προσόντα τους. Και εκεί η μόνη λύση και για τον Παναθηναϊκό και για τον ΠΑΟΚ είναι οι μεταγραφές.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δίκη Μαρινάκη για τον τελικό!!

Για την υπόθεση της εισόδου του στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης πρόκειται να δικαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις 14/1 καθώς βγήκε η απόφαση της έφεσης! «Καμία ανησυχία» λένε στον Ολυμπιακό.  Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, τόσο ο κύριος Μαρινάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης είχαν δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αλλά αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών. Μερικές εβδομάδες αργότερα έφεση κατά της απόφασης εκείνης είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Ζημιανίτης παραπέμποντας την υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου και σε δεύτερο βαθμό. Τελικά κάτι τέτοιο θα γίνει καθώς το εφετείο αποφάσισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου με την κατηγορία ότι προσπάθησε με την είσοδο του στα αποδυτήρια στο ημίχρονο να εκφοβίσει τους διαιτητές για την συνέχεια του αγώνα και προς όφελος της ομάδας του.
Πάντως στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να ανησυχούν για την εξέλιξη αυτή, καθώς τόνιζαν πως ήταν γνωστό από τον περασμένο Απρίλιο ότι υπήρχε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση και περίμεναν ότι κάποια στιγμή και τυπικά θα ορίζονταν η δική. Μάλιστα θύμιζαν ότι και τότε, μετά τον τελικό οι διαιτητές είχαν παραδεχτεί είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια αλλά επισήμαναν ότι αυτό έγινε για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στον έργο τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Επιχειρηματίας -μάλλον ο Αλεξ Κάλας- ρωτάει αν πωλείται ο ποδοσφαιρικός Αρης!!

Εγγραφο από δικηγόρο της Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία του ΑΣ Αρης, με το οποίο η διοίκηση του ερασιτέχνη Αρη ερωτάται αν έχει εξουσιοδοτήσει τον Γιώργο Γαλανό να διαπραγματεύεται την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας στους Ισπανούς ή σε άλλους.

Στο ίδιο έγγραφο, ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος δεν αναφέρει ποιον εκπροσωπεί -τονίζοντας ότι έχει εξουσιοδότηση από ενδιαφερόμενο επιχειρηματία- αλλά πιθανολογείται ότι ενδιαφέρεται για λογαριασμό του Αλεξ Κάλας, καθιστά σαφές ότι ο πελάτης του προτίθεται να καταθέσει πρόταση εφόσον υπάρχει απόφαση του ΑΣ να παραχωρήσει την διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και μάλιστα άμεσα.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στις τάξεις του Αρη και δεν αποκλείεται μέχρι το βράδι να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  η ταχύτητα με την οποία δρομολογούνται οι εξελίξεις, οφείλεται στην  έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αποδυνάμωσης της ομάδας, αφιού έφυγε ο Ψυχογιός, έφυγε ο Σανιά, ενώ Πόι και Φερνάντες διεμήνυσαν σε συνάντηση που υπήρξε την Τρίτη πως μετά το ματς της Κυριακής θα φύγουν και το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψουν λόγω της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα.     

To περιεχόμενο του κειμένου:


   Θεσσαλονίκη, 19.12.2014

ΠΡΟΣ
-ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ «Α.Σ.ΑΡΗΣ»
- ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «Α.Σ.ΑΡΗΣ»
ΓΗΠΕΔΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
Αλκμήνης 69 - Χαριλάου  
Τ.Κ.54249 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Τ Η Λ Ε Ο Μ Ο Ι Ο Τ Υ Π Ι Κ Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ»

Αξιότιμε κ.κ. Πρόεδρε του Α.Σ. ΑΡΗΣ,
Σεβαστά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΑΡΗΣ,
Λειτουργώντας, ως νόμιμος εκπρόσωπος, πελάτη μου, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, παρακαλώ ενθέρμως, όπως εκ καθήκοντος με βάση τον θεσμικό σας ρόλο και επιπροσθέτως, ως «Θεματοφύλακες» του ΑΡΗ, μου γνωστοποιήσετε αρμοδίως και εγγράφως, τις απαντήσεις Σας, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, στα κάτωθι ερωτήματά μου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, από 12.12.2014, σε συνέντευξη τύπου, ο υπεύθυνος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, και συγκεκριμένα της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, η οποία και αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, κ. Γ. Γαλανός, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής,
 « Όποιος θέλει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου μπορεί να έρθει και να καταθέσει την πρόταση του στον ΑΣ και να πάρει την ομάδα»(1).
Προφανώς ο υπεύθυνος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, θα διαθέτει την έγγραφη εξουσιοδότηση του Δ. Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, κατόπιν αποφάσεως Συνεδρίας του, για να προβαίνει στις ως άνω δημόσιες δηλώσεις του.
Επειδή ερευνήσαμε το θέμα και δεν υφίσταται ανάλογου περιεχομένου ταυτόσημη ανακοίνωση επισήμως από τον Α.Σ. ΑΡΗΣ και προς αποφυγή των οιονδήποτε παρεξηγήσεων, καλώ και παρακαλώ, να μου διευκρινίσετε, εάν όντως υπάρχει επίσημη απόφαση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, εντός των χρονικών ορίων που αναφέρονται στις δημόσιες δηλώσεις του αρμοδίου του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ.
Επίσης, εάν και εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος και πληρεξούσιος ο δηλώσας τα ως άνω, να έρθει σε επαφές και διαβουλεύσεις για λογαριασμό του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, σχετικά με το μέλλον του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ. και διαθέτει τα ανάλογα έγκριτα και νομότυπα παραστατικά έγγραφα εκ μέρους Σας.
Εν κατακλείδι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων και το σύνολο της νομοθεσίας και νομολογίας που διέπει αυτά, παρακαλώ, όπως μου προσκομίσετε, τα ως άνω προαναφερόμενα έγγραφα παραστατικά, της εξουσιοδότησης και της  πληρεξουσίου πράξης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ      (απόσπασμα πρακτικού Γενικής Συνέλευσης ή απόσπασμα πρακτικού της Συνεδρίας του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, απόφαση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, θεωρημένα αντίγραφα εκ των πρωτοτύπων της εξουσιοδότησης και της τυχόν συμβολαιογραφικής πράξης) προς τον υπεύθυνο του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, αρμοδίως και νομίμως θεωρημένα, για να προβώ στις από μέρους μου ενέργειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του πελάτη μου.
Με Ιδιαίτερη Τιμή
 Σπυρίδων Ν. Χριστοφορίδης
Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

«Τελεσίγραφο» Ερασιτέχνη!!

Ανακοίνωση, με την οποία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέχρι το μεσημέρι (15:00) της Δευτέρας, εξέδωσε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Σ.ΑΡΗΣ λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ανακοινώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε πρόταση υποψηφίου επενδυτή θα παρουσιαστεί έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 στα γραφεία του Ερασιτέχνη (Αλκμήνης 69) και μέχρι τις 15:00, θα εξεταστεί σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, ουσιαστικά και με αίσθημα ευθύνης. Ως θεματοφύλακας του Συλλόγου θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του και  αφού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους θα ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Η ΚΑΕ Άρης αποζημιώνει τους κατόχους διαρκείας!!

Η ΚΑΕ Άρης, θέλοντας να αποζημιώσει τους κατόχους διαρκείας που έχασαν τα δύο κεκλεισμένων των θυρών ματς με Κολοσσό Ρόδου και Νέα Κηφισιά, ανακοίνωσε ότι η τιμή για αυτά τα δύο ματς θα αφαιρεθεί από τα διαρκείας της επόμενης σεζόν, για όσους ανανεώσουν το εισιτήριό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., θέλοντας να αποζημιώσει τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας που στερήθηκαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα μας στο «Nick Galis Hall» στους αγώνες με τον Κολοσσό Ρόδου και την ΑΕΝΚ Δημουλάς, λόγω της τιμωρίας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ανακοινώνει την εξής απόφαση:

Στο τέλος της σεζόν, η αξία του κάθε εισιτηρίου διαρκείας θα διαιρεθεί με τους αγώνες που θα έχει δώσει η ομάδα (ο αριθμός αγώνων θα εξαρτηθεί από την πορεία στα πλέι οφ) και αναλόγως με την τιμή του διαρκείας, θα βγει ένα ποσό που θα αντιστοιχεί σε κάθε ματς. Τα χρήματα για τις δύο αναμετρήσεις που έγιναν χωρίς κόσμο θα αφαιρεθούν από το ποσό που θα πληρώσει ο κάτοχος ο οποίος θα ανανεώσει το διαρκείας του για την επόμενη σεζόν.

Είναι μία ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για τους φιλάθλους που έφεραν τον ΑΡΗ στην πρώτη θέση των εισιτηρίων διαρκείας για την τρέχουσα σεζόν και δεν είχαν την ευκαιρία να τη δουν ζωντανά σε δύο αγώνες».

Ναβάρο: «Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση»

Ως πρωτόγνωρη χαρακτήρισε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο την κατάσταση που έζησε στο ΟΑΚΑ, με τη διακοπή λόγω της φάρσας για βόμβα, μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού.

Ναβάρο: «Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση»
Περίεργο χαρακτήρισε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της φάρσας για βόμβα, με τον «La Bomba» εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νίκη κι ας μην υπήρχε το βαθμολογικό κίνητρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο:

«Είχαμε μία εξαιρετική κανονική περίοδο και τώρα ξεκινάμε από την αρχή. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο. Ακόμα και σε ένα αδιάφορο ματς, χωρίς αντίκτυπο στη βαθμολογία, θέλαμε να το κερδίσουμε. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί δεν έχω περάσει ξανά παρόμοια κατάσταση. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι, έχοντας μόνο μερικά άσχημα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Επίσης, είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο παρκέ. Δεν είμαι στο 100% και είναι πάντα δύσκολο το πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό, γιατί πάντα έχεις άγχος».

Στους Ρόκετς (και) ο Σβεντ!!

Σύντομο φαίνεται πως είναι το πέρασμα του Αλεξέι Σβεντ από τους Σίξερς, καθώς ο Ρώσος φόργουορντ «μπλέχτηκε» στην ανταλλαγή του Μπρούερ και έτσι θα καταλήξει στους Χιούστον Ρόκετς!

Στους Ρόκετς (και) ο Σβεντ!
Ο Κόρεϊ Μπρούερ έφερε στο Χιούστον και τον Αλεξέι Σβεντ! Στο πλαίσιο της ανταλλαγής του 28χρονου φόργουορντ, οι Ρόκετς απέκτησαν και τον Ρόνι Τουριάφ.

Ωστόσο, ο Γάλλος σέντερ δεν θα φορέσει ποτέ τη φανέλα των Τεξανών, καθώς θα παραχωρηθεί στους Σίξερς μαζί με τη μελλοντική επιλογή από δεύτερο γύρο του ντραφτ, με την ομάδα της Φιλαδέλφεια από την πλευρά της να στέλνει τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμπαίκτη του Κώστα Παπανικολάου.

Επίσης, οι Ρόκετς αναμένεται να αποδεσμεύσουν τον Φρανσίσκο Γκαρσία, ο οποίος στα 14 παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος στο NBA είχε κατά μέσο όρο 3,2 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνκοβιτς: «Μία τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δήλωσε πως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ μπορεί να επηρεάσει εκείνον και τους συμπαίκτες του, ωστόσο τόνισε πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να πάντα να επικεντρώνονται στο παρκέ.
Γιάνκοβιτς: «Μία τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει»
Μόνο στο… μπάσκετ θα πρέπει να έχουν το μυαλό τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα είπε, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε πως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ μπορεί να επηρεάσει τους «πράσινους».

«Σίγουρα μια τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε και όλα τα άλλα δεν μας αφορούν», δήλωσε σχετικά ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Φώτσης: «Δεν παίξαμε καλά»

Βελτίωση χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στο Top 16 όπως σημείωσε ο Αντώνης Φώτσης μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Φώτσης: «Δεν παίξαμε καλά»
Ο Αντώνης Φώτσης παραδέχτηκε πως ο Παναθηναϊκός είχε κακό πρόσωπο απέναντι στην Μπαρτσελόνα και τόνισε την ανάγκη βελτίωσης.

«Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν παίξαμε καλά. Δώσαμε ένα μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, δεν τα καταφέραμε», ανέφερε.

Συνοψίζοντας την πορεία στην πρώτη φάση, είπε: «Τα πήγαμε αρκετά καλά. Παλέψαμε κάθε ματς, τα δώσαμε όλα. Δεν ήταν πάντα θετικό το αποτέλεσμα αλλά είμαστε χαρούμενοι με την έως τώρα παρουσία μας και πλέον πρέπει να βελτιωθούμε γιατί θα αντιμετωπίσουμε καλές και δυνατές ομάδες. Πρέπει να βελτιωθούμε συνολικά».

Τέλος, για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και την εκκένωση του ΟΑΚΑ λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα, είπε: «Δεν έχω σχόλιο να κάνω. Η δουλειά μου είναι να είμαι αθλητής, να παίζω μέσα στο γήπεδο».

Πρεμιέρα με Λιμόζ ο ΠΑΟΚ!

Τη Λιμόζ στη Γαλλία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των «32» του Eurocup, στις 6 ή 7 Ιανουαρίου. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

Πρεμιέρα με Λιμόζ ο ΠΑΟΚ
Η Λιμόζ θα είναι η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Eurocup. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη Γαλλία στις 6 ή 7 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως στους «16» περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και ακολουθούν οι φάσεις των διπλών νοκ άουτ αγώνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου του «Δικεφάλου του Βορρά»:

6-7 Ιανουαρίου: Λιμόζ-ΠΑΟΚ, Καντού-Χίμκι.
13-14 Ιανουαρίου: ΠΑΟΚ-Καντού, Χίμκι-Λιμόζ.
20-21 Ιανουαρίου: ΠΑΟΚ-Χίμκι, Λιμόζ-Καντού
27-28 Ιανουαρίου: Χίμκι-ΠΑΟΚ, Καντού-Λιμόζ
3-4 Φεβρουαρίου: ΠΑΟΚ-Λιμόζ, Χίμκι-Καντού
10-11 Φεβρουαρίου: Καντού-ΠΑΟΚ, Λιμόζ-Χίμκι
*Πηγή: sport-fm.gr*