Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Tα 30 καλύτερα γκολ του 2012-2013!!

Τα πιο όμορφα γκολ για την χρονιά 2012-2013 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του tvgolo.com. Ανάμεσα τους τα γκολ του Φετφατζίδη με τον Ολυμπιακό και του Φερνάντεζ με την Δόξα Δράμας! Η ψηφοφορία συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιουλίου από την ιστοσελίδα  tvgolo.com. Δείτε τα 30 καλύτερα γκολ μέχρι στιγμής στο βίντεο που ακολουθεί:






Πηγή: arenafm.gr

Στο Βελλίδειο η ΓΣ της Κοινωνίας Μελών του Άρη!!

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΚΜΑ ενημερώνει τον κόσμο του Άρη ότι η τακτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στο συνδεριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και ώρα 17:00, με θέματα Ημερήσιας Διαάταξης τα εξής:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και ψηφολεκτών.

2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ΔΣ Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Διοίκηση Γρανούζη, Γρόλλιου και Γεωργιάδη).

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τη χρήση 01/07/12 - 30/06/13.

5. Προτάσεις για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

6. Καταστατική αλλαγή:

Μεταβολή διάρκειας της συνδρομής από 01/01 - 31/12 σε 01/06 -31/05

7. Διάφορα θέματα.

8. Ερωτήσεις - Επερωτήσεις.

Ο ΟΠΑΠ κλείνει την κάνουλα στο ποδόσφαιρο!!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πριν λίγο ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο Αθλητικό Μετρόπολις 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο ΟΠΑΠ επεξεργάζεται σχέδιο δραστικής μείωσης των χορηγιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σχέδιο αφορά στην ΕΠΟ, στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League, ενώ υπάρχουν και (μειοψηφικές απόψεις) περί εξόδου του Οργανισμού από ένα προϊόν που δεν διακρίνεται για την αξιοπιστία του. Πηγή: metrosport.gr

Απολογείται η Μπεσικτάς και αύριο η Φενέρ!!

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στην Νιόν της Ελβετίας η απολογίας της Μπεσίκτας για το θέμα των στημένων αγώνων. Αύριο είναι η σειρά της Φενέρ να απολογηθεί και η πρόταση του Επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ που ολοκλήρωσε την έρευνα, είναι οι δυο ομάδες να τιμωρηθούν με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει τιμωρία ΚΑΙ των δυο ομάδων της Τουρκίας τότε ο ΠΑΟΚ θα μπει στους ισχυρούς για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τις τρεις το μεσημέρι είναι μέσα στην αίθουσα η αντιπροσωπεία της Μπεσίκτας ενώ αύριο το μεσημέρι στον ίδιο χώρο και για τον ίδιο λόγο θα είναι και η διοίκηση της Φενέρ. Η απόφαση όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ θα βγει στις 24 Ιούνη. Οι δυο ομάδες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS αν τιμωρηθούν πρωτόδικα.
Πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωσε Μπλάζεκ ο Απόλλων!!

Έχει πάρει φόρα στις μεταγραφές ο Απόλλων Σμύρνης! Τελευταίο απόκτημα ο Γιαν Μπλάζεκ, που ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ανακοίνωσε Μπλάζεκ ο Απόλλων!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Γιαν Μπλάζεκ ήταν «κλεισμένος» από τον Απόλλωνα Σμύρνης και εν τέλει σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα από την «ελαφρά ταξιαρχία».

Την Παρασκευή, ο 25χρονος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, όλα πήγαν καλά και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Στο παρελθόν έχει περάσει ξανά από τα ελληνικά γήπεδα και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2010-2011, όταν αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΛ. Την περασμένη σεζόν έπαιζε στην Σλόβαν Λίμπερετς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Jan Blazek. O 25χρονος Τσέχος, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα της FC Slovan Liberec».

Κωστούλας: «Αξιζε τον κόπο...»

Ικανοποιημένος και συνάμα δικαιωμένος αισθάνεται ο Φώτης Κωστούλας μετά την άνοδο του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα.

Κωστούλας: «Αξιζε τον κόπο...»
Δικαιωμένος για την παραμονή του στον Παναιτωλικό μετά την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας, μιλώντας στη SportDay.

«Με την ομάδα που είχαμε, δικαιούμασταν την άνοδο. Αρα αποτελεί δικαίωση. Και δικαίωση για τον Μάκη Μπελεβώνη», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου του Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας στη SportDay

Η άνοδος αποτελεί δικαίωση ή απονομή δικαιοσύνης;

«Με την ομάδα που είχαμε, δικαιούμασταν την άνοδο. Αρα αποτελεί δικαίωση. Και δικαίωση για τον Μάκη Μπελεβώνη».

Αξιζε τελικά τον κόπο που το καλοκαίρι μείνατε στην ομάδα;

«Εκ των υστέρων και με την άνοδο που ήρθε, πιστεύω πως ο στόχος που είχαμε θέσει επετεύχθη. Ναι, θεωρώ πως άξιζε τον κόπο».

Το δύσκολο είναι να ανέβει η ομάδα στη Super League ή να μείνει στην κατηγορία;

«Και τα δύο είναι δύσκολα. Αυτό έδειξε και η περσινή χρονιά. Εχει την ίδια δυσκολία και να παραμείνεις. Με βάση το περσινό δείγμα».

Μετά από οκτώ χρόνια στο ποδόσφαιρο, ποια στιγμή σας έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη στη μνήμη;

«Σε αυτό το διάστημα είχαμε τρεις ανόδους. Μία στη Football League 2 κι άλλες δύο στη Super League. Και οι τρεις είναι άξιες αναφοράς και μεγάλης ευχαρίστησης. Δεν ξεχνιούνται».

Η παρακαταθήκη του Φώτη Κωστούλα στο Αγρίνιο είναι οι εγκαταστάσεις που έχει φτιάξει ή ότι εδραίωσε την ομάδα στο κλαμπ των ισχυρών;

«Παρακαταθήκη, αν μπορείς να πεις αυτή τη λέξη γιατί αλήθεια με δυσκολεύει, είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε στην ομάδα. Αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε στον φίλαθλο κόσμο. Πως πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία κι όσο το δυνατόν να τραβάμε εμείς τον δικό μας δρόμο. Τον σωστό και τον αθλητικό. Αυτό θέλουμε. Και αυτή είναι για μένα η καλύτερη παρακαταθήκη, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αυτή την έκφραση».

Εχετε μετανιώσει με την εμπλοκή σας στο ποδόσφαιρο;

«Δυστυχώς είμαι σε λάθος κλάδο. Ημουν εντελώς μυημένος σε άλλες νοοτροπίες. Με ξάφνιασε αυτό που συναντά κανείς στο ποδόσφαιρο».

Μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο;

«Ναι μπορεί και μάλιστα πολύ εύκολα. Μέσα σε ένα χρόνο. Αν οι τέσσερις μεγάλοι κάτσουν σε ένα τραπέζι, βάλουν μία κοινή συνισταμένη και φυσικά την εφαρμόσουν. Ο,τι πουν οι μεγάλοι, θα είναι για το καλό του ποδοσφαίρου αν εφαρμοστεί αμέσως από όλους. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Αυτές οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν σήμερα στο ποδόσφαιρο και δεν μιλάω για τον υγιή ανταγωνισμό, δεν κάνουν καλό. Δεν το ωφελούν. Μακάρι να βρεθεί μία κοινή πολιτική».

Το πιο «τρελό» που έχετε δει στον χώρο;

«Με παραξενεύει ο τρόπος που συνυπάρχουν οι ομάδες στον ίδιο συνεταιρισμό. Δεν φαίνονται να προσπαθούν από κοινού για να γίνει κάτι καλό στο ποδόσφαιρο».

Υπάρχει συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς;

«Καμία. Δεν υπάρχει συμπαράσταση. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Ο δήμος δεν μας έδωσε ποτέ άδεια για το γήπεδο. Απεναντίας μας επέβαλε πρόστιμο».

Πόσα χρήματα έχετε βάλει στο ποδόσφαιρο;

«Στο περίπου ξέρω (σ.σ.: γέλια)... Δεν θυμάμαι ακριβώς».

Το μπάτζετ της επόμενης σεζόν;

«Θα προσπαθήσουμε να μην ξεφύγει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος την επόμενη σεζόν θα είναι η παραμονή και ό,τι προκύψει...»

Κεφάλαιο Μάκης Χάβος.

«Με τον Μάκη έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Η μεγάλη μας επιθυμία είναι να κρατήσουμε έναν προπονητή για πολλά χρόνια. Ελπίζουμε κάποτε να τον βρούμε. Ισως και να τον έχουμε ήδη βρει…»

Ενα μήνυμα για τον κόσμο;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπαράστασή του. Θέλουμε και ευχόμαστε να έχουμε αυτόν τον καλό φίλαθλο κόσμο μαζί μας».

Έτσι αποκτήθηκε ο Πετρόπουλος!!

Ιδιαίτερα ελκυστικό ήταν το συμβόλαιο που πρότεινε ο Απόλλων Σμύρνης και δεν μπορούσε να αρνηθεί ο Αντώνης Πετρόπουλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Έτσι αποκτήθηκε ο Πετρόπουλος
Έκπληξη προκάλεσε η απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ωστόσο, η διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δουλεύει με γνώμονα την καθιέρωση της ομάδας στα… σαλόνια της Σούπερ Λίγκας και προχώρησε στην συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι αποδοχές του 26χρονου φορ θα ξεπεράσουν τις 100.000 ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί με διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων (γκολ, συμμετοχών, θέσης της ομάδας στη βαθμολογία).

Κάποιοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Πετρόπουλος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει κάποια συζήτηση με τον Μανιά, όμως το θέμα παραμένει ανοιχτό από τη στιγμή που ο 23χρονος επιθετικός δεν έχει υπογράψει σε κάποια άλλη ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ασημένια» η Δράκου!!

Το αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης κατέκτησε η Δώρα Δράκου με 28.66.

«Ασημένια» η Δράκου
Το τρίτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Η Δώρα Δράκου κατετάγη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο με χρόνο 28.66 και κατέκτησε το αργυρό, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της στην Τουρκία, αφού κατέβασε κατά 21 εκατοστά το χρόνο της στα προκριματικά του αγωνίσματος!

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Κροάτισα Σάνια Γιοβάνοβιτς που τερμάτισε σε 28.48, ενώ την τριάδα του βάθρου έκλεισε η Αριάνα Μπαρμπιέρι από την Ιταλία με 28.74.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση μομφής κατά του Νίκου Παπαδόπουλου

Μέλη του ΑΣ Άρης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου Νίκου Παπαδόπουλου. Ζητούν την παραίτησή του καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Επιπλέον, αιτούνται την τροποποίηση του καταστατκού.

Αναλυτικά η πρόταση μομφής:

Προς: ΔΣ ΑΣ ΑΡΗΣ

Θέμα: Αίτηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, η κατάσταση στον Α.Σ ΑΡΗ έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι αυτοί που πονούν πραγματικά τον ερασιτέχνη δηλαδή τα μέλη του, οι φίλαθλοι του ΑΡΗ. Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ ΑΡΗΣ και τον οικονομικό απολογισμό, τα νούμερα ,τα τεράστια χρέη την μη απόδοση του ΦΠΑ, τα εικονικά τιμολόγια τους απλήρωτους υπαλλήλους και την κατρακύλα των τμημάτων του αγαπημένου συλλόγου μας

αιτούμαστε

όπως συγκαλέσετε εντός δεκαπέντε ημερών έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΑΡΗΣ, βάσει των άρθρων 36 και 42 του Καταστατικού ή όποιου άλλου άρθρου προβλέπει σχετικά με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

α) Παραιτήσεις του Προέδρου του ΑΣ ΑΡΗΣ και των μελών του ΔΣ

β) Πρόταση μομφής κατά του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ

γ) Ορισμός από τη Γενική Συνέλευση επιτροπής ως προσωρινή διοίκηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με στόχο α) να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία και να τα παρουσιάσει σε επόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση και β) να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναδιοργάνωση του ΑΣ

δ) Σύσταση επιτροπής τροποποίησης του Καταστατικού

Αιτούμαστε η πρώτη και η επαναληπτική Γενική Συνέλευση να γίνουν στο κλειστό της Θύρας 3, με ώρα έναρξης 19:00.

Πήρε αναβολή ο Σκόρδας!!

Ελεύθερος αφέθηκε ο Λάμπρος Σκόρδας, καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης για την υπόθεση της μη καταβολής χρεών της ΠΑΕ Άρης προς το Δημόσιο.

Πήρε αναβολή ο Σκόρδας
Δεν εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση μη καταβολής χρεών της ΠΑΕ Άρης προς το Δημόσιο, με κατηγορούμενο τον Λάμπρο Σκόρδα.

Ο πρώην πρόεδρος των «κίτρινων» ζήτησε και πήρε αναβολή, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την προσπάθεια της εταιρείας να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Έτσι, το δικαστήριο έδωσε αναβολή μέχρι τις 26 Ιουνίου, ωστόσο το πιθανότερο είναι να δοθεί μεγαλύτερη αναβολή.

Ο Λάμπρος Σκόρδας είναι ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
Πηγή: sport-fm.gr

Έξαλλοι στη λίγκα με Παπακωνσταντίνου και ΕΠΟ!!

Για πολλοστή φορά η ΕΠΟ, επιχείρησε να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες σχετικά με τις άδειες, ρίχνοντας το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα, γεγονός που προκάλεσε έντονη ενόχληση στο συνεταιρισμό.

Έξαλλοι στη λίγκα με Παπακωνσταντίνου και ΕΠΟ!
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, προκαλούν (νέα) κρίση στις σχέσεις της ομοσπονδίας με τη Σούπερ Λίγκα.

Το θέμα είχε να κάνει με το αν θα πρέπει να ανακληθεί η άδεια του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού για το ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από την απόφαση της UEFA να τους αφήσει εκτός Ευρώπης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου με τις δηλώσεις του, «πέταξε το μπαλάκι» στη Σούπερ Λίγκα, υποστηρίζοντας ότι εκείνη πρέπει να αποφασίσει, για ένα θέμα (αδειοδοτήσεις) που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΠΟ.

Όταν οι τοποθετήσεις Παπακωνσταντίνου έγιναν γνωστές, στη Σούπερ Λίγκα έγιναν έξαλλοι και η ενόχληση της διοίκησης εκφραζόταν έντονα και σε όλους τους τόνους.

Συγκεκριμένα, από τη διοίκηση του συνεταιρισμού έλεγαν, πως «δεν είναι πρώτη φορά που η ομοσπονδία ρίχνει το μπαλάκι σε εμάς, σε θέματα αποκλειστικά δικής της αρμοδιότητας και χωρίς πρώτα να υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνεννοούμαστε και βγαίνουν στα ραδιόφωνα και δημιουργούν εντυπώσεις».

Παρά το γεγονός ότι οι αδειοδοτήσεις είναι ένα θέμα που αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα θα το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Δ.Σ., προκειμένου να γίνει συζήτηση. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να λάβει απόφαση για την εγχώρια άδεια του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού. Όλα τα ενδεχόμενα για το ζήτημα αυτό παραμένουν ανοιχτά.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο σε Μπάκο-Καϋμενάκη, επίπληξη σε Αλαφούζο!!

Με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης. Επίπληξη και ανάκληση δηλώσεων σε Αλαφούζο.

Πρόστιμο σε Μπάκο-Καϋμενάκη, επίπληξη σε Αλαφούζο
Το ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Επίσης, με επίπληξη και υποχρέωση ανάκλησης των όσων δήλωσε μέσω twitter τιμωρήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να ανακαλέσει εντός 20ημερών τα όσα δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος, καλεί την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη να ανακαλέσει την ανακοίνωση που εξέδωσε την 1η Ιουνίου 2013.

Αναλυτικά οι αποφάσεις από την σημερινή (Παρασκευή 21/06) της Πειθαρχικής Επιτροπής:

ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέους την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τον Δημήτριοο Μπάκο και τον Ιωάννη Καϋμενάκη για το πειθαρχικό αδίκημα της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και τους τιμωρεί με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ο καθένας.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Εισήγαγε προς εκδίκαση την υπόθεση των Ιωάννη Αλαφούζου, προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε την από 14-5-2013 πειθαρχική δίωξη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1,4,5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Αποφάσισε ότι η πράξη του πρώτου εγκαλούμενου Ιωάννη Αλαφούζου συνιστά την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 1,4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ πειθαρχική παράβαση της δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου και, λαμβανομένων υπόψη: της βαρύτητας του παραπτώματος και των συνθηκών τέλεσής του, πρέπει να επιβληθεί σ’ αυτόν η προσήκουσα και ανάλογη με την απαξία της συγκεκριμένης πειθαρχικής παράβασης ποινή της επίπληξης με την υποχρέωση ανάκλησης εκ μέρους του των παραπάνω αναφερομένων εκφράσεων της ανακοίνωσης εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Η ανάκληση θα γίνει με ανακοίνωση του πρώτου εγκαλουμένου στον προσωπικό του λογαριασμό, που τηρεί στο διαδίκτυο (twitter) και στις εφημερίδες που δημοσιεύθηκε η ένδικη ανακοίνωση. Τέλος, ως προς την δεύτερη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗ ΝΑIΚΟΣ Α.Ο., ενόψει του ότι δεν προέβη η ίδια στην δημοσίευση της κρίσιμης ανακοίνωσης, δεν στοιχειοθετείται, κατά την υποκειμενική της υπόσταση, η αποδιδόμενη και σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση της διάταξης του άρθρου 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και, κατά συνέπεια, πρέπει να απαλλαγεί. Για τους λόγους αυτούς κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Ιωάννη Αλαφούζο για την διαλαμβανόμενη στο σκεπτικό ανακοίνωσή του, του επιβάλλει την ποινή της επίπληξης και τον υποχρεώνει να ανακαλέσει την επίμαχη ανακοίνωση κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας εκτιθέμενα. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. της αποδιδόμενης σ’ αυτήν πειθαρχικής παράβασης.

ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ: Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και τιμωρείται με την ποινή της επίπληξης και την υποχρέωση ανάκλησης εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας των δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε. όπου αυτές δημοσιεύτηκαν.

Το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα!!

Η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει αν η μη αδειοδότηση Παναθηναϊκού και ΠΑΣ από την UEFA θα ισχύσει στο πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο αναπλ. πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα
Στη Σούπερ Λίγκα πέταξε το μπαλάκι για το αν η μη αδειοδότηση Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα από την UEFA θα έχει επιπτώσεις και στο πρωτάθλημα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός και πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις για τα μέλη της. Άλλωστε εκείνη όρισε τις ποινές για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια. Η διοργανώτρια αρχή αποφασίζει και η ΕΠΟ επικυρώνει», τόνισε και πρόσθεσε: «Για μένα θεμιτό είναι από τη στιγμή που όλες οι ομάδες πήραν άδεια, να συνεχίσουν έτσι. Αλλά αυτό είναι δική μου άποψη».

Όσο για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και την κριτική που έχει δεχτεί η ομοσπονδία μετά τη διαφοροποίηση των ποινών από την UEFA, είπε: «Υπάρχει ένα ανεξάρτητο όργανο για τις αδειοδοτήσεις. Κάνει τις προτάσεις του βάσει των κανόνων που υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να επέμβει στις δικαστικές αποφάσεις».

Τέλος, για το πιθανό άνοιγμα των φακέλων των ομάδων ανέφερε: «Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος από την ημέρα που ήρθε ο κ. Τραβέρσο στην Ελλάδα. Όποιος θέλει, θα αρθεί η εμπιστευτικότητα. Θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια και ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια».

Συνάντηση… κορυφής στον Ολυμπιακό!!

Μίτσελ, Πιέρ Ισά και Γιάννης Βρέντζος θα συναντηθούν τη Δευτέρα (24/6) προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού.

Συνάντηση… κορυφής στον Ολυμπιακό
Στην τελική ευθεία αναμένεται να μπουν από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού. Η υπόθεση του Βερδού δεν κατέληξε όπως θα ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι" ωστόσο υπάρχουν και άλλοι στόχοι.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Μίτσελ, ο Πιέρ Ισά και ο Γιάννης Βρέντζος θα συναντηθούν τη Δευτέρα (24/6). Οι τρεις τους θα συζητήσουν σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός και βάσει όσων θα κουβεντιάσουν τότε θα κινηθούν ανάλογα στο μεταγραφικό παζάρι.

Πάντα στα υπόψη βρίσκεται ο Γιοάν Μολό της Νανσί αλλά η περίπτωση του είναι δύσκολη, πάντως εξετάζεται. Στην συνάντηση… κορυφής πιθανότατα να δώσει το «παρών» και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα τα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από Δευτέρα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της ομάδας θα «τρέχουν» για να «κλείνουν» συμφωνίες και μεταγραφές. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά, Κώστα!»

Αναδρομή στην καριέρα του Κώστα Κατσουράνη, με αφορμή τα 34 γενέθλιά του, έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Χρόνια πολλά, Κώστα!»
Αφιέρωμα στην καριέρα του Κώστα Κατσουράνη έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τα 34 γενέθλια του διεθνούς μέσου.

Ο πολύπειρος παίκτης ανήκει στον «Δικέφαλο του Βορρά» τους τελευταίους επτά μήνες, έχοντας παίξει σε 24 αγώνες (πρωτάθλημα, κύπελλο, πλέι οφ) και πέτυχε 5 γκολ στο β’ μισό της σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του «Κατσούρ» λήγει τον Ιούνιο του 2014.

Η ανακοίνωση

Γεννημένος στις 21 Ιουνίου 1979 στην Πάτρα ο Κώστας Κατσουράνης ξεκίνησε από τα χωμάτινα γήπεδα της ΕΠΣ Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας για να φτάσει να κατακτήσει μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης.

Πριν κλείσει τα 18 του χρόνια έκανε ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική. Μπροστά σε μόλις 155 θεατές στο Δημοτικό γήπεδο Βύρωνα και απέναντι στον Αθηναϊκό ο αμούστακος, τότε, Κώστας Κατσουράνης μια βροχερή Τετάρτη στις 15/1/1997 άκουσε τον προπονητή της Παναχαϊκής, Ανδρέα Μιχαλόπουλο να τον φωνάζει από τον πάγκο και να του δίνει την ευκαιρία να ζήσει τα πρώτα του 10 επαγγελματικά λεπτά.

Για την ιστορία η Παναχαϊκή ηττήθηκε 3-1 και ο Κατσουράνης θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς σε άλλα 11 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας. Ένα εξ αυτών στην Τούμπα, πάλι ως αλλαγή για 29 λεπτά, στην νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 στις 2/3/1997.

Θα προλάβει να πάρει ρεβάνς για την ήττα του από τον Αθηναϊκό στο ντεμπούτο του πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα του γκολ στην επαγγελματική κατηγορία στη νίκη της Παναχαϊκής με 3-0 την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η επόμενη σεζόν συνδυάζεται με τα τέσσερα πρώτα του ευρωπαϊκά ματς στο κύπελλο Ιντερτότο, αλλά θα αγωνιστεί σε μόλις 4 αγώνες της Παναχαϊκής που θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και θα επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη μεγάλη κατηγορία, όπου στις επόμενες τρεις χρονιές θα μετρήσει 78 συμμετοχές και 11 γκολ πριν αποχωρήσει από την ομάδα της Πάτρας.

Το καλοκαίρι του 2002 αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του. Ο Φερνάντο Σάντος, ένας από τους αγαπημένους του προπονητές, θα απορρίψει ως προπονητής του Παναθηναϊκού τον 23χρονο Κατσουράνη, ο οποίος

τελικά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ στην οποία θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια με συμμετοχές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως με το άνοιγμα της πόρτας για την εθνική ομάδα των ανδρών. Ο Οτο Ρεχάγκελ θα τον χρησιμοποιήσει για 32 λεπτά στο φιλικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στη Νορβηγία, στις 20/8/2003 στο Ιντροτσπάρκεν της Στοκχόλμης.

Ως πρωταθλητής Ευρώπης, το 2004-2005 θα κάνει ίσως μια από τις καλύτερες χρονιές του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Με 12 γκολ σε 41 συνολικά αγώνες θα φτάσει με την ΑΕΚ στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα που ισοδυναμούσε με την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η γερμανική Βέρντερ Βρέμης.

Τελικά, θα μείνει για ακόμη έναν χρόνο στην Ελλάδα πριν αποφασίσει να ακολουθήσει τον Φερνάντο Σάντος στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2006. Μια μέρα μετά τα 27α γενέθλια του, στις 22 Ιουνίου 2006, έναντι σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με τους «Αετούς της Λισσαβόνας», αφήνοντας πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να περιμένουν την υπογραφή του την οποία απέσπασε μέσα σε 20 λεπτά ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βέιρα, στο ίδιο γήπεδο, το Ντα Λουζ, που πριν από δύο χρόνια είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Στην πρώτη του χρονιά ψηφίστηκε από τους προπονητές όλων των πορτογαλικών ομάδων ως η καλύτερη μεταγραφή για το 2006-2007.

Παρότι ο Σάντος αποχώρησε το 2007 από την τεχνική ηγεσία της πορτογαλικής ομάδας, για να αναλάβει προπονητής στον ΠΑΟΚ, θα παραμείνει στη Λισσαβόνα και με την Μπενφίκα θα πανηγυρίσει το 2009 την κατάκτηση του κυπέλλου Πορτογαλίας πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το 2010 θα στεφθεί πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας.

Στις 3 Οκτωβρίου 2012 λύθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου υπέγραψε συμβόλαιο 18μηνης διάρκειας με τον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 18 αγώνες Super League (4 γκολ), και σε 6 αγώνες για το Κύπελλο (1 γκολ).

Εργομετρικές εξετάσεις για τους Ακρίτες!!

Τον προγραμματισμό της προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν συνεχίζουν στην Skoda Ξάνθη.

Εργομετρικές εξετάσεις για τους Ακρίτες
Σε εργομετρικές εξετάσεις υποβάλλονται από το πρωί της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης ανά δυάδες εν όψει στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

Τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχου κατάστασης των παικτών θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί κατάλληλα η προετοιμασία εν όψει της επόμενης σεζόν.

Οι Ακρίτες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τον εργοφυσιολόγο, Dr. Γιώργος Ζιώγας, μαζί με το επιτελείο του υπό το βλέμμα του τεχνικού επιτελείου της Ξάνθης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν και μετρήσεις πελματογραφήματος στους ποδοσφαιριστές από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας Βαλάντη ΧατζηγιάννηΠηγή: sport-fm.gr

Παρουσιάζει Στέφενς ο Σαββίδης!

Τον Χουμπ Στέφενς θα παρουσιάσει ο Ιβάν Σαββίδης την προσεχή Τρίτη, όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Παρουσιάζει Στέφενς ο Σαββίδης
Την προσεχή Τρίτη θα παρουσιάσει ο Ιβάν Σαββίδης τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, σύμφωνα με ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου θα μιλήσει για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν απασχολήσει όλο αυτό τι διάστημα την ομάδα.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και ο μεγαλομέτοχος της κ. Ιβάν Σαββίδης σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας κ. Huub Stevens, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Αν είστε δημοσιογράφος και θέλετε να διαπιστευτείτε για να καλύψετε την Συνέντευξη Τύπου, συμπληρώστε και στείλτε μας τα στοιχεία σας στο e-mail pressoffice@paokfc.gr και στο FAX 2310 95.10.00 έως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στις 12.00 μ.μ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μόνον όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα διαπιστευμένων δημοσιογράφων και τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνων θα μπορέσουν να αποκτήσουν την κάρτα εισόδου στην αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός διαπιστεύσεων για τα ΜΜΕ που θα καλύψουν την συνέντευξη Τύπου.

Διαπίστευση απαιτείται επίσης και για όλους τους τεχνικούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Η είσοδος δεν θα επιτραπεί σε κανέναν μη κάτοχο διαπίστευσης»

Έγινε η αρχή…!!

Κάτι παραπάνω από θετική κρίνεται η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων του Δημήτρη Μελισσανίδη με τη δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα.

Έγινε η αρχή…
Την πρώτη τους συνάντηση με την Δήμαρχο Νέας Φιλαδελφείας, Ευτυχία Αποστολάκη, και τους τέσσερις αντιδημάρχους (Καραβιάς, Παπανικολάου, Χατζηδάκη και Παϊδας) είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Δημήτρη Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα.

Το «παρών» στην συνάντηση δεν έδωσε ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τoν Δημήτρη Ανδριόπουλο και τον Πάνο Παναγιωτίδης, αντιστοίχως διευθύνοντα σύμβολο και γενικό διευθυντή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο (Dimand SA), μαζί με τον Ιταλό αρχιτέκτονα Τζίνο Τζαβανέλα. Τον τελευταίο εκπροσώπησε ο Έλληνας αρχιτέκτονας και συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη, Θανάσης Κυρατσούς.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο κέντρο Ελληνισμού της Νέας Φιλαδέλφειας και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κ. Μελισσανίδη ενημέρωσαν τη δημοτική Αρχή πως σχεδιάζουν ένα γήπεδο που θα υπερβαίνει τις 30.000 θέσεις και θα φτάνει μέχρι και τις 35.000 . Ωστόσο, αυτό δεν είναι σίγουρο, αφού στο παρελθόν είχαμε μάθει (από τον κ. Αγιοστρατίτη) πως στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να γίνει ένα γήπεδο μέχρι 28.000 θέσεις.

Στο πλάνο, όμως, των εμπλεκόμενων φορέων δεν υπάρχει η παρουσία ενός εμπορικού κέντρου, αλλά η δημιουργία ενός Μουσείου για τον απόδημο ελληνισμό, πιθανώς και της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε ευρύτερη συζήτηση για τη χρήση του γηπέδου, όμως έγινε κουβέντα για την αναβάθμιση της περιοχής και να δημιουργηθούν κάποιοι άλλοι χώροι (όπως εστιατόρια και καφέ).

Το ζήτημα φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, το γήπεδο θα ξεκινήσει να χτίζεται μέσα στο 2013.

Η δήμαρχος, Έφη Αποστολάκη, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Έγινε μία πρώτη συνάντηση. Μας κατέθεσαν κάποιες προτάσεις και σε λίγες ημέρες θα γίνει μία καινούργια συνάντηση για να μας παρουσιάσουν όλο το πλάνο. Είναι μία σημαντική ημέρα και είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη», τόνισε.

«Το γήπεδο που θα φτιάξουμε θα είναι ξεχωριστό. Αυτό έχει ζητήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Να είναι ξεχωριστό. Σας λέω, πως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι πραγματικό στολίδι. Δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι, αλλά με την κατασκευή του», ανέφερε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ερωτηθείς αν έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την ΑΕΚ, απάντησε: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες. Κάθε πράγμα που φτιάχνουμε το αγαπάμε. Είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς. Και αυτό ισχύει για το γήπεδο της ΑΕΚ. Εχω μεγαλώσει στην Πάτρα και αγαπώ την Παναχαϊκή, αλλά είμαι περισσότερο στιβικός»
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι δώρο, είναι υποχρέωση»

Υποχρέωση αποτελούσε για την Περιφέρεια να συμβάλλει οικονομικά στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Δεν είναι δώρο, είναι υποχρέωση»
Τα 20 εκατ. ευρώ με τα οποία θα συμβάλλει η Περιφέρεια Αττικής στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ δεν αποτελούν… χάρισμα, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ανέλυσε τα δεδομένα και τα οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες από το έργο, ενώ απάντησε σε όσους αναρωτήθηκαν με ποιους πόρους χορηγείται ένα τόσο μεγάλο ποσό για την κατασκευή του γηπέδου.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σγουρός μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τη χρηματοδότηση στο γήπεδο της ΑΕΚ: «Ακούστηκε ‘πού βρέθηκαν τα χρήματα;’ Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο ένα σημαντικό αποθεματικό από το 2003 μέχρι το 2010. Όταν άλλοι ξόδευαν τα χρήματα, εμείς τα μαζεύαμε. Τα χρήματα που μας δίνει το κράτος κάθε χρόνο εμείς τα διαχειριστήκαμε και τα χρησιμοποιούμε με κωδικούς για έργα. Γι’ αυτό δεν συμμετέχουμε ούτε σε χορούς ούτε σε πανηγύρια. Με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, τις περιβαλλοντικές πράξεις και χωρίς να γίνει τίποτα παράνομο, ώστε να είμαστε απόλυτα διαφανείς, θα προχωρήσουμε. Εμείς κρατήσαμε την υπόσχεση και τη δέσμευσή μας, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι όσα λέγαμε ήταν προεκλογικά τρικ. Δεν είναι δώρο, είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποδίδει τα χρήματα που εισπράττει για να ανακουφίζει τους πολίτες. Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι πολλές παρεμβάσεις που κάνουμε και δεν έχουν προβληθεί πολύ».

-το πώς προχώρησε το θέμα της χρηματοδότησης: «Στις αρχές του 2010 με είχαν επισκεφτεί ο κ. Αδαμίδης με τον κ. Παππά. Ζήτησαν τη βοήθεια της νομαρχίας Αθηνών, γιατί είχαν μία έτοιμη μελέτη. Αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, αλλά με ισχυρή πλειοψηφία πέρασε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης. Το γκρέμισμα του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν η χειρότερη πράξη που μπορούσε να γίνει. Τότε ήταν πολύ αισιόδοξοι και πίστευαν πως τη μια μέρα θα το γκρέμιζαν και την άλλη θα το έχτιζαν. Ήμουν τότε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, προτείναμε να δώσουμε κάποια χρήματα για να γίνει κομμάτι-κομμάτι το γήπεδο. Δεν το δέχτηκαν και παρουσίασαν μία μακέτα που δεν έγινε ποτέ. Χθες με ισχυρή πλειοψηφία, αντιμετωπίζοντας με πολύ σεβασμό την ιστορία των προσφύγων και της ΑΕΚ, είπαμε να περάσει αυτή η χρηματοδότηση με την προϋπόθεση να συμβάλει η ΓΓΑ, όπως άλλωστε υποχρεώνεται από το νόμο. Πρέπει επίσης η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας να συμβάλει. Από την κα. Αποστολάκη ξεκίνησε η προσπάθεια. Τώρα εξασφαλίστηκαν αυτά τα χρήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ, προκειμένου να το χτίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια ή όπου αλλού επιθυμούν οι άνθρωποί της. Δεν έχω ένδειξη πως θα πάνε αλλού, απλώς πρέπει να λαμβάνω υπόψη όλα τα ενδεχόμενα».

-το πώς θα συγκεντρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα για το γήπεδο: «Θα συνεισφέρει και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, δηλαδή ο Δήμος, ακολούθως είναι η ΓΓΑ που βάσει νόμου υποχρεούται να βοηθήσει και στη συνέχεια υπάρχει και η βοήθεια ιδιωτών. Αυτά γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Βάζει το κράτος, βάζουν και οι ιδιώτες. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα παλιά μοντέλα, όπου μόνο με κρατικά χρήματα γίνονταν τέτοια έργα».

-το πού θα ανήκει το γήπεδο: «Ανάλογα με το ποιοι θα συμμετέχουν στην κατασκευή του γηπέδου, θα υπάρχει και το σχήμα. Αν μπορούν να το φτιάξουν με 20 εκατ. ευρώ, θα ανήκει στην Περιφέρεια. Βεβαίως θα λέγεται γήπεδο της ΑΕΚ. Ανάλογα με τα χρήματα που θα μπουν και από ποια πλευρά, θα προκύψει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ιδανικό θα ήταν για μένα να συμβάλλει στο μεγαλύτερο βαθμό ο Δήμος, για να έχει τον έλεγχο και να μπορούν να συνεννοούνται».

-τη σημασία του έργου για τους πρόσφυγες: «Όσοι έχουν ζήσει τις χαμένες πατρίδες, αυτό το θέμα τούς ακουμπά πάρα πολύ. Χθες ήταν η παγκόσμια μέρα προσφύγων. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς. Με τη χρηματοδότηση αυτή συμβάλλουμε να χτιστεί ένα γήπεδο, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας και της πολιτείας. Σκεφτείτε πόσος κόσμος θα χαρεί και πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν».

-το αν θα υπάρξει χρηματοδότηση και για άλλες ομάδες που θα μπορεί να ζητήσουν οικονομική βοήθεια για κατασκευή γηπέδου: «Οφείλουν να έχουν ολοκληρωμένες μελέτες και θα πάρουν όλοι τη σειρά τους. Ήμουν ένας από αυτούς που ψήφισαν τότε για την παραχώρηση του ‘Καραϊσκάκη’ και χαίρομαι που το βλέπω τώρα και αποτελεί ένα από τα καλύτερα γήπεδα της χώρας. Μακάρι να γίνει αυτό το γήπεδο στολίδι της ΑΕΚ και να γίνουν και άλλα 4-5, για να μην έχουμε μόνο γήπεδα κλουβιά στην Αττική».

«Επιμένει για Μολό ο Ολυμπιακός»

Αναφορά στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γιοάν Μολό έκανε ο γαλλικός Τύπος. «Ο παίκτης δείχνει να βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό», αναφέρει δημοσίευμα.

«Επιμένει για Μολό ο Ολυμπιακός»
Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο Γιοάν Μολό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ του «estrepublicain.fr» αναφέρει πως οι Πειραιώτες δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους και προσπαθούν να ρίξουν τις απαιτήσεις της Νανσί.

Το δημοσίευμα

«Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιοάν Μολό οδηγεί τους Έλληνες δημοσιογράφους να πολλαπλασιάζουν τα τηλεφωνήματά τους στη Γαλλία για να προσπαθήσουν να μάθουν περισσότερα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν στείλει άνθρωπο στη Γαλλία για να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του παίκτη και τη Νανσί.

Πλέον όλα δείχνουν ότι η καριέρα του παίκτη είναι στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η καριέρα του Μολό είναι προς το εξωτερικό. Από την πλευρά της, η Νανσί εμφανίζεται αποφασισμένη να παραμείνει σταθερή στις θέσεις της.

Δηλαδή, δεν σκοπεύει να πέσει από τα 6 εκατ. ευρώ που αξιώνει για την πώληση του παίκτη. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι εγγυήσεις που δίνουν οι ομάδες στις προσφορές τους, όπου τα μετρητά έχουν τη δική τους.

Ο παίκτης δείχνει να βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό
».
Πηγή: sport-fm.gr

«Αν όχι στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα»

Επανεξέταση όλων των φακέλων ζητεί ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρ. Πανόπουλος, με επιστολή στην ΕΠΟ σημειώνοντας πως ομάδες που δεν παίρνουν άδεια από την UEFA, δεν πρέπει να παίρνουν και από την ΕΠΟ.

«Αν όχι στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα»
Να επανεξεταστούν όλοι οι φάκελοι που έχουν προσκομίσει οι ομάδες για τη διαδικασία αδειοδότησης και να μη δίνεται η δυνατότητα σε όσες έχουν πάρει το «κόκκινο φως» από την UEFA να παίρνουν άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα καλεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

Δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τους μεταγραφικούς περιορισμούς σε ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ τονίζει πως αν τιμωρηθεί για την επιστολή αυτή, θα αποσύρει την ομάδα του από το Europa League.

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι «εννοούμε» τη μη αδειοδότηση των ομάδων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από την UEFA, ομάδες που είχαν αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, όπως αντιλαμβάνεστε τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά στην αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που εσείς προΐσταστε.

Σας καλούμε λοιπόν, να επανεξετάσετε τους φακέλους ανεξαιρέτως όλων των ομάδων από την αρχή, μη εξαιρουμένου της SKODA ΞΑΝΘΗ, όχι με κριτήρια «κατά το δοκούν», «κατά το φωνάζειν», «κατά το πολιτεύομαι» αλλά με κριτήρια που έχουν οι ομάδες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην UEFA.

Σας καλούμε σαν προεδρεύουσα αρχή να εφαρμόσετε το αυτονόητο: Ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA. Ομάδες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω αδειοδότησης να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε τα αυτονόητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται από την μία πλευρά η χώρα να θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τούτο να κάνει τεράστιες θυσίες, να υποφέρει και να ταλαιπωρείται τα μέγιστα όλο αυτό τον καιρό και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζονται λογικές που δεν αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό που πρέπει να είναι βέβαιο κ. Σαρρή είναι ότι δεν πρέπει ούτε να «κρυφτείτε», ούτε να «νίψετε τας χείρας σας». Έχετε μεγάλη ευθύνη για εκεί που οδηγείτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας,
Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο."

Υ.Γ. 1: Είναι αυτονόητο κ. Σαρρή ό,τι «αν πετάξετε το μπαλάκι» στη Superleague να αποφασίσει για το αν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η απάντηση θα είναι: Ναι, θα πρέπει να συμμετέχουν με περιορισμούς μεταγραφών, ένα παίκτη ερασιτέχνη, έναν επαγγελματία και τέσσερις από το NBA. Έτσι θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 2: Έχετε την επιλογή "για να μην κοροϊδευόμαστε", να καταργήσετε τις αδειοδοτήσεις και να είναι ανοιχτά τα πάντα για όλο το κόσμο και τον «ντουνιά».

Υ.Γ. 3: Αν η SKODA ΞΑΝΘΗ πρέπει να τιμωρηθεί για το σημερινό Δελτίο Τύπου, αναλαμβάνει το κόστος να μην συμμετέχει αυτή στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση και να συμμετέχει η επόμενη ομάδα γιατί ούτως ή αλλιώς, αυτό της το δικαίωμα, δεν το κατέκτησε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους
’.

«Χτυπά» Κανακούδη ο Απόλλωνας!!

Την πόρτα του Πέτρου Κανακούδη έχει χτυπήσει ο Απόλλωνας. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και απομένει η επίσημη ανακοίνωση.

«Χτυπά» Κανακούδη ο Απόλλωνας
Μετά την απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου, ο Απόλλωνας φουλάρει να κάνει την έκτη του μεταγραφή και αυτή πιθανότατα θα είναι του Πέτρου Κανακούδη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» τα έχει βρει σε όλα με τον Έλληνα μπακ και απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Κανακούδης αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και τότε θα επισημοποιηθεί ο «γάμος».

Τέλος, ο Τζον Καμαρά θα βρίσκεται και του χρόνου στο ρόστερ του Απόλλωνα αφού τα έχει βρει σε όλα με την διοίκηση και μόλις βρεθεί λύση σε ένα μικρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την προκαταβολή θα ανακοινωθεί και επίσημα.Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνονται για τερματοφύλακα!!

Στο εξωτερικό ψάχνει για τερματοφύλακα ο Λεβαδειακός.

Ψάχνονται για τερματοφύλακα
Η απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα είναι προτεραιότητα για τον Λεβαδειακό, δεδομένου ότι στο ρόστερ τους δεν υπάρχει κάποιος έμπειρος γκολκίπερ μετά τις αποχωρήσεις των Κυριακίδη και Κασμερίδη.

Η διοίκηση της ομάδας της Λιβαδειάς προς το παρόν κοιτάζει στο εξωτερικό, με τις φήμες να αναφέρουν πως η πράσινη ΠΑΕ προσπαθεί να κάνει το μπαμ με τη μεταγραφή ενός σπουδαίου παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνουν» Πάνο στην Πλατεία!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Ξενοφώντα Πάνου από τον Πανιώνιο.

«Κλείνουν» Πάνο στην Πλατεία
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ξενοφώντα Πάνου βρίσκεται ο Πανιώνιος.

Ο 23χρονος μπακ-χαφ έμεινε ελεύθερος από τον Θρασύβουλο και οι Νεοσμυρνιώτες έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, καταφέρνοντας να κλείσουν προφορική συμφωνία μαζί του.

Τη φετινή σεζόν ο νεαρός παίκτης έπαιξε σε 38 αγώνες, έχοντας πετύχει 5 γκολ σε 3255 λεπτά συμμετοχών. Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη με τους γνωστούς…!!

Χωρίς νέα πρόσωπα θα πραγματοποιηθεί η «πρώτη» του Πανθρακικού.

Πρώτη με τους γνωστούς…
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Πανθρακικού με τους... γνωστούς παίκτες, δεδομένου ότι η ομάδα της Κομοτηνής ακόμη δεν έχει προβεί σε καμία μεταγραφή.

Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές θα συναντηθούν για την «πρώτη» προπόνηση στις 25 Ιουνίου με τη διοίκηση της ομάδας να έχει μείνει στις προφορικές συμφωνίες.

Οι Θρακιώτες μπορεί να έχουν προχωρήσει σε ανανεώσεις των παικτών που πέρυσι στελέχωσαν το ρόστερ τους, ωστόσο όσον αφορά νέους παίκτες έχει μείνει μόνο στις προφορικές συμφωνίες, όπως οι Ζεκίνια, Χασομέρης και Παπαγεωργίου, οι οποίοι είναι αμφίβολο αν θα είναι παρόντες στην πρώτη προπόνηση.
Πηγή: sport-fm.gr

Σγουρός: «Θα επιστρέψει τα λεφτά στους πολίτες το γήπεδο»

Βέβαιος πως η κατασκευή του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Σγουρός: «Θα επιστρέψει τα λεφτά στους πολίτες το γήπεδο»
Μία επένδυση που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες χαρακτήρισε ο Γιάννης Σγουρός την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια απαντώντας στις κατηγορίες για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει 20 εκατ. ευρώ για το έργο.

«Αν τα έργα αυτά εδώ δεν επιστρέφουν πίσω στον πολίτη, τότε για ποια δράση μιλάμε; Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα επιστρέψει τα χρήματα στους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

«Χθες ήταν παγκόσμια μέρα των προσφύγων. Σκεφτείτε πριν πόσες δεκαετίες τόσοι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν και ήρθαν εδώ. Οφείλουμε όλοι μαζί στη νεολαία μας να δείχνουμε την ιστορία», πρόσθεσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «… δεν είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ, αλλά φίλος του Πανιωνίου».

Δεν αλλάζουν τα πλάνα τους!!

Ψυχραιμία επικρατεί στην Skoda Ξάνθη, στην οποία δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους μετά την ευχάριστη είδηση της συμμετοχή στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Δεν αλλάζουν τα πλάνα τους
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο ήταν στην Skoda Ξάνθη, η οποία μετά την αρνητική απάντηση της UEFA στον Παναθηναϊκό για τη συμμετοχή του στο Europa League, κερδίσει εκείνη τη θέση του «τριφυλλιού».

Οι Ακρίτες υποδέχθηκαν με ψυχραιμία την είδηση ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο οι «πράσινοι» κόπηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Μάλιστα, εδώ και καιρό οι Θρακιώτες τόνιζαν πως ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση δεν θα αλλάξει τον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό.

Όσον αφορά την προετοιμασία, το βασικό στάδιο θα αρχίσει πριν από την 1η Ιουλίου, ώστε να έχει ολοκληρωθεί κοντά στις 18 του ίδιου μήνα, οπότε και είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι για το Europa League.Πηγή: sport-fm.gr

Χειροπέδες σε 27 οδηγούς ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα!!

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ.

Χειροπέδες σε 27 οδηγούς ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα
Στη σύλληψη 27 οδηγών ταξί για παρέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους προχώρησαν αστυνομικοί, μετά από ελέγχους που διενήργησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε διάφορες «πιάτσες» της Αττικής. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκαν 26 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι έγιναν μπροστά από τους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Όπως προέκυψε, οι 23 από τους οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου, προκαλούσαν παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Τρεις από αυτούς είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 11,9 γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

Έφτασε στο Ηράκλειο ο Γκαλέτι!!

Την αποθέωση από 400 φιλάθλους του ΟΦΗ γνώρισε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», κατά την άφιξή του, το νέο απόκτημα των «μελανόλευκων», Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Έφτασε στο Ηράκλειο ο Γκαλέτι
Το πόδι του επί κρητικού εδάφους πάτησε το νέο απόκτημα του ΟΦΗ, Λουτσιάνο Γκαλέτι για χάρη του οποίου το «παρών» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης» έδωσαν πάνω από 400 φίλαθλοι της ομάδας.

Μάλιστα, η πτήση του Αργεντινού άργησε κατά μία ώρα περίπου, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου του Ηρακλείου τον περίμεναν στις 17:00, όμως ο Γκαλέτι, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη, έφτασε λίγο μετά τις 18:00.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες ο 33χρονος παίκτης έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους διοικούντες την ΠΑΕ και το μόνο που μένει, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΟΦΗ είναι να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Καμία αναβολή στο Confederations λόγω διαδηλώσεων!!

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε η FIFA, σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων στη Βραζιλία.

Καμία αναβολή στο Confederations λόγω διαδηλώσεων!
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων του βραζιλιάνικου Τύπου, που ήθελαν τη FIFA να αναβάλει για λόγους ασφαλείας αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών λόγω των τεράστιων διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προχώρησαν από τη Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, στη FIFA ήρθαν σε συμφωνία με τις αστυνομικές αρχές της διοργανώτριας χώρας για περισσότερα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ταϊτή στο «Μαρακανά» βρίσκονταν σε επιφυλακή περίπου 1.500 οπλισμένοι αστυνομικοί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Αντίστοιχη εικόνα, έξω από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης αναμένεται να υπάρξει και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Εσείς δωράκια, εμείς… γκολάκια!!

Ούτε τα δώρα που τους έκαναν πριν τη σέντρα του αγώνα οι παίκτες της Ταϊτής δεν… μαλάκωσαν τους Ισπανούς που απάντησαν στις αβρότητες με γκολ και μάλιστα μπόλικα!

Εσείς δωράκια, εμείς… γκολάκια!
Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ταϊτή για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, οι ποδοσφαιριστές του νησιωτικού κράτους έδωσαν από ένα περιδέραιο σε κάθε αντίπαλό τους ως ένδειξη σεβασμού.

Η κίνηση αυτή έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τον κόσμο στο γήπεδο που χειροκρότησε, δεν βρήκε όμως μιμητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι «φούριας ρόχας» όχι μόνο δεν φοβήθηκαν τους… Ταϊτινούς και δώρα φέροντες, αλλά τελικά τους νίκησαν και με το ευρύ 10-0!Πηγή: sport-fm.gr

«Χάλκινη» η Ελλάδα στο ομαδικό της ενόργανης!!

Το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, κατέκτησαν οι Ελληνίδες γυμνάστριες.

«Χάλκινη» η Ελλάδα στο ομαδικό της ενόργανης
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Μερσίνη της Τουρκίας, ανέβηκε η Ελλάδα στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής.

Οι Βάσω Μιλλούση, Μαγδαλένα Τριχοπούλου, Μυρόπη Χριστοφιλάκη και Μαρία Σίμου συγκέντρωσαν 148,997 βαθμούς κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

«Χρυσές» αναδείχθηκαν οι Ιταλίδες με 165,396 βαθμούς ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Γαλλίδες με 158,895 βαθμούς.
Πηγή: sport-fm.gr

«Η σκέψη μας θα είναι μαζί σας»

Την ελπίδα η Εθνική Νέων να πραγματοποιήσει μια πορεία ανάλογη του παρελθόντος εξέφρασαν οι διεθνείς της Ανδρών, μέσω επιστολής που έστειλαν στους παίκτες του κ. Τσάνα.

«Η σκέψη μας θα είναι μαζί σας»
Επιστολή με την οποία εύχονται καλή επιτυχία στους νεαρούς παίκτες του Κώστα Τσάνα για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας έστειλαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών σάς ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στους αγώνες σας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Να ξέρετε ότι η σκέψη μας θα είναι μαζί σας.

Γνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που έχετε εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές τουρνουά, αλλά να ξέρετε ότι αυτή η ευθύνη είναι ταυτόχρονα και ένα προνόμιο που έχουν οι καλύτεροι.

Εσείς είστε οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της χώρας μας και αυτό το γεγονός δε θα αλλάξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν έχουν οι προσπάθειές σας.

Η εκπροσώπηση της χώρας μας σε Μουντιάλ ισοδυναμεί ήδη με μεγάλη αθλητική επιτυχία, την οποία εσείς έχετε φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε να είστε γεροί, τυχεροί και να διατηρήσετε το πνεύμα του νικητή που σας διακρίνει.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών».

Σταφυλίδης: «Έχουμε φιλοδοξίες για το Μουντιάλ»

Τους στόχους της Εθνικής Νέων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας έθεσε ο Κώστας Σταφυλίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Σταφυλίδης: «Έχουμε φιλοδοξίες για το Μουντιάλ»
Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάνουν μια αξιόλογη πορεία στο Μουντιάλ της Τουρκίας είναι στην Εθνική Νέων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης.

«Χωρίς φιλοδοξίες δε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα, όμως η ατομική διάκριση περνάει πάντα μέσα από τη διάκριση της ομάδας», τόνισε ο διεθνής μπακ της Λεβερκούζεν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ

Αισθάνεσαι έτοιμος για το τουρνουά; Πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας;

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια πολύ καλή προετοιμασία, δίνοντας δύο φιλικά ματς με πολύ δυνατούς αντιπάλους, τη Σερβία και τη Γαλλία. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι στο πρώτο ματς του ομίλου με αντίπαλο το Μεξικό. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία παίρνουμε μέρος για πρώτη φορά και δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία χαμένη».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ελληνικής ομάδας;

«Οι περισσότεροι παίκτες αυτής της ομάδας παίζουν μαζί στις μικρές Εθνικές Ομάδες από το 2009. Συνεπώς, το δυνατό σημείο μας είναι η ομοιογένεια. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, οι παίκτες παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τους εαυτούς τους».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις άλλες ομάδες του 4ου ομίλου; Ποια πιστεύεις ότι θα σας δημιουργήσει προβλήματα;

«Όλες οι ομάδες του τουρνουά και κατά συνέπεια του ομίλου μας είναι εξαιρετικές. Το Μεξικό είναι η συνέχεια της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Παίδων. Επίσης, κατέκτησε με σχετική άνεση το Πρωτάθλημα της Κεντρικής Και Βόρειας Αμερικής. Διαθέτει πολύ καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος. Η Παραγουάη και το Μάλι διαθέτουν επίσης πολύ καλές ομάδες που στηρίζονται στην ομαδικότητα και τη δύναμη. Θα παίξουμε για πρώτη φορά με ομάδες εκτός Ευρώπης, με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού η καθεμία και αυτό από μόνο του προκαλεί δυσκολίες».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο τουρνουά;

«Κύριος στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρώ εφικτό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά τα ματς είναι νοκ-άουτ και όλα θα είναι ανοιχτά».

Παίκτες όπως οι Μαραντόνα, Μέσι και Ινιέστα αναδείχθηκαν σε μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου μέσω της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Γνωρίζω πολύ καλά, όπως και οι συμπαίκτες μου ότι όλα τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν στο παρελθόν και έγιναν γνωστά μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων. Χωρίς φιλοδοξίες δε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα, όμως η ατομική διάκριση περνάει πάντα μέσα από τη διάκριση της ομάδας».

Ποιοι παίκτες πιστεύεις ότι θα κάνουν τη διαφορά στην Τουρκία;

«Στην Τουρκία θα πάρουν μέρος τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου από όλες τις ηπείρους. Ο καθένας παίκτης μπορεί να προκαλέσει τον θαυμασμό των φιλάθλων. Συνήθως, όμως, ξεχωρίζουν οι παίκτες των ομάδων που τερματίζουν στις υψηλότερες θέσεις».

Ανακοίνωσε Σκόνδρα ο ΠΑΟΚ!!

Την απόκτηση του Γιάννη Σκόνδρα ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τετραετές συμβόλαιο υπέγραψε ο 23χρονος μπακ.

Ανακοίνωσε Σκόνδρα ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Γιάννη Σκόνδρα στον ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο.

Μετά την προφορική συμφωνία, ο ποδοσφαιριστής μετέβη στα γραφεία του "Δικέφαλου του Βορρά" και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή για τους Θεσσαλονικείς μετά την απόκτηση του Ινίγκο Λόπεθ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον 23χρονο αμυντικό Γιάννη Σκόνδρα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο πρώην αρχηγός του Ατρομήτου, που αγωνιζόταν στην ομάδα του Περιστερίου από το 2005, ήταν μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων (Κ17, Κ19, Κ21), ενώ έχει κληθεί (χωρίς να αγωνιστεί ακόμη) και στην εθνική Ανδρών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος.

Προτού μετακομίσει στον Ατρόμητο, ο 23χρονος αμυντικός είχε κλέψει τις εντυπώσεις αγωνιζόμενος στον Ασκληπιό Τρικάλων.

«Για τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού»

Αποφασισμένος να χτίσει μία νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αιχμές για τον Ολυμπιακό και όσους τον αμφισβήτησαν, αλλά και η «συγγνώμη» στον κόσμο.

«Για τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού»
Στη δέσμευση πως ο Παναθηναϊκός θα χτίσει μία νέα δυναστεία προχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως θέλει να πορευτεί πολλά χρόνια στον πάγκο με τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης πίσω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αποκάλυψε πως είναι θέμα χρόνου η ανανέωση συμβολαίου του Διαμαντίδη, αλλά και πως προσπαθεί να μεταπείσει τον Τσαρτσαρή να μην κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ άφησε αιχμές για τον Ολυμπιακό, τη στάση της διοίκησής του στους ελέγχους ντόπινγκ και την τιμωρία που επιβλήθηκε στους «ερυθρόλευκους» για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για:

-το δύσκολο ξεκίνημα: «Πέρσι τέτοια εποχή, στο υπερωκεάνιο που λέγεται ο Παναθηναϊκός είχαμε μείνει τρεις άνθρωποι, εγώ, ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και στο αγωνιστικό τμήμα ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα, επειδή ήξερα ότι υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μου. Κάναμε στην αρχή λάθη, αλλά υπήρχε διάθεση να τις διορθώσουμε και το κάναμε. Το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει. Μου στάθηκαν ο πατέρας μου, ο θείος μου ο Κώστας, αλλά και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που παρόλα τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά ήταν δίπλα μου. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για το καλό του Παναθηναϊκού».

-την αμφισβήτηση που δέχτηκε: «Γνωρίσαμε μεγάλη αμφισβήτηση. Κανονικά έπρεπε να έχω δημοσιεύματα όπως ‘τρομοκρατία με Αργύρη’ και άλλα πολλά. Χαίρομαι που αυτούς που τα γράψανε δεν τους βλέπω εδώ πέρα, γιατί δεν έχουν αυτά που χρειάζονται για να έρθουν εδώ πέρα. Μέχρι και τους καθρέφτες έχουν κατεβάσει από τα σπίτια τους για να μην βλέπουν τον εαυτό τους. Στηρίζοντας τις επιλογές που κάναμε το αποτέλεσμα στο τέλος μάς δικαίωσε. Όλοι αυτοί έκαναν λάθος. Εμείς έπρεπε να πάμε καλά, άσχετα με ό,τι έλεγαν, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης. Κάναμε λάθη και θα ξανακάνουμε. Όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει από ποιους διαβάζει και τι. Να ξέρει ποιοι μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

-το έργο του Αργύρη Πεδουλάκη: «Ήταν η πρώτη μας επιλογή και του είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Αργύρης μάς δικαίωσε και αν υπήρχε το μπάτζετ προηγούμενων ετών θα είχαμε κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Θα ήθελα να είμαστε μαζί τουλάχιστον άλλη μια πενταετία μαζί για να κυκλοφορούν οι Παναθηναϊκοί με το χαμόγελο στα χείλη. Το ‘απόλυτα πετυχημένος’ ούτε καν εκφράζει την προσφορά του. Διάβαζα πως έρχεται ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και μαζί θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τη νέα δυναστεία του Παναθηναϊκού».

-την κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη χρονιά του: «Το νταμπλ το καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ' την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Ο πατέρας μου μετά το πρωτάθλημα μού είπε: 'Αλήθεια; Τον γαύρο 3-0; Τόσο εύκολα;'».

-τη βοήθεια του κόσμου: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο που αντιμετώπισε προβλήματα για να έρθει στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μη συμβεί κάτι ανάλογο του χρόνου. Κερδίσαμε το στοίχημα του κόσμου και ελπίζω να μας αγκαλιάσει αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας. Αυτό είναι που τους ζητάω».

-τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».

-τον Κώστα Τσαρτσαρή: «Προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφασή του. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει ως αθλητής. Από τη στιγμή που θα εμμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει, είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο σύλλογο. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί και θα δούμε».

-το σχεδιασμό της ομάδας: «Έχουμε ήδη αρχίσει να μιλάμε με τον κόουτς. Η διάθεση είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής μπορούμε, αλλά και νέα παιδιά».

-την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό: «Ναι μεν βγήκε η ποινή, αλλά να δούμε τι θα γίνει και στο ΑΣΕΑΔ. Ελπίζω να μην ακούσουμε τίποτα περίεργο το καλοκαίρι. Είναι τρίτη φορά που συμβαίνει. Το 2010 δεν τελείωσε το παιχνίδι, φέτος δεν ήρθαν στην απονομή του Κυπέλλου και στον τρίτο τελικό πάλι διακόπηκε ο αγώνας. Βάσει κανονισμών έπρεπε να φάει μία ακόμη αγωνιστική ο Ολυμπιακός. Θέλω να πιστεύω πως η τιμωρία δεν θα πέσει, αλλά θα φάει και μία επιπλέον αγωνιστική ο Ολυμπιακός, όπως ορίζουν οι κανονισμοί».

-το αν θα επιχειρήσει ανακωχή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού: «Εγώ από την πλευρά μου έκανα πολλές προσπάθειες φέτος. Είπα και στην ΕΦΙΠ πως διάθεσή μου είναι να μην υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση σε καμία από τις κινήσεις μου. Ρωτήστε τους κυρίους Αγγελόπουλος. Όταν δεν βρίσκεις ανταπόκριση, κάτι δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου».

-τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα: «Συζητήσαμε όλες τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για θέματα διαιτησίας, οργανωτικά, τις εξοντωτικές τιμωρίες που μας επιβλήθηκαν. Θέλω να πιστεύω πως έχει αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση. Νομίζω πως η Ευρωλίγκα έχει καταλάβει πως ήταν υπερβολική. Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που δεν μπορούσε να τους σταματήσει τίποτα στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να εισπράττει ο Παναθηναϊκός το σεβασμό που πρέπει».

-την υπόθεση με τους ελέγχους ντόπινγκ: «Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Υπήρχε ένα δημοσίευμα. Εμείς τοποθετηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Ζητήσαμε από την πολιτεία για να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρχουν σκιές. Η θέση μας αυτή είναι. Ο Ολυμπιακός δεν τοποθετήθηκε καθόλου σε αυτό το θέμα, παρά μόνο σε μια τοποθέτηση του κύριου Μπαρτζώκα που προς τιμή του είπε πως πρέπει να γίνουν έλεγχοι».

Bill, Λο, Πέτγουεϊ και Μαυροκεφαλίδης!!

Πέραν της ανανέωσης του Κάιλ Χάινς, στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό είναι αυτές των Σπανούλη και Λο. Έτοιμος να υπογράψει ο Πέτγουεϊ, «θερμό» ενδιαφέρον για Μαυροκεφαλίδη.

Bill, Λο, Πέτγουεϊ και Μαυροκεφαλίδης
Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη για να κρατήσει τον Κάιλ Χάινς και η υπόθεση αυτή θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Σειρά θα πάρουν δύο ακόμη παίκτες που έχουν κομβικό ρόλο στα πλάνα για την επόμενη σεζόν. Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Έισι Λο.

Με τον πρώτο επαφή θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Ο Λαρισαίος γκαρντ βρίσκεται οικογενειακώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του και περιμένει. Δεδομένα είναι περιζήτητος (Μπαρτσελόνα και ομάδες της Τουρκίας τον θέλουν), αλλά θα μιλήσει πρώτα με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στον Έισι Λο, βρίσκεται στις ΗΠΑ και περιμένει. Προφανώς θα χρειαστεί μία αύξηση στις απολαβές που είχε φέτος για να παραμείνει. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος πως θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά θέλει να ανταμειφθεί για την προσφορά του.

Στα μεταγραφικά, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πιθανότατα θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των πρωταθλητών Ευρώπης. Με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ υπάρχει συμφωνία και αναμένεται να υπογράψει για 1+1 χρόνια.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο παλιόφιλος των «ερυθρολεύκων» είναι ελεύθερος και δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής-μετά από μία διετία-στο λιμάνι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέρεται να έχει εισηγηθεί την απόκτησή του θεωρώντας πως μπορεί να προσφέρει πολύ στις θέσεις των ψηλών, αλλά και να δώσει λύσεις στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, όπου ο Ολυμπιακός είχε φέτος επιθετικό πρόβλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανέβηκε για Χάινς ο Ολυμπιακός!!

Βελτιωμένη πρόταση ανανέωσης συμβολαίου κατέθεσε χθες στον Κάιλ Χάινς ο Ολυμπιακός. Αισιοδοξία για το «ναι» του Αμερικανού σέντερ που απαντάει άμεσα.

Ανέβηκε για Χάινς ο Ολυμπιακός!
Θέλει να τον κρατήσει και το δείχνει με κάθε τρόπο. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τον Κάιλ Χάινς η παραμονή του οποίου κρέμεται από μία λεπτή κλωστή, με τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς και η αγωνία να έχει φτάσει στα ύψη, καθώς όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε λίγες ώρες από την τελική απόφαση του Αμερικανού σέντερ. Οι «ερυθρόλευκοι», βλέποντας ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει καταθέσει πρόταση κατά 600 χιλιάδες δολάρια μεγαλύτερη από τη δική τους (2,4εκατ. για δύο χρόνια έναντι 1,8), επικοινώνησαν εκ νέου με το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και ανέβασαν τη προσφορά τους.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν πλέον ένα εκατομμύριο για κάθε χρόνο συμβολαίου, γεγονός που γεφυρώνει σημαντικά το χάσμα με τη πρόταση της «αρκούδας» και δείχνει παράλληλα πόσο εκτιμούν τη προσφορά του σε αυτή τη μαγική για την ομάδα διετία. Ο Χάινς αναμένεται εκτός απροόπτου να απαντήσει ίσως και σήμερα, την ώρα που είναι άγνωστο αν η ΤΣΣΚΑ θα ανεβάσει και άλλο τα χρήματα που προσφέρει –για να καλύψει και το χάντικαπ του συναισθηματικού δεσίματος του παίκτη με την ομάδα-.

Ρόλο και μάλιστα σημαντικό στο τι θα κάνει η ομάδα της Μόσχας, θα παίξει όπως όλα δείχνουν και η απόφαση του Στέφαν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ του Παναθηναϊκού, έχει δεχθεί ισόποση με τον Χάινς πρόταση (2,4εκατ. δολάρια για δύο χρόνια, 1,8 του δίνουν οι «πράσινοι»), θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά δέχεται αφόρητες πιέσεις από τη ρωσίδα σύζυγό του να μετακομίσουν στη Μόσχα. Αν η ΤΣΣΚΑ δει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες για τον Λάσμε θα κάνει πιθανότατα πίσω για τον Χάινς, που δείχνει πάντως με τα υπάρχοντα δεδομένα να «γέρνει» πλέον περισσότερο στην παραμονή του στον Ολυμπιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Φώτσης και Λάσμε παίρνουν σειρά!

Η… ανακοίνωση του Αντώνη Φώτση και η παραμονή του Στεφάν Λάσμε παίρνουν σειρά προτεραιότητας για τον Παναθηναϊκό μετά την απόκτηση των Παππά και Γιάνκοβιτς.

Φώτσης και Λάσμε παίρνουν σειρά
Μετά την απόκτηση των Νίκου Παππά και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, συνεχίζονται οι κινήσεις του Παναθηναϊκού για τη συμπλήρωση του παζλ της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Σειρά στις ανακοινώσεις παίρνει ο Αντώνης Φώτσης. Με τον 32χρονο πάουερ φόργουορντ υπάρχει πλήρης συμφωνία και είναι έτοιμος να επιστρέψει για τρίτη φορά στο «τριφύλλι».

Σε ό,τι αφορά στις ανανεώσεις, με δεδομένη τη συμφωνία με τους Διαμαντίδη και Γκιστ, αλλά και εκκρεμείς τις υποθέσεις των Κάρι, Ματσιούλις και Σχορτσανίτη, το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στον Στεφάν Λάσμε.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ έχει πρόταση 1,5 εκατ. δολαρίων για διετές συμβόλαιο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που όμως «χτυπά» και τον Κάιλ Χάινς (θέλει να αποκτήσει έναν από τους δύο). Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη πρόταση στον 30χρονο Αφρικανό άσο, αλλά προτίθεται να του διπλασιάσει τις φετινές αποδοχές, που ήταν 375.000 δολάρια προσφέροντάς του τη σιγουριά τριετούς συμβολαίου με κλιμακωτά αυξανόμενες αποδοχές.
Πηγή: sport-fm.gr

Γιάνκοβιτς: «Θα χαιρόταν και ο πατέρας μου»

Αδιαφορεί ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς για όσους επικρίνουν την απόφασή του να φύγει από τον Πανιώνιο για τον Παναθηναϊκό και δηλώνει βέβαιος πως έκανε τη σωστή επιλογή.

Γιάνκοβιτς: «Θα χαιρόταν και ο πατέρας μου»
Η απόφαση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό επικρίθηκε από πολλούς οπαδούς του Πανιωνίου. Ορισμένοι δεν του συγχωρούν ότι επέλεξε να παίξει στην ομάδα απέναντι στην οποία ο πατέρας του είχε εκείνον τον σοβαρότατο (αυτό)τραυματισμό, που τελικά του στοίχισε και τη ζωή. Ο ίδιος πάντως δεν αμφιβάλλει για την επιλογή του και τονίζει πως αν ζούσε ο αείμνηστος Μπόμπαν θα χαιρόταν για τη μεταγραφή του.

«Καλώς ή κακώς, υπήρξαν ήδη θετικά και αρνητικά σχόλια. Κρατάω μόνο τα θετικά, τα αρνητικά τούς αφήνω να τα συνεχίσουν. Απλά η επιλογή μου είναι αυτή και πιστεύω πως ό,τι κι αν λένε, αν ζούσε ο πατέρας μου θα χαιρόταν πολύ γι’ αυτή τη μέρα και το επίπεδο που έφτασα. Αυτοί που πραγματικά είμαι στην καρδιά τους είναι κι αυτοί που κρατάω από την οικογένεια του Πανιωνίου», δήλωσε στην «Πράσινη».

«Οφείλω το σημείο που έφτασα στους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν, αλλά και σε αυτούς που δεν με πίστεψαν. Αυτούς που με έβαλαν σε δεύτεροι μοίρα. Οι αμφισβητίες σού δίνουν το καύσιμο, οι κακοί άνθρωποι είναι λες και σε κλωτσάνε προς τα πάνω και αναγκάζουν τους άλλους να σε πιστέψουν», πρόσθεσε.

Όσο για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του πλέον, είπε: «Μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία από ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει και σε μια ομάδα που έχει πάρει έξι Ευρωλίγκες και 33 πρωταθλήματα. Με αγχώνει θετικά που η ομάδα πήρε το νταμπλ και μακάρι να καταφέρουμε όλοι μαζί κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Πιστεύω πως τώρα ξεκινά η δουλειά. Η καριέρα μου είχε πολλές αναταράξεις, αλλά με μια σταθερή πορεία τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Όταν έφτασα σε αδιέξοδο, άλλαξαν κάποια πράγματα στο μυαλό μου και πήρα το δρόμο προς τα πάνω. Ακόμη όμως δεν έχω φτάσει στο 100%». Πηγή: sport-fm.gr

Από τον Νικολαΐδη το πρώτο μετάλλιο!!

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 80 κιλών στο τάε κβον ντο, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Από τον Νικολαΐδη το πρώτο μετάλλιο
Από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ήρθε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες που πραγματοποιούνται στην Μερσίνη της Τουρκίας.

Ο δύο φορές Έλληνας Ολυμπιονίκης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 80 κιλών στο τάε κβον ντο. Ο 34χρονος πρωταθλητής αφού πέρασε τους Γιασίν Τραμπλέσι (Τουρκία) και Βάνια Μπάμπιτς (Σερβία), βρέθηκε στον τελικό με αντίπαλο τον Τούρκο Αλί Σαρί τον οποίο όμως δεν μπόρεσε να νικήσει και να ανέβει στον υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία των 49 κιλών, η Ιωάννα Κούτσου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πάουλα Μπένες Ιμπάνιεθ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Βασιλιάς και δυνάστης!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς τήρησε το λόγο του. Με μία βασιλική εμφάνιση οδήγησε το Μαϊάμι στη νίκη με 95-88 επί των Σπερς και στο τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους κερδίζοντας και το βραβείο του MVP.

Βασιλιάς και δυνάστης
Ένας σεληνιασμένος Λεμπρόν Τζέιμς οδήγησε το Μαϊάμι στο τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δεύτερο συνεχές και για τον ίδιο δεύτερο προσωπικό. Ο «βασιλιάς» οδήγησε τη Χιτ στο 95-88 επί των Σπερς στον έβδομο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών έχοντας 37 πόντους και 12 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Ντουέιν Ουέιντ και Σέιν Μπατιέ, ενώ Ντάνκαν και Λέοναρντ πάλεψαν περισσότερο για τα «σπιρούνια» που έδωσαν μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι Τεξανοί ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με +7 (4-11) έχοντας πρωταγωνιστές τους Ντάνκαν και Λέοναρντ σε άμυνα κι επίθεση, αλλά οι γηπεδούχοι παρά τη νευρικότητα του Λεμπρόν με την είσοδο του Άντερσεν βελτιώθηκαν αμυντικά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με ένα επί μέρους σκορ 8-1 και προηγούμενη 18-16.

Με τον Μπατιέ να φτάνει τα 3/3 τρίποντα η Χιτ έφτασε στο 21-16 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την ώρα που ο Μπος αποχωρούσε με τρία φάουλ. Ο Λεμπρόν αφυπνίστηκε και με δύο τρίποντα, ένα έμμεσο κι ένα από τα 7,25μ., έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +6 (33-27). Ντάνκαν και Τζινόμπιλι έδωσαν λύσεις στα «σπιρούνια» που πέρασαν μπροστά (40-42), όμως με προσωπικά καλάθια των Ουέιντ και Λεμπρόν το Μαϊάμι έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 46-44.

Τα διαδοχικά τρίποντα του Λεμπρόν διατάραξαν την ισορροπία του ματς (62-57) στα μέσα του τρίτου δωδεκαλέπτου, όμως οι Σπερς δεν το έβαλαν κάτω και προσπέρασαν με τρεις (64-67). Δύο «βόμβες» από Μπατιέ και Τσάλμερς στα τελευταία 25’’ της περιόδου έβαλαν τη Χιτ ξανά σε θέση οδηγού (72-71) και το θρίλερ συνεχίστηκε.

Οι γηπεδούχοι χάρη στα… όργια του Λεμπρόν και τη μνημειώδη ευστοχία του Μπατιέ από τα 7,25μ. (6/7) έφτασαν στο 88-82, 3:11 πριν το τέλος, αλλά οι Σπερς πότε με τον Ντάνκαν και πότε με τον Λέοναρντ δεν τους άφηναν να… χαρούν (90-88 δύο λεπτά πριν το τέλος). Ο ηγέτης του Μαϊάμι με σουτ από τα πέντε μέτρα έδωσε στην ομάδα του εικόνα… νικήτριας γράφοντας το 92-88 στα 28’’ πριν το τέλος. Οι βεβιασμένες επιλογές του Τζινόμπιλι και οι βολές των πρωταθλητών έγραψαν τον επίλογο.

Δωδεκάλεπτα: 18-16, 46-44, 72-71, 95-88.

Χιτ: Λεμπρόν 37 (8/8 βολές, 7/13 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 12 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψ.), Ουέιντ 23 (1/2 βολές, 11/21 δίποντα, 10 ριμπ.), Μπατιέ 18 (6/8 τρίποντα), Τσάλμερς 14, Άντερσεν 3, Μπος (7 ριμπ.), Μίλερ, Άλεν, Χάσλεμ.

Σπερς: Ντάνκαν 24 (8/8 βολές, 8/18 δίποντα, 12 ριμπ., 4 κλεψ.), Λέοναρντ 19 (16 ριμπ.), Τζινόμπιλι 18 (5 ασίστ), Πάρκερ 10, Γκριν 5, Νιλ 5, Ντιό 5, Σπλίτερ 2, Τζόζεφ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τέλος» ο Βερδού!!

Ο Ολυμπιακός δεν περιμένει τον Βερδού, αφού η απάντηση δεν ήρθε ούτε σήμερα! Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν αλλού την προσοχή τους! Απάντηση θετική δεν ήρθε... ούτε σήμερα στα γραφεία του Πειραιά από τον Βερδού και το χαρτί του Καταλανού μέσου... κάηκε! Τι και αν ο Ολυμπιακός είχε κάνει την καλύτερη πρόταση, ο πρώην μέσος της Εσπανιόλ είχε να ξεπεράσει το... εμπόδιο της οικογένειας, το οποίο ήταν τελικώς αξεπέραστο. Η Μπέτις που μπήκε δυνατά στο κόλπο έδινε 400.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που προσέφεραν οι Πειραιώτες, αλλά η γυναίκα του Βερδού τον πίεζε να μείνουν στην Ισπανία. Βέβαια, ο 31χρονος μέσος δεν έχει δώσει την οριστική απάντηση σε κάποια ομάδα, ωστόσο από τον Ολυμπιακό δεν είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν περισσότερο... Έτσι, οι ερυθρόλευκοι στρέφονται σε άλλες λύσεις για την θέση του δημιουργικού μέσου!Πηγή: gazzetta.gr

Aηδιασμένος με τα σχόλια για Γιάνκοβιτς!!

Ο Ηλίας Λιανός έβαλε κατά όλων όσοι «αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου» και προκαλούν «την αποστροφή και την αποδοκιμασία μου» με τη στάση τους στη μετακίνηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Παναθηναϊκό.
Η υπογραφή του 23χρονου φόργουορντ στον Παναθηναϊκό προκάλεσε ποικίλια σχόλια σε βάρος του από μερίδα φίλων του Πανιωνίου κι όχι μόνο. Ο ισχυρός άνδρας της «κυανέρυθρης» Κ.Α.Ε. έσπευσε να εξηγήσει πως αυτά δεν εκφράζουν κανέναν εντός της ομάδος και τους απάντησε με τον δικό του τρόπο.
Αναλυτικά η επίσημη τοποθέτησή του:
Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι η αντίδραση κι η τοποθέτηση κάποιων, που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου, για την απόφαση του Βλάντο Γιάνκοβιτς να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό δεν εκφράζει τον επίσημο Πανιώνιο κι εμένα προσωπικά. Η ανάρτηση σε ιστοσελίδα «φιλάθλων» του Πανιωνίου για την μετακίνηση του Γιάνκοβιτς προκαλεί την αποστροφή και την αποδοκιμασία μου, όπως και, θέλω να πιστεύω, κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου του Πανιωνίου. Τέτοιους «φιλάθλους» δεν θέλω στον Πανιώνιο κι η αδιανόητη αντίδραση τους με κάνει να αναρωτιέμαι εάν πρέπει να συνεχίσω την ενασχόληση μου με το μπάσκετ.
Προσωπικά, ευχαριστώ τον Βλάντο Γιάνκοβιτς για την προσφορά του στον Πανιώνιο. Με τον Βλάντο με συνδέει πολύχρονος συναισθηματικός δεσμός από τότε που ήταν μικρό παιδί και θα χαιρόμουν το ίδιο για την μεταγραφή του σε οποιαδήποτε ομάδα του υψηλότερου επιπέδου. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Με τρύπιο σώβρακο σε κοσμικό ντεφιλέ!

Ο Αποδυτηριάκιας περιγράφει για τη μπούκα του Γιάννη Αλαφούζου στην ιδιαίτερα της ΟΥΕΦΑ, χωρίς πρόσκληση και χωρίς την πρέπουσα ενδυμασία.
Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Ποτέ. Αυτά, εκτός όλων των άλλων, τα οποία έκανε ο Ιωάννης Αλαφούζος ειδικά για να αδειοδοτηθει  ο αδειοδοτημένος (!) Παναθηναϊκός, έχουν την εξήγησή τους. Ασφαλώς. Παιδιά της πιάτσας είμαστε, χρόνια στο πεζοδρόμιο της μπάλλας κι αν δεν τα ξέρουμε όλα, τουλάχιστον τα υποψιαζόμαστε. Ας περιοριστούμε σήμερα στα γεγονότα και να αφήσουμε στην καβάτζα τις θεωρίες συνωμοσίας.
Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο και αληθινό περιστατικό. Dinner σε έπαυλη της Ελβετίας όπου η  UEFA έχει προσκαλέσει τη high society της Ευρώπης. Παρόντες όλοι οι billionaire ιδιοκτήτες ΠΑΕ  και οι επώνυμοι bon viveur οπαδοί, όλοι αυτοί που πληρώνουν με platinum credit cards.
Ξαφνικά ένα επεισόδιο στην πύλη έφθασε να προκαλέσει ένα μικροπανικό στην κοσμική εκδήλωση. Κάποιος κύριος που αυτοσυστήνεται σαν «Αλαφούζος» και «Παναθηναϊκός club», με μπλου τζην (!) και στο χέρι ένα σουβλάκι με τζατζήκι απ’ όλα (!!!), επιμένει να περάσει, παρά την ευγενέστατη στάση των bodyguards, που κι αυτοί ακόμα φορούσαν σμόκιν.
Ο Αλαφούζος ξεπέζεψε από ένα smartaki ανάμεσα σε θηριώδη Jeep και luxurious cars και προσπαθούσε να εισβάλλει με το αίτημα να ακυρωθεί η αδειοδότηση της ΕΠΟ στα Γιαννενα και να αγωνιστεί στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ παρακολουθούσαν αμήχανα το όλο σκηνικό από ένα video wall και πάντες, από τον Mισελ Πλατινί μέχρι τον Ρομάν Αμπράμοβιτς απορούσαν για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά ενός γνωστού, κατά τα άλλα, low profile ατόμου όπως είναι ο μεσιέ Αλαφούζος.
Ουδείς από την ΟΥΕΦΑ είχε προσκαλέσει τον κύριο Αλαφούζο. Ένα αυτό. Δύο, κανείς δεν ζήτησε από κανέναν κάποια εξήγηση όταν όλα είναι γραμμένα στα χαρτιά. Και τα χαρτιά λένε ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα κυκλοφορεί με τρύπιο σώβρακο. Είναι χρεωμένος. Τι σημαίνει αυτό;
Πρωταθλητής να ήταν ο Παναθηναϊκός με το φάκελλο που εμφανίζει δεν έχει δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη. Μία ΠΑΕ με bad standing   σ’ όλα τα επίπεδα. Γιατί, λοιπόν, τόσος θόρυβος, τέτοιο θέατρο από τον κύριο Αλαφούζο; Σίγουρα ο άνθρωπος παίζει τα πλάνα του.

Για τις ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ της σημερινής Ελλάδος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Περιμένετε τον αποδυτηριάκια να σας πει τη μαύρη αλήθεια; Αυτό είναι εθνικό κατάντημα. Να μη σου λέει τη μαύρη αλήθεια ο πρωθυπουργός σου, ο αρχηγός του κόμματός σου, ο βουλευτής της περιοχής σου. Ένας άνθρωπος πνευματικός, ένας δημοσιογράφος, ένας τηλεπαρουσιαστής. Να σου πει, δηλαδή, ότι πλέον και τυπικά και ουσιαστικά δεν είσαι αφεντικό στον τόπο σου.

Περιμένετε από τον ξευτυλισμένο αποδυτηριάκια να σας πει την ξευτύλα σας. Ότι η κυβέρνηση, μονοκομματική, δικομματική, πολυκομματική, όπως κι αν κατέβει στο γήπεδο να παίξει, της απαγορεύει ο προπονητής να περάσει τη σέντρα. Γιατί; Για το καλό της. Για το καλό της Ελλάδος η τρόϊκα, στην οποία είναι υπόλογη η κυβέρνηση, για το καλό της Ελλάδος, λέει κόψτε μισθούς, κόψτε συντάξεις, βάλτε φόρους.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα. Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση. Ευτυχώς! Θα είχαμε διαλυθεί αν ο Σαμαράς, όποιος κι αν παρίστανε τον πρωθυπουργό, αποφάσιζε αυτός κάτω από την πίεση του κόσμου, πώς να διαχειριστεί τα δανεικά λεφτά αυτών που έχουν τοποτηρητή την τρόϊκα. 
Πηγή: gazzetta.gr